Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
Igen. Harmadik helyen van a listan, de rajtavan. Elso helyen honda africa twin, utana yamaha super tenere utana a ktm superduke. Erdekel az adventure kategoria es ha garazsba befer akkoe ketto motor lesz.
Aztan kitudja mennyire szopjuk be a gazdasagi valsagot es akkor babetta lesz nem ktm.
Annyi elonyom van, hogy az mt07 nem az elso motorom es nekem van nagy motoros jogsim (volt, lejart) szoval itt ujzelandon ujrakezdtem a procedurat.
Volt egy 600as yamaha fazerem ami gyak mt07 csak idommal.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #58695 üzenetére
Eddig nekem ilyen virágcserépbe ültetett macskap*cse volt csak. Idén februárban előjött valami, ami nem odavaló volt, de még kicsi, nem zavarta a paprikát. Aztán nőtt.
Aztán paradicsom illata lett. Akkor anyáztam, mert volt paradicsom az erkélyen, és annyi vizet összesen nem kaptak a virágok, mint az a 2-3 tő. Szóval most megint vannak, és locsolni kell, mert azért csak növény, meg ha "terem", akkor az tuti bio. Erre amit átültettem, az most virágzik. A többi meg alakul.A macskap*cse meg roppant hálás volt eddig. Locsoltam, nőtt, virágzott, termett, csíp a levesben, meg zsírosdeszkán, sülthúson, akárhol. Szóval tartok ilyet. Cégnél új helyen vagyunk, ott is növöget, de még kicsik. ~7-8 cm palánták, de van vagy 80db. ezek nem szokták túlélni az átültetést. Akkor redukálódik ~10%ra a végső mennyiség.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
válasz hobizoli #58691 üzenetére
Ezzel nem vagyok előrébb. Nincs Bp-i lakcímkártyám, de akár el is intézhettem volna. De akkor ha oda elviszem, akkor utazzak kb 400km-t összesen, basszam össze a kocsit, csakazért, hogy végül lerakjam és dolgozzak vele egy teljes napot?
Itt a helyi ilyenben ez nincs ingyen és nem is veszik így át és akkor még mindig összebaszom a kocsit és elmegy vele egy nap.
Legjobban a konténerrel jártam volna, de mostmár ez így alakult. -
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #58687 üzenetére
Én elhiszem, hárombetűsnél pakoltam pont ilyet, meg mellé a szerkezeti elemeket, azzal meg nehéz mit kezdeni hirtelen felindulásból, ha be sem fér a kocsiba és éppen nem vittem magammal metszőollót, mert ugye nem ilyen melóra készül az ember. Mondjuk én nem tudtam mit csinálni, így is lekúrtak már vagy 5en, elntüntettem felét saját kocsival, aztán ment furgonba és hulladékudvarba. Szóval tudom ám milyen ez meg itt is akad néha (:-
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #58686 üzenetére
Nekem is 3 percre vannak, vasat le is adtam 2-3 óra alatt. De már nagyjából tudom. És akkor van egy csomó akku, kérdeztem a srácot, hogy "akkut is oda?" Valamit morgott az orra alatt, látszólag mindenkit is utált, de kb. azt hallottam, hogy oda ja. Csodálkoztam, de sosem tudni. Aztán mikor odahajítottam akkor nekiállt üvöltözni, hogy hülye vagyok és ne csináljam már. Cserébe jól körbejártam a telepet, gumi is tele lett mindenféle fémforgáccsal.
-
blueboi69
senior tag
Kb 5-8ezer ft elment a zsákokra. Hidd el, hogy az éles csempék, sőt a törött gipszkarton darabok is kilyukasztják. Nem szakadt el egyik sem, pedig volt pár ami ilyen 20-25kg nehéz volt, de attól, hogy kilyukad, tud belőle a por meg minden kijönni.
Meghát az éles csempéket sem húztam volna végig a kárpiton... Pláne, hogy baromi sok zsákról volt szó. Mármint egy csomagtérhez képest.[ Szerkesztve ]
-
-
blueboi69
senior tag
válasz hobizoli #58679 üzenetére
Hogy szedjem szét a gipszkartont papírra és gipszre? Eleve a gipsz az már nem tiszta építési hulladék. Utánajártam. Másrészt láttál te már falbontást és törmeléket? Kb összesöpörtem a fél falat és zsákokba raktam.Volt közte csempe is, csavarok, stb.
Végignéztem amit tudtam, és ami olyan doboz volt, amit futár hozott a nevemre, azt letéptem. Ezen kívül van kamerafelvétel, ahogy megpakolják az autót és elmennek. Ha ezt letagadják, mert odáig fajul el a dolog, akkor megintcsak nem alszom nyugton.
Mondom, ha ezt tudom, hogy ilyen formák jönnek, nem szarakodok ezzel, csak abból indultam ki, hogy normális arcok jönnek. Aki felhívott az rendesen magyarul beszélt, akik először, annál már a telefonban hallottam, hogy cigány.
-
Jahno
veterán
-
blueboi69
senior tag
Eskü gondoltam rá, hogy ha lenne vmi kicsi gps jeladó kütyüm, akkor beleraknám az egyik zsákba és megnézném hova viszik.
Aki először jött, ő állította, hogy neki szerződése van ilyen lerakóhellyel, neki számít a jóhíre éshogy visszahívják építkezésekre és szerinte akik olcsón eljönnek érte, azok lerakják valahol máshol.
Mondtam neki, hogy 45-ért felejtse el, ennyiért már biztosan kapok konténert is.
Az volt fura, hogy aki felhívott, az tudta a számomat, holott senki másnak nem írtam meg és a hírdetésben sem volt. Tuti ezek adták le a drótot valakinek. -
hobizoli
nagyúr
válasz blueboi69 #58676 üzenetére
jah, hat ha annyi eszed nincs, hogy kulon szedd oket, akkor hajra
amugy en is fordultam tobbet, beraktam a csomitartoba egy foliat, oszt jo ido
most leszorjak az erdo szelen es vmibol azonosithato lesz a hulladek eredete, teged baszcsiznak meg kornyezet karositasert
az tuti tobbe fog kerulni, mint amit ezen most sportolal egy sitt kontener rendelessel
a cintanyer meg azt is letagadja, hogy valaha a megyeben jarttöbb drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #58669 üzenetére
Ezt én sem értem.
Asszem lehet rendelni kisebb-nagyobb konténereket, azt ami nem kell, szerintem ennyiért elviszik, nem kell magára hagyni, meg parázni. A konténeres leteszi a ház elé a cuccot, ember telehordja, telefon, hogy viheti, másnap már nincs ott a konténer.
Arra kell vigyázni, hogy amíg pakolod, más ne pakolja tele a sajátjávalIlyen vasazós elvtársak mondjuk home office-ban nem tudnak vasazni more.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
válasz Samott #58669 üzenetére
Naivan azt hittem, hogy értelmes emberek is eljönnek érte, de senki ilyen nem jelentkezett.
A konténer drágább lett volna. Még decemberben volt egy alak, aki elvitte volna a cuccot 15ért vagy 20ért, de sokalltam. Konténer meg 30-40e és nem tudom, hogy belefértem volna-e. Az meg szívás ha kiderül, hogy mégsem.
Úgy voltam vele, hogy azóta került is hozzá plusz anyag, ha 20ért elviszik, akkor még mindig feleannyi mint a konténer.
Ha ezt tudom, hogy ilyen orkok jönnek csak és nem is sokkal olcsóbb, akkor tuti rászánom a pénzt a konténerre.
Ismerős is felújított, nála 200zsákot kellett elvinni és normális arcok jöttek, kb 80ezerért vitték el. Ehhez képest drága lett volna a konténer, meg az árak amiket mondtak. -
hobizoli
nagyúr
válasz blueboi69 #58667 üzenetére
eleg hulye voltal, mar ne hari
ezeket a lakossagi hulladek cuccokat TÖK INGYEN le lehet adni a teruletileg illetekes kozterulet fenntarto telepen a kukadij befizetos csekk es a lakcimkartya bemutatasaval
en is odahordtam mindent a lakasfelujitaskor, regi butort, elektronikai hulladekot, regi szonyegpadlot, csomagolasi hulladekokat, kartondobozt, hungarocellt, meg mindent le lehet adni ott, mindennek van kijelolt gyujto helye
ezek most ugyanezt csinaltak kb, csak levettek 22k-ratöbb drón kell ;P
-
Samott
addikt
válasz blueboi69 #58667 üzenetére
Ennek megis mi ertelme volt? Hivsz egy kontenerest, lerakja, belehordod, elviszi. Annyival biztos nem dragabb es nyugodtan alszol mert talan nem az erdoszelen szorja le. Mint ahogy a cigok fogjak most a cuccoddal. Es nem jon vissza ejjel.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
válasz eattila #58661 üzenetére
Szerintem paradicsom palánta még csak később lesz, májusban. Érdemes kertészetben venni, valami minőségibbet, ami rendesen terem is. Balkonládába én is termesztettem, kivételesen jól érezte magát, idén már a kertbe fogom ültetni.
Minél több földet tegyél bele és készülj műtrágyával is, ami ehhez való, majd nyár közepén megszórod vele kicsit. -
blueboi69
senior tag
Hinnye, téma van.
Volt itt nálunk kb 20zsák sitt, amit hónapok óta kerülgetek. Eljött a nap, lokál adokveszek csoportban meghírdetem, hogy aki ezzel foglalkozik, az írjon privátot. Ír egy fószer, beszélünk telefonon, eljön megnézni. Árat nem mond semmit, majd személyesen ha már látja. (tettem fel képet egyébként). 15p alatt jött vagy 10üzenet mindenféle cigótól. Na sebaj, eljönnek. 40-45körüli fickó, felesége, meg a tizenpáréves purgyé. Nagyjából normálisak voltak, mondta, hogy 45e. Mondom hogy ez felejtős, max 20ért gondoltam, egyébként többiek is ennyít írtak előzetesen. Elmennek, nincs üzlet.
Eltelik 1 óra, visszahívnak, hogy volt nemfogadott hívásuk erről a számról. Tényleg volt, én hívtam őket csak nem csengett ki. Megtudják, hogy én vagyok, gyorsan elköszönnek. (ellenőrizték volna a számomat? messengeren megírtam...)
Eltelik 10p. Felhív valaki, fiatalabb hangja van. Hírdetés miatt telefonál, eljönne 30e-ért. Mondom nem. 25e. Visszahívnám inkább. Azt nem lehet, párjáé a telefon (ésakkormivan?). Megalkuszunk, 22e-ért elviszi, jön érte.
Eltelik fél óra, megjlenik egy 60+-os kövér cigó, hasonló felesége és egy véznább alak. Jöttek a sittért. Mutatom mi az ábra. Ó hát oké, ezt elviszik 30-ért. Mondom ácsi, telefonba volt 22e megbeszélve, most hogy jön ide 30? - Ő azt nem tudja, neki szóltak, hogy ide kell jönni. Nem firtatom a dolgot, hogy ki szólt és honnan tudja a számomat, nem akarok fals válaszokat kapni.
Elkezdünk alkudozni, hogyakkor a gipszakrton marad. Megbeszéljük, 25e és nem viszi a gipszkartont. Jóvan mondom. Elkezdenek pakolni. Cigányasszon nézelődik. Dagadék meg kér egy pohár vizet, mer cukros.... na mondom kezdődnek a trükkök. Beszólok asszonynak, hogy adjon egy poharat, de nem hagyok őket magukra. Aztán meg a nő kér ollót, hogy a hirdetéseit felvághassa. Édesfaszom. Közben meg látom rajtuk, hogy nézelődnek szerteszét, kb leplezetlenül. Kérdezik, hogy vmi vas van-e, vagy akkumulátor. Eszembe jut, hogy van. Házon keresztül bementem a garázsba, kihoztam, a világért sem akartam a garázskaput felnyitni.
Az akksiért meg egy keretes csomitartó szélvédőért cserébe elvitték a gipszkartont is.
Megpakolták, a rozzant szarjukat, elvették a pénzt, elköszöntek, elmentek. Aztán mondja asszony, hogy miután elmentek még 2x elmentek a ház előtt errefelé sasolva.
Nemhiszem, hogy bármi értékest láthattak volna.
Egyszer a nagyobb kutya kiment, kicsit ijedeztek, zavarta őket erősen.Szóval most fosok egy kicsit, hogy esetleg kinéztek maguknak vmit és visszajönnek pár napon,héten, hónapon belül...
Ciberéd nincs vmi stukkered óccsóé?
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #58665 üzenetére
Me gnem merném venni. Vettem sima pasztákat a hűtők alá, eléggé zs kategóriás volt mind. Aztán ott van még a keresőoptimalizálás is, menjenek a picsába, hogy már minden mindenre is jó, ugyanaz a kép, lényeget meg néha apróbetűsből sem tudod kibogozni.
Vagy csak nem létező cuccot szeretnél megtalálni, mer' Kínában minden van. Ilyen kellene pld. nagyobb, YN600as lámpára: https://www.aliexpress.com/item/32996815743.html
Legtöbb megnevezés bekaphassa.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #58654 üzenetére
Aliexpressen beírod, hogy flux, és midnenféle feljön
Nekem is az van meg, hogy az a folyasztószer ("gyanta"), de ezeknél sosem lehet tudni. Mindent is beleírnak a megnevezésbe, gondolom keresőoptimalizálás végett, de csomóan fluxnak hívják ezt a gyantás ónos g*cit, amit ha megmelegítesz, akkor odaforrasztja az SMDt a panelre.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #58661 üzenetére
Nekem az nőtt magától a macskap*cse mellé... hogyan, azt nem tudom, de szétszedtem, és most 3 cserépnyi sz@rt is locsolhatok a paprika mellé. Szerencsére nem sokáig, hétvégén elviszi ismi. De már nem kicsit, a legnagyobb cucc épp virágzik. A két kisebb is közel van ehhez.
-
npera
addikt
Vélhetően még Nova sem nézi végig, de érdekes (lehet).
50 percnyi analízis Joshua Bardwell "tollából". Különféle modulok parkolóházban.Érdekes módon a True-D 3.x igen jól teljesített. Az OWL RC hibás modult küldött. A Skyzone Sky03 is nagyon jól teljesít.
Itt még nem jött ki a True-D X és a True-D 4.0 sem, szóval azok még nem szerepelnek a tesztben. Meg a Foxeer Wilddire sem.
-
npera
addikt
válasz BobaHWSW #58656 üzenetére
Az 1290????
Arra felültem, amikor karácsony előtt egy nappal megnéztem őket a helyi dílernél. Groteszk méretű a cucc. Minden (!) túldimenzionált rajta. Felálltam endurósan (he-he) a lábtartókon, miközben a díler fogta a gépet elölről. Még úgy is olyan érzésem volt, mintha két db mosogép lenne elrejtve a fejidomban, olyan széles volt. Leülve még durvább.
Mivel még sosem motoroztam (10 évesen Babetta nem számít), ezért szerintem egy kis csettegő 690 Enduro R-en is tele lenne a gatya az első komolyabb gázadásra. A 790 kábé Saturn V ehhez képest. A 1290 pedig hyperspace, Millenium Falcon.
A 690 aszfalton nem tekeri el a hátsó kereket, maximum elkezd feljönni a kormány. A 790 durván ágaskodik és már képes eltekerni a hátsó kereket, ha előre dőlsz picit. A 1290 alighanem teljesen egyenesen ülve is eltekeri a hátsó kereket és közben elkezd arcba jönni a kormány, de durván. Akarom mondani dulván.
Ha valami erősebb járművet vezetek és találok kövéret nyomni (mondjuk Polestar 1 vagy 2 vagy Model 3 Performance), akkor többnyire vihogok és nevetgélek, de fehérednek a bütykök a kezemen, ahogy fogom a kormányt. Egy 1290 esetén szerintem a viháncolás elmaradna és csak a tömény rettegés maradna.
-
FőDudu
veterán
Maszk meg mindig kotelezo, meg mindig minden zarva, szoval az izolalt gyerekek elvileg nem akkora veszely forrasok. Hacsak nem fertozik meg oket a szulok.
Amugy mindenki vasarol, ott van rajtuk a maszk.
Jo ido van, viszik a palantakat mint a cukrot.En is hoztam par angol muskatlit meg daliat, meg egy San Marzano paradicsomot. Mert az ugye valami hibrid, nem szaporodik magrol. Viszont izre a legjobb.
Meglatjuk mi lesz. Jon a jo ido, most kellene meg 1-2 hetet mindenkinek kibirnia....
Sajnos ma be kellett mennnem, jot a HP szervizes cserelni a vinyot ahogy megjosoltam.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
válasz FőDudu #58655 üzenetére
Itt szerintem a filozófiai különbség döntő.
A svéd (és kezdetben angol, de aztán becsicskultak) megoldás az volt, hogy a falka immunitás épüljön fel és lassítva, de fertőződjenek az emberek. Ez természetesen egy bizonyos mennyiségű halálesetet von maga után, amiért valakinek vélhetően kell viselnie az erkölcsi felelősséget.
A legtöbb másik országban pedig jött a kvázi totális izoláció (már amennyire ilyesmi lehetséges). Ilyen esetben viszont erősen növekszik a rizikó, hogy amikor vége lesz az izolációnak és az emberek kirajzanak, mivel már megőrültek a bezártságtól, akkor nem épült fel semmiféle természetes védelem a fertőzéssel szemben és ha ilyenkor kapnak dózist, akkor kábé beszopták. Ahogy az angol mondaná: they have had it. Like proper fucked...
Nem vagyok sem virológus, sem orvos. Én ezt a rizikót látom.
Ez az egész úgyis csak fotelből okoskodás, majd kábé 1-2 év múlva lehet visszatekinteni és levonni a következtetéseket.
Szóval egy csipet sóval olvasd, amit írok....
-
FőDudu
veterán
Itt eleg jol betartottak a rendelkezeseket
Most viszont a gyerekek kirajzottak. 2 van a szomszedban, meg a helyi osztalytarsak, stb.
4 het full karanten utan mar valoszinuleg nem birnak veluk a szulok.Meglatjuk mi lesz. Elvileg 4 regisztralt fertozott van 20 kilometeres korzeten belul - illetve volt, mert ugye aki 1 honapja regisztralt az valoszinuleg mar vagy elpatkolt vagy meggyogyult.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz zetor2000 #58653 üzenetére
A flux az a folyasztoszer. Nekem pl olyan a Multicore gyarmanyu 0,32mm vastag on, hogy 5db kicsi csatornaban van benne a folyasztoszer. Ahhoz nem kell semmi extra. Szuper cucc.
Az on paszta is jo cucc, bar joval alacsonyabb lehet az olvadaspontja - epp azert, hogy ne artson az alaktreszeknek a kemencezes.
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #58648 üzenetére
Ha nem tiszta egy alkatrész lába, az azért manapság is tud csodákat okozni.
Nekem naggyon-naggyon régen olyan bajaim voltak, hogy az a papír, ami az ellenállásokat tartotta új korukban, ilyen ragasztó nyomot hagyott az alkatrészlábon, azt nem nagyon akart forradni, vagy ha mégis, akkor meg büdös lett, mert olvadt az is.
Manapság azon filózom, hogy kéne venni "flux"-ot, az ilyen jóféle ónpaszta, felviszed a panel forrpontjaira, és forró levegővel fixálod. ~180-200 fokon már működik, szóval nagyon nem is kell magas hőfok. Van kencés tégelyes, meg fecskendőbe töltött, SMD alkatrészekhez.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz FőDudu #58647 üzenetére
Erre mindenki rajzik mint a mehek...
Vasarolnak mint az orult.Az eddigi mesterséges izolációban levő megőrült fogyasztani akaró csorda a tökéletes hordozóplatform egy újabb hullámra.
Eddig le voltak fojtva az emberek, most akkor átcsap a dolog a másik irányba. Természetes reakció. Csak most veszélyes.
-
FőDudu
veterán
Nekunk kozepiskolaban tanitottak a forrasztast, mondjuk elotte meg is kellett tekerni a pakatrafot.
Es persze forrasztoviz meg egyeb fluxer nelkul kellett forrasztani, igy ha nem volt femtiszta az alkatreszlab, akkor szivas... A vegen meg forrolevegos Weller munkaallomassal is jatszottunk. Szoval megtanultunk forrasztani.
Par evvel kesobb a Westel kozponti szervizeben azzal szorakoztunk, hogy leszedtuk a 2110-es Nokia paneljarol a nagyobb alkatreszeket, majd vissza is raktuk. Az nyert aki hamarabb megcsinalta es a telefonja mukodott a muvelet utan.
Tegi szep idok....
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Nalunk akkora lazitas lepett eletbe, hogy senkinek nem kotelezo kesztyut hordania a boltokban...
Erre mindenki rajzik mint a mehek...
Vasarolnak mint az orult.En is vettem egy felkilos elesztot.
Jo lesz valamire alapon.Gazdagok vagyunk....
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #58631 üzenetére
Ja, most belefutottam egy másik ilyen tuningolós arcba, aki végre velem van a csoportokban és nem magyarázza, hogy gyűjt és eredeti állapot kell, aztán ott fekszik a cucc évekig egy dobozban, hanem használja is. Atarin átalakítottam a tápcsatit, most majd kapnak AV kimenetet és nem értik, hogy az miért jó. Meg minden legyen eredeti, az sem baj ha szar és nem működik, de jajjj hozzá ne érjünk még a betűtípushoz se.
-
npera
addikt
Nova, ha elmegy a Subaru, akkor valami városi kis gyöszt?
Talán ezért döntött úgy Philippe Duperray, amikor 2012-ben egy lepukkant 106-os átépítésébe kezdett, hogy sutba dobja a megszokásokat, és mer nagyot álmodni. Végül is a 106 Rallye homologizációs célból készült 1993-tól, és mi készült akkoriban még homologizációs célból? Például a Mitsubishi Lancer Evo IV.
Az 280 lóerőt tud utcai változatban, de ennél fontosabb, hogy ügyes négykerék-meghajtás van alatta. Igen ám, csakhogy 12,5 centivel hosszabb a tengelytávja, és persze szélesebb is sokkal a Lancer, tehát a hajtáslánc egyszerűen nem fért volna el a picinyke Peugeot-ban. Ez azonban nem tántorította el az alkotót, hanem a lángvágóért, majd a hegesztő apparátért nyúlt, és a japán padlólemezre valami mágia, illetve üvegszálas szélesítések segítségével ráfeszegette a 106 karosszériáját. Az eredmény pont olyan beteg, mint amilyennek hangzik.
-
zetor2000
őstag
Énszerintem valami időszakos átlagot kéne alapul venni, hogy az alapján kapjon pénzt - végkielégítést.
Azaz most 1/2X, mert válság, csökkent a fizu stb. De előtte meg N évig X volt a fizu, szóval N évet meg azt az időt, ami 1/2Xel ketyegett, valahogy arányba kéne hozni, és az alapján egy átlag. De ez lehet, csak az én fejemben van így.
Azt 90%ig biztosra mondanám, hogy a felmentési idő alatt is a csökkentett fizu és a csökkentett munkaidő "jár". Vagy az otttani HRes/pénzügyes megmondja.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
cyberde
tag
Végkielégítésként, a ledolgozott évek alapján a MT által meghatározott távolléti díj jár.
A távolléti díjat pedig az alapbérből, meg még egy csomó mindenből számítják.
A havi alapbér pedig az egy órára járó bér, és az adott hónapban ledolgozott munkaórák szorzata.
MT
136.§
...
(3) A havi alapbér meghatározott időszakra járó részének számításánál a havi alapbérnek a hónapban irányadó általános munkarend szerinti egy órára eső összegét szorozni kell az adott időszakra eső általános munkarend szerinti teljesítendő órák számával.https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200001.tv
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
válasz A. Crowley #58633 üzenetére
Akkor sajnos kifogytam az ötletekből.
-
Sipi-
őstag
válasz Gabibácsi #58627 üzenetére
Mi a nem?
Az új fizuról és a heti 20 óra munkaidőről lenne papír. Most pont az a gondolkozás tárgya, hogy aláírja-e asszony vagy ne. A cég túlélésére nem adunk nagy esélyt, sajnos :( De nem jogutód nélkül szűnne meg, tehát a felmondási idő és végkielégítés járna akkor is. Csak nem mindegy, hogy az X-ből vagy félX-ből számolódik.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #58629 üzenetére
Nem tudom mennyire szoktál elektronikát barkácsolni, mert a forrasztás része lehet trükkös. De igazából tök egyszerű, csak oda kell figyelni a polaritásra és hogy ne égesse meg a cuccot az ember túl sok hővel (túl sokáig melegíteni a pontokat).
Én totál analfabéta voltam forrasztásból, de egy racing quadot össze tudok forrasztani, szóval még egy magamfajta is meg tudta tanulni.
Az a kis DC-DC asszem 30 SEK alatt volt, ami nincs ez ezres jó ropogós magyar forintban számolva.
-
npera
addikt
válasz A. Crowley #58606 üzenetére
Még egy ötlet. Van rá eshetőség, hogy zavarják egymást? Lehet választani csatornát? Vagy ez valami modern 2,4 GHz-es rendszer már, ami tolerálja más adó jelenlétét?
-
npera
addikt
A lassulás nem tudom mitől van.
De ha rángat a motor, az lehet részleges rövidzár. És nekem volt ilyen "élményem" repülővel. Ott a motorból kijövő 3 fázis egyikénél volt a forrasztás a motor kábele és a ráforrasztott "bullet connector" között olyan pocsék, hogy elrepedt és ott húzott ívet.
Ilyesmire gondolok:
A fekete kábelre ráforrasztott kis érintkező forrasztása engedett el. Simán újra lehetett forrasztani és zsugorcsövezni.
-
Jahno
veterán
Felmondási idő alatt miért nőne meg? Mondjuk a kirúgás az közös megegyezés szokott lenni, amire mindenki mondja, hogy sose írd alá csak úgy hirtelen de mégis aláírjuk meg a munkáltató amúgy is megoldja, itt legalább forintosítva szokott lenni a vége és szabik kifizetve meg hasonlók.
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #58603 üzenetére
Fullra töltve 1,4V a cella, a nominális az 1,2V.
Nem, az első egy DC-DC, ami állítható bemenő és kimenő feszültséggel működik. Beállítod, hogy miről mire akarod a DC feszültséget átváltani. Ha egy ilyennel lekonvertálod a 2 db 18650 maximális 8,4V-ját 7V-ra (5x1,4V), akkor pont ugyanazt kapod, mint az 5 db AA-cellával. Csak 2 db kábé 3 Ah-s cellával helyettesíted őket.
Akkor kell majd 18650-es töltő is, mert az Li-cella és nem lehet Ni-Mh-töltővel tölteni. Ott 3,7-4,2V között mozog egy cella feszültsége. Akkor a korábbi kábé 700 mAh-ról mész 3000-re.
Conrad.hu oldalon is muszáj legyen egy csomó dolog, most jutott eszembe.
-
npera
addikt
Ez jó volt. Mentünk vásárolni és amíg asszony a lányommal vett ruhát, addig a fiammal kinn vártunk. Volt egy KTM 1290 Adventure R motorkerékpár a parkolóban, azt jól megnéztük. Éppen jött a tulaj és felajánlotta, hogy a fiam beindíthatja.
Jól benyomta a gombot és volt nagy öröm. Beröffent a V2 rendesen. Egész úton hazafelé azt magyarázta.
A lányom felhúzta magát, hogy ő nem indíthatott be semmit, de ő korábban egy Yamaha R3-at indított be, csak már elfelejtette. Azon ráadásul Akra dob is volt....
-
Sipi-
őstag
Ti mindenhez IS értetek, ezért megkérdezem. Ha lecsökkentik a fizut és a munkaidőt (50%-ra) és utána mondjuk egy hónap múlva kirúgják a dolgozót, akkor a felmondási időre is az új, csökkentett fizu jár és a végkielégítés is a csökkentett fizuval fog kifizetődni?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-igu-
addikt
válasz A. Crowley #58611 üzenetére
remélem, nem valami attrocitás miatt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Gabibácsi
őstag
na, amin voltam interjún, kellenék, de lemondták az összes külsős céget, így ennyi
-
-igu-
addikt
válasz A. Crowley #58608 üzenetére
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
te valami új vagy itt amúgy?
-
npera
addikt
válasz A. Crowley #58600 üzenetére
3-fázisú? Lehet zárlat van valamelyik csatlakozónál.
Nekem volt olyan RC repülővel, hogy a motorból jövő kis kábelek csatlakozója és a kábel közötti forrasztás volt pocsék és ott húzott ívet. Egy tó felett repülve kezdett el rángatni, az fosatós volt.
Szétszedtem és újraforrasztottam a csatlakozókat rendesen és utána jó lett.
A kis teljesítmény nem tudom miért van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest