- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #136996 üzenetére
Asszem nem nagyon van olyan, ami 1.5V körül van.
A NiCd akkuk ~1,2-1,4 körülied, a NiMh meg 1,2V körüli. LiPo-t még nem láttam, de lehet, hogy van AA méretben.
A feszültség valahogy a cella kémiájában keresendő. Vagy ekkora méretben ez a menő, vagy passz. 18650 méretben is ~3,7V, amit ki lehet nyerni.Én a radiátor szelepekhez most vettem 20db Panasonic AA elemet, azt majd kiderül, melyik mikor fuccsol be. A szelep wifis, meg szokott küldeni lemerülés körül jelzést, hogy kéne cserélni.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno #136997 üzenetére
Z-Wave-es radiátorszelep kényes rá sajnos.
De így első keresésre marad a Lidl eldobható elemHasználatkor ügyeljünk arra, hogy ne merítsük 1.2V alá az akkumulátort, és ha hosszabb ideig nem használjuk legalább havonta töltsük fel teljesen.
(1,6 V-os Ni-Zn akku)
Pont hogy nem lenne használva sokat, csak a radiátorszelepet mozgatná. Van ahol naponta egyszer (önteszt), de pl. nagyszobában sem többször, mint napi 3-4 alkalom. És
ezt is csak télen.Esetleg ez? Li-Pro Milyen lehet?
-
Sipi-
őstag
Milyen olcsó. Kettő csomaggal kérek
Kellene nekem olyan AA akku, ami nem 1,2-1,4 V-os, hanem 1,5 V-os, mint a ceruzaelemek. Radiátor termosztát nem megy az akkuval, elemmel meg vígan. Viszont nem esik jól évente cserélni 8-10 elemet (nam anyagilag, csak miért eldobhatót használjak, ha lehetne tölthetővel
)
-
Samott
addikt
közönséges házinyúl -
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #136990 üzenetére
Jaja, ezen nem lepődtem meg. 30 napon belül segítenek eladni, legalább nem scammer szinten szűk határidővel mérnek. 1-2 napon belül tervezek reklamálni, összeszedek pár számla scant, friss kettőstömegű, kuplung, egyéb értéknövelő dolog azért akad benne. Meg megkérdezek ugyanezekkel a papírokkal + autóval a héten pár lókupect, mit ér meg nekik a "rom". Vagy legalább a benzint kiautózom belőle.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #136986 üzenetére
Nem sűrűn küzdök, hogy pénztáros is legyek, de amikor ez volt, akkor ott rohadtul nem lehetett ilyen opciót, mert mi van, ha nem Borsodi hínáros, hanem mondjuk Paulaner, vagy valami egyéb. Ugye súlyra egyforma, de árban nem biztos. Szóval egyesével kellett baszakodnom, mert a vonalkód, az tuti. Meg a mérleg.
Ez idén nyáron volt Mezőkövesden a Lidlben.Felénk a Lidlben akkor használom az önki kasszát, ha csak 1-2 dolgot veszek, a többinél kivárom a sorom, mert van benn kasszás.
-
Sipi-
őstag
válasz
-NoVa- #136981 üzenetére
Mondtam, hogy egyből utalnak, hátha a pénz látványa utána nem reklamálsz már.
Te ismered a költségvetésedet, idődet a kocsikeresésre, stb. Arra viszont válaszolnod kell X (X kevés) napon belül, hogy odaadod-e a roncsot annak aki 155-öt ajánlott érte a roncsbörzén vagy megtartod. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #136986 üzenetére
Lidl-ben nem, pl. Tesco-ban igen.
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #136962 üzenetére
Az önkielégítős kasszával nekem az a bajom, hogy egy pár munkahelyet megspórolnak, hogy én vagyok a Kasszás Erzsi.
Engem meg szopoltatnak, mert a 6 sört nem lehet csak úgy beütni, hogy 6, mert rá kell tenni a mérlegre, hogy elhiggye, hogy nem 2 és nem 10. Ésakkor nem tudsz kimenni, merablokk... -
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #136981 üzenetére
155öt alkatrészenként ki lehetne árulni, ha bontanád a verdát.
Lámpatestek, ajtók, zárak, kárpitelemek, kis bizbaszok sokat tudnak érni, csak ez foglalkozós, vagy bontósnak, ésvagy nagyon türelmesnek kell lenni.
A maradék fém is ér ennyit, csak most nem tudom, hol lehet leadni. -
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #136976 üzenetére
A második az egyszerű. A hátsó sarka kapott ütést, csomagtartófedelet kell cserélni, meg lámpát, lökhárítót, és kész. Alatta nem vészes, teljesen javítható. Csak szépre húzva, fényezve, minden kapoccsal, pöcökkel együtt azért vastagon lehet számlázni. Azon túl meg éves szerviz, karbantartás, mindenféle esedékes amúgy is. Inkább az, hogy most ebbe öntök bele vagy másfelet (azaz felet sajátból), vagy valahol 3-4 között veszek újabbat. Az viszont, hogy 155-öt számolnának a roncsért, durva. Kitakarítom, lemosom, kettőt belerúgok a hátuljába, kap egy bontott lámpatestet, aztán meglátom. Járni azóta is járok vele, szóval nem viselte meg túlzottan a kocc.
A pénzt már utalták, nem hagytak sok kérdést.
-
Jahno
veterán
Ja, ma azért kicsit nagyobb volt a forgalom, 40 perc alatt értem be dolgozóba. Szóval majdnem annyi, mint tömegközzel, csak délután megint ide-oda kellene menni és Törökbálinton szopat haverom, az most néhányszor visszajárós lesz.
-
Sipi-
őstag
válasz
-NoVa- #136970 üzenetére
Két kérdést kell mérlegelned szerintem: 900-ba belefér-e a szerelő szerint a javítás mindennel együtt és bele mered-e ültetni a családodat egy Horvát(h) útra is?
Egyébként megcsináltathatod, utalják neked a pénzt és azt csinálsz vele amit akarsz. Vagy utalják a pénzt (teljeset), a kocsiért meg jön egy bontós aki 500-ból megcsinálja és felrakja 2 hónap múlva hahu-ra 1,5 millióért. Az én Picasso-m is GTK volt, elvitték a roncsot, megcsinálta a szerelő, jó haszonnal el is adta (bár az a kocsi rossz volt mindig is, azóta már megint összetörték JSZP szerint). -
Jahno
veterán
válasz
eattila #136973 üzenetére
Meg SPARos kupon. Sosem tudjuk a sorrendjét, néha kiírja, hogy várjak a kezelőre, ott állok bambán, van mikor a kezelő távolról jóváhagyja, csak én ezt nem látom sehol, vagy nem tudom hol kellene nézni. 1-2szer már hagytam félbe önkiszolgálást. Ikea, Tesco jó bír lenni, bár alapvető élelmiszerből az IKEÁban is dobtam be egyet
-
-NoVa-
veterán
Na akkor hogyan tovább, ötletelés.
Addig rendben, hogy megreklamálom, mert elég vékonyan mérték a használtpiaci Volvo árakat. Akkor talán még kinyerek egy kis kompenzációt végtelen idő alatt, de na.Viszont ilyenkor hogyan tovább? Megcsináltathatom és használhatom tovább saját felelősségre, és kész? Vagy kótyavetyéljem el a romokat, és valami újabbat nézzek?
-
-
Sipi-
őstag
Csütörtökön délután megyek iskolatermet nézni a többi szülővel, hogy hogyan fogjuk lefesteni és kidekorálni. A felújításba csak a padlócsere fért be, a festés nem
Még nem tudom hogyan tervezik a nagy belmagasságnál a glettelést és létrázást, majd kiderül. Régi épület, tippelek legalább 3,5 méteres belmagasságot. Majd viszek lézeres mérőt -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #136958 üzenetére
Lidliben néztem, ott egyesével ellenőrzik és árazzák át. Máshol nem futottam bele hasonlóba. MMes nagy színes kijelző viszont tetszik, de nyilván a legtöbb embernek fel sem tűnik, hogy ez már más vagy különleges. Pont ezt nem értették a prüszkölős nyugger nyomorékok. Meg semmit sem akartak érteni, de most vagy egyre jobban kinyitják a szájukat és azért feltűnő, vagy tényleg egyre többen lesznek és zakkannak meg, húzzák bele egymást a hülyeségbe.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #136948 üzenetére
"Meg összeesküvést, hogy majd míg a pénztárhoz érsz, addig mindent átáraznak és hiába mész vissza mutogatni, ott a drágább ár fog szerepelni...."
Ez egy rendes infláció idején megoldás, de mire megint visszamész fizetni, már megint másik ár lesz az érvényes... Volt nálunk ilyen, asszem 1946-ban.
-
npera
addikt
válasz
zetor2000 #136953 üzenetére
De hát úgy ejtik ki, nem?
Yamaha P-125A asszem. Van rajta hangerőszabályzó
Egy amatőr zenésztől vettem, akinek asszony szólt, hogy nem lehet 6 db billentyűzete, egyet el kellene adni. Olcsón felszámította, 2k SEK-ért vihettem is. -
zetor2000
őstag
válasz
eattila #136950 üzenetére
Ez nem az.
Ez a polcon van, a termék környékén valahol. Erre van kiírva, hogy "cukor, 1kg 345 Ft / 0,8€".
Ennek van egy RFID azonosítója, meg mellé egy chip benne, de alapvetően nem egy teljesítményzabáló valami. Ha kap némi rádiójelet, akkor képes arra, hogy azt írja ki, hogy 'cukor, akciós, 320Ft". Kábé ennyit tud. E-tintás, azaz akkor fogyaszt, amikor a feliratot változtatni kell, és csak annyi időre, amíg a felirat megváltozik. Utána a felirat marad, nem fogyaszt a cucc semmit. Cukor és az ár meg pár másik felirat opciós, helyettesíthető más termékkel / árral.
Jellemzően monokróm címke, fekete alapon fehérrel, vagy valami világos színen feketével.
Ilyesmi:A zöldségesnél a vaslapot és a krétát váltja ki
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #136946 üzenetére
Szerintem láttad, csak nem is figyeltél rá.
Kis elektronikus LCD kijelzős polc címke vagy epapír alapú, akár A3-4 méretben is akciós felhívásokkal.
MMben meg már sok felé sarki CBAkban is olyan van. Ennyire nem lehetsz vidéki, de ha nem tudod mi az és érdekel, akkor utána jársz, ha nem érdekel, akkor megvonod a vállad és elmész mellette. ez a különbség. Nem kezdesz prüszkölni, hogy ez sérti a szabadsághoz való jogodat, amit nem értek miképpen jön ide, de aztán belekeverték a mobilos appot, meg a bezzeg kibasznak a nyugdíjasokkal és nem látják az apró betűt meg egy csomó homályzónás megfejthetetlen dolgot. Meg összeesküvést, hogy majd míg a pénztárhoz érsz, addig mindent átáraznak és hiába mész vissza mutogatni, ott a drágább ár fog szerepelni....
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #136943 üzenetére
Azt hogy? Nekünk van egy haverokkal... Képzelheted mi megy ott.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #136943 üzenetére
Pár napja megzavarodott, posztokra is jön. Szoftver ez is, csak ne legyen tartósabb szankció. Mellékesen úgyis vicc, most egyik burgerezőt húztam le értékeléssel azt a Google dobta vissza, mert alapelveket sért. Pedig bele tudtam volna írni mindenféle csúnyát, aztán inkább visszafogtam magam.
Ennyit tud a mesterséges intelligencia, múlt héten megint sok csaló reklám volt, eseményeket sorban klónozzák oldalnak és televerik bankkártya lopós linkekkel, lehet jelenteni és semmi nem történik. Azért jelentjük és próbálkozunk.
-
A. Crowley
tag
Van egy közös messenger chat osztálytársakkal. Az elmúlt napokban sorban kapjuk a 24 órás kitiltásokat, de olyanokért is, hogy 'Ok'. Kapják be, persze hibajelentésre nem válaszolnak, hogy ez miért sérti a közösségi irányelveket.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #136936 üzenetére
Mondjuk kedvenc krumplibogarunk az értelmiségiből miképpen tudod így megzavarodni vidéken, azt nem értem, de most más témakörökben is egyre többen vannak.
Az meg pont elég mintavétel az ország nagy részére, hogy milyen értetlenkedés tud lemenni egy olyan hír alatt, ahol bejelentik, hogy a LidliAldi is mindenhol digitális árcímkére vált. Nem tudja mi az. Nem is akarja. De prüszköl és Neki van igaza és tudja, hogy ez hülyeség, mert korlátozzák a jogait és Brüsszel. Alapban sok a technofóbiás (bár amennyit egy Digi vagy net szolgáltató variálni tud, azt lassan megértem)
Haverunnál is be merem tippelni, hogy odamész és pofán vered, akkor nem Téged fog utálni, hanem szipog egy kört és közli, hogy na, ez a Gyurcsány ez ilyen, ezt mondom, itt pofozkodik. Ezek meg olyan sötét elméleteket gyártanak egy Lidlis címke mögé, hogy jajjanyám. És jönnek csoportosan ezek a kibaszott nagy gondolkodók, sötétebbek, mint az éjszaka, falu táblát sem hagyják el, ott tartanak, hogy lett vóna katona, ment vóna kapálni, legyen sok gyerek, pont. Ezekkel mégis mire lehetne menni? Többiek meg szép lassan szivárognak kifelé.
-
npera
addikt
Tegnap felhívták a referenciákat. Most akkor emészik az elmondottakat. Telefon fel van töltve, csengőhang (Fallen Leaves - Billy Talent) bekapcsolva
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #136929 üzenetére
Legyek bayerzsótika? Végülis neki lovagkeresztje van, példamutató fontos ember, tehát erény az ő szintjére merülni.
Azokat a szerencsétlen begubózott ösztönvezérelt kártékony véglényeket, akiket a propaganda meg tud győzni, semmi nem rántja ki a szarból, amit maguknak, és nekünk okoztak. Nem elvek, vagy gondolatok vezetik őket, az ismeretlenre kivetített félelemből táplálkozik a motivációjuk. Gyávák, buták, és az erő látszatát keltőbe kapaszkodnak minden erejükkel, minden más lehetőségtől elzárkóztak. Ebből az őrületből nincs kiút, ahhoz mentálisan meg kéne haladni egy minimális szintet, amit már elbuktak.
-
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #136927 üzenetére
Egy midi képes klaviatúra talán még nem sokat foglal, pláne, ha van valami szoftver, ami valami komputeren fut. Akkor egy ~6 oktávos billentyűzet elfér az asztalon.
De általában nem állnak meg itt a dolgok, és kell egy-két effekt (akár pedál), egy dobgép, egy izé, egy kis ez, nagyobbacska az... azt a vége az lesz, hogy olyan leszel, mint Kebu, hogy 4 oldalon 4-5 szinti egymáson, mellé egy 12U rack, amiben kis bzuiságok vannak, mert keverni is kell, meg hangítani, meg lekeverni sztereóra, meg effektprocesszor, meg kompresszorexpander ésatöbbi...
Vagy Dr.Mix youtuber, aki igazából producer is, meg gyűjtő is, és van pár cucca. Vagy a LookMumNoComputeres hülyegyerek, aki eBayen vett egy templomi orgonát...Az összes oktávval, síppal, pumpával, csővel...
De egy kalimba nem is olyan vészes, csak tudjon játszani rajta az ember.
-
Samott
addikt
-
npera
addikt
Portugál just stop oil agyhalottakat hamar lerángatták az útról. Itt aztán nem sokat lacafacáztak, hogy ilyen meg olyan jogaik vannak. Álomszép.....
-
zetor2000
őstag
válasz
Bujdy81 #136919 üzenetére
A dobszerkó sokat segít...
Pláne az akusztikus!De abból is van villany, ami azért nem akkora helyigényű, lévén "csak" az ütőfelületet tartalmazza. Meg persze az állványokat. De nem kell annyira alá a szőnyeg, meg azért ezek egy nagyobb dobozban elférnek, azaz egy szekrénnyi helyet foglal egy ilyen szerkó. De a kezdőszett akkora, mint egy kisebb asztal.
-
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #136917 üzenetére
Bőzendorferből van silent, gondolom, a nevéhez méltó árcédulával, de anyagiakról, ugye, nah...
Aztán ha kéne, akkor a márkahűséget erősítve lehet valami grand piano... -
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #136922 üzenetére
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #136918 üzenetére
Ha most veszel, mindenképpen digitálist vegyél!
- ha padlófűtés van, akkor pár év alatt bejön a komplett ár a hangolás megsprórolásán,
- le lehet halkítani,
- olcsóbb, mint egy használható pianínó,
- ugyanolyan kalapácsmechanika van benne, mint az akusztikusban,
- kisebb helyet foglal.Kövesd a példánkat és az így felszabadult pénzből vegyél egy akusztikus dobfelszerelést!
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #136916 üzenetére
Elprüntyögtek már rajta régóta a gyerekek, de szervezetten, oktatva még csak idén kezdték. Megy is nekik, de azért még sokszor értékelném, ha lenne rajta hangerőszabályzó potméter
Én többet használom fotóállványnak, mint hangszernek, és ezért mindenki hálás hallótávolságban, nem kicsit kijöttem a gyakorlatból.
-
-NoVa-
veterán
válasz
A. Crowley #136913 üzenetére
Ne is mondd, mikor a fiamat mindenféle csapatsportos labdajátékos dologtól eltiltották, erősen gondolkodós időszak volt, hogy hová csatornázzuk be ezt az energiát. Szerencsére a zongora bejön neki, egy Orosz nő tanítja, és valami zseniálisan kezeli. Türelemmel, kreativitással és nem erőltetve, a zene, zenélés szeretetére vezetve rá, nem tisztán a mechanikus játékra. Ha meg fáradt volt, és más számára kezelhetetlen, simán játszik neki pl Rush-E -t, átbillenti szórakozásba az órát munkából, ilyen tanárból kéne sokkal több. Most már ha épp valami bántja a gyereket valami, leül a zongora elé, és valami dadaista improvizációban levezeti ott a feszültséget legalább részben, szóval ez egy apró siker.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #136913 üzenetére
Hát, az úgy elég szar lehet
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #136910 üzenetére
Az kellemes úgy
Szombat délelőtt a leánynak Bozsik kupa volt még. Kezd alakulni. Még sokat kell fejlődnie, de már látszik rajta, hogy egy hónapja jár focizni. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #136866 üzenetére
Nem tudunk semmit, sajnos. A tanárok kommunikációja a diákok felé olyan, mintha nem történne semmi. Ugya 09.30-cal mondtak fel, két hónapos felmondási idővel, tehát 12.01-én fog kiderülni, hogy ki nem megy be dolgozni...
Hogy azért nem mondanak semmit, mert a héten van Telekis Napok, ami a diákok számára legfontosabb közösségi eseménysorozat és nem akarják elcseszni, vagy mert mégsem mondott fel 42 tanár, csak 2 azt nem tudom...
De ja, nem lesz itt változás soha, mert az is Fideszes maradt, akinek a sulijában 6 tanár, közte a hatodikos gyerek osztályfőnöke mondott fel...
-
-NoVa-
veterán
-
-igu-
veterán
válasz
npera #136893 üzenetére
Én tegnap voltam inkább hasznos, kihasználtam a munkahelyem erőforrásait.
Még nyár elején kukáztam az ebay-en egy pár Wharfedale Evo 4.1 dobozt, hogy jó lesz majd az 5.1-és rendszerbe hátsó szatellitnek, ahhoz kellett valami polcot faragnom. Állvány nem játszik: egyrészt helyhiány, másrészt macska. 8 kiló kíváncsiság.
Így akkor ezt találtam ki, fix rögzítés a falra, a dobozok alulról csavarozhatók a polcra, kellemes 15 fokos dőlésszög a hátsó fal síkjától a hallgatói pozícióba:Ma elcsattogtam a helyi obipraktikerbe kábelcsatornáért meg ideiglenes tyúkbélért. Jövőre padlócsere, rendes kábelt kapnak a hátsó dobozok is, a padló szegőléce mögé rejtve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11