Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz PuMbA #43820 üzenetére

Most látom, hogy vita lett a fogyasztásból.
    Amit a 6440HQ-ra írtam az hwinfo, sw-s kijelzés, de én azt tapasztaltam, hogy tök jól számolja a cpu ezt és korrekt értékeket ad más konfigokban.
    A többi amit írtam saját, fogyasztásmérős mérések, többféle táppal oda-vissza kimérve. Szóval még hatásfok korrekciót is tudok mondani ha kell.

Amúgy a Haswell sokat eszik. Az összes teszt alapján látszik, ott jött be a race to idle. Felmegy akár TDP fölé is, hogy hamarabb befejezze és jön az idle. Meg Haswellnél a frissen bevezetett C6/C7 state.
    Saját mérés alapján is ezt tudom megerősíteni. Nyilván másfajta lappal, de hasonló cpu-val és más részében azonos konfiggal:
    A teljes gép prime95 (tehát csak cpu, de 100% terhelés) alatt. A komplett gépre, konnektornál mérve, paneltáppal:
    - G2020, 55W TDP: 35W.
    - G3420, 53W TDP: 67W.

@lajos75:
    A TDP csak TDP osztályt jelent. Nézd meg, Intelnél azonos TDP-re van megadva egy rakás Pentium és i3, változó órajelekkel. Simán van 20-30W különbség köztük valós fogyasztásban az 50-60W közötti hivatalos TDP-jüktől függetlenül. Ez mindig így volt.
    Van hasonló konfigom a tiédhez is szülőknél: G3420, 2x2GB, SSD, HDD, BeQuiet 350-es táp, 2 venti. Ha jól emlékszem ez is olyan 71-73W körül volt.
    Ez az ami paneltáppal és HDD nélkül már 67W. És ehhez képest volt a G2020 35W. De volt i3-2100 is, az kb. ugyanezzel a konfiggal 65-70W körül állt meg.

Az mondjuk gáz, ha 25W-ot mutat a proci és a fizikai mérő akkor dobta a 83W-ot. :) Ennyi különbség nem lehet valóban és akkor a program hülyeséget mutat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés