Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz FőDudu #59892 üzenetére
Teremben az autónepper span is egy fekete amperával hajt. Alapvetően jó a kocsi, bár a múltkor a kormánynál valami elektronikát kellett cserélni 100k magasságában. Van neki egy ilyenje is, csak valami 4.1-4.2 lityós mocival, és barnában. Na, balcsira le a vas kért 67 litert, az ampera csak 27-et. De a fíling nagyon más.
-
ncc1701
veterán
válasz halapidori #59890 üzenetére
Nem. Majd az ómagyar migránsok gyerekeinek kellene, mert valami 2034 az a dátum, mikor onnan több pulya születik, mint a magyartól.
De igazából akkor lesz nyugdíjad, ha most félreteszed magadnak.
-
halapidori
tag
A videón keresztüli oktatást már annyira akadályozza a random cicire cuppanás, hogy ma délután beszélek az intézmény pszichológusával, segítsen erőszakmentesen kommunkálni az ügyben. Y gyermek 4éves, szerintem 20percet ki lehetne bírni szopás nélkül.
Tegnap kellett írni beszámolót, amibe beleírtam (soksok jó mellett), hogy "legalább már tudjuk azt is, hogy X gyermek nem csak minket rugdos és nem csak velünk üvöltözik, hanem az anyjával is pontosan így viselkedik." (Azért, mert nem tőle, hanem mástól kérdeztem, hány csigabigát számolt meg a dalocskában)
Ugyan ez a gyerek (7éves) ma kifejtette, hogy minden dolgozót megfojtogatna a McDonald'sban, mert nem elég nagy a sajtburger, és az apja nem vesz neki nagyobbat.
Ők fogják kitermelni a nyugdíjam? -
FőDudu
veterán
válasz Bujdy81 #59877 üzenetére
Wizard irt palyazasrol. Otthoni toltessel olcsosodhat a fenntartasi koltseg.
Napelemrol mehet a medence futese/hutese - legalabbis a szokasos hoszivattyus medences cuccokat kepes meghajtani egy normalis napelemes rendszer - aztan ha ott az auto akkor abba tolti a juice-t
Nekem pl. a homokszurobe kelehne rakni germicid csovet - hogy megfeleloen fertotlenitve is legyen. Ha nem lenne eleg az ivoviz minosegu szures a vizminoseg biztositasahoz.
FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
-
A. Crowley
tag
Nagy segítség vagytok. Ja, nem.
-
Gabibácsi
őstag
válasz A. Crowley #59876 üzenetére
Én is tudok mint nova, csak opel, 98-as, de új klímás
az a baj hogy 1.1-ért nem tudom adni, többet érHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
veterán
-
-NoVa-
addikt
válasz A. Crowley #59876 üzenetére
Én tudok. Csak 2009-es. Meg Subaru. Meg kicsit drágább.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #59849 üzenetére
Ha autópálya melletti villámtöltővel számolsz, akkor egyrészt igazad lehet, másrészt még mindig nem érted a villanyautózás lényegét!
Én - ha lenne - itthon tölteném, 42 Ft-os lakossági árammal, esetleg vennék/csináltatnék egy elegendően nagy relét, hogy ha van éjszakai áram, akkor arról töltsön, az olcsóbb...
-
A. Crowley
tag
Anyámék SX4-et néznek, most először volt úgy, hogy elvitték szervizbe megnézetni a kinézett kocsit. Kiderült, nagyeséllyel törött volt. Örülnek, hogy rábeszéltük őket, hogy vigyék el.
Ugyanitt, ha valaki tud benzines 2007-2008 SX4-et, 1.0-1.1 millióért, csipogjon. Csak klímás. -
Jahno
veterán
válasz FőDudu #59870 üzenetére
Annak nagy részét kiirtja az automata (legfeljebb megint megy vele egy csomó cuccom...), csak most megint terejdnek a link és pdf-ek mögé ágyazott dolgok, amit a manuális emberke sem akar látni. Nem érdekel, hogy nem tud magyarul, nem olyan bonyolult a dolog de had primitívezzem már le. Pár jelentett tartalom eltűnt í1+ hónap után, csak ilyenkor nem értem, hogy a kamuprofil miért nem megy a lecsóba. Más rendes profilját meg továbbra is véletlenszerűen kibasszák. Néha azt hinné az ember, hogy fejlődik aztán hamar bebizonyítják az ellenkezőjét.
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #59872 üzenetére
Nalunk is volt valami kavarodas - tanarno allitotta, hogy kaptunk hozzaferest egy oldalhoz.
Aztan kiderult, hogy amikor a gyerek cuccaiert el kellett menni, akkor a dobozba bedobtak egy kb 1cmx10cm meretu papirkat az eleressel.
Abba a dobozba miert is neztunk volna bele? Suli bezart, itthon van minden ami kell.
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz qnadam #59860 üzenetére
Asszonyéknál normálisan azt csinálták amit ilyenkor kell, és szemmeli seppukut végzett el a cég, kirúgták az összes fontosabb 20 éve a rendszerben élő, mindent átlátó, a lényeges munkát aktívan felügyelő kontraktort EU-ban és USA-ban. Pararamm Pampararamm pedig tizedannyi pénzért magabiztosan bólogatott a videokonferencián, hogy természetesen érti a feladatot, és el tudja végezni a munkát.
-
-NoVa-
addikt
Céges válságösszegző előzetes:
Látszik a szándék gazdasági szinten a spóroláson, ezért visszafogtak mindenhol. Kirúgtak egy csomó redundáns funkcióval rendelkező managert, racionalizálták a vállalati struktúra felső, drágább részét, és a nyugdíjkorhatáron túl lévő programozókra rászóltak, hogy viselkedjenek a korukhoz illően. Teljesen szokatlan, értelmes első hullám. Következő negyedév végén kiváncsi leszek, mert eddig a koncepciótlan elkapkodott hülyeség volt a jellemző alapviselkedés, és nem hiszem, hogy hosszú távon ebből ki lehetne lépni, különben még a végén hagynak dolgozni, és kiszorítjuk az Adobe-t.
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
npera
addikt
válasz WiZARD #59845 üzenetére
Múltkor mentem autópályán, egy V90CC T6-ot kaptam transzportnak. Jött hátulról egy Taycan és leelőzött. Messziről láttam, hogy ez az lesz, mert felismerni a formáját és a lámpáját. Ment vagy 140-el a csóka, el is játszottam a gondolattal, hogy megyek picit utána és akkor majd még jobban gázt ad és le is merül ott rögtön az út szélén. De inkább nem kezdtem el köcsögölni. Pedig de jó lett volna....
Nekem volt 3/4 tank jó kis RON95 még, azzal kábé kimegyek a világból és el tudom húzni a Taycant is egy töltőig
Azt is vicces lett volna kipróbálni, hogy milyen is a tényleges derating a Taycan esetén. A T6-os tud csúcsban 320 lóerőt, de azt addig amíg van benzin. A Taycan tud többet rövid ideig, de az akksi és a melegedés ott egy elég komoly tényező. Még 100% SOC-ról indulva is kételkedek benne, hogy jelentősen meg tudna szökni a T6 elől, ha lenne egy lezárt autópályás szakaszunk és szabadjára tudnám engedni a gépet úgy igazán rendesen....
-
FőDudu
veterán
válasz Bujdy81 #59848 üzenetére
A toltes az olyan 80-280Ft per KWh plusz a toltes inditasi dij ami kb 500Ft (ha van). A fenti cikk szamaival kalkulalva.
Azaz 15KWh kb 1700-4200Ft. Igy mar mindjart 17-42Ft a kilometerenkenti dij. Azt szerintem hozza a dizel.
Autopalya kornyeken tud 42FT/KWh aron tolteni? Eleg elhibazott lepes lenne a kutak uzemeltetoitol. Marmint felaron adni a 'dzsuszt' a tobbi hasonlohoz kepest...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #59846 üzenetére
Olyan 14-15 kWh körül megy 100 km/t, ha ésszel vezetsz, ha jól emlékszem a cikkekre, de majd Wizard kijavít. 15 kWh és 42 Ft/kWh alapján az 630 Ft, azaz 6,3 Ft/km. Azért az nem vészes...
Nekem kellene évi 20.000 km-re, az kb. 3000 kWh. Azt egy 3 kW-os rendszer felköhögi, amit már bruttó 1,5 millió alatt megkapok. 350-es dízellel és 6 literes fogyasztással számolva a 1,5 millió Ft kb. 72 ezer km. Azaz 3,5 év a megtérülés. Ott bukik a sztori, hogy további 6-8-10 milliót bele kellene tenni a villanyautóba...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #59829 üzenetére
"Oszt most ott tartunk, h már vagy 10% a munkanélküliség nálunk, és nem látni a végét."
vs.
https://index.hu/gazdasag/2020/04/28/foglalkoztatas_munkanelkuliseg/
"Velük együtt 222 ezer munkanélküliről beszélnénk és csaknem 5 százalék körüli munkanélküliségi rátáról. "
"A legmagasabb, 7,1százalékos munkanélküliség Észak-Alföldet jellemezte."
-
FőDudu
veterán
válasz WiZARD #59845 üzenetére
Es ugyebar a toltes sem lesz mar ingyenes tobbe eleg sok toltonel.
Szep lassan leveszik majd az elektromos autosokat is...Mennyi is igy egy kilometerre az energia ara? Olyan 15Ft nem?
Most, hogy olcso az uzemenyag, egy keveset fogyaszto dizel tuti kozel van ehhez.(nem fikazni akarok, pusztan a szamok alapjan)
FőDudu
-
WiZARD
addikt
-
npera
addikt
válasz Bujdy81 #59839 üzenetére
A gyorshajtáshoz gratulálok, az államkasszát finanszírozni kell
A 84 EUR inkább 900 SEK körül lesz, ennyire nem jó a korona sajnos...
Én ennyire gyorsan nem szoktam hajtani. Itt még a 110 is ritka, autópályán ha tényleg van 110-es határ, akkor többnyire 115-120-ra rakom a tempomatot. Ilyen 155-ről csak álmodozik az ember....
Német(h)ben mondjuk megküldtem az autót, de ott sem tudtam huzamosabb ideig 180 fölött menni, mert mindig kijöttek elém. Erre kell a nagy erő, hogy utána hamar fel tudj gyorsulni. Ha van legalább 800 lóerő, akkor kábé instant gyorsulsz vissza a 120-ról
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Gabibácsi #59840 üzenetére
A 407-tel nekem 120-ra szokott állítva lenni, csak akkor megyek gyorsabban, ha 17 db kamiont kell előzni konvojban, mert akkor feltolom 130-ra, hogy ne szívassam ok nélkül a többi közlekedőt.
Viszont már egy ideje nem mozgott a 407 és meg akartam kicsit hajtani, hogy "tisztuljon a rendszer". Anyóséktól jöttem haza, 18 km autópálya, meleg motorral hajtok fel már. Na ezt sikerült most túltolni picit...
-
Bujdy81
aktív tag
Na, benyaltam életem első igazi gyorshajtását, ilyet se mindenki tud így kicentizni!
Autópályán (ahol elvileg 154,5 km/h az objektív felelősség határa, beleértve a 3%-os hibahatárát a műszernek) sikerült úgy belőnöm a tempomatot, hogy 155 km/h-val menjek...
Amúgy nem értem az osztrák bírságok miatt hisztizőket, nálunk napról napra kevesebb a bírság, ma már kevesebb, mint 84,5 EUR (vidékiek kedvéért 91 SEK).
-
Gabibácsi
őstag
válasz -NoVa- #59836 üzenetére
Jah, podcast valahogy nem jön be, de akkor félreértettelek ok.
Amúgy parfümgyár egyre viccessebb, kibasztak 20+ kontraktort csak itt pesten, aztán mondták hogy repülnek az indusok is meg van egy főindus lengyelországban, az is repül
na kiderült hogy a főindust elég volt kibaszni, mert fizettek neki mindent is, induscég maradhat
tehát megint a magyarok lettek átvágva, miért nem csodálkozomHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
FőDudu
veterán
válasz Grillo #59805 üzenetére
Ha nem engedik az esz nelkuli jarkalast, azaz maximum a municipality teruleten mozoghatnak es nincs osszevissza utazgatas, akkor korzetenkent van esely a kesobb felmerulo gocpontok lezarasara. Ha megengedik a szabadon utazast, akkor ismet baj lesz mindenutt.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
válasz -NoVa- #59834 üzenetére
Szerintem a bbc meg akármelyik más is csak a klikkelésre megy már rá, de igen, ki lehet kerülni a bulvárt, csak nehezen.
mi tartunk hírek nélküli napokat, mondjuk asszony csal mert az oroszt figyeli, de megértem, anyukájáért aggódikHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #59829 üzenetére
Részben egyetértek, csak a hazai elbulvárosodott szócső/klikkhunter sajtót hagyni kell a fenébe. BBC World Service és hasonló, eltérő véleményeket is megszólaltató, szakértőket megkérdező formátumok szerencsére vannak még. Hallgass The Inquiry-t, fél órás epizódokban elmerülnek aktuális témákban, ok/helyzet/lehetőségek/potenciális következmények terén elég jó rálátást ad, de még érdekes.
-
-
-
ncc1701
veterán
válasz BobaHWSW #59813 üzenetére
Most már tudatosan próbálom kerülni a koronás "híreket". Egyik héten kitalálnak valamit, a másik héten meg pont az ellenkezőjét. A statisztikát meg úgy hamisítják mindenhol, ahol jólesik. Igazából azt tudni, h nem tudni semmit, és ezt a fingot reszeli mindenki.
Klikkvadász média túltolta, rápörögtek a pánikoló emberek, politikusok meglátták a következő 4 év esélyét (meg a zavarosban való halászat előnyét), és elkezdték még jobban tolni a témát. Oszt most ott tartunk, h már vagy 10% a munkanélküliség nálunk, és nem látni a végét.
Svédeknél még azóta is mindenki a világvégét várja? Tudtommal ott sincs semmi extra, de ha a médiára hallgat az ember, akkor legalábbis egy fekete lyuk lesz az országból, már annyira halott mindenki.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Találtam egy érdekes játékot.
Milfy City a neve, és 18+.
Egész jópofa, klf. csajokat kell meghódítani, azt megdönteni. De nem mindegyik hajlandó elsőre, meg megdőlni se, csak "kézimunkára", vagy valami hasonlóra. Sajna a játék még csak félkész, de nCore-ról letöltöttem a félkészt, és egész sokáig el lehet vele jutni.
Van rendes történet, nem csak egy sima fércmunka.Eddig ~15-20 óra játékidőt öltem bele, és még nincs vége. Pár karakterre írta a gép, hogy ennek most itt a vége, de aztán jött 2 másik... Az elérhető verzió valami 0.6, de alakul a 0.7, kíváncsi vagyok, mikor lesz kész. Meg mi lesz az 1.0-ban
Vannak unalmas részek, persze, meg egy csomó dolog, amit meg lehet szerezni a játékban, de egyelőre semmi értelme nincs. Aztán van, amit megszereztem, de csak a történet jóval későbbi részében kell. Meg pár helyszín elég ouruttya kidolgozású. Meg lehet találni "Secret scene"-ket, de nem jelzi, hogy az hol lenne. Persze lehet, hogy ettől titkos.
Szóval nem az átlagos hentelős játék, hogy szörnyek a labirintusban, azt mindmeghaltok, hanem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
IPhone az nalam nem jatszik.
Telefonkent meg nem tudtam almas eszkozt megszokni. Noti es ipad van, de teloban kb az 5s amit utoljara hasznaltam. Az ujabbak kb 1-1 nap kiprobalasnyit jartak nalam.
Nem tudom Note9 mennyire szinhelyes, az biztos, hogy en nem utomunkazok. Max levagom teglalapra es annyi.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #59811 üzenetére
Elvileg 10x, de mihez képest? A 40-150es obi akkor csak 3.75x, mégis nagyobb a vége, mint a 140nél. A fixet még nehezebb mire vélni. Meg aztán úgyis mindegy, valamire betekered és megállapítod, hogy szar, mert az iPhone alapban meghúzza a színek szaturációját, ez meg csak akkor, ha kéred.
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #59804 üzenetére
Elovettem a Pana G7 gepet 14-140 obival.
Meglatjuk az milyen kepet lo az adott gyikrol.
Elvileg az egy 10x zoom, nem?Toltoje egyelore nincs meg, kabele nincs meg.
Igy bizzal nore egy foto masinat... pedig meg taskaja is van (volt).Legalabb tudom hol talalom az alanyt, eddig felos sem volt. Remelem le lehet halkitani a gepet, hogy ne hangoskodjon kattogtataskor...
Meg lovok egy par giccses naplementet, par viragot, madarakat... max ujra bebizonyosodik, hogy nem tudok fotozni.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Grillo
őstag
Na az ottani enyhítésre kíváncsi leszek. Most ahogy olvasom ismerősöd FBjén, lépcsősen nyit majd minden. Talán nem kúrják el nagyon, mint az elején.
Én talán abban látnám itthon a szükséges minimumot, hogy az iskolák, óvodák stb már ne nyissanak újra ebben a tanévben. Talán ez ad elég laufot, hogy csak annyi ember haljon bele, akinek nagyon muszáj, és csak annyi menjen tönkre anyagilag, amennyinek feltétlenül kell.
Én pesszimista vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban, és még sokáig el fog ez tartani. De nem kérdés, hogy valamit tenni kell, mert többen fognak éhen halni, ha nem lehet dolgozni.
De az ember fasz, főleg nyájban, és most nem az immunitás megszerzéséről beszélek. -
veterán
két és fél évesen volt németországban gariban, azóta elmúlt már 6. camera kft-től kell róla ajánlat, mert hiába ügyes a vajákos ember, ha nincs hozzá alkatrésze. meglátjuk... meg kell utódlás is. a canon 24-105-öt annyira nem szeretem, az új verziója drága és nem is ismerem, 24-70 mindenféle gyártónak van, de a 105-ös vég jobban tetszik.
hanyas vagy, te disznó?
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #59799 üzenetére
Illusztrálva az arányok. Nagyobb nagyváros, havi halálozási számok, téli legyengült vírusszezonnal együtt. Csak hogy kb lásd, mit befolyásol ez a kis semmiség a szokásoshoz képest:
kép linkNálunk a kevés halott a korai elzárkózás eredménye, ilyenkor ha működik a megelőzés, lehet a hülyéknek károgni, hogy mennyire eltúlozták a pánikot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Építő/felújító topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest