- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
Na sikerült összeraknom a kis multimédiás rendszerem. Egy-két furcsa dolgot tapasztaltam.
Először is az LCDTV-m (Toshiba 37wl68p) azt állítja magáról EDID-en keresztül a PC-nek, hogy ő egy 104’-os FullHD tv. Ennek megfelelően 1080p-ig enged is mindenféle felbontást beállítani. PC alaplapi HDMI->TV HDMI. A vicc az az egészben, hogy a specifikáció szerinti felbontása 1366X768 és ebben a teszt ábra hibázik, vagyis nem jól sávosan jelenik meg, míg a 1080p-ben tökéletes…
A másik pedig az SPDIF-es jelenség. Elvben 7.1-es az alaplapi vezérlő. (Realtek ALC888). A HiFi-m érzékeli is, hogy valami 5.1-es infó jön az optikán, de furcsán adja vissza. AC3 kódek segítségével sem tudom rábírni arra, hogy tökéletesen adja vissza a hangot. 5.1 sorrund-ban olyn mintha a beszéd eltűnne, de igazából nem tűnik el csak nagyon halk, ugyanakkor a sorrund effektek meg brutálisan jól szólnak. Ez a jelenség 4.1 quadro-ban viszont nincs. minden tökéletesen hallatszik, beszéd effekt stb. Nem igazán találtam erre megoldást, pedig már másik optikai kábelt is próbáltam de azzal sem mennek át az mkv konténerben lévő 5.1-es audiósávok tökéletesen. Esetleg valaki tudna segíteni, mert én már feladtam, nincs ötletem.
Egyébként a gép nagyon megy. Akadás mentes minden lejátszásnál…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AliExpress tapasztalatok
- Gitáros topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest