- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
Baliga Tamás #50898 üzenetére
Igazad van...Kukacoskodni nem akarok de a jelenlegi AMD-s lapok (X370) nem tudják a HDMI 2.0-t , ellenben már a procik a 4k 60fps-t igen...
Erre jön a mostani ráncfelvarrás X470/B350-es lapok melyen már HDMI2.0- vel felszerelt és az új Ryzen architektúrát támogatja.A végén lehet én is arra fele tendálok, de egyenlőre én is csak várni tudok sajnos, iletve próbálgatni az olcsóbb megoldásokat (S905X-ös média box)
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
stigma #50896 üzenetére
Értem a mondanivalódat - igazat is adok a leírtakra; de az a kis ár/watt többlet a mindennemű egyéb felhasznàlàsokra (pl.játék kevés kompromisszummal) is alkalmassá teszi az AMD egy jól összevàlogatott konfigot..!
Viszont az említett boxok csak mókolás - buheràlàs és egyéb vakeràlások közepette játsszák a 4k60fps-t; és így sem hibátlanul..! Az eszközkezelésről (tàvirányító hibák pl.) ill. a tàmogatàsok hiànya miatt egyre többen szabadulnak meg tőlük - épp ezt figyelem itt egy ideje..!
Szval azt gondolom ha valaki tényleg jól működő, stabil és támogatott - időtálló Média lejàtszót szeretne, jelenleg az AMD vonal a befutó..! -
Plexicushio
senior tag
válasz
SunMount3r #50889 üzenetére
Alfawise T1/Beelink S2/ADLOKO GE41 "egykutya" a termékképekig bezárólag, HDMI 2.0 lesz az.
Az ár is hasonló, 4/64 esetében. De 8GB DDR4 variánsa csak az S2-nek van eddig, ha jól látom.Erősen gondolkodom egy ilyenben, NAS-HTPC és még sok miegymás egy fős szerep betöltésében bestbuy egy ilyen kis miniPC
-
stigma
addikt
válasz
Baliga Tamás #50895 üzenetére
Ház azért ez egy picit összetettebb dolog, de többségében igazad van.
Mi itteni HTPC-sek próbálunk alacsony TPD-s laptól építkezni, VGA nélkül, alacsony fogyasztással a legjobbakat kihozni.
Jelenleg úgy néz ki, 4k 60FPS + HDR-t egy kínai box is megoldja ami 10, max 15k, libreelec-et felpattintva van mindened.Intel Gemini Lake lapjaira (J4105/J5005,N4000,N5000) a beharangoások alatt számítható volt hogy midennt fog tudni, de sajnos pár dolgoggal még várni kell.
Amd-nél jelenleg 2400G és 2200G amik piacon vannak, lapokból kevés az oylan lap, amin van HDMI 2.0 aim kell a 4k-hoz, mert mind 1.4-el szerelt.
Jelenelg ezek a pocik full loadban 65W-ot esznek a mostani Intel ellenben 6-10W-ot.
Nekem 24/7-ben megy a gép , médialejátszó és NAS is egyben.Célom, de még 100%-ra nem döntöttem el, 2200GE ha megjelenik, akkor nézek hozzá egy lapot(H310 its-es) + ramot és kipróbálom milyen az AMD vonal.
Azért nem mindegy nálam hogy Intel révén Asrock J4105-ITX +8GB ram megállta 45k-ból (előzőt 25k-ért adtam el), így +20k-ba fájlt.
Amd vonalon kb 2200GE 30k, itx lap ~30k + 8GBram 20k(használtan) => ez 80k.....Lényegben mindkettő ugyanazt tudja, igaz budget-ben nem mindegy szerintem mennyiért.
Ezzel nem okoskodni akarok, csak a tiszta tényeket megírtam...Nekem 1,5 évig Asrock N3150-ITX-es lapom van imáadtam mert 4k-n kívül mindenfajta támogatás volt rá és Win/Linux/Libreelec pöccre ment rajta.
-
Baliga Tamás
senior tag
Intel HTPC-s User : Bizakodjunk - lehet majd megoldjàk - talán - van remény...stb. a "kulcsszavak"..!
AMD HTPC- User : Minden rendben megy - kadenciahelyes lejátszás - 4k60fps HDR minden gond nélkül simàn szakít..!
Nem is értem akik most építenek HTPC-t mit nyekeregnek és kínlódnak itt a nyomi Intel próbàlkozásokkal..! Akiknek még nem tűnt fel: Intel multimèdiàra befuccsolt, az egyetlen működőképes, sallangoktól mentes HTPC megoldás az AMD-nél található..!
-
stigma
addikt
válasz
djnice #50888 üzenetére
Hali, Gemini Lake alatt én még bizakodó vagyok.
Itt egy friss review, melyben azért említik hogy TXE-t frissíteni kell (vagyis Bios-t 1.30-ra) , mely megold 4k-s lejtszási problémát.
Egyenlőre van olyan Libreelec-em mely pöccre megy Gemini Lake alatt, illetve van már olyan is ahol egy HDMI jelproblémára is van már megoldás: Link
Én még kitartó vagyok, igaz S905x-es dobozom van itthon ha mégsem menne hosszútávon.
Linux fronton azért lehetek/lehetünk bizakodóak (igaz Windows esetén már van HDR) , mert talán a mostani 18.04 miatt pörögnek a kernel verziók is, melybe valahogy sikerül majd belecsempészni a HDR támogatást.
-
válasz
SunMount3r #50889 üzenetére
10 vs. 35 W TDP... passzívan nem lesz Ryzen.
Az intel gemini lake N szériás procik a beágyazott rendszereket célozzák. Ryzenből ilyet nem láttam soha. Abból csak asztali konfigot fogsz tudni összerakni, pl. Mini-ITX méretben.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Patice #50887 üzenetére
Ryzen 2200GE-vel is jöhetne egy ilyen. Ott a HDR is tuti.
(#50888) djnice Ja és most nézem HDMI 1.4->
Ott mindkét portjára HDMI 2.0-át írnak. Szerk.: Ja a spec-ek között meg már 1.4-et írnak, de a képeknél 2.0-át és a PC World szerint is az. Megérhet egy kérdést a GB-ra.
-
djnice
veterán
válasz
devil-k #50886 üzenetére
Gemini Lake esetén még mindig nem tiszta hogy lesz-e HDR vagy sem. Az Intel hivatalos információja szerint sajnos nem támogatja, de reméljük megfogják oldani LibreELEC alatt.
Ja és most nézem HDMI 1.4, tehát nem jó. Az általam nemrég linkelt Alfawise már 2.0-ás.(#50887) Patice: Megelőztél
-
devil-k
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
[link] -
válasz
MasterMark #50882 üzenetére
Zsír!
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #50881 üzenetére
Teljesen kikapcsolt állapotból is simán megy a bekapcsolás. Maximum HTPC experience.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #50623 üzenetére
Lett egy Harmony 525-öm (kösz Patice), az előzmény iMON simán megy vele.
[link]
Gyári távjára továbbra sem reagál semmit. Tud valaki valami magyarázatot esetleg?
-
Hompi01
tag
válasz
SunMount3r #50878 üzenetére
Köszönöm megnézem ( ahogy írtam youtube 4k-s videó tökéletesen megy)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Patice #50875 üzenetére
Na jó, de ennyire észrevehetően akadoznak? Lehet kell ott még más beállítás is. Pl. épp a rendes frekiváltós táblázat beállításait nem linkeltétek neki (ami amúgy a HD Filmes összefoglalóban van).
-
Hompi01
tag
ilyen
https://www.aliexpress.com/item/Vention-HDMI-Cable-HDMI-to-HDMI-cable-HDMI-2-0-4k-3D-60FPS-Cable-for-HD/32701500421.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4drCTRDh
-
Borisz76
nagyúr
-
Hompi01
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy Philips 4k-s tv-n jó minőségű 8 méteres hdmi kábellel összekötve pl. 4k youtube tartalom tökéletesen megy de egy 4k-s film lejátszása akadozik (számítógépen nem) mi lehet a probléma ?
-
dlaccc
aktív tag
Igen az asrock-ra emlékszek gyerekkoromban honnan indult, fapadosnak meg ilyesmi volt csúfolva. Aztán szépen felkúsztak a "nagyokhoz".
Mostanság főleg MSi fan vagyok de asrock sose hagyott még cserben.
Egyébként a Biostar x470 egyárban van nagyából az Asus-sal, kicsit meglepett -
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #50860 üzenetére
Hali ez bem asrock hiba hanem driver gond 99% vagy valami beállítas probléma.
Nem csak nálam áll fenn, másokbál is akinek a tv nem direkbe van kötve a hdmibe hanem egy erősítőbe.
Libreeleccel probáltam, ott mvc build nincs csak win esetén(itt lehet szarul fogalmaztam)
Nem az arsock a ludas több nuc esetén is elöjött a gond. Nalam win10 esetén nincs ilyen gond csak Libreelec vagy ubuntu esetén jelentkezik a probléma.
-
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás #50863 üzenetére
Így van, szenved mindenki mindennel, miközben egy RX VGA akármilyen konfigban lejátssza még a bakelitet is.
-
mimey
tag
válasz
Baliga Tamás #50861 üzenetére
Az odáig ok, hogy Asrock, de a tiéd AMD.
Nekem az előző szériás Asrock-om van (N3150-ITX), ami jelen esetben már a 3. lap, mert előtte kettőt gariban cseréltek, ugyanebből a hibából kifolyólag (Windows alatt is előfordult, de főleg Linux alatt) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
stigma #50859 üzenetére
MVC-t sima KODI-val nézted? Hogy érted, hogy "tökéletesen nem ment"? Mert az alap KODI-ban, ha jól tudom nincs semmiféle 3D MVC támogatás.
Ahhoz max az MVC build lehet jó (márha KODI).
Az meg azért elég idegesítő lehet, hogy így vacakol a HDMI... Ideje lenne már javítani az AsRock-nak. Ha ezt így hagyják (vagy csak ennyire gagyi chip-et használtak), akkor erősen elgondolkodok, hogy a HTPC lapomat majd tőlük vegyem e...
-
stigma
addikt
Sziasztok...kisebb infóval jelentkezem, mely remélem segíti a HTPC vásárlás előtt állókat/ vagy épp elbizonytalanítja
Asrock J4105-ITX tulajok örülhetnek, mivel Libreelec build működik, remélhetőleg tökéletesen..
8.2.5 - 5.4.2_1-et teszteltem, pedirveról futtatva tökéletes..erről bővebben az alábbi topicban írnak.
Hibajeneség nálam is van ha rebootolok vagy épp bekapcsolom a HTPC-t akkor a bootolás után HDMI-nél a jel elveszik, de HDMI váltással megoldódik a probléma.
Nekem HTPC - erősítő - TV van összekötve HDMI-vel, hasonló problémám van ubuntu betöltésekor amivel keresem a hibár.Amit siekrült tesztelnem a 4k-s jellyfish tesztdideókat,h264 és Hevc 10 bit lefutott hibanetesen (skip és drop nem volt)
Amit teszteltem még a Libreelec-el az az alábbi
- Részemről ok, tökéletesen ment =>
John.Wick.Chapter.2.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos.Hun-UHDBalek
-Részemről ok, viszont néha picit szétesett a kép miután belepörgettem 3-4 mp-ig => The.Shape.of.Water.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.HuN-TRiNiTYÖsszefoglalva amiket teszteltem, 4k szerintem jó lesz ezena lapon (Asrock J5105-ITX), folyasztásban kb 30%-on voltak max a magok, mikor 4k-s filmet néztem.
Hangban Atmos-t sikerütl tesztlenem mert van egy Pioneer-VSX932-es erősítőm + 5.1 de az élmény kurvajó, mikor a John Wick 2-t néztem.Ezenfelül néztem MVC-s remuxot is 1080p-ben de tökéletesen nem ment, erre majd a Kodi 18 lesz a megoldás szeirntem.
Ha jól tudom Libreelec (Linux) alatt HDR még nincs, viszont részemről ez a build, mely eddig tökéletesen fut (,,lekopogom") szerintem már használható.
Váltani én is AMD 2200GE-re vagy i3-8100/8100T-re gondolkodtam, de egyenlőre kivárok...remélhetőleg sikerrel, hogy a HDR is megoldódik.
Windows 10 alatt a rendszer (Kodi + Transmission +Megosztás) rendesen fut, viszont én úgy érzem hogy Hangban és ha picit képben mintha jobban menne a mostani Libreelec Build-en
Sajnos egyenlőre a 4k-s videokat egy Sony 42KDL-W815B-s tévén nézem mely fullHD-s, de a downscaling szerintem elég jól működik Libreelec alatt. (4k => 1080p)
-
tomic
addikt
válasz
dlaccc #50844 üzenetére
Biostar is van és ezt elérhetőbb áron adják.
Valamint az ASRock is hamarosan megjelenik.Elvileg 23-én de erre nem merek mérget venni mert már egy hónapja folyamatosan más időpontot írnak.
Én is erre várok,de szerintem nem lesz olcsó ez sem.Lehet marad a Biostar. Procit tegnap megvettem(2400G),már csak a lapra várok. -
törölt tag
Mondjuk ahogy nézem a laptopom is meg tud hajtani 4K-s kijelzőt, mekkora a legnagyobb TV, ami még "jó árban van" ?
-
fonok87
aktív tag
válasz
#74018560 #50851 üzenetére
Így, vagy igy, vagy van molexes. Ha vannak dirib/darab csatlakozók, forrasztópáka és/vagy szigszalag akkor a molexeset fillérekből elő lehet állítani otthon is.
Szerk.: Két dolog amire figyelni kell: 1. egyenáramos venti nem biztos hogy elindul 5V-on (főleg az olcsóbbak),
illetve 2. ha 7V-on akarod hajtani akkor kérdezz rá valahol (ventis topik vagy hobbielektronikás vagy házibarkács stb) hogy érdemes, valahol olvastam hogy tápnak nem jó ha az 5V és a 12V ágat összekötve állítasz elő 7V-otszerkszerk: kezdünk eltérni a topic témájától
-
PuMbA
titán
válasz
#74018560 #50847 üzenetére
Nekem G4560-am van. A ház elejébe és hátuljába 1-1db Scythe SlipStream SY1225SL12SL, ami alapból maximum 500RPM-et pörög, tehát nem kell szabályzó, valamint a procin Scythe Kotetsu, amit szintén 500RPM-en pörgetek BIOS-ból. Csak a nagy nyári melegben 100% terhelés alatt megy fel 800RPM-re és 55 fokra a proci, egyébként 500RPM-en pörög és netezés, filmnézés, zenehallgatás közben 35 fok. A gép hangtalan, mert este 10-kor, becsukott ablakokkal, nyugodt környéken nem hallok semmit. HDR -> SDR átalakításhoz viszont minimum kellhet egy Intel HD630 integrált, azaz egy Core i3 mert nekem HD610-zel kicsit akadnak így a filmek.
-
PuMbA
titán
Passzívnak nem sok értelme van szerintem asztali proci (G4560 stb.) és / vagy külső VGA (RX550, amiknél van félpasszív, tehát videólejátszáskor be sem kapcsol a veni) esetén, mert simán teszel 3db 12cm-es ventit 500RPM-mel egy mATX gépbe és máris normális hőfokok lesznek gyorsabb CPU-val és VGA-val. 1m-re kell csak eltenned a fejedtől a gépházat és semmit sem hallasz -> passzív.
-
dlaccc
aktív tag
válasz
fonok87 #50834 üzenetére
Köszönöm szépen, ezt olvasgatni fogom. A külső kártya semmikép se jöhet szóba, mivel eleve el se fér a házba, plusz hőt termel, fogyasztásról nem is beszélve, az már nem is htpc lenne..
..Közben találtam is egy jót: ROG STRIX X470-I GAMING, ez már hdmi 2.0-val szerelt, bár az áránál nyeltem egyet
Még várok ezzel inkább.. ez túl borsós.
-
törölt tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
#74018560 #50841 üzenetére
Oké, csak a HTPC az a filmnézés/zenehallgatás/netezés/NAS funkciókat látja el nagyjából, ezekhez meg nem kell egy monitornál több, sőt monitor se, mert tévére van kötve általában.
Szóval szerintem neked nem HTPC kell, de még mindig nem tudtuk meg mit is csinálsz a gépen, amiért HTPC kell neked 3 monitorral full passzívba low TDP-vel?
-
törölt tag
Ha váltogatni szeretnék, arra elég lenne 1 monitor is, de azért kell 3, hogy ne kelljen váltogatni
Az IGP-k tudnak kezelni 3 monitort, a legtöbb alaplap nem tud. De már linkeltek olyat, amit tud
Már csak az alacsony TDP elérése a kérdés
Azt hittem HTPC topikban csípőből fog jönni a megoldás
jeriko2 Ez sem egy elveszett ötlet! IGP-k melyik generáció óta támogatják a 4K-t?
-
Ispy
nagyúr
válasz
#74018560 #50837 üzenetére
Értem, és 2 wildscreenen sem férsz el? Plussz ott vannak még a virtuális asztalok, abból annyit csinálsz amennyit akarsz és máris van n darab monitorod, ami között tudsz váltani.
Én elhiszem, hogy neked 3 kell, meg alaplapról jöjjön, meg minden, sőt az igp kezelje az egészet, de szerintem túlzóak az elvárásaid ezen a téren.
-
fonok87
aktív tag
válasz
#74018560 #50837 üzenetére
Hát az a kérdés mi a forró
Pl itt egy passzív cpu hűtő amit 47W TDP-re méreteztek, de egy komment szerint egy 54-es proci hűtését is meg lehet oldani vele.
Vannak integrált procis lapok is, én még nem próbáltam egyiket se, de tippre 3 kijelző (pláne ha nem valami kisméretű hanem normális, fullHD) már eléggé nagy falat lenne nekik. Ha meg "rendes" processzort akarsz passzívan hűteni, akkor számítani kell méretbeli kompromisszumokra (1 kiló réz), és arra hogy muszáj valahogy kizavarni a meleg levegőt a házból, különben megfő az egész.
-
törölt tag
Hát mondjuk azért kell 3 screen, mert 1 widescreenen nem férek el?
A vicc az, hogy a legjobb megoldás lehet még mindig az, hogy a laptopra kötök 2 külső monitort és akkor megvan a 3 képernyő kis zaj/fogyasztás mellett.fonok87 ez már elgondolkodtat; a proci 54W TDP-vel nem túl forró?
PuMbA köszi a linket, ezeknél a lapoknál a grafikus vezérlő az alaplapba van integrálva vagy a CPU IGP-jét használják?
-
fonok87
aktív tag
válasz
dlaccc #50831 üzenetére
Hali
Ha jól tudom (nem biztos, olvass teszteket) Ryzen 3 2200G is elég 4k-s HTPChez. A szűk keresztmetszet az alaplapi HDMI ami vagy 2.0-s vagy nagyon nem. Csinált valaki erre másik fórumon egy topicot, elvileg frissíti rendszeresen. Benne vannak a lapok amikkel működik a 4k 60Hz.(#50833) REIT:
Így hirtelen az MSI B250M Mortar-t találtam amin van 3 csatlakozó (1 DP 1 HDMI 1 DVI). Intel G4560 támogat 3 kijelzőt egyszerre (legalábbis specifikáció azt írja), és ahhpz biztos találni passzív hűtőt. -
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Régi htpc-m szeretném ráncfelvarrni. 4K és HDR10 kéne tudja, viszont dedikált gpu nélkül. Olvasgattam Ryzen 5 2400G teszteket ami talán alkalmas, de nem vagyok biztos a dolgomban. Nem sürgős egyelőre csak tapogatózok. A ház és táp adott, Realan E-I5 +250W pico táp ha jól emlékszek. Köszi a tippeket! -
Ispy
nagyúr
válasz
zsolt501 #50827 üzenetére
Ahol teljesítmény van, ott hő keletkezik, azt pedig illik egy kis dobozból eltávolítani, mert rossz hatással van az elektromos berendezések élettartamára (és hatásfokára). Már pedig egy DVGA-s remdszerben mindig lesz felszabaduló hő. Ezért van a pckben házventilátor, a cpu bordán ventilátor, persze lehet használni passzív VGA-t, de akkor gondoskodni kell a ház levegő cseréjéről, friss levegő be, meleg ki, és ez fizika, utolsó információim szerint...és ezért nem létezik olyan, hogy full passzív, 2018-ban.
Nekem volt rossz szellőzésű házban passzív 750ti-m, terhelés alatt 85 fokos volt a kártya...
Egyébként nem a wireless dologra reagáltam, hanem a DVGA és passzív működés kérdésre, mert ugye onnan indultunk el, hogy full passzív, és erre reagált devil-k is, hogy wut
-
fonok87
aktív tag
válasz
zsolt501 #50827 üzenetére
Szerintem a (full)passzív hűtés hatásfokára gondol. Szerk. ...vagy arra amit előttem írt a kolléga
REIT: Létezik passzív kártya 1030-ból, 1050-ből, meg láttam piros oldalon RX460-at, biztos van még 1-2. Ebben a topicban az AMD-t szokták ajánlani, filmezéshez elvileg jobb. Hozzáértőbbek majd kifejtik miért. Az a baj a passzív hűtéssel, hogy vagy nem teszed házba, vagy legalább egy venti mindenképp kell neki, különben nem fog elég gyorsan kiáramlani a meleg levegő.
-
törölt tag
Ok, tudnátok-e ilyen gépet építeni:
Minimum 3db digitális video kimenet (inkább DP mint HDMI), plusz teljesen passzív működés ÉS minél kisebb helyfoglalás.
GF1050-en kívül egyáltalán van erre megoldás IGP-vel? -
djnice
veterán
Ha Gemini Lake alatt egyszer megoldják a HDR-t, akkor ez a kis doboz még jó is lehet: [link]
-
tupacamaru
veterán
válasz
xxlongikaxx #50811 üzenetére
Ha csak FullHD a cél, és nem lesz dedikált VGA, akkor egy PicoPSU is elviszi az egészet. Nekem egy 65Wattos kockával elvisz egy SSD-t, egy 2.5" és egy 3.5"-os vinyót.
-
stigma
addikt
válasz
zsolt501 #50815 üzenetére
Áh köszi.
Win10 telepítés Pendrive-ról nyomom (USB3.0) ezért én ott sok különbséget nem vettem észre. (kb 5 perc a telepítés)
Programnak Kodi + Transmission (webes kliens) + megosztás van amit használok.Amire majd kíváncsi leszek, hogy ajálntak hogy próbáljak ki windows 10 ltsb változatot, ami egy nagyon letisztított alap Win. 1-2 hónapon belül kipróbálom az tuti, de most sajnos nincs időm teleépítgetni.
-
stigma
addikt
válasz
xxlongikaxx #50811 üzenetére
Olcsón is megúszhatod az SSD-t, dolgot mert én is most próbálgatom...
M.2-es típusban hardverapro-n tudsz Lite-ON/Sandisk 32GB-os SSD-t amire szerintem egy alap Win10 + 1-2 program felmegy.Nekem a Gépben igaz 120-as van, és nagyon nem használom ki, de Linux miatt vettem a 32-est tesztelgetni, és nekem nagyon bevált.
Házban attól függ mit szeretnél,kicsi,nagyot (Corsair 250D, Bitfenix Prodigy, Fractal Design Node 304, Fractal Design NaNo S).
Tápban szerintem 350W fölé felesleges menni, kivéve ha lesz VGA.
-
-
Bird
addikt
válasz
xxlongikaxx #50812 üzenetére
Plusz videó kártyával jóval időtállóbb és sokoldalúbb lenne a HTPC-d. CSAK 2k videó a cél?
-
xxlongikaxx
aktív tag
Koszi!
ASRock Super Alloy J4105-ITX, DDR4 2133, 1 PCIe x1 1db
HDD 2.5 "2TB Seagate Barracuda 128 MB SATAIII 5.4km 1db
SO-DIMM 4 GB DDR4-2400 MHz Crucial CL17 SRx8 2db
Source Zalman ZM450-FX 450W 80+ Bronze SFX 12V 3.21 EPS, APFC 8 cm fan 1db
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus, USB, US 1dbSSD-t kivettem, ha nem lesz eleg gyors akkor veszek bele utolag, vagy vegyem egybol? Hazat meg DIYban megoldom.
-
Bird
addikt
válasz
xxlongikaxx #50806 üzenetére
Én az ASROCK J4105B-ITX lapot választanám hozzá GT1030-as videókarit, vagy ha film a cél akkor valami AMD-t.
-
PuMbA
titán
válasz
xxlongikaxx #50808 üzenetére
8GB kell Windows 10-hez, ha mást is csinálsz rajta
Csak filmhez elég a 4GB. A 2db RAM pedig az IGP miatt fontos, tehát 2x4 vagy 2x2 lehetne, de a 2x2 kiesik, mert az alaplap honlapja szerint "2GB DRAM per module is not supported.", mert a DDR4 már nem szereti a kis memóriákat.
-
PuMbA
titán
válasz
xxlongikaxx #50806 üzenetére
Hivatalos honlap szerint fogad 2400-as RAM-ot az alaplap, szóval azt válaszd, valamit SO-DIMM van az alaplapon, tehát laptop memória kell
Seagate vinyót meg ne, több a meghibásodó darab. Csak WD, Toshiba vagy Hitachi. Kingston helyett is biztosabb egy Samsung 850 vagy 860 EVO SSD.
-
canniball
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #50803 üzenetére
A felsoroltakra szvsz elég egy integrált mobo is, nézz rá azokra! Aktív hűtés nincs rajtuk, ahogy említették a többiek a táp is megoldható passzívan, így (a HDD mellett) egyedül a venti zajonghat (ha raksz bele), annak a fordulatát pedig tetszés szerint állíthatod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
xxlongikaxx #50803 üzenetére
Én most downgrade-eltem Skylake-ről Haswell i3-ra, ezen most dolgozom (web fejlesztek egy rakás Chrome füllel, háttérben MP3-mal, Apache-csal, PHP-val, MySQL-lel, 6 postafiókos Thunderbird-del) és gond nélkül megy. HA-ról válogattam az alkatrészeket és így jött ki bő 40k-ból a Mini-ITX lap + i3 proci + 2×4 GB DDR3 RAM. Az iménti fénykép még a Skylake-es konfigomról készült, de most ugyanilyen összeállításban költözött ugyanebbe a házba a Haswell.
-
Celtis
veterán
válasz
xxlongikaxx #50793 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet összevonni a htpc és notebook funkciókat.
Ha kell a 4k, vegyél egy S905x-es boxot, és váltsd ki vele a Pi-t. -
válasz
SunMount3r #50800 üzenetére
Adatlapján ott van: LC-Power LC-1520mi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest