Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
válasz FőDudu #61188 üzenetére
Személy szerint bort csak nyáron iszok, fröccsnek. Nagyon ritkán lecsúszik natúrban is, de erre évek óta nem volt példa. Konyakot nem tudom mikor ittam utoljára.
Asszem metaxa volt 1x éve, kicsit régebben valami Remy Martin vsop. Kb ennyi.
Ritkán iszok. Akkor se sokat általában.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
veterán
válasz FőDudu #61170 üzenetére
így
az agoda azt állította, hogy utolsó szoba, és kiderült hogy tényleg, mert a foglalásunk után már nem tudtam volna másikat lőni, és a helyszínen is látszott, hogy koppra tele van.
egyébként tetszett a tenger az erkélyről (persze, tudományosan google mapsről választottam a helyet, az volt a legközelebb a vízhez ), és piran teljesen élhetőnek tűnt februárban.hanyas vagy, te disznó?
-
BobaHWSW
aktív tag
A kocsi csomagtartoja volt a kocsma. Tobb liter whiskey, gin, rum, bor es par doboz sor es gyombersor volt nalunk. Alkohollal nem volt problema.
-
Jahno
veterán
válasz BobaHWSW #61192 üzenetére
Vagy más az igény, mert itt még egy kocsma sincs. Bár én el vagyok fél éjszaka egy magányos fával, csak lenne már végre nagylátóm. És sok más :-D
Most kivetetik a szabim, lehet valami fél napot összevonok és haver garázsában bohóckodunk absztrakt fényképezéssel, aztán lassan jön egy éjszakás valami csillagjárásos. Aztán a következő tíz jön, hogy sikerüljön is valami :-D
-
BobaHWSW
aktív tag
Na eletem elso megdoglott memoria modulja. Corsair vengeance rgb pro. Sajnos parban kell visszakuldeni gariztatni szoval ma jon a ketto ugyan olya es vissza a regi. Na, azthiszem ezt szerencsevel megusztam.
Nyaralas. En utolsot ugy toltam en vezettem, mellettem ulo meg nezte bookingot es mire odaertunk 300kilometerrol lett valami. Vagy satorhely vagy 4csillagos szalloda. A ketto kozott billegett ideoda a lehetoseg. 80%satorhely 20% agyas szallas volt az arany.
Ja meg a legjobb helyekre ugyse kell foglalni csak idoben megerkezni es lerakni topartra valamit. Pl igy:
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #61188 üzenetére
Amíg idehaza cucilizmus volt, volt Ararat is. Aztán a rendszerváltás után eltűnt.
Onnan tudom, hogy volt, mert apám itta, meg inná most is.
Egy pár éve láttam a BNV-n, hogy na Ararat, nagy képviselet, kóstoló - persze pénzért - meg lehetett vásárolni klf. ideig érlet italokat, horror pénzért.
Aztán láttam boltban is, hogy na lehet venni, de én annyira nem szeretem a konyakféléket.Hogy az örmények gyártanák a konyakfélét, az azért kétlem. Konyak csak a meghatározott borrégióból származó, adott borból stb... mint idehaza a pálinka. Jó az az Ararát borpárlatnak is.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #61182 üzenetére
Par honapja kaptam valami Ararat nevu ormeny italt.
12 eves, zold doboz, jol nezett ki.Mivel en nem iszok konyak felet, neki adtam az egyik kolleganak aki borokkal szokott ellatni. Sommelier is ( de nem azt csinalja). Kaptam mar sok jo bort tole, gondoltam hatha ramegy a konyakra.
Par napja hivott, lelkendezve, hogy nagyon betalalt az ital, kiderult, hogy ezek az ormenyek regebben gyartanak konyakot a franciaknal es meg minosegben is ott van a szeren. Estenkent iszogatja, bejott neki.
Orulok, hogy viszonozhattam a kapott minosegi borokat.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
ncc1701
veterán
Most tavasszal sem akart bedőlni a komplett vendéglátó szektor sem, de államilag ellehetetlenítették őket. Szerinted ha márciusban nem vállalták be, h tömegesen megbetegedjenek az emberek, akkor ősszel miért tennék? Ezel a helyzettel pont az a gond, h bizonytalanság van. Azt nem bírja senki igazán.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #61181 üzenetére
Nekem a Lasko annyira nem jött be. De a haverja, az Union féle ízesítettek igen.
Nyár volt, meleg, ez meg jéghideg. Biztos sokat dobott az élményen, de ízre sem volt rossz. Valami radlerféle.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz zetor2000 #61180 üzenetére
Nem iszok drága piát, csak ha kapom. Sőt, úgy alapvetően nem iszom piát. Néha leküldök 1-1 sört, de mindíg rájövök, hogy nekem pont az nem ízlik, ami a sömaliéknek. Nem tetsuzik ha keserű, ha sok a komló, stb.
Szóval na.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #61178 üzenetére
Engem kínáltak ilyen Dingle-vel. Nagyon nem rossz.
Árban nem vészes, durván 10-11E idehaza egy 7dl-es üveg. Szóval annyi, mint egy "rendes" ital. Kaptam mellé tinikot is, de nem Kinley-t meg Schweppes-t, hanem Fever Tree-t, meg valami J.Gasco-t. Hát, ilyen long drinknek kitűnő. Kellett volna bele kis jég, de meghívás volt, meg örültem, hogy ilyen csodák is voltak.
Ha egyszer rászánod magad, próbáld ki. Megéri.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Keszul az akac szorp:
Cukor nelkul, eritrittel. Nem veletlenul vettem 2,5 kilot a mult heten.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Asszony tegnap bement jogsit honositani.
Kertek kepet, mert ugye maszkban nem fotoznak.
Ok meg nem jonnek ki a plexifal mogul.
Kesztyuben es msszkban dolgoznak.Volt nala egy kb 5 eves kep, siman elfogadtak.
Kb 1 het es megvan sz uj.5 perc volt az egesz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #61170 üzenetére
Néztem én Kamnik vagy a jó istennyila felé is, de semmi nem adta ki. Nem kellett volna nekem egyből Piran. Csak egy olyan kevésbé lehúzós hely, mint a Balaton :-D De lehet akkor az estét elverjük a hegyen az eget nézve, reggel 10 felé tán felkelünk egy bokor alatt és kész is, délutánra haza is értünk. Ha sört nem Euróban mérem, akkor talán olcsóbb, mint egy Balaton :-D
De még van időm, megfejtem. Nem kell feltétlen június közepén menni, ha egyáltalán akkor már lehet de februárig sem húznám.
Első terv most egy nyár végi Árokpótló.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #61165 üzenetére
Skócia helyett inkább Írország, azt jónapot. A táj szerintem szebb, az italuk szerintem jobb - de ez relatív. Meg van gin lepárlójuk, nem is akármilyet főznek. Tavaly év győztese lett.
Ja, a sörök se kutyaütők arrafelé. Kilkenny, Guinness, Murphy's...[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Azt elfelejtheted.
Qnadamek februarban jottek, akkor raszoltam a lanc igazgatojara es meg pezsgot is kaptak.
Nyaron ez nem jatszik, Pirani parton eselytelen a megfizetheto szallas. Meg ki akar szopni a kozlekedessel, turista hordaval, stb. Piran tele van egesz nyaron.
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #61163 üzenetére
Igen. Azt már rég bekedvenceltem (:- Majd qnadamét is megnézem.
Most már amúgy jobban állnak, mint 5+ éve, mert akkor szó szerint alig volt valami, csak pár hotel. Azóta ráerősítettek az apartmanos/airbnb-s vonalra, de sokfelé a nagyobb csoportokra és túrázós arcokra mentek rá.
Mondjuk ha haver vezet akkor sörözök és alszunk valami árokszélen :-D Csak éppen szülni készülnek és ki tudja utána mennyire lesz bátor ilyesmikre időt szakítani. Másik haver nem vezet, ott nem ihatok. Viszont még fiatal és biztos nem lesz hisztis. Tán a csaja is elengedi csak meg kell etetni Vele, hogy nagy bizniszt kötünk. Pár év múlva úgysem vesz be ilyen dumát :-D
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Egyre csunyabb a tortenet.
En ma megszivtam. Elmentem megvenni az eps lemezt a medence ala. Haza is hoztam, akkor derult ki, hogy amit adtak az Eps70 es nem Eps200 amit vettem. Elobbi nem lepesallo, azaz nagyon sanszos, hogy lerakasnal osszetapossuk es huplis szar lesz az egesz.
Visszavittem, kicsereltek.Ott talalkoztam egy ex kollegaval (aki az epitoanyag telepen dolgozik). Azt mondja jobban fizet mint a housekeeping ahol nalunk melozott.
FőDudu
-
-igu-
addikt
Kitaláltam, hogy holnap betegszabi, hétfőn meg bemegyek jópofizni meg összeszedem a cuccaimat. Az imént irtam mail-t a CEO-nak meg az alatta lévő főnöknek, hogy mivan. Rögtön jött is válasz (automata) a kisebbik főnöktől, 2 rövid mondatban vázolja, hogy őt elbocsátották, a leveleket nem kapja meg, keressük a CEO-t ezentúl.
Ez kicsit szarul esett, mert ő pont egyike volt annak a 3 embernek, akivel értelmesen szót lehetett váltani.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
cyberde
tag
Nekem ez a foglalás nélküli nyaralás eddig nagyon bejött. Nem minden csaj idegrendszere van rá felkészülve, de annál nagyobb a funfactor.
Tunéziában voltunk, vmi lófasztravel utazási irodával, ami -egyébként- úgy dőlt be, hogy mi az utolsó géppel jöttünk haza, a következő turnus, már kint ragadt. Azok is rá akartak beszélni mindenféle fakultatív programokra, aminek darabja majdnem annyiba került volna, mint a 2hetes út az olcsó szobával. Viszont -kezdésnek- a staffparking-ra, meg a szeméttárolóra néző szobát (két üveg stlichnaya-ért) elcseréltem egy tengerre nézőre. A fakultatív 2 napos szaharatúra -heroináron- annyit tudott, hogy egy klímás busszal, aszfaltúton elvitték őket vmi oázisba, ahol volt vacsora, meg kulturprogram, majd visszavitték őket a szállodájukba. Mi meg vmi aprópénzért béreltünk egy terpjárót sofőrrel és három napig bolyongtunk a homokban, olyan falvakban ahol turistát csak ritkán látnak. Mondjuk volt vagy 3 defektünk, de attól még autentikusabb egy szahara túra.
Vagy. Az okosok befizették a tuniszi városlátogatást, és egy napra el is vitték őket, ami gyakorlatilag abból állt, hogy gecidrága, de gagyi szuvenírokból bevásároltak a bazárban. Mi ugyanannyiért 2x voltunk Tunisz(h)ba taxival és nem vettünk semmit, de legalább láttuk a lényeget.De ugyanezeket (kipróbáltan) meg lehet játszani Egyiptom(h)ba, vagy Görög(h)be, vagy dél Olasz(h)ba, vagy Thaiföld(h)ön is. De valszeg ahol a turizmusból élnek, ott bárhol.
-
Jahno
veterán
válasz cyberde #61146 üzenetére
Ki kell adni a nyaralót hülyéknek sok pénzért és kész, Te meg mehetsz veretni horvát(h)ba Apropopó, nyár vége felére nincs valami fél raktárad egy hétvégi bulihoz?
Többit nem tudom, semmi bajon nem volt Füreddel és Máriafürdővel. Oda mennék vissza akárhányszor is. Szállást utoljára ott helyben meg akartuk hosszabbítani és egy fél napot sem tudtak már adni a sarokban. Keszthelyen meg nem volt kajánk vagy nem is tudom mi volt az elcsúszós koncepció, de cég ajándékaként kaptunk 2+ tálca melegszendvicset. Végén oda is nyomtam a kezükbe egy összeget.
CE hotel továbbra is egy kulahegy, az benéztem, de fél napunk volt szállást találni és ez volt az egyetlen létező hely az országban ahol akadt 2 éjszaka. Legalább este a bárban ingyen volt a piám, mert megdícsértem a szakácsot, lenyomtam egy 3 perces kritkát az egész kócerájról és felávzoltam a projektet, hogy a nemtomki az honnan tud ehető bármit szerezni este 11kor.
-
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #61145 üzenetére
Panziós van, de az 4 csillag és minden jófélével, reggelivacsorával 2 főre 30ezer/éj, de akad néha olcsóbb vagy másabb is. Nálam utoljára a korlátlan sör és kolbászfogyasztás azért elhúzta a mérleg nyelvét.
Végén legalább van távolabbi kép is, de még nekem is tetszett
-
Sipi-
őstag
válasz FőDudu #61144 üzenetére
Úgy, hogy most pénz kell és nem szabadidő Annyiban más a helyzet, hogy Nálatok elég esélyes, hogy néhány hét múlva újranyittok és a vendégek is jönni fognak. Pár hónap múlva csak emlék lesz a mostani állapot. Asszony munkahelye meg lehet, hogy bedől rövid időn belül.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-NoVa-
addikt
válasz cyberde #61146 üzenetére
Ez a bookingos ár általában többszöröse tud lenni a "bookingos ár az utolsó pillanatban"-nak, úgyhogy mi szinte mindig úgy megyünk, hogy szállást előző este, vagy akár út közben foglalunk. Nagyjából az a reális ár, minden más lehúzási kísérlet, avagy alkudozási próbálkozás túlárazottan adni azt, amit nem kéne.
De mi a szállással úgy vagyunk, hogy nagyjából legyen tiszta, és biztonságos, szolgáltatás nem érdekel. Aludni megyünk oda, ennyit kell tudjon. -
cyberde
tag
válasz Samott #61110 üzenetére
A Balaton az egy büdös pocsolya, soksoksokszorosan túlárazott szolgáltatásokkal. Ráadásul az időjárás is kiszámíthatatlan.
Mondom ezt úgy, hogy bármikor mehetnék, mert a csajom szüleinek is, meg anyámnak is van nyaralója a Balatonon.Inkább mennék Egyiptomba fullseggnyalásra, ahol kis eséllyel terroristák lelőnek, mint Siófokra, vagy Füredre, ahol a hiénák 100% kirabolnak és folyamatosan azon gondolkodom, hogy az a sör, ami Pesten 250huf egy drága, de legalább csinos üzletben, az miért kerül 400ba egy putriszerű, büdös idényboltban.
Mi úgy szoktunk Horvát(h)ba menni, hogy beülünk egy autóba négyen, lemegyünk Porec környékére és ahol kivan írva, hogy zimmerferi, ott rákérdezünk az árakra, aztán alkudozunk. Leginkább a booking-os, meg trivago-s árak feléért szoktunk apartmant kapni.
Mondjuk én Bangkokban még a szállodasoron is le tudtam alkudni a szobaárat.
-
-
npera
addikt
Idénre sajnos nem tudok ígérni semmit. Megy a 60%-os móka, minden le van korlátozva. Még az sem biztos, hogy megkapjuk a nyári leállást vagy hogy olyan formában, mint korábban. Picit képlékeny a dolog.
Repjegyet még nem is vettem nyárra, de most nem is merek.
Hoppácska és Töltő remélem megmarad, bár gondolom, hogy a legtöbb embernek nem pont ez a legmagasabb prió jelenleg.
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #61137 üzenetére
Én benyomtam valami dátumot, arra írta, hogy nem elérhető, de ad szabad időpontot. Lehet szeptember ott is halott szezon, ami balatoni most összehasonlítható, ott 30ezer egy földszinti teraszos apartman 2 fő/ éj, reggeli/vacsorával. És jó a ház borászata, valamint 4 csillag :-P Érdekes, hogy július kicsit olcsóbb, mint szeptember-május :-O
Remélem valaki ír olcsó alternatívát, mert viszket a seggem és lehet még idén megnéznék egy tengert rövidebb időre :-P
-
eattila
őstag
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #61117 üzenetére
Okköf. 2 személyre 5 éjszaka 200+ezer, de környékén olcsóbban hirtelen max szoba van :-O Remélem valaki majd bedob olcsóbb árat is, mint a Balaton.
Ahogy nézem 5 éjszakánál kisebb lehetőség nincs, 4 személy relatív olcsóbb, 350ezer +sallang. Reggeli nélkül akkor Athén bőven olcsóbb ha az árfekvést nézzük akár repülővel is, mert repjegy és fakultatív együtt került kb. ennyibe. No, majd akkor folytköv.
-
npera
addikt
válasz eattila #61128 üzenetére
Ja, úgy élvezetes strandolni, hogy a hotelhez tartozó strand két végén áll 1-1 gépfegyveres őr. És akkor lehet elomlani a homokban és napozni....
Néha mondjuk van olyan, hogy partra száll egy csónakból több fegyveres és kaszálnak. Mintha már meg is történt volna pár éve...
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #61115 üzenetére
Nekem egy kis hörcsög testalkatú kis kerítőember tette fel a kérdést Shanghaiban a Changfeng Park előtti 4.5-csillagos Marriot előtt, hogy "do you need a lady?"
Nem volt rá szükségem. Mint utólag kiderült arrafelé ez teljesen simán mehet, felviszed a hölgyet a hotelbe, aztán business köttetik.
Nem kívántam élni a lehetőséggel inkább....
-
eattila
őstag
válasz Samott #61099 üzenetére
Egyiptomért az asszony is razsnyakol nekem. De megmondtam, hogy nem megyek terroristákkal teli országba. Erre felhozta, hogy kollégái járnak ki, és mindíg borzasztóan vigyáznak rájuk Ja, mondom az biztató, hogy nagyon kell vigyázni rájuk
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Gabibácsi
őstag
-
Samott
addikt
Van itt vendeglatoipari ember eppen eleg, majd ok megmondjak. En csak annyit mondtam hogy nem kell Egyiptomig menni a nyaralas miatt. En mondjuk horvatorszagig se mennek nekem pont jo a balaton.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #61104 üzenetére
Én az árfekvést és a csillagokat mondatam, csak nézni kellene két komplett hotelt, mert ahogy írtam idehaza két egymás mellett lévő közt is akad 2x szorzó, ha meg a szolgáltatásokat kerekítem, akkor 2.5szeres is. Bár nehéz összemérni, mert egyiknél eleve nincs sós víz, akkor melyiket súlyozzuk melyik felére? A nagyobb hideg vizű úszómedence és több pontot, vagy a kisebb jakuzzik? Nálam azért a 2x1 nap utazás is határeset lenne, ha versenyezne. Rövid időre nyilván nem érdemes, de mivel anyámtól megkaptam a feladatot, hogy egyszer ott a tengernél is csináljunk valamit, így már most ki kellene néznem a helyeket.
Itt még kisenpera is rendesen le tudna merülni nap végére:
Nekem bejött, bár inkább a sörre és a sült oldalasra koncentráltam, így a szállodán belüli ellátmányt összehasonlíthatnánk egy kintivel. Mást meg nem ismerek, jól elláttak, be is szűkült a tudatom elég hamar, de legalább a fényképben lévő koordináta alapján meg tudom keresni a helyet :-)
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #61103 üzenetére
Én keddem elhittem amit mondtak Meg is lepődtem, mikor a 3 főnök beosztotta egymás közt, miszerint egyik emberközpontúbb, a másik meg akkor is lecsesz ha amúgy halad minden és jól csinálják, mert Ő olyan :-D Ismeretlen ideig napi 1-2 túlóra most alap, de munkarendet, juttatást mindent elmondtak, meg azt is, hogy kit miképpen bírnak megtartani és kitalálni, hogy melyik munkakör fekszik jobban.
Egyéb esetben akkora lódítások vannak mindkét oldalon, hogy ihajj, A válaszom az, amit múltkor is megdumáltunk: semennyire. Csak ezt nem szeretik tudni, hogy tudod. Vagy gondolod. Napi érdek van, az lehet kétszer is változik, csak szeretnek úgy csinálni, mint ha lennének tervek vagy bármi a piacon.
Héten néztem egy céget, hogy akár oda ideiglenesen is, aztán a HR meg a munkaköri leírás csöppet másképp festett, mint amit az alkalmazottak adtak elő. Ráadásul kapásból mondták, hogy abból az irányból csak az időt vesztegetem, mert még soha senki nem került be, minden pozíció elfogyott a kiszervezett cégek irányából már fű alatt, mire egyáltalán odafent megszülték a kiírást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest