- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
-
Tommaso
tag
válasz
Tommaso #2284 üzenetére
Azt hiszem ő lesza nyerő: Antec NSK2480
Sajnos nincs IR vevője de szerintem azt utólag is lehet pótolni, VFD és hangerőszabályozó meg nem hiányzik nekem a Fusion-ről.Scythe ninja mini hűtő lesz a procin, venti nélkül.
Vajon belefér egy Gigabyte 8600GTS 256MB passzív kari a házikóba?
[link]Vélemények?
-
Vladi
nagyúr
Emberek!
Codegen 3d sorozatról vélemény? Nekem tetszik. Lehet beruházok rá. (8k
)
Elvileg bele lehet csusszantani egy 32 cm-es atx lapot is.Más: # 2267-képére a válasz engem is roppant mód foglalkoztat! Valaki használt ilyen eszközt? Nem sok jót olvastam róla, igaz régi fórumokban.
-
Balinov
titán
sztem a hd játszás erőforrásigénye nagyban függ nem csak a proci utasításkészletétől,hanem az alkalmazott decoder,lejátszósw, vga és vga drivertől. Logout-ra készült egy írás valamelyik fórumtársunktól,ő többféle kodek + player kombót tesztelt.Érdemes rákereseni.
-
Tommaso
tag
Én is ez olvastam, kb 1.8-2GHz-es 2 magos proci kell. Az én asztali gépemen 8800GTS-el a 3.2GHz-re húzott E6600 terhelése akár 50-60%-ig is felmegy durvább videóknál. Viszont úgy tudom a 8800GTS-ben nincs hardveres dekódolás gyorsítás, szóval sok függhet a videokártyától is.
-
Tommaso
tag
Kérlek segítsetek HTPC ügyben!
Elsősorban HD filmnézésre (1080p-s x.264 mkv filmek) és némi játékra kellene, elsődleges szempontok hogy halk legyen, jól nézzen ki (nappaliban szem előtt lesz), jobbfajta integrált 5.1-es hang digit kimenettel, bővíthető legyen PCI-os tunerrel illetve komolyabb PCIe x16 VGA kártyával.Ilyesmit szeretnék:
- Antec fusion V2 házikó tetszene külsőleg, de nincs távirányító és a kijelzőjéről ill. táp hangjáról nem sok jót olvastam. Esetleg valami Shuttle vagy MSI "kocka" ház?
- Abit Fatal1ty F-I90HD alaplap (optikai digit kimenet)
- Intel E4400, valami halk CPU hűtővel
- 8600GTS 256MB DDR3 PCI-E passzív hűtéssel
- 2x1GB DDR2-800
- LG DVD-RW (SATA) és Samsung 120GB-os hdd (IDE)
- Vezetéknélküli bill+egérÚgy tervezem a hangot a digit kimenetről vinném az erősítőhöz optikai kábelen, a képet meg DVI-HDMI kábellel az LCD TV-hez ill. projektorhoz.
Milyen házat vagy barebone PC-t javasoltok ehhez? Olyan 160-180k alatt szeretném kihozni.
Remélem a fenti paraméterek rendben vannak, még nem raktam össze HTPC-t. -
Emu
őstag
huhhh...nagyjából végigolvastam az egész topikot, látom páran nagyon benne vannak a témában
Mindezt azért tettem mert éni HTPC építésére adtam a fejem.
Ami nálam adott, az egy Genius 5.1 HT, és ha minden igaz egy 22"es wide lcd (még nincs meg de ha minden igaz akkor HD ready) A cucc az ágy előtt lenne, ezért elég a 22es monitor. Ezen keresztül jönne, TV (kábeltv), rádió (kábeltv) valamint szeretnék rajta dvd-t, zenei cd-t, mp3-t lejátszani. Komplett multimédia központEgyenlőre többet nem írok, mert ezt is elég végigolvasni
A kérdésem az lenne, hogy ehhez milyen konfig kell? Olvastam előrébb hogy HD miatt kellene az erősebb gép, de nem akarok rá sokat költeni ilyen értelemben, meg erőgépet nem tudok halkan hűteni
üdw
-
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #2277 üzenetére
"...vannak negatívumai, viszont azt lehet flex-el orvosolni."
Az pl. érdekelne hogy csinálnál helyet egy iMon VFD-nek (persze úgy, hogy ne legyen ízléstelen a végeredmény). Mert nekem is az ára tetszik a legjobban, ennyiért nem sajnálnám "átalakítás" alá vetni, de a front azért elég kényes kérdés.
-
szacsee
nagyúr
válasz
canniball #2275 üzenetére
Hát igen mindig van valami ami nem kóser.
Viszont valamit valamiért, én valszeg emiatt a ház miatt alakítom át a TV-s polcomat, mert 150mm-nél alacsonyabb házat nem nagyon láttam 20K alatt.
Ez viszont full ATX kompatibilis, VGA-t is lehet bele normálisan pakolni, vannak negatívumai, viszont azt lehet flex-el orvosolni.
8k-t simán megér, a táp kérdést hagyjuk, de szerintem egy HTPC szerü házba nem fog egy Quad befigyelni és egy GTX. Haveréknál a jó kis rezsó prescottal és egy AGP-s 7800GS-el nagyon szarul szellőző házban 4 éve megy egy Codegen tápegység, most már a végét járhatja, mert közben újraindulgat, de az összes táp 3 év intenzív használat után elöregszik, magyarul annyi idő után úgyis cserélném. -
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #2271 üzenetére
Ezt csak nagy kompromisszumok árán tudnám elképzelni a TV alatt, a 201-es modelljük viszont már ízlésesebb és az ára sem kalapcsapkodós. (Persze ez megint szigorúan szvsz.) Rögtön el is kezdtem keresni, hogy hol kapható, aztán rájöttem, hogy egy nagy baj van mindkettővel: az 5.25" helyek kialakítása miatt sehogy nem lehet belepaszírozni pl. egy iMon VFD-t...
Miért nem tud egyik gyártó sem olyan házat készíteni, ahol az egyik 5.25" hely ajtós (ODD-nek) , a másik pedig "sima" (távirányítónak)?
-
Balinov
titán
válasz
szacsee #2271 üzenetére
sztem is tök klafa,adtál egy tippet! Bővebb termékinfó a gyártótól
-
eddig talán az Antec Fusion V2 tetszett a legjobban
-
canniball
nagyúr
Ez elég szubjektív dolog, neked kell a számodra megfelelőt megtalálni (ami neked tetszik)... Nekem pl. az Antec Fusion eléggé begyere, de:
-nem biztos, hogy neked is tetszik
-én nem adnék érte annyit, amennyibe kerül... -
szeretnék egy htpc-t összerakni asztali gép helyett. A tv amire majd kötve lesz, egy 82 cmes samsung vagy philips lenne (még ez sincs meg). Elvárások a géppel kapcsolatba egy közepes szintű videókártya, hogy néha lehessen játszani is. Ez azért gond, mert a ház amit kinéztem Asus Pundit3 PH4 low profile kártyát fogad csak be
.
Van valami htpc vagy barebone ház amibe belefér rendes pci expreses kártya, s jól is néz ki? :$
-
Gzolo
senior tag
Van nekem egy normál ATX házam , sötétzöldes, még 3 éve ezzel kaptam a gépet, fogalmam sincs ki gyártotta.Szobámban lesz egy Tv-állvány, aminek üveg polcai lesznek, és a házat szeretném rátenni fektetve. Az állvány teherbírása 100 kg, gondolom ez elég a gépháznak és egy Tv-nek.
A kérdés:
Ha elfektetem a házat, akkor ugye függőlegesen fognak állni az optikai cuccosok, ezekből kiseik a dvd, ha beleteszem?Írni tudok majd vele hiba nélkül? Helykihasználás miatt nagyon jó lenne, ha ide tudnám tenni a házat, meg így a Tv-hez is közel lenne legalább.
Még1 kérdés:
Ilyet lehet kapni vhol Magyarországon?Távirányítóm is van már, nem túl elegáns, de a Sony Ericsson telefonommal Bluetoothon tudom irányítani az egeret , meg a dolgokat, ha szükségem lesz rá
-
bzoley
veterán
Asszem én is nekállok egy ilyen HTPC építésnek. Csak azzal a különbséggel, hogy a többséggel ellentétben, a másik végén kezdem az építkezést. Maga a HTPC-szerű felhasználás annyira nem vonz, a barkácsolás már annál inkább. Sokan megvesznek egy szép, vagy kevésbé szép házikót, aztán beleköltöznek. Valahogy az itt látott házak többsége nem igazán az én ízlésficamomnak való, így elkezdtem szétnézni aprókon, egyéb helyeken alapanyag után. Nézegettem asztali dvd, és cd lejátszókat, végül előtúrtam a szekrény mélyéről egy videót, és kibeleztem. Lesz még mit barkácsolni rajta, de ha kész lesz...
-
Matbiasan
csendes tag
válasz
dabadab #2201 üzenetére
Azert kerult bele Celeron, mert ugy gondoltuk ezzel is elindul, mert csak arra akartam hasznalni amire terveztek, filmek, zene.Mostmar persze benne van egy Core 2 Duo.
A hankartyaval kapcsolatban az enyemben egy M-audio Delta 410 es van.Ezen van kulon Coaxialis Digitalis ki es bemenet valamint kulon RCA ki es bemenetek
www.m-audio.com -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A gondom: HTPC-t építgetek és az esetek egy részében a hangot az erősítőbe küldeném optikai kábelen.
Az esetek másik részében viszont a TV-ben szeretném hallani downmixelve sztereoba.Mindezt úgy, hogy nem akarok kapcsolgatni. Az asztali DVD tudja ezt, vagyis digitálisan nyomja az adatfolyamot az optikain, a stereon meg downmixeli.
Létezik olyan hangkártya ami ezt tudja?
Vagy megoldható 2 hangkártya használata?
És mindezt Vista alatt? -
Matbiasan
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy problemam! Van egy zalman hd160xt hazam, gigabyte DS3 alaplap, Msi nx 8600 gt, Blue Ray Philips SPD7000P, 2x1gb g.skill memoria, Intel celeron 420 Conroe-l Cpu!
Minden driver fel lett telepitve, minden tokeletesen mukodott! Azutan egy ujrainditast kovetoen, amikor elindul az Mplay zini program ami vezerli a front lcd-t, utanna a szin 32 bitrol automatikusan atall 8 bit-re es az eger sem mukodik. Egyaltalan nem tudom vezerelni mostmar. Ezelott elinditottam a cyberlink BD/HD advisor programot ez azt irja hogy:
1 Cpu nem megfelelo a blue ray-hez! / Kicsit fura mert minimum pentium 4 840 Cpu-t ir. Azert ez a proci csak jobb attol gondolom/
Amikor inditottam egy blue-ray filmet akkor az olyan volt mint egy lassitott felvetel. Mindig leallt a lejatszas es akkor irt ki valamit a processorral kapcsolatban. Ha valaki talalkozott mar ilyennel akkor pls help
Sziasztok.
-
marcias
őstag
Ha minden igaz már a következő héten elkészül a htpc, egyelőre minden zökkenőmentesen megy.
-
Gyuri27
félisten
link kis nyálcsorgatásnak.
-
kovasz
senior tag
válasz
dabadab #2201 üzenetére
hat az mplayer is ugyanazt a ffmpeg-t hasznalja amit a tobbi lejatszo, meg a windows-ok is de ott ffdshow-nak hivjak. viszont linux alatt nem tudsz avisynth-et rakni a dekodolasi folyamatba, nem tud ket magon futni, nem leht a pp szuroket mnet kozben varialni stb.
a linuxmce nem mythtv alapu, hanem pluto alapu. nekem fent van a gepmen kb vert hugyoztam mire felment kb 10 evs rutinnal 2 nap alatt. de egy lassu es instabil valami.
ami nekem hosszu evek alatt bevalt:
X fut a pc-n csupaszon, arra az mplayer x11 meghajtoval sw scalerrel rak kepet. az ablakkezlo vnc-ben fut, innen inditom az mplayert is es utana taviranyitoval hasznalom. a vnc-ben fut torrent kliens folyamatosan. van egy folder samba-val megosztva, ezt nezi a ktorrent es a desktop gepen ide dobom be a torrentket. amiket automatice letolt.
htpc frontend van 3 fele is a gepen freevoo, mythtv, linuxmce. de max zenehallgatashoz jok. mert tul lassuak, nehezkesek es nem stabilak.
-
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet kapni TFX formátumú tápegységeket?
Nekem egy 250W-os FSP van egy mATX Foxconn házban, de kezd kevésnek bizonyulni.
Egyetlen alternatívát találtam eddig, egy 300W FSP tápot amit itthon persze nem lehet kapni...Előre is hálás köszönet!
-
marcias
őstag
Na, szóval eddig így áll a HTPC-m:
Antec Fusion Black ház (420W silent táp) (már megjött)
Microsoft MCE Remote + Remote Keyboard
---------------------
ASUS M2-VM MVA M-ATX alaplap, integrált VGA
AMD BE-2350 processzor+ Scythe Ninja Mini procihűtő
2x512MB Geil Value memória
Hauppauge 150 tv-tuner
WD RE 400GB merevlemez (lehet, hogy hozzá egy 100-as noti vinyó főmeghajtónak)
ASUS DVD-íróVélemények, sztetek jó lesz?
-
marcias
őstag
Nagyszerű, sztem a BE-2350 lesz, bár az a 35W-os egymagos is nagyon szimpi, de talán ma már egy kétmagos időtállóbb (a +10W fogyasztás pedig bár nem jelentéktelen, azért nem vág földhöz)
-
Trava
tag
válasz
marcias #2234 üzenetére
A kérdésedre válaszolva azt mondanám egyik sem, ha 1080p videokat is szeretnél nézni rajta .Az mkv konténeres hd-k nagyon eszik a procit. Nekem egy 2400mhz-re huzott xp3200+ volt benne de nem bírta, ezért beletettem egy kétmagosat, ami már megtud birkozni a feladattal.
-
marcias
őstag
Na kérdés, hogy mi lenne jobb a HTPC-mbe, ez a 35W-os A64 (2,2GHz), vagy egy 45W-os BE-2350 (2,1GHz)?
-
Oliverda
titán
Előre is bocs, tudom hogy ez nem a reklám helye, de lenne egy HTPC-be remekül illő procim [link]
.
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett az Antec Fusion Black htpc ház hozzám! Hát mit ne mondjak, nagyon tetszik a cucc. Szerencse, hogy nem nagyobb, mert így még elmegy egy méretes erősítőnek kinézetreHamarosan érkezik a Remote és a tv-tuner, aztán a többi alkatrész. Bencee előre is kérlek hogy a meedioval kapcsolatban majd segíts kicsit
Kössze. Majd teszek fel képet róla.
-
dkekesi
tag
Sziasztok.
HTPC házat keresek nappaliba, ami külsőre illik egy szürke NAD T744-es erősítőhöz, ami így néz ki: [link]
Az új GlacialTech ház nem is lenne rossz, de az a DVD.....ejjjj. Tehát mindenképpen rejtett DVD-st keresek.
Előre is köszi a segítséget. -
Karadzsi
csendes tag
Nos.. ha már rátaláltam erre a jó kis topicra
Most készült el az első HTPC-m, még nem 100%-os (tunerkártya még nincs benne)
De bátran ajánlom a konfigot mindenkinek
Alaplap: Asus M2A-VM HDMI
Táp: Seasonic S12 430W
CPU hűtő: Thermaltake CL-P0373 TMG A2 AM2/A64
Ház: Silverstone LC-16B-MR
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+
Memória: Apacer 1GB ddr2 800 mhz
HDD: Samsung 320 GB HDD Sata300 16M 7200
DVD: Samsung S-ATA DVD-író, DL FEKETE
A gép a hálószobában van és egy 22''-os Samsung 225 MW típusú moncsira van kötve(mivel közvetlenül az ágy előtt van, tökéletesen megfelel a kép mérete) A monitor rendelkezik tunerrel, továbbá HDMI bemenettel - ezen csatlakozik a géphez
Szoftvernek a házhoz adott iMediánt használom, már a távirányítójához is hozzászoktam
A házat leszámítva, a többi alkatrész nem nagy durranás, de filmnézésre, netezésre (amire nekem szükségem van - játékra ott a PS2) tökéletes, és a ventillátorok hangját csak akkor hallani, ha közel hajolok a házhoz.
Csak ennyi
Ja, a monitort leszámítva a 60ezres házzal is együtt kijött nettó 127 ezerből, ami szerintem nem rossz
A házra már 7 hónapja pályáztam így szóba sem jöhetett más modell -
dszabi
tag
Én is HTPC építésén töröm a fejemet, és van 2 alapvető kérdésem, amiket nem értek.
- Billentyűzet és egér: ugyebár htpc-hez nem akar az ember billentyűzetet, elég hülyén nézne ki a nappaliban, a TV mellett. De akkor mégis hogyan kezeljem a HTPC-t??? Vagy amíg softwareket telepítünk addig kell billentyű/egér, utána meg már nem?
- Távirányítás: ez hogyan oldható meg? Van hardver, amivel venni tudom az infravörös jeleket? Láttam már valamit, de szerintem azokat a mobiltelefonokkal való összeköttetéshez találták ki. Távirányítót meg nem akarok venni, mert van már egy univerzális típusom. És szoftveresen hogy működik a távirányítás? Vannak célszoftverek, amikkel aztán a különböző alkalmazások irányítását meg tudom oldani?
Előre is köszi minden hozzászólást! -
Hulk24
senior tag
Sziasztok! Szeretnék épíeni egy HTPC-ét, de nem nagyon vagyok pro a témában! Segítségeteket szeretném kérni!
Egy Silverstone LC16B-M házba szeretném bele tenni a cuccot és egy Logitech fullos távirányitóval szeretnék vezényelni!
De sajnos a többi alkatrészhez nem tudok hozzászólni!
1. Láttam valami ABIT alaplapot Fatal1ty jelzéssel, amit direkt HTPC-re csináltak!
2. Milyen merevlemezt válasszak?
3. Processzor 1 vagy 2 magos legyen?
4. Egy FSP Blue Strom II 400Wos tápra gondoltam! Jó lesz?
5. Milyen video és tv karit válasszak?
6. Hangkártya?
7. Memória 1 vagy 2 Gb-t?
THX! És bocsi a sok ostoba kérdésért! -
freddirty
senior tag
válasz
canniball #2196 üzenetére
Vista vs. HTPC témához:
A nyáron raktam össze egy htpc-t. Volt egy hiábavaló jó hosszan tartó köröm a windows vistával, de pár napja már XP van a gépen. A vista iszonyú lassan bootol (C2D+1Giga RAM+SATA boothdd!!), lassan éled sleepből, állatira tele van mindenféle jobokkal, szervizekkel amik feleslegesen lassítják a gépet. Ha ezeket kiirtod akkor is lesznek furcsa vinyókergetések akár videolejátszás közben is...
Ráadásul voltak fura jelenségek videojátszásnál. Pl. némelyik xvid filmtől egyszerűen elpukkant a lejátszó szoftver, de még a windows media player is. Volt olyan játék ami szintén nem bírta a vistát, néha kidobott desktopra.
Az XP ehhez képest egy álom. fél perc alatt bootol, 1mp a sleepből kijövetel. Oprendszer és driver-ek telepítése után elég egy K-lite mega codec pack és egy mediaportal. Szinte alig kell konfigurálni utána és kész a htpc. Baromi gyors és mindent lejátszik. Csak ajánlani tudom. -
dabadab
titán
válasz
Jim Tonic #2202 üzenetére
Ja, tenyleg, HDCP.
Elvileg lehetne (a gyari Nvidia meg ATI driverek nem GPL-esek es lehet nem-GPL BD/HD-DVD lejatszot is irni), gyakorlatilag - amennyire tudom - nincs tamogatva.
Momentan a linuxos HTPC szoftverek nem tudnak keklezeres filmeket lejatszani, bar - amennyire kepben vagyok - a lemezek titkositasat a szukseges mertekben feltortek es a programok is leteznek, vagyis valoszinunek tartom, hogy elobb-utobb erre is kepesek lesznek. -
válasz
dabadab #2201 üzenetére
Azért expert user nem vagyok, tehát képtelen volnék finomhangolni egy Linuxot, így valószínűleg elfogadnám majd a segítséged. Linux alá írt programokban abszolút nem vagyok járatos.
Pl. egy fontos kérdés. A HDCP liszenszes, a Linux meg általában GPL. A GPL meg kizárja a liszenszeket. Szal' hogy is van ez? -
dabadab
titán
válasz
Jim Tonic #2198 üzenetére
Ja, akkor jo.
Egyebkent igen, erdemes vele foglalkozni (a HTPC-m linuxos volt), az mplayer pl. szerintem konkretan a legjobb medialejatszo (a MythTV meg az XBMC is ezt hasznalja), a szukseges cuccokhoz (tuner, taviranyito, videokartya) vannak driverek rendesen, egy par dolog (pl az xmltv, ami a TV musort gyujti be) ugyanaz, mint amit pl a Medios is hasznal (a Windows MCE ilyen szempontbol valoszinuleg erosen hendikeppes)
(Errol jut eszembe: van LinuxMCE is [link], ami szinten egy MythTV-s disztro.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged