Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Szükségem volt egy jó lámpára, így a választásom egy Astrolux C8-ra esett, amihez rendeltem 2 db INR18650-30Q 3000mah 20A Power Li-ion Samsung akkut.
Már csak egy megfelelő töltő kéne.
Elég sokat visszaolvastam a fórumból, illetve természetesen elolvastam az Összefoglalót is, ahol a Miller ML sorozatát írjátok alapnak. Én ettől egy kicsit komolyabbat vennék (de persze nem a tizenezres kategóriából), amivel lehet egyszerre és külön-külön is tölteni az akkukat.
Ha tudnátok javasolni, megköszönöm.
Én ezeket nézegettem, de nem ismerem őket:
https://www.banggood.com/Golisi-I2-LCD-Display-USB-Port-Smart-Lite-Battery-Charger-For-Li-ionNi-mhNi-cd-Battery-2Slots-p-1255577.html?rmmds=search&stayold=1&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/JoinRun-N2-2Slots-LED-Indicator-Automatic-Rapid-Smart-USB-Charging-Li-ionNi-MH-Battery-Charger-p-1289498.html?rmmds=search&stayold=1&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/Keeppower-L2-LCD-Display-Intelligent-Li-ion-Rechargeable-Battery-Charger-p-1153733.html?rmmds=search&stayold=1&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/SEIWEI-SW-3-LCD-Display-Micro-USB-Output-Rapid-Smart-Battery-Charger-2Slots-p-1255585.html?rmmds=search&stayold=1&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/SKILHUNT-M2-2016-Li-ion-Ni-MH-Ni-CD-Universal-Multifunction-Charger-p-1028786.html?rmmds=search&stayold=1&cur_warehouse=CN
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Egyszerre rendeltem a BG-ről lámpát, tokot, töltőt, akkut. A lámpának (Astrolux C8) nem tartozéka az akku (Samsung Q30 18650 2db).
Tegnap minden megjött (kereken 2 hét) kivéve az akkuk.
Mi a tapasztalat, mennyivel később jön az áramforrás?
-
seniorvs
újonc
válasz HardSanyeee #46873 üzenetére
Köszönöm
Honnan lehetne néhány napon belül jó minőségű (terhelhető) 18650-es 3000 mAh-ás akkuhoz jutni?
-
seniorvs
újonc
Tudnátok ajánlani jó fejlámpát?
Két fő kritériumnak kéne megfelenie:
1. Egy darab 18650-es akkuval működjön;
2. Max 5000 Ft körüli összeget szánnék rá.Felhasználási terület: teljesen általános, nincsennek külön igények. Világítson a lehető legjobban, ami ebben az ársávban nyilván kompromisszumot jelent, de ez nem baj.
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Imalent DT35-ös lámpát, és azt vettem észre, hogy ha a saját töltőjével töltöm az akkukat, akkor ha a töltés befejezését követően több órával multiméterrel rámérek az akkukra, akkor mind a négy akku egyenletesen 4,35V-ra van feltöltve, holott a lámpa Oled kijelzője 4,20V-ot mutat.
A saját töltővel rendelkező lámpák ennyire túltöltik az akksikat?
Mennyire árt ez az akkunak?
Mi lehet a gond? -
seniorvs
újonc
válasz Műszakis #48216 üzenetére
De, azt vettem meg. A lámpa egyébként kifogástalan, karcmentes, az akkuk is századvolt pontossággal egyformák töltésnél, merítésnél. Egyébként sem szoktam használni a lámpák saját töltőjét (ezért nem is volt tapasztalatom vele), így nem gond az akkuk külső töltővel való töltése.
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Csak érdekesség képen (vagy tanulságként? )
Nemrég vásároltam használtan egy Imalent DT35-öt, és azt vettem észre, hogy ha a beépített töltőjével töltöm fel az akkukat, akkor multiméterrel rámérve, minden akku 4,30V-on van.
Ezt kérdésként itt a fórumon fel is dobtam, hogy normális-e, amire írtátok, hogy természetesen nem.
Mivel külső töltővel szerettem volna tölteni az akkukat, így nem érdekelt különösebben a dolog.
A lámpát azóta sem használtam, majd kölcsön adtam a sógoromnak, aki lemerítette az akkukat, majd feltöltötte egy LiitoKala Lii-402-es töltővel és így adta vissza.
Amikor megkaptam, kíváncsiságból rámértem az akkukra, és legnagyobb meglepetésemre megint 4,30V-on volt az összes.
Ekkor kezdett gyanús lenni a dolog. Használtam egy kicsit a lámpát, majd a saját töltőjével feltöltöttem, és most egy másik multiméterrel mértem meg akksikat.
Láss csodát, egyenletesen 4,13V-on van az összes
Most örülök, mert kiderült, hogy a lámpa jó, viszont vehetek egy normális multimétert, bár ez nem gond, mert igazság szerint a régi az kb 30 éves, és már akkor sem képviselte a csúcskategóriát.
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Van egy Imalent DT35 típusú lámpám, amiben tönkre mentek a gyári MRB-186P30 akkumulátorok.
Ezek az akksik 18650 méretűek, védelemmel ellátottak (majdnem 69 mm hosszúak), és button top kialakításúak, amelyek 15A-es maximális folyamatos terhelésre vannak specifikálva.Tehát amire szükségem van, az olyan 18650-es akku, amely kúpos pozitívos, tudjon legalább 15A-t, legalább 3000 mAh kapacitású. A védettséghez nem feltétlenül ragaszkodom.
Keresgéltem a neten, de nem nagyon találtam ennek megfelelő akksit, illetve nem ismerem a típusokat, hogy mit szabad megvenni.
Ha valakinek lenne javaslata, hogy honnan, melyiket, mennyiért lenne érdemes beszerezni, megköszönném. Az eredeti Imalent akkut is szívesen megvenném, de olyant egyáltalán nem találtam, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá.
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Újfent kéne egy kis segítség!
Az alany ugyan az az Imalent DT35-ös lámpa, amiben megdöglöttek az akkuk. Az akku problémát Saril fórumtárs akkuival és néhány mágnes segítségével orvosoltam (még központosító műanyag alátéteket is gyártottam hozzá).
Viszont amikor bekapcsoltam a lámpát észrevettem, hogy a 4 ledből csak 3 világít.
Próbáltam minden fokozaton, cserélgettem az akkukat, szóval mindent elkövettem, hogy kiszűrjem, hogy biztosan a a led a hibás, ami sajnos beigazolódott.A kérdés: van esetleg valaki, aki ki tudja cserélni akár ezt az egy ledet, akár az összeset (ha esetleg a tapasztalatok alapján érdemes valami mást tenni bele) megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében?
Használhatnám így is a lámpát, de az az igazság, hogy szeretem (bár ritkán használom), tökéletes, gyakorlatilag karcmentes állapotban van, és szeretem, ha a dolgaim rendben vannak.Ha egyáltalán lehetséges ez a led csere, és valaki elvállalja, kérem értesítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest