- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Záróvizsga jelentkezéshez ki kell tölteni egy lapot ami a szabadon választható tárgyakat tartalmazza (amiket elvégeztem), nos az ehhez szükséges nyomtatványt sehol sem találom a neten, előre kitölteném mert már abszolvált hallgató vagyok, nem járok be, csak valamikor amikor be tudok menni gyorsan leadnám.
Tudja valaki ,hogy hol érhető el? (nem találtam sehol)
-
scream
veterán
válasz
PandaMonium #5619 üzenetére
Mondjuk az érdekes, hogy estin egyáltalán nincs se jog se közgáz.
De akkor a lényeg, hogy megoldódni látszik a probléma.
-
scream
veterán
Kötelezően választhatóból az IK-n 2 tárgy van (jog, közgáz) és ennek a kettő tárgynak a kreditértéke a minimum (na meg ugye a maximum is, így a választható jelző akár el is lehetne hagyható...), amit össze kell szedni. Szóval ha ez a két tárgy megvan, akkor a kötelezően választhatóakat le is tudtad.
-
hEngi
tag
válasz
PandaMonium #5616 üzenetére
A kötelezően választhatóakból mindet el kell végezni.
Ha jól értelmezem azt jelenti hogy a nem szakmai tárgy de kötelező elvégezni. Javítsatok ki ha tévedek.
Ezen kívül van szabadon választható és ebből kell 9. -
PandaMonium
őstag
válasz
aizen92 #5615 üzenetére
Ezeket már láttam, de ezek mind a kötelező tárgyakat taglalják (illetve van két olyan kötelezően választható óra bennük amit mi már fel sem tudunk venni mert ilyen nálunk nem indul). A kötelezőekkel nincs bajom, ott a Neptunban a tárgyaknál fel van sorolva melyiket melyik félévre kell felvenni. A kötelezően választható és a szabadon választható tárgyak okoznak gondot mert nem mondták el melyikből mennyit kell felvenni/hány kreditet kell elérni.
-
aizen92
addikt
válasz
PandaMonium #5613 üzenetére
Ajánlom erre a tantervi hálókat.
A szakirány
B szakirány
C szakirányIlletve itt kiválasztva a szakirányt megnézheted melyik tárgy hogyan épül egymásra, melyik tárgynak mi az előfeltételi követelménye szakirányonként.
-
hEngi
tag
válasz
PandaMonium #5613 üzenetére
Hát igen, az informatikai rendszer néha viccelődik
Ez a szabadon/kötelezően válaszható elég bullshit szokott lenni. Nekünk a kötelezően válaszhatókból pont annyi volt ahány kreditet el kellet végezni belőle(közg+jogésmenedzsment). Tehát mindet meg kellett csinálni. Ezen kívül kellet 9-10szabadon választható. Ajánlom a Tolkien-es órát TTK-n, egész jó -
PandaMonium
őstag
Köszi a tippeket de úgy néz ki megoldódott a helyzet. Egyszer csak rejtélyes módon pár órával később újra benne voltak az órarendemben az óráim és a csoportoknál is minden rendben lett. Már csak pár olyan dolog nem tiszta, hogy pl. hány kötelezően választható tárgyat kell felvenni félévente, úgyhogy csak beszélnem kell majd a TO-val.
-
hEngi
tag
válasz
PandaMonium #5611 üzenetére
Szia,
Én már végeztem de még az én időmben csináltak olyat h a gólyák helyett felvették a tárgyakat.
Ami a következő képen nézett ki:
- amit eddig felvettél leadták
- amit szerintük fel kell venned felvettékEz ugye nagy felháborodást keltett mivel erre való a jelentkezés h megpróbálj oda és ahhoz az oktatóhoz kerülni ahova akarsz, szóval később nem tudom folytatták e ezt a módszert.
Én mindenképp beszélnék a TO-val. Nekem elég jó tapasztalatim voltak velük az évek során.
Kérdezd meg minél hamarabb nehogy lemaradj valamiről.Üdv,
hEngi -
PandaMonium
őstag
Idén kezdtem az ELTE-n esti programterv. infón, szépen felvettem a tárgyaimat, tegnap már voltam is órán és előadáson, erre ma nézem, hogy mikor kell menjek és eltűntek az óráim nagy része a Neptun-os órarendből. A tárgyfelvételnél eddig voltak az órák mellett időpontok, már nincsenek. Most újraszervezik az egészet és tényleg nem kell ezekre addig bejárni amíg meg nem jelennek az órarendben vagy csak nálam van gebasz? A képzési felelősnek már múlthéten írtam mailt, azóta választ sem kaptam. Tanulmányi osztályra feleslegesen pedig nem járkálnék...
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg ,hogy őszi félévben általában meddig kell elkészíteni és leadni a Bsc-s szakdolgozatokat? Egy régebbi táblázatot találtam amiben december 15 szerepel, de nem tudom mennyire valós. Előre is köszönöm az infókat.
-
hEngi
tag
válasz
Oppenheimer #5606 üzenetére
Szia,
Én is nekidurálom magam keresztfélévben.
Ahogy néztem a számokat én is ilyen 50% -os felvételi arányt láttam.
Pedig mindenki azt mondta h pite bekerülni
De majd meglátjukÜdv,
hEngi -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Superhun #5605 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót!
Megnyugtató volt a válaszod. A biztonság kedvéért azért csinálok egy 5-ös szakdogát, meg egy 5-ös záróvizsgát a 45 pontért, de az utóbbi nem lesz egyszerű.
Amúgy ilyen kevesen jelentkeznek, hogy mindenkit felvesznek, aki nem kalácsarc? felvi.hu-n láttam, hogy estire 5-15 ember mehet, de nappalira sem túl sok.
Én még nem hallottam semmit az ELTE-s MSc-ről, ha van kedved, megoszthatod, hogy miket hallottál.
-
válasz
Oppenheimer #5604 üzenetére
Én most nyáron felvételiztem estire. Ahogy én tapasztaltam, a szóbeli felvételi csak formalitás. Ha látják, hogy nem vagy teljesen buta a programozáshoz vagy matekhoz (választhatsz, hogy miből szeretnél felelni), akkor simán megkapod azt a pontot, amelynek duplázásával biztosan felvesznek. Én nagyon úgy éreztem, hogy közepesen ment csak a feleletem, mégis adták rá 42 pontot. Szóval csak semmi para. Az érdekes rész azután jön, hogy felvettek... Ismerősöktől eddig csak rosszakat hallottam az ELTE proginf MSc-ről, de majd meglátjuk. Én még reménykedem.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #5603 üzenetére
Az már eldőlt, hogy simán jönnék ide estire.
Szóbeli felvételiről tudna valaki mesélni? Ezek a dolgok érdekelnének leginkább:
- Milyen ELTE-s jegyzetekből érdemes készülni?
- Mennyire mennek bele a részletekbe, és mennyire szigorúak?
- Mi alapján történik a pontozás? -
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok,
van valaki, aki esti MSc-t csinál/csinált/tervez csinálni az ELTÉ-n? BME mérnök infó BSc-je után egy esti Msc-n szeretném folytatni a tanulmányaim, hogy tudjak mellette dolgozni. Másik jelölt a célra az Óbudai.
Szerk: beírtam a keresőbe, hogy esti, és van bőven találat, nem úgy, mint az óbudai topikban.
-
realee
tag
Értem, köszi. Azért remélem megadják a 2. dékánit, hiszen hallottam/olvastam olyanról, hogy 3-4et is adott már le valaki.
Esetleg az újrajelentkezés anyagi vonzatáról tudsz valamit? Vagy arról, ha az ember abbahagyja a tanulmányait? Sajnos ezeket nekünk nem mondták el részletesen.. De szerintem megkeresem a TO-somat ezügyben.
-
realee
tag
Üdv!
Ha elfogyott a tárgyfelvételem (3.tf és már volt egy dékánim másik tárgyra) és nem fogadják el a 2. dékáni kérelmet, tudok újrafelvételizni ugyanerre a szakra, ugyanígy államira?
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja ,hogyan kell abszolválni (és nem arra gondolok ,hogy legyen meg minden tárgy + szakmai gyak. mert ezek megvannak). Hol kell bejelenteni, mit kell tennem stb.
Záróvizsga meg szakdoga leadás köv. félévre maradt, de tárgyam már nincsElőre is köszi a segítséget.
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Keresztfélévben készülök nekifutni az msc-nek.
A probléma az hogy lassan másfél éve záróvizsgáztam és ezért nem tudok arra építeni h ugyis emlékszem mindenre.
Ha jól tudom msc-re felvételi vizsgát kell tenni.
Ennek az anyagát meg is találtam: [link]Jó szokás szerint viszont először kidolgozást keres az ember
Tud valaki ilyenről?Üdv,
hEngi -
bbazsy
őstag
hey,
valaki tud nekem infot/kontaktot adni people.inf.elte.hu/... -ról eltüntetni dolgokat ? mikor emberek a 3 éves CV-be futnak bele 2. hitként a nevemre keresve, az annyira már nem fun
ssh info érdekelne
ill IT admin ELTE-ről, ha már nem tudok belépni.thx
-
Neuler
csendes tag
Azt tudja valaki ,hogy 2011-ben felvett hallgató ha kicsúszik az államilag támogatott képzési időből akkor milyen költségekre számíthat? (Én valahol úgy láttam ,hogy 6x 000Ft alapdíj + 6-7000Ft/felvett kredit )
Előre is köszi.
-
Nem befolyásolja egyáltalán a jegyet a csúszás. A téma tudomásom szerint egy idő után elévül és új témát kell választanod. Azt hiszem ez 2 év, de ha biztosra akarsz menni, kérdezz rá a TO-n...
Ha meg van az abszolutórium, akkor csókolom, megszűnt a hallgatói jogviszonyod az egyetemmel. Szakdoga leadáshoz/záróvizsgához már nem kell jogviszony, megcsinálhatod ezeket később is. -
Neuler
csendes tag
válasz
Superhun #5582 üzenetére
Ááá köszönöm a gyors választ.... akkor nem lesz világvége és nem kell a gyűrű útját követnem a Végzet-katlanba.
Gondolom a csúszás a szakdogára kapott jegyet nem befolyásolja, illetve nem tudom az jelenthet-e a gondot ,hogy a téma le lett adva (a szakdolgozat témája), bár ezt ugye a záróvizsgára jelentkezéskor is fel kellett tüntetnem (kellett a szakdoga címe).
Még 1 (azaz egy, one, uno, eins) kérdés: Ha az abszolutórium megvan (összes tárgy + szakmai gyakorlat), de hiányzik még a szakdoga meg a záróvizsga akkor a kicsúszás miatt kell perkálni az egyetemnek vagy ilyenkor már nem?
-
Szia!
Ha nem készülsz el vele, akkor automatikusan átcsúszik a következő félévre. Ilyenkor illik szólni a TO-n, hogy nem fogod tudni leadni ebben a félévben és ezért nem tudsz menni záróvizsgára. Ez nekik segítség, mert nem okozol macerát nekik akkor, amikor a záróvizsga beosztást kell csinálniuk. A következő félévben újra kell jelentkezni záróvizsgára.
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Szigorúan elméleti jellegű a kérdés.....
Mi történik akkor ha valaki nem készül el a szakdolgozattal a megadott határidőre. Nyilván így nem lehet záróvizsgára sem menni, de ilyenkor mi történik? Lehet dolgozni rajta tovább és a következő félévben újra lehet jelentkezni a záróvizsgára, vagy világvége és pusztulás? (Még egyszer megjegyezném ,hogy teljesen elméleti a kérdés.. xD ... de komoly választ várnék azért, kösz.) -
válasz
skoda12 #5579 üzenetére
40 perc nekem soha nem volt az az út. 25-30 perc a KöKitől a Lágymányos. 12 perc metró + 5 perc az átszállás villamosra + 5 perc utazás a villamossal + 5 perc séta az IK épületig.
Az utazást valóban ki kell használni amennyire csak lehet, bár a sok átszállás miatt nekem nem nagyon működött.
-
aktív tag
Sziasztok! Végül emelt matek érettségi lesz, a felvételiben pedig az IK az első helyen.
Tapasztaltabb pesti közlekedőktől kérdezném, hogy mennyire megoldható a bejárás a Lágymányosi Campusra Kőbányáról. Google térkép egy órát ír tömegközlekedéssel, ez nagyjából reális? Most is napi 2 órát közlekedek (igaz ez távolsági járat, átszállások nélkül), de ez kivitelezhető egyetemi, fővárosi szinten is? Jelenlegi állás szerint ez a lehetőségem lenne, vagy kollégium. Előre is köszi a segítséget. -
curious2
újonc
Sziasztok!
Érdekelne a grafika, ezért fontolgatom az Információs Rendszerek szakirányt. Valamit tudnátok mondani róla?
Leginkább az érdekelne, hogy mennyire gyakorlatias vagy elméletibb az oktatás. Pl. mennyi tárgyból kell programozni. Mennyi (programozós) beadandó van?
A vizsgákból (nem csak a grafika részen) mennyi a szóbeli? -
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Numerikus módszerek 1 már keresztféléves? (azért kérdezem mert az analízis is nemrég lett az, a hallgatói szerződések bevezetése óta, de numerikus módszerekről nincs efféle információm)
Előre is köszi a válaszokat. -
-
peterszky
őstag
Az emelt matematika nem fog ártani, az biztos, ha meg érdekel is egyébként, akkor szerintem érdemes is minél előbb jobban elmélyedni benne. Azt meg tudom erősíteni, hogy az emelt szintes készülés után a közép szintű érettségi nem okozhat gondot, anno nekem nem adtak emelt próbaérettségit a gimnáziumban, így azt kellett írnom, ha jól emlékszem, akkor 96%-os lett.
Emellett azt a 45%-ot se nehéz elérni.
-
Jim-Y
veterán
Hát, én emelt matekot csináltam és az egyetemi matek még így is durván nehéz volt, szóval ha csak nem jársz matek versenyekre, akkor mindenképp érdemes, sőt szinte kötelező emelt matekra menni. De ezt én látom így. Én egy viszonylag színvonalas gimnáziumi matek oktatással is igencsak nehezen vettem a proginfós matekot, bár tény, hogy utáltam mint a ***. A jelzőt el tudjátok képzelni
-
aktív tag
válasz
pvt.peter #5567 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ezt is úgy hallom másoktól (tanulóktól, tanároktól egyaránt), hogy az emelt matekórák után a közép érettségit könnyen meg lehet írni bőven 80% fölé. Viszont, ha nem sikerül az emelt 45% felett, fölösleges volt belevágni és még utána ott van a szóbeli része is. Ezért is érdekelne, hogy mennyire meghatározó szerepe lehet majd az egyetemen, ha a pontokat most nem veszem figyelembe.
A programozásra is azt mondják, hogy nem baj, ha valaki nem programozott előtte, de előny, ha már van benne valamennyire ismerete. -
aktív tag
Sziasztok! Nem rég tanácsolták (nem konkréten ELTE-n, de ide is igaz lehet), hogy érdemes emelt matek érettségit tenni, ha proginfóra szeretnék jelentkezni. Állítólag sokkal egyszerűbb a többi érettségi tárgy mellett felkészülni emelt matekra, mint majd az egyetemi tananyag mellett pótolni a régi gimnáziumi tananyagot. Emelt matekot és infót tanulok most gimnáziumban, eddigi jegyeim alapján nem feltétlenül van szükségem a többletpontokra a bejutáshoz, ezért nem tervezem, hogy emelten érettségizek. Ti hogy látjátok ezt?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Szintézis és verifikáció c. kurzushoz van esetleg vmilyen segédanyag?
Ki mit ajánl, miből érdemes vizsgára készülni? -
@chain
csendes tag
ProgInf MSc-s diplomamunkánál nagyjából milyen terjedelemben érdemes gondolkodni?
-
Jim-Y
veterán
-
aizen92
addikt
"ellentábort" kérdezném a gazdaságinformatikus szakról!
Corvinusra jelentkeznék a mostani diploma után. De tervben van még elte-proginfo is. Nem tudok dönteni igazándiból! -
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
ad1: http://blog.jetbrains.com/blog/2014/09/23/jetbrains-makes-its-products-free-for-students/
ad2: írtam nekik kommentben, hogy a @elte.hu-s emaileket is fogadják el
ad3: Congratulations! Your JetBrains Student License subscription is confirmed.Jó töltögetést
-
aktív tag
válasz
Superhun #5559 üzenetére
Sziasztok! Az idei tanévben végzek gimnáziumban és eddig az ELTE programtervező informatikus szak tetszik legjobban. Lenne itt olyan, aki tudna segíteni pár kérdésben, egy-két személyes tapasztalatot megosztani velem? Ha igen, egy fb elérhetőséget privátban nagyon megköszönnék.
-
gajdikuka
tag
Sziasztok!
Programtervező informatikus szakra szeretnék menni, de nem tudom hogy közép vagy emelt szinten csináljam az infót. Tizedikes vagyok, ez utolsó év ahol infót tanulunk és eddig csak Office és weblapszerkesztés volt, előkészítő meg csak középszinthez indul.
Szeretném most elvégezni az infó érettségit.
Emellett emelt angolt, és középszintű angol fizikából és civilizációbál szeretnék még érettségizni ami +28 pont. +hátrányos helyzetű vagyok ami még +40 pont. Szerintetek ötös középszint elég, vagy mindenféleképpen kell az emelt? -
Kempeti
tag
Üdv!
Úgy csapottpapott érdekelne, hogy most kell-e emeltezni matekból, hogy bekerüljek, vagy elég infóból? Felvin írja, hogy matek, és infó, de emeltről nem ír. -
caris1
tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki MSc-n Információs rendszerek szakirányra jár? Én szoftvertechnológiára járok és külsős blokként az Információs rendszerek technológiai alapismeretek (Információs rendszerek fejlesztési módszertana, Korszerű adatbázisok, Számítógép-hálózatok és osztott rendszerek) blokk és az Információs rendszer fejlesztő és működtető környezetek (Integrált keretrendszerek, Adattárház, adatbányászati technológiák, Webtechnológiák információs rendszerekben) blokk között vacilálok.
Ha valaki találkozott már ezekkel a blokkokkal / tárgyakkal, az írhatna róluk 1-2 szót, hogy mennyire szopatósak, mennyire lehet hiányozni róluk, stb. (Estis vagyok, munkám miatt nem mindig tudok bemenni órákra).
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest