Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni, mert nem igazán boldogulok, inkább csak keringek, mint az a bizonyos dolog a levegőben. Az eredeti problémám:

"Van egy LG smart TVm, PCm, routerem. Jelenleg a filmezés úgy néz ki, hogy Windows media playerrel osztom meg a TVre a tartalmat. Ez több ok miatt sem tökéletes: egyrészt fölöslegesen megy a PCm, másrészt a WMP problémázik, ha kétnyelvű a file, akkor szinte tuti, hogy nem az elsődlegest, hanem az angolt indítja el és a TVről már nem tudom állítani (az mkv -> m2ts átnevezéseket már meg sem említem). Továbbá ha megoldható, akkor szeretném a TV "time machine" funkcióját is kihasználni (gy.k: műsor felvétel) ugyanezzel az eszközzel."

Ebből időközben elvetettem a Time machine-t, arra most egy külső 500as HDD van a TVhez téve.

Első körben nem szeretnék külön NASt építeni a filmek/sorozatok tárolásához, egyben lenne az egész cucc. Két extra funkciót szeretnék: torrent és az, hogy a PCről is tudjam rendezni/elérni a HTPCben a HDDt.

A TV egy 39LA620S, azaz 1080p 3D a felső határ, ami engem érintene. (hang 5.1, egy régi JVC erősítőn keresztül, ha ez számít).

Operációs rendszernek Openelec-et néztem, de volt némi gondom: az első tervem egy E350 volt, de a kolléga itt azt írta, hogy a "frame packed bluray image"-hez kevés lesz. Gyakorlatilag BD25/50-es filmem is talán ha 2 van, így annyira nem értek hozzá, hogy ez tudjam mit is jelent pontosan. Tudnátok esetleg egy hardvert ajánlani, hogy a fentiek alapján mivel tervezzek? (Kabini-t is néztem árban annyival talán nem drágább az E350nél, de a fórumokon azt írták, hogy van valami gond még a kernellel és az AMD amúgy is gyengén támogatott linux alatt)

Új hozzászólás Aktív témák