- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Nálam 2 opció van, ha én vagyok az ügyfél, akkor 3-6-12 hónapos opció van előre meghatározva 2 évre. Előtte jelentkeznek, hogy jönnének én meg mondom, hogy yesokédollár. Persze semmit nem kell csinálni, picit baszkodnak a logokkal mert nagy számlához idő kell :-D
Ha meg engem hívnak, akkor úgyis a júzer akarja. 1-2 nagyobb cégnél voltak is fura megoldások. Simán egy nap, mire lekapcsoljuk, lakatoljuk a dolgokat. Aztán ha csak 1 órára kell műterhelés akkor az a következő nap. Valaki kitalálta, hogy havonta kellene, végül nem lett őszinte a mosolyuk, aztán első évet belesírták a telepítési díjba, utána már inkább helyi erő csinálgatta mert nagy tudomány nincs benne.
De jahh, némi ezrelékes szopószorzó van benne. Jártam úgy, hogy elment az egyik betáp karbantartás alatt és akkor konyult le egy mágneskapcsoló is a másik oldalon. Igaz ott nem pofáztak bele mindenféle hisztis Systemaxos vagy egyéb főnökök, akik nem bírnak válsághelyzetet kezelni és úgy páran elég hamar összeraktuk a dolgot fél szavakból is.
Legtöbb nyűg emberi hibás, nem indítják be, nincs benne üzemanyag, nem nyomnak fél fordulatokat a főtengelynek és kicsit hajlik/szorul, satöbbi.
-
FőDudu
veterán
válasz
BobaHWSW
üzenetére
Tenyleg jo. Elozo helyunkon lagyitott viz volt.
Nem csak az, hogy a zuhanykabin nem lesz cseppfoltos, hanem valoban selymesebb es jobb a zuhanyzas.Mondjuk ott a zuhanyzoban le tudtunk ulni - az is marha jo dolog volt.
Uj hazban biztosan ilyen zuhanyzonk lesz (valamikor)
A tervezesnel kell ugy csinalni a gepeszetet, mert nem kicsi a teljes hazat ellatni kepes vizlagyito.
Vagy tartalyos lesz mint sok viztisztito - de ugye az sem kicsi ha tobbszaz literes tartalya lesz
-
BobaHWSW
aktív tag
Nalunk cegben vannak arcok akik lagyitjak a hazba beerkezo vizet. Peldaul a kozvetleb felettesem. Azt mondta, hogy elsore azt hitte baromsag mert nem kiugroan kemeny itt a viz de a felesege ragaszkodott hozza. Az elso zuhanyzas utan belatta, hogy jo dolog. Mosott ruhakon is erzodik allitolag erosen.
De azt tenyleg nem gondoltam volna, hogy lagyitott vizben jobb zuhanyozni.
Egyik belsos emailes lista alapjan eleg sokan csinaljak ezt.
-
FőDudu
veterán
Erosen gondolkodom egy Note9 kiprobalasan.
Veszteni valom nincs - a mostani P9 Lite mar majdnem 2 eves.
Jol megszoktam, de kezd lassu lenni. -
-
FőDudu
veterán
Ez a legvege allapot. Utana mar en is eszreveszem, adddig max a nejem erzi.
En ugyanis zuhanyzok - az siman lemegy.A teli kadbol a viz mar nem megy le ilyen siman.
Itt lakunk kb 8.5 eve - ez alatt talan 3x volt tisztitas. Szerintem nem sok.
Nagyon kemeny a viz - a bojler belsejeben is durva mennyisegu vizko volt.
Tobb vodornyi sargas akarmi...Szoval a vegstadium elott a nejem mar elkezdi kezelgetni ezekkel a szarokkal - de a vege altalaban a nagynyomasu. Kiveve ma - kivancsi leszek meddig lesz jo igy.
Amugy azt a kensavas lottyot a benti kollegak javasoltak, ok tudjak, hogy a Mr. Muscle es egyeb bolti szarok semmit sem ernek a vizkovel szemben.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Pedig felvehetted volna Jahnot rogton tanacsadonak. Hatha azt is be tudja csodoltetni.

Amugy tenyleg ez van. Tok fiatal suttyok vannak komoly poziciokban kb 0 tapasztalattal. Aztan meg neznek mint a legy, ha gond van.
UPS-es ceg is epp ma akart neki allni a 120KW-os kozponti cuccunkban akkut cserelni. 35 fok odakint, 100% foglaltsag, szezon kellos kozepe. Ha valami tortenik akkor meg megy a fejvakaras, hogy a helyi kis szunetmentes az kb 5 percre eleg...
Es meg nekik nem tetszett, hogy el lettek hajtva a verbe...
-
Gabibácsi
őstag
amúgy gyerek legutóbb a csajom kocsijában hányt, mert az jó
ipadozott az úton, aztán mondta hogy hánynia kell, de azt hittem csak a barátnőm lányát utánozza
nem, komolyan mondta
de szépen lecsukta az ipadot és utána hányta le, precízen -
-NoVa-
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Én nem takarítottam fel a gyerek hányását. Rutinosan a szája elé tettem a kezem, 2 tenyérrel képzett tálba egy kisgyerek gyomortartalma belefér simán, azzal elsétáltam a WC-ig, ott drop, közben asszony egy szalvétával megtörli a szája szélét, kész. Rutintalan kezdő szülők takarítanak, napi x hányásnál már ingerküszöb alatt marad. Egzotikus szalmonella rulez.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Talán Jim Carrie-vel volt egy vígjáték, ahol valami rengeteg munkást alkalmazó nagyvállalatnál megtették CEO-nak, és akkor derült ki, hogy ez kb arra a pár percre szól, amíg kihirdeti a teljes csődöt és fizetésképtelenséget a tömegnek. Üzleti igazgatót működő cég nem így szokott keresni, durva

-
Gabibácsi
őstag
nagyon durva emberhiány van
metlife-tól hívtak hogy van számomra pozíciójuk, több is, a professionon találtakmondom milyenek?
ügyfélreferens meg üzleti igazgatómondtam de biztos hogy jó számot hívott?
persze, nekik elég hogy van diplomám
mondom sajnos nekem nem elég ennyi
-
FőDudu
veterán
Asszony kb heti 2-3 liter ilyen Mr. Muscle meg egyeb takony allagu cuccot tolt a mosdo/kad lefolyoba. Akinek hosszu haju van a csaladban az szamithat ilyen dugulasokra.
Aztan adta kollega a kensavas megoldast. Abbol 1 deci, volt/nincs problema.
Viszont padlo osszefolyoba nem jo - ott viz van. -
FőDudu
veterán
Kollegam anyja ilyen 4 emeletes epuletben lakik (elson).
Egyszer arra ebredt, hogy 10 centi szennyviz all a lakasban mindenutt.Pinceben eldugult a szarcso, aztan az osszes tobbi emelet termeke az elson levo legkozelebbi WC-ben jott fel.
Parketta csere, butor csere, teljes ujra festes, stb...
Biztosito eloszor megprobalt alkudozni, aztan feladta. -
Jahno
veterán
Kénsavas? Az nem játékszer, még a szomszéd lefolyójából is feljön a gáz, de higítása is érdekes mert egy pillanat alatt fel bír forrni. Tudom, hogy az erre kitalát szerek meg semmit nem érnek, de jobb lenne azzal. Mellé megeszi a műanyagot is, ha olyan kötőelemed van akkor azt is kicsinálja. Biztonsági adatlapján is az van, hogy ne érintkezzen vízzel. Bár ilyesmik a sósavon és minden egyéb más lúgon is rajta vannak, mert jó vízkőoldó, elvileg megeszi a porcelánt, gyakorlatban meg mindehol ezt használják csilliárd éve. Szóval nem tudom, csak össze ne öntsd.
-
FőDudu
veterán
Ez nyilvan alap. Mondjuk ide akkor hivok szakit, ha en nem tudom megoldani. De akkor inkabb szolok a haz epitojenek, hatha tud valami okossagot a csovek elhelyezeseben.
Ilyen cuccal pedig eleg 100% kozeli a megoldas valoszinusege.
A Karcher megtolja kb 100 bar nyomassal, a 15 meteres resz kb 10 masodperc alatt be is menne, mert durvan tolja befele a vizsugar. Ha huzod kifele, akkor kb lemarja a cso falarol a rarakodott cuccot.
-
FőDudu
veterán
Sztorno.
Az otthon levo 6 fo megoldotta.Benyultak gumikesztyuvel a padlo osszefolyoba es kiszedtek az osszeallt habkovet.
Kemeny viz + mosogatogep tabletta = habko.A mosogepben mar csak folyekony cuccot hasznalunk, mosogato gepben is altalaban, csak epp elfogyott es valaki lusta volt venni. Igy elhasznaltuk a megmaradt hagyomanyos tablettat. Hiba volt.
De most mar jo lesz. Fentrol majd bekuldunk egy liternyit a kensavas cuccbol, az valoszinuleg sterilre marja az egeszet. Aztan egy ora mulva leoblitjuk.
-
Jahno
veterán
Jajjj. Ilyet 15 évesen csináltam poénból, meg persze a kocsmában más koncepció miatt, de nem is így mutogatni:
https://444.hu/2018/08/21/cegleden-tuzijatek-helyett-feltalaltak-a-pszichedelik-hagyomanyorzo-lezershow-t-letargiaba-borult-a-varos
-
-igu-
veterán
Cimborám mindenes karbantartó, kb. 90 lakás van a keze alatt. Volt fasza dugulás, kimentek, nagy a baj. Próbálták mindenhogy, nagy nehezen behatárolták a csőszakaszt. Megvágták a csövet, és cimborám kollégája megküldte néhány bár sűrített levegővel. A túloldalon állt haver, kapta az áldást. A lakó elfelejtette mondani, hogy ő már próbálkozott, és savat öntött a lefolyóba. Haver válla, fél oldala és a combja külső oldala szarrá égett, 2 hónap után lett valamelyest ember formája.
-
FőDudu
veterán
De fasza, eldugult valami otthon.
Furdokadban leengedik a vizet az emeleten, aztan feljon a lenti WC-ben a padlo osszefolyobol.Vihetem megint haza a Karcher K5 roto rootert.
Ez a leggyorsabb megoldas - 10 perc alatt megvan.
Csak eleg genyo melo.Ugy tunik evente 1x meg kell csinalni.
Multkor kaptam valami csotisztito durvat - Xintex Pipe Flux Ez 95% kensav. Durva, de a vizzel teli padlo osszefolyoba nem lehet kensavat onteni. Legalabbis serules nelkul nehez lesz.
-
FőDudu
veterán
Nem.
Egy tablazat volt 2 oszloppal.
Egyikben a normal frissiteshez tartozo ertekek, masikban meg a 60 fps-hez tartozo.Ahogy mar irtam - normal 2160p-hez volt kb 20-35Mbps, 60fps frissitesnel meg tan 40-63Mbps.
Es ugye ez volt lebontva egeszen 576p-ig.Latom a telefonon, hogy '4k youtube bandwidth' volt a kereses targya, de nem latom melyik talalatra mentem ra.
-
Samott
addikt
Lehet hogy a feltoltesre szant videok beallitasaival keverted ossze.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
1043 nekem is van meg (fiokban) - azota mar 'AC'-ra valtottunk es azzal nincs se sebbessegbeli se hatotav gond.
Most epp 1db AP mukodik a hazunkban - annak eleg jo a hatotavja is. Legalabbis a gyerek kepes az ipadjan a szomszed hazban es a haz elotti parkoloban is barhol youtube-ot nezni.
Elozo AP-val az emeleten a WC-n ulve mar nem volt eleg savszelesseg.
-
Jahno
veterán
"egy teljes fesztival jegyertekesito pontjait a hozzajuk tartozo VPN kapcsolattal egyutt - ott ~ 200Mbit volt a csucs."
Azok nem tudom mit csináltak, nálam mondjuk a mobilnet miatt a youtubeot le kellett tiltani, de alig pár megabyte volt csak a jegyértékesítős forgalom.
-
FőDudu
veterán
Attol fugg mire. N-es azaz elmeletileg tan 450Mbitet tudna wifin.
Ha jol latom csak 2.4GHz-es (azaz nem dual band).Telefonnak/tabletnek valoszinuleg eleg a wifis resze - foleg ha nincs tul sok fal - a kabeles reszet meg par powerline adapterrel meg lehet toldani lakason beluli eszkozokhoz.
Szomszedom a Tv-jet ilyen powerline adapterrel hasznlja - 4K youtube video atmegy rajta gond nelkul.
4K youtube tan ~60Mbit, azaz annyit tutira siman atvisz.En mar tobbet is atvittem rajta, pl. egy teljes fesztival jegyertekesito pontjait a hozzajuk tartozo VPN kapcsolattal egyutt - ott ~ 200Mbit volt a csucs.
A powerline cuccokra irt 500-1000-1500 Mbit szimpla hazugsag, elmeleti maximum. Ha a negyede atmegy, akkor jo a kabelezes es jo az eszkoz. 2 polusu maximum 100Mbit, 3 polusu (ami a foldelest is hasznalja) mar megy feljebb is.
-
FőDudu
veterán
Frissítés: Az MKKP délután válaszolt az önkormányzat levelére. A válaszlevélben kérik az önkormányzattól a betömött kátyúk részletes műszaki tervrajzait, ezek pontos méretét, valamint pontos színkódját, nehogy szakszerűtlen kátyút sikerüljön előállítaniuk. Amint a kért adatokat megkapják, visszaállítják a betömött kátyúk eredeti állapotát.
GPS koordinatat kerni meg elfelejtettek - meg a vegen azt mondjak rossz helyre csinaltak a katyut

-
Samott
addikt
#sarki kopkodo

Bolondok ezek egytol egyig.

-
-
ncc1701
veterán
Nálunk, ha kevés a hely, akkor vagy tudok felszabadítani annyit, h OK legyen (tipikusan saját szerverünkről van szó), ha meg azért kevés a hely, mert az adatbázis elhízta magát, akkor üffélnek szólunk, h sorry, de bővíteni kell. Nem nagy storage, meg nem komoly számok, 2db ssd senkit nem vág a földhöz, kis pénz, kis foci. Úgyhogy nem az van, hogy hónapokig jön a riasztás, mert megoldódik a dolog.
-
Jahno
veterán
Az a táskámban van. Ilyenkor anyázok, hogy nem kellett volna eladni a kitet, de évi egy használat esetén meg mégsem. Áááánemtudom és akkor a 40-150 is jó volt. Valamint még 2 állvány kellene és akkor lehet nem kell ennyi mindent kölcsönkérnem :-D Ha olyan hülyeségbe futsz, hogy fejmikrofon kellene, akkor most fogok tesztelni egyet, az mikroportba dugható és kész. Ezzel pld. szolgálhatok, még nem ismered a listámról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem gondoltam volna, hogy még van ilyen, de Mátraszentimrén láttam ilyen ARO-t. És használták is, teli volt pakolva fával.