Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #4298 üzenetére
Az kell hozzá?
Még korábban vettem szalagkábelt asszony régebbi X230-as laposához és lassan időszerű lenne szétszedni, hogy megcsináljam. Aztán akkor egyből lenne egy hordozós laposom. Vagy asszonynak vészlapos. Vagy ha kifut a MacBook neki, akkor SSD az X230-ba, friss akksi és futhat újabb köröket vele.
-
npera
addikt
Visszatérve a régebbi Core i5 7400-ra. Most megnéztem, hogy a DVD-ről lerippelt mesefilmet Handbrake alatt MP4-be kódolva milyen hőmérséklet van a prociban és házban.
46-fokos a CPU, 36-fokos az alaplap. A nagy ventik éppen forognak 500/min körül. Fractal Design Define R5 házban van a cucc.
Azt el sem tudom képzelni, hogy a modern még alacsonyabb fogyasztású csodaprocik milyen halkak és hűvösek lehetnek, de már ezzel az elavulófélben levő cuccal is úgy érzem, hogy teljesen el vagyok kényeztetve. Éppen csak súg a venti, a cucc pedig izomból dolgozik.
Közben a
HWSWProhardver fórum nem akad meg, simán tudom görgetni a topikot és a karakterek is azonnal megjelennek, ha lenyomok egy gombot a billentyűzeten. Ebből arra következtetek, hogy a gép nincs teljesen leterhelve még[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap munkaszüneti nap volt, így hajózással egybekötött kirándulás volt a Walensee-n.
Autómentes faluban (csak gyalog vagy hajóval lehet megközelíteni - gyalog a legközelebbi autós falu asszem 2 órára van) séta, borozgatás, végén pont megúsztuk az esőt. -
npera
addikt
-
npera
addikt
Dolgozik a DVD-olvasó. A gyerekeknek nyáron meg kell nézni svédül az Egy Bogár Élete című filmet. Ma délelőtt megjött a csomag, aztán konvertálom és megy fel a NAS-ra.
A nyári házi feladat a csigák és giliszták tanulmányozása volt. Anyámmal etették a csiguszokat a kertben, kaptak salátát.
-
npera
addikt
Lenovo X-series javításhoz ilyen kis csavarhúzós készlet megfelelő?
Sprotek STE-6038 - Kit med verktyg för smartphones, surplattor och laptops, 32 delar, svart/gul
Ett 16-delars verktygskit och innehåller allt du behöver för att öppna och ta isär din iPod, iPhone, iPad, MacBook eller andra produkter från Apple.
I paketet medföljer:
• Greppvänlig mejsel med hållare för 4mm-bits.
• 4mm-bits Phillips PH000, PH00, PH0, PH1
• 4mm-bits Pentalobe P2(TS0.8) P5(TS1.2) P6(TS0.8)
• 4mm-bits Slotted 1, 2, 2,5, 3, 4
• 4mm-bits Torx T4, T5, T6, T8, T10, T15, T20
• 4mm-bits Hex H0.7, H1.5, H2, H3
• 4mm-bits Spanner 2.6
• 4mm-bits Tri-wing 00, 0, 1
• 4mm-bits Pozi PZ0, PZ1
• 4mm-bits TA2.0 -
-NoVa-
addikt
-
npera
addikt
Reggel 6-kor körbekerékpároznék és a csomagtartón lenne egy rendes gettóblaster. Ilyesmi.
Aztán klasszikus ébresztős zenéket nyomnék. Metallica - Enter Sandman, Sepultura - We Who Are Not As Others, Pantera - F*cking Hostile és hasonlókat.
Én korai madár vagyok, én így mulatok és küldöm az áldást a legutolsó sarokba is. Ha éppen nem kerékpároznék, akkor pedig egy KTM 690 Duke típusú motorkerékpárral haladnék körbe-körbe és nem is egyszerű Akra kipufogó lenne rajta, hanem csak egy tölcsér ami erősíti a hangot és méteres lángokat köp. Küldeném nekik a szentlelket erősen. Ez ilyen vallásos dolog nálam, mindenki meg kell értse.
-
eattila
őstag
Lakáseladás letudva Pénz nagy része a banknál utalva, nagyon pici része meg nálam És így már nincs lakásom, amin baroi sok hitel van
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
addikt
-
chris-77
csendes tag
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
eattila
őstag
Hát igen. Én ennél gonoszabb dolgokon törtem a fejem
A csöpögést előtetővel meg lehetne oldani, csak akkor le kell szedni a redőnyt a teraszról. Azt meg valahogy nem szívesen tenném. Bár valami lemezt fel lehetne szegecselni a redőny burkolatára. Talán az lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
válasz eattila #4275 üzenetére
Már gondoltam rá, hogy a bluetooth-on hangszórót töltőn kirakom az erkélyre és elindítom nagy hangerőn a 10 órás Gangalf Sax Guy-t és elmegyek otthonról
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
eattila
őstag
válasz Gabibácsi #4274 üzenetére
Hasonlóan vagyok. Felettünk locsolják a virágládában a virágot, és lecsöpög a retkes víz. És összeb_sz mindent a teraszon. A száradó ruhákat is. Meg a légkondi vize is ott csöpög szerintem.
És éjjel a felső szomszéd olyanhangosan járatja a tv-t, hogy simán hallom.
-
Gabibácsi
őstag
válasz Bujdy81 #4272 üzenetére
van kijelölt dohányzóhely, az meg közös kert
de igen , nem lehet megtiltani, tudom
csak ez a büdös munkásőr nyanya bagóval a szájában csinál mindent alattam, gyakorlatilag lehetetlen volt a szellőztetésviszont én lakom felette, tehát tudok majd én is geci lenni, ha akarok
a tulaj is mondta hogy átjön, és fapapucsban fogunk ugrálni felette este 10-igHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Sipi-
őstag
Foglaló szokott lenni, akkor az duplán jár vissza. Bár az is igaz a mi konkrét esetünkben, hogy ha visszaadnák a foglaló dupláját + amiket még befizettünk (előlegeket a módosításokra és plusz költségekre) az nincs annyi, mint amennyivel emelték a többi ugyanekkora lakás árát.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
WiZARD
addikt
nincs előző
2 éve épült a ház és eddig nem lakott benne senki. Mi most költöztünk be, így most derült ki, hogy szar.
Az álmenyezetben mittudomén hogy van bent 2 klíma, amiből én a rácsokat látom csak. A kettő klíma közt félúton (tehát kb idáig talán el lehet vezetve a kondenzvíz) a falból folyik ki a víz.
Ez a pont mind a 20x20cm szerelőnyílásoktól, mint a szellőzőrácsoktól legalább 1.5 méterre van, szóval bontás nélkül nem tudom ezt a vizet sehogy becsövezni/elkapni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
Valahova bekotottek az elozot (ketlem, hogy nem, mert akkor a klimanal csepegne) - na azt a csovet kell megtalalni, elvagni, megtoldani, levezteni (kannaig vagy mosdokagyloig). Plan B: mosogep/mosogatogep szennyvizcsovehez valo lefolyo. Oda is pont bekotheti.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Orultok, hogy meghoztam az esot?
Egesz kellemes az ido ma reggel (itt Foton).FőDudu
-
WiZARD
addikt
Ha tudnam, hogy a gegecsovet hova csatlakoztassam, akkor konnyebb lenne.
Van klimas ismeros, azt ma meg odahivom, meg van a tulaj, aki a hanyatlo nyugatrol probalja intezni a dolgot, mar 2 fejvakaro embert odakuldott...[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
gegecso, 20 literes kanna. Ahogy mar mondtam.
Almennyezet eseten van meg eselyed valahol ut kozben elvagni a cseppvizcsovet, aztan abba betoldasz egy szep gegecsovet (szigeteloszalag is eleg hozza), aztan vagy kannaba vagy az egyik mosdokagyloba levezeted.
Nalunk egyik irodaban csinalta igy ideiglenesen a klimas, amig nem furtak megfelelo lukat a kb 60cm vastag betonba a cseppvizcsonek. Az elso ugyanis kicsi lett az osszes cso szamara - igy csak a klima csovei fertek bele. A bent levolket kurvara nem erdekelte a sarokban levo 20 literes kanna - hetente uritettek. Inkabb menjen a klima, mint legyen szepen kivezetve. Nalad is ezek kozul lehet valasztani.
Klimast ilyenkor erre a szemet munkara ugysem talalsz. Aztan majd johet a megoldoember a tulaj koltsegen.Ez ugyanis nem a te dolgod (es koltseged) berlokent.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
egyrészt ez a poén csak neked nem esett le, másrészt nem néztem most az új szabályoknak utána, de szerintem az angolóra az egyben van
de csekkoltam:
Angolóra jelentése
= iskolai oktatás (óra), ahol angolt tanulnak a diákok
Ebben az esetben a két szót egybeírjuk, mert az előtag (angol) és az utótag (óra) együttes jelentése más, mint külön-külön.
-
-
Frawly
veterán
válasz zetor2000 #4230 üzenetére
Jaaa, erre nem gondoltam. Az az igazság, hogy az angolórákat (angol nyelvi órák) egybe kéne írni a hangsúlyozás miatt, megkülönböztetve az angol gyártmányú óráktól, de a helyesírás külön rendeli írni mindkettőt, mivel jelzői összetétel. Pedig ugyanaz a különbség, mint a dohányszóasztal és a dohányzó asztal, ez utóbbinak kezei nőnek, és az asztal gyújt rá egy dekkre. Úgy voltak vele az MTA-n, hogy ‘sszunk oda a következetességnek.
-
zetor2000
őstag
Lehet, kéne egy klímás, bár elvenni a faltól általában el lehet a szerkezetet.
Megnézhetnéd, jön e ki belőle "cseppvíz" cső, ez nincs nálad bekötve, amolyan szürkésfehér gégecső, legalábbis nálunk 90%ban ilyet használnak. Ha az be van kötve, akkor inkább falbontó ember kell előbb, aki kivési a megfelelő víznyelő helyig. Ez lehetsz akár Te is, ha nem akarsz mindenkit a lakásba/házba beengedni.
Onnan némi vizes meló, majd a kivésett nyomvonalat vissza kell glettelni, száradás után meg lefesteni.Persze lehet, hogy egyszerűbb keríteni egy rendes klímást, hogy szereljen fel egyet, amit ha megunod a lakást, el tudsz vinni magaddal.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #4249 üzenetére
Nálunk ilyen.
Nem mondom, hogy mindennapos, de nyáron sűrűn előfordul. 2 napja rézfúvósok vonultak, ők többen meg hangosabbak is voltak. Cserébe ma közelebb volt a tűzijáték.
Amikor jahno itt volt sok éve, akkor meg a pap bácsi gajdászott valamit, de ő utcahosszan ki is volt hangítva, hogy a Szentlélek a legapróbb résekbe is eljusson.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
WiZARD
addikt
Na levertem a tükröt, hát nem lettem boldogabb, a falból egy résen át folyik a víz. Ott valami puha anyag volt, ami csavarhúzóval megkapargatva kijött, és a téglák tárultak elém. Annak a belsejében csepeg a víz, szóval az csak az én optimista, naiv elképzelésem volt, hogy hátha odáig le van vezetve...
Innen inkább szakemberre bízom a mókát.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-NoVa-
addikt
A sárkány meg konkrétan megmutatta, hogy esemény volt, de megoldotta. Azaz amikor hazaértünk, kicsit kapargatta az üveget, aztán amikor figyeltünk végre rá, felfújta magát, kinyitotta a száját, leengedte, és békésen felmászott napozni. Előző nap unokahúg barátnői odamentek a terrárium köré, a deg meg fekete állal tepsire fújva magát ezer fogat villogtatva elzavarta a népet. Aztán büszkén elsztorizta nekünk.
-
BobaHWSW
aktív tag
Ja nalunk az van, hogy amikor megyek el mindig odaall a labam ele meg felmaszik ram es megfogja a labam.
Lehet belemagyarazas de szerintem tenyleg azt szeretne, ha maradnek.
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #4241 üzenetére
Köszi.
Nálam a macska nem parázik, amikor elmegyek itthonról, de amikor hazaérek, rohan oda, és úgy örül nekem, mintha már eldöntötte volna magában, hogy örökre elhagytam. És ezt tudja akkor is, amikor csak a tetőre megyek fel pár percre.
A másik macska az asszonnyal van, nála előfordul a 'nehaggyálitt' viselkedés, és hazaérkezéskor alig lehet tőle belépni az ajtón.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BobaHWSW
aktív tag
Bal lab ellustulasrol...
En letettem mar rola, hogy valaha is hetkoznapi automban legyen manualis valto.
Ha megszaladnak az anyagi lovak valami csoda utan es lesz jatszos autom akkor majd talan az lesz.
-
eattila
őstag
válasz zetor2000 #4234 üzenetére
A szilikon az nem fura oda. Sok helyen van ugy. Keresztapam burkolo. Ok is sziloztak. Maskepp tagul a fal.meg a padlo.
A fel csempe.meg szerintem hulyeseg. Rengeteg kis csik csempet lattam. Olyan kecokban is, ami 20 eve volt 250 milla...
-
BobaHWSW
aktív tag
Grat a verdahoz!:) Sok jo kilometert.
Ezt meg igunak:
Parom kuldte reggel. Miutan a macska kikiser engem az autoig utana visszauget paromhoz mert o kesobb indul aztan vele is eljatsza ezt az "aaanyuuu ne meeeeennjjj!!!" dolgot.
Parom kerdezte hogy ilyen oviban hagynia gyereket?
A kep a crv pilotafulkebol van.
-
Samott
addikt
Pont a napokban futottam bele ebbe a videoba: DRACO - The Most Badass Monster Bush Plane EVER! - asszonynak meg nem merte megmondani az arat.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
addikt
Nézem ezeket a bushflier videókat és ha végtelen mennyiségű pénz szakadna rám, akkor ezt is tudnám csinálni. Venni egy jó állapotú Piper Cub repülőt, átépíteni Alaska-jellegű módosításokkal, teljesen új motor, legjobb propeller és tömegcsökkentés. Aztán egy jó drón és repülni ide-oda, meg kifenni magamat a STOL-témában.
-
-NoVa-
addikt
Kollégánál a wctartályba is melegvizet kötöttek, volt öröm, amikor áradt a forróság lehúzás után.
-
-
zetor2000
őstag
Az jutott még eszembe, hogy nálunk a hidegburkolatú helységekben a padlólap és a szegélykő vagy a csempe találkozásánál nem fuga van, hanem szilikon. Olyant is szoktak emlegetni, hogy a csempéből féldarabnál kisebbet ne építsen be a "mester" Ossza el szimmetrikusan...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Lakásoknál még olyant kell(het) ellenőrizni, hogy az ajtófélfa a padlóig érjen... nálunk volt, ahol 1-2 centivel felette volt.
Ebben a lakásban úgy volt, hogy a Beruházó adta el a lakásookat, Az Ő ellenőre ellenőrizte a Vásárlóval egyetemben a Kivitelezőt, és ha volt kifogás, akkor azokat kijavíttatta.
A másik, ami jó volt, hogy az Építésvezetővel volt 1-2 randi, neki el lehetett mondani, mi kell, mit "hoz a vevő", és mit "hoz a kivitelező". Azaz volt egy szerződéses partner, aki kicsi kedvezményt adott a beruházáshoz. Mi vettünk padlókövet. Vehettem volna másmerre is, akkor azt rakták volna le, csak akkor nekem kell logisztikázni, hogy ide érjen, amikorra kell. Meg kapcsoló-konnektor mennyiség-minőség egyeztetés is volt, hova mennyi kell, extra esetleg? - Hifinek a padlóba 5.1 2 hátsóhoz jóhogy... Belső válaszfalak helyét is meg lehetett volna adni, de az eredeti alaprajz is tökéletesnek tűnt. Főfall csak a lakás határolók, a többi sima válaszfal. Ytong, vagy vmi hasonló.
Szóval olyan nem volt, hogy beszereltek mosdót, de nekem az nem volt jó, küzdhettem le, és a sajátot fel... Ez még a válság előtt épült ház, amikor pár szakemberrel több volt az építőiparban.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ez az angol órákat adok-veszek egy ilyen Fábry féle poén. Nyelvtan órákról van szó .
Ismerős nagy órabu..buz...bubus. de ő meg komolyabb mechanikusokkal, meg életképes kvarcokkal apellál. Bár amikor nősült és lakást vettek, majdnem mindent eladott... Pedig volt valami Omega, ami vmelyik James Bond filmben is volt. Meg egy TAG, meg pár másik, szerényebb...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
Arra gondoltam, hogy számomra (mint amatőr) még a 2-magos is rettentő gyors. Egyszerűen nem találtam még olyan rendert, ami elviselhetetlenül lassú lett volna.
Még 2011-bem az AMD 3200+ prociról váltáskor pislogtam csak, hogy milyen gyors az i7 2600 proci. Onnan nézve elvileg visszaléptem amikor bedájolt az iMac és építettem a mostani gépet i5 7400-al. De render alatt egyáltalán nem lassú érzetre. Persze közvetlen benchmarkot nem csináltam.
Seperc alatt lefut bármi amivel én szoktam hobbizni. A Sony Vegas nem ugrál, a kurzor szépen fut. A
HWSWProhardver is röccenés nélkül tölt be -
Frawly
veterán
válasz zetor2000 #4140 üzenetére
Igen, az NTP figyelembe veszi az oda-vissza kommunikáció latencyjét. Az órát még úgy mérem hozzá, hogy nézem mikor váltanak percet, az NTP-s (uk.pool.ntp.org elosztószerverről, PC, okostelefon) kicsit „hamarabb” fordul át új percre (valójában pont idejében), de a Casio is olyan gyorsan vált vele, hogy az is biztos, hogy fél másodpercen belül van (de azért késik). A 300 ms a saját becslésem. A DCF-nek (rosszul írtam múltkor, nem DCF60, hanem MSF60) még kisebb a latencyje, ráadásul a jel közelebb is van hozzám, 60km-re, csak egyirányú a kommunikáció, rádióhullám fénysebességgel terjed (a netes csomag is ennyivel mennének, de ott a hálózati eszközök hozzáadnak a latencyhez). Ez olyan kicsi latency, hogy konzumer termékeknél ms-ban mérhetetlen, de még µs-ban is elég nehéz kimutatni professzionális felszerelésen. Nekem elég lenne a ~999 ms pontosság is, de azon jóval belül van.
De csak most látom az aláírásodban, hogy angol órákban utazol. Szerintem ez a Casio WV-59U nem rossz óra, de nem ért meg 39 fontot, én 9-10 fontra saccolnám a reális értékét, annyiért lenne jó vétel. Esetleg 18-20 font értékhatárig, ha napelemes lenne, de többet akkor sem nagyon érne. Ezek azért olcsó műanyagok, óriási tételben legyárthatók fillérekért, egy nyomtatott nyák, egy chip, egy rádióvevő, egy olcsó LCDkristály és kijelző, machanikus altaktrész nincs benne, így a tűréshatárok sem fontosak, tömeges szállítás Kínából, ahhoz képest szerintem adják vagy 300-400%-os profitréssel.
-
Gabibácsi
őstag
megnéztem a ready player one-t
többet vártam, bár szórakoztatott is, de uncsi is volt néha
inkább olyan gyerekeknek szánt lett, bár ők meg nem értik az utalásokatlátvány, zene, stb az jófajta volt
-
-
MrSealRD
veterán
válasz eattila #4220 üzenetére
A Turbó full kimaradt és a GPU-n is nyestek... Én nem vennék i3-at mert hamar beveri a fejét a korlátba.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Jahno
veterán
Ja, ELMŰ hetek óta gépészkedik a ház körül, szerintem jön majd valami LEDes közvilágításkorszerűsítés.
-
npera
addikt
Tegnap sétáltunk lányommal a boltba és elment mellettem a 34 fokos rekord melegben egy Renault Kangoo szegecses téligumikkal. Ott ciripelt a forró aszfalton. Április 15 után illegális a szegecses gumi, hacsak nem indokolják az útviszonyok. Hát, tegnap nem indokolták.
Mondjuk annyira nincs rendőr az utakon, hogy úgy tűnik nem számít.
-
npera
addikt
Ez is egy jó aktivitás lehet. Bush plane gathering.
-
veterán
-
npera
addikt
-
veterán
-
npera
addikt
Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy jelenleg ez a legerősebb robogós hajtású személygépkocsi, amit Svédországban gyártanak.
-
chris-77
csendes tag
válasz Bujdy81 #3910 üzenetére
[Bő egy óra javítás tavaly óta.]
A bringás cipőt rosszul vettem fel és rommá ment a két sarkam a futás elejére, ha léptem, majdnem kicsordult a könnyem, annyira fájt az elején. Aztán csökkent. Bő órával jobb maratont terveztem, ennyi sikerült...
Egyrészt nagy
Másrészt viszont nem értem, hogy mit jelent az, hogy rosszul?
HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.
-
Jahno
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Honda topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága