Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, én erősítem a véleményed kell bele valami kis ,,levegő"
Nekem egy Corsair 250D-ben van egy Asrock J4105-itx lap (előtte Asrock N3150-itx-em volt), melyben 1 db WD Purple 6TB-os HDD van + 1 SSD...és 2m-ről hangtalan, úgy hogy a ventilátor elől 230-as, és le van szabályozva 6-700rmp-re.
WD red esetén én a 8mp-es fejmozgált 1 paranccsal kikapcsoltam, mert úgy nagyon kattogott.
2014-es WD Red 3TB-os HDD-m volt, azóta már eladtam, mivel feljebb váltottam.Amúgy vannak olyan venitllátorok melyek 1000rmp-n mocorognak és nem is kell leszabályozni. pl.: Noiseblokcer (~3k) , Noctua, Koolink Swift.
-
MasterMark
titán
válasz
lyzzard
üzenetére
Teljesen mindegy hol van. A HDD nem hangtalan, de aki azt nem hallja, akkor a ventit sem fogja. (Ezért nem érdemes full passzívra menni, ha HDD is van, mert értelmetlen.)
Egyébként jó a passzív lap is, csak a házban akkor legyen valami nagy venti kis fordulaton, hogy ne rekedjen meg a levegő.
-
lyzzard
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A HDD nem benne van, hanem egy külön házban, teljesen hangtalan.
A kérdés inkább arra irányult, hogy a feladatok ellátásához megfelleő-e egy 1,5GHz-es A5, vagy inkább a 2GHz-es nagyobb?
Bár, ahogy olvasom az utóbbiakat, inkább akkor a kis ventis megoldás nagyobb sebességen csak jobb lesz
Köszi! -
Ispy
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Sok függ attól is, hogy hol van a gép, egy nagyobb nappaliban, vagy egy kis hálóban. Én hálóba nem tenném, mert a NAS is nagyon kerreg, amikor mennek a vinyók (pedig RED-ek vannak benne), nappaliba viszont simán, a hűtő kerregése, sípolás, nyekergése úgyis elnyom mindent nálunk.

Egyébként szerintem is felesleges passzívba gondolkodni, hiszen a venti alapjáraton 1 méter távolságon túl már nem hallható, viszont egy minimális légáram nem árt a gépbe, főleg ha HDD is van benne. Nekem is 3150 van a HTPC-ben, de azért egy ilyen kis kerregő ventit raktam a házba, biztos, ami biztos.
-
bnorci71
addikt
válasz
lyzzard
üzenetére
én egy Asrock N3150 dc-itx lapot használok hasonló célra, annyi a különbség, hogy a HDD a gépbe van és onnan oszt meg szóval a házi szer4vert is ellátja, teljes megelégedéssel
MasrteMark
miért?
nekem is benne van a HDD igaz 2,5"-os de nem hallani belőle semmit pedig a torrent 24/7 megy -
lyzzard
aktív tag
Sziasztok!
Csöndes médialejátszó gépet raknék össze ITX-méretben. Jelenleg egy 2nd gen i5-ös laptop tökéletesen megfelel erre a szerepre, de annak más feladatokat szánnék a jövőben.
Semmi játék célra nem lenne használva, 24/7 futásra menne, hálózaton megosztott merevlemezt kellene vinnie, torrentet futtatni, 1080p-s videókat lejátszani, esetenként youtube HDMI-n 1080-as TV-re kötve (nem fog változni a felbontás a következő években).
Korábban a videók lejátszása nélkül ezt a célt egy Atom 330-as látta el, szóval nagy elvásáraim nincsenek.Lelkileg inkább az AMD áll hozzám közelebb, két alaplapot néztem ki erre a célra:
Biostar A68N-5600 és ASRock QC5000M-ITX/PH.A Kabinivel kapcsolatban millió játéktesztet találok, de általános célú videókat nem, az A10-4655M pedig biztos, megfelő lenne (szerintem), de inkább a passzív vonal felé vonzódnék.
Melyiket ajánlanátok inkább?
Köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Ez mennyire megbízható forrás? Ryzen 3 2200G -> Vega 8 IGP érdekelne. Esélyes, hogy elég jó választás lehet HTPC-be. Bár itt a VP9-re is azt írja, hogy tudja, de máshol úgy olvastam, hogy egyik Vega sem tudja.
És itt egy DXVA-as táblázat a legújabb Hades Cannon-os Vega vs HD 630 kapcsán. Ez pedig nem festi le olyan rózsásan a Vega-kat dekódolás támogatás tekintetében... (Az oldal közepe felé van.)
Ugyan akkor ebben a doksiban minden szépet és jó írnak a Vega-król, de lehet nem vonatkozik minden típusra?
Ha gond nélkül kezeli a 4K60Hz/HDR-t és 3D MVC-t is akkor elég nyerő lehet, pl. a HD 630 helyett, mert jóval több benne a nyers erő, am talán jól jönne a MadVR-nél. Bár nem tudom, a dedikált VRAM hiánya mennyire korlátozná.
A Vega 8-ról érdekelne egy konkrét dekóder táblázat.
-
bnorci71
addikt
én amatőr vagyok de lehet itt lesz a bibi
-
Yocee
aktív tag
Van egy ilyen gépem:
Lenovo M93p tiny
[link]250gb ssd-vel, 1x4gb rammal, Intel Core i3 4330TE procival. Displayport-hdmi kábellel a tvbe kötve.
Libreelecet telepítettem rá, 17.6-os Kodival.
Elvárhatok tőle 4k lejátszást? Mert durván szaggat, még úgy is, hogy a tv 1080p-t ír ki.. Telepítettem rá win 10-et is, ott még rosszabb a szaggatás.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hohocali
üzenetére
Nekem meg a távirányító feeling jön be jobban (filmezéshez). Minél kisebb, könnyebb, kézreállóbb, annál kényelmesebb. Átlagos TV-s online médiázgatásra meg elég jó a mini billentyűzet is. IR tanítható a légegerem és így a TV-t is ezzel vezérlem, egy távval indul így a bekapcsolás is egyből. Sőt még mikrofon is van rajta, de nem sorolom tovább...

-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nekem van egy ilyenem is, de hiába egykezesek, nehézkesebb a használatuk, mint a k400+. Pl. görgetés : két újjal le/fel tapipad, vagy nem ilyen apró szerencsétlenkedős billentyűzet, stb. Itt nemcsak az számít, hogy tudja-e az eszköz, hanem hogy normálisan működik is. A k400-on egész jól működik a tapipad.
Az meg hogy egykezes, nem érzem előnynek, mert a másik kezem amúgy is szabad. De ki kell próbálni, én le nem cserélném semmilyen egykezesre..
-
SunMount3r
nagyúr
Egy ilyen Beebox-S 7100U vajon hogy állná a sarat, mint HTPC? HDMI 2.0 tuti van, de itt is az a kérdés, hogy kiküldi e a HDR-t is. 100K körül lehet kapni.
Vagy jobban járok egy építettel? Árban szeretném azért lehúzni a dolgot amennyire csak lehet.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt olvastam, épp ez az, hogy a HDMI 2.0 megvan a 4K60Hz-el, de HDR-ről meg nincs említés, ahhoz meg HDMI2.0a kellene. A többi HDMI 2.0-ás alaplapok esetén általában is ez a helyzet, hogy ezt pont nem írják a spec.-ekben. Pedig nem kizárt, hogy simán tudják azt is... De konkrét tesztek híján ez így még mindig csak zsákbamacska.
(#50679) Hohocali : Nekem is van egy Microsoft All-in-One, de hacsak nem böngészek a TV-n olyan sokat (ami ritka), akkor a helyett is jobb nekem már a billentyűzetes légegér pl. YT-ozáshoz. Sima média vezérléshez meg felesleges és csak útban van a nagy billentyűzet filmezés közben. És sokkal könnyebb csak úgy felkapni a légegeret, ha van valami. Vannak még ezek a típusok, amik elég kompaktak, de még így is kétkezesek, viszont talán a tapipadjuk pontosabb, mint a légegér. Ez majd akkor lenne érdekes nekem is, ha netán majd MPCHC-t fogok használni HTPC-n. De láttam már olyan légegeret is, aminek a billencses oldalán még egy kis tapipad is volt, vagy pl. ez aminek az egész billencses oldala tapipados is egyben.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egy logitech k400+ vezeték nelküli billentyűzet van a HTPC-be dugva, szóval mindent a fotelból irányítok. Ezen ugye tapipad is van. Ezzel végzek minden egyéb win műveletet is, tehát nem kell sose felkelnem.

canniball : biztos jó program a KODI, mert sokan használják, de nekem az ilyen egyszerűsített felületek nem igazán jönnek be (pl. steam-en is meg PDVD esetén is PC nézetet használok). Az ilyen távirányító billentyű ráprogramozásokkal meg úgy vagyok, ha már ott van a fotelben a kezemben a fenti egér/bill. kombó, akkor minek vacakoljak ezekkel?

-
tomic
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Leírásában ennyi van:
- Integrated AMD Radeon™ Vega Series Graphics in Ryzen Series APU*
- DirectX 12, Pixel Shader 5.0
- Max. shared memory 2GB
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz
- Supports DisplayPort 1.2 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI Ports (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports HDCP with HDMI and DisplayPort 1.2 Ports
- Supports 4K Ultra HD (UHD) playback with HDMI and DisplayPort 1.2 Ports -
tomic
addikt
Szerintetek az ilyen lapoknál megoldható,hogy a HDMI kábel menjen az erősítőbe és vigye csak a hangot és a Displayport meg egy átalakítóval a tv-be ami vinné a képet?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hohocali
üzenetére
A felirat és hangsáv váltását rá lehet programozni gombra, nálam is így van beállítva. A felirat igazítására ugyan nem vennék mérget mert nem használtam még soha, de szerintem ez is benne van a menüben ami nálam gombnyomásra előugrik, majd a fel-le-jobb-bal-ok-vissza gombokkal hót egyszerűen kezelhető távirányítóról. Szóval ezek miatt felesleges volt törölni a Kodit, csupán kicsit "dolgozni" kellett volna vele.

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hohocali
üzenetére
Használhatsz légegeret is, azzal az MPCHC beállításait is mókolhatod. (Bár nem annyira precíz így, mint sima egérrel, de meg lehet szokni). A KODI lejátszó menüje meg direkt távkapcsokra van optimalizálva, de ott is lehet a légegérrel mahinálni.
A KODI-ban meg van File nézet is, ahol kiterjesztéssel együtt írja ki a file nevek is. A gyűjtő és almappákat meg külön-külön forrásként is meg lehet adni neki, így látod, hogy épp hol vannak a file-ok.
Én pl. azt tartanám kényelmetlennek, ha a TV elől folyton ugrálnom kellene az asztali géphez, ha állítani akarok valamit. De magát a lejátszás elindítani is már a fotelben, távkapcsal a kezemben szeretem.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
A legújabbat mindig, mivel zenét is ezen hallgatok, megvettem.
Alien! : mozizás közben nem kell machinálni, csak előtte.
Lehetséges, hogy nem kell külön mount-olni, mert megoldja automatán, de én hozzászoktam, hogy megcsinálom. PDVD esetén kellett, mert az leáll a cinavia-val. Kipróbálni most nem tudom, mert nem vagyok otthon. A line alternative esetén csak a "trumotion" bekapcsolásánál észleltem ezt a problémát, a real cinema és a többi - nálam aktív - beállításnál nem (LG UH8507).
Amúgy ez az egér nélküli használat nekem nem jön be, mindig kell valamit általában állítani a film elején. A KODI-t emiatt is töröltem le egy rövid próba után. Pl. felirat és hangsáv választás (ha nincs menü), hiába állítom be az alapértelmezettet, ha forced magyar felirat, és nem az atmos hangsáv indul. A felirat késleltetése (ha külön töltöm le) és pozíciója az alsó fekete sávba. Meg szeretem látni a HDD-n, hol vannak / milyen formátumban a filmek, ki nem állhatom ezt a "ne foglalkozz vele mi hol van, majd én összegyűjtöm neked" megoldást.
Amúgy a jriver-ben is van ilyen "KODI stílus", csak borítóképeket látsz, meg ilyenek. -
Balerik
aktív tag
Én is nézek 3D-t. Egy R7 260-s videó kártyám van és a 'madvr - suber-xbr 150 beállítás mellett is tökéletesen viszi. Igaz én minden BD 3D isot-t remuxolok mkv-be.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
De, de a madvr valamiért nem szereti sajnos. Én is avval próbálkoztam.
-
Alien!
senior tag
válasz
Hohocali
üzenetére
köszi! Sajnos ennél én kényelmesebb vagyok, se egérrel machinálás, se mountolás nem játszik házimozizás közben.
A line alternative amúgy azért nem teljesen jó megoldás, mert a tv képjavító effektjei nem alkalmazkodnak a 3D-hez, ezért egy sima élesség állítás is szétvágja a képet (az interpolálásról nem is beszélve). -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egy frisebb IGP igen, az RX550 meg pláne.
1.4-es HDMI kell hozzá, nekem annó még AMD apuval ment, talán A10 7850k-val meg előtte A6 6400k-val. -
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem ez elhangzott itt többször is, én is használtam MPC-HC/madvr-t BD 3D-re. Meg viszi az mk3d-t is. Most jriver-t használok, ez automatikusan letölt magának mindent, amit beállítok (pl. madvr / lav filters). Nem kell külön vacakolni velük. A legújabb 24-es verziója BD menüt is kezel (a 3D-set sajna nem). Mivel passzív 3D-s kijelzőm van, ezért ha beállítom a madvr-ben a "3D format"-nál a "line alternative"-t, akkor a TV-nek sem kell 3D-s módba váltani ahhoz, hogy 3D legyen (ezzel ugye szoktak lenni problémák).
devil-k : itt vagyok én is, amit lehet, 3D-ben nézek.
Alien! : nálam a jriver iso-t is visz, szerintem az mpc-hc is. Radeon RX560. Az iso-t előtte mount-olom AnyDVD-HD-be.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
[link]
2016-os hsz, a linkek már nyilván nem revelánsak. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
iso-t nem visz, nekem nvidia-val csak akkor megy rendesen frame packed módban (TV+erősítő-n) , ha a 3dtvplay telepítve van (még nem vettem meg). Előnye, hogy tud sbs/half ou/line interleave megjelenítést is. A madvr egy komolyabb vga-t is megfektet ilyenkor, szóval játszani kell a beállításokkal. Alapvetően MVC mkv fájlokra jó.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Csodálkozom.... Valaki néz még 3D-s filmeket?

-
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Ha látsz különbséget, akkor talán van értelme, de már így is elég jól néznek ki a filmek

-
SunMount3r
nagyúr
Mai HTPC-s fórum turkálós termés-> 3D MVC support a MPCHC + MadVR-ben.
2016 óta!!! Erről miért hallgatott itt eddig mindenki?
Folyton csak a PDVD van ajánlgatva. Vagy van valami hátulütője a dolognak? (Még csak felületesen futottam át). -
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Például Bicubic 75 chroma felskálázást már több VGA csinál, tehát a madVR-ben azt kiválasztva nem vagy előrébb képminőség ügyileg

-
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Hát igen, az körülbelül olyan mintha nem lenne madVR-ed, csak a HDR miatt kell ugye

-
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Mert azt hittem, hogy erős madVR beállításokat használsz. A madVR még Intel HD Graphics-on is megy, a kérdés, hogy milyen beállításokkal
Alacsonyabb beállításokkal körülbelül olyan a képminőség, mintha nem is használnál madVR-t. -
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
4K 60fps-es videónál vagy ha FullHD filmet nézel jobban terhelődik a kártya, mert 4K film esetén a madVR-nek nem kell skáláznia, így értelemszerűen tök jól megy minden

-
Baliga Tamás
senior tag
Bevallom frankón hogy madVR-rel használva a 4gb-os Rx550-emet egy A8 APU procival és 8gb rammal - az ég vilàgon semmi bajom nem volt a kártyàval - közepes beállításon volt a mad is - hibátlanul ment minden 4k HDR film...
...amíg egyszer csak megszűnt a kártyán a hűtés ès elkezdett rosszalkodni a kàrtya..!
Most a garancia végett tettem fel a beugratós kérdést - mert majdnem elcsábultam egy Gtx1050-től - de végül maradt a Radeon elkötelezettségem..!
De azért szemezgetek még egy RX560-nal..!
Szval köszi mindenkinek - semmi baj az Rx550-nel - köszöni szépen, semmi gondja a 4K HDR-rel..!
-
PuMbA
titán
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
4K-ra alsó kategóriás VGA nem jó madVR-hez
Játékos kártya kell, de az már nem igazán HTPC, mert sokkal többet fog enni. -
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
MadVR-ra RX550 nagyon kevés, azt mondanám reménytelen. Még az RX560 is erősen kompromisszumos.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi a választ; hasznàlok MadVR-t - tehàt valszeg jobb a több memo..!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Pontosan nem tudom, csak az alapján írom amit olvastam, de elvileg számíthat, ha használsz MadVR-es képjavítást is. RX550 esetén viszont nem tudom van e még értelme a több RAM-nak, mert ott a kártya ereje miatt csak alap képjavító dolgokat tudnál úgyis bekapcsolni. Ezt a kombinációt majd a többiek tisztázzák.
De alap, MadVR-es tuning nélküli 4K lejátszáshoz -én úgy tudom- simán elég a 2GB.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi - és ilyenkor számít a vram mennyisége..? (2gb vagy 4gb)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Gondolom, ha már 4K, akkor HDR is. Ebben is beszámíthatóbb az "Ati", a zöldekkel volt itt problémája néhányaknak a HDR-el. (Legalábbis, az alapján amiket eddig olvastam itt).
-
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
Mert tud kadenciahelyes lenni. A másik még nem igazán...
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
...és miért..?

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Baliga Tamás
üzenetére
A Radi.
-
Baliga Tamás
senior tag
Sziasztok 4k Htpc-be mi az ajánlottabb
- Rx550 vagy GTX1050..?
Köszi.Tamás -
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Az infra vevő egyik lába test, a másikon 5V-ot kell mérjél. A harmadikon mérjél feszültséget, de AC (váltóáram) állásban. Ha táv gombnyomáskor észrevehetően megnő a feszültség, akkor a vevő valószínűleg jó.
-
MasterMark
titán
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez nagyon úgy hangzik, hogy a vevővel lesz a gubanc. Ránézhetsz, de hogy azzal tudsz-e bármit is kezdeni...?
-
SunMount3r
nagyúr
Amlogic esetén érdemes az HBO/Digi streaming app-okra, esetleges KODI add-onokra és pontos Box típusokra rákérdezni a Topic-jában. Ezeken a Box-okon gyakran csak valami tákolt Android rendszer van, így kérdés az app kompatibilitás és stabilitás (persze lehetnek kivételek). A korrekt lokál média lejátszáshoz és KODI-hoz mindenképp Libre Elec fog rá kelleni (mehet dual bootban az Android mellé), de ezzel így nincs gondjuk.
Amúgy szerintem is valami olcsóbb mini PC-vel lehetne csak ezeket az online stream-eket 100%-osan garantálni.
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat, utánaolvasok ezeknek, és lehet még jelentkezem!

-
cinemazealot
addikt
Félreértesz.
Pi-re Raspbian operációs rendszer, és mind a Kodi, mind a böngésző egymástól független alkalmazásokként kerülnének fel rá. Ha böngésznél, megnyitod a böngészőt, ha filmeznél, megnyitod a Kodit. Mint egy hagyományos PC-n.Egyébként Celtis kolléga iménti javaslata valószínűleg költséghatékonyabb egy PC-nél és erősebb egy Pi-nél. Az Amlogic S905/S905X/S912 alapú lejátszók tényleg sokat bírnak és általában nem is túl drágák. Mondjuk a böngészést én eddig csak Android alatt próbáltam és ott olyan, mintha egy táblagépet nyomorgatnék, de böngészőnek böngésző és a célnak megfelelt.
-
Ilyen feladatra igazából az előttem is ajánlott integrált procis miniPC-k alkalmasak, amik át fogják lépni árban a 100€-t. Pl. Intel NUC gépek Apollo Lake, vagy Gemini Lake procival, Shuttle DL10J, Gigabyte Brix S (GB-BLCE-4105, GB-BLPD-5005), MSI Cubi N, ECS Liva Q2, ECS Liva Z2, Asrock BeeBox Apollo Lake-kel, Beelink M1, Beelink S1, stb.
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Nem teljesen tiszta, hogyan tudnék RasPI-re / KODI-ra böngészőt varázsolni, mert amiket olvastam a fórumokon, kb. mindenki ezt kérdezi, mert nem létezik. De lehet én értettem félre, tudtok adni ehhez forrást?
Felhasználás: streaming. Digi Online és HBO GO. Végre lehet legálisan is magyar kontentet nézni, külföldről.
Asszony meg annyira nem elégedett azzal, hogy a mobilján nézheti, szeretné rendes méretű TV-n élvezni. -
cinemazealot
addikt
Az RPi Raspbian-nel tényleg jó megoldás volna (van Kodi, van böngésző stb.), de a kérdés az, hogy az a bizonyos HTML5-ös tartalom mennyire lenne aktív és erőforrás igényes, illetve mennyire lenne fontos, hogy zökkenőmentesen legyen megtekinthető? JS-intenzív? Vannak benne nagy képek, beágyazott videók, animációk, áttűnések, esetleg WebGL? Mert akkor valóban kevés lesz a Pi, és minimum egy integrált procis PC-t, 2-4 GB RAM-mal ajánlanék. Persze simán lehet, hogy ennek is 120 Euró körül/fölött lesz a vége, de legalább van benne kraft.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, igazából nem találtam jobban passzoló topikot...
Egy low-cost mini PC (?) megoldást keresek, a lényeg annyi, hogy HTML5-ös böngésző fusson rajta, és tudjam a TV-re kötni HDMI-n. Szintén fontos, hogy pici legyen, praktikusan férjen el a TV mögött / falikonzolra lógatva.
Amennyire látom, a Raspberrys KODI verziókon nincs böngésző, szóval ez egyelőre kiesett.
Nézegettem az Intel és az Asus mini stickjeit, de ilyen 120-150 eurós árakon indulnak, ami nem tudom mennyire reális a nyújtott teljesitményért cserébe. Szintén láttam mini PC-ket hasonló áron, de igazából ezek jelentős része minimális RAM-mal / háttértárral, és a más 2 éves atom z8350-nel vannak felszerelve.
Tényleg az a "csúcs", ami most elérhető, vagy nekem vannak irreális elvárásaim az árakat tekintve?
Igazából lehet egy androidos minimál tablet is megfelelne, de abszolút nem vagyok képben azzal az OS-sel / ökoszisztémával.
Mit javasoltok?
-
MasterMark
titán
válasz
canniball
üzenetére
Felraktam win-t meg az iMON drivert, meg szoftvereket. Kijelző szépen megy, knob szépen megy, lehet menüben kavarogni, meg hangot állítani stb.
Távról semmi nem történik.

Táv jónak tűnik, látom, hogy kiadja az infra jelet. De más távra se reagál egyébként.
Mi lehet a baja? A bekötés szerintem jó, de nagyon nincs is mit elrontani rajta. Szedjem ki a VFD modult ránézni az infra vevőre?

-
MasterMark
titán
válasz
canniball
üzenetére
Mindenképp megnézem majd, csak most linux alol meg vagyok lőve. Próbálom a távirányítást is összehozni, de nem történik semmi.
Ez alapján egyébként úgy tűnik, hogy mégiscsak van valami szoftveres dolog a visszakapcsolást illetően.
-
SunMount3r
nagyúr
Ebből az iMon Inside-ból a belső kapcsoló panel kellene csak és, hogy a Power infra kód betanítható legyen akár egy ilyen légegérre. A többit levonhatják az árából. Nincs valami ilyen megoldás? Mert ez így nagyon egyszerűnek és ésszerűnek tűnik (mert ugye a távos bekapcsolás mindig egy HTPC-s dilemma), nincs valami hasonló olcsó kütyü ami tud ilyesmit?
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, elvileg ha másnak nem is de a bekapcsolásnak működnie kéne. De hát ugye nem működik...meg más sem, ezért gondoltam hogy le kéne tesztelni a gyári sw-rel, hogy egyáltalán működik-e.
-
czombos
tag
Sziasztok, aki jártas a HDMI Splitterek működésében tudja esetleg, hogy kezel-e ARC és cec funkciókat? konkretan erről lenne szó:
http://www.vellbox.com/product/content/201610/260.html -
MasterMark
titán
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Az iMonhoz járó gyári sw.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Az iMediannal próbáltad már? Csak hogy kiderüljön működik-e egyáltalán.
-
MasterMark
titán
válasz
canniball
üzenetére
Nagyon rosszul nem lehet bekötni. Meg ugye maga a bekapcsológomb is az iMON-on keresztül van bekötve, az iMON meg az alaplapra.
Olyan, mintha egyáltalán nem reagálna a távra. Semmi nem működik a táv szempontjából.
Pedig LibreELEC alól látszik a cucc:Bus 003 Device 004: ID SoundGraph Inc. iMON PAD Remote Controller -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha jól kötötted be akkor működnie kéne, hiszen közvetlenül a bekapcsoló gomb elé bekötve pont az a lényege, hogy gombnyomásra rövidre zár és indítja a gépet. Legfeljebb az első bekapcsolásról tudom elképzelni, hogy azt manuálisan kell megtenni.
-
SunMount3r
nagyúr
Ryzen 3 2200GE + HDMI 2.0-ás alaplap? The Radeon Vega graphics built into these new processors handle H.264, HEVC, and VP9 fully in the hardware for smooth, cool, and quiet playback. Radeon Vega graphics can handle any display up to 4K UltraHD, even if you also throw in High Dynamic Range (HDR) and Radeon FreeSync technology.->[link]
-
Falcon Heavy
csendes újonc
https://prohardver.hu/hir/intel_ujabb_amd_radeon_szerelt_termek.html, ez is erdekes lehet.
-
MasterMark
titán
Egy kis iMON segitseg kellene. A bekapcsolasnak hogy kellene mukodnie? Osszekotottem mindent ahogy kell, de mintha nem is reagalna a tavra. Lehet valahogy ellenorizni?
Koszi.

-
stigma
addikt
Sziasztok, csak eszmecsere futtatást szeretnék:
Jelenlegi konfigom Asrock J4105-ITX + 2x4GB ram + Corsair 250D-s házikó... Szívtam azzal hogy nem indul, legariztattam örültem hogy nekem volt igazam...
Vettem egy ugyanilyenen lapot, amivel ugyanígy ugyanezek a gondok vannak. Ha úgy döntenék hogy eladóm vagy visszaküldöm gariba mit veszek helyette amin 4k + HDR-t tudna?
Néztem 6-7-8 generációs i3-ak tudják, HDMI2.0-t viszont elég kevés olyan lap tud, ami itx-es, mert ilyen házam van. Ryzen frontotn 2200G + lap jólenne, de ott is HDMI 2.0 hibázik, kellene VGA amit nem akarok.
Milyen javaslatotok van még? J5005-öt nem nagyon akarok venni annyi pénzért mert azért már egy jobb i3-ast kapok + valami egyszerűbb ITX lapot.
Ubunu(Linux) vonalat próbáltam, vannak kisebb gondok, de nekem hangzásban jobban tetszik mint amit a Win10 produkál. Ubuntu alatt nincs HDR azt tudom sajnos.
válaszokat előre is köszi.

-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi, nézem ezt a leírást, de 4k ról még nem sok helyen van szó. Nekem meg a forrás, és a megjelenítés is az lenne.
-
SunMount3r
nagyúr
4K HEVC, HDR ezeket mind vinni kell annak az IGP-nek. MadVR-el már a beállításoktól függ, mert az erősebb képjavításhoz biztos kevés lesz az IGP, de ahogy olvastam itt eddig azért alap dolgokat (pl. felskálázás) rá lehet bízni. A beállítások a kulcsszó, pl. hogy kadenciahelyes legyen és ne toljon rá túl erős dolgokat a MadVR. Az MPCHC + MadVR beállításai a itt az összefoglalóban vannak. DSPayer-el is lehet be kell állítani egy-két dolgot.
Szerk: mondjuk a HDR nem biztos, mert ahhoz HDMI 2.0a-a alaplap is kell, az meg még manapság is ritka.
-
Yocee
aktív tag
Szasztok!
A mindenes gépemen szeretnék 4K HEVC H265 videókat nézegetni, és Atmos hanggal hallgatni, Kodival.
Egy nagyon picit röcög a kép, jobban, mint amennyit elviselnék. Nincs videókártyám, csak az Intel i5-8400 proci uhd 630-a szolgáltatná a képet. Lehet ezzel bármi értelmeset kezdeni, vagy egy külön vga kell neki?
Raktam fel Kodi DSplayer verziót, hogy tanulmányozzam a MadVR-t, de attól csak még jobban szaggatott, gondolom, oda már kell az erőforrás videókártya részről. Egyáltalán megoldás nekem a Madvr, vagy csak erő hiányában küzdök? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
üzenetére
Elvileg van egy pár FHD HDR TV is (azt, hogy valójában ezek mennyire valós HDR-esek azt inkább hagyjuk) és a sima PS4 is tudja FHD HDR-ben küldeni a képet (meg a PC játékok is), de szerintem neki 4K HDR TV-je van. FHD és HDR videó release viszont kvázi nincsen és nem is nagyon lesz, tehát ez így kissé tényleg értelmezhetetlen.
(#50595) fonok87 : Amúgy van már egy csomó 4K HDR content, lehet rossz helyen keresed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Star Wars: Fate of the Old Republic megjelenés még 2030 előtt?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- PIONEER SX7730 rádió-erősítő
- Eladó újszerű Trust Mantis GXT232 streaming mikrofon dobozában
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85Q60DAUXXN) 215CM Q-LED SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Folyton csak a PDVD van ajánlgatva. Vagy van valami hátulütője a dolognak? (Még csak felületesen futottam át).