- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #78198 üzenetére
Gömbibánál más a felállás, úgy van, hogy akad éves vezénylés, ki mikor van bent, mikor távol. És akkor mehet szabira, ha távol lenne, hogy a maradékból meg legyen bent a létszám. Tisztára, mint a darabszám vaze. Szóval X fő bent, a többi vagy távmunka vagy szabi. Nem szabi alatt távmunka.
-
FőDudu
veterán
Parhuzamosan haladni egy nagyobb jarmuvel sohasem jo otlet.
Valami azonban santit.
Mert ugye 1 savban nem fernek el az szinte biztos, illetve a parhuzamos kozlekedes az minimum 2 savot feltetelez.Azaz a rolleres volt a kulsoben es a busz a belso savbol kanyarodott jobbra?
Vagy a rollerrs a jardan haladt parhuzamosan es a zebran csuszott a kanyarodo busz ala?
-
FőDudu
veterán
En is kezdek szipogni. Lehet fel kene oltozni, megis csak 9 fok van odakint viharos szellel.
Ittam gyorsan egy matcha latte-t, eletemben eloszor forron. Maskor ugye a hideg tejet habositom fel.
Most a tejet mikroban felmelegitettem es ugy habositottam.Lehet a rovidgatya polo kombohoz zoknit is kellene venni.
-
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #78178 üzenetére
Ez pont másfajta csoport (:- + kávéházi rovat. Glamour napos kupon, tanuljunk-e hegeszteni felesleges időnkben, milyen bicajgörgőt vegyek, milyen intézkedések lesznek íreknél és belgáknál, milyen egy ausztriai idősek otthona, Hófehérke bigámista-e, megér-e 15 milliót egy kemtrél szóró kisrepülő a Jófogáson, unokázós csalós tapasztalatok, fagyasztott anyatej, lépcsőházban füvezés... Szóval elég nagy a merítés és ez még csak az előző napokból. Elektromos könyvekre és italozásra külön ágazati csoport van :-D Bár a héten darálós Dórás többség van.
-
Jahno
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi #78176 üzenetére
Volt egy ismerosom aki ilyenkor egy pohar palinkaba rakott egy erospaprikat (azt a fuzeres, szaritott verziot), majd megmikrozta rendesen... Vizespoharba.
Na gondolhatod. Ha abbol meg nemi viz tavozik is (bar elvileg az alkohol parolog kisebb hofokon), plusz bele megy a paprikabol a csiposseg, akkor micsoda borzalom keszul.
Forron kellett meginni (szerinte) - es hasznalt (szerinte) a megfazasokra.Lehet hatasossagban uti Zetor rumjat
-
-
Gabibácsi
őstag
Én csak doktor görénynek hiszek
amúgy a legjobb hogy jövőhéten bent kell lennem az irodában hogy meglegyen a százalék, mese nincs.. és hétfőn még a kéthónapos próbaidős megbeszélésem is lesz
de ha most szólnék bent, szerintem azt mondanák hogy majd küldenek valakit a laptopért és viszlát -
-
cyberde
tag
válasz
zetor2000 #78154 üzenetére
Zöldpaprika.
Az európai gyumölcsöknek elég alacsony a c-vitamin tartalma. Még a híres csipkebogyó is jócskán elmarad az acerola/kiwi/guava/stb gyümölcsökhöz képest.
Megnéztem most egy táblázatot, 1kg almában van 60mg.
Inkább veszek be egy 1000mg-os tabit, minthogy megegyek napi 15kg almát.
-
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #78154 üzenetére
Franc tudja, azt is mondjak, hogy mai gyumolcsokben mar nincs eleg vitamin.
Ki a hiteles forras manapsag?Gyogyzergayrtoknak lehet hinni?
Az altaluk szponzoralt vizsgalatoknak lehet hinni?Fuggetlen(nek nevezett) laboratoriumoknak lehet hinni?
Persze, torekedni kell a leheto legtobb termeszetes anyag bevitelelre, de vannak olyan vitaminok amibol tenyleg mazsanyi zoldseg/gyumolcs bevitelnel lenne meg a napi ajanlott adag...
D vitaminbl is szedjuk az olajat, a kapszulat, stb - mert ahhoz meg tan a K2 vitamin kell ha jol remlik. Ebben a fosadek esos idoben meg nem sut eleget a nap
Holnap ez lesz nalatok.
-
eattila
őstag
Beltéri izé, naprafordó. jupiterrel. f/8, meg 2 makrógyűrű meg állvány, meg kioldó.
-
zetor2000
őstag
válasz
Samott #78152 üzenetére
Én ezt a C vitaminos dolgot nem értem. Szinte bármilyen gyümölcsben benne van a napi adag. Egyél szőlőt, almát, körtét, és kábé rendben is vagy. Vagy déligyümölcsöt: narancs, mandarin, banán,
durian, gránátalma, Anna nász, akármi. Szerintem 2-3 ilyen per nap nem megterhelő. De rendesebb zölgségfélékben is van annyi, amennyi kell. Paprika / paradicsom (ez lehet, hogy gyümölcs, de zöldségesnél lehet kapni, nem gyümölcsösnél), répa, karalábé, káposzta. -
Samott
addikt
Ez az aszkorbinsav akkor kerul szoba, amikor ugyesek akarnak lenni a nepek. Mer' hogy C vitamin. Mikozben a C vitamin se egy megfizethetetlenul draga dolog a patikaban.
-
FőDudu
veterán
válasz
cyberde #78150 üzenetére
Emellett meg azt is mondjak az okosok, hogy a mesterseges aszkorbinsav felszivodasahoz szukseges termeszetes aszkorbnsav is. Ezert kevernek hozza mondjuk csipkebogyo vagy egyeb termeszetes forrasbol szarmazo C vitamint.
Ez mar a homeopatia terulete, hiszen vegyuletkent a 2 osszetevonek egyeznie kell, hiszen ellenkezo esetben nem lehetne azonos nevuk
Minden esetre nem jo taktika meleg teaba keverve fogyasztani - a meleg valoban tonkreteszi, izesitonek meg van jobb is.
Nekem most valami Astaxanthin nevu cuccot adtak antioxidansokban jobban kepben levo ismerosok. Ez valami narancssargas olaj kapszulaba csomagolva - allitolag eleg jo antioxidans.
-
cyberde
tag
Csaxólok!
Az aszkorbinsav leginkább egy élelmiszeripari felhasználásra használatos antioxidáns/tartósítószer.
A boltban kapható C-vitamin nem tablettává préselt aszkorbinsav. Rengeteg stabilizáló, balanszírozó, a kíméletes felszívódást segítő anyag van mellette.
Az aszkorbinsav rendkívül instabil vegyület, hőre, fényre, fémes érintkezésre, vízben oldva gyorsan lebomlik, sőt a lebomlás folyamán agresszív szabad gyökök keletkeznek, amik rongálják az ép sejteket. Ráadásul erősen maró hatású sav, úh még a gyomrot is terheli. Nem mellesleg a hasznosuló felszívódása max 5-10%.
-
-NoVa-
veterán
A Pusztító review most... És mennyire a helyén van
-
npera
addikt
Tegnap 23:36-kor robbantottak egy bérház bejáratánál, párszáz méterre onnan, ahol laktam 2008-2016 között. Most be van kaszlizva a szomáli-iraki drogbandák vezérkara, de az alattuk levő réteg próbálja átvenni a hatalmat. A gettón belül 3 különféle konstelláció gyilkolja egymást jelenleg.
Asszony már aludt, de én csak vártam, hogy elaludjak és amikor hallottam a mély tompa dörrenést, akkor tudtam egyből, hogy ez nem petárda volt.
Még légvonalban talán 3 km-re vagyunk onnan, de közben van egy erdő, ami tompítja a robbanás lökéshullámát.
Utána volt gyalogos és autós üldözés is, el is kaptak hamar 17- és 20-éves makákókat.
Az autós üldözésben sikerült két rendőrautónak ütközni, lebontották a kocsikat rendesen....Zajlik az élet....
-
zetor2000
őstag
Gabibácsi, egy új lemezjátszó?
Nem gagyi kínai, hanem dán. -
-igu-
veterán
#dragaszagaink
BMI<30
-
zetor2000
őstag
Ron Zacapa Centenario 23 auditálva, iható rum.
Édeskés, de nem annyira, mint a Diplomatico, kicsit diós lecsengéssel.
15km túra után 2 békésszentandrási málnás búzasörrel ideális altató volt. -
FőDudu
veterán
válasz
WiZARD #78122 üzenetére
Valoban a sajat felhasznalasra lellene ragyurni (szerintem is), mivel az allam kreativan meg fogja talalni az eddigiekkel megegyezo (vagy azt meghalado) merteku adok beszedesenek modjat.
Tehat a furt kut, a sajat tarolora dolgozo napelem, a napelemmel futott medence, a napelemmel hajtott klima, a hopumpas hutes/futes az olyan megoldasok amiknel ki lehet hagyni az allami kozmuvek hasznalatat es az azon keresztuli megsarcolast.
Hutesre olyan peldat is lattam, ahol a falfutesben nyaron hideg vizet cirkulaltattak. Csak 2 kut kellett hozza, az egyik vizet pumpaltak a masikba a falfutesen at. Okos, olcso.
Ha valahol csokkentenek, akkor mashol novelni kell.
Az allami gepezet (valoszinuleg) nem lesz olcsobb, hacsak nem sikerul az osszes ugyintezest zaros hataridon belul digitalizalni es megszabadulni a kolonckent tartott tobbszazezer ugyintezotol.
Csunyan hangzik, de (szerintem) ez a jovo....Elektromos autosokon is kenytelenek lesznek bevasalni a benzinbe beepitett adokat. Ez csak ido kerdese. Hogy KM alapon vagy KW felhasznalas alapon lesz azt meg nem josolnam meg. De lesz valami, abban eleg biztos vagyok. Az autos tarsadalom jo fejostehen.
-
blueboi69
őstag
válasz
Samott #78123 üzenetére
A címe: Napelemes pályázat: megvan a dátum és a részletek
majd lejjebb:
A jogosultak pontos köréről, a támogatási intenzitás mértékéről és a támogatható rendszerek felső teljesítményhatáráról a következő hónapokban születhet döntés.
Mostakkor milyen részletek és milyen dátum van meg? Idióták.
-
Samott
addikt
válasz
WiZARD #78122 üzenetére
"Jövőre lesz vissza nem térítendő EU támogatás napelemre"
Nagycsaladosoknak, leszakado tersegekben. -
WiZARD
addikt
válasz
FőDudu #78119 üzenetére
Ez a cikk baromság, lényegi dolgokat hagy ki.
Kivételesen nem a NER-en múlik a téma, EU-s szabályzat miatt 2024 január 1 után nem lehet szaldós elszámolásra szerződni.
Az előtte megkötött (tehát minden eddigi, és még következő 3 évben) szerződések maradnak szaldós elszámolásúak.Inkább az a kérdés, hogy a "régi" szaldós szerződéseket meddig fogják meghagyni 2024 után.
Jövőre lesz vissza nem térítendő EU támogatás napelemre, de már annak keretében se lehet szaldóst kötni. Én azon agyalok, mi a jobb, önerőből és bízni benne, hogy a szaldós sokáig megmarad (szép álom), vagy támogatással viszont az elejétől kezdve bruttó elszámolással.Lassan értelmet nyernek az otthoni akkuk, amik egyre olcsóbbak, másrészt az elhasználódott autó akkuk is otthonra egy darabig jók lesznek.
Leafben van elvileg V2G támogatás, gyakorlatilag nem tudom milyen eszköz kellene hozzá, és főleg kérdéses mennyire illegál a téma. -
FőDudu
veterán
Ez varhato volt, az energetikaba bevasaroltak magukat a NER kozeliek, nehogy mar ok rosszul jarjanak.
Egyszerubb lett volna raszamolniuk a halozat hasznalati dijat a visszataplalasra - akkor nem lenne ennyire fura megfogalmazasa az egesznek. Jon itt meg az aram tozsde is...
(amugy nalunk a cegek kepesek kvotat vasarolni, azaz adott aron lekotni elektromos kapacitast. Amikor olcso az aram vesz a ceg egy nagy adagot (amit persze x idon belul el kell hasznalnia, nem vasarolhat 10 evre elore) es bodotta)
-
Gabibácsi
őstag
Láz nincs, szaglás van, ízlelés van. Most felaszakadt köhögés lett hajnalra, kaptam acc-t, az orrom meg majdnem megjavult.
-
Sipi-
őstag
válasz
Gabibácsi #78102 üzenetére
Láz, szaglás?
Ilyen tünetek egy erősebb megfázástól is lehetnek, remélhetőleg csak az. Asszonnyal most kipróbáljátok a "jóban, rosszban" rossz részét is. Feleségem is beteg volt hét elején, durva torokfájás, majd orrfolyás. Mára már csak az utóbbi maradt, de az is alig szerencsére. Ma van a szülinapja, de semmilyen extra programot nem szerveztem, nem kísértjük a sorsot.
-
blueboi69
őstag
-
npera
addikt
Jahno, a csomag még nincs feladva, pironkodom...
Jelenleg annyi minden van melóban és otthon is, hogy csak bedőlök este az ágyba. Megyek elektromágneses kurzusra kétszer hetente esténként és a szabadidő nem túl sok.De ha minden jól megy, akkor a napokban feladom a csomagot....
-
Gabibácsi
őstag
Na, ma egész nap a kanapén fetrengtem, csak főztem meg ettem, másra nem volt erőm...
-
blueboi69
őstag
válasz
FőDudu #78035 üzenetére
"Persze a kerdes az, hogy a csorol hogyan tavolitod el a regi roppantogyurut serules nelkul."
Igen, ezért kellett volna olyan vélemény, aki már csinált ilyet, vagy látott ilyet élőben
Van ilyen minifúróm (gravírozó cucc), abba lehet fogni pici flexkorongot, ami kb 2cm átmérőjű, azzal le tudom vágni óvatosan.Az új gyűrűk megvannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged