Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:56:50

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12651) MasterMind válasza Jorus (#12648) üzenetére


MasterMind
tag

+genndy:
Köszönöm szavaitokat, a képeket már úgy lőttem, hogy az .ini(k) játékra optimalizáltak, lehetne feljebb állítgatni, de az már magával vonzza a uGridsToLoad paraméter állítását is, ami nálam pillanatnyilag 5. Amennyit az 5 enged, azon belül a grass distance ki van maxolva. Ha feljebb veszem 7-re vagy 9-re, érezhető a performance drop. Márpedig a külső cellák betöltésénél (átsétálsz egyikből a másikba) még 5-el is beakad a játék 1-2 másodpercre, de szerencsére csak addig, amúgy átlagosan 50-60 (vsync) fps-sel zakatol.
De aztán később lehet, hogy a látvány érdekében és pár kép erejéig felmaxolom az .ini-ket teljesen, ezenkívül tovább moddolom majd még grafikai elemekkel, de első körben egy a honosítással teljes mértében működő stabil mod-környezet volt a cél. Sajnos a stabil nem igazán valósult meg, random jelleggel kapok CTD-ket, pedig nagyon aprólékosan előre átgondolva és megtervezve szabályosan telepítettem mindent. Szerintem az engine kezdi elérni teljesítőképessége határait, így is sokkal többet hoztak ki belőle a modderek, mint amiről Bethesdáék valaha is álmodni mertek. :)

woryz:
A konfig. (1-2 dolog cserélődött, most frissítettem.)

És akkor a modlista telepítési sorrendben (a verziószámok csak nekem bírnak jelentősséggel):
v1.0
- Oblivion
- SI
- SI Patch 1.2.0416
- OBSE
- OBMM, Wrye Bash, BOSS
- DLCs
v2.0
- Archive Invalidation Invalidated!
- 4gb patch
- Oblivion Stutter Remover
- All Natural Weather
- Immersive Interiors (összes)
- Rainbows in Tamriel
- Natural Habitat
- Qarl's Texture Pack III
v3.0
- Bomret Shivering Isles Texture Pack
- Better Nightsky
- Improved Fires and Flames
- Lush & Gaudy Floriana Requiem
- Improved Tree & Flora 1 & 2
(A két növényzet mod keverve van, egyesével kiválogatva a textúrákat.)
- Grass Overhaul
- Disappearing Grass Fix
- Improved Fruits & Vegetables
- Enhanced Vegetation
- Optional torch
- Real Lava
v4.0
- Oblivion Reloaded + ini config (nálam a Snow Accumulation effekt teljesen hibás, még nem jártam utána.)
- RAEVWD (+RamDisk)
- Animated Window Lightning System
v5.0
- Oblivion magyarítás
:))

[ Szerkesztve ]

(#12652) Rendo84 válasza MasterMind (#12651) üzenetére


Rendo84
senior tag

Szia.

A listában lévők közül mindegyik grafikai mod?
Mostanában szeretnék nekivágni a játéknak és szeretném megtudni, hogy mik azok a modok, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni a játékból? Illetve az elsődleges cél, hogy a magyarosítás és a játék 100%-ban kompatibilis legyen, lehetőleg bug mentes.
Köszi előre is a segítséged!

(#12653) Rendo84


Rendo84
senior tag

Igazából én nem szeretném szénné moddolni a játékot, csak ami fontos és elengedhetetlen. Pl láttam hogy van egy nagyobb javítócsomag is a játékhoz, ezt érdemes feltenni? Magyarítást nem fogja bántani?
Illetve szeretnék dobni a grafikán, pl ilyesmi moddal: Oblivion Retextured [link]
Létezik egyébként olyan mod pack, ami sok mindent foglal magában?

(#12654) MasterMind válasza Rendo84 (#12652) üzenetére


MasterMind
tag

Üdv!

Nos a listában lévők közül nem mind az, viszont a játék felmoddolásához, legyen az csak grafikai, elengedhetetlen más modok megléte is, amik itt szerepelnek. Első körben ajánlom Varlaisaran Oblivion HC modding logout cikkjeit, azon belül is a vol.2-t. Sajnos nem mostanában íródtak, a vol.1-ben ismertetett OBGE helyett van már más, a vol.3, illetve vol.4 meg majd akkor lehet érdekes, ha már unod az alapjátékot. ;]
Az, hogy mit nem szabad kihagyni, annak leginkább a konfigod szab határt, illetve mivel említetted a magyarítás szükségességét, semmi olyat nem tehetsz fel, ami így vagy úgy belenyúlkál olyan tartalmakba, amiket a magyarítás megváltoztat. Sajnos ennek a pontos ismertetése külön cikkeket igényelne, mint ahogy sok minden másnak is, ami felmerülhet egy szabályos felmoddolás keretében.
Az Oblivion esetében még vanilla (modoktól teljesen mentes) környezetben sem beszélhetünk bug-mentességről, maximum csak törekedhetünk rá. Ennek a legjobb módja, ha minden általad telepíteni kívánt mod readme-jét alaposan elolvasod és a benne foglaltakat betartod, illetőleg minél jobban megérted a játék felépülését és a modok működését, annál sikeresebben tudsz kiszűrni egy felmerülő bugot, hibát. :)

Jorusnak: Felpiszkáltad az agyam ezzel a grass distance-el, szóval a density-t megdupláztam és húztam egy "keveset" az enddistance-on. Mondanom sem kell, játszhatatlan ;]


(#12655) Jorus válasza MasterMind (#12654) üzenetére


Jorus
nagyúr

Fényképezni viszont nagyon rendben van! :)

Ellenben te meg felpiszkáltad az agyam az Oblival, úgyhogy már fel is toltam mentésből. :K majd megnézem, milyen beállításokkal is játszottam anno, merthogy a régi ini-t is visszaraktam. Nálam egyébként ezek a modok vannak fent, a többsége az quest/item mod, de van pár grafikai is.

A többségét ini-ből mókoltam, mondjuk nekem az ugridstoload az 9-en van, és néhány extrém helytől eltekintve (Great Forest Chorrol felé pl, vagy az Orange Road néhány völgye) így is játszható (durvább bozótosban is megvan a 25-30 FPS). A konfigunk nagyjából hasonló, csak neked jobb a VGA-d.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12656) genndy válasza MasterMind (#12654) üzenetére


genndy
addikt

Láttam már pár szép Obliviont, de ez nagyon egyben van :C (növényzet, típusok, színek, világítás...) Meg jól áll neki a dús növényzet is :K Videón mozgás közben is megnézném.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12657) Jorus


Jorus
nagyúr

Visszatérés IC-be. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12658) MasterMind válasza Rendo84 (#12653) üzenetére


MasterMind
tag

Nos, a képeimen látható látvány döntő többségéért a Qarl's Texture Pack III + Oblivion Reloaded + Lush & Gaudy Floriana Requiem + Improved Tree & Flora 1 & 2 + Grass Overhaul a felelős. Az általad linkelt mod úgy látom (habár én nem próbáltam), olyan textúrákat cserél, amit a QTP3 nem, de leírás alapján a készítője feltételezi, hogy azt is felraktad. Ha javítócsomag alatt az Unofficial Patch-eket érted, akkor azokból csak és kizárólag azt a kettőt telepítsd, amit a magyarítás felkínál, és lehetőleg a magyarítás legyen az utolsó amit feltelepítesz. Minden egyes feltelepített mod után futtasd a játékot, nézd meg, hogy úgy változott-e, ahogy annak lennie kell. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos Varlaisaran vol.2-es cikke, természetesen enélkül is lehet boldogulni, de nem érdemes. :))
Mod pack kérdés: Tömérdek mennyiségű mod készült a játékhoz, engem 90%-ban csak azok érdekelnek, amik a látványért, grafikáért felelősek. Ebben a kategóriában nincsenek olyan pack-ek amik több modot foglalnának magukba, nem is lenne értelme, hiszen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit szeretne használni.

(#12655) Jorus:
Hát, most, hogy kicsit jobban belemerültem a legfrissebb trendekbe, azt tapasztaltam, hogy az Obli saját .ini-je már kevésbé fajsúlyos. A LOD-ot megoldja a RAEVWD, a víz, a fények és rengeteg minden az OR dolga, ami kíméletlenül felül is írja az .ini-t. A quest/item cuccokból még semmit nem próbáltam, tartozom egy vallomással, kicsit megszállottként ráfeszültem a szétmoddolásra, még mindig nem toltam ki az alapjátékot sem, de már rajta vagyok. :D

(#12656) genndy:
Köszönöm :R Alkalmasint megpróbálok összehozni egy gameplay videót, habár ezt a grass distance-ot nem fogom tudni szállítani (density is kérdéses), olyan 10-15 fps volt amikor ezt a két képet lőttem. :)

(#12659) Rendo84 válasza MasterMind (#12654) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszi, néztem az írásait, hát ez nagyon durva. :)
Ennyire azért én nem szeretnék belemélyedni, megelégszem ha volna egy viszonylag nem túl régi grafikai mod pakk, amit csak feltelepítek és ezt követően élvezem a játékot. Szóval létezik ilyen csomag, ha igen, melyiket érdemes feltelepíteni?
A magyarítást a legvégén kell feltenni majd ugye?
A gépem elbír sokmindent, nagy gond nem lesz.
- VGA: HD 7970 SOC 3Gb
- CPU: i5 3570K 4,4 GHz
- RAM: 8 Gb

(#12660) Jorus válasza MasterMind (#12658) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az ilyen modern dolgokba sosem mélyedtem el, nekem már Varla régi cuccai is túlzók voltak. :) Nekem inkább a questline, a dramaturgia az, ami fontos, szal nekem a lenti modokon kívül a QTP van fent, meg az ini-t módosítgattam még anno jó pár, szal ez a régi iskola. :D

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12661) MasterMind válasza Rendo84 (#12659) üzenetére


MasterMind
tag

Ez esetben akkor így telepíteném sorrendben:

- Oblivion
- Shivering Isles (feltételezem ezt fel fogod tenni)
- Shivering Isles Patch 1.2.0416 official
- OBSE (Oblivion Script Extender)
- Oblivion Mod Manager (OBMM) Ezzel tudod majd kezelni a modokat, és ezzel is kell majd indítanod a játékot. Ne próbálkozz e nélkül.
- DLCs (SI-vel egyetemben feltételezem ezeket is felrakod majd)

Ha ez megvan és fut rendesen, akkor ez az alap. Ha problémamentesen fut, ajánlott az egész Oblivion mappát lemásolni backup-ként. (nem vicc)
Erre dobd fel a Qarl's Texture Pack 3-at, lehetőleg az OMOD verziót, ami azt jelenti, hogy az OBMM felismeri és telepíti Neked.
Ha ez is megvan, mehet a magyarítás, telepítőben olvass el mindent figyelmesen aztán hadd szóljon. :)

(#12662) Rendo84 válasza MasterMind (#12661) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszi a segítséget. :)

Ezeket találtam egyébként, amik nagyobb terjedelműek. Ezekről konkrétan mi a véleményed?
Ha ezek közül telepítenék? A magyarítással együtt melyek futnának problémamentesen szerinted?
Nekem van közte pár szimpatikus, csak kérdés melyikhez mit szólsz. :)

- Qarl's Texture Pack III Redimized - QTP3 R by Qarl and Bomret and dev_akm
- Qarls TP3 for NMM by Qarl
- Unofficial Oblivion Patch by Quarn and Kivan and Arthmoor and PrinceShroob
- Oblivion Graphics Extender by -Timeslip -Scanti -ShadeMe and –Ethatron
- Oblivion Reloaded - OBGE v4 by Alenet - Timeslip - Scanti - ShadeMe – Ethatron

(#12663) genndy válasza Rendo84 (#12662) üzenetére


genndy
addikt

Röviden és velősen: amiben nincs szöveg az nem zavarja a magyarítást. Amiben van, az sem feltétlenül, mert ha új tartalom akkor nem kavar be, csak angol lesz. Ami alapjáték-dolgokat változtat az szívás.
A kérdezettek textúramodok, nincs bennük szöveg, mehetnek. Az UOP ne, mert az benne van a honosításban (még ha egy régebbi is). DLC-k unoff.patcheit ne rakd fel, mert azok sincsenek magyarítva. Graphics Extender sem kell, ahelyett van a fejlettebb OR.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12664) MasterMind válasza Rendo84 (#12662) üzenetére


MasterMind
tag

A QTP3 és a QTP3 Redimized között egyesek számára érzékelhetőbb mások számára kevésbé érzékelhető minőségkülönbség van a sima javára, viszont a Redimized jóval kevesebb VRAM-ot használ. A videókártyádnak bírnia kell a simát, de ezt csak Te fogod tudni eldönteni, hogy melyik jön be Neked. Értelemszerűen csak az egyiket telepítsd.
Az unofficial patch-nél, mint korábban írtam a magyarítás telepítője fel fogja Neked kínálni az akkor használatos verziót. Ezt telepítsd, mert mai legfrissebb kompatibilitási problémákat okozhat a magyarítással.
Az Oblivion Graphics Extender (OBGE) egy mára már elavult projekt, ehelyett van az Oblivion Reloaded (OBGE v4) amit Te is írtál. Ez elég mélyen belenyúl a játék motorjába, sok extra shader-t és effektet ad hozzá, ezek megértése már egy bonyolultabb folyamat, Nexuson a leírásában mindent megtalálsz. Ezt telepítheted a magyarítás után is, nem fogja összezavarni.
Amit még nem mondtam, hogy szükséged lesz a BOSS (Better Oblivion Sorting Software) nevezetű kis programra, ami abban segít, hogy a modok a megfelelő sorrendben töltődjenek be (futtasd minden esetben, amikor felteszel bármi újat), a program tudja mit hova kell rendeznie, kivéve a magyarítást, ami két .esp fájlt fog hozzáadni a mod listádhoz. Ezeket majd legvégül kézzel a lista végére kell tenned.

Jorus:
Ezért csodálatos ez a játék, ahányan vagyunk annyiféleképpen alakíthatjuk, variálhatjuk. :))

[ Szerkesztve ]

(#12665) Rendo84 válasza MasterMind (#12664) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszi mindkettőtöknek!

Rendben akkor a Qarls TP3 lesz majd.
Nekem eredeti steames verzióm van GOTY Deluxe Edition, tehát mindent tartalmaz és telepít is azonnal, ha kell ha nem. :)
A játékot már feltelepítettem egyébként és sorban a többi így jön majd?:
- Oblivion mod manager
- Better Oblivion Sorting Software
- Qarl's Texture Pack 3
- Magyarítás- Belenéztem a leírásba, itt kellessz vele mókolni kicsit ahogy látom.
Ezt a pontot viszont nem is értem egészen: 8. A magyarított grafikákhoz és a térképhez kell az Oblivion Mod Manager Utilities-Archive invalidation modulja "BSA redirection" módban. Az "Update now" gombbal lehet működésre bírni őket, Anti- vagy Dark UI-val együtt. Ha esetleg valami gond lenne a grafikákkal, segíthet a "Reset BSA timestamps" gomb.
- Unofficial patch (magyarítással együtt)

Még annyi kérdésem lenne, hogy ha a későbbiek folyamán ismét felteszem a játékot a gépre, a régi mentések betöltéséhez szükségesek lesznek a modok, amit jelenleg most használok majd?

(#12666) Jorus válasza Rendo84 (#12665) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ha később visszateszed a játékot, akkor a modokat is vissza kell tenni, ha nem teszed őket vissza, akkor a mentés betöltésénél jelzi, hogy vannak elemek, amik a továbbiakban nem elérhetők. Ez okozhat problémát, de nem feltétlenül.
Ha megvan a szétmodolt, belőtt játék, célszerű lementeni a win játékkönyvtárában található Oblivion mappát és a program files alatti Obli/Data mappát, és amikor újra felteszed, akkor ezeket kell csak visszamásolni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12667) Varlaisaran válasza MasterMind (#12664) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Egész jól sikerült az új Oblid, feelingre kicsit hajaz a Nehrimre, ami egyáltalán nem baj. Kb. ez az a skyrimverő, "gyárias" look&feel, ahol nincs az a kendácsolás érzet, hogy ezt innen, amazt onnan. A load order sem rossz, jó példa arra, hogy semmi szükség a "százmodos" parasztvakításra egy jó kinézethez. Remélem hosszú életű is marad.

BTW, hol állnak a nagy questek? MQ, DLC-k, és SI.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12668) Rendo84


Rendo84
senior tag

Olyan könnyű és egyszerű beállítani ezt az egészet, hogy már két napja szenvedek vele folyamatosan. Annak biztosan az, aki már 100x csinálta. Én 2x végigmentem a procedúrán megfontoltan és egyszer sem sikerült.

Első lépésként steamről telepítem a GOTY Digital Edition-t. Elindítom fut szépen, minden ok.

Második lépésként az OBSE-t telepítettem, illetve csak ki kellett csomagolni a játék főkönyvtárában. De meggyűlt a bajom az indítással. Kipróbáltam, rákattintottam az obse_load-exe-re és hibát írt ki. Hosszú keresgélés után steamen találtam egy ilyen leírást:
1. Install OBSE into your steamapps\common\oblivion directory as you normally would

2).Get this file: http://media.steampowered.com/content/obse_loader.zip and extract the obse_loader.exe over the top of the one from the standard OBSE install in your oblivion folder.

3) Run obse_loader.exe and everything should now work (you'll get passed through the loader first, just hit play).

At least it worked for me.

Így most gyakorlatilag ha az obse_load-exe-re rákattintok, akkor elindul a launcher. Ez így normális, jó lesz így?

Harmadik lépésként: OBMM: Feltelepítettem és azon belül a Launcher Oblivionra kattintottam és ezt az üzenetet írja:
This is a internal service announcement, due to the huge number of people who completely missunderstand what this button is for.
Basically, You do not have to use this button for OBMM to work!
Launching Oblivion via the normal Launcher will not magically make OBMM lose it's load order or anything.
If you want to override this behaviour, or launch a custom program, you can just edit the command line box in the settings.
To provethat you' ve read this, hold down shift while clicking OK so that this message will not appear again

Ebből semmit sem értek gyakorlatilag. :) Egyébként innen az OBMM-ből kell majd indítani a játékot vagy az obse_load-exe-vel?
Ismét hosszas keresgélés a neten, míg egy német fórumon találtam egy írást, miszerint a Shiftet nyomva kell tartani és úgy rákattintani az ok gombra. Ezt követően indult csak utána az OBMM-ből a Launcher.
Eddigre már szépen elgurult a gyógyszerem is egyébként.

Negyedik lépésként a BOSS-t telepítettem, nagy meglepetésre nincs vele gond, de csak ezzel az egy dologgal!
Ki is próbáltam át is rendezte úgy a dolgokat, hogy még mod-ot fel sem telepítettem.

Ötödik lépésként a QTP3- OMOD verzióját telepítettem. Leírás szerint pontról pontra végigmentem. Igaz csak másodszorra sikerült, de ez a része már tiszta nekem.

Hatodik lépés: A magyarításnál is volt gondom, a steames verziójú leírásnál: [link]

A magyarítás 4. pontjánál, mikor töröltem a magyarítás telepítését, akkor kíváncsiságból ránéztem az Oblivion Mod Managerre és látom, hogy szinte minden eltünt. Legalább is az öszes DLC, a bal oldali táblázatból. Ez normális így? :D

Itt már az 5. pontnál is gondom van, mert hogy nincs feltüntetve az, hogy mikor elindítom másodszorra a magyarítás telepítését, akkor itt is kell biztonsági mentés, vagy sem? Melyiket válasszam ki?
7. pont: Készíts másolatot az Oblivion - Misc.bsa-ról Oblivion - Misk.bsa néven.
Minden tiszteletem az íróé, de ezt hol találom és miért kell készítenem másolatot, ha pedig készítek is, mit kezdjek vele?

A 8-as pont-ot a leírás alapján képtelen voltam megcsinálni. Mikor a végén az Update now-ra kattintottam, csak annyit írt hogy Done. Ennél a pontnál nálam teljes a homály. :)
9. pont: A módosított oblivion.exe-t ha akarod, másold be az Oblivion könyvtáradba.
Ha akarom? Most kell vagy sem? Egyáltalán hol van a módosított oblivion.exe? Én módosítottam valamelyik pontban csak nem tudok róla?

És még nincs vége.

A BOSS-t minden lépés után futtattam egyébként.
Jelenleg most így néz ki a lista felülről lefelé:

Oblivion.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
UOP Vampire Aging & Face Fix.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCOrrery.esp
DLCVileLair.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCSPELLTomes.esp
DLCThievesDen.esp
DLCBattlehomCastle.esp
DLCFrostcrag.esp
Knights.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp
DLCShiveringIsles.esp
DLCFolians.esp
DLCBeretva.esp

Az utolsó kettő nincs kipipálva mert:

DLCFolians.esp: Ha rámegyek a kurzorral, azt írja- a DLCSPELLTomes.esp fordítása, anélkül nem működik.
DLCBeretva.esp: Ha rámegyek a kurzorral, azt írja- a DLCMehrunesRazor.esp fordítása, anélkül nem működik.
Van egy olyan érzésem, hogy ezt a kettőt nem írta felül, hanem külön sort hozott nekik létre. Mi ennek az oka?

Ha a többi DLC-re rámegyek, magyarul írja ki a felugró ablakban a rövid leírásukat egyébként. Kivéve a SpellTomes és a Mehrunes-nél.

Jelenleg mikor indítom a játékot, hibával leáll persze.

[ Szerkesztve ]

(#12669) Rendo84 válasza Rendo84 (#12668) üzenetére


Rendo84
senior tag

A legvégén a magyarítás mókolása után nem indult már, azt elfelejtettem hozzátenni.
Ha esetleg nem szeretne senki segíteni nekem, akkor tovább nem is próbálkozok.
De leírtam minden esetre a problémákat, aki erre téved és arra adja a fejét, hogy szeretne játszani és telepíteni 1 modot és 1 magyarítást, az párszor gondolja át, mielőtt nekivág. :DDD

(#12670) genndy válasza Rendo84 (#12668) üzenetére


genndy
addikt

Rossz hírem van, kb. az OBSE-tól kezdheted újra az egészet (de amúgy kell az neked? Mit akarsz még fölrakni ami igényli?) Ugyanis rögtön az Oblivionnak kell indulnia, nem a Launchernek. De amúgy az első hibaüzenetnél megállhattál volna és ide becopyzod, akkor nem kell netet túrni meg fájlokat felülírni... az OBSE tökéletesen kompatibilis a Steam verzióval, nekem is az van és megy (ment). Ugye innen szedted le? http://obse.silverlock.org/
Az OBMM-es üzenet tökéletesen leírja, hogy NEM kell onnan indítanod az Oblit. Megcsinálja a modokat meg a sorrendet és kész, nem kell futtatni. Nem is tudom miért van benne ez a gomb (az utolsó sorban egyébként pont az van, hogy shift+kattal eltüntetheted az üzenetet, nem hülyék, beleírták). Ha fönt van az OBSE akkor az obse_loader-el kell, különben az nem fog működni.
Magyarítás: igen, normális hogy mindent töröl. Azokat felülírta, uninstallnál leszedte, a következő telepítésnél majd visszarakja.
Nem kell a második telepítésnél biztonsági mentés, mert akkor éppen nem nagyon van mit menteni, hiszen letörölt egy csomó mindent.
A Misk.bsa-s részt nem értem. Illetve kb. értem mit csinál, az UI fájljait beleteszi/lecseréli a .bsa-ban, és azért nevezteti előtte át veled, hogy legyen biztonsági mentés. De ez tökéletesen működik úgy is ha mondjuk a Misc.bsa-t meghagyod így, de a piszkálása előtt lemented más néven, egy lépéssel kevesebb, nem kell ini-t túrni.
Nem akarod a módosított oblivion.exe-t. Akkor bukod a Steames fícsöröket (játékidő számolás, overlay).
A modsorrended kicsit fos. Valószínűleg ezért sem indul. Ez jobban tetszik:
Oblivion.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
UOP Vampire Aging & Face Fix.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCOrrery.esp
DLCVileLair.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCSPELLTomes.esp
DLCThievesDen.esp
DLCBattlehomCastle.esp
DLCFrostcrag.esp
Knights.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp
DLCFolians.esp
DLCBeretva.esp

(javítás ne legyen olyan .esp előtt mint amire vonatkozik :O DLCShiveringIsles.esp+Unofficial Shivering Isles Patch.esp)
A Knights az jó a vége felé, arra mindenki panaszkodik hogy kifagyásra hajlamos, de ha így van akkor állítólag jobb.
A Beretva meg a Fóliáns azért külön sor, mert nem az eredeti fájlokat írják felül, franctudjamiért (DLCMehrunesRazor.esp, DLCSPELLTomes.esp) (ilyenben egyébként megszaladt a morrohun keze, azért kell az egész hangcserés cécó is mert az összes vonatkozó fajnevet lefordították, a scriptekben is) Ha megfigyeled, itt is előbb van az eredeti modul és utána a magyarítása (vagy javítása, vagy bármi olyan ami arra vonatkozik).

LEHET hogy valamiben hülyeséget írtam, vagy már rosszul tudom, kb. 3 éve játszottam vagy modoltam utoljára Oblit. Ha valaki jobban tudja javítson ki.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12671) Rendo84 válasza genndy (#12670) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszönöm a segítséged!

Már az alap oblitól kezdem ismét az egészet.
Az OBMM fent van már és ennyi.
Az OBSE-re nincs is szükségem? Mert csak a QTP3 és a magyarítás-t szeretném feltenni egyenlőre. Bár ártani nem árt ha fent van gondolom. Egyébként ebben a videóban is ugyan úgy csinálták [link] mint én, annyi különbséggel, hogy én kompletten kicsomagoltam az obli könyvtárban mindent. Gondolom a steam miatt is van ez az exe felülírás, nem tudom.
Egyébként hogyan indítsam a játékot akkor? Az OBMM programot meg kell nyitni, az obse loader exe indítása előtt?

(#12672) Rendo84 válasza genndy (#12670) üzenetére


Rendo84
senior tag

Jelenleg fent van minden, a magyarítás 6. pontjánál viszont megálltam. Egyenlőre így fut a játék és a magyarítás is jó, kivéve pár apróbb dolgot, mint a menü és az ilyen beépített grafikai dolgokat.
Most még nem merek továbblépni, inkább a tanácsotokat szeretném kérni a 7. és 8. pontokban, mert nem világos.

A sorrend pedig most így néz ki:

Oblivion.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
UOP Vampire Aging & Face Fix.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCOrrery.esp
DLCVileLair.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCSPELLTomes.esp
DLCThievesDen.esp
DLCBattlehomCastle.esp
DLCFrostcrag.esp
DLCFolians.esp
DLCBeretva.esp
Knights.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp

Ez így tökéletes, vagy valamit még cserélnétek rajta a biztonság kedvéért?

(#12673) genndy válasza Rendo84 (#12671) üzenetére


genndy
addikt

OBSE: ártani nem árt ha fent van, de ha nem használsz semmi olyat aminek kell akkor felesleges (azt ár nem tudom hogy a magyarításba tettek-e olyat aminek kell).
Az OBMM csak akkor kell ha modot teszel fel, vagy sorrendet állítasz (mert azzal is lehet, nem feltétlenül kell a BOSS). Egyébként el is felejtheted, a játékot az obse_loaderrel indítod (vagy a sima Oblivion.exe-vel ha nincs OBSE. Vagy a Launcherrel, bár ez utóbbit nem javaslom mert összekuszálhatja a jól beállított modsorrendet).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12674) frem1790


frem1790
tag

Látom ezerrel megy a modolás, sok sikert és kitartást hozzá! ;)
Én a napokban fejeztem be az első teljes végigjátszásomat. Nem éppen aktuális már a dolog és nem is vagyok egy nagy játékguru, de leírom a véleményem a játékról - ha már beleöltem majd 300 órát. :B
Egy steames goty játékkal játszottam, nem használtam semmilyen modot, csak a magyarítás volt felrakva.
Kezdem a negatívumokkal, két dolog nem tetszett.
Az első: voltak karakterek amelyeket nem találtam elég realisztikusnak. Fura egy fantasy játéknál realizmusról beszélni, de nekem a kisördögök, néhány deadra szörny, a minotauroszok valahogy nagyon meseszerűre sikeredtek(a minotaurosz a görög mitológiából meg abszolút nem illett bele nekem a játékba). De akiken állandóan röhögőgörcsöt kaptam azok szegény ogre-orkok voltak. Abszolút nem tűntek számomra ijesztőnek a kerek, zöld fejükkel. Ráadásul teljes Shrek hasonmásoknak látszanak. Nem néztem utána, hogy ez a játék vagy a film volt-e előbb, de lehet valaki valahol koppintott. ;]
A második: a karakterfejlesztés. Teljesen szubjektív, hogy ki, hogyan szeret játszani, ezért lehet, hogy sokak számára érthetetlen lesz, hogy mi volt a bajom. Én szeretem magam beleélni a sztoriba és a karakter bőrébe. Most is így tettem, a megszerzett pontokat szépen toltam rá a számomra fontosnak ítélt és majorba tett skillekre. Így nagyon gyorsan nagyon magas szinten találtam magam és szinte játszhatatlan nehézségűvé vált az egész.
Itt hibáztam, mert lejjebb vehettem volna a nehézséget és ráálhattam volna néhány olyan képesség húzására is amit eredetileg nem akartam, de én inkább újrakezdtem. Átnyálazva ugyanis a fórumot találtam a karakterfejlesztésről leírásokat: nevezetesen, hogy pont fordítva kell csinálni, minorba a számomra fontos képességeket, majorba pedig a másodlagos, de jól húzhatókat.
El is kezdtem újból a játékot ezen az irányvonalon. Az eredmény nem nyűgözött le. Az első ötven óra játékélményét megölte a számolgatás, meg a sok idétlenkedés a szintlépéshez. A végén aztán lett egy olyan tápos multifunkciós karakterem, hogy a továbbiakban minden kihívás elveszett.
Mindazonáltal végigvittem vele a játékot, és itt következnek a pozitív élmények. Hihetetlen jó sztorija van a játéknak, izgalmasak, változatosak a fő és mellékküldetések, hatalmasok a kiegészítők, gyönyörű a grafika és még komoly bugokba sem futottam bele.
A küldetésekről csak szuperlativuszokban tudok beszélni: a megszokott öld meg, gyűjtsd össze sablonok mellett nagyon érdekes, csavaros küldiket kaptam. Ráadásul a mágusok meg a tolvajok céhe küldetések még ki is maradtak most, mert a harcos vonalat vittem.
A két nagyobb kiegészítő akkora, hogy szinte játék a játékban. A Reszkető szigetektől az elején kicsit húztam a szám de aztán annyira belejöttem a sok őrölt dologba, hogy sajnáltam mikor vége lett. Érdemes ezt a részt egyvégtében - a fősztorival nem keverve - lejátszani.
Mindenképpen van még két végigjátszás a játékban számomra a későbbiekben. De okulva a tanulságokból, nem fogok megint bíbelődni a karakter tápolásával, inkább lentebb veszem majd a nehézséget.
A fentiek figyelembevételével mindenkinek jó szívvel ajánlom a játékot akinek még eddig kimaradt. Nagyon nagy élmény!

Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)

(#12675) MasterMind válasza Varlaisaran (#12667) üzenetére


MasterMind
tag

Köszi :R Nehrimet amúgy, hogy kell elképzelni? Érdemes lesz majd kipróbálnom? Majd úgy fél év múlva... ;]
Sehogy nem állok, régebben volt egy mentésem, de inkább új karaktert kezdtem, pontosan azt a számolgatós fajtát, amit frem1790 most taglalt. Ez a számolgatás lópikula egy M.A.G.U.S. partihoz képest. Persze, az más világ... :))
A Főmágusi posztért ügyködöm pillanatnyilag :P

(#12676) vajaskifli válasza Rendo84 (#12668) üzenetére


vajaskifli
tag

Szia!

Már az elején rosszul tetted fel az OBSE-t. Mindig amit fel szeretnél tenni olvasd el a readme fájlt!!!!

Szóval, ha steam-es verziót használsz NEM KELL az obse_loader.exe. -> obse_readme.txt világosan leírja.

Bemásolod az oblivion könytárba a következőket: obse_1_2_416.dll, obse_editor_1_2.dll, obse_steam_loader.dll -t. Majd a Steam felületén kikapcsolod a Steam átfedés játékon belül opciót (beállításoknál van).

Steames deluxe oblivionom van, hibamentes magyar nyelvű qtp3-al.

(#12677) CJ4567 válasza MasterMind (#12651) üzenetére


CJ4567
veterán

Nálam az All Natural Weathertől a játék nem tölt be. Ugye én kivettem az intro videókat, ezért annyi történik, hogy Oblivion logó, loading, és itt megáll.

No Sana No Life

(#12678) CJ4567 válasza CJ4567 (#12677) üzenetére


CJ4567
veterán

Semmi, újraraktam az All Naturalt, és most működik.

No Sana No Life

(#12679) CJ4567 válasza CJ4567 (#12678) üzenetére


CJ4567
veterán

Mégse, egy játék újraindítás után megint csak All Natural nélkül működik.

Ha be van kapcsolva a Knights of The Nine Unoffical Patch, akkor nem működik, ha kikapcsolom, egyből betölt a játék :W

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#12680) genndy válasza CJ4567 (#12679) üzenetére


genndy
addikt

Kétlem, nálam fönt van mindkettő és megy.
Oblivion.esm
All Natural Base.esm
RealisticLeveling.esm
HrmnsOblivionScriptOptimizationv1.0.esp
Unofficial Oblivion Patch.esp
UOPS Additional Changes.esp
DLCOrrery.esp
DLCOrrery - Unofficial Patch.esp
DLCFrostcrag.esp
DLCFrostcrag - Unofficial Patch.esp
DLCFrostcrag_MysticEmporiumPatch.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCHorseArmor - Unofficial Patch.esp
DLCVileLair.esp
DLCVileLair - Unofficial Patch.esp
DLCSpellTomes.esp
DLCSpellTomes - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch - SSSB.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCMehrunesRazor - Unofficial Patch.esp
DLCBattlehornCastle.esp
DLCBattlehornCastle - Unofficial Patch.esp
Knights.esp
Knights - Unofficial Patch.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
USIPS Additional Changes.esp
All Natural.esp
All Natural - SI.esp

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12681) CJ4567 válasza genndy (#12680) üzenetére


CJ4567
veterán

Nálam ha bekapcsolom, betöltéskor el se kezd tölteni. Feladatkezelőben használja a CPU-t, de nem tölt. Kikapcsolom, betölt.

Mi a... Most hogy leírtam, működik.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#12682) vajaskifli válasza CJ4567 (#12679) üzenetére


vajaskifli
tag

+1 genndy

Én is használom mindkét modot gond nélkül. Sőt mindkét mod alap egy moddolt oblinál, sok más mod épül az AN-re pl. Immersive Interiors.

Szerintem nincs nagy baj, küldjed rá a BOSS-t.

(#12683) MasterMind válasza CJ4567 (#12679) üzenetére


MasterMind
tag

Én csak a magyarításhoz mellékelt unofficial patcheket használom (alap+SI), az All Naturalből pedig .omod verzió van telepítve, miután manuálisan telepítve nálam se működött tökéletesen. :)

Load orderem:

[ Szerkesztve ]

(#12684) CJ4567 válasza vajaskifli (#12682) üzenetére


CJ4567
veterán

LOOT-ot használtam, de akkor megnézem BOSS-sal. Most megint nem jó, miután crasheltem Weynon Apathyból kilépéskor. Úgy tűnik érzékenyebb ez a játék modolásra mint a Skyrim.

Nem, így se jó. Viszont ha kikapcsolom a Knights of the Nine Unofficalt, egyből működik...

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#12685) vajaskifli válasza CJ4567 (#12684) üzenetére


vajaskifli
tag

Pedig semmi gázos mod nincs fennt, ami bekavarhatna. Szerintem csak a modok betöltési sorrendjével lehet gond. Próbáld ki, hogy minden más modot az unofficial patch-ek után töltsön be, hátha bejön.

(#12686) vajaskifli válasza MasterMind (#12683) üzenetére


vajaskifli
tag

Nagyon szép az oblid! Rég láttam mostanában ilyet!

A gondosan összeválogatott növényzet mododat el lehetne kunyerálni? :B

(#12687) CJ4567 válasza vajaskifli (#12685) üzenetére


CJ4567
veterán

Így se jó. A Knights of The Nine Unoffot kilövöm, egyből jó. Megpróbálom az ESP-t újra átmásolni, hátha valami elromlott.

Nem, így se jó.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#12688) genndy válasza CJ4567 (#12687) üzenetére


genndy
addikt

Azt kipróbáltad már hogy az All Naturalt a KotN unoff után teszed, ahogy nálam van és jó?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12689) CJ4567 válasza genndy (#12688) üzenetére


CJ4567
veterán

Megnézem.

Nem, csak a KotN Unoff nélkül jó. Nem értem miért.

No Sana No Life

(#12690) MasterMind válasza vajaskifli (#12686) üzenetére


MasterMind
tag

Szívesen közzétenném, csak a módját kell még kitalálnom. Egyrészt jól bele kell túrnom a fájlokba, és úgy összerakni egy .zip-et, hogy ne maradjon ki semmi. Hiába két hete válogattam, franc se emlékszik már a fájlnevekre, hogy melyiket honnan. :D De igyekszem :U

(#12691) Rendo84


Rendo84
senior tag

A szenvedésemnek még nincs vége! :DDD

Sikerült a magyarítás kompletten működik minden, majd még tesztelem és írok róla hogyan is sikerült megoldani.
De mindenek előtt újratelepítek mindent 4.-szer is ;] , és már csak azt szeretném megtudni, hogy pontosan mivel indítsam a játékot, hogy a telepített kiegészítők jól működjenek és ne legyen kavarodás?
Amik fent vannak a gépen: OBSE, OBMM, QTP 3 OMOD verzió, Magyarítás Dark UI-val, BOSS.
1. OBMM-en belül indítsam a Launcherrel?
2. Steam listából indítsam? (Itt lehetséges hogy a gyári launchert indítom vele, nem tudom)
3. Ahova telepítettem a játékot, a gyári Oblivion.exe-vel indítsak?

Tutira szeretnék menni, ezért inkább megkérdezem, nehogy pár játék óra után kellemetlen helyzetbe kerülök, aztán kezdhetek emiatt mindent elölről.

[ Szerkesztve ]

(#12692) MasterMind válasza Rendo84 (#12691) üzenetére


MasterMind
tag

Indítsd OBMM-el. A gyári launcher összekutyulja a betöltési sorrendet. Semmi nem fogja használni az OBSE-t, de ez teljesen mindegy. Nincs kihatással semmire ha fut. :)

(#12693) Rendo84 válasza MasterMind (#12692) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszi!

Nem is az OBSE miatt szerettem volna megtudni az indítást, hanem a mod és a magyarítás dolgai miatt.
Az OBSE szerintem sem lesz nálam érdekes, de ha fent van ártani nem árt. :)

(#12694) genndy válasza Rendo84 (#12691) üzenetére


genndy
addikt

3.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12695) Rendo84 válasza genndy (#12694) üzenetére


Rendo84
senior tag

Köszi.
Örülök neki hogy így megoszlanak a vélemények. :D

(#12696) Rendo84


Rendo84
senior tag

Egyébként a magyarítás telepítőjében felkínált grafikai feljavítás mennyire működik jól, használható?
Illetve volna valakinek kimaxolt ini file? Szívesen kipróbálnám, persze csak ha úgy van optimalizálva, hogy a HD7970 SOC vga-m megbirkózik vele.

Valamint a karaterfejlesztésről tudnátok valamilyen infót küldeni? Sámolgatni biztosan nem fogok, a játékélményt elrontani nem fogom ezzel, de valamilyen szinten mégis betartanám az ajánlott karakter fejlesztését. Gondolok itt a major és minor képességek elosztásáról a játék elején mit hova kell elosztani, szorzók, stb..

[ Szerkesztve ]

(#12697) CJ4567 válasza Rendo84 (#12696) üzenetére


CJ4567
veterán

Nekem van ini fájlom(Katt777 maximum Oblivion írása alapján), a 6770-em 1280x1024 8x Edge Detect AA-val éppen megbírkózik, van ahol 30FPS épp megvan, bár még nincs fent Better Cities, és valahogy el kéne indítani a játékot KotN Unoffal ha fent van az All Natural.

No Sana No Life

(#12698) vajaskifli válasza Rendo84 (#12691) üzenetére


vajaskifli
tag

Én a steam listából indítom, mivel az obse-t is aktiválja. Újra leírom: az obse readme minden információt tartalmaz. Ha magyar akkor is steamen indítok, de akkor feljön a morrohunos launcher, majd ott a játékra klikk és megy, ugyanúgy aktiválja az obse-t. (én nem használom a morrohunos mókolt obse.exe-t)

Véres kínszenvedéssel jár egy jól moddolt oblivion! :DD

[ Szerkesztve ]

(#12699) Rendo84 válasza vajaskifli (#12698) üzenetére


Rendo84
senior tag

Hárman írtatok háromféle verziót. Most akkor kinek higgyek? :)

(#12700) GypsFulvus2


GypsFulvus2
őstag

Üdv!
Kb 5 éve nem jártam már Tamrielben, de most nekem is megjött hozzá a kedvem. Viszont rögtön problémába ütköztem a moddolásnál. Az Unoffical Patch (Quarn and Kivan-féle) telepítése után a játék minden kilépéskor crashel. Az unoff patch telepítése előtt hibátlanul működött. A játék futásakor nem tapsztalok hibát, csak kilpéskor. Ez nem tűnik nagy gondnak, de azért zavaró, mert azt jelzi, hogy valami nem működik megfelelően.
Kérdésem, hogy tapsztalt-e valaki hasonló hibát? Illetve találtam egy alternatív unoff patch-t. Ez a merged változat elméletileg egybegyúrta a többit egyetlen .esp file-ba, ami nagyon szimpatikus számomra. Kérdés, hogy mennyire megbízhatóan működik. Használta már valaki ezt a verziót?
A másik dolog, hogy az OBSE telepítésénél azt írja, hogy az obse_1_2_416.dll, obse_editor_1_2.dll, obse_loader.exe és Data folder-t kell az Oblivion könyvtárba másolni (dobozos GotY Deluxe kiadásom van). Van viszont egy "src" nevű folder is, amit nem említ sem a dobozos, sem a steam-es installálásnál. Ez micsoda, és szükség van-e rá? Másoljam-e ezt is a biztonság kedvéért az Oblivion könyvtárba, vagy hagyjam figyelmen kívül?

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.