Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Mondjatok egy jó VGA-t, lehetőleg olcsón. Sír a Vista Upgrade Advisor és az ATi is, hogy az én sima 128 MB/128 bites 9600 Radeon kártyám nem elég a Vista AERO felületének futtatásához, pedig most is 1280*1024-ben fut az AERO-s felület a gépemen.
-
gregre
csendes tag
Erősen elkezdtem gondolkodni egy htpc összeszerelésén mivel, apám meglepte magát egy HD-s LCD tv-vel és ez köré szeretnék egy igazán jó házimozit.DivX es filmek lejátszásqa ,rengeteg mp3, internetes rádiók etc..A ház + egyéb alkatrészek, erősítő + hangfalak kiválasztását meg tudom oldani, viszont hdmi-s csatlakozású (vagy ilyen minőségű,- átalakítókkal, nemtom hogyan megoldható csatlakozású) videókártyát szeretnék bele és itt megáll a tudományom..nemtudom h ilyen létezik - e, hogy lehet megoldani.Ehhez kérnék egy kis segítséget.. A sima TV kimenete egy 6600gt-s kártyának csak 1024*768 at tudott és nem volt tökéletes az élmény..(persze szebb volt mint a régi TV-n) + lenne még egy kérdés h ezt ugy nagyságrendileg mekkora összegből lehet kihozni .. a HTPC-t költséghatékony megoldásokkal..nem luxus csúcskategóriával..erős középkategóriás alkatrészekkel??
-
-
beencee
őstag
Attól függ melyik theme, de ez már tényleg szubjektív.
Volt nekem is MCE Media Center időszakom, de nem szerettem, hogy annyira zárt, nem tudok hozzá fejleszteni, csinosítgatni, stb.
Most csinálom az asszonynak a konyhába a touch-screenes cuccát, szintén meedio front-enddel, meg is hülyülnék, ha csak az MCE-MC lenne, mint lehetőség... A touch-screenes kezelés sok érdekes problémát felvet kezelhetőség szempontjából (is). -
[w]
őstag
beencee: [link]
-
bambano
titán
Tudtok olyan vinyókeretről (beszerzési hellyel együtt), amivel notebook vinyót be lehet csavarozni 3.5''-os normál vinyóhelyre normál házba?
-
dane
senior tag
Valaki mondja meg hogy lehet netrádiót hallgatni MCE alatt!!! Lécciii....
[Szerkesztve] -
-
Mankó
veterán
Na ha még nem volt, én egy ilyet néztem ki: [link]
Szerintem kielégít minden igényt és az ára sem horror.
A távirányító nélküli ára 26-ért láttam, távirányítóval, meg szoftverrel 42 körül van.
A képek önmagukért beszélnek. [link]
Méretileg egy kicsit brutál, de ha komplett erőművet szeretnél beleszerelni, szerintem az is elfér benne. Én ebbe szeretném a mostani konfigot.
Jó szemezgetést!
Akinek van ilyennel tapasztalata, please ossza meg velünk is!
Üdv: Mankó -
róland
veterán
HTPC-s projektem legolcsóbb részének első harmadán túl vagyok. Kicseréltem a régi kábeltv vezeték legkritikusabb részét egy új háromszoros árnyékolású coaxra. Fél napom ráment a létrázásra, pedig csak 8 méternyi távolságot kellett átfűznöm az ereszünk alatt.
Amúgy nagyon sokat javult a kép, de nem is gondoltam volna, hogy mennyit számít az árnyékolás bekötése. Először rosszul, hanyagul kötöttem be és rosszabb lett a kép, majd elkezdtem előlről, s sikerült nagyon jóra megcsinálnom. Arra se árt figyelni, hogy az antenna csatlakozóba ne fordítva legyen bekötve a be és kimenő kábel. -
Megmerte a tomeget, jaratta egy oraig majd ismet megmerte, a ket tomeg kozotti kulonbsegbol az E=m*c^2 keplet alapjan kiszamolta, hogy mennyi energia alakult at anyagga es a tobbibol lett csak ho
(Termeszetesen egy proci pontosan annyi wattal fut, mint amennyit fogyaszt, leven, hogy hon kivul mas energiat nem bocsat ki) -
bambano
titán
Milyen procihűtőt is milyen gyártmányú merevlemezt vennétek htpc-be?
-
Jasy
csendes tag
Ehez mit szóltok? [link]
Csak az ára.... 42 580 Ft bruttó
Viszont LOW profilú ami tetszik.... -
dane
senior tag
.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
S a TechPowerUp értékelése: [link]. Gondolom egy 10-es skálán érte el a 9-es szintet és a szerkesztői ajánlatot.
-
róland
veterán
Ha megnézed a Zalman honlapjána ház leírását, akkor nem is olyan drága ez a ház. [link]
Aluminium, jól tervezett szellőzés minden kompnensnek, teljes méretű PCI/VGA kártyák elférnek benne, beépített VFD kijelző, MCE kompatibilis távirányító. (Sőt még a távirányítóhoz tartozó 2 db elemet se spóroltják ki.) -
róland
veterán
Az olyan 60.000,- - 70.000,- Ft. Szvsz egy elegáns, szép HTPC házért talán nem is olyan sok főleg, hogy van feketében is. Ehhez alapból kellene még egy 300-400 W-os FSP GreenPower táp. S együtt a kettő talán még 100.000,- Ft alatt marad.
Most nézem, épp nem is akciós a termék.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Ez se rossz, s az ára is elég jónak tűnik: [link]
Bár csak 10,5 cm magas. -
-
róland
veterán
Valakinek van tapasztalata Pinnacle távirányítóival? Azt állítja a Microsoft a Pinnacle is MCE kompatibilis eszközöket gyárt, de még nem sikerült rávennem, hogy a saját programján/frontendjén kívül bármi mást vezéreljen.
-
-
róland
veterán
Találtam egy szép házat. Hol kapható? Mennyiért?
[link]
Az oldalukon a Products/Systems/Home Theatre System alatt a HD-135 típusú ház. (13,5 cm magas, s állításuk szerint a teljes méretű VGA és PCI kártyák is beleférnek a házba.
[Szerkesztve] -
repasi
tag
Van egy eladó PVR250-em, érdekel valakit?
-
bambano
titán
Azért, mert a videóban, dvd lejátszóban mezei táp szokott lenni, ami egy trafó, jól szigetelt primer oldallal, graetz híd, kondi, stabililzátor. Ha nagyon nem abajgatod, nincs lehetőséged áramütést szenvedni.
A pc-ben ezzel szemben kapcsolóüzemű táp van, ami ott indul, hogy egyenirányító, kondi, valami kapcsolóberendezés, szűrő, vezérlő elemek. Simán beletapizhatsz a 230V effektív feszültségnek megefelelő csúcsfeszültségre feltöltött kondiba.
Másrészt ha rendes hifin kikapcsolod a hálózati kapcsolót, akkor kikapcsoltad, pont. Manapság ha megnyomod a pc-n a kikapcsoló gombot, akkor az a procit ösztökéli, hogy tegye kussba magát. A táp ettől még vígan bekapcsolva marad és működik, csinálja a feszültséget az usb cuccoknak, a pci busz egy részének, az alaplapnak, hogyha wake up event jön, akkor be tudjon indulni. Az pedig jöhet rs232 ri lábon, ethernet wol headeren, usb-n keresztül, cmos rtc-ből és még ki tudja, honnan. Szóval a pc-t akkor kapcsoltad ki, ha kihúztad és kisütötted az összes kondiját.
Ellenjavalt lehet még azért is, mert az átlagos szigetelések 50hz-re vannak méretezve, a különböző szerelési anyagok szigetelőképessége, dielektromos állandója pedig változik a frekvencia függvényében. A pc táp pedig legalább 20khz-en de inkább feljebb működik. Nem jó az, ha ilyen frekvenciájú mágneses hullám kijön a tápból. -
dane
senior tag
Pl azért mert azt a tápot ami alapból zárt gyártáskor eladásra kész állapotban tesztelik érintésvédelmi szempontból! Azaz garantálják hogy amig a burkolat megvan addig az ember tapogathatja. Ez igy van a dvdnél is, teljesen összeszerelve ellenőrzik! Ha viszont megbontod a gyári szigetelést és belépited egy másik készülékbe úgy hogy nem tudod mivel jár a burkolat eltávolitása az már veszélyes lehet! Nem azért mert ha valaki benyúl megrázza az áram hanem azért mert mondjuk megérinti a külső házat (ami szintén fém) és úgy rázza meg az áram...vagy csak elég ha összeszed egy kis töltést a külsö fém burkolat. Az is elég ilyesztő szokott lenni! De mindent egybevetve ha hozzáértő ember végzi a melót akkor elkerülhető a baj!
Szal vigyázni kell! -
canniball
nagyúr
''A modding computernél egy hasonló, tft-s ház 194 ezer forint.''Én még 30k-t is 30-szor meggondolnék egy házra, nemhogy ennyit...
orbano!
Már pedig én beraknám.Bár ez a veszély nem fenyeget...
dane!
Már megint a méretek...
Osibaa!
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is én vettem meg.Aztán azóta sem tudtam működésre bírni
(igaz időm sem volt nagyon foglalkozni vele).
GG888!
Egy asztali játékos kasznija azért elég kicsinek tűnik HTPC-hez. Vagy ez még a ''régebbi, nagyobb méretű kivitel''? -
GG888
senior tag
Hi all,
Van nekem itthon egy asztali dvd lejátszóm. Az egyetlen hibája, hogy nem tud dvd-t beolvasni. Ami jó benne, az az, hogy van a hátulján egy csomó csatoló:
-2 scart kimenet
-Optikai kimenet
-Koaxális kimenet
-Video kimenet
-S Video kimenet
-Komponens video kimenet
-Audio kimenet (L,R)
-5.1 kimenet
Valószínüleg ha egy új dvd meghajtót raknék bele, akkor működne, csak nem tudnám hova csatolni.
Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan alakítsam ezt át úgy, hogy HTPC-ként funkcionáljon?
Vagy hagyjam a fenébe?
További problémám, hogy nem működik a hangszabályzó.
Ha tudok, majd teszek fel képeket, csak sd-kártya beolvasó kéne -
beencee
őstag
Szerintem igen, paraméterezhetőségben mindenféleképpen (jelenleg 281 plugin és rengetegen fejlesztenek továbbiakat)
Kérdés, hogy milyen driverrel hajtod őket? A FuSi-hez kapott dvd-ről installáltál drivert, vagy az MCE ''helyből'' tudni hajtni őket? (az én tippem, hogy a gombokat az MCE bill+remote drivere hajtja, a kijelzőt meg a géphez adott cucc, elvileg a meedioban is mennie kell mindkettőnek... Persze mit hisz el egy informatikával foglalkozó embör, amíg nem látta és használta)
-
orbano
félisten
Ja amúgy sziasztok
Amiért jöttem: [link]
Valamikor ellátogatok hozzájuk érdeklődni, mik ezek -
canniball
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #900 üzenetére
Itt viszont témába vág: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Steam Deck
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple MacBook
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD alaplapok 2025-ben: B650, X670 vagy X870 legyen?
- További aktív témák...
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 1TBSSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest