- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #78796 üzenetére
Sosem tudni, de ha ezrével provokálják a hülyéket és holnapra megint tüntetéseket szerveznek, aztán az egész kavarodik azzal, hogy Soros, kormány, oltásellenesség, monnyon le, lopnak, satöbbi szokásos szakszöveggel, oszt ezek már pénzzel és aláírással támogatják a kedvenc dokinkat, akkor nehezebb elmenni előtte.Valószínű sok a provokáció, aztán míg az utolsó kemtrél ellenes tüntetésen voltunk vagy 10en, abból 3 szervező és legalább 3 tégla, az más arány, mint ami most kialakulóban van a minden ellen is.
-
-
Gabibácsi
őstag
[link]
Amúgy ha valaki mazo.. -
Jahno
veterán
válasz
Samott #78774 üzenetére
Cserébe tízezres nagyságrendet azért csak nyert a következő kampányához. Picsa jól csinálja, de hát a csalók ilyenek. Kifelé már finomodott a dolog, hogy hatóság ne tudjon belekötni, mellé megcsinálni a minden ellen is tiltakozók csoportokat, ott hagyja elszabadulni az indulatokat, mert az Neki jó, addig meg szépen gyűjti az aláírást. Pórnép 90+%-a meg azt sem tudja mit ír alá, vagy pontosan mi is a cél. Kemény lesz ez még.
-
Gabibácsi
őstag
Gratulálok az agyhalottaknak, görény előadást tartott Debrecenben, és senkin sem volt maszk, több mint 100 ember zsúfoltan
-
zetor2000
őstag
Énnekem egy ettől nagyobb motyóm van, meg egy kisebb...
A kicsi az egy ősrégi Weller, ami már csak a nevében az, mert a nyele elhasználódott, az cserélve lett hasonló színű "Puskás i.sz." feliratúra, meg a fűtőbetét is odalett, egy ismi a 24Vos pákát kajak bedugta a 220ba (akkor még az volt kilencvenvalahányban).
A másik meg egy Yihua forrasztóállomás, ami tud levegőt is, ez valami YH-853D (talán). Ez hőfokszabályozós, mind a két oldalon, azaz a páka is, és a levegő is adott hőfokon lép ki. Meg van benne egy pici táp, 5V körül ad ki delejt. Árban ez picit több, de soha nem volt probléma az érintésvédelem, mert CE jelölésű () De hazai forgalmazótól vettem, hazai útmutató is volt benne asszem vagy 2 oldal, meg itteni a garija.
-
Jahno
veterán
Robottaxi :wub:
-
npera
addikt
Nova, nagyon izgalmas!
Kijött a V3.1S verzió a KSGER forrasztóállomásból.
És vannak benne újdonságok is.
V2.0:
Had LDO overheating issuesDoesn't appear to be sold nowV2.01:
Earliest version still sold?Fixed overheating issue with a copper pourApprox £35 as kit with 2 tips and plastic handleV2.1S:
Has pads for MOSFETs for pumps, however these seem 'pre-vestigial' in that the functionality isn't there yetHas a bug where there is high parasitic drain from the RTC battery (fixable by removing R10)Approx £45 as kit with 2 tips and plastic handleV3.1S:
Undefined 'stability improvements'"Succinct" display, whatever that means, possibly just referring to the larger font of the temperature readoutRussian language supportApprox £55 as kit with 2 tips and plastic handleÉs még egy ruszki csókától infó:
I'm using HW v2.1, and the heatsink is actually floating, the same is seen on the pictures of v3.1. There's thermal pad (non conductive) beneath the TO-220 and screw itself has a white plastic spacer that does not allow screw to touch the sink of of the TO-220.
Anyway, the v2.1 is now 35$ on BG if anyone cares to grab a cheap one, not the newest one.Ezek szerint már a V2.1 is teljesen jó, mert a hűtőbordát már ott is szigetelték, így kisebb az áramütés esélye a földelős mod nélkül.
Bliátyful a cucc
-
zetor2000
őstag
válasz
halapidori #78759 üzenetére
Ahha. Akkor az ilyen irányú képzésük kábé ráérne?Gondolom.
Szóval először fel kéne jönniük egy szintre, ami már lehetővé teszi, hogy megismerjenek mindenféle egyebet - velük együtt pár olyan szót, amit ráérnek majd használni.
Gyanítom, nem szefósok, csak a fogyatékuk miatt lassabban haladnak és / vagy több képzést, odafigyelést igényel(né)nek. -
halapidori
tag
válasz
zetor2000 #78688 üzenetére
Itt az a gáz, hogy ezek beszédfogyatékos, vagy alacsony nyelvi szintű hallássérültek a gyerekek. Kb. Olyan, mintha enyhe értfogyok lennének, na. Még ha nem is azok.
Gyakorlati tudásra van szükség. Nem kell ismerniük a számítógépház szót. Sem az operációs rendszer szót.
Addig nem, amig fogalmuk sincs, hogy kell megnézni az orvos rendelési idejét, vagy hogy kell puskázni a töridolgozat alatt. Például. -
Samott
addikt
#jajistenem
-
-NoVa-
veterán
Steamen 18-án 1 napra ingyen befejezetlen Golden Axe folytatás prototípus.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #78748 üzenetére
Egyelőre hasonló helyen rontom a levegőt és értelmesebb szervezés meg több logika volt, mint a nagyszerű mindenféle multikban. Holott épeszű ember meglepődik és már azt nem érti miképpen lehet ide melóra jelentkezni.
oda a takszövbe meg ugyanazok az arcok mennek, akik előtte a multinál hülyék voltak, semmi különbség nem lesz, nem kell aggódni :-D
-
eattila
őstag
A félmaratont bringával 1 órán belül lenyomom. És a futás mellett bringázok is amúgy
Tegnap a doki is mondta, hogy sportoljak még többet. (hastájéki párnák miatt). Bár pont tegnap vettem észre, hogy az egyik nadrágom öv nélkül simán lehúzható rólam (begombolva is). És az övet is 1 lyukkal beljebb kellett húznom. -
Bujdy81
aktív tag
"A szakértők azt írták, hogy a futó biológiai útlevelében a 14-es, a londoni félmaraton után levett mintánál olyan hemoglobin értéket mértek (19,4 gramm/deciliter) , ami egy egészséges fiatalembernél kiugróan magas. "
Megengedve a feltételezést, hogy a fiatalember doppingolt, annyit hozzátennék, hogy egy nem túl edzett embernek (nekem) pl. 17,5 g/dl volt a legutóbbi véradáson ez az érték. És én nem 1:02 alatt futom a félmaratont, hanem 1:56 alatt, ha éppen jó formában vagyok és minden klappol...
-
Bujdy81
aktív tag
Azon a projekten még akkor is lesz káosz, ha alapvetően nem alkalmatlan emberek csinálják. Annyi az érdek és a szerelő, akik full eltérő kultúrkörből jönnek, hogy iszonyat nehéz lesz PM szempontból. De ami Gabibácsinak fontos, hogy irgalmatlan sok fejlesztés lesz -> sokat kell tesztelni. És lóvé van, annyi a hátránya, hogy NER buli és én már találkoztam olyannal, hogy "Te most azért a NER-nek dolgozol, mert piaci alapon nem vagy elég jó?" Dehát van az a pénz, amiért az ember haja korpásodik...
-
Gabibácsi
őstag
Jelentkezem, ennél rosszabb már nem lehet (dehogynem)
-
npera
addikt
Nova, láttad Kabab új videóját a motorok attribútumairól? Csinált egy gráfot a különféle méretekből, aztán onnan kiindulva megpróbálta analizálni a jelenlegi helyzetet és hogy merre menne a jövőben.
Szerintem az új 5"-os motorja elég érdekes lesz...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #78683 üzenetére
Nem tudom, melyik ötletére reflektáltál, csak pár gondolat ahhoz, amit írtál:
Hány plusz metrószerelvény kellene, hogy ki tudd szolgálni a jelentősen hosszított pályán a két perces követési időt? Az mennyibe kerül? Mi másra lehetne még használni a metró alagútját?
Mert a vasúti alagutat másik járat is használhatja, akár S-Bahn jelleggel (pl. Százhalombatta- Vecsés járat), ezzel csökkenthető jelentősen a fejpályaudvarok területe -> sok tíz Mrd HUF bejönne a telek eladásból.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #78720 üzenetére
Pedig az a 35ös elég állat.
Médiában lehet, vagy hasonló olyasmit. Pesten 87 helyet mondanék rögtön, de hamar kapnál is egyet a kezedbe :-/ Lehet meglepődsz rajta. Kicsit másképp kell gondolkozni, fura is lehet, majd a manuálisnál a fókuszsegédek és a belenagyítás azért elég állat funkció. Azt hittem ismered. Régi Canonra kár izgulni, amit én találtam és érdemes lenne az megfizethetetlen, többinél M42 és egyéb klasszikusoknak kezd megint értelmes árfekvése lenni. Esetleg abból most megy ki apróra egy 35mm-es Takumar :-P
Konverterre se sajnáld a pénzt, Fotga már használhatóbb, de érdemes K&Fre költeni, hosszabb távon megéri. És akkor nem 5 féle gépre rendezkedsz be, mint én
-
eattila
őstag
D7000 lesz eladó
DX-es 35 milis obival.
Nem tudom fogásra jó e. Nem volt még a kezemben A7. Lehet azt Mediamarktban nyomkodni? Mert ismerősi körben nincs olyan.És igen, a mindenféle obi feltolhatóság vonz. A manuális adapterek nem is olyan drágák. De akkor már régi canon-ok is opciósak, meg kb mindenféle....
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #78718 üzenetére
A7 nekem annó nagyon tetszett, nke nem is nagyon akarta érteni :-D Tudja fene, ha manuálissal el vagy és fogása, stílusa bejön, akkor az jó ja. Ha fényképezőbb fogású cucc kell, akkor a Nikon. Sonyra jó automata Sigmák is vannak, vagy adapterezve Canonok, bár ez kicsit lassab, aztán itt jön-megy az étvágy, IIes jobb lenne, de főleg a IIIas, ahhoz automata obi is, áááfaszom. Közben Pana S1 kurva jó cucc lett és megy lefelé az ára. Szombaton kitöltök egy lottót
Mondom én, aki csak a nagylátó miatt nézeget olyan kis Nikont, mint pld. a 3200-3300as....
-
eattila
őstag
Lehet jövőre átnyergelek FF-re. Csak még nem tudom, hogy régebbi A7 legyen (akár széria 1 is, mert AF-es obim nem lesz rá úgysem) vagy D610.... Utóbbinál ugye nem kéne adapterezni.
-
Sipi-
őstag
Nekik papír és ácsceruza való csak, komolyabb cucc nem.
Bár a nálunk is jött néha olyan céges email, hogy X tárgyalóból eltűnt a Jabra, tessék visszavinni. Ebben az a szép, hogy a Jabra kihangosítók sodrott acél dróttal vannak az asztalhoz rögzítve. Csak csípőfogóval vagy komolyabb cuccal lehet leszedni, másként nem. Csavarhúzó vagy kombinált fogó nem elég hozzá. -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #78708 üzenetére
Ezek állandó céges dolgok lettek volna, a tárgyalóban már addig jutottunk, hogy önmetsző csavarral lecsavaroztuk a padlódoboz tetejét, ráraktunk egy jó nehéz asztalt, annak a lábára végig tépőzárazva a kábel ésatöbbi. Na, sosem fejtődött meg ezeket ki tette, de még a padlódobozt is kompletten kerettel együtt kitépte a helyéből. És nem egy volt, hanem sorban így barbárkodtak. Ráadásul állandóan ott voltunk, kérdezni is lehet, de ha még baja is lenne akkor sem értjük mi járt a fejükben.
-
zetor2000
őstag
Azért is írtam, hogy ezért nem feszítik keresztre a kollegát. Kicsit többet belead, maga is tanul pár dolgot, kicsit fejlődik, a gyerekek fölött lesz 2 leckével, már le tudja adni a kérdéssort, és saját maga sem bukik meg egy ECDL teszten, már OK.
Ha az megvan, elmegy valami kóder suliba, és egy fejvadász levadássza, elmegy fejleszteni valami világmegváltó startuphoz, és éli a fiatal milliárdosok életét.
-
zetor2000
őstag
Én ilyennel szerencsére nem találkoztam.
Ahol voltam rendezvényen, ott kultúremberek voltak, én vagy kinn, vagy benn elszeparálva gubbasztottam, mint technikus hölye. Általában nem kellett semmihez se nyúlni, amit előre beállítottunk, az ment végig. Ilyen "szétszedős, kihúz-bedug gyerekekkel" nem áldott meg az élet, szerencsére.
Az ilyen Euroblock elég nehezen jön ki. Nekem néha "tépni" kell, hogy sikerüljön. Akkor persze megy, de "csak úgy" nem szokott kigyönni. Kábé. mintha az XLR csati rugója esne szét -
BobaHWSW
aktív tag
Macskusz hazikusznak pajzsmirigy nagyobbodasa van. Holnap kezdjuk a gyogyszeres kezelest. 4het mulva kontroll verteszt. Ha nem javul eleget akkor 1hetig bent tartjak es sugarkezelest kap. Dokino optimistanak tunt. Azt mondta szerinte koran kaptuk el. Ugylegyen.
-
holnapig muszáj lesz érteni hozzá
mindenestre a kiegyensúlyozásra első nekifutásra azt mondta az app, hogy két tengelyen egész jó lett a háromból.
és van hozzá cuki fókuszkontroller, csak épp miniusb madzag nincs hozzá, én meg találjak meg egy körömnyi mini-micro átalakítót a lakásban. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #78701 üzenetére
Ismerem ezeket a vackoakt, már csak érteni kellene hozzá :-D Egyelőre egy monosteadyre sem futja, pedig az néha jól jönne. Bazi nagy listát tudnék írni, hogy mit kellene beújítanom, de ilyen kézi csoda stabis varázslat max. a sor legvégére, de akkor sem. Pár éven belül a váz lesz kritikus, meg ide szerverbe a 8-10 terás vincsi. Sallang meg úgyis mindig jön-megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest