Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz zimi1991 #44618 üzenetére

Jelenleg a 4K-t a nemsokára megjelenő Intel Kaby Lake procik integrált IGP-je, vagy AMD oldalon a már megjelent RX480/470-es videókártyák támogatják. AMD oldalon a Bristol Ridge APU-k tulajdonképpen csak a Carizzo-k optimalizált változatai, így pontosan nem tudom, de szerintem nincs teljes 4K támogatás (10bit, HDR, HDMI2.0). nVidia kártyák ebből a szempontból állítólag felejtősek, mert gondjuk van driver szinten a kadenciahelyes lejátszással.

Ha videókártyás rendszert akarsz, akkor a vidkari lesz a legdrágább komponens, alsó hangon a költségvetés felét (100-150rugó között mennek, ha jól tájékozott vagyok) viszi is, viszont ezzel akár madVR renderelő algoritmusokat is tudsz futtatni. Ha ez nem kell, akkor jelenleg az egyetlen járható út a Kaby Lake, ami 1-2 hónapon belül fog megjelenni a boltokban. Ezek ugyan úgy 1151-es foglalatba mennek, mint a SkyLake procik, csak fognak jönni a 200-as sorozatú chipset-ek az új procik mellé, azaz idén év végén új, drága procival + új, drága lappal tudod csak ezt elérni.

Szóval a 4K a hardverek szintjén sem annyira támogatott még natívan, ha épp most akarsz "4K Ready" HTPC-t.

Szoftver ügyileg a legegyszerűbb megoldás a Win10 + Kodi 17.0 (+ Launcher4Kodi, az automatikus induláshoz), esetleg Fidelizer, vagy Audiophil Optimizer, hogy jobban szóljon. Távirányítani Yatse-val, vagy Kore alkalmazásokkal tudod képernyő nélkül.

(A nehezebb megoldás az Ubuntu Server + EGL-es Kodi, a többi "körítés" ugyan az.)

A meglévő házadon lévő érintőkijelző programozásában nem tudok segíteni. Nem ismerem és nem is akarok ilyesmit. :P

Távirányító amúgy van a házhoz? Szoftver van a kijelzőhöz? Ha igen, akkor milyen OP rendszerhez?

Új hozzászólás Aktív témák