- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
cyberde #62595 üzenetére
"lerádiózzák"
Pfúúúúj, ezt a szlenget. Már nem szabályos, ezért többieket nyakon baszták rendesen :-D Engem is csak azért nem, mert valaki gyorsabban bedobta a választ, így hamar meg is tanultuk
Ennek ellenére mindenki berádiózik és lerádiózza, mert hát az a fránya gyakorlat
-
cyberde
tag
Ha lenne rendszeresítve teaser a magyar rendőröknél is, hidd el ez a geciputtony se okoskodott volna annyit a "mi lesz lelősz? meg "fújjá bele a szájamba!" fordulatokkal.
Megküldik, lemegy mint a lift, aztán amíg a földön fekve remeg, újratöltenek, lerádiózzák a központtal, majd lazán megbilincselik.
De ott ahol 20 forintos arcmaszkból sem kap eleget a rendőr, nyilván nem fognak 100ezres tételeket -személyenként- beruházni. -
cyberde
tag
Azért az nem teljesen szakszerű/jogszerű/arányos, hogy egy -ugyan harsányan és kardokkal felfegyverezett- távolról fenyegetőzőt meglőjenek.
Pláne nem egy 30-40 éves PA63-al, vagy Parabellummal, amivel újkorában sem lehetett pontlövést leadni, sőt még az sem biztos, hogy két lövést le lehet vele adni egymás után. Úgyhogy az ilyen lábon/karon/vállon lövés az felejtős, mert vagy nem találod el, vagy gyomron/fejen lövöd a támadót. Akkor meg lehetsz felfüggesztve hónapokra alapbérért.
-
Jahno
veterán
De másik csoportban még nagyon régen megkaptam a kérdést:
OK. Íme egy bejelentés, te mit tennél, ha te lennél a Parancsnok?
" - halló, rendőrség?
- mi vagyuuunk.
- itten a West End Cityben a Hollós sétány 5-ben az üzletben, egy napszemüveges férfi egy fegyvernek látszó dolgot fog a kezében és ráfogja az üzletben lévő emberekre. Jaj Istenem!"
Erre te mit csinálnál? Küldenéd a TEK-t?"Na, ezt is kellőképpen kicsavarta, de szerencsére nem mindenki direkt ilyen hülye. Max. a bíróság :-)
-
Jahno
veterán
Nem lehet, mert civil volt a pályán és ez még homályzónás, hogy csak fenyegette vagy megtámadta. Szigorlati beugratós egybites példa, hogy ilyennel fegyegetnek, rohannak feléd, oszt mi legyen, mit csinálsz? És akkor megy a barkóba a kérdezőbiztossal, aki azt mondja, hogy nincs civil a környéken, ott vagytok a mezőn a járőrrel és egy ilyen beszívott alak rohan feléd vasvillával, hogy akkor "mocskos rendőr leböklek a kecibe". Lőhetsz-e és miért nem?
Amúgfy itt is egyértelmű lenne, egy figyelmeztető, ha nem hasal el a földre és adja meg magát, akkor lábon terítheted. Ez lett volna a félig elmélet.
-
Jahno
veterán
válasz
cyberde #62588 üzenetére
És nagyon nem akart megszökni, csak ilyenkor sokat kell a hátad mögé nézni. Az a nehezebb. Meg a civil liba is ott kolbászol (55. bekezdés :-P), abból is csak a baj lehet mert majd jól megretten valamitől és azért csúszik az eljárás. Vagy ketten fekszenek a csávón és majd jól nyakon szűr, ezek zűrösek és megint 127 féle irányba tudunk menni vele. Csávó jól tudta tetézni a pontokat, ez manapság akár terrorcselekmény is lehet, míg nem jön az ügyvéd és kitalálják, hogy soha nem fogyasztott alkoholt és drogot, most tudtán kívül valamit beadtak és attól ment el az agya...
Mi többnyire hárman voltunk és nem csak azért, mert én voltam a kopasz. Időt kell húzni, jön a mentesítés. Most már elvileg a TEK. Azoknak legalább jut üzemanyag és autó is
Nekem olyan nem vót
-
Jahno
veterán
Nem tartottak a szökésétől, pont fordított a szituáció.
Vége biztos az lett, ezt bevitték és van rá egy söröm, hogy mikor a kocsiba rakták be akkor nem vergődött, hanem gondolkozott kinek lesz igaza. Aki videózott az intézkedhetett amúgy szépen végig is mentek a tankönyvön. Felszólításból kicsit sok volt, így nehéz letagadni. Aztán csak eldobta a csávó, mert onnantól igaz sok papírmunka, de simán lábon lőhette volna az első figyelmeztető lövés után. Vagy ha közelebb jön. Na, ezt döntsük el megint. Max. jönnek még 50en és késekkel is. Itt a vége hiányzik, valamelyik luvnya videózhatott volna és tudnánk mi lett A Megoldás.
-
cyberde
tag
-
Jahno
veterán
válasz
cyberde #62584 üzenetére
Emlegettem, iskolapélda lehetne. Szerintem az is (:-
Város lezárásánál is yrtam, hogy első körben tanultam is aztat jól, dolgoztam is ilyesmit, meg csináltam már olyat amiről dumálunk. Csal nem nagyon akart feltűnni :-D Kemény vagyok, még egy amcsi sheriffet is igazoltattam
Persze Tiboru azóta jobban volt szakmában, viszont másik felében és mással foglalkozott. Akkor mi legyen a megfejtés?
Egy ilyen drogost szintén fel lehetne adni leckének, az elég kemény bár én időmben nem volt divat, meg más körökben mozogtam, oldja a rendőr, nekem ehhez semmi közöm :-D
-
Jahno
veterán
-
cyberde
tag
válasz
cyberde #62580 üzenetére
Ugyanez az (egyébként sulykolva oktatott) intézkedéskultúrára való odafigyelés látszott márciusban a bedrogozott zsírdisznó cigánytahóval szembeni rendőri intézkedés alatt is. Nem tud teljesülni az ötből legalább négy, akkor inkább kivár a rendőr.
https://www.youtube.com/watch?v=OYlOeFYbICA
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #62575 üzenetére
Nem bosszú állás volt és jó eséllyel nem volt elég. Amíg rángatózik addig fogják, addig rángatózik, míg fogják esete forgott fent. Melyiket kellene előbb abbahagyni?
Eredetileg a két fakabát dolga lenne, ez az egyik baj. Meg az, hogy a főnök most mennyire vakarja a fejét.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #62572 üzenetére
Így van, aztán majd mehetnek keresztben kasban a piroson és ha kocsival telibe vered, akkor lesz sírás, hogy kinek nem volt igaza, mert ha a rendőr tart a kamerától akkor jöhet a majmok bolygója, ezt meg oldjátok meg egymás közt és közben egyszerűen és fájdalommentesen lehetne trafizással pénzt keresni :-) Akkor meg az lenne a baj. Itt mindig csak a baj van.
Kamera egyéb esetekben már 20 éve is volt, most egyszerűbb a világpiac. Majd csinálok valami felmérést, akkoriban az értelmesebbje volt nagyobb számban és szinte kívántuk a kamerát meg mindent. Az többnyire segített a dolgokon, de már terepen is. Csak döntéshez kellene több idő és megsaccolni, mikor az ilyen liba azt kiabálja, hogy "jóójóóóó, megadom magam, hagyjanak" akkor valóban együtt fog működni, vagy csak azt mondja és mást gondol?
-
cyberde
tag
válasz
Samott #62567 üzenetére
Minden rendvédelmi/rendészeti feladatot ellátó szervezet intézkedésének az alapja az öt alapelv: szükségesség, jogszerűség, szakszerűség, arányosság, biztonságosság.
Ebben az esetben az ötből négy teljesült. Az arányossága megkérdőjelezhető, viszont könnyen magyarázható és nem gondolom, hogy nagyon lekúrják őket emiatt.
És abban is biztos vagyok, hogy nem lesz olcsó az ügyvéd aki vállalná ellenük a panaszt/pert. -
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi #62571 üzenetére
Igen, azon vagyok kiakadva. Tulzo volt az eroszak amit a rendorok bevetettek ellene. Mert az mar nem azert volt, hogy megakadalyozzak a szokeset, hanem hogy buntessek ott helyben. Es nem ez a dolguk. Ha egy akkora pasira maszik ra ket zsaru akihez ket zsaru kell egy szot nem szolnek. De ez a no mar nem volt veszelyes amikor csavargattak a karjat. Azt csak azert csinaltak, mert jol esett nekik megkinozni.
Tokre igazuk van hogy ne menjen at a piroson, tokre igazuk van hogy adja meg az adatait, tokre igazuk van ha beviszik mert rajuk tamadt. De amikor mar legyurtek ne alljanak neki bosszutallni, mert sz.rba se vette oket. Azt majd a biro megiteli mi jar ezert. Nem a ket fakabat dolga az ut szelen.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #62567 üzenetére
Ha veszélyes bűnöző lett volna, akkor 8 TEKes jön (:-
Ez pont arányos, ellenszegülést mindig csak több erővel tudsz megoldani, különben értelmetlen dulakodásos billiárdozás lenne, amit ha levideóznak akkor arról írnál, hogy de gyíkarcú béna a rendőr, még egy gyenge 60 kilós aikido világbajnokot sem tudott 10 másodpercen belül ártalmatlanítani, pfuhhh, hova tart a világ mindenki is alkalmatlan mindenre, monnyon le. Hárman is jöhettek volna, akkor nem tud annyira rángatózni és kevésbé fáj (:-
Kérdezd meg valami rendőr haverodat, vagy továbbra is ajánlott a kipróbálás, mikor milyen kimenete lehet. 7 féle legalább, de gondolkozhatunk bele a világba.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #62563 üzenetére
Sérülés nem történt, foga sem esett ki, még a gumibot sem került elő. Ezért kellene n+1 kamera, lehet szólni, hogy ne rángatózzon mert lilul. Szóltam, ne rángatózzon meg lilul. Aztán rángatózik, bíróság, jaaaaaaj belilult. Be, az olyan., majd elmúlik. Egy csomóan ilyen után azzal kampányoltak, mikor fél óráig látszódott a bilincs helye a kezén. Azért ennyire se essünk át a ló túloldalára.
Csaj esetében is pont jól látszik, hogy mivel nyerne Ő a bíróságon és mivel szopna be a rendőr gyakorlatban is. Törvény itt szar, mert próbálja védeni az állampolgárt, cserébe pont így még bíróságról is meg bírtak szökni vagy később kis dulakodások akadtak, mert ugye eddig szoríthatod, míg ellenszegül. No de ha elengeded és újra rugdal, akkor ki a hülye? Igaz szoríthatod tovább, ha szökésétől kell tartani. Esetleg azt mondod, hogy annyira pánikolt, ránézésre attól tartottál, hogy kárt tesz önmagában. Ezt meg a videjó is tanúsíthatja. És akkor mi legyen? Ezen a 3 soron most majd ott rágják a gittet a bíróságon. De legalább van felvétel :-)
Itt kamera is lehetett az autóban, pár évvel ezelőtt a csaj egy kerek mondattal megúszhatta volna az egészet, persze lelke rajta, hogy mennyire hazudik vagy mit használ ki.
-
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #62562 üzenetére
Az is csúnya volt nahhh és még azt sem tudom vége van-e, de bármilyen összeesküvés elméletet is bevennék Vele kapcsolatban. Az tuti.
Régi szép idők, mikor hárombetűsnél jöttek a karrirertanácsadós csajok, hogy akkor legyen szituációs gyakorlat, én vagyok a vadász és vannak embereim és itt a csapat, aztán következő körben én vagyok a varázsló vagy a törzs vezetője és adott helyzetben ki mit csinálna...
Fogalma sem volt róla, hogy amikor "ügyfelet" emleget, akkor az Te vagy meg a többiek és teljesen más a szituáció vagy elvárható környezet, mint egy valamilyen más szolgáltató cégnél. Na, ott ezeket is próbáltam volna feladni témának, hogy itt volt a főnök, bejött dolgozni részegen, kicsit kötekedett, néha összetörte az alkalmazott bordáját, akkor mit kellennene csinálni? Ha már ilyen okosak vagyunk :-D Aztán kapott pár példát a hárombetűstől is a való életből múlt hétről, de valahogy nem szeretett konkrétumokba belemenni és eltérni a papírmunkától, csak rajzoljam le a napomat és beszélgessünk fényképekről. Ok, de akkor majd a főnök nem csavar le kettőt az alkalmazottnak, mert részegen mindig rossz napja volt, vagy hol tartunk?
-
Gabibácsi
őstag
Engem ha megállított a rendőr akkor nem menekültem el meg nem rugdosódtam, lehet bennem van a hiba. Még 2006-ban sem csináltam semmit amikor 3 rendőr kapott el ahogy mentem haza, pedig nem éreztem indokoltnak, szépen válaszoltam mindenre meg odaadtam a személyimet.
persze ha piroson átmenő 60 kilós bringáspicsa lennék, nyilván megtehetnék bármit IS -
WiZARD
addikt
.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #62550 üzenetére
Te lennél a rendőr, hát nem? Talán még emlékszem a szabályos eljárásra, ami nem bonyolult, ha már belekavarodtunk akkor 3 törvény pár paragrafusa és kész is. Menni fog az. Most úgyis a civilek döntik el a videó alapján, de ha már olyan jól ki lett találva, hogy ez így nem jó és mikor megfogták akkor nem lehet tovább nyomorgatni, hanem... Hanem mit is? Megy a szokásos, 5 másodperces problémán tegnap óta megfejtünk ez ilyen.
Amúgy igen, jó eséllyel már az eleje sem volt szabályos, ahogy általában idehaza megy mert saccperkábé 1-2 ezrelék lehet az arány amit valóban jól csinálnak. Többnyire nem is lehet jól csinálni.
-
WiZARD
addikt
válasz
Gabibácsi #62508 üzenetére
Persze, nyilván rákészült egy teljes stábbal aki végig videózott.
Gondolom te oda se néznél csak közönyösen tovább mennél, hisz az a világ rendje hogy 2 100 kilós fasz ordít egy 60 kilós nővel és csavarja hátra a kezét. Nem hogy videóznál vagy bármi, hisz mi közöd van hozzá, és úgyse tudod az előzményt.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #62515 üzenetére
Annak a 4nek is lehetett oka, de az nem ellenőr. Ott sem tudtuk mi volt az előzmény. Ahogy néha itt viselkednek én a sodrófát is engedélyezném. Megint két oldala van, próbáljuk ki. Én tudom mivel lehet szopni utána ha nem négyen vannak :-)
Aztán évekig keretünk olyan sofőrt akit lejárt Géza miatt büntettek meg, de soha senki sehol nem találta. Olyat is elvétve akinek egyáltalán megnézték az EÜ csomagját.
Szóval ének fele a szokásos rémhír, amin rugózni lehet miközben semmi nem történet. Legalább olyat hozzál, ahol volt valami.
-
eattila
őstag
válasz
Samott #62534 üzenetére
Amig fekudt, nem csavargattak. Es egyenjogusag van. Tok mindegy hogy hany kilo es mi a neme. Es mindegy a kozlekedesi eszkoz is. De ha ugyan ez a no autoval rongyol at a piroson aztan uldozni kell az mar belefer?
Ha rendfenntartokkal baszakodik az ember, annak kovetkezmenye van. Ennyi.A rendorok megitelesen ez nyilvan nem javit.
-
cyberde
tag
válasz
Samott #62535 üzenetére
"Le lehet szerelni,..."
Szerinted.
"...A hivatásosok április eleje óta nem mondhatnak le a szolgálati jogviszonyukról, és nem élhetnek a lehetőséggel, hogy visszavonják a „kifogástalan életvitel” ellenőrzésére megadott hozzájárulásukat, ami eddig a kilépés legegyszerűbb módja volt. Aki ugyanis írásban visszavonta az engedélyt, másnap már le is szerelhetett, most azonban csak a veszélyhelyzet visszavonása után tehet ilyen jognyilatkozatot."
https://nepszava.hu/3078013_veszelyben-az-utanpotlas-bezaras-elott-ket-rendeszeti-szakgimnazium -
eattila
őstag
válasz
Samott #62524 üzenetére
Ja, de ha a bepánikolt nőt nem fogják, és netán elkezd futni elfelé, akkor mi van? Eszetlenül ficánkoló és hisztiző embert nem igazán lehet másképp, ha nem hallgat a szép szóra. Vagy a hisztiző gyereket Te hagyod kifutni az útra? Mert én inkább lefogom / seggére verek.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
Samott #62526 üzenetére
Faszság. Meg az érvelésed is. Én sosem dobáltam semmit, és csürhe sem vagyok. Ellenben te itt is az eljárást kritizálod. Egy kvázi bűnözőnel, csak neked bejön mert csöcse van és visit. Ha én lennék ott, szerintem tapsikolnál
a másik meg, ha kiírom a szent faszbukotokra hogy holokamu vagy azt hogy minden cigány gyilkos, már visznek is el. Na ez az igazi gondolatrendőrség. -
-
Samott
addikt
-
eattila
őstag
válasz
Samott #62516 üzenetére
Ott van benne:
Ha bediktálja az adatait, akkor elengedi. Ennyit kellett volna tenni. Szövegértés, általános iskola 2. osztály.
Valamint látszik a videón, hogy ha nem forgolódik, meg ficánkol, akkor kevésbé lett volna fájdalmas.
Ha nem visít, mint egy bepánikolt disznó az ól sarkában, akkor nem látszana ez sem rendkívülinek, és nem videózzák le.A videózó meg vajon akkor is videózott és kérdezgetett volna, ha 2 kreol faszi inzultálja erősebben, vagy szemlesütve elsétál?
-
cyberde
tag
válasz
Samott #62515 üzenetére
A rendőrségnek ki van adva, hogy évente x mrd forint büntetést be kell szedniük. Azért vannak mindig év vége felé az ilyen kamu akciók.
Az pedig, hogy politikai megrendelésre kell intézkedniük mondvacsinált rémhírterjesztés meg ártatlan ellenzéki megmozdulások miatt az szintén nem a rendőr önbecsülését meg önbizalmát növeli.Mondjuk ez is elég furcsa, lehet valaki ezért megüti a bokáját.
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/remhirterjesztot-allitottak-elo-a-rendorok
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8Wiyq72xIOoJ:www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/remhirterjesztot-allitottak-elo-a-rendorok+&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client
-
Gabibácsi
őstag
-
Samott
addikt
válasz
cyberde #62511 üzenetére
Csak tudod en azt latom ebben, mint amit a bkv ellenorok csinalnak, a negyvenkilos kozepiskolas csajt negyen teperik le mert otthon felejtette a diakigazolvanyat, a mazsas kanc.gany meg atsetal koztuk buntetlenul. Tele vannak frusztracioval (jol osszeszedted ezeket) es a naluk gyengebbekent toltik ki.
A rendorok mindent megtesznek az ellen hogy tekintelyuk legyen. Ha meglopnak nem tesznek semmit, de megb.sznak egy lejart gezcsomag miatt, ha eppen olyan kedvuk van. Es akkor a politikat meg csak nem is szamoltam.
-
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi #62508 üzenetére
Az szep, tehat az a baj hogy bizonyitek szuletett ellenuk es nem az amit csinaltak. Miert ne lehetne, csinal barmi olyat amit nem szabad neki? Akkor miert ne lehetne felvenni?
Par eve pereltek az ujsagokat, ha intezkedo rendorokrol keszult kep, amin felismerhetoek voltak. Sok-sok ev pereskedes utan az lett a vege, hogy szabad fotozni es publikalni ezeket a felveteleket.
-
cyberde
tag
válasz
Samott #62507 üzenetére
A baj, hogy MOn nem ökölszabály az, ami a világ intelligensebb országaiban az. "A rendőrnek -egy adott helyzetben- mindig igaza van". Ha úgy gondolod, hogy nem akkor lehetőséged van a törvény védelmét kérni. De nem ott és nem akkor.
A magyar rendőröknek szar a kiképzésük, szar a ruházatuk, szar a felszerelésük, szar a vezetésük. És mindezek mellé még a fizetésük is szar. Ebből adódóan irtózatos hátránnyal mennek bele minden egyes intézkedésbe. (Azt csodálom, hogy nem gurul el gyakrabban a gyógyszerük.) És ez nem a rendőr hibája, hanem a vezetőiké. Nomeg a politikáé. És egy ilyen cikknek, -jelenjen az meg bárhol is- azzal kéne kezdődnie és végződnie, hogy milyen állapotok vannak a rendőrségen (IS) és nem azzal, hogy mártírt csinál egy szabálytalankodó/bűnelkövető polgárból.
-
Samott
addikt
válasz
cyberde #62505 üzenetére
De te nem egy hatvankilos no vagy. Azzal, hogy hisztit rendezhetett, azzal hogy rendor minosithetetlenul viselkedett vele szemben, megnyerte a vitat a rendorokkel szemben. Ettol fogva nem o a bunos, o az aldozat. Nem a te szemedben, de a tobbseg szemeben. Nem szabad felulni a provokacionak, marpedig a rendorok ezt csinbaltak, belesetaltak a csapdaba es nem kezeltek jol a helyzetet.
Ez pont olyan mint amikor a gyerek kiprovokalja a pofont a tanarbol. Ha megutod, elvesztetted a vitat. Mert te szegted meg a szabalyokat sulyosabban.
-
cyberde
tag
válasz
Samott #62489 üzenetére
A rendőrség az nem egy PR fókuszú szervezet, hanem a rendet őrzi akár kényszerítő eszközökkel is. A világon mindenhol.
Sajnos nálunk eléggé le van züllesztve mind szakmailag, mind politikailag. Ezért olyan a megítélése a rendőröknek, amilyen. És ezért meri megtenni (gondolja, hogy megteheti) azt, -kb bárki- amit ez az asszony!Egy olaszországi -forgalmas- autópályaparkolóban a carabinierik kb 10 percig nyomták az arcomat a tűzforró autó motorháztetejéhez, miután szétrúgták a lábaimat és hátracsavarták a karjaimat. Pedig csak rálegyintettem az egyikük jószándékú figyelmeztetésére. Nem szabálytalankodtam, nem adtam meg hamis adatokat, nem rugdosódtam és nem álltam ellen az intézkedésnek.
Ennek ellenére nem készült (előzmények nélküli) videó, nem készült (az előzmények nélküli videó alapján) negatív indexes cik és valójában senkit nem is érdekelt az egész, hiszen csak annyi történt, hogy a csendőrség végezte a feladatát. -
Gabibácsi
őstag
Ha már bringa, van valami mód hogy szarvkormányra a fékkart feljebb tegyem, vagy kormánycsere lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció