- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
válasz
canniball #1697 üzenetére
- Lokalizáció: az a baj, hogy akár az alap theme-ben, akár pedig egy csomó egyéb theme-ben, vagy plugin-ben nem mindig figyeltek a többnyelvű megvalósításra, így egy csomó helyen kimaradt az XML kódból a translate=true tag. Így pl. a főmenü gyakran nem fordítódik le, stb. Vagy egy olyan theme-t kell választani, amelyben ez jól működik, vagy - ahol lehet - lézzel bele kell nyúlni a screen fájlba és beletenni a kimaradt részt. Vagy - a főmenü, stb. esetében - direktbe átírni a menüpont nevét a Configure Meedio-ban.
- Videólejátszási hiba: passz, ennek mennie kellene, nézd meg jól van-e installálva a .NET framework, media playerek, codec-ek, illetve próbáld változtatni a beállításokat a Configure Meedio-->Full-time plugins-->Video Player-nél.
- Csatornalista. Ezt meg lehet csinálni kis trükközéssel, azt hiszem, hogy a ''HTPC szoftverek'' topikban - ha jól emlékszem - ezt már elég jól kitárgyaltuk, keress rá lsz. ott.
Ja igen, ezt már ide írtam, de lehet ott is folytatni
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Grrr, kifutottam a MOD-időből.
Helyesebben: a főmenü angol, az azt követő menüben pedig csak a ''vissza'' opció magyar.
Ami jobban zavar: ha el akarok indítani egy filmet (pár másodpercnyi ''feketeség'' után) behozza az első képkockát, majd ''a Meedio hibát észlelt, ezért leáll''...ennek mi lehet az oka?
Nincs benne olyan opció, hogy: megadom a csatornák sorszámát, nevét és frekvenciáját?
Közben rájöttem, hogy rossz helyen kérdezek, ha egyetértessz/egyetértetek folytassuk a HTPC szoftverek topikban: [link]. -
canniball
nagyúr
válasz
-cobra- #1690 üzenetére
Nem plugin, hanem verzió kérdése volt a tunerek támogatása ([link]).
beencee!
Ahogy wassermann kolléga írja tényleg benne van a MeedioTV (és az én kártyámat még támogatja is).
Egyrészt köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket a progi elérhetőségére(azt hittem örökre eltűnt, gondolni sem mertem volna erre), másrészt előre is elnézést kérek az elkövetkezendő kérdésáradatért.
Itt az első: az általad megadott ''magyar language file''-t lementettem txt-be, majd hungarian.language néven beraktam az english.language mellé, a Configuration alatt megmutattam neki, az eredmény: a főmenüben és az azt követő almenükben egyedül a ''vissza'' opció lett magyar...hol rontottam el?
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
A TV tényleg benne van, de:
Próbáltam a Meedio-t, de sajnos gyorsan fel kellett adnom, mert a Club3D ZAP-TV 1001 MCE -es kártyám (ami chipsetre tök ugyanaz mint a PVR150) sajnos nem támogatott... van erre valami megoldás vagy maradnom kell a MediaPortal-nál?
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Szívesen
canniball
Bocs, ezeket a Meedio verziókat én mindig kevertem, így kissé megszokásból használom a Meedio Essential szóösszetételt. A francia linken tutti, hogy az a verzió van, amelyben benne van a Meedio TV is, szerintem azzal mennie kell. De valóban kérnék egy visszajelzést, ha kipróbáltad. -
canniball
nagyúr
válasz
beencee #1671 üzenetére
Nem tudtam, hogy már free...de ezért vagy TE a Meedio guru.
Az Essential verzióval egy (nagy) bajom van: nem támogatja a tunereket. Nem bántam volna, ha ''ha már homár legyen kövér'' alapon a Pro verziót teszik közkinccsé.
Azért köszi a linkeket, lehet így is ''belekukkantok'' majd.
-
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1680 üzenetére
Egyébként szerintem ez a pico/mini PSU ott bukik el, hogy a külső tápegységnek attól még ki kell köhögnie a a 120/0.85W-ot vagy a mininél a 200/0,85-öt. Lehet hogy van de még nem láttam ilyen erős külső táptéglát. Én a pico-t nem merném megkockáztatni mert elég szűkös lenne egy C2D4300+alaplapra integrált ati kártya fogyasztásához, full terhelés mellett.
Emellett még drága is. Legolcsóbb helyen ebayen 30-40 dolcsi között megy el a mini 200w-os változat. Erre rájön 10-15 dolcsi shipping fee az máris egy tizes. és még a 2xx W-os külső táp sehol nincs.
Inkább szétszedek csupira egy 7e ft-os kisebb matx tápot és azzal szórakozom.
[Szerkesztve] -
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1680 üzenetére
Én inkább egy ilyent szeretnék és fele ekkora teljesítményben is kiegyezem
http://www.devhardware.com/c/a/Power-Supply-Units/XG-Magnum-External-600w-PSU/ -
kolnay
senior tag
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy nincs-e valami olyan kütyü, ami wirelessen összeköti a tv-t a pc-vel és a nappaliból(ahol a tv van) tudom távirányítóval irányítani egy másik szobában lévő pc-t?Tehát h a nappaliból indíthassam a filmet. -
wassermann
addikt
válasz
freddirty #1678 üzenetére
Ma tényleg valami gáz van a korábbi képeimmel, de találtam egy jobb képet az újabb 120W-os pico-ról (PicoPSU-120-WI-32V):
[link]
Ez még jobb talán annyival, hogy bemenő egyenfeszültségnek 12-32V között bármi jó neki. ha alinkre mész van több kép is ahol a csatlakozói is látszanak ...
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
freddirty #1675 üzenetére
Szívesen.
Szerintem próbáld egyszerűsíteni a problémát... Itt a PH!-n is gyakran árulnak ilyen flexATX, vagy mATX tápokat, vagy nézz körül a bontókban. Ha van 20pines ATX csatit, akkor átalakítóval már van 24-es is, ha arra van szükséged. A 4pines csatit pedig én is úgy oldottam meg, hogy az egyik 12V-os ág molex csatiját levágtam és arra forrasztottam rá egy rossz tápról levágott 4pines tápcsatiját. -
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1676 üzenetére
Elolvastam a doksit.
Ne bánkódj, ez mini-itx lapokhoz lett kitalálva. Se 4 tűs csati az ATX12V-hoz se 20+4. Nincs sata táp, csak sima ide és floppy azokból is 1-1 tehát kell Y kábel.
Szóval ha valaki talál ilyet de 24+4 csatival akkor szóljon mert megyek és megveszem! -
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1676 üzenetére
Ezt a picopsu izét nem értem. Ok, ad az alaplapnak kakaót 20 pines (mondjuk lehetne 24-es ma már) csatin. De hol a többi csatlakozó?
Ja és a beszúrt képeid nekem nem jönnek be. -
-
freddirty
senior tag
válasz
beencee #1669 üzenetére
Köszi beencee!
Áfésültem 7végén a netet kis ATX táp ügyében. Itthon kapható horror áron (25e) a Shuttle barebone gépébe táp, illetve egy nagyobb ám ATX-nél kisebb Chieftec táp (SI-A300-P3). Ebay-ről (főleg usa) tudnék venni 1U magas (6-7cm) és hosszú tápokat de a szállítás drága lenne (30-40USD), és kevés az olyan amelyiken van 24-es es 4-es csati is.
Úgy néz ki veszek vmilyen olcsó 300W körüli tápot (FSP, CoolerMaster) és megszabadítom a házától majd beépítem. Remélem elég alacsony lesz úgy már...
Procihűtőt egyenlőre csak egy nagyon egyszerű darabot tervezek venni, ha az nem lesz elég a 4300-as C2D-nak akkor low profile zalman8000 vagy CM HyperL3 kell sajna...
Ha így sem férek be a leselejtezett műholdvevő dobozába, akkor nekiállok hajtogatni készülékházat
Sajnos nem igazán találtam olyan fekvő készülékházat ami magasságában max. 9-10 centi, mélységében és szélességében max. 36cm. -
wassermann
addikt
válasz
canniball #1668 üzenetére
Kössz Cannibal a tippet. Bár a házam még nincs kész, mert a kinézett cipősdobozba a táp már nem fért be. Most így néz ki a HDMI-s ASUS lapom ideiglenes lakásában. Alátámasztások és rögzítés parafadugó darabokkal,az ideiglenes venti szívószál lábakon áll a táp még külön(már lehúztam a lapról):
a MEDIA PORTAL-t már kipróbáltam: úgy látom nagyon könnyen használható:
A következő hétvégén a Meedio-n lesz a sor!
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
canniball #1666 üzenetére
A Meedio már gyakorlatilag free, mint ''gazdátlan'' termék, tehát teljesen legálisan letölthető a francia Meedio közösség honlapjáról: [link], jobb oldali oszlop Téléchargements principaux címmel. Letöltheted packban is, összecsomagolva egy csomó pluginnel, szükséges cuccal, vagy magában a Meedio Essential 1.41 változatát is.
Néhány plugin leírása ebben, vagy a HTPC szoftveres topikban, vagy a konyhai gépes topikomban [link]
Az általam használt magyar language file pedig itt: [link]
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
lajos001 #1662 üzenetére
Nem volt szándékomban egyik házat sem leszólni... Mindössze annyit mondtam, hogy amikor a boltban, testközelben megnéztem a TT Mozart, Bach stb. házakat, akkor nagyon nem tetszettek. Olcsó hatású műanyagok, sorjás szélek, nagy illesztési hézagok és a legcsúnyább a régi Videoton rádiókat idéző, szálcsiszolt hatásúnak szánt alulemezek voltak. Ezért tanácsoltam, hogy nézzétek meg, mielőtt mondjuk kép alapján megrendelitek.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1667 üzenetére
Jut eszembe: [link]. És sok sikert!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1665 üzenetére
Ha jól tudom legtöbben itt a Meediot (nem free) és a MediaPortalt (free) használják, és ha nem tévedek mindegyik magyarítható.
-
-
wassermann
addikt
Segítsetek légyszi!
- Freeware HTPC progi létezik Windows XP alá vagy mindenképp Linuzx-oznom kell? -
wassermann
addikt
Nekiláttam és az asztalon összedugdostam a HTPC-nek szánt Asus M2A VM HDMI lapom.
A kétmagos AMD64X2-proci gyönyörűen elketyeg benne 0,8V / 1000MHz-en a névleges 1,25V / 2000MHz helyett és így jéghideg.
Ennek ellenére sajnos nem úszom meg aktív hűtés nélkül, mert a két kis passzív borda (a 690G-be integrált ATI-s cumó és a déli híd ) sajnos melegszik rendesen. -
freddirty
senior tag
-
szandisas
őstag
úgy látom szép kis hűtői vannak ennek a Nexus-nak
viszont, ha a gyári befér, akkor nem is olyan pici az a hely [link]
mod: wassermann: Inntel platformon szeretnék továbbra is dolgozni
beencee: erről régebben már beszélgettünk, most, hogy írtál így ugrott be. Régebben voltam a MMTowerban, és megnéztem párat, de olyan nem volt ami kifelyezetten tetszett volna
[Szerkesztve] -
szandisas
őstag
válasz
-cobra- #1642 üzenetére
igazándiból semmi célja nincsen, csak netezni, filmetnézni, és ennyi...
mi az a cucc ami normálisan megy benne szted? nem kéne megfőzni a dolgokat... olyan 3.0 P4re gondoltam , 2*512 memcs, integrált VGA, notiwinyó... ( intel midnenféleképpen)
pl itt egy ciooler ami 7 cm magas: [link]
nagy kártyát sztem nem is tennék bele... -
-cobra-
aktív tag
válasz
szandisas #1641 üzenetére
Hi!
Mivel nem mondtad, hogy milyen célra lenne, így én ezeket mondanám így elsőre:
- ezeknek a pici házaknak közel se olyan jó a hűtésük mint egy normál toronynak
- nagy teljesítményű cuccost nem érdemes bele rakni
- mivel nagyon alacsony a ház (mindenestől 9 cm) véleményem szerint nem nagyon fogsz találni bele rendes procihűtőt (elvileg amd am2-es gyári hűtő 7.7cm magas, de jó lenne, ha ebben valaki meg tudna erősíteni, ugyanis engem is érdekelne mi az igazság) esetleg zalman 8000, az a legalacsonyabb
- el vannak fordítva benne a pci-x/pci helyek, nagy kártya megint gondot okoz
- amúgy tuti kecó
Üdv -
szandisas
őstag
sziasztok! nemrég eszembe jutott, hogy építek egy full új gépet. A jelenlegi Chieftec dragont egyáltalán nem használom ki, így gondoltam valami icipici kellene
egy ilyenre gondoltam, egyszerűen tetszik... [link] valami hátulütője van egy ilyen pici háznak? mire figyeljek, ha megyek vásárolgatni?
egyedül az ára ami bántó, és hátráltatja a küldetést -
freddirty
senior tag
Akinek van MCE távirányítója az megsúghatná hogy hol vette és mennyiért! Köszi!
-
-cobra-
aktív tag
válasz
wassermann #1637 üzenetére
Csak meg ne gyulladjon
-
wassermann
addikt
Én pont ugyanígy nemtalálok, úgyhogy ideiglenesen egy alaposan átszabott cipősdobozban lesz a szekrény tetején. Mivel főleg videomagnónak lesz használva és rádiós egere és billentyűje lesz, egy ideig ez az átalakított papírdoboz is megteszi majd.
-
GBX
aktív tag
Skacok segítsetek!
Mostanában (vagyis 2 hónapja) keresek fekvő matx házat, ami max 37 cm széles.
Ámde itthon nem találok egyet sem!!!
Nincs Aopen h420a
se Modecom GAIA
egyszerűen már nincs tippem, hogy itthon mit lehet már beszerezni iylen mérteben.
pls help -
beencee
őstag
válasz
-cobra- #1630 üzenetére
ezt nekem is illett volna tudnom... Formátumkiterjesztésnek hívják, amikor Meedio Configurator-ban olyan kezelendő formátumot is megadsz, amit a beépített motor nem tud (legyen az kép, hang, film, bármi), akkor automatikusan elkezdi használni a külső lejátszókat, megadhatod a keresési sorrendet, ha több lejátszó is installálva van, amely az adott formátumot ismeri, stb. stb. Pl. több internetes rádió plugin használja ezt a módszert a Meedioban...
A lényeg, hogy megtaláltad a megoldást.
Mindenkinek
- Apple rajongóknak egy iTV theme [link] Meediohoz, a baj az, hogy a letöltése vmi probléma miatt nem megy jelenleg.
- Úgy tűnik, hogy az Ansys is komolyan gondolja a HTPC témát, elindult az új htpc.hu [link], új szolgáltatásokkal, illetve állítólag új - de még nem végleges - HomeSys verzióval. Van valakinek erről tapasztalata esetleg? -
-cobra-
aktív tag
válasz
beencee #1629 üzenetére
A lényeg az hogy a meediohoz nem kell semmi féle plugin. Start menü -> Meedio -> Meedio configuration. My Movies -> Module properties -> Video file types to include... ide beírod a *.mkv, alul OK. Annyi a feltétel hogy a windows media playernek le kell tudnia játszani az mkv fájlokat. Én coreavct használok. Ja és ha van fenn vobsub akkor a feliratot is frankón rádobja.
-
beencee
őstag
válasz
-cobra- #1627 üzenetére
A #1610 körüli postjaimból kiderül, hogy jelentős hiányosságaim vannak ezen a téren
Mindössze annyi történt, hogy akkor, amikor beszéltünk róla, körülnéztem a MeediOS fórumon és láttam ilyen topikokat, amelyek ilyen, nagyfelbontású formátumok lejátszását tárgyalták. Lehet, hogy ezekben nincs megoldás, de akkor kérdezz nyugodtan, sztem segítőkész a csapat...
Közben látom, hogy találtál valamiféle megoldást. Mesélj -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Meedioban hogy lehet mkv-t lejátszani?
Előre is köszi!
Üdv -
-
-cobra-
aktív tag
válasz
hétalvó #1621 üzenetére
Hi!
Én a projektort és a projektoros tv-t nem ajánlom, ugyanis szerintem nem olyan éles a képe mint egy lcd-nek vagy plazmának. Plazmából 480p-t nem érdemes venni, amúgy szép a képük nagyon, csak sajnos ha ugyanazt a képet nézed sokáig rajta, akkor beéghetnek rajta bizonyos részek. (pl 12es karikaSzóval sztem az lcd a legjobb...
Persze ez az én véleményem, nem kell szent írásnak venni. -
hétalvó
addikt
Kedvenc fórumom adj tanácsot.
Min nézzem a filmeket? Van egy remek 60cm-es monitorom ami elég magamnak, de szeretnék nagyobb képet. Ha itt a család.
Tv-t nem nézek, időm 90%-ban netezek zenét hallgatok, este 1 film max a fogyasztásom.
Nem lesz játékkonzol több. Unom a játékkat.
projectoros tv sony 50'' 280k
projectoros tv samsung 47''220k
104cm 480p plazma 200k
104cm plazma 720p 270k
97cm 1080p lcd 250k
104cm 1080p lcd 330k
82cm lcd tv 150k
97cm lcd 200k
fali vetítő 150k
Ezek között örlődöm, de nem látom a fényt az alagút végén.
720p-s filmek lennének nézve és dvd-k rajta. Ha 1080p-s vennék néha neteznék is rajta. A fali kivetítővel 3m-3,5m-es képet tudnék megvalósítani. A projectoros tvk a köztes megoldás, de nagyon szeretem a képüket és gyorsak(2ms). lcd-k praktikus megoldások, de nem nyűgöznek le. A plazmákat imádom, pláne az újabb paneleket csak kicsit tartok tőlük.
Akár 3-5m-ről is tudom nézni a képet, hangrendszerem is megvan hozzá. Htpc-t azt tudjátok.
Ti mit vennétek? -
beencee
őstag
válasz
Balinov #1616 üzenetére
Kedvem még csak lenne, csak időm nincs jelenleg, de ami késik, nem múlik...
hétalvó
Nem adnám úgyse, nem sok lehet az országban. Persze ezt is itt, a PH-n vettem, valaki az USA-ból hozta haza még anno. Normál ATX lapokat fogad, annyi megkötés van, hogy oldalt álló tápelhelyezés van benne, ennek minden következményével...
A ''bele'' jelenleg:[link]
-
beencee
őstag
válasz
Balinov #1611 üzenetére
Nem vagy indiszkrét természetesen, csak az a baj, hogy ez az egyik egyedi PC-m, amiről nem csináltam (még) külön topikot, pedig már a 3. verzióját tapossa. Itt vannak a 2. verzióról képek (a 3. ehhez képest elenyésző különbségekkel bír csak): [link]
És egy másik kedvencem, amiről még szintén nem csináltam topikot és szintén Sony, ez a ''dolgozós'' gépem, itt még csak a garázsbeli ''műhelyasztalon'' (ilyen volt eredetileg 1997-ben: [link], akkoriban ez szánták egyfajta korabeli HTPC-nek):
Most ilyen nálam (a belseje természetesen cserélve, egy P4 lakik benne jelenleg):[link]
Felhúzott ''rostéllyal'':[link]
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
válasz
Neil Watts #1609 üzenetére
24''-os egyenlőre. kb.60cm plussz egy 72es TV ami remélem nemsokára cserélődik.
Megvettem végre a távomat! Sima MS MCE táv, Vista-hoz tökéletes. Most már csak be kell tanítanom az onkyo-t rá. Bár lehet kihagyom ezt a lehetőséget, mert be tudom kapcsolni az erősítőmet a PC-mmel.
Most 7alvó :
És amit sehol nem reklámoznak. 3db külön infra vevő jár hozzá. 1 tv-re,1pc-re,1 a ahová elér a kábel.
[Szerkesztve] -
válasz
Neil Watts #1609 üzenetére
1'' = 2.54 mm, 22'' az hatarozottan a kisebb TV-k koze tartozik.
[Szerkesztve] -
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide, de nem találtam ''jellemzőbb'' topicot.
Szeretnék h264-es 720p-s filmeket nézni az LCD TV-men, de az sajna a PC jeleit csak 1024x768-ban fogadja.
Így nem marad más, mint egy Sigma procis média lejátszó (pl.: MX-760HD), ami ezzel sajna nem boldogul, csak a divix-es 720p-vel.
Tehát, az lenne a kérdésem, hogy milyen progival lehet (ha lehet) átkonvertálni a h264-es filmet, divix-720p -vé?
És egy izmosabb procin (pl. az enyém) egy kb. 5 gigás film, mennyi idő alatt konvertálódik át?
KÖSZÖNÖM!!! -
beencee
őstag
Természetesen én sem csak a külcsínre értettem a legszebb jelzőt... Majdnem az egyetlen gyártó, akinél azt lehet érezni, hogy olyan ember tervezte, aki nemcsak számítógépházakat tervezett idáig, hanem erősítőket, egyéb ilyen termékeket, stb. Illetve képes volt egész rendszerben gondolkozni, felfogni azt, hogy ez elsősorban nem egy számítógép, hanem egy mellesleg számítógéppel megvalósított új eszköz a szórakoztató-elektronikában.
-
footy
addikt
válasz
beencee #1601 üzenetére
Htpc-ben nekem is ez a BESTOF, de nem csak a külcsín, hanem a belbecs miatt is.
Itt egy teszt róla akit érdekelne:
[link]
(remek megoldások vannak benne).
Na de ha a saját építésű házam elkészül ,az mindent fog überelni.
Csak először az álló házat kellene befejezni
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
hétalvó #1597 üzenetére
A véleményed természetesen szubjektív, mi más lenne...
A fejlesztésekhez valamivel ''építőbb jellegű'' kritikát lenne hasznos kapni, mert abből, amit írtál, csak az következik, hogy egy olyan módosítást kell tenni a Meedio-ba, hogy ne lehessen törölni, csak mondjuk 2 óra után
De komolyra fordítva - számomra - a legszebb HTPC kit, kétségtelenül ''combos'' áron [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest