Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabibácsi
őstag
írt a dpd futár, hogy nem kell személyes érintkezés az aláíráshoz, appal is lehet telefonon
viszont cash onlyHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
addikt
Ma délelőtt a net annyira pocsékul működött itthon, hogy megint egy lépéssel közelebb kerültem hozzá, hogy megpróbáljam behúzni a kábelt a régi telefonkábel csatornába.
Szerintem most hétvégén elkezdem huzigatni a kábelvégeket, ha még van benne vagy szerzek a vasedényből egy kábelbehúzó tekercset és azt próbálom meg betolni a felső szinten található legközelebbi dugaszba.
A cél az lenne, hogy az alsó szinten a ház hátsó részén levő routertől legyen kábel felfelé a ház első oldalán levő felső szinten levő sarokba, ahol az én gépem van. Akkor lenne kábeles kapcsolat a router és a NAS között.
Most stabilan (nem stabilan) van 6 megabájtos sebesség, amire még Nova is elismerően csettintene. Amikor olvasom qnadam történeteit a különféle NAS elérési sebességekről, akkor bár nevetek, de a könnyek igaziak ....
Közben rájöttem, hogy bár praktikus megoldásnak tűnt, hogy felhozzam a TP-Link AP-t a felső szintre, de a jelet a PowerNet adapteren keresztül kapja, ami ugye maximum 6 megabájt másodpercenként, ha éppnem nem megszakad és újraindul.
Szóval ismét oda jutottunk, hogy az IT-megoldásaim megkérdőjelezhető minőségűek.
De nem adom fel! Az agilis mozgalom jegyében: fail fast! És aztán új sprint
-
-NoVa-
addikt
válasz Gabibácsi #58378 üzenetére
Asszony telefonján az almás galériába pakolt rendszertől kapok agyfaszt alaposan. Ok, hogy van egy jól berendezett hierarchikus fotólistája az eladó gyerekruháktól, meg a téli/nyári elpakolt ruhászsákokról, sógornő nálunk tárolt fél házáról, stb.
Na ezeknek egy része véletlenül ráadásul live photo, azaz ott van mellette mind mellett egy-egy pár MByteos videószelet is, mert nem lehet letiltani azt a baromságot, és rendszeresen véletlenül bekapcsolja a camera appban. És nem lehet a live részét törölni tömegesen, mert azt csak úgy lehet, ha duplikálja az összes liveos fotót, kitörli, és a másolatok már nem lesznek azok. Viszont ilyenkor kiesik a folderből a másolat, lapos lesz a lista. Exportálni is laposan exportálja, nem lehet sehogyan kinyerni a telefonból, csakis oda zárva létezik ilyen formában az a struktúra. Google photosban meg hiába lehetne jól reprodukálni ezt, ha épp feltöltene jófogásra, az appban csak az almás struktúra látszik. Rég feladtam a picsába, a rákkutatás reménytelibb ágazat, mint ez.
Cserébe tele a fon rég, 1-2MB helyen szenved, és néha elenged 1-1 játékot, hogy időt nyerjen a telefoncseréig. -
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
Szerintem nem szabad ilyen oreg mazdat venni. A kerdes csak az hogy mennyire rohad mar most. Nem az hogy mikor kezd majd rohadni.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Sipi-
őstag
Erről a Mazda 6-ról mi a vélemény? 5 éve egy tulajdonosa van, előtte majdnem 8 évig volt az első tulajé. Magyarországi, nem tekert km-es látszólag.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Gabibácsi
őstag
megvolt a mai első interjúm, majd lesz mégegy napközben, meg holnap is délután
csak lesz valami márHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Gabibácsi
őstag
válasz eattila #58374 üzenetére
játék nekem sincs, arra ott az ipad, fényképek vannak rajta, de azokat mentem google photos-ba is meg icloudba is
inkább telefonálni, meg whatsapp/viber/hangouts/telegram-ra használom, orosztanáraim is ott küldik a dolgokat plHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
addikt
válasz WiZARD #58362 üzenetére
A kedvencem az olyan nyomtatvány, amikor a vonal felett olyan közel van a felette levő sor, hogy a golyóstoll "felbontásának" határán balanszírozom a betűk mérete tekintetében.
Amikor a gyerekek magyar állampolgárságát intéztük, akkor volt valami rettenetes formanyomtatvány vélhetően a 60-as évekből. Azt már csak megérteni is durva volt, mert annyira furcsa logikája volt a szövegnek és a kérdéseknek.
És a mezők állati picik voltak. Ott fel sem merült, hogy online töltesz ki bármit mondjuk, szigorúan papírral operáltak.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #58336 üzenetére
Az a vicc, hogy én annyira megszoktam a 32 gigás memóriát a korábbi céges szifonban (6S) és a mostani privát 7-ben, hogy nem érzem limitációnak.
A képek mennek fel Google Photosba úgyis, aztán lehet purgálni a memóriát. Appokból nincs sok. Játék egy sincsen rajta, elvileg azok a nagyok.
Persze egy 64 jobb, de számomra a 128 felesleges.
Mondjuk én egy rettentő specifikus felhasználó vagyok, kicsit dionűzoszi mélységekben használom a készüléket.
-
-igu-
addikt
válasz Samott #58368 üzenetére
Nálunk online fizetés van, futár lepakol az ajtó elé, becsenget, és mire kiérek az ajtóhoz, már a liftből integet.
Rendelés összerakása tetszik, kiválasztod az időablakot, és T-24 időpontig bármit módosíthatsz a csomagban. Fizetés csak akkor, amikor a csomagot összerakják. Tételes nyomtatott lista jön a termékekről, és ha engedélyt adsz helyettesítő termékekre, akkor az eltérés is fel van tüntetve.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Samott
addikt
Nekem a UPS futar hozott egy gariban cserelt egeret a logitechtol, alairos lett volna, de kerdezte hogy nem gond-e, ha csak o firkant valamit.
-
Gabibácsi
őstag
tchibo futár ma jön, ott is cash only ... hajrá vírus
-
eattila
őstag
Nekem ma hoz futár nagyobb cuccot. Mindenféle infó van, hogy nem hozza fel lakásba, mert vírus, ezt nem csinál, mert vírus, meg azt nem mert vírus. De kp only.....
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
WiZARD
addikt
-
-NoVa-
addikt
válasz WiZARD #58362 üzenetére
Lakás közös képviselőcége is ilyen scannelt aláírt image only PDF-et küldött ki. Kapott rá vissza embeddált certifikált biometrikus aláírást, mert épp fejlesztettem ilyesmit, meg visszakérdeztem, hogy amúgy miért gondolják, hogy mindenkinek van otthon nyomtató?
Ésszel egy formokkal kitölthető PDF, amit ha nagyon kell, az ügyfélkapun saját certtel aláírsz digitálisan, és így bárki által elérhető hiteles megoldás lesz.
-
WiZARD
addikt
Arra valaki tudja mi a magyarázat, hogy kitesznek mindenféle bankok, hivatalok és társaik kitöltendő nyomtatványt pdf-ben, de úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen kitölteni gépen, csak kinyomtatva, tollal bohóckodva mint az őskorban?
Ezeknek van ezzel valami célja, vagy szimplán ennyire barmok, hogy nem tudják hogy lehet olyanra megcsinálni és nem is dolgozik az egész cégnél egy IT-s aki megoldja ezt?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #58356 üzenetére
Az ár egyelőre mellékes. A lényeg, hogy legyen _TERMÉK_ amire lehet árat kérni, meg meg lehet rendelni.
Énnekem a Roland vágóplotterek tetszenek, mert azzal lehet fusizni is, meg képes emellett nyomtatni is. Meg még épülethálót is lehet vele... eléggé multikulti. De ennek lézeres kell, mert az nehezen szárad be.
Most láttam HP PageWide videót, de az is tintás. 459 kilós Etetni is olcsóleeht, 7 decis egy tinta "patron"Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
válasz zetor2000 #58355 üzenetére
OCE markaban valoszinuleg van mindenfele...
Regen a Domus mogotti lakotelepnel volt a bemutatotermuk.
Océ-Hungária Kft.Budapest, Hun u. 2, 1135 Magyarország
+36 1 236 1040De ezek komoly cuccok, millios osszegek lesznek.
FőDudu
-
zetor2000
őstag
Főnököm szerint létezik - léteznie KELL!!! - nagyformátumú lézer plotternek. Mert most kéne (?) nyomtatni pár alaprajzot, meg kéne a plotter is, csak szeret a Tintás Barnes beszáradni, az meg ugye nem jó. Szóval az ipar biztos kitalálta, csak mi az ITn vagyunk a bénák, hogy nem találunk...
Mondom, körkéses, meg tintás akad. Meg talán Noé előttről, amivel a Bárkát tervezték, a csőtollas HP...
Esetleg az itteni szakértőgárda tud valami lézeres, nagyforműtumú (A1+ legalább), lehetőleg színes lézer plotterről? Tintást találtameleget.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
JonesC
tag
Ez nem az én telefonom lesz. Nem oled sajna.
-
npera
addikt
-
Gabibácsi
őstag
válasz -NoVa- #58336 üzenetére
Nekem bőven elég a 64-es is, de ha 20-szal drágább a 128-as, akkor nyilván azt fogom venni
ez lesz a következo telefonom, bár a 3 éves (vagy 4, amikor,kijött akkor vettem meg rögtön) se-nek még mindig semmi baja, egy karc sincs rajta, akkuja is jóHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Jahno
veterán
Na, úgy néz ki akkumnak megártott az állás. Gyorsan betoltuk aztán meg sem álltam, de most matekozni kellene, hogy mi legyen. Mindig nézegettem, hogy kellene valami procivezérelt töltő. Vagy jó ég tudja, de így el volt 5 évet, most ezek a rövid utazások és relatív hosszabb állások is biztos megfeküdték.
-
eattila
őstag
-
FőDudu
veterán
-
npera
addikt
Megnéztem, itt a "közelben" van egy bolt, ahol javítanak mindenféle cuccot. 399 SEK az akksi a szifonba. Igazából ez egy olcsóbb megoldás, mint a zsír új készülék. Amíg még van rá frissítés, addig kár cserélni.
Ha viszont a frissítés kimúlik, akkor már érdemes újat venni. A szerencse, hogy szifonokat sokáig támogatják többnyire.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #58327 üzenetére
Apple.com on nem bzuiskodnak áfával, meg ilyenekkel, egyösszegű vásárláskor a furulya 64gigás modellf szolgáltató függetlenül 399USD: Nincs odaírva, hogy incl. VAT. se az, hogy excl. VAT. Szerintem ez akkor 400USD. Amúgy is az ejró drágább, valamelyest, szóval ócsóbbnak kéne legyen, nem drágábbnak. Vagy vámmaláfával ugyanannyi.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Meg a vegen a faszkalap Kaslert elkuldik oda ahova valo:
[link]
Gyanus, hogy meg a Semjenzsoti is a menesztett embert magasztalja...FőDudu
-
zetor2000
őstag
Itt a pijaci rés:
USA-ban 399USD, GSM Arena szerint 480€ körül. Azt elég szép difi, és ez a végfelhasználói ár.
Ezt megéri importálni nagyobb volumenben az Usanka Államokból. Full legálban, vámolva, áfázva, akármi is nyersz rajta per db vagy 20Ezret.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #58312 üzenetére
Ez vicces, nem tudtam róla, de pont ma találtam meg én is. Jelenleg iPhone 7-el nyomom, ami már elmúlt 2 éves és az akksi állapota 93% a rendszer szerint. Már volt olyan, hogy kora tavasszal kikapcsolt kábé fél töltésről hirtelen.
És ha nem nyomkodom, akkor kibír egy napot az akksi, de ha nyomkodom mondjuk grillezés közben, akkor már napközben is tölteni kell.
Egyébként semmi baja, a hangszóró körül van egy kis karc. Vélhetően leraktam az asztalra lapjával és elmozdítottam és éppen ott volt valami kavics.
GSMARENA szerint pont akkora, mint a 7-es, a mérete és a kijelző is. Ami nekem pont jó méret. A céges XR gigantikus és nehéz is.
Még talán a kamera is ugyanaz lesz. Teljesen jó.
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #58313 üzenetére
Ennyi pénzért én is elgondolkodok, hogy benevezzek egyre. Igen izmos az a CPU, ami benne van, még ha esetleg vissza is van fogva, mert ez a "low end". Kamera meg a többi nagyon nem érdekel. Ami zavar, hogy "almás", és ettől az ökoszisztémától elég macerás váltani, ráadásul mindent az iCloudban akar tárolni, ami nekem nem szimpatikus. Egy ócsáré kínai droidos akármi is tudja a telefonon vagy a memoárjaiban tárolni az adataimat, nem akarja mindenáron szinkronozni senkivel. Max ha mondom neki.
Mindenesetre szimpi a mérete és a képességei. Az ára se elvetemült, 400USD /~110-120E Ft, amiért iOS van az ember kezében. Persze mire ideér, lesz az 150-200E Ft is, de.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Kerestetek itt telefont. Nos, itt van egy használhatónak tűnő alternatíva, bár EUba nem tudom, mikor érkezik.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Jobbulást...
Nekem annyi a mázlim, hogy nem fáj. Igaz, pár hete, amikor beütött, akkor viszont olyan voltam, mint akinek bemostak úgy alaposan. A dolgot tetézta, hogy volt a szememnél pár miteszer, amit megnyomogattam, azt persze bedurrant az is. Borotválkozásnál meg valamit levvakartam, azt az is sebes lett. Mindez egy oldalon...
Mint akit alaposan megvertek. A hétvégés fiatal fogorvos is érdeklődött, hogy "megütötte"? Mondom nem, csak ...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #58308 üzenetére
Én meg a Wii playt nem találtam, de majd megoldom. Meg így, hogy értelmesen fut merevlemezről és SDkártyáról minden, így kicsit más a sztori. Ez barátságosabban hegesztette, mint az Xbox. Egy vincsire felmásoltam az eredeti játékokat, másikon meg mindenféle szerzett van aztán kész is. Most a GC-t próbálgattam, annak már nem akartam lemezt beáldozni és egy penre felszórtam pár játékot és teljesen jó.
-
Sipi-
őstag
Vettem egy Wii Balance boardot. A srác lerakta a földre és hátrább lépett. Én nyújtott kézzel odaadtam a pénzt és fogtam a cuccot és mentem. Tisztára, mint egy gengszerfilmben
Most néhány napig "karanténban" tartjuk, majd utána kipróbáljukhttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz qnadam #58293 üzenetére
Én akárhányszor bementem a Corvin-os OTP-be a lakáshitel és a lakás biztosításának problémája miatt, akkor mindig egy fix emberhez irányítottak vagy egy másik fiatal nőhöz. Előtte előadtam a problémámat egy másik ügyintézőnek, annak kikerekedett a szeme, időt kért és bement az irodába és átirányított utána a két expert egyikéhez
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
Sehol. Keresni nem kerestem, kellett...
Szentikályi utca, mindig rendel. Reggel voltam, amikor csináltak valamit, akkor röntgen lett, meg megmondta a dokinő, hogy bal felső 2 gyuladt. Előtte nap is voltam, akkor egy fiatal doki volt, ő írt augmentint, aminek egy helyettesítőjét kaptam, az lehúzta a gyulladást.
Nem fájt, azóta sem fáj, csak nincs rendben.
Hétfőn megyek ide a kerületi SZTKba. Mindegyik doki azt mondta, hogy sögősségi az esetem, és _el_kell_lássák_ . Nem időpontra, hanem így alakul az élet...
Azaz megoldás van, csak még nem mentem utána.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
El kell dontened, hogy bevallalsz-e egy hoszabb allaskeresest.
Most a fu sem no, igy neccesebb uj munkahelyet talalni.Melo van boven, de pl. a Lidl-ben is beszelgettem egy ismerossel es ok is heti 3 napoznak, igy csokkent a fizujuk. Pedig rekord forgalmuk van. De ugye roviditett nyitvatartas, vasarnap zarva, mindjart kevesebb jut egy fore.
Szomszed az ugye valami onkormanyzati alkalmazott - HO, de ugy is csak 60% amit kap.
Ehhez kepest a nalunk adott 80% tok korrektnek tunik...[ Szerkesztve ]
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest