Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz Mártógyurma #5054 üzenetére
Pál Jenőhöz ne menj ... késel 5 percet, hiányzónak vagy elkönyvelve.
Amúgy tantárgyakhoz felsorolod kik vannak, úgy könnyebb választani ... de visszakeresel a topikban egy adott tárgyra/névre, van egy csomó vélemény. -
peterszky
őstag
válasz Mártógyurma #5054 üzenetére
Majd írd meg a lehetőségeket, aztán kiokosítunk
What else you gonna do on a Saturday?
-
skoda12
tag
válasz Mártógyurma #5058 üzenetére
Türelem, még csak most derült ki, hogy kit vettek fel. Nekem anno augusztus első hetén jött meg a határozat, kb a gólyacsomaggal egy időben. Egyébként sem tudod szeptemberig mire használni az etr-t.
-
proof88
addikt
válasz Mártógyurma #5061 üzenetére
sztem jó ötlet mondjuk én akkor használtam amikor 2 előadás volt egyszerre... egyiken benn voltam, másikat meg felvetettem ismerőssel az mp3 lejátszómra. De illik szólni az oktatónak előadás előtt, hogy felvételt készítesz de bele szoktak egyezni
-
proof88
addikt
válasz Mártógyurma #5063 üzenetére
nekem elég volt de lehet ki kéne próbálnod egy első előadáson h milyen és ha nem tetszik akkor diktafon
-
proof88
addikt
válasz Mártógyurma #5065 üzenetére
logika könyvem még van de az még kelleni is fog nekem
bevmat könyvem volt de nem tudom hol van
linalg könyvem volt de nem tudom hol van
meg van Csörgőtől analos könyv, de az is kelleni fog még
az a durva h kb 2 könyvemet látom, hol a többi? -
skoda12
tag
válasz Mártógyurma #5068 üzenetére
Ahh, felejtsd el. Amit erdemes megvenni, az a Jarai fele bevmat / dimat, linalghoz a bolyai sorozat matrixszamitasa, algohoz az uj algoritmusok. Az utolso kb 6-8k ujonnan, a masik ketto 1500-3000 volt, amikor en vettem. Ha mas is kell, akkor inkabb vedd ki a konyvtarbol. Az a baj, hogy van par targy (pl numanal, valszam, it targyak, ...), amire elso oran bemegy a tanar, felir 3-4 cimet, mint ajanlott irodalom, aztan elmondja, hogy egyik sem fedi le az anyagot, amit vesztek, de talan egyutt a 3-4 konyv igen. Persze, egy csomo olyan dolog is van bennuk, amiket nem fogtok tanulni. Ezert pedig felesleges 5000 forintos konyvbol megvenni minden felevben 10db-ot.
Arany kozeput: kiveszed mindegyiket konyvtarbol es amelyik tetszik meg erdekel is a leadott anyagon kivul, azt megveszed. -
peterszky
őstag
válasz Mártógyurma #5070 üzenetére
Pedig általában ez fog történni Én talán egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy többet kértek, de az az ember egy idióta volt.
-
skoda12
tag
válasz Mártógyurma #5084 üzenetére
SAP-bol megcsinaltam a bevezeto targyat, meg a programozos targybol az elsot. Igazabol sokat nem nyujtottak, de annal megis tobbet, mint amit a neten talaltam rola. A programozas resze abap-ban tortenik, ez nem tudom mennyire piackepes tudas, mert az ujabb modulokat (pl hr), mar javaban fejlesztik, ha jol emlekszem.
Egyebkent eleg jo palyanak tunik a SAP, de itt is a tanacsadok gazdagodnak meg, nem a programozok. Annyi biztos, hogy aki elvegzi a targyakat, annak adnak hozzaferest a szakirodalomhoz, ami egyebkent draga es nem talalsz minden bokorban/boltban/konyvtarban ilyen konyveket. Par eve van az ELTE-n lehetoseg hivatalos SAP minositesek megszerzesere, ez + pont. Akkori gyakvezem azt is mondta, hogy aki jo eredmennyel vegigtolja a programozos targyakat, annak segitenek SAP munkat talalni. -
bege89
újonc
válasz Mártógyurma #5089 üzenetére
Nem vagyok lexikon, nem tudok bemagolni egy valag tételt és bizonyítást, így sikerült harmadjára is megbuknom diszkrét matematikából... Most felsőfokú szakképzés keretében tanulok webprogramozónak, talán utána estin neki esek újra proginfónak, de addig is lesz egy szakma a zsebemben.
Egyébként hogy menjek a TO-ra ha már semmi sem köt oda hivatalosan?
-
skoda12
tag
válasz Mártógyurma #5102 üzenetére
Nem szabad, mert matalap utan a legkonnyebben teljesitheto matekos targy, a tobbi ennel mar csak nehezebb lesz. Ezenkivul par evfolyamtarsam szart pisalt numanal 1-2 gyakon, mert nem tanultak meg a linalgos alapfogalmakat. Ha ezt most elbukod, akkor tolod magad elott a numanal 1-2, anal 3-4, szamgraf targyakat + amik ezekre epulnek (valszam, stat, ...) es numanalbol nincs kereszt, szoval 1 ev csuszassal nyitsz. Ha kell inkabb ejszakazz, de elso felevben nem erdemes elbukni semmit.
-
skoda12
tag
válasz Mártógyurma #5105 üzenetére
Valoszinuleg meg rengeteg evfolyamtarsad erez igy, de nem kell feladni. Mar fentebb is irtam valakinek, hogy linalgot a bolyai sorozat matrixszamitasabol konnyen meg lehet erteni. Gondolom most alap vektormuveleteket + Gauss eliminaciot tanuljatok. Ez pl pont benne van a vege fele, 10 oldalban ertelmesen elmagyarazva. Ha magadtol nem tudod megtanulni, akkor setalj korbe a D epulet foldszintjen es nezd meg a faliujsagokat. Par ember hirdetni szokott, hogy vallalnak korrepetalast teljes proginf/progmat szak matek anyagabol.
Ja, es ne felejtsd el beadni a szorgalmi feladatokat. Jol jonnek majd a + pontok felev vegen.
[ Szerkesztve ]
-
NumBill
csendes tag
válasz Mártógyurma #5126 üzenetére
Igen, ez valóban fontos információ még, ami az idei felvétel esetén az első évemre vonatkozó terveimet keresztülhúzza. Kicsit utána keresgéltem, és találtam is erről valamit, de ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a számok nem stimmelnek: http://www.elte.hu/file/ELTE_SZMSZ_II.pdf - ebben a 40. oldalon 3 félévét és 36 kreditet említenek. A 2 félév-27 kredit verziót hol olvashatom, melyik az a doksi, amelyik erre az esetre vonatkozhat (külön IK-s változatot nem találtam ebből)?
-
NumBill
csendes tag
válasz Mártógyurma #5128 üzenetére
Nincs probléma, főleg mert a fent hivatkozott doksiból kiderült, hogy létezik az általad említett megkötés, ami az első három aktív félévre vonatkozik. Majd végiggondolom az egészet ezek fényében, most mindenesetre a halasztás tűnik a legtisztábbnak nekem.
-
Jim-Y
veterán
válasz Mártógyurma #5185 üzenetére
aha... új fícsör az egyetemen-> előadás katalógus, Fülöp óráján kellett bevezetni, így nem lehetett ellógni. De ez még nem volt elég, kis sztori:
félév vége felé tanárnő mindenkinek összeszámolta, hogy mennyit hiányzott addig előadásról, nekem azt mondta, hogy egyet még hiányozhatok, de megvagyok, így az utolsó előadásra nem mentem be, helyette az aznapi anal zh-ra tanultam. Hétfőn volt az ea. Kedden jött email is a tanárnőtől, ahol a hiányzók miatt újra leírta az összesítést, ebben az állt, hogy eggyel túlléptem a keretet. Azonnal írtam neki, hogy nekem mást mondott a tanárnő múlthét hétfőn, így nem mentem be az utolsóra, és, hogy akkor mi legyen?! Ááá ő azt nem tudja, menjek be a csütörtöki másik szakosoknak szóló előadására, azt is elfogadja. Így is tettem, beültem az előadásra, a végén odamentem feliratni magam. Szóltam, hogy én a hétfői csoportban vagyok, elmeséltem a sztorit, és, hogy írjon fel. A hétfői katalógus nem volt nála, de felírt engem egy papírra (asszem a csütörtökis katalógus aljára). Nagy happy, óraszám megvan...
vizsgaidőszak..
vizsgaidőszak..
vizsgaidőszak..
Eljött a vizsga ideje, nagyban venném fel a bevmat vizsgát, hát nem lehet, kiderült, hogy nincs meg az óraszámom, így nem vizsgázhatok. Mondanom sem kell, egyből mentem a tanárnőhöz, elmeséltem neki a dolgot, persze nem emlékezett (aki ismeri, nem lepődik meg ezen, hiába telt el csak egy hónap). Elővettük a katalógusokat és összeszámoltuk, egy híján megvolt a jelenlétem, de mondtam neki, hogy a csütörtöki előadása papírján van az utolsó, elővettük azt is, és itt jön a poén.. a saját írását nem bírta elolvasni, ilyet szólt, idézem:"Ne haragudjon, de ennyi idő távlatában erre már nem tudok mit felelni, látom, hogy itt van valami, de nem tudom elolvasni, így sajnos nem tudjuk, hogy ez magát jelöli-e, vagy sem, próbálja meg jövőre"...
Így is lett, mondjuk a fejét majdnem a földbe vertem, fejben meg is tettem, de végül nem mehettem vizsgázni, csak jövőre.. nice
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mártógyurma #5191 üzenetére
Jaja
-
peterszky
őstag
válasz Mártógyurma #5207 üzenetére
"Mondjuk elég kellemetlen tud lenni még a Lineális algebra is ..."
Dulván a padlóla lökhet
(sorry, kihagyhatatlan volt )
-
proof88
addikt
válasz Mártógyurma #5269 üzenetére
amúgy van olyan csaj ismerősöm IK-n aki hamar felismerte ezt és a rosszabb jegyet szokta kérni hogy ha érzi hogy a tanár túlontúl segíteni akar neki ... mivel kényelmetlennek érzi ... nem is értem egyébként hogy miért van ez az általános kivételezés ... na mindegy ... sajnálom hogy én nem vagyok elég jó nő
-
Jim-Y
veterán
válasz Mártógyurma #5269 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, akárki akármit mond, a lányok 1-1 gyakveznél/vizsgáztatónál előnyben vannak, pont amiatt, mert kevesen vannak, így nem szívesen rántják meg őket. Sőt a szűk ismerősi körömből, de szerintem általánosan is, több fiú hagyja itt az egyetmet mint lány, a lány max azért hagyja itt, mert rájön, hogy őt ez marhára nem érdekli, és nem azért mert kibukott.
Példa, BevMat 3. tárgyfelvét, vizsga VÉGRE Burcsinál és nem Fülöpnél vagy Járainál, szóval Burcsi, én voltam a ~3-4. vizsgázó, első két fiú 5-5 percet volt bennt, 3. egy lány volt akit 35 percig vizsgáztatott, hogy meglegyen a kettes. Utána bementem, mivel 3. tárgyfelvét volt ezért nagyon felkészültem, igazából 4-5 perc alatt levizsgáztatott, kaptam egy négyest, de még maradtam volna az ötösért, ha már hetekig készültem rá, de rám/ránk csak enny idő jutott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest