- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
cyberde
tag
válasz
qnadam #76575 üzenetére
Pláne, ha lopott.
Az első autóim egyike egy ladaniva volt. Bele voltam szerelmesedve. Fiat 128 motor, 5cm emelés, mangels felnik terepgumival, fekete fólia, volvo bőr ülések, nagyzene, miazmás....
Többe került a tuning, mint az autó, pedig akkor az sem volt olcsó.
Mikor ellopták, majdnem sírtam.
Pár napra rá megtalálták a 3H-n (hármashatárhegy - a fiatalabbak kedvéért) rommá törve, kiégve.
Azóta nem költök autóextrára. (Hazudok mert volt utána egy golf 3asom, arra vettem 4 szép könnyüfém felnit, szép, peres gumikkal, amit ripszropsz leloptak róla, meg menőjenő pioneer hifit, ami miatt kb egy hónapon belül feltörték az autót.) Na azóta semmit!
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #76589 üzenetére
Ha valakinek kell Atari klón, akkor szerintem tudok adni. Legkésőbb valamikor jövőre :-P Elég szar, de ez ilyen téma, még most matekozom ki, hogy átalakítsuk-e a tápját, ha már szétkapjuk, vagy oldja meg a leendő gazdája és táp nélkül még kevesebbet ér.
Haversrác is saját házba szeretne számítógépet és "valamit" építeni, most gyakorlásnak egyik burkolat nélküli klónt szétfaraghajta, moddolhatja, pimpelheti, ha az működik akkor beindítja ezt a bizniszt is. Nekem meg lesz utána egy futa házas valamilyen színű Atari klónom :-D
Ez lesz most pinyószervíz heti feladata, hogy sorban a kb. 6 darab félbeteg klónt rendbetegye.
-
Samott
addikt
"Enyedi Ildikó egy interjúban elmondta, hogy egy olyan tévésorozaton dolgozik, ami a 80-as évek magyar számítógépes színterén játszódik, és egy kis csapatról szól, amely arra verbuválódik, hogy elkészítsen egy játékot."
Szoktatok itt ilyesmirol nosztalgiazni. -
npera
addikt
válasz
-NoVa- #76563 üzenetére
Király!
Én ma reggel rájöttem, hogy a kazettán a 3. és 4. kerék kopott, mivel az új lánc ugrik. Így marad 1-2, aztán 5-9 hátul.
Most pattintottam Deore 36T, 44T lánckereket előre, hátra SRAM 11-28T kazit, meg tartalék láncot és fékbetétet. Asszonynak vettem egy SRAM 8-as láncot tartaléknak.
Keddtől csütörtökig muszáj kocsival jöjjek, így addig a bringa pihen. Hazafelé óvatosan megyek majd, hogy ne nyúljon a lánc feleslegesen.
-
Samott
addikt
Dzsudzsak megerkezett Debrecenbe:
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #76568 üzenetére
Az remek.
-
válasz
mától nyomtam volna még egy hetet kedvenc
tévéműsoromban, de kiderült, hogy a három főszereplőből az egyiknek pozitív tesztje lett, szóval most várják a stáb teszteredményeit, szerda előtt nem folytatják. azzal mondjuk nincs bajom, hogy nem kellett korán kelnem, de pénzben jobban tetszett volna az a plusz két nap
viszont boldogat utólag is!
-
Jahno
veterán
Strava is elég érdekes adatvédelmileg: [link]
-
A. Crowley
tag
Részemről nincs sok változás, reggel leülök melózni az irodámban, délután meg befejezem.
Nem gondolom, hogy a gyereknél lesz valami, mert olyan tanárt logikáztunk ki, aki őt nem tanítja, csak a másik csoportot, szóval van esély, de nem sok, hogy megfertőződött volna. -
Gabibácsi
őstag
válasz
Kitartást. Én egyre jobban fosok mi lesz a munkahelyen is, több eset van. De a héten be kell jönnöm, utána 3 hétig nem. A suli meg nem tudom meddig tart ki, ha bezár, kemény világ lesz.
-
A. Crowley
tag
Vége a hétvégének.
Szombat este jött a mail a suliból, hogy az egyik tanár koronapozitív, úgyhogy az egész osztály nem mehet suliba. Mivel a tanárral kedden találkoztak utoljára, ezért onnan startol a 10 nap karantén. Online oktatás van nekik, most péntek éjfélkor jár le a karantén. Egyelőre ennyi van, semmilyen plusz infót nem kaptunk.
Legalább aludtam hétig.
És köszönöm a köszöntéseket. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #76563 üzenetére
Ne is mondjad, idehaza jó ideje nézegetem, hogy reped a WC és a mosdókagyló. Egyszer csak lesz meglepetés.
Most télre csinálok valami terveket, elsőre szomszéddal dumáltam meg, hogy hetente kap valami felújítandó cuccot és szépen megyünk sorba, mert mindig csak "majd" volt, meg egyéb.
Megnézem a szabikat, idehaza pakolódással elcseszek majd fél napot, másik felét meg fotós mókákkal, vagy nem is tudom.
Tervek vannak, már csak csinálni kellene.
-
-NoVa-
veterán
A mai menü WC csere volt. A régi reggelre tócsában állt, hátul megrepedt a kerámia, és szivárgott. Nekiestem kora délután, lassú óvatos méregetésekkel, járólapfúrással (6-8-10mm lépésekkel, vörös izzás után hűtőszünetekkel), óvatosabb csőpucolással. Sima 3 méteres spirállal mert nem akartam opciós extra kárt okozni nagynyomásúval. A célegyenesben beállt egy ideg a hátamban, úgyhogy asszony szilózott, meg emelte be végül a helyére, és az új tartályt is ő fúrta fel a falra, step by step verbális instrukciókkal. A kézi fúróállvány most megdolgozott az áráért, pontosan tiplihez állított mélységben derékszöget fúrt csempébe bemozdulás nélkül elsőre. Működik, gyerekek felavatták, ez is kipipálva. Youtube tutorial után bátran ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan nem érez szagokat :)
-
zetor2000
őstag
Vasárnap van. Ma már ki lehet kapcsolni az internetet:
-
zetor2000
őstag
Énnekem nincs bajom a hangos dolgokkal, repülőtérre (orosz katonai - Tököl) nézett a gyerekkori sztobám ablaka. De ahol lakom, az egy kifejezetten csendes környék. Előttem lakik egy paraszt, aki viszont ilyen megátalkodott hangkeltő. Van egy magasnyomású mosója, azzal szokta veretni az úttestet a garázsa előtt... hogy minek, azt nem értem. Meg van egy valami Yamaha (asszem) sportmotorja, ami azért elég hangos. Ha ez a koma nem lenne, csak a "Pörkölt" ugatása hallatszana, de asszem megmurdalt. Azért "Pörkölt", mert ha elkaptam volna, akkor annak végzi.
Most van valami utód, de annak elég csirke hangja van, és nem annyira jellegzetes. Pörkölt meg ugatott, mert 2x2 méteren lakik, egy lakás előkertje és a lakás bejárata közt. Az egy ekkora hely meg kicsi egy kotoréknak, aki elvileg vadászkutya is lehetne.
-
-
npera
addikt
Igyekszem figyelni a motorosokra, de van amikor olyan hangos, hogy a gyerek megijed tőle a kocsiban felhúzott ablaknál is. Legutóbb egy talán Termignoni dobos Yamaha R1 dübörgött valami elképesztően motorféken egy hídon mellettünk lassulva. Alapvetően hátborzongatóan jó hangja lett volna, ha egy versenypályán hallgatom, de közúton ez túlzás.
Abszolút nem azon múlik, hogy észreveszem-e, hogy üvölt a kipufogó. Látni kell, amihez az is hozzátartozik, hogy nem olyan elképesztő sebességgel jön, hogy két hátranézés közben odaér észrevétlenül. Akkora sebességnél lehet akármilyen hangos, mert úgyis oroszrulettet játszik.
-
Jahno
veterán
Erre szokta mondani haversrác: kár, hogy ezekre folyamatos vadászati tilalom van.
Bár ez a vita is lemegy és szokásos módon motoros csoportokban sem értik, hogy mi mikor anyázunk és 3 kilométerről is hallani, vagy gyalogként fáj a fülem 10 percig, az a hangos és nem az, amikor gyári beállításhoz képest is azt várjuk, hogy lopakodóbb üzemmódba váltsanak és már kezdődik is, mert a kocsog autós nem hall akkor rámhúzza a kormányt... Csak végletekben szabad gondolkozni, semmi másban.
-
npera
addikt
Ja, motoros. Tekerek haza és hallom, hogy valami k*rva hangos motor jön hátulról. A kerékpárút a főút mellett van. Emelkedik a fordulatszám, egyre hangosabb. Egy idő után már rohadt hangos, de még mindig nem ért oda. Mire odaért már azt hittem, hogy ez hangrobbanás lesz. Az is lett, mivel közvetlenül mellettem elhaladva elvette a gázt és elkezdett ropogni és csattogni a kipufogó. Olyan hangos volt mellettem elhaladva, hogy fájt a fülem utána. Igazi repedtfazék üvöltés, öncélúan hangos herélt kipufogó. A dB-killer tutira ki volt véve belőle. Utána éreztem a fülemet annyira hangos volt. Az ilyen is elmehet a 3,14-csába.
Én szeretem a jó hangú motorokat, de van egy szint, ami már egyszerűen káros mindenre és mindenkire.
-
npera
addikt
Ha már volt szó bringásokról akkor egy pici merítés. Nem Helsinki, de már-már Nyugat....
- egy épület sarkánál járdába torkoll az út (zsákutca), ott haladok naponta a célépület felé. Mivel egy sarok, ezért lépésre lassítok, mert lehet gyalogos. Jön szembe egy elektromos kerékpáros vagy 20-al. Én megálltam erős fékezéssel, az nem tudott megállni, hanem belerántott a virágágyásba, majd azon átveretve távozott. Idióta.
- haladok haza egy parkolóépületben, ami oldalt nyitott és jön be a fény. Picit van sötétebb, mint kint, de nem sokkal. Rajtam láthatósági mellény, élénk színű öltözet. Egyenesen haladok kábé 20-al, jön velem szembe egy gyalogos az úton. A mobilját izéli és néha rámnéz üveges szemmel. Kábé 2-méterre kikerültem, de mivel az út közepén ment és bizonytalannak tűnt, ezért fékkészenlétben közelítettem. Amikor kábé 4-5 méterre voltam tőle, akkor a mobilból felnézve merőlegesen bekanyarodik elém. Végig a látómezejében voltam, csak éppen el volt varázsolva. Erős fékezéssel megálltam előtte egy méterre, aztán néztük egymást. Itt kábé felébredt és rájött, hogy az út közepén van és majdnem elütöttem. Ha nem hagyok elég helyet és gyorsabban megyek, akkor lehetett volna ütközés is. Csak ráztam a fejem, a csóka meg pirult.
Figyelni kell.
-
npera
addikt
Új SRAM lánc, petróleumos mosóval lemosott lánckerekek és lemenő Nap fénye...
E öröm, e bódottá....
-
zetor2000
őstag
npera titkai napfényt kaptak:
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
eattila #76537 üzenetére
6 óra és egy fél. Amíg mindent összedarabolsz hozzá.
Húst megmosod, amíg az ázik, addig fokhagymát fel lehet aprítani, utána a fej hagyma és 1-2 paprikát összevágni nem idő, meg 1-2 babérlevelet beletenni a tepsibe se kunszt. A húst sózod-borsozod, és az egész alá nyomsz zsírt. A fokhgynát én a hús tetejére szórtam, de bele is lehet dugdálni, ha az úgy jobban tetszik. Aztán sütő, 120-130 fok, 6 óra. Nem kell kevergetni, forgatni se, haggyad békében. 6 óra után ki kell venni a csontokat, és lehet tálalni.
Én kenyérrel ettem, de lehet mellé főtt-sült krumplit csinálni, vagy pürét, vagy ami jólesik. Én csemegeuborkával meg 1 sörrel küldtem le, de ez kábé minden mennyiségű tintát elbír, annyira laktató.Én küldtem utána egy birs ízű zsíroldót, csak az íze miatt, de 2-3 digesztívet elbír, nem fog megártani. Ha ez nem megoldható, akkor 1 alma, és megoldja a savakat.
-
eattila
őstag
Asszony választani van egész nap. A lánnyal meg voltunk csapatni a természetben. Előbb sárkányt eregettünk, de akkor még alig fújt a szél. Szóval inkább bementünk sétálni az erdőbe. Meg fotóztunk. Ő is fotózott
De ez az enyém.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #76501 üzenetére
Boldogot!
A legjobb, hogy Te ugyanúgy mehetsz bárhova, nem számít, hogy a gyerek karanténban van
Kitartás!
-
zetor2000
őstag
válasz
Gabibácsi #76518 üzenetére
Ha ott nem lenne, egy nagyobb bútorlap szabászatban szokott lenni. Csak győzzed a választékot... Én nem egyet vennék, hanem az összeset lecserélném az adott bútoron. Árban nem veszélyes, de a későbbiekben jól jöhet. És vidd el az eredetit, az szokott segíeni, amikor jön a kérdés, hogy rázáró, mellézáró vagy közézáró kell e? Utána jöhet, hogy klipszes e, vagy ráakasztós-csavaros... A klipszest egyszerűbb feltenni, de picit drágább.
-
zetor2000
őstag
válasz
Boldogat!
-
cyberde
tag
-
eattila
őstag
válasz
Boldogat! A karanténhoz meg... Kitartást. Gondolom ti nem vagytok karanténben.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
Isten éltessen!
-
Grillo
őstag
válasz
Isten éltessen!
Főnök is ma írt, hogy egyik kolléga pozitív, meg a férje is. Mondjuk én kb. 2 percre találkoztam vele hétfőn, azóta meg az irodában sem voltam nagyon, de ennyi.
Se kontakt kutatás, semmi. Irodát fertőtlenítik holnap, oszt kész. -
Jahno
veterán
válasz
BTR-80as? Gondolom toronyfegyver nélkül
Gyerekről majd számolj be, ki vagyok áncsi mi a teendő. Maradjon odahaza 10 napra és ha helyzet van akkor hívd a háziorvost?
-
-NoVa-
veterán
+1
Korrekt ajándék az utolsó, feldobja :) -
-igu-
veterán
válasz
Boldog születésnapot :)
-
A. Crowley
tag
Szülinapom volt ma. Don Papa rum, meg bor. Most jó. Kaptam Rizikó társast, Eldobható testek könyvet, Apa-fia quad túrát, és 8 kerekű kétéltű vezetés élményt.
Este fél 9 kor jött a levél a suliból, hogy a gyerek karanténba került. Egyik tanár pozitív Covid-19.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest