Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz gycs02 #53816 üzenetére

Szia!
    "Ha bővítem az adatokkal feltöltött cellát, hiába van a másikban ott a hivatkozás magnyitás után csak akkor frissülnek az adatok, ha a képleteket újramásolom"
    Ezt újfent nem egészen értem. Ha eddig A1-X10 volt a tartomány a forrás fájlban és ezt A1-AA100-ra bővíted, honnan kellene tudnia a hivatkozást tartalmazó fájlnak, hogy megváltozott a tartomány? Hiszen csak az eredeti A1-X10-re hivatkozások voltak benne.
    Nem fogja érzékelni, hogy bővült a forrás fájl tartománya, honnan is érzékelné.
    Egyébként a hivatkozást tartalmazó "kivonat" fájl az eredeti hivatkozás alapján akkor is frissül, ha a forrás fájlt nem nyitod meg.
    Ha "aktualizálod" a csatolásokat, akkor nem a képleteket kell újramásolni szerintem, hanem frissíteni kell egyszer (F9, vagy újraszámolás). Azért azt még nézd meg, hogy amikor a képletet aktualizálod, képlet marad-e vagy átváltozik szöveggé.... pl. eléje kerül egy aposztróf (') kvázi véletlenül - mert így szövegként értelmezi, viszont amikor másolod, akkor nem aposztrófosan másolod már. Az Excel sajnos "csodákra képes" néha.
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák