Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #2759 üzenetére
Nem tudom, hogy megvan-e még a Gyűlölt Ellenségeink Blog és mennyire szereted a szatírát és kedvelsz a sorok között olvasni. De ha létezik a blog, akkor a svédekről szóló bejegyzés + a kommentek egy elég valós képet adnak.
Ismétlem, kell olvasni a sorok között hozzá.
Én 2007 óta élek itt és tisztelet a kivételnek (!) azt kell mondjam, hogy az átlag sajnos hozza a fenti blogbejegyzés által lefedett halmazt.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #2779 üzenetére
Ameddig az internet nem terjedt el eléggé és a határok gyakorlatilag zárva voltak, addig Svédország fenn tudott magáról tartani egy nagyon kedvező képet. A skandináv dizájn, a skandináv konyha, hogy mennyire fantasztikusan jó sofőrök, hogy mennyire diplomatikusak, et cetera, et cetera.
Sajnos közben több dolog is történt, ami már megnehezíti a porhintést:
- az interneten eléggé szabadon áramlik az információ, még ha a svédek élen járnak is a netes cenzurában.
- a 90-es évek kezdete óta Svédország teljesen bedobta a gyeplőt a lovak közé a bevándorlást illetően. Még a 80-as években átálltak a munkaerő bevándorlásról a masszív menekül importra. Ami egy nemes cél is lehetne, de itt gyakorlatilag a háborús bűnösök és terroristák feltétel nélküli befogadása is társult a fentiekhez. Mivel a svédek rühellik a bevándorlókat és undorodnak tőlük, ezért nincs keveredés. Ha megjelenik egy nem svéd család valahol, akkor elkezdenek elköltözni. A 60-as évek gigantikus luxus lakóparkjait feltöltötték bevándorlókkal a harmadik világból és kialakultak a gettók. A 70-es évekre elkezdték zárni a kocsikat, a lakásokat, mert kialakult az a fajta bűnözés, ami korábban nem volt náluk.
A 90-es években feltekerték a hangerőt 11-re, akkor fantasztikusan felnyomták a segélyeket, gyakorlatilag nem éri meg dolgozni, mivel kemény munkával és több évnyi erőfeszítés árán elért munkatapasztalattal eljutsz oda, hogy kevesebbet kapsz kézhez, mintha csak tátanád a szádat és mennél segélyt felvenni. A 90-es években született elveszett generációk a gettóban felnőve ideális bűnözők lettek. A szomáliai, iraki és afgán "gyerekek" mostanra egymást legépfegyverező, kézigránátozó, lekaszaboló és felrobbantó drogbandák haramiáivá váltak. Az elővárosokban rendszeresek a csoportos nemi erőszakok, a gyújtogatások, a rendőrök, mentők és tűzoltók csapdába csalása, zöld lézerrel vakítása, molotov koktélozása és megkövezése.
- a nyugati sajtó is felfigyelt a svéd ámokfutásra, cikkeznek róluk
- a többi skandináv ország (élen Dánia és Norvégia) Svédországgal példázik, amikor a kibicsaklott liberális bevándorláspolitika a téma
- a lakosság is ráunt arra, hogy a politikusaik lerasszistázzák őket, ha felemelik a szavukat az erőszakos rablóbandák és vandálok ellen, az átlag svéd kezd elfordulni a magukat liberálisnak hazudó, de masszívan fasiszta "hagyományos" politikai pártoktól, mint Szocdemek, Munkáspárt, Zöldek, Liberálisok, Center, Moderátok. A kifejezetten nácinak kikiáltott konzervatív néppárt Svéd Demokraták most ősszel vélhetően történelmi győzelmet fognak alkotni.2015-ben majdnem becsődölt az ország, egyedül többet költöttek a menekültekre, mint az egész ENSZ. Ezt kicsit értelmezd.
Azóta eléggé behúzták a kéziféket bevándorlás tekintetében, de ehhez hozzá kell tenni, hogy a teljesen szuicid 2015-ös szinthez képest fékeztek.A fentiek ellenére érdekes ország, vannak pozitívumok. Ezért is nem költöztem még el. De ha feleségem vagy a gyerekeim biztonságát nem látom garantáltnak, akkor megyünk innen. Mert a család épsége fontosabb.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #2807 üzenetére
Ha turista vagy és jó időben mész Stockholmba, akkor szép élmény megnézni. De ha oda akarsz költözni, akkor durván kimutatják a foguk fehérjét és nagyon komoly kihívásokban részesülhetsz.
Igazából a svédek maguknak köszönhetik, hogy a bevándorlók nem illeszkednek be, mivel annyira kirekesztőek és ridegek, hogy a legtöbb bevándorló inkább a saját fajtájához csapódik és gettósodik. Ez a helyzet senkinek sem jó, de lehetetlen egy társadalmat rövid idő alatt megreformálni, így ez van és kész.
Az én mottóm az, hogy nem azért jöttem ide, hogy a svédek jól érezzék magukat. Ha nem tetszik nekik, hogy itt vagyok, akkor költözzenek el. A magam részéről maximálisan megpróbálok beilleszkedni. Tiszteletben tartom a szokásaikat, megtanultam a nyelvet, igyekszem az irodalmat, a kulturát és a szokásokat is elsajátítani. Megkóstoltam az undorító pálinkáikat, megkóstoltam a rénszarvashúst (jó), megkóstoltam a rohasztott heringet is (jó). Beilleszkedni hajlandó vagyok, de asszimilálódni nem fogok. Sosem leszek svéd, magyar vagyok. A gyerekeimet megtanítom magyarul, angolul és svédül.
Én jártam már pár helyen és mind ugyanaz pepitában. Problémák mindenhol vannak, legfeljebb kell egy kis idő amíg megérti őket az ember.
-
chris-77
csendes tag
-
Samott
addikt
válasz MrSealRD #3815 üzenetére
Aha, akkoriban eleg laza projekten voltam, belefert. Ilyen OKJ-s cukraszkepzes, a Dobos kozepsuli tanarai csinaltak a suliban delutanonkent. Nem is volt kulonosebben draga es egy ev alatt meg is voltunk.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #4352 üzenetére
Én kábé másfél éve építettem egy gépet teljesen alapokról. Az addigra már kábé bedöglött HWSW új gépes topikjában érdeklődtem a dolgok iránt. Régebben ott is ment a vita a "hívők" között.
Én ismét teljesen lenullázva álltam neki a dolognak. Gyakorlatilag fogalmam nem volt az aktuális hardverekről, így sokat kellett olvassak és kérdezzek. Még 2006-ban építettem gépet talán, aztán 2011-ben vettem egy iMac-et, ami bedöglött kábé 2 éve. A grafkártya adta meg magát és gyakorlatilag gazdasági totálkár lett a masina.
Így az ötlet az volt, hogy építek egy PC-t, amiben ha valami megadja magát, akkor azt az egy alkatrészt tudom vélhetően cserélni és nem annyira sérülékeny az egész, mint egy laptop. A hang tekintetében nagyon komoly elvásáraim voltak, nem akartam hangosabbat, mint a 27"-os iMac. A megfelelően kiválasztott alkatrészekkel ez be is jött, a gép szinte hangtalan.
A másik cél az volt, hogy a World of Warships jól fusson. Ez is bejött, csak a két gyerek mellett még nem tudtam játszani vele. De igazi wallet warrior gyanánt pár hajót már betáraztam a premium shopból
-
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #4352 üzenetére
Az is mókás mikor játékgépes csoportban én kérdezek, vagy valami vaku/film világítás, aztán egyesek a Google első taláatával jönnek, meg a "szerintem" "talán", holott leírom, hogy feladatt adott, ezzel és ezzel és ezzel ne is gyertek, konkrétan ezt keresem. Aztán jönnek a "ez talán hasonló" típusú telibevert ötletelések.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #4484 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igazából elég bele egy SSD nekem. Ahogy nézem vékony 2,5"-os kell.
Mondjuk: Samsung 860 EVO Series MZ-76E250B 250GB
Akkor a legnagyobb truváj az lesz, hogy kicseréljem a megtört kijelző szalagkábelt, utána már kábé ujjgyakorlat bármi.
Megpróbálom kitakarítani a hűtést is, ha már ott vagyok. Ha nem vágtam haza semmit, akkor be tudom szerezni a memóriát, az SSD-t és a Win10 licenszet. Aztán a kis jutilitivel csinálok USB installt.
Ez izgalmas lesz. Októberben jön a csavarhúzókészletem, aztán neki tudok ugrani.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #4512 üzenetére
Köszönöm, a hűtést mindenképpen ki akarom pucolni. Asszony nem használta szófán és ágyban a laptopot, de tutira poros azért.
Ha csak kitakarítom a hűtést, akkor nem kell újrapasztázni semmit, ugye?
Ránézek a ventire. Nem emlékszem, hogy zörgött volna, szépen egyenletesen "súgott". De ha egyszerű cserélni, akkor esetleg azt is.
Októberben jön a csavarnyúzó, akkor beveszem a bátorságtablettát és nekilátok.
-
Frawly
veterán
válasz MrSealRD #4519 üzenetére
Szerintem is nagyon jó az MX4, de ha kap olcsón MX3, MX2-es pasztát, vagy nem Arcticból valami más pasztát, ami ezekkel ekvivalens hővezető képességű, az is jó. Csak ne noname paszta legyen rajta, meg ne a gyári Inteles, azok akkor se érnek x@rt se, ha nincsenek kiszáradva. Nem is értem, hogy az Intel ilyen 50-200 ezer forintos prociknál azon rágja a kakit, hogy sajnálja rá azt a 10-20 többletcentet, hogy normális paszta kerüljön a procira, meg a procimag és a hővezető kupak közé. Emiatt sok gamer meg tuningos azzal kezdi, hogy kupaktalanítják a procit, amivel viszont a jótállás ugrik.
Nekem is még az X220-on gyári Intel-paszta van fent, nincs kiszáradva, de már Linux alatt régi 18-20 éves játékok (Re-Volt GL, HD Half Life 1, ForsakenX) futtatása közben is 96-97 fokra melegszik a proci, meg a 3,4 GHz-es Turbo órajelet visszaveszi az i7 2,6 környékére, és még így is jóval 90 fok felett egyensúlyozza ki a hőmérsékleteket. De ugyanez van FullHD videóknál. Úgy kellett bekapcsolnom a VSyncet, meg a Forsake-nél egy -sleep:millisec kapcsolót is be kellett vetni, hogy alvási ciklusokkal pihentesse a procit, így nem tekeri az egyik magot 100%-ra, csak ilyen 8% környékre, és így 60 fokon stabilizálódik az egész. Mondjuk ilyen régi játékoknál úgyis elég, ha 60 fps-re van korlátozva a VSync miatt (ilyenkor is max. grafikán és felbontáson fut teljesen simán), semmivel nem fog attól jobban futni a játék, ha 800-1600 fps-en szaladgál, amiatt még fizikai bugok is előfordulhatnak. A Mafia1-ben már 1-2 küldetés akkor bugzani tud, ha 20 (!) fps felett fut a játék.
Majd újra fogom pasztázni én is a procit az egyik hétvégén, van hozzá MX4-em és alkoholom is, de várok az mSATA SSD-re, hogy akkor egy füstre azt is beszerelem.
A Win10 telepítő kiírására nem csak Rufus jó, hanem a Windows USB/DVD Download Tool is. Sőt, még akár az az egyszerű megoldás is szóba jön, hogy pendrive-ra kézzel csinálni egy FAT32-es partíciót, erre kézileg felmásolni a telepítőfájlokat, az UEFI fog tudni róla bootolni, hiszen a FAT32-es partíciót EFI bootpartícióként kezeli.
-
Frawly
veterán
válasz MrSealRD #4523 üzenetére
Ezek a régi üzleti laposok sok mindent elvisznek a régi játékok közül, sokat kimaxolt grafikával. A 2. generációsak bármilyen Crysis, GTA IV-nél régebbi játékot elvisznek, a 3. generációsok egy kicsit újabbakat is.
X220-on jól fut a Doom3 (ultra settings, de az élsimítást le kellett venni), Far Cry 1 is (high details), 3. genes Dell Latitude-on meg egész tűrhetően fut az GTA IV, Far Cry 2, hasonló szintű játékok is, igaz azoknál vissza kell venni a grafikából.
-
hobizoli
nagyúr
válasz MrSealRD #6259 üzenetére
mert egybekent is iszol tejet valszeg, csak a feherjet most abba kevered bele
ha egybekent nem innal ilyen mennyisseget, akkor meg kene venned ehhez, ha nem akarod vizzel fogyasztani es visszaokadni
na meg en a Mizo 2.8%-sal szamoltam , mert azt szoktam venni
abbol itt 320-330Ft egy litertöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz MrSealRD #6294 üzenetére
gyumolcsjoghurtot szoktam inni meg gyulomcsrizst szoktam eszegetni, csak kulon tejet nagyon reg ittam magaban
meg nagyon neha azt a csokis zabpelyhet szoktam eszegetni, na ahhoz ontok tejet
meloban szoktam venni egy 0.4-0.5-s kakaot inni ha eppen olyan kajat viszek bede van egy jo gyros-s is, onnan szoktam gyrostalat vinni magammal gorogsalatas korettel
abban is van az a fetasajt, végülis tejbol az istöbb drón kell ;P
-
Grillo
őstag
válasz MrSealRD #8587 üzenetére
Ja, épp egy nemzetközi küldöttséget kísérek. Még szerencse, hogy időben értem oda. A honlapon annyi van, hogy nincs teherszállítás, és helyben is csak egy kisebb papíron írják, hogy ki tudja meddig, csak a személyszállítás megy.
Akkor realizáltam a dolgot, mikor a kishajó elindult Visegrádról.
Egyébként a Vác-Tahi komp lehet gyorsabb lett volna. -
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #10963 üzenetére
Én meg idehaza is összeszedtem pár jó és érdekes helyet, vagy sokkal közelebbi vonatos/autós/buszos túrával fotózni, kirándulni aztán senkit nem érdekelt csak a szájuk nagy :-D Többieket írtam, most jöttek Alpokból, de 6 órányit szerintem Új-zélandon is lehet autózni, annyiból idehaza minden is van.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz MrSealRD #11396 üzenetére
Haha... Van ott egy 40negyzetmeteres lakas csak haver dekkol benne.
Iparmuveszeti egyetem ipari formatervezot nem fogadjak pl el valamint a kaposvari egyetem rajz es vizualis kommunikacio tanarit. De parom kodern uzleti tudomanyok foiskolaja (ex edutus vagy editus) sem elfogadott. Kepzomuveszetit se fogadjak el, havet epitesz diplomajat es a felesege elte doktorijat se.
Eddig kb barkit kerdeztem, Magyarorszagrol nem fogadnak el semmit. Uk, Kanada, Usa az igen.
-
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #11396 üzenetére
Na, mikor iszunk?
Kolléga kikrakta valami 24 millióért és szinte ölték egymást az emberek, fel is tornázódott 28ig. Akkor gyorsan eladta, mert aztán körbenézve a piacon megint kicsit lefelé ment,. Aztán elköltözött délre egy családi házba. Viszont messziről jár be dolgozni, ez a Ráckeve/egyéb vonal is el van a cégnél, lassan verik a 2 órás utazási időt, van aki kocsi+tömegköz kombinációval próbálkozik.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz MrSealRD #11403 üzenetére
Meloval nincs problema es letelepesessel se. Mind Kanadaban mind Usaban mind itt fentvan a szakmam a long term shortage skills listan szoval eleg gyorsitptt tempoban toljak be a hatsom barmelyik orszagba es a szakmai tapasztalatom es evek tobbet szamitanak mint a diplomam inkabb csak meglepett es sajnaltam a dolgot.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #11504 üzenetére
Ez kábé svéd ár, mondjuk Göteborg nem olyan drága, mint Stockholm. Itt egy külvárosi 1-szobás 45 nm-es lakás. 1965-ben épült házban, de felújított belsővel.
1,59M SEK, tehát 30-as váltóval számolva 47,7M HUF.
-
Frawly
veterán
válasz MrSealRD #11502 üzenetére
Nyugaton mindenhol drágább az ingatlan, mint itthon. Ilyen 50 millió HUF-nak megfelelő alap sorházi/tömbházi lakás még nem is számít drágának, olyanban arrafelé simán a szegényebbje lakik. Gazdagék kiköltöznek ott is családi házba meg birtokra, ami 100-300 milkába kerül. Nem csak a svédeknél, angoloknál is így van.
-
npera
őstag
válasz MrSealRD #11566 üzenetére
Ahogy Blueboi mondaná: "Quelle katalógus"
Nagyon furcsa nép a svéd, mint pár éve itt élő turista csak egyik csodálatból a másikba esem
-
zetor2000
őstag
Nekem az a nem normális, hogy:
8 éve vettem - fizetem, talán ez a jobb szó - ezt a lakást, amiben lakom. akkor volt 15 Miller. Most, két hét alatt elmenne 30ért, de lehet, többért, pedig nincs fú, de jó helyen. Igaz, rossz helyen sincs, 5-10 perc alatt minden IS van, ha van az embernek autója. Nekem nincs, így az 5-10 perc néha 1,5 óra.
Szóval a 8 éves lakásom többet ér 2x, mint amikor vettem, és nagyon nem is költöttem még rá, egyszer volt festve azóta, hogy beköltöztem. Ez a durva.
Meg az, ha eladnám, nem tudnék másikat venni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
JonesC
tag
Borzasztó egyszerű, a kereslet nagyobb mint a kínálat, ezért felfelé mennek az árak.
Azt hittem Budára mondtad az árat, és házra vonatkozott. 13 az egyik legkeresettebb.Ötker is olyan, hogy sorba állnak az emberek, hogy ha eladnék, őket hívjam, és milla környéki m árat adják simán.
-
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #34122 üzenetére
Előttem egy Ignis bement egy bejárón, én meg fennakadtam. Pedig ezeknél már sakkozni szoktam, de alattomos módon nem látszott és a beton odavert a dobnak.
Elejét meg ilyennel intéztem el, pontosabban valamelyik előttem lévő már kicsit megtépte, hogy én könnyebben beleakadjak az elejével. Csak a műanyag lap felét vitte el, nem számít.
-
WiZARD
addikt
válasz MrSealRD #52688 üzenetére
Pontosan, ég és föld.
Na de most van idejük.
Most voltam lidlben napi cuccokért. Hús kevés de van. A hálás hűtő tele van.
Liszt, domestos, wcpapir, olaj nincs.
Sparban volt liszt, eddig naivan nem vettem belőle mert nem gondoltam hogy tényleg elfogy, de most vettem 10kilot, máskor ne kelljen keresni.
Remélem rarohad a sok idiotara a sok felesleges szar amit vettek.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #52908 üzenetére
Meglestem a cégeket. Értelmetlen látszatintézkedés, hogy a fontos emberek indokolni tudják a valamit és fontoskodhassanak. Fele védelemnek ott is van a TEK, élelmiszer és egyéb okés, de egy MAVIRnél, vagy szegedi vízműnél mit szeretnének?
Látom azért befutott egy fegyvergyár is, az okés, ott nyomják és okoskodhatnak, kb. szakterület is. Bosch fene tudja mi miatt van ott, Siemens és egyéb alcégei viszont hiányoznak. Giro az jóság, jöhetnek megcsinálni a vacak szoftvereiket, akár erőből is. Azt elviselném :-D
Érdekes lesz ez még.
-
FőDudu
veterán
válasz MrSealRD #60182 üzenetére
Budapest tulzsufolt.
Nem mennek abba bele milyen valtoztatasok lennenek szuksegesek ennek az elkerulesehez, nem ertek hozza.
Eltem ott vagy 20 evet, 11 eve eljottem, azota csak latogatoba megyek, lehet nem is relevans amit en latok.
Valoszinuleg nincs olyan megoldas ami valakinek nem lesz fajdalmas, de a jelenlegi zsufoltsag sem megoldas.
Az egyik valtozat szerint legyen kevesebb auto.
A sebesseg csokkentesevel ez nem feltetlenul valosul meg.E mellett meg a ketkerekuek kozlekedeset is tamogatnak. Na ez a nem megoldhato dolog az autosok korlatozasa nelkul. Nincs hozza hely.
Hacsak fel nem szamoljak a parkolo autok altal elfoglalt savokat es ott lesz a bicikliut.
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz MrSealRD #60182 üzenetére
Amelyik kocsi nem tud bármilyen alacsony sebességgel haladni stabilan, azt illik kivonni a picsába a forgalomból, mert műszakilag alkalmatlan rá. Még a Subaru is képes rá. Van az a gázállás, amivel legyorsulja az alap Model S-t, meg van az a gázállás, amivel nem. Utóbbit kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest