Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #5499 üzenetére
Énis most vállra tolom hogy a frogstandből ki tudjam magam tolni felfelé kézenállásba.
Ha egyből nem megy falnál az kézenállásos fekvő akkor kezdheti úgy hogy magasra rakja a lábát és a törzsedet minnél jobbak a vállad vonalába húzod. Valahogy így.
Egyenlőre csinálom ezt is azt is mert falnál csak pár darab megy.
-
itouchfan
senior tag
Vállra valamilyen saját súlyos vagy "kolosanyis" gyakorlat van a fekvőn és a tolódzkodáson kívül?
-
emiki6
veterán
válasz
Szakbarbár #5492 üzenetére
Az úgy rendben van. Nem kötelező porokat fogyasztani, kajával is megoldható, csak tovább tart az emésztése és tán még egészségesebb is. Próbálj minél hamarabb enni utána.
Apollo17hu: ami Kolosanyinak nem tetszik, az már rég rossz...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Apollo17hu #5493 üzenetére
Mindenki úgy edzi magát, ahogy szimpatikus neki. Nekem nem tetszik az a program, de ez nem jelent semmit, hajrá, nyomjad akkor.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
kolosanyi #5491 üzenetére
Azt azért nem jelenteném ki, hogy nincs fejlődés.
Nekem azért tetszik ez a program, mert látszik rajta, hogy nagyon össze van rakva. Jó, a hat hét baromság, de a pihenőidők és az ismétlésszámok nagyon el vannak találva. Ha nagyon durván saccolom, akkor átlagosan kétnaponta tudok eggyel több fekvőt megcsinálni.
Persze, sokféleképpen el lehet jutni 100-ig, de én tartom, hogy ez inkább állóképességi gyakorlat.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Írtátok, hogy edzés után egyből gyors CH és fehérjét kell fogyasztani. Mi van akkor, ha én leghamarabb fél órával utána kajálok? Semmi fehérjepor, csak normál házikoszt. Bár én inkább bringázom és nem izmot építek de azért hátha számít valamit.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Apollo17hu #5487 üzenetére
Persze, pont ezért nem fejlődsz erőben, meg tömegben tőle. Simán a fegyenccel is eljuthatsz a 100 fekvőig. Ha már egykezes szériákat nyomsz, elég valószínű, hogy hamar át tudod kondícionálni magad mindenre, a 100 fekvőre is. Példa erre a guggolás. Nekem nem okoz gondot lenyomni 200 guggolást (na jó, de, mert megunom), mert 150-nel szériáztam, most meg bolgár guggolásokat csinálok 60 kilóval (a pistol megy, de nem szeretem, ilyen hosszú combcsonttal elég kényelmetlen). Ha simán, saját súlyos guggolásokkal akartam volna ezt elérni, valószínű a közelében se lennék ennek. Abban igazat kell adnom Wadenek, hogy az erő az alapja mindennek.
-
corres78
tag
válasz
Apollo17hu #5488 üzenetére
Ez volt a gyanúm nekem is, de ez már brutál!
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5486 üzenetére
Nem, ellenben nehéz a csontozatom. Teljesen átlagos, hobbigyúrós forma, amit fel tudok mutatni, de legalább szeretek edzeni.
A neten van program hozzá, van is egy ilyen oldal. Elvileg 6 hét alatt képes leszel vele 100 szabályos fekvőre, ismétlésszámokat növel a program.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
corres78 #5486 üzenetére
Az, hogy le tudj nyomni 100 szabályos fekvőt.
Egyhuzamban, pihenő nélkül.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
kolosanyi #5484 üzenetére
Részben elfogadom, amit mondasz, de szerintem a 100 szabályos fekvő már inkább állóképességi gyakorlat. Mint egy nehezített plank-tartás.
A kézállásból nyomás nagyon jó lenne, ha sorozatokat tudnék belőle csinálni. Ahhoz gyenge vagyok, nem vagyok képes 4-5 sorozatot lenyomni belőle. A fekvő akár ennek a rávezetője is lehet. Elképzelhető, hogy valahol a 100 felé félúton váltok kézállásból nyomásra, de amíg nem tudok 4-5 darabos sorozatokat csinálni belőle, addig nincs értelme.
Amúgy 182/70 körül vagyok, tehát fekvővel is tudok azért izmot felszedni.
-
Apollo17hu
őstag
-
kolosanyi
veterán
válasz
Apollo17hu #5482 üzenetére
Továbbra is inkább erőnöveléssel jutsz el a leghamarabb a 100 szabályos fekvőig. Ha képes vagy 12-15 kézállásból nyomásra megnövelt mozgástartományban (karok zsámolyon stb), akkor valószínűleg egy-két hét alatt menni fog a 100 fekvő, ha nem megy már azonnal. Így viszont nagyon sokáig elszöszmötöl az ember igazi fejlődés nélkül, mert ez sem az erőhöz, sem az izomtömeghez nem tesz hozzá semmit, vagy csak nagyon minimálisat.
-
kk831228
addikt
válasz
Apollo17hu #5482 üzenetére
Majd megunod...
Én inkább el se kezdtem... Esélytelen a megadott időn belül...
-
Apollo17hu
őstag
Nyomom ezt a 100 fekvő programot, de az utóbbi másfél hetet ki kellett hagynom. A mai eredményem olyan, mint a 3 hete végzett edzésen. :/ Tehát a kihagyás miatt még másfél hetet buktam. Ezt csak azért írom, mert érdemes vezetni az edzéseredményeket, amiből látszik (vagy nem látszik
) a fejlődés.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5475 üzenetére
Esetleg olvass utána az if it fits your macros irányzatnak, van benne valami, mégha nem is kell 100%-ig erre alapozni mindent.
(#5476) corres78
Naja, simán benne lehet ennyi tévedés, még a gépes mérésben is. Igazából teljesen mindegy, hogy 12 vagy 15, nem vagyunk testépítők. Nekem a célom egy kicsit szálkásabb, sportosabb fazon, és egy sokoldalúan terhelhető fizikum építése, ezért kombinálom az edzésmódszereket. Persze mindenkinek más.---------------------------------------------
Mai HSPU: 8-6-7-8. Nem megy még ki a 4*8, de alakul. Nem fejlődök gyorsan, a 115 kilómmal nem is csoda, de azért apró lépésekben haladok előre.
-
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5473 üzenetére
Dehogy keseredtem el, nem vagyok önhitegető típus, inkább köszönöm és megpróbálom ezt az infót is a javulásomra fordítani. Azt hallottam már több helyről, hogy a kockák 12% körül jönnek elő, de azt hittem eddig, hogy feszítve nézve.
Továbbá kaliperrel 10,5 % körül mértem 3 és 7 pontossal is (Jackson-Pollock). Igaz, a netes kalkulátorok nem éppen mérvadóak, ezért is hagytam rá 1,5%-ot, de ezek szerint még így is alálőttem.
Újabb kihívás jött a listára! -
brownus
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5469 üzenetére
A Cytogen milyen finom volt basszus.
Nem kell minden nap ugyanazt, millió lehetőség van, bár macerás beszerezni, elkészíteni az tény.
(#5470) bagyulajuve
Király ötlet, én is gondolkodom, hogy kellene valami ilyesmit csinálni és lefagyasztani ínségesbb napokra.(#5471) corres78
Nem akarlak elkeseríteni, de simán, 15 körül lehetsz vagy felette picivel (nekem is 15 körül van). Feszítés nélkül a kockák 12-13 körül kezdenek el látszani, felette fedettebb az ember. -
Speeedfire
félisten
válasz
kolosanyi #5468 üzenetére
Nem óckodok én fehérje poroktól, régebben én is ittam ilyet edzés után, de ha lehet akkor inkább szilárd anyagban vinném be a táplálékot.
De a kaja nálam mindig is gázos volt, az ebéd még oké, de hogy mik a péklapátot egyek reggel meg este, mindig kiakasztott.
A héten beteg voltam, aztán számolgattam is kicsit, hogy mennyit viszek be egy ilyen alkalommal, mikor odafigyelek rá. Hát a szénhidrát így is sok volt szerintem.
Reggel:
3 tojás + pár szelet gépsonka + zöldség + 2 szelet barna kenyér
Ebéd:
20dkg cs.mell + 1 zacskó rizs
vacsi:
pár szelet gépsonka + 2 szelet barna kenyérEz így nagyjából jó is szénhidrátban, de minden nap ezt enni..,
Sikeresen lementem már 72kg-ra, olyan ~60 körül lehetek zsír nélkül.
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5462 üzenetére
Azt a mérést ellenőrizd még egyszer azért. [link] Vékony ektomorfokra jellemző ez a testzsír, vagy azokra, akik elég komolyan odafigyelnek az étrendjükre.
(#5463) kory24
Meg a növényitől leesik az izom, a fehér kenyértől meg egyenesen pestisjárvány keletkezik, de a spontán szenesedés lehetősége is fennáll.
Ha nem versenydiétát folytatsz, felesleges ezt az állandó csirkerizsezést csinálni, semmi bajod nem lesz ha tarját eszel, pörköltet, túrós tésztát, vagy olyan szalámit, aminek 90%-a hús. A makrotápanyag bevitel legyen rendben első körben. Sok dolgot lehet tanulni ezekből a cikkekből, de érdemes fenntartásokkal kezelni.(#5466) Speeedfire
Tejsavó. Nem kell félni a fehérjétől, koncentrált élelmiszer, nem leszel tőle koxos állat. Ez az egyik legjobb ár/érték arányú, ilyet iszik a fél gyúrós topik (én is). Angliából rendelve olcsóbb valamivel, nekem most 15-ben volt csoportos rendeléssel.(#5467) bagyulajuve
Teljesen jó a dextróz, semmivel nem jobb a Vitargo, hiába a marketing bullshit. -
bagyulajuve
addikt
válasz
Speeedfire #5466 üzenetére
a szőlőcukor az oké, jobb híján
viszonylag gyorsan hozzáférhető fehérje a tojásban lévő fehérje (persze legjobb a tejsavó lenne) -
Speeedfire
félisten
válasz
bagyulajuve #5465 üzenetére
Ez mind szép és jó, de boltban kapható fehérjeforrásból miből lehet ezt megoldani? Eddig ilyet nem találtam. Minden fehérjeforrás lassan szívódik fel, egyedül a szénhidrátból van olyan, ami gyorsan felszívódik pl szőlőcukor.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Speeedfire #5464 üzenetére
edzés után érdemes gyors felszívódású fehérjét keresni és gyors felszívódású szénhidráttal kombinálva, a glikogén raktárakat minél előbb fel kell tölteni, hogy legkevesebb aminosav alakuljon át és épüljön be glikogénbe (glükoneogenezis)
-
Speeedfire
félisten
válasz
kolosanyi #5457 üzenetére
Engem a reggeli miatt érdekelne a tej ebből kifolyólag. Melóhelyen szoktam reggelizni, egy szalámis szendvics, vagy töltés napon tarjával, tojással töltött croissan.
Egyik sem a legjobb. Így is túl sok a szénhidrát bevitelem egy nap, kicsit több fehérje kellene.
Viszont reggelre egy liter tej + 50g műzli nem is lenne rossz.Szerk.: Edzés után általában 15dkg túrót szoktam enni 2 kisebb banánnal.
-
kory24
őstag
válasz
corres78 #5454 üzenetére
Úgy olvasni, hogy a tej nagyon nemjó fehérjeforrásnak:
Vagy nem kell hinni ezeknek az oldalaknak, (csak) azért írják hogy minél több tejsavófehérjét adjanak el?
Vagy igaz, csak nem mindenkinek kell ennyire szigorúan vennie a fehérjebevitelt? Mennyire ártalmas a napi 1-1,5l tejjel bevitt +zsír, cukor? -
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5457 üzenetére
Köszönöm a választ! 12% testzsír körül vagyok jelenleg, tehát olyan 73,5 kg körül lehet az LBM-em.
Az egyik kalkulátor szerint a BMR 1864,69. A testsúlyom megőrzéséhez (heti 2-3 óra sport) 2890 kcal-t ír és 108,4 gramm fehérjét."Mark Rippetoe, a Starting Strengh szerzője, nehezen növő fiataloknak egy gallon tej elfogyasztását javasolja."
3,8 litert naponta? -
kolosanyi
veterán
Első minimum egy hónap:
- Guggolásból felugrás
- Fekvő
- Ugráló kitörés
- Húzódzkodás
- Vállból nyomás kézivel
- Evezés kézivel fekvőtámasz helyzetből (renegát evezés)
- fekvőtámaszból ellentétes kar-láb nyújtás
- hegymászó (baromság, hogy csak nőknek, majd meglátod)A gyakorlatokat köredzés stílusban végezd, fél perces intervallumokban. Mindegyik gyakorlatot fél percig csinálod, aztán lépsz a következőre, tölts le egy intervallum programot a telefonodra segítségként. Az első két héten 2 ilyen kört végezz heti háromszor, majd a második két héten négy kört. Utána áttérhetsz osztottra.
-
kolosanyi
veterán
Ha kezdő vagy, az elején egy teljes test program megfelelőbb, magas ismétlésszámmal, hogy ne terheld túl az ízületeket, ne sérülj meg. Utána ahogy szimpatikus. Ha osztott tervvel dolgozol, egy izomcsoportot keményebben meg tudsz dolgoztatni, volumenedzés jellege lesz, ha pedig teljes testes edzést csinálsz továbbra is, akkor kevesebb ismétléssel tudsz dolgozni egy edzésnapon, viszont azt többször csinálod a héten. Az előbbi "akut" terhelés az izmoknak, míg az utóbbi "krónikus". Én váltogatni szoktam a kettőt, erőedzéshez jobban passzol a teljes testes program, tömegnöveléshez a volumenedzés, de ezt nem lehet így definiálni, lehet, hogy neked egész más jön be, mint nekem.
(#5453) Zoli133
Amíg bármilyen tünetet érzel, ne erőltesd szerintem. Csomószor meccseztem betegen anno, mindig csak szarabb lett.(#5454) corres78
Ez egyéni, függ nemtől, életkortól, izomtömegtől (nem zsír), anyagcserétől stb. Van egy csomó netes kalkulátor, érdemes ezekből kiindulni, majd eredmény függvényében változtatni. Ha 3000 kcal a szintentartó, akkor jó lehet a 2800, fehérjéből pedig a 150-160 g (én a növényit is beleveszem, nem értek egyet azzal, hogy csak az állatit kell számolni).(#5455) Speeedfire
Bizony.Olyannyira, hogy Mark Rippetoe, a Starting Strengh szerzője, nehezen növő fiataloknak egy gallon tej elfogyasztását javasolja. Hozzáteszem, hogy közel sem ideális, sok a cukor és a zsír benne, diétában célszerű leredukálni. Illetve döntő többsége kazein (a másik tejfehérje a tejsavó), ami lassan szívódik fel, edzés után nem optimális.
-
corres78
tag
válasz
Speeedfire #5455 üzenetére
-
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5451 üzenetére
Hú, hát most így utánaszámolva olyan 120 gramm körül lehet a napi fehérjebevitelem (a napi 1,5 liter tejből 45-50 gramm és kb. 70 gramm a húsból/növényi fehérjéből). A napi kalóriám fél éve 3100 kcal körül van naponta (csak a tejből és a 2 doboz energiaitalból 1000 kcal van meg naponta). Napi 3x étkezem.
178 cm vagyok és 83,7 kiló jelenleg. Olyan 2800 kcal jó lenne szerinted a fenntartáshoz és az erőnöveléshez? -
Zoli133
addikt
Betegség után, tünetek elmúlása (közérzet a betegség előttivel megegyezik) után lehet foyltatni az edzést vagy tanácsos inkább pár nap regenerálódási időt hagyni?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Otthoni edzéstervet akarok megtervezni. (kézi súlyzóm van).
A kérdésem az lenne, hogy hogy célszerű?
Hogy ilyenkor is mint konditerembe egy nap csak bizonyos izomcsoportokat, majd 2 nap múlva másikakat vagy lehet egy nap mindent?
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5450 üzenetére
Egyáltalán nem, csak tervezés/programozás kérdése az egész. Ahhoz alkalmazkodsz, amire kondícionálod magad. Ha erőt akarsz növelni, akkor a lényeg a minél nagyobb edzés gyakoriság, minél alacsonyabb volumen mellett. Saját súlyos edzéshez pedig nagyon jól passzol egy testkompozíció javító étrend. A fehérjebevitelt magasan tartod, 1,5-2 g / tskg környékén, kalóriabevitelt pedig belövöd a szintentartó alá 5-10 %-kal. Ez már pozitív nitrogén mérleget okoz, ami az izomépítés lényege, viszont a kalóriadeficit miatt a zsírraktárak is felhasználásra kerülnek. Ehhez precíz kajálás és legalább 2 aerob edzés kell egy héten, de működik, próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- trek81 károsultjai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Windows 11
- Metal topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest