- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
pvt.peter #5864 üzenetére
Az a szakirány csak nappalin van.
A történet a következő röviden. Szeretem a matekot, meg jó lenne msc papír, meg amúgy beágyazott fejlesztőként dolgozom évek óta, villamosmérnök bsc diplomával.
Gondoltam kéne msc, meg a matek régi vágyam, és szívesen is csinálnék kicsit matekosabb területű munkát. Data science, AI, grafika, tervezés vagy ilyesmi.Az egyetlen budapestiként értelmesen, munka mellett végezhető matek képzés az az oe-nik alkalmazott matek msc, ráadásul ez nem ilyen banki, meg biztosítói, hanem pont műszaki matek fókuszú.
De sajnos nincsen elég matek kreditem hozzá, ezért szerettem volna pótolni, és mivel matek képzés nincsen normális munka mellett végezhető, ezért gondoltam infon bepótolni.
Adódott volna, hogy leggyorsabban az elte-ik adná meg a megfelelő számű kreditet, mert ugye híresen matekos.
De aztán nézem, hogy eltűntek a matek tárgyak.Sajnos minden normálisabb info/matek/data science stb cucc az nappali. A data science és ai msc-re az eltén ráadásul úgy lehet jelentkezni, hogy sima magyarra jelentkezel (nem tudom ez miért feltétel) és onnan extra pályázattal lehet átsoroltatni magad.
Nos ez kandós bsc-sként szerintem lehetetlen.
Próbálok általános matekot csinálni, msc meglesz, a többit megtanulom egyedül.
Mégse lett rövid.
-
válasz
pvt.peter #5835 üzenetére
Még nem volt lehetőségem megkérdezni az oktatót (itthon vagyok betegség miatt), csak a csoporttársaimtól kaptam az infót, meg a tárgy weboldalán láttam, hogy c++.. de jövőhéten mindenképp megkérdezem személyesen, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani...
Nonszenz az egész, mert kb tényleg az a lényege a képzésünknek, hogy a 2 cég közül az egyiknél elhelyezkedjünk C# vagy Java fejlesztőként.
-
aktív tag
válasz
pvt.peter #5676 üzenetére
A központi kérdés számomra, hogy mennyire lehet mellé nyúlni a két szakirány között. Most vagyok első félév végén (még természetesen nincs meg minden vizsgám) és a programozás tárgyakat mondhatni könnyen vettem, a matekkal alapvetően többet foglalkoztam, ezekből nem úgy, mint a programozásokból, de nem is rosszul végeztem. Emelt matekkal jöttem, itt is emelt dimaton voltam és alapvetően érdekel is, viszont tartok tőle, hogy az A-s többlet matek megtanulása már nem az érdekes kategória lesz.
Leginkább a környezetemben levő emberek bizonytalanítanak el. Van, aki nálam jobb matekból és B-re megy, viszont van, akivel nagyjából egy szinten vagyok és nem is gondolkodik máson A-n kívül. A hiperszuper gimiből jöttek gyakran olyan matematikai (bár esetenként programozós) dolgokról beszélnek, amiről gyakorlatilag fogalmam sincs, sokszor gyakorlatokon is amit ők elsőre megértenek azt én csak több gyakorlás, példa után. Na, ilyenkor nem érzem magam A-ra valónak.
A tanulással, szorgalommal nincsen gondom, de összességében úgy érzem több befektetéssel még jobb lehettem volna az első féléves matekokból is. Mit gondoltok, érdemes így A-ra mennem, vagy biztosabban végeznék B-n? Jelenleg még tervezek MSc-vel ha ez számít valamit a döntésben.MasterMark: Úgy tudom nincs matalap keresztféléven.
-
Neuler
csendes tag
válasz
pvt.peter #5627 üzenetére
Ó értem, köszönöm a választ. Azért kérdeztem mert felvin ugye külön meg van jelölve ,hogy estis meg nappalis szak, így mindkettőre jelentkeztem és a sorrenden gondolkodtam, melyik lehet nekem jobb de így teljesen mindegy...
Bekerülni elvileg nem olyan nehéz ha jól tudom.
Szerződést kell még aláírni az állam felé ,hogy x évig itthon dolgozom illetve ha nem végzem el időben sokat fizetek? ezekről ki mit tud? (Bsc-n nekem ilyenekkel nem kellett még vacakolni...szerencsére...) -
aktív tag
válasz
pvt.peter #5567 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ezt is úgy hallom másoktól (tanulóktól, tanároktól egyaránt), hogy az emelt matekórák után a közép érettségit könnyen meg lehet írni bőven 80% fölé. Viszont, ha nem sikerül az emelt 45% felett, fölösleges volt belevágni és még utána ott van a szóbeli része is. Ezért is érdekelne, hogy mennyire meghatározó szerepe lehet majd az egyetemen, ha a pontokat most nem veszem figyelembe.
A programozásra is azt mondják, hogy nem baj, ha valaki nem programozott előtte, de előny, ha már van benne valamennyire ismerete. -
Swinkx
csendes tag
-
skoda12
aktív tag
válasz
pvt.peter #5504 üzenetére
Hello.
- nappali / esti tagozat óráinak időpontja
Estis orak delutan 4-kor kezdodnek es este 9-ig tartanak. Bsc-n legalabbis igy volt, szoval valoszinuleg Msc estin is igy lesz. Nyilvan nem feltetlen kell 4-tol 9-ig bent lenni, estin nem is irnak nevsort a jelenlevokrol, mivel mar sokan dolgoznak es ugyis 6 utan esik be a tobbseg. Az eloadasok kezdodnek elobb es a gyakorlatok vannak este 7-tol 9-ig kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Pavilion 15-ec2057ur 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Corsair RM750
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest