Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberde
tag
-
cyberde
tag
válasz Samott #60487 üzenetére
Laza KKVE.
Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
...
g) * az olyan eszköz, amely a zárszerkezetek illegális kinyitására vagy feltörésére szolgál (különösen: álkulcsok, mechanikus vagy elektromos elven működő zárnyitó szerkezetek).https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300175.kor
-
Samott
addikt
válasz ncc1701 #60485 üzenetére
Egyebkent szerintem ez nem annyira szakertelem, ahogy en latom ami hagyomanyos formaju kulccsal nyilik az piszkalhato, ami neki 20 masodperc az egy kevesbe hozzaertonek 1 perc. Az tunik bizotonsagos zarnak, amihez speci szerszam kell. Gondoltam hogy rendelek az Alirol ilyen keszletet mert erdekes hobbi, csak nem tudom ez itthon mennyire legalis.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
Bodogot Phulopnek
FőDudu
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
WiZARD
addikt
Én is erre számítok, hétvégén megyek még pár kört a városban megnézni, hogy mi a helyzet. Na meg azt is ki kell találni, hogy pontosan hogyan működhetünk. Hogy jöhet be vendég rendelni, egyáltalán bejöhet-e, stb.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz eattila #60478 üzenetére
jah, az lesz hétfőn...
Bár az okos ügyintéző 2 hónapja kiküldött egy nyomtatványt, amin talán a telek vásárlás dátuma is rajta volt, megjelöltem hogy építkezés van folyamatban és 4 éven belül elkészül, akkor adómentes lenne. Utána felhívott telefonon, megkérdezte hogy folyik-e már az építkezés, mondom még nem, hisz pár napja vettük, de hamarosan kezdjük. Ok akkor fizetni kell és küldi nemsokára. Mégegyszer elmondtam neki, hogy most vettük február közepén, és nyilván nem tudunk másnaptól építkezni aktívan. Ő ragaszkodott hozzá hogy márpedig akkor fizetni kell.
Ráhagytam, gondoltam majd foglalkozunk vele, ha kiküldte.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
Szomszednal teraszon nem volt net.
Mondjuk kohaz, meteres falakkal. Belul ott az optika, de most teraszon kene a wifi.Na mondom jol jon a par darab regi Tplink WR710n.
Fogtam hat egyet, atvittem, reset, rakonfigoltam a wifijukre.Reboot utan van terero, jelszot nem fogadja el (ugyanarra az SSID-ra).
Hazahoztam, reset, atkonfigol, megy. Csak varni kellett vagy 2-3 percet mire rendesen elindul.Visszavittem, atkonfigoltam, vartunk eleget, muxik.
Lehet turelmetlen vagyok?
FőDudu
-
npera
addikt
Nova, dlágaszáááág....
(a letöltés sebessége az elérhető maximális a jelen fennforgás tekintetében)
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
qnadam leírta a megfejtést. Lesz 2 köteted. A NAS megosztásainál kell kicsit bíbelődni,hogy miket osszon ki, melyik kötetről.
Esetleg Windowson is, hogyha állandó elérésre tetted ezeket, akkor lehet, picit mókolni kell, hogy mi merre van. De szerintem nem lesz ez neked nagy probléma.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
-
zetor2000
őstag
Én használom a NAS tárolóképességei mellett a gyári alkalmazások közül a MusicStation-t is és a VideoStation-t is, a telefonomon és a tabletemen. Néha céges gépeken is, ha kell valami itthonról, vagy itt "megvan", és csak le kell szedni. Zenét is játszott már le, amíg a városban flangáltam.
Emellett megy a torrent kliens is, de az nem a gyári, az eléggé "fapad". Qbittorrent van az enyémre.
Ha jól tévedek, neked van iPhone-od is, azaz tudna neked lenni iTunes szerver. Meg mindenféle Apple szolgáltatáshoz "helyi" backup.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
Nekem két funkció fut a QNAP-on:
- kézzel másolok fel dolgokat néha
- megy a NetBak Replicator, ami hetente 1x felmásol dolgokat bizonyos könyvtárakból (doksi, képek, RC videók, szkennelt doksik)Semmi más nem megy rajta. Ennyi nekem pont elég.
A gyerekek meséit eléri a Raspberry Pi a TV alatt. Régen az volt a terv, hogy a zenéket is arról játszom le, de a Kodi semmiféle variánsa nem volt képes ezt számomra előadni, így azóta már le is tojom az egészet. Megy zene a Spotifyról vagy ha a gép előtt ülve fejhallgatóval hallgatok, akkor a NAS-ról.
-
zetor2000
őstag
Vagy benne is hagyhatod, csak akkor jön a felismerés, hogy minek 2x tök ugyanaz...
Enyémben 4x3TB WD Red lakik, a WD termékei közül ezek a "NAS" irányultságúak.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Enyém kicsit újabb lenne, mernék bele olyan fiókot tenni, amibe 2 db 2.5" cucc megy, ami fiókon belül lehet raid 0 vagy 1. Ilyenből 4et. Csak ezek a fiókok, meg a 2.5" meghajtók drágák - illetve nem a mostani keretemhez vannak méretezve.
-
WiZARD
addikt
Vettük februárban a telket.
Most jött levél a jegyzőtől, hogy 2020 évre mennyi telekadót fizessek.
Indoklás: [...]Az adó alanya a Htv. 18. szerint az aki az év első napján a telek tulajdonosa. Az adókötelezettséget érintő változást a következő év első napjától kell figyelembe venni.[...]Most tényleg nekem kell 5ezer ft illetéket fizetni a fellebezéshez, azért mert ők agyatlanul kiküldtek valami baromságot?
keltezés: április 1.
Az ügyintézési határidő utolsó napja: április 20.
borítékon bélyegző, hogy mikor adták fel: április 24.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #60457 üzenetére
Egy QNAP TS419P II van most, 2 db 3 terás Hita van benne.
Lehet, hogy a NAS-t meghagyom, és csak 2 db nagyobb vinyót veszek bele. HGST-ből van valami NAS-nevű is. 8 vagy 10 tera.
Előtte kellene lehetőleg egy vinyó, amire a 3 terás NAS-t lementem. Valami külső vinyó. Vagy ha bátor vagyok, akkor csak kiveszem a régi vinyókat, az egyiket bekötöm USB-s kerettel, aztán felmásolom a NAS-ra a tartalmát ügyesen. Áj mín háu hárd ken it bíííí...
A másik opció, hogy Microserver, aztán abba legalább 16 giga memória, aztán FreeNAS arra a csoda ZFS fájlredszerre. Abba mernék 4 db vinyót rakni. A QNAP-ba mindenképpen csak kettőt merek és akkor mirror. Tudom, nyuszi vagyok, mint McFly....
-
zetor2000
őstag
Qnap / Synology... más nem nagyon van, amit érdemes választani. Ezekre van a NAS funkciókon kívül kismillió értelmes alkalmazás, hogy ha már meg egész nap 0-24, akkor ki is legyen használva. Ráadásul a support is elég jó. Nekem van 2 Qnap, egyik régebbi, mint a másik, de a régebbi csak mostanában lett kifutottnak csúfolva, asszem, de még az is lehet, hogy élő a szoftveres fejlesztés. Nem mintha a jelenlegi nem lenne elég tápos, de az újabbakra van mindenféle virtuális okosság... meg kamerás megfigyelés, meg akármi, Okosotthon vezérlőnek is jó tud lenni, mert van Domotiz rájuk. 2-4 lemezestől érdemes. Qnapnak van távirányítós médialejátszós, meg PC pótló megoldása is, de ahhoz előtte ezt be kell állítani, ehhez azért kell egy PC, vagy valami, amiről eléred.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #60418 üzenetére
Apropó RAID.
NAS 2011 novemberi, azóta megy a 2 db vinyó mirrorban benne. Ha várok jövő novemberig, akkor meg is lesz a 10 éves jubíleum.
Lehet elkezdek egy tervet (Excel tábla !! ) formálni egy következő konfigurációra, mire asszony elkezd dolgozni legyen mire költeni a fizetését. Mert a mostani állapotok mellett az ő fizuja az nettó profit lesz, amivel valamit kell csináljak...
-
Samott
addikt
Nem ertem miert kell egyaltalan belekeverni a bezzegnyugatos vonalat ebbe. Az hogy a vonat heti ketszer keshet tobb mint fel orat egy amugy feloras uton az elfogadhatatlan. Teljesen mindegy hogy elofordulhat-e ilyen nyugaton. Az volt a kerdes, hogy itt lehet-e kiszamithatoan vasuton tomegkozlekedni. Van ahol nem lehet, erre hoztam peldat.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
-
npera
addikt
Azt meséltem, amikor asszem kabátot adtam le zippzár cserére? Bebringáztam a belvárosba, a leginkább belvásorba egy sétálóutcába. A kerékpárúton mentem ameddig lehetett, aztán a belváros közepén levű Brunnsparken nevű téren véget is ért. Ott voltam hirtelen millió gyalogos között az illegalitásban.
Azt csináltam, hogy kiválasztottam egy nőt, aki egyenletesen ment és mögötte gurultam egy méterrel. Szerintem csodálkozott is, hogy mindenki kitér az útjából, mert bár nem tudta, de egy medve ment mögötte bringával
Onnan visszafelé szintén csak járda volt, ahol lassan haladtam és a gyalogosokat nem akadályoztam. Aztán végül lett kerékpárút a Nordstan nevű vásárcsarnok mellett, onnan már egyszerű volt a téma.
-
Samott
addikt
"Ezért a munkába járóknak reggel már legalább két vonattal előbb kell indulniuk, hogy időre beérjenek a munkahelyükre. Nem 5-10 perces késésekről van szó, a Monor-Nyugati távolságon (amely 34 perces út lenne) például a vonat kétnaponta rendszeresen további legalább 34 percet összeszed késésként. Egyéb napokon „csak” 10-15 perc a késés, ami már jó esetnek mondható. "
Ezen nincs mit okoskodni. Meg hasonlitgatni. Meg maszatolni.
-
npera
addikt
válasz MrSealRD #60426 üzenetére
Ha nagyon rossz az idő, akkor én sem bringázok. Még nem volt olyan, de biztos létezik
-
Jahno
veterán
válasz Samott #60436 üzenetére
Lehet, csak kérdés mi az EU-s vagy elvárható átlag és mihez képest mennyire. Ha nem is rögtön Afrikával kell példálózni, de ha valami a világ sok másik országában sem működik akkor lehet csak mi szeretnénk túl sokat ami nem lenne működőképes. Csak nehéz kitalálni a viszonyítási alapot és hozzámérni a lehetőségeket. Viszont ha az jön ki, hogy ez az elvárható, akkor mondják ki és legyen az.
-
-
FőDudu
veterán
Ugy tunik majus 18-tol a legalso harom osztalynak ujraindul az iskola.
Meg a lefelso osztalynak es az erettsegizoknek.Erdekes lesz...
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #60402 üzenetére
Én ma pár kilométert mentem csak kocsival, aztán gondolkoztam, hogy bicajjal talán lehet, de bazi kacskaringós és hosszú lenne az út, azt sem tudom merrefelé kellene elindulni és tüdőm is gyík ennyi emelkedőhöz. Két köztes szakasz szar minőségű is, vagy ez a sárga téglás csúszós ami ebben az időben haladó fokozat.
-
MrSealRD
veterán
(#60386) qnadam : Sebesség korlát van, de valamiért itt jótékonyan nem feszegetjük, hogy azért ha megkérdezel 10 random biciklist akkor azt sem fogja tudni milyen rendezvényen van....nem ám a szabályokat sorolja. Ha az autóknál felrójuk a betartást, akkor az a minimum, hogy itt is...
Szerintem semmi szükség támogatásra. Ha nekem figyelnem kell a műszaki állapotra, akkor ott is legyen ez a határ meghúzva... PL, hányan hordanak bukósisakot?! ..stbDe egyébként ha nincs jóidő...akkor nem életszerű ez a nagy biciklis lelkesedés...rögtön előkapja mindenki a bádogesernyőt... és hogy őszinte legyek a 3-as metró egy esős napon...mintha döglött állat szállító vagonok lennének... nyáron meg szauna... ezért ne akarjak inkább kocsival menni?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zetor2000
őstag
#Comic pictures:
-
zetor2000
őstag
válasz halapidori #60421 üzenetére
Higul a szakma...
Úgy tűnik, vannak rendes emberek, még nem teljesen haltunk ki.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
halapidori
tag
válasz zetor2000 #60420 üzenetére
léc van, Fólia és szigetelés van, azok jók is kb. 15 éve lettt cserélve, szóval csak cserép és szegély kell. 32-es a léctávolság, ahhoz kotrunk valami közepes betoncserepet.
Nem minden pasi, erről szó sincs! A szakik közt azért előfordul... (Meg a SZTK nőgyógyásznál )Én kérdeztem tőle, és nekem válaszolt, nem a mellettem álló édesapámnak, és nem is az 1x1nél kezdte, hanem feltételezte, hogy megjegyzem és megértem, továbbgondolom azt, amit mond. Tényleg, rendesen meglepett.
Sokszor ez úgy megy, hogy én kérdezek, a választ a Férfihoz intézik, nem hozzám. Vagy komolytalanul, lekezelően válaszolnak. Nem kell azt tudni, nem kell megérteni, úgysem menne, amúgysem nőnek való, majd a Férfi tudja. Ilyesmi most nem volt, és rendesen meglepett. -
zetor2000
őstag
válasz halapidori #60382 üzenetére
Cserépléc szokott lenni mindenféle fatelepem, tüzépen. Csak arra vigyázz, ne úgy törje, mint a klasszikus...
Amúgy miért gondolod, hogy minden pasi hímsoviniszta? Amúgy lehet, bzui volt, csak titkolja. De az is lehet, már mindene megvan odahaza (feleség, gyerek, kocsi), azt "az is csak munka" lenneEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #60410 üzenetére
Csak a szokásosat tudom mondani. Szorosan kell rögzíteni, hogy ne lógjon, ne lehessen kényelmesen hozzáférni. Relatív magasan kell, hogy ne lehessen rátámasztani valamire, kalapálni, szétverni, és ne érjen le az erővágó nyele, hogy kényelmesen letámasztva azzal lehessen elcsípni.
Eleve ha kb ki van töltve az egész U lakat belső része bringával és épületalkatrésszel/oszloppal ,nem lötyög, nem lóg, akkor hosszabb csövet átdugva sem lehet feszegetni az egészet.És persze ne olyan oszlophoz, ami kézzel kitéphető a földből. Előny, ha gáz vagy áram fut benne.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #60393 üzenetére
Ezzel a Veres/Váccal vitatkoznánk. Néha én is mentem vele, akkor jól kijött. És még bicajt is vittem. Most amelyik ismerős elköltözött ott a vasút is szerepelt a listán a negatív érvek oszlopában, mert szép új szerelvények vannak, meg minden, de napi szinten volt vele baj.
-
Gabibácsi
őstag
-
Samott
addikt
válasz ncc1701 #60410 üzenetére
Neki nem nagyon vannak 10 perces videoi, es azokban neha mar a zarat is szetszedi, kielemzi ennyi ido alatt.
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #60393 üzenetére
Lehet hogy van olyan, de mashol meg ilyen: Fellázadtak a MÁV utasai
-
Gabibácsi
őstag
Amúgy ma megálltam a pirosnál, és megelőztek...
-
Gabibácsi
őstag
válasz -NoVa- #60404 üzenetére
Akkor te járj bringával.
izzadtság adottsag kérdése is, fiam is izzad minimális mozgástól is, csupa víz a feje azonnal
rendes lakat nincs, hely nincs, bármilyen erős lakat is ma 5 perc, én meg egy órát is elvagyok a boltban
de amúgy te is kocsival jársz ha kell, tökmindegyHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gabibácsi #60402 üzenetére
Izzadás edzettség és tempó kérdése. Ha napi járós eszköz a bringa, akkor egy egészséges 20-25km/h környéki utazótempó nyugalmi pulzussal történik kb. Hátizsák ha jól szellőző, háttól eltartott formátum, és a pántja sem a hónaljadban fülleszt be, nem sül rád. Részemről futártáska a preferált kényelmes formátum, ahol mellkason át középen megy a pánt, nem izzad alá a hónaljam, és hátul sem a hátam közepére lapul, lejjebb lóg. Váltásruha befér a napi cucc mellé.
Másnak a csomagtartó a kényelmes.
Az izzadás ellen menetszél kell. A célhoz közelítve az utolsó 2 km-en pedig fokozatos lassulás, különben megálláskor csap ki a víz.Ellopás ellen meg kell tanulni rendesen lakatolni, megfelelő dologhoz, megfelelő eszközzel, megfelelő módon. Hosszú.
Egy gyerekhez még a gyerekülés is egy egész egyszerű megoldás, kettőnél már sajnos kinőtte a fiam is a kormány mögé szerelhető első ülést, egy bringával innentől kezd esélytelenné válni a szálltás.És itt omlik össze az egész koncepció családdal erre a pár évre. Egy Yuba Spicy Curry jellegű, 2 gyerekkel kényelmes méretű rásegítéses cargo bike 5k USD körül jön ki. Azt hiszem, ennél akkor is olcsóbban jönnék ki, ha én próbálnék hegeszteni ilyet magamnak. Minden elrontott prototípussal együtt is
-
Gabibácsi
őstag
Én amúgy továbbra sem akarok bringával közlekedni, csak hobbiból.
munkába járni nem jó, mert két méter után izzadok
boltba járni nem jó, mert ellopják
gyerekért menni vele nem jó, mert versenybringa
szüleimhez menni nem jó, mert 200km
ezzel fedtem le a közlekedésemetmarad az, hogy nem megyek, csak kápmegyerig pesten, beljebb meg nem fogok munkát vállalni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest