Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz kory24 #5452 üzenetére

    Ha kezdő vagy, az elején egy teljes test program megfelelőbb, magas ismétlésszámmal, hogy ne terheld túl az ízületeket, ne sérülj meg. Utána ahogy szimpatikus. Ha osztott tervvel dolgozol, egy izomcsoportot keményebben meg tudsz dolgoztatni, volumenedzés jellege lesz, ha pedig teljes testes edzést csinálsz továbbra is, akkor kevesebb ismétléssel tudsz dolgozni egy edzésnapon, viszont azt többször csinálod a héten. Az előbbi "akut" terhelés az izmoknak, míg az utóbbi "krónikus". Én váltogatni szoktam a kettőt, erőedzéshez jobban passzol a teljes testes program, tömegnöveléshez a volumenedzés, de ezt nem lehet így definiálni, lehet, hogy neked egész más jön be, mint nekem.

    (#5453) Zoli133
    Amíg bármilyen tünetet érzel, ne erőltesd szerintem. Csomószor meccseztem betegen anno, mindig csak szarabb lett.

    (#5454) corres78
    Ez egyéni, függ nemtől, életkortól, izomtömegtől (nem zsír), anyagcserétől stb. Van egy csomó netes kalkulátor, érdemes ezekből kiindulni, majd eredmény függvényében változtatni. Ha 3000 kcal a szintentartó, akkor jó lehet a 2800, fehérjéből pedig a 150-160 g (én a növényit is beleveszem, nem értek egyet azzal, hogy csak az állatit kell számolni).

    (#5455) Speeedfire
    Bizony. :K Olyannyira, hogy Mark Rippetoe, a Starting Strengh szerzője, nehezen növő fiataloknak egy gallon tej elfogyasztását javasolja. Hozzáteszem, hogy közel sem ideális, sok a cukor és a zsír benne, diétában célszerű leredukálni. Illetve döntő többsége kazein (a másik tejfehérje a tejsavó), ami lassan szívódik fel, edzés után nem optimális.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés