- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz z123456z #77192 üzenetére
Én a Nitecore MH12 PRO lámpámat (tokkal, 21700 -as védett akkuval) 90 € -ért vettem. A Wurkkos FC12 48 € lenne akku, és tok nélkül. A 21700 -as akku 20 € és az ilyen minőségű tok 10 € körül mozog. Vagyis maga a Nitecore MH12 PRO 60 € lenne.
A Nitecore MH12 PRO 50000+ cd fényerő (mérve) a Wurkkos FC12 22000 cd körül van. A MH12 PRO magas fokozata 10000+ cd fényerőt biztosít. A Wurkkos FC12 a turbo fokozatáról 25% -ra lép vissza a magas fokozatnál 45 % -ra (4 perc elteltével). Vagyis a régebbi 2x AA -s lámpáim szintjére. A Nitecore MH12 PRO esetében is van közelségi védelem (így talán nem ketkezik lyuk a zseben). A Wurkkos esetében van? 20 órát ír a sétáló fokozatra a táblázat, ami valójában 5 óra sincs (mivel azért használva vannak a magasabb fokozatok is). A 10 lm -es eco fokozat a 200 órás futamidővel nem nagy szám.
Nekem ezért a Wurkkos FC12 esik ki. Ez is csak 1 vélemény.
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #77194 üzenetére
Olyan nagy 8 ágyas töltőt vettél
Akkor neked van aksid tölteni
Nekem Liitokala li 500s van kettő de az egyiket csak ki próbáltam , de az olyan árba volt , hogy most szinte a duplája , el száltak az árak -
WestBam
Topikgazda
válasz z123456z #77192 üzenetére
Szerintem ezeket mi már mind tudjuk. Ami nem olcsó vagy ingyenes, az rablás.
Ha hazai beszerzés akkor pedig kétkarú Las Vegas-i rablók a kereskedők, mert meg akarnak élni és az alkalmazottaknak is megélhetést akarnak nyújtani, ha már felkarolnak egy (vagy) több márkát és ahhoz supportot is nyújtanak.
Van azonban a népességnek egy rétege, akiknek fogadd el, de megéri a felárat az, hogy itthonról, napok alatt, hazai supporttal beszerzi a hobbijához kapcsolódó minőségi termékeket.
Sportlámpán láttad mennyibe kerül a 8200Ft-os FC12 akku nélkül? Őket miért nem szapulod? A tescogazdaságos lámpákat több mint dupla áron adják...
A hasonlatod is eléggé sántít, egy prémium terméket hasonlítasz egy alsó kategóriással össze. A Kőbányai is sör és a Hoegaarden is az. Te csak azt látod mindkettőtől be lehet rúgni.
Fogadd el, hogy vannak emberek, akiknek megér 4-50e vagy még több Ft-ot egy lámpa. Mi is elfogadjuk, hogy neked meg nem.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
z123456z
őstag
-
UberMutant
őstag
válasz Robyka #77182 üzenetére
sajnos van pár hibája:
a legbosszantóbb , hogy a rugókat egy picike pöcök tartja, ami pár hónap után eltörik, és többé nem tart az érintkező. ha ez bosszant, ne vegyél ilyet. gyorskötözővel meg lehet hekkelni, de ennyi pénzért ez elég gagyi.továbbá nálam az egyik gomb mikrokapcsolója tört el pár hét alatt.
mondjuk az nem zavar, mert telefonról indítom a töltést.a 18650 es védett akksi is alig fér bele, nem hiszem, hogy védett 21700 belefér.
és elég bonyi. régi döglött akksit visszautasítja. néha nem fejezi be a töltést, csak főzi az akkut (ez lehet az én hibám 1Arel töltöm)
-
Robyka
aktív tag
akku töltőből melyik a best amit lehet kapni?
SkyRc MC3000 ? -
H-Zol
senior tag
Fel van ragasztva a miniatűr kapcsoló , +3 as szemüveg , nagyító , de meg van
Holnapig hagyom és van egy új tű hegyű kis pákám , meg nem használtam , azzal próbálom meg vissza forrasztani !!
A kapcsoló elől a gumi úgy jön ki , hogy szét szakad , mert egy pászos kis acél karika rögzíti a fenekére a vállát , de az acél karika is egy kín volt mire ki jött és elég ocsmány nyomok is lettek rajta !!Redditen olvastam , hogy más is járt így , és írt Lumintopéknak és ingyen küldtek neki nem is egyet , hanem három gumit és karikát , csak a postát kellett fizetni !
Az én angol tudásom nem nagy de megpróbálok én is írni ( íratni ) nekik , hátha ! -
H-Zol
senior tag
Kész szét kaptam
paszta volt alatta de megszáradt , de ez a lámpa az év 365 napjától 300 at használva volt és közel 3 éves !
ott a kapcsoló el engedte a forrasztas a 4 sarka van leforrasztva de ez egy pár négyzet mm cucc , és már a látásom sem a régi A kapcsolóbol ki folyt valami ragacsos cucc , azt le tisztitom és úgy gondoltam egy kis pöty ragasztóval oda ragasztom és megpróbálom utánna ha meg köt a ragasztó a 4 sarkát vissza forrasztani ![ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Mylitee Karácsonyi akció, vannak egészen jó fogások is.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
válasz Digitalpimp #77176 üzenetére
Munkámból adódóan kimondottan ezzel kenem a kombájnt , de a többi gép is jó zsírt kap , Repsol az egy fehér színű univerzális zsír , az nagyobb kiszerelésben van 200 L elég volna Magyarország lámpáinak
Más , most álok neki , megpróbálni szét szedni a kis Lumintop EDC18 -at !!
-
Digitalpimp
senior tag
Ezek a lítiumos zsírok igen jók, én a múltkor a csapot kentem meg vele, a nyöszörgő ventilátorok is szeretik.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
H-Zol
senior tag
válasz tknof1871 #77171 üzenetére
Nekem ilyen tologatós Zoomolható lámpám nincs de ott nincs kontakt , ott csak egy csövet a nagyító lencsével tologatsz a LED előtt , nem tudom gyárilag ezek kenve vannak ha igen akkor érdemes át kenni !
Amúgy azokat a lámpákat fontosabb kenni amiket használsz is rendszeresen és az akut nem benne töltöd , hanem a kupak le vételével ki veszed az aksit !!
Le tisztitom , benzin , alkohol , kontakt spray , mindegy csak tiszta legyen , át törölgetem , utánna nem kell sok egy kicsit be kenem, szerintem mindegy , hogy régi zsír , vagy új , nekem új van méghozzá Claas kombajnhoz azok már nagyobb hőt kiálnak , és a cső menetre kenek egy kicsit úgy , hogy a végére ahol a kontaktot csinálja oda ne kerüljön !! -
tknof1871
őstag
válasz tknof1871 #76743 üzenetére
Megérkezett az ASTROLUX BL-06, máshol BL06. Még csak a lakásban próbálgattam.
A 2 darab USB portot (Standard-A vagy Type A; Type-C) védő gumi fedél hamar le fog szakadni. Ez kiderült a videóból.
Van Gorilla Tape-em. Gondoltam, ez a default megoldás. Ez fogja a lámpához rögzíteni. Kvázi mint egy zsanér, úgy fog a ragasztószalag funkcionálni. Tévedtem. A Gorilla Tape nem tapad a gumira. Ez eddig mindenre tapadt amire felragasztottam.
A ragasztószalagból akartam egy fület is készíteni a gumi fedőre, amivel felnyitom ha tölteni kell a lámpát.
Ezen a gumi fedőn gyárilag egy 1,5 mm hosszú kiálló "fülecske" van amivel elvileg ki lehetne húzni. Az alakja egy körszelet, a vastagsága állandó, 1 mm a teljes 1,5 mm hosszon. Két újjal megfogni lehetetlen. Akinek van elég hosszú körme az képes bevezeti a gumi alá és felnyitni.Az USB portok fedele az nagyon nem jó design. Valami puhább anyagból faragok egy "műkörmöt", amivel felnyitom ha kell.
De a fedél elvesztésének magas a kockázata, mert vezetékes kormánykapcsolóval szeretném használni. Valamit rá kell ragasztani a fedélre és a lámpa testére, ami biztosan összeköti őket.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
utánna a menetet én egy kicsi zsírral be szoktam kenni pláne ott az O gyűrűnél
A legegyszerűbb gépzsírral? Itthon van gépzsírom, a vörösesbarna. Meg se tudom tippelni hány évtizede megvan. 30 éve? Egyszer valaki azt mondta a színe azt jelenti, nem hőálló. Már nem is használnak ilyet a gépészetben. Van még 2 eltérő viszkozitású műszerolaj. Az egyik például a varrógépekhez való, nagyon kicsi a viszkozitása.Az Ultrafire SH98 lencsés / zoomos lámpa. Előre / hátra lehet csúsztatni a LED-et és a lencsét tartalmazó részt az akkumulátort magába foglaló hengeres lámpatesten. Előre húzva, vagyis egy pontba fókuszálva, előtűnik a hengeres lámpatest.
A hengeres részt illene tisztítani és kenni? Megjegyzem a lámpa nem esik mocsokba. 6 év után is akadálymentesen csúszik. A hengeres lámpatest teljes tisztításához a csúsztatható részt (LED és lencse) teljesen le kellene venni, ez nyilvánvaló. Valószínű, ok nélkül félek ettől. De ott van a LED. Ez a legfontosabb(?) része a lámpának.#77165 FBLLMAG
Én a csatlakozó pontokat KONTAKT spray -vel szoktam takarítani.
Száraz kontakt sprayvel? Ami teljesen elpárolog a felületről?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
bedvóter
tag
-
alexandrosz
aktív tag
Megérkezett a Convoy M26D.
Persze, pont nem vagyok otthon. -
bedvóter
tag
Megrendeltem egy Fenix E28R V2.0 lámpát.
Na nem a Kronium-tól, mert egyrészt még mindig nem működik a kuponjuk, másrészt mert a német Fenixnél szállítással együtt is jóval olcsóbb (a bolttal amúgy jó kapcsolatot ápolok).
A Kronium ismét bekaphatja (most már nem először ).A lámpa csak oldalkapcsolóval rendelkezik (szerencsére).
10 cd/lm (ez nagyon lényeges számomra)
USB-C töltőportos
mágneses végű[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
válasz Dluinet #77159 üzenetére
Nincs mit szépíteni nem az az aksi mint aminek hirdették a 3000mah helyett , mint ahogy többen is írtak 2000 mah
Én nem tudok lument mérni csak egy erős lámpával hasonlítottam össze két különböző vásárlásból , eredeti Samsung 30q és ugyan úgy melegedett az eredetivel is mint ezzel a 2000mah , rátérve egy papírt turbón ugyan annyi idő alatt parázslott mindkét aksival !!
De viszont a Samsung 21700 As T30 As aksival pár másodperc és el parázslik a papír az az aksi egy állat !!
Reklamálással nem foglalkozok , nem is tudok és már a Store sem aktív[ Szerkesztve ]
-
-
tknof1871
őstag
A korábbi kommentemben linkelt videóban bemutatott módszer megszüntette a problémám. Az új akkumulátor teszi a dolgát, a régi Ultrafire SH98 lámpám világít. Örülök, és meg vagyok lepve. Semmit se kellett kicserélni. Nem kellett a rugót meghúzni, megnyújtani.
Nem tudom, hogy jött rá, ezt kell csinálni. Egy lemez érintkezőt kijjebb hajlított, és egy másik lemezen a rugót kicsit máshogy fűzött be.Én annyi pluszt tettem a videóhoz képest, hogy a kapcsolót befogadó fém cső belső menetét kézfertőtlenítő alkohollal megtisztítottam. Belátom, nem a legjobb választás az alkoholok közül fém felületek tisztítására, az elektromos kontakt javítására. De annyira szárítja a kezeim, hogy szerintem nincs benne bőrápoló, ami rontana a kontakton. Papír törlőkendőt itattam át az alkohollal és valamennyi piszok a papírra került. Pedig fémtisztának látszott a belső menet. Levegősprayvel kifújtam. Nem maradt benne papír foszlány.
Forrasztókészülékem nincs. Az érintkezőre nem tettem forrasztó ónt. Ez nálam kimaradt.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
H-Zol
senior tag
Gyerekek az előbb meg adta magát a szeretett Lumintop EDC18, nem emlékszem de olyan 3 éve napi szinten használva volt .
Már az utóbbi időben erősebben kellett nyomni a bekapcsoló gombot , azt hittem a gumi miatt de nem a kapcsolója a driver panelra volt forrasztva , ragasztva , meg nem tudom de el engedte és bele esett
Később megpróbálom szét szedni , a gumi az már kuka azt ki húztam !
Szerintem meg fogom tudni javítani de nagyon miniatűr a dolog
Majd dobok egy képet ha szét szedem !! -
nagyúr
Egyszer rendeltem Kínából akkut. Megjártam vele.
Nálam mindig az jött ki, hogy ami jó akku Kínából, azt ugyanannyiért vagy olcsóbban megjött az eu.nkon.nl -ról is, viszont a valódi és gyorsabban érkezett meg.
Remélem, te nem járod meg a kínai rendeléssel, ahogy én anno."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
H-Zol
senior tag
Megjöttek az aksik kinából kíváncsi leszek , le futtatom a kapacitás tesztet , azt meg , hogy van e bennük kakaó az Astrolux EC03 lámpa mutatja meg , ha el parázslik a papír jó , ha nem akkor szívás !!
-
papucsiga
csendes tag
Ez a storage mód hasznos újítás, kicsit sajnálom hogy v2 nem tudja.
-
Cyborg
őstag
válasz Digitalpimp #77151 üzenetére
Én is ezt gondolom, de leírva sehol nincs.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Cyborg #77150 üzenetére
Gondolom nem tölti fel teljesen, csak ideális tárolási szintre. 80-85%?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Közben megérkezett a Vapecell S4 Plus a wurkkostól, 12800 jó magyar forint volt.
Tényleg cipereg kicsit, de közel kell hajolni hozzá, hogy halljam. Ezek a gombok úgy kattognak, mint a Voltcraft IPC-1L-en, szerintem agyonüthetetlen a technika, remélem jó pár évig működni fognak🙂A Storage Mode az mi lehet rajta? Átfutottam a leírást gyorsan, de nem találtam semmit.
-
Alusky
aktív tag
válasz alexandrosz #77147 üzenetére
Jelzi igen pirossal.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
H-Zol
senior tag
Erre [link] nem csapott le senki
Kíváncsi leszek , hogy milyen adakozó a Wurkkos -
-
Alusky
aktív tag
válasz alexandrosz #77145 üzenetére
Védett akku kell bele, mert a lámpában nincs elektronika, túltölti és túlmeríti a védelem nélkülieket. A gyári akkuja védett, azzal nyugodtan dugható bárhova.
Ja meg van Wuben akku ami nem 18650 hanem 18700 , arra figyelni kell, mert ebbe a lámpába nem jó. Csak mert láttam régen, hogy néhány webáruház szettben árulta a nem belevaló akkuval.Igaz én nyári hőségben nem járkáltam vele kint, csak hidegben, de a turbója nálam nem nagyon kapcsolt le, elvileg 500 lumenig lemegy ami majdnem a hármas fokozata, de szerintem az 1000-ret simán tartja, mert jelentősen erősebben világít felmelegedve is.
Az enyémbe a rugókat meg kellett nyújtanom, mert ha megráztam pislákolt a lámpa. Nem hazudtolja meg a kínaiságát, de nagyon egyben van. Meg hát 10 ezer pénzért (itthoni áruházas árakkal számolva) nem is kapni ilyen tudást, abból a szempontból olcsó. Egy csuklópántot adhattak volna ozzá, azt külön kellett vennem.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Vlah
tag
válasz Dluinet #77136 üzenetére
$31.55 | Convoy C8+ XHP50.3 HI,18650 flashlight
https://a.aliexpress.com/_mPXSgNm$28.56 | Convoy C8+ with luminus SFT40 white light,copper DTP board and ar-coated inside,18650 flashlight
https://a.aliexpress.com/_mLwC6VI[ Szerkesztve ]
-
Vlah
tag
válasz BullZeye #77137 üzenetére
$8.69 | 17mm 3V 5A buck Driver for SST40 519A ,12groups , max current output 5000mA, Temperature protection management inside
https://a.aliexpress.com/_msnLu4cValszeg azzal a leddel ami neked van nem lesz 5A, de jobb lesz az uzemido es nem lesz idegesito, mondjuk a 2es modcsoport.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz alexandrosz #77140 üzenetére
Már megrendeltem Alzáról a C3-at. Árához képest jó, amúgy persze alsókategóriás. Sokszor ezt viszem magammal a Warrior Mini helyett, mert ez 9000 volt két éve, az meg 25 és nem sokkal van lemaradva, csak nem mindegy melyiket veszítem el.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
alexandrosz
aktív tag
válasz Alusky #77126 üzenetére
Szia!
Épp a mennyiségi kedvezmény miatt kettő WK03-at rendeltem, de após inkább Convoy S2+ - t szeretne
Ha megérkezik, beszerzési áron átadom, amennyiben érdekel. Privátban folytassuk, nem kereskedő vagyok
Van egy Wuben C3-mam is a fiókban, ez tényleg ilyen jó lámpa? Annó kaptam valahonnan, de őszintén szólva, még ki sem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Dluinet #77135 üzenetére
Érzem , nekem sok lámpám van 21700-as aksival sőt 26650 is !
Régen a lámpák is olcsóbbak voltak , van sok lámpám ami most a duplájába kerül , mint amikor én megvettem !
Néz szét Alin a Convoy storeban , abba a 10-12000-be bele fér egy C8-as , de én nem ismerem őket , de hátha " Vlah " koléga linkel valamit !! -
BullZeye
veterán
-
nagyúr
Nálam kizáró ok a 3700K alatti lámpa.
4000-5000K közöttieket szeretem, a 6000K még elviselem.
Sajnos a nagy részét nem is értem amit írsz. (értem, hogy darabokból rakjam össze)
Inkább konkrét vásárlási linkeket szeretnék.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
H-Zol
senior tag
válasz Dluinet #77131 üzenetére
Nekem SofirnC8G van [link] ez már fokozat mentesen is , és rámpásan is állítható de vannak már itt sokkal újabb , fejlettebb lámpák , igaz az áruk is drágább de valamit valamiért például ez [link] ez egy brutális lámpa , de nézd meg rolla a videót , nekem a sima S van meg , Pro nélkül de az is ütős !!
-
Vlah
tag
válasz Dluinet #77131 üzenetére
Ha xml2 leddel van szerelve a régid, akkor lehet érdemes kipróbálni az xhp50.3 Hi ledes verziót, hasonlóan vetít, tetszőleges színben és crivel megtalálod, nem nagyon olvastam a tapasztalatokról, még új, szóval azért nézz utána és lehet hogy jobb, ha narancsos reflektorral kéred. Ebből akár 3000 lumen is kijöhet. Ha xpl-hi verziós c8-ad van, ahhoz az sft40 változat hasonlít. Abból kevesebb a válsztási lehetőség, csak 6500K-es van bár most megjelent 5000K es pedzegetik a 3000K cri verziót. Ez utóbbit még nem frissítették és régi lienar 5A-es driverrel küldik, én 8A-es buckot tennék bele, de lehet ,hogy ezt a változatot készre kapod az m21A változatban.
-
nagyúr
Sziasztok!
6-7 éve vettem egy Convoy C8-at.
Hasonló lámpára van szükségem.
Mi a mostani alternatívája, vagy ha nincs. akkor most honnan érdemes Convoy C8-at venni?"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Alusky
aktív tag
Nem találtam sehol egyszerű egy klikkelős lámpát úgyhogy veszek a mamának is egy Wuben C3-at inkább, beállítom neki a hármas fokozatra 400 lumennel mindent is látni fog, aztán talán nem nyomkodja el, mert utána engem hívogat majd telefonon, hogy miért villog meg miért gyenge a fénye.
Amúgy ütni-verni kéne azt a gyökeret aki mezei zseblámpába ezeket a hót felesleges funkciókat belerakta, csak hogy rá lehessen írni a funkciókhoz ezt is.Akárhol kerestem 10 ezer pénzért ez a Wuben nyerő lámpa, egy csomó kacat van csak ennyi pénzért, felük elemes, a másik felük meg 150 lumeneket tud, pofájuk nem szakad le ennyi pénz kérni ilyen szemét lámpákért, azok a tologatós, négyzetre összeszűkülő fényű vackok, 2 ezerért azt mondom oké, de nem 10-ért mikor annyiért van a Wuben is.
-
tknof1871
őstag
Ezt kipróbálom a videón bemutatott módszert kipróbálom. Talán a lámpában van a hiba, és a megoldás.
Ez SK98, az enyém SH98, majdnem ugyanolyan.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
z123456z
őstag
válasz Gargouille #77122 üzenetére
Bizony. Nem örülök, hogy FBLLMAG megemlítette, igyekszem nem sokat nézegetni.
-
-
papucsiga
csendes tag
válasz FBLLMAG #77111 üzenetére
Azért a kulcslyuknál többet tudnak. Öcsém meg apám a tőlem kapott Tip-el látják el a ház körüli dolgokat évek óta. Vannak nagyobb lámpáik is mégis mindent is azzal csinálnak. Az öcsémé most lett bizonytalan működésű négy év folyamatos kíméletlen használat után. Egy Fenix e03r v2 váltotta, de csak azért mert már itt volt kéznél
-
z123456z
őstag
válasz alexandrosz #77112 üzenetére
Ezek csak az esti, ház körüli sétához vannak.
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor inkább már a hosszabb, használhatóbb EDC27. Ez legalább 10000 cd körül tud, a 3000 lm fényáramával. Ez is vékony, mutat mindent is. A TIP2 olyan 2000 cd fényerőt. Azok az apró kulcstartó lámpák a pár 100 mAh -ás akku végett (meg a 700 lm) hamar merülnek. Tényleg csak arra valók, hogy a kulcslyukba beletalálj, vagy kiválaszd a kulcsot. De erre nálam a AA / 14500 -as lámpák is megfelelnek.
Egyébként a kulcstartómon ott lóg nekem is a TIP SS, az oldalamon a LL K4R vagy a K6R lóg. Az ingzsebemben meg ott van a Fenix T6 taktikai toll. A többi normál rúdlámpa mellett.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Valakinek van itt Nitecore Tip2 , lámpája ,egéssz rá kattantam egy ilyen kis kulcstartó lámpára
-
tibbike01
őstag
Srácok belföldről kellene, emag, obi, praktiker, media markt...stb zseblámpa, ami legalább 1000 lument tud, de minél erősebb annál jobb és ne kerüljön többe, mint 5ezer ft.
Tudnátok ilyet ajánlani? A nagyi kérdezi, hogy mit kérek karácsonyra.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Fejlámpát keresnék általános felhasználásra, esti munkák a kertben, autószerelés, ilyesmi. Ami fontos, 18650-es akkuról működjön (van töltő), illetve nem árt, ha bírja az esőt. Eddig egy Boruit RJ-02 volt, de tönkrement a fejpántja, emiatt előny lenne, ha a későbbiekben lenne hozzá cserefejpánt.
-
Gargouille
őstag
válasz z123456z #77101 üzenetére
Például a Zanflare F1 is ilyen és én nagyon szeretem, mert a hátsó kapcsoló full áramtalanít, nem merül a lámpa kikapcsolt állapotban. Sőt, még gyorsan "morzézni" is tudok a hátsó kapcsolóval. Az tény, hogy ha gyorsan akarod bekapcsolni és azonnal fokozatokat váltogatni, akkor kényelmetlen pláne egy kézzel, de ilyesmi - legalábbis nálam - ritkán fordul elő.
Én például az oldalkapcsolót nem szeretem annyira, ha választanom kell akkor inkább hátul legyen a nyomógomb a lámpákon, mert például zsebben vagy táskában kevésbé nyomódik be véletlenül.
De ezek igazából ízlésbeli kérdések, mindenkinek más áll kézre vagy más megoldás előnyös ahhoz, amihez használja.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
papucsiga
csendes tag
válasz z123456z #77099 üzenetére
A Fenix Ld30 is két kapcsolós, kicsi gyakorlással (tényleg nem sok) meg lehet úgy fogni hogy a kis ujjaddal 10/10 sikerül a mód váltás. Ha esetleg nincs rajta az ujjad akkor is elég jól megszorítani a markod és valahol megkerül a kapcsoló. Ehhez persze az kell, hogy olyan rövid legyen a lámpa, mint az Ld30. Eleinte nekem is nagyon idegen volt meg béna, de hamar meg lehet szokni ha a lámpa méretei amúgy jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest