Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #134495 üzenetére
nem bojelerrel egyutt, de mindenkinek van "csak" 1-1 csomagja, akkor azt nyugos lehet cipelni...nekem sincs annyi kezem, hogy 2-3 taskakat cipeljek
ezek a huszoneves csirak abbol a sajat kis mikrovilagukbol indulnak csak ki, hogy neki egy hetre is tok eleg, ami egy hatitatyeszban meg a sporttaskaban elfer, aztan akkor az pont eleg masnak is
meg egy 2-300+ k-s notebook-t vagy dVGA-t sem fogok a hiresen jo kozbiztonsag mellett a este a 99-s buszon meg a 4-6-s vilin vinni a honom alatt, akar tetszik vkinek, akar nem
foleg hogy este ~20perc az Izabella utca, Nyugati PU is, ezeket a tavokat rendszeresen megteszem...a vili meg akkor 10-15percenkent jar
azaz oda-vissz megjarom a turat 35-40perc alatt autoval, az Alza is oda-vissza 50perc szokott lenni a Hungaria krt-naztan jon erre az nagyotmondo okostojas bicajos, aki szerint masfel oraval elobb megteszi iranyonkent
annnyira de annnnnyira hiteles ezzel szegeny, o biztos vissza menne az idoben is...vagy kicsit sokat nezte a BTTF szeriat
legszomorubb az igazabol, hogy vki ezt be is nyalja neki
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #134487 üzenetére
"A Keletihez speciel metro jar. Ketto is. Annal nem lehet jobb tomegkozlekedest csinalni."
Hogyne lehetne, ha pl. Délpest felé járna egy, és nem kelet-nyugatra 2. HZ is délpesti.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #134492 üzenetére
Azt nem mondtad hogy a nagymamat a bojlerel egyutt hozod el es azert jarsz oda. Nyilvan ha cipelni kell akkor kell az auto. De ha csak ott van dolgod, akkor oda pont jo a tomegkozlekedes. Ha az se eleg jo, akkor semmi se lesz az.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #134487 üzenetére
ja es majd az egyebkent ~20 perces utat 1+ orasra fogom cserelni, hogy elerjem a Kalvin-nal az M4-t, amikor ugyanezen 20perc alatt csak a Hatar utig sem erek el a BKV-val
meg cuccolok csomagokkal a BKV-n, amikor van auto, es mindig meg lehet allni a Keleti PU-nal, a pápalatogataskor is voltam ott, siman megalltam a 3. sorban, pedig allitolag akkkkkora dugok vannak, hogy masfel oraval gyorsabban elheto barmikor barmi BKV-n meg a bicajjal, mint autoval...aha, de
mindezt olyanok velemenye miatt, akinek nem kell a rokonait mozgatni a varosban, mert csak o el Bp-n, es azok abszolut nem jarnak ide, de megszakerti a Kaposvarrol idekoltozve hogy abbol a frutti 4km-s telepulesbol kiindulva (amit 1 ora alatt atsetalsz)) a bulinegyed szelen elve, hogy mi legyen a konkret az egesz varosban
az egyik agykombanjnak is az volt a bánata, hogy sok autot lat ott a Keleti PU-nal, amiben csak 1 vki ul es az fuuuu
kerdeztem tole, hogy arra gondolt mar-e, hogy az vki(k)et vitt oda ki, vagy vki(k)ert megy oda... na eddig mar magatol nem jutott el a matekbantöbb drón kell ;P
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #134466 üzenetére
A Keletihez speciel metro jar. Ketto is. Annal nem lehet jobb tomegkozlekedest csinalni.
A bankaromhoz a Kossuth terre regebben kocsival mentem (szabadsag teri melygarazsban parkolva), de egy ideje a 2-es villamos tokre bevalt nekem. Vagy egy kis setaval a 3-as metro az Arany Janos utcatol. Amugy ilyen kilatas van az irodajabol, nem kicsit irigylem:
Lazan kapcsolodo #comic picturtes:
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
WiZARD
addikt
válasz -igu- #134482 üzenetére
jah, az kéne, de a fájdalomküszöbön túl van jelenleg
a többiből meg nem tudok választani
Bosch tetszik mert szisztematikusan nyír
Worx tetszik mert a szélén van a kés és talán szegélyt megoldja
LandXcape olcsó és dicsérikVagy alap (105) Husqvarna, esetleg vmi Gardena ami nyomokban Husqvarna...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
zetor2000
őstag
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jahno #134471 üzenetére
de annal hidlezarasnal is, de Prágában is van a Karoly hid....
100-bol 100 ezt az egy peldat tudta csak, mert ezzel tomte oket az a bicajos oldal
magatol egyik nem nezett volna utana csak meg egy masiknak sem
ezt meg ugy ismetelgettek, mint a gyurrrrika papagaj
Parizsban is van amugy (de ezt pont ok pont nem tudtak... ), csak ott mennyi hid is van a Szajnan... ~30?
Pragaban a Moldva felett ~12 hid van a varoson belul a tulso partra, pedig csak 2/3-d akkora lakossag vanabbol lezar egyet, az nagyon nem az a szitu, amikor 1,5x lakossag mellett zar le a ~fele annyi hidbol egyet
erre tudod mit kezedett el gagyogni az egyik?
hogy Bp-n sokkal tobb hid van, mint 7
ja csak o beleszamolta a Molnar sziget hidjat, a Gubacsi hidat, meg a Hajogyari sziget K hidjat, meg az eszaki vausti osszekoto hidat is
granulalunk ....vegulis hidak ezek is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #134469 üzenetére
Ez meg olyan, hogy meglátott valamit aztán tiltakozzunk. Bala kell csípni dolgokba, kavarni a szart jelentéktelen mindenfélével és kommentelőket gyűjteni, különben kikerül a köztudatból és jajj miért nem csinál semmit. Közben csinálna, csak a hülyének az nem túl látványos.
Közben meg már fene tudja miről szól valójában az egész, de jó, hogy azzal zöldítjük a belvárost és csökkentjük a forgalmat, hogy -1 híd, -rakpart és célirány helyett még egy S kanyart bele kell tenni pont ott a rakpart, Bajcsy, Blaha/Astoria környékén. Lett értelme.
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #134470 üzenetére
Régebben úgy volt, hogy telefonáltál, és jött egy futár, aki elvitte a cuccot. Majd hívtak, hogy mi legyen a cuccal, megjavítva visszaviszik, vagy visszautalják.
A boltba elvileg 3 napig viheted vissza, ott a zsét adják vissza / levásárolhatod. (Ilyet még nem csináltam, csak egyszer mondta a kasszás, hogy 3 napig cserélik, utána a szervízt hívjam).
Ha jársz arrafelé, akkor tedd be a verdába.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #134472 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz, de mindent lehet kicsit jobbá tenni.
Amúgy én nem lakom messze a belvárostól (de), de ide eléggé ritkán jön ki a busz. Főleg, ha lekésem a "munkaidős-hazamenős" sáv végét. Na, akkor 15-20 perc a várakozási idő.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #134474 üzenetére
Lehetne már valami frissebb csaj. Nem rossz Samantha, csak egyrészt a saját neméhez vonzódik, másrészt lassan 60+ -os. Ráadásul házas.
Egy jó XY (itt egy rendes mai csaj jusson eszedbe) jobb lenne.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #134465 üzenetére
Szerintem meg nem normális elvárás, na? Múltkor is már kérdeztem, hogy mennyi az a "kevesebb"? Mert ugye most már jóval kevesebb van, mint X évvel ezelőtt. Szerintem meg teljesen más a normális elvárás. Űrkikötőre lenne szükség és ha leszállok akkor személyesen Samantha Fox fogadjon meg fűszoknyás lányok. Naésakkor?
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #134467 üzenetére
" És a belső belvárosi tömegköz se a világ élvonalához tartozó."
Túl sok baj nincs vele, de csonton jár. Annak ellenére, hogy enperával volt egy kb. privát villamosunk is, nem ez a jellemző csúcsidőben. Ez is a szokásos, rághatjuk egy darabig, mostanában a sok marharépának azt írom, hogy nem a rakparton van dugó, hanem 16:20kor Moszkván a mozgólépcsőn meg a villamoson, de nem nagyon akarják érteni.
-
WiZARD
addikt
Na a Lidl robotfűnyíró 1 hétig se bírta, első eső után meghalt. Ahogy látom nem egyedi jelenség...
Csere nem annyira érdekel ezek után, inkább veszek mást, máshol.
Online bejelentettem, erre jött válasz hogy csere és a kijelölt szerviz intézi, mert "Tekintettel arra, hogy a kifogásolt termék a bejelentéskor nem került átadásra a Lidl Magyarország Bt. részére, így a kifogás"Ha simán bemegyek a cuccal+blokkal a boltba akkor visszaadják a lét?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
hobizoli
nagyúr
Helikopterből buszba ültetné az elitet Karácsony
ja, meg bicajsavot...több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz zetor2000 #134467 üzenetére
naja..."meg Koppenhazban korlatoztak az autoforgalmat"
meg szinten Koppenhagaban 38km metrot epitettek 2000 ota
itt 39km van 1896 ota 3x akkora lakossag melle
az olyan ott, mintha itt lenne 110-120km
meg ugyanebben a Koppenhagaban a metron elerheto a varos nemzetkozi reptere is a belvarosbol
itt?
jaaaaaaaaaaaaaaaaa
mindezt 20 ev alatt megcsinaltak cuzammen
eztz a sok kis balfaszkiraly mikor fogja eszrevenni a koppenhagazasaival...?több drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
Abban egyetértek vele, hogy kitiltani akkor lehet valamit, ha van erős alternatíva helyette.
Mondjuk a belvárosi autózást meg lehetne ritkítani, ha a külvárosban le lehetne tenni a verdát kábé bárhol, és vagy ingyen, vagy relatíve olcsón. ÉS! onnan gyorsan (!) be tudnál jutni a belvárosba. Ez Budapesten nincs.
Peremvidéken még csak-csak van parkolóhely, még talán ingyen is, de onnan nem jutsz be a belvárosba gyorsan. És a belső belvárosi tömegköz se a világ élvonalához tartozó.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
hobizoli
nagyúr
belvarosban is mozgok, mivel a Keleti PU az ott van
akkor csinaljanak hozza epkezlab tomegkozlekedest a kulvarosbol is
ott tartunk hogy jelenleg az csak a belvarosban van, ahol 100-150 eve volt Bp hatara
de az nagyon nem zavarja oket, hogy azota 5-6x akkora lett Bp meretben meg lakossagban is
ha annyira nagyon akarnak hasonlitani a nyugatra, akkor ezt vegyek at, ne csak a tííícsukki korlatozasokat, mert az lathatoan nagyon menne
minden qrva EU fovarosban ezt csinaljak, es nem azt, amit ezek a kiskancsok probalnak beeroltetni, mert eppen pont talaltak hozza egy tanyarol szarmazo fopolgarmestert, meg kiszemezgetik a nekik tetszo reszeket
erdekes modon ejjel nem tudsz megallni belvarosban sehol, mert az ott lakok is autoval jarnak
az szerinted hova megy onnan? a belvarosba?
Dohany utcaba nappal pillanat alatt lehet parkolhelyet talalni, probald meg ezt du 5 utan
miert?
Monor-n lakok parkolnak ott vagy ki?
akkor vegulis nem minden belvarosi lako van ezen az allasponton, amit ez a par nagyhangu kepvisel, de onmagukat allitjak be tobbsegkent
amikor meg ott hetekig lezart rakpart bicajozgatgatni setalgatni meg jogazni, akkor vagy tipikusan pont sehol sincsenek, vagy latsz szumma ~100 embert
kb ennyire erdekli oket
de kozben meg ugy adjak elo a szitut, mintha budapesti kozparkok nappal agyig lennenek , es mar nem fernenek hova, meg el lennenek fojtva
se a Varosligetben Vermezon a Nepligtben meg a Margitszigeten nincs tomegnyomor
pedig ezeket pont nekik tartjak/juk fenn azert, amiert sir a szajuk szele
Koppenhagaban van egy 0.3km2-s resz, ahova nem lehet bemenni autoval
teeeeenyleg...? fuuuuuuuuuuuu....
Bp-n mekkora csak a Nepliget?
annak a 4x-e es nem csinalnak ott szo szerint semmit egesz naptöbb drón kell ;P
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #134464 üzenetére
De mit zavar teged, hogy abban az 500 meteres hugyszagu korben mit csinalnak? Ennyire felsz a tomegkozlekedestol? A kulvarosban mozogsz, ott senki nem akar keresztbetenni neked. Az meg szerintem normalis elvaras, hogy legalabb a belvarosban ahol tenyleg minden setatavolsagban van, meg suru tomegkozlekedessel, kevesebb kocsit szeretnenek latni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz -igu- #134463 üzenetére
de azt sosem olvahatod ugyanettol a fasztol, hogy infrastrukturat kene csinalni, hanem csak azt, hogy ha egy x varosban bevezettek ezt a korlatozast, akkor az itt is kene, ha egy masikban azt, akkor azt is kene
es ezek a bevezetesek egyutt soha sehol nem valosultak meg egyutt, de itt neki kene az osszes is
mikozben messze a legputribb tomegkozlekedesi infrastruktura van melle sokkal kisebb kapacitasokkal, mint ahol ezeket egyenkent itt-ott bevezettek
neki meg az osszes kene egyszerre, de fejlesztes az minek
tipikusan ezek azok a belso belvarosi hugyszagu gettoban elo kiskocsogok, akiknek egy 500m sugaru korben jatszodik az egesz elete, aztan abbol indul kitöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #134459 üzenetére
igen...ettol az a par egysegsugaru huszonegyket eves bicajnáci takonycsira miert erzi magat felhatalmazva annyira, hogy orrba-szajba tíííccsukki kampanyozzon, azt nem ertem
most is megy a nagy dumaja, hogy azert nem lehetne tobb metrot csinalni, mert a 100 eves epuletek megsullyednenek
oszt? van ra letezo technologia, hogy ne igy legyen
mashol is megoldattak ezt a kerdest
amugy meg az a 100 eves epulet, ami ettol TK lenne, az egyebkent is egy fos szerkezetileg/muszakilag mar, es lakhatatlan lenne max 1-2 evtized mulva egyebkent is, amikor vagy megcsinlajak rajta ezt akkor, de erosen ketlem, hogy lenne akkorra ra kerete a lakoknak, vagy lebontjak, vagy leomlik (lasd Ó utca)
igy meg a metroberuhazashoz lehetne csapni, es ok is jol jarnanak vele
a KöKi terminal epitesekor is a kornyekbeli lakohazakon tobbretegu ho es hangszigetelt ablakcseret hajtott vegre a beruhazo a projekt reszekent
pedig az egy maganberuhazas volt, nem allami
megis volt ra koltsegkeret
de o is tipikusan az a fajta kisokos, aki csak azt tudja hogy mit meirt nem lehet megcsinalni (szerinte)
pedig szamtalan+2 pelda van ra, hogy szerte a vilagban mashol miket csinaltak meg megis, az ilyen kis okostojas fotelmegszakertok ellenere istöbb drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz Bujdy81 #134450 üzenetére
ja csak a 3 legnepszerubb Bp-re ingazo MÁV vonal nem szallit egyutt naponta 100k utast igy sem
de mennek rajuk a szaz Mrd-k... aztan varjak tole a csodat Bp-nekozben a 1-s es 4-6-s vili napi utasszama 150-160k
Bp-t kene fejleszteni elobb, mert qrvara sulyosan le van maradva mar mindenben IS mas EU fovaroskhoz kepest, de ez a tíííccsukki birkacsorda meg kozben lezarana azt is, ami meg mukodik, mert hogy nyugaton is ez van
csak azt nem veszik eszre sosem, hogy azon a nyugaton elobb csinaltak gyors tomegkozlekedesi alternativakat a varosban, ami egy bp-hez kepet kisebb lakosu varosban is joval nagyobb kiterjedesu, es 100k fore szamolva a sulyosan tobbszorose a bp-inekStockholm-ban 105km metro van az 1millios varosban
ugyanehhez a lakossag aranyosan itt 180-190km-nek ken lennie, es nem a tavlati tervekben, hanem keszen
aztan van az ötöde
de a tíííccsukki az persze menne azonnalamikor az ehhez szukseges infrastrukturalis fejlesztesekrol lenne szo ugyanezek a nagyarcok tipikusan ugy qssolnak, hogy a 2km-re levo veréb csicsergeset lehet hallani
jonnek ezzel a Praga-val is, mert amugy mas peldat egyiksem tudna sajat kutfobol kiizzadni se, mert ahogy jott ez a Karoly hidas temanal a 99% ezt ismetelgette papagaj modra, de csak ezt az egyet....
....csak hat vmiert ott is metrot epitenek varosi vasut helyett, amibol 65km van az 1.2millios varosban most is, amivel 100k fore szamolva mar most is 2-2.5x-s aranyuk van Bp-hez kepest
raadasul jelenleg is epul egy uj 10km-s vonal ott, amivel 76km-s halozat lesz (a 2x-e Bp-inek), a 2/3-d lakossagu varosban
de erdekeeees
bezzeg ezt nem sikerult eszrevennie a tíííccsukki birkacsordanakahhoz hogy ebben csak utolerjuk Praga-t, itt 110-120km-s halozatnak kene lennie ~2030-ra
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
A. Crowley
tag
válasz zetor2000 #134448 üzenetére
Feljebb kell ülni a tribünön, most már tudjuk. Majdnem az utolsó sor,és akkor a pálya felső részét is látni. Második évünk, még mindig vonjuk a tanulságokat. Idén már faszán parkoltunk, 1915kor a Győrbe tartó vonaton ültünk, úgy, hogy a pódiumceremóniát is megvártuk. Természetesen a Keletiben már.
A hangulat mindent visz, ezernyi holland között ülni...
Alább 40 másodpercnyi menny és pokol, mikor 3 ezred dönt a pole-ról az utolsó pillanatban.
[link]
Hatalmas élmény volt a fiamnak megint, egész nap kinn voltunk a pályán.
Jövőre lakóautó és kemping hétfőig a terv.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #134449 üzenetére
Azt sem akartam, hogy beékelődve szétborítson ott még valamit, így volt a legtisztább. Arra tippeltem volna, hogy a kézifékből tört valami. Na akkor vissza az audio tákolós dolgokhoz, sírkő/hagyaték/gyerekek nyári felvigyázása/meló mellett az a kikapcsolódás. Rendeltem is Mullard csövet, meg kábelekkel kísérletezek, kis személyre szabás után ez a Japán Furukawa draútokból font cucc pl beválna, csak árat kéne emelni hozzá. Minőséget emel.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz eattila #134433 üzenetére
Mivel a MÁV-nak sem erőforrása sem szakértelme nincsen ellátni a teljes országot, ezért a "vidéki vasút" sztorit el kellene engednie és olyan helyekre fókuszálni, ahol utas is van, meg utazási igény is. A melóba járásra az agglomerációkban (nem csak BP!).
Azok a járatok masszívan nyereségesek lehetnek megfelelő kiszolgálással. Persze most nem a szakértelem van a döntéshelyzetben...
-
zetor2000
őstag
válasz A. Crowley #134447 üzenetére
Azért kár, hogy nincs olyan hely ezeken az eseményeken, ahonnan jobban belátni / többet látni a járművekből. Ez a pár100 méter azért nem sok. A hang viszont okés.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz A. Crowley #134444 üzenetére
Ez melyik pálya?
Forma-1 előtt / közben?
GT3 vagy GT3 RS?[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Most végre megnéztem rendesen nap végén a kerékpáros statisztikát is a rakparton, de ha valós a számláló, akkor az a 600/nap bringás nekem még mindig karcsúnak tűnik. Érdekes, hogy így este is többet láttam, mint pénteken a városban, de mivel senki nem hiszi el, lehet az Üllői-Nagyvárad, vagy Petőfi híd, Bajza utca, Váció út környékéről (ahol elvileg forgalom és dedikált sávok vannak) csinálok majd timelapse videót és lehet tovább rágni a gittet.
Mostanában reggel néztem, vagy délután 4-5 óránál később nem láttam. Ki tudja, lehet este 10kor van az extrém forgalom, ami felhúzza a statisztikát (:-
-
A. Crowley
tag
Mai nap. 29 db Porsche 911 GT3 rajtol
[link] -
Jahno
veterán
Ja, várakozni tilosban mögém állt egy rendőrautó. Remélem a sarokról előtte nem figyeltek, mert akkor túlléptem az 5 percet és kapom a csekket. Aztán inkább összeszedtem magam és elhúztam, akkor rájött, hogy szintén dolguk van. Persze így kisbusszal a TAXIsok helyén már lehet ácsorogni, azok sem mernek beszólni.
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #134434 üzenetére
Kezdem érteni, miért drága a belőle készült pálinka.
Kicsi, nem adja, sokat kell szedni, hajolgatós, a bogyót le kéne szárazni, tele van maggal...De azért csak meginnám
-
-
Jahno
veterán
Ja, gyárban hirtelen felszabadult néhány pozíció, gondolom senki nem szeretne helpdeskes, devopsos, Linuxos hálózatos melót?
Köszönöm a figyelmet, csak ennyit szerettem volna mondani
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #134432 üzenetére
15 perc még nem is olyan vészes. Veresi vonal a héten megint többször lekonyult, Balaton felé és Fehérvár irány jobban áll, Tisza tó felé és szokásos Monorcegléd és társai meg kifejezetten szarul. Most Budaörsön lesz céges összejövés, vidéki kollégák is gondolkodtak, hogy jönnének vonattal és akkor meg lehet inni néhány sört, de elvetették az ötletet a további logisztika miatt.
-
Samott
addikt
válasz Sipi- #134432 üzenetére
Mi a multheten voltunk a balcsinal (alsoros) vonattal, es nekunk kellemes meglepetes volt. Oda-vissza legkondis vonattal es csak hazafele kesett egy negyedorat. Ilyen csapatepito jellegu volt, mert amugy lett volna eleg kocsi meg hely benne, de ki akartuk probalni vonattal.
-
Sipi-
őstag
Mi ma vonatoztunk. Délelőtti jó volt: emeletes, klímás, halk. 120-nál szerintem lehet halkabb volt, mint a benzines Ceed-ünk.
Délután viszont megtapasztaltunk az, hogy milyen is az igazi MÁV: késett 15 percet, emiatt lekéstük volna a csatlakozást és csak 2 óra múlva lett volna másik. A kalauz sem tudott semmi értelmeset javasolni. Leszálltunk egy korábbi megállónál és megvártunk egy későbbi vonatot, ami megállt a nekünk megfelelő állomáson. De mindkettő teli volt, meleg volt benne, büdös rendesen (WC szag), szóval inkább autózok ezután is. Az már csak mellékszál, hogy kb. 2300 forint volt a 40 km-es út a családunknak, ennyiből kocsival is kijön. Visszafelé meg 3700 Ft volt az átszállás miatthttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-NoVa-
addikt
Kavics volt a féktárcsa/féknyereg közé beesve, pár perc munka, jó arc helyi erő, 10 Euro.
-
-NoVa-
addikt
És akkor hol máshol essen szét valami a kézifékben, mint egy random alpesi hegyi faluban. Találtam valami hegyiosztrákot akinek van szerelő rokona, holnap gyógyít.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #134392 üzenetére
Civil War élőben
Egy iPhone 13 minivel rögzítettem, nagyon messze a színpadtól.
Ennek fényében érdemes a minőséggel foglalkozni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-NoVa-
addikt
Tegnap helyben ment a fényshow, most valahol Chioggia felé lehet a közepe, de na. A természet csodás.
Mindemellett annyira kitakarította a légkört, hogy délután a tengerben lebegve egyszerre láttam az Osztrák alpesi hegycsúcsokat, Grado-t, Szlovéniát, és Horvátországot le egészen Puláig. Kb soha nem láttam még el ilyen messzire eddig.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #134413 üzenetére
Erre csinálhatott volna Elgat Streamdeckből valami praktikusabb megoldást
Annak a gombjaira látványos kis piktogrammokat is lehet rajzolni, hogy tudd, melyik micsoda.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
WiZARD
addikt
válasz -NoVa- #134415 üzenetére
jah és reflektort ugyanúgy index karral lehet kapcsolni/villantani mint minden más autón
nagyon ritkán szoktam ott parkolni, nyitás előtti hajnali időpontban meg talán soha
-
-NoVa-
addikt
válasz WiZARD #134414 üzenetére
Akkor csak valami teherautós fura Olasz megszokás lesz.
Juteszembe, Dunakapu mélygarázsban szoktál parkolni? Múlt hétvégén spontán átutazóban voltam a kávézótól egy sarokra, de még épp nyitás előtt indultunk tovább. Ott parkolt be reggel szembe velem egy fehér Tesla, bár gondolom arra sem annyira ritka típus/szín.
-
WiZARD
addikt
válasz -NoVa- #134413 üzenetére
indexnek ott a hagyományos index kar mint minden más autón
dudának ott a kormány közepe mint minden más autónablaktörlő automata, index kar végén van rá gomb is, oké finombeállításhoz a kormányon lévő gombokkal kell tekerni, vagy kijelző.
világítást életemben nem kapcsoltam még, teljesen jó automatán. de ahhoz tényleg kijelző kellSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #134409 üzenetére
Stadion másik oldalán építenek valamit, majd kíváncsi vagyok mire lesz jó, de ott elég tré a part, meg nyilván messze is van mindentől. Tőlem mondjuk nem Parkolós dolognak elég jó lenne, ha a tömegközösök meg Parkosok használhatnák.
Most is vakarom a fejem, hogy ELTE koleszba kellene menni és nincs megtiltva a sör fogyasztás. Autóval kb. 25 perc, tömegközzel 1+óra oda, 1.5 óra körül a vissza. Viszont akkor nagy hátizsák kellene meg a jó ég tudja mi. Kocsit ott lehet hagyni 1 napra, és akkor egyik meló után kimennék busszal, megint minden hatékony, cuccot is lehet cipelni. Tudom, minek megyek oda de ha kell akkor is miért nem bicajjal és sok az én bajom.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #134407 üzenetére
Ja, nem rosszak ezek a kiülős izék, csak szerintem nem a város közepére valók, vagy ha igen, akkor úgy, mint pl. Münchenben, hogy van ~30 HA terület, ami olyan, mint a Városliget, tele van paddal, meg vendéglátó hellyel, cca. 8000 ember le tud ülni olyan módon, hogy nem zavarják egymást az asztaltársaságok, itt-ott vannak terítős asztalok is, nem csak sima fa, meg még damasztos is akadt a kockás mellé.
Szóval szerintem nem a legmelegebb / legtrébb aszfaltozott részen kéne lezárás, hanem a stadion-t nem kellett volna oda, ahová, a HÉV mellé, mert a nép amúgy is szivárgott oda. Ott kellett volna olyasmi fejlesztés, hogy vizesblokk, parkosítás, ivókutak, kutyasétáltató hely, homokozó / játszótér a pujáknak stb. Nem egy bazi kihasználatlan stadiont felhúzni oda...[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #134406 üzenetére
Tök tudja, anno qnadam is mondta, hogy valamit kezdeni kellene, csak kérdés a mit merre. Most vicces, hogy páran a lehetőséget próbálják igazolni és erőszakolni, hogy mi mindent lehet ott csinálni.
Pld. én ezt kifejezetten nem értem, mikor valaki azon nyáladzik, hogy de jó volt ott jóga órát tartani, amit nyilván sehol máshol a városban nem lehetett volna megoldani, sem betonon, sem zöldben. A csajszi megragadta a fonalat, hogy sokkal többen látják a posztot, és kész, de engedtessék meg, hogy ezt se értsem:
Tényleg van annyira jó, hogy ezt így kell? Novának pld. a Népsziget pont közelebb lenne, nem tudom meg van-e még a kecskesimogató, de van limonádé, jó levegő, árnyék, gyerek is tud sarazni és lepkép kergetni. Lehet nem a budai váras kilátás fogja érdekelni és még vízbe is mehet, ha úgy adja ki. Mellé persze mindenki 12 órát repül Balira, hogy 2 hétig jó legyen, meg Balaton is smafu, megyünk 600 kilométert Horvátba', mert kell 1 hét világbéke. 20 percet meg nem villamosozunk valami sokkal kellemesebb helyre, ami akár adott is lenne.
Nem tudom, hogy a hírverés, fekvés, vagy a politika miatt erősebb ez, de Lágymányosi alatt a Vályónak volt egy hasonló kezdeményezése. Bográcsozós hely, minimál DJ szettek, drága kézműves sör, össznépi hempergés raklapokon csak aztán kellett oda egy stadion.
Néha megnéztem, nem volt túl nagy a kihasználtsága. Aki nem ismerné ilyen érdekes művészhely volt ez is (mobilszaunával, ésatöbbi):
Voltam erre néha, nézegettem akusztikus minimáltechnó bulit és hasonlókat, de sosem adta ki. Napközben beszédülve pont futotta egy nem túl hideg minimál sörre sok pénzért, kicsit néztem ki a fejemből aztán rájöttem, hogy általánosságban ez nem én vagyok, meghagyom másnak a lehetőséget.
Kopaszin tavaly néztem a Ponyveregényt, mert ott még occsó a sör, de csak hétvégén vannak nyitva, akkor is inkább rendezvényes helyszínnek néz ki. Lehet abban van a pénz.
Pedig ott is voltak jó koncepciók, még bográcsot meg mindenféle szabadtéri játékot adtak kölcsön. Idénre lehet be is csukott, döglik ott minden és eleje óta nem teljesen értem azt a környéket. Fele drága, rongyrázós, inkább éttermes, mint Duna partos, korán zárnak. Ezt a részét most átvenné a Dürer, csak az meg már szolídabb arcoknak este túl bulizós és nyilván mindentől is kiesik.
Dunánál mi van ezen a darabon? Ott a Bálna, Boráros környéke, vendéglátósnak a Pavilon, ha a zöldövezetet meg Duna melletti részt nézem az már tavaly is alakult és el lehetne férni egymás mellett, csak nem ezt akarják.
Itt pesti oldalon max. az ELMÚ sporttelep előtti parkos, félig elhanyagolt rész jut eszembe ami hasonlóra jó lenne, kihasználatlan és nem kellene érte lezárni a rakpartot. Valakinek biztos már eszébe jutott az is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #134402 üzenetére
amire ebbol lenne vmi mar reg osz van ismet, aztan 3/4 evig ujra semmi erdekesseg
ugyanugy behalucinalt almokat kergetnek, vmi kemeny drogos
csak az eredmenyek kozben meg nem jonnek
foleg ahhoz kepest, amekkora marketinget beletolnak melle
pedig nagyon nem a totalis nullarol kene a bicajos kulturat felepiteni, mert az allitolag amugy nagyon van, csak eddig nem hagytak nekik eleg teret jobban kibontakozni
kozben meg akarmerre jarsz a varosban kb "keresni" kell a bicajosokat, de amiket szajjal eloadanak, az alapjan 20-30x annyira kene szamitani
van az a "klasszikus", Ponyvaregenyes John Travolta-s mém, kb az jut eszembe mindig
legjobbak azok, akik ezeket produkaljak le:
"a masfel oraval elobb odaerek barhova a varosban, mint autoval"
ez nemtom milyen szeren lehet, de adhatna belole
meg a 2x5 sav meg az erre rakontrazo, ki tud nagyobbat mondani 2x8 meg 2x10 savos masikak
qrvara hitelesek, mindigtöbb drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #134392 üzenetére
..."Civil Wart csak elképzeltem"...
Héten felteszem YTra, hátha ebből (is) leszek milliárdos. A Rammstein koncerfevételem már majdnem megdöntötte Psy Gangnam style nézettségét, a maga 74 megtekintésével.
Meg persze a többi nótát is, amit felvettem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Grillo
őstag
válasz Jahno #134401 üzenetére
Az a párakapu az elmúlt héten többször olyan szinten nyomta, hogy olyan volt, mintha bazi nagy füsttel égne valami. És persze a szél vitte rá az útra, alig lehetett látni azon a részen. Mondjuk, ha gyalog vagyok, biztos belemegyek a 35 fokban.
Ja és persze most zárták le az Erzsébet-híd alatti parkolót is, amikor a héten hordom a gyereket a környékre...
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #134401 üzenetére
Ez a -15. lépés. Azért a mászkálós büfés kiülős lazulós Dunapartra a Római part, Népsziget, meg a Kopaszi gát kicsit kevés,kicsit félreeső, elférne a rakpart helyett egy központibb is. Ok, hogy a Kabin az UVH alatt jó hely, de az nem vonz oda számottevő külföldit. Ami nem Tarlós betonba öntött lázálma, hanem kb egybefüggő lombkorona alatti árnyékos jobb levegős bármi. A mostani rakpart max naplementétől napkeltéig élgető, és olyankor néha le is viszem arra a gyerekeket mászkálni, de van hová fejlődni még.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #134400 üzenetére
Énbudapestem marketingképe kicsit sűrűbb, de meglesem a logot, kb. 1+ órát lézengtem arrafelé. Azért 3 kerékpárost be kell vallanom, hogy nagy erőkkel elhúztak, míg ott nézelődtem. Van pár napernyő, ami kb. semmit nem ér meg egy párakapu. Az sem túl sokat. Némi kommentháború már lement róla, hogy ez a jövő meg jajj ez tök jó, de valahogy annyian sem ücsörögtek ott akikkel összevitatkoztam, biztos ezt akarta a tömeg :-D Aki itt 40 fokban ott parédézik, azt továbbra sem fogom megérteni, de lásd első pont, nem nagyon parádéztak, inkább fent a téren az árnyékban. Aztán tudom, majd beindul meg ez a jövő, biztos rosszkor jártam arrafelé meg kerékpáros autómentes város, ésatöbbi, ésatöbbi.... Akkor lássuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest