Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:56:50

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12101) Varlaisaran válasza Jorus (#12100) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Hát a 460 már fél lábbal a paradicsomban:) Mondjuk én titkon reméltem hogy elsőnek a proci adja be a kulcsot, így okot adva magamnak váltásra. Vénséges darab, laza 1ghz+ overclockkal, gyárinál alig jobb hűtéssel jár, fsb, feszek, egyéb varázslatok az egekben, de nem különösebben érdekli, olyan mint a gonosz Théoden király, aki körül mindenki kipusztul, de ő csak ül ott középen és nézi. Uralkodása alatt elfogyasztott két tápot (a mostani is cincog már), egy alaplapot, szószerint egy marék ramot, két hdd-t, egy audigy-t, elfogyott alóla három darab 8800Ultra és a 460, és szerintem a trónörökös vgat is túléli majd.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12102) genndy válasza Varlaisaran (#12101) üzenetére


genndy
addikt

LotR utalásért nagy piros pont.
(nem mellesleg nagyon röhögtem a hsz-en :D :C )

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12103) #67026816


#67026816
törölt tag

Udv Mindenkinek! Eddig a Skyrimmel toltam, ket honap alatt tobb, mint 400 orat, ugyhogy ez igy eleg tomeny volt, szoval mar valtanek. Eddig nem jutott volna eszembe visszafele menni a technologia teren, de annyira beleszerettem ebbe a vilagba, h azt hiszem megveszem az Obliviont is. Az lenne a kerdesem, hogy mennyire lesz lehangolo igy a Skyrim utan(nem is felztetlenul a grafikara gondolok) hanem ai, harcrendszer kidolgozottsag(sokakkal ellentetben nekem nagyon bejott) van e olyan osszetett az rpg vonal, fejlodesi rendszer, ilyenek. Es mik a legfobb modok, amikkel fel tud nőni kicsit az utodjahoz?

(#12104) Jorus válasza #67026816 (#12103) üzenetére


Jorus
nagyúr

Én is épp most tettem el a Skyrim-et egy időre, eddig szumma 724 óra van benne. Szal jöttem vissza Oblizni. Mondjuk 2006 óta még nem nagyon untam meg huzamosabb időre.

Grafikai téren megfelelő modokkal a karaktermegjelenésen kívül nem "kicsit felnő" a Skyrimhez, hanem sokkal szebb. :) Illetve nyers összehasonlításnak nincs is értelme, hiszen Cyrodiil és Skyrim meglehetősen eltérő éghajlatú része Tamrielnek. Skyrimban sosem lehetne erdőket készíteni a röhögségesen remegő LEGO-fákból, Obliban meg ott a Speedtree. Ezzel együtt az Oblinak - pusztán a fenti okból kifolyólag is - lágyabb, színesebb, kicsit meseszerűbb megjelenése van, mint a szálkásabb, kopárabb, sziklás Skyrimnek. Az is fontos lehet, hogy némileg erősebb vas is kell alá, hiszen a motort nem a modokhoz írták, azok nem tökéletesen optimalizáltak.

AI butuskább, például, ha ellősz az ipse feje mellett fél centivel egy nyílvesszőt, nem veszi észre. Ugyanakkor van mondjuk Guard Overhaul mod, ami az őrök viselkedését dolgozza át. Nem próbáltam, csak olvastam.

A harcrendszer az kb. ugyanaz. Illetve Katt és Varla biztos megmondják, mik a lényegi különbségek, de játékélményben semmi érdemeit nem tudnék felhozni azon kívül, hogy nincs kétkezes harc, de van spell casting kétkezes fegyó mellett is. Ja, igen, a lényegi különbség, hogy Skyrimben vhogy nagyon elcseszték az íjászkodást, ám Obliban még kalkulálnak a gravitációval is. :) Életszerűbb ezáltal a célzás.

Fejlődés egészen másképp műxik, sokkal összetettebb, mint a Skyrimé - ez vagy tetszik vkinek, vagy nem. Major, minor skillek vannak, fejlődés és szintek, nem perkek. Nem írnám le az egészet, ha kérdésed lesz, majd jössz.

A sztorivonal érdekesebb, már csak azáltal is, hogy sokkal több minden történt a TES4 idejében, mint a TES5-ében, de ez is mondjuk ízlés kérdése. RPG szempontból ez sem erős, ahogy Skyrimben is nagyjából nulla az RPG-szint; értem ezalatt, hogy nem nagyon lehet kijátszani egy karakter jellemvonásait, egyszerűen azért, mert nincsenek kidolgozva kellő részletességgel a párbeszédek, döntési struktúrák, stb.

Ha Skyrimet WS alatt modoltad, akkor ez kicsit bonyolultabb lesz, de ha otthonosan mozogsz a Data mappában meg a Mod Managerben, akkor nincs különbség e tekintetben a gámák között, csak Oblinál figyelni kell telepítéskor, hogy melyik patch-t melyik után teszed. Steam-es verzióról kiskornel nyilatkozni.

Itt dobtam néhány képet, hogy most hogy fest a játék, és ezek a modok vannak fent:

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12105) Varlaisaran válasza Jorus (#12104) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Szépen összefoglaltad. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem az ő nézőpontjának kérdése az, hogy megszereti-e vagy sem. Ha "csak egy játékról" van szó, aminek az 5. része után a 4. részével játszik akkor esélyes hogy csalódni fog, és még Weynon Priory előtt uninstall lesz belőle. Ha viszont a TES 5. után játssza ezt, akkor itt bizony lesznek húb*zmeg-ek, ha ennek tetejébe fogékony a LoTR-szerű "mesebeli" atmoszférára, a sokkal varázslatosabb zenékre, stbstb., akkor vanillában is szebbnek és vonzóbbnak találja majd.
Az Oblivion egyébként egy ritka állatfaj, olyat tud, amire kevés játék képes. Ha valaki szereti, és képes annyira azonosulni vele, nem is fog figyelni a grafikára, a textúrákra meg a többi vacakra, mert azt fogja belül látni amit a játék láttatni akar. Esetleg már-már el is hiszi, hogy ez a világ valóban létezik valahol, ahová elvitték a Bethesdáékat pár napra, körbeutazták egész Cyrodot, sebtében kapkodva telefotóztak minden gépet és telefont, lerajzolgatták a koncepciókat, miközben a többiek laptoppal az ölükben ültek a Talos Plazan, és Todd Howard vezénylésével igyekeztek mindent lemodellezni, megörökíteni amit csak lehet; merthát estére ugye lefogy az aksi... majd visszatértek, és ebből rakták össze 2006ra a játékot, ami azért lett ennyire bugos és helyenként elnagyolt mert nem volt idejük mindent megcsinálni. Az utód ezzel ellentétben olyan lett mint egy klasszikus mozifilm remake-je. Olyan semmilyen. Jó is, meg nem is, innen szebb onnan nem, ésígytovább.
Nyilván fentiek a lényeget érzékeltetni akaró költői túlzások (bár egy mod ötletnek kapásból jó is:D ) de egy adott szemszögből képet adnak erről a játékról. De legjobb ha nekiáll -elsőre vanillában- aztán vagy elkapja az érzés, vagy nem.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12106) kislaki92


kislaki92
senior tag

grafika szépítő ,felhúzó,gyönyörítő modot mit tudtok ajánlani? :) hiányzik az Oblivion síkság :D

ha lelősz egy embert a seregből szemétláda vagy, ha egy sötét bőrűt lősz le a Közel-Keletről,hőssé válsz, sikolyok melyet országod okoz,füledig sosem érnek el...

(#12107) Jorus válasza kislaki92 (#12106) üzenetére


Jorus
nagyúr

Amiket én használok: QTP3, vagy QTP3 Reduced, Illumination Within, Better Cities, Grass Overhaul, Full Grass, OCO, Natural Environments, plusz ini-ből látótávolság növelése, fák, füvek, bokrok, töltés, stb.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12108) kislaki92 válasza Jorus (#12107) üzenetére


kislaki92
senior tag

köszönöm!

ha lelősz egy embert a seregből szemétláda vagy, ha egy sötét bőrűt lősz le a Közel-Keletről,hőssé válsz, sikolyok melyet országod okoz,füledig sosem érnek el...

(#12109) Varlaisaran válasza kislaki92 (#12108) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Valamint külön fejezet az OBGE. Ha Skyrimről jöttél át, akkor ez kb az ENB megfelelőjének fogható fel, bizonyos tekintetben annál többet tud, másokban nem, és felrakása is elsőre egy kész tortúra de megéri. Erre írtam logoutot is (lásd blogom). Ha valami nem megy, akkor itt kérdezz.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12110) #67026816 válasza Jorus (#12104) üzenetére


#67026816
törölt tag

Koszonom Mindkettotoknek a tartalmas valaszokat. Elofordul, h mielott a steamhez fordulok, elotte azert benezek vmelyik viraguzletbe(rengeteg csalodastol mentett meg eddig), de az osszefoglalotok alapjan erre most semmi szukseg nem lesz:) A Skyrimet rovid idon belul elkezdtem moddolni NMM-rel, de vegul a vanilla maradt a nyero(az okat nem tudom, szamomra azt is eltalaltak), szoval ha csak addig eljutok benne, hogy nezzen ki ugy ,az mar nekem boven eleg lesz. Egyedul a tereptargyakat nem szeretem viszonylag kozelrol latni betoltodni, esetleg egy jobb textura pakk es kb ennyi. A minden massal kapcsolatos modhoz meg kutatok a nexuson a nepszeruek utan, ugyis jatek kozben fogom erezni, h mire lehet szuksegem. A fejlodesi renszer osszetetsege tuti tetszeni fog, pont ez az egyik dolog, amit szeretek a TES 5-ben. Na mindegy, egyszoval meghoztatok hozza a kedvemet, csak a Baratnom birja meg ki egy-ket honapig:) Megegyer koszi Sracok!

(#12111) kiskornel


kiskornel
addikt

Most már 2 gondom van a játékkal:
1. mióta felraktam az új ENB-t, akármit is állítok, nincs vsync. Pedig már a Catalystben állítottam be a "mindig be"-t, és akkor se... van mikor 70-et ír ki (60Hz-es a moncsi). Gyors jobbra-balra forgásnál töri a képet.
2. volt egy driverfrissítés a Catalystnál, és abban teljesítménynövelést reklámoztak... de időnként futok a játékban, és mikor már ott állok a fűn, egyszer csak beugrik alattam a textúra. Mintha csak a távoli elnagyolt textúrát ráhúzná az alattam levő területre, és egyszer csak bevillan, és ráhúzná a nagyfelbontású textúrát. Nincs erre valami bugfix?

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#12112) kiskornel válasza kiskornel (#12111) üzenetére


kiskornel
addikt

Baxus... összekevertem a TES IV és V fórumot. Ez rossz helyre jött.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#12113) Jorus válasza kiskornel (#12112) üzenetére


Jorus
nagyúr

Vakartam is a fejem, hogy ENB...? :DDD

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12114) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Pedig Vorontsov-féle ENB az Oblivionhoz is van. Igaz labdába sem rúghat az OBGE mellett, de van.

Közben meg azon is agyaltam, miért bugzik a 460. Egy időben döglött meg a két Bethesda játék egyik pillanatról a másikra. Oblivion: betöltés után azonnal szétesik, lila villódzó krixkraxos tipikus vga halál. Skyrim: Nem indul azóta, néha sosemlátott misztikus vindózos errorokat dobál, a renderig el sem jut. Thief3: gond nélkül megy. 3DMark, és Furmark stabil 78fokon pörget, semmi hiba. Na akkor most van a nagy kérdőjel:D Talán véletlenül pont elromlott mindkét játék egyszerre, talán driver, talán vindóz, talán az öreg Théoden megunta a 460at és szórakozásból szivat:D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12115) Cucuska2 válasza Varlaisaran (#12114) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nekem amikor memórihibás volt az 5770-em, a játékok nagyrésze tökéletesen ment, de az Oblivion semmilyen formában, 3 percenként csonttá fagyott. Ahol nagyon erősen jelentkezett a memhiba hatása, az az AvP, a modern, de nem a CM. Lehet itt is hasonló a baj.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#12116) #67026816


#67026816
törölt tag

Sziasztok! Rogton fel is merult bennem egy-ket ujabb kerdes. A steamen 2 verzio van. a sima amiben ket kiegeszito van es a deluxe, amiben meg tobb. Az utobbihoz fel van tuntetve, h kizarolag angolul jatszhato. Most ez azt jelenti, hogy nem megy ra a magyaritas egyaltalan, es a plusz dlc-k, amik ebben vannak tartalmazza e a magyaritas? Egyaltalan ad a deluxe verzio ertelmes tartalmakat hozza, vagy csak amolyan pl. A legujabb tom raider tipusu dlc-ket tartalmaz?

(#12117) genndy válasza #67026816 (#12116) üzenetére


genndy
addikt

Csak azt jelenti hogy a Deluxe nincs más gyári nyelven, csak angolul. Ettől még a magyarítás felmegy rá simán, sőt ehhez készült. Ha valami nem kell, mert nincs meg, akkor neked kell kiszedegetni a pipákat.
Ad hozzá értelmes tartalmat: lakóhelyek (lovagnak, mágusnak, tolvajnak, gonosz sötét testvériséges/vámpírnak) + két küldetés (egyik rövidebb, de látványos (Orrery) a másik hosszú, barlangos (Mehrunes)).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12118) katt777 válasza Varlaisaran (#12105) üzenetére


katt777
félisten

Messzemenően egyetértek veled, tényleg tud valamit az Oblivion. Minden RPG-t rühelltem, amíg meg nem ismertem ezt, Morrowind-et legalább 6x kukáztam, mielőtt végleg, Skyrim meg hozzá sem lő, főleg az lqrt harcrendszer miatt. Azt spec. nem vettem észre, hogy Skyrimben ne lenne gravitáció. Talán csak erősebbek az íjak. :U

kislaki92: 1. hsz ajánlott.

redzsi84: Én a helyedben inkább lemezes verziót választanék. Mégiscsak jobb, mint bármelyik kémprogram. :P

kiskornel: Azt itt is megmondhatom, hogy aki megbízik a Catalystben, mennyire tesz jót magával. :P Az első dolgom volt Oblivionnál MINDENT kézzel átverni a CCC-n, hogy ne b.szakodjon bele. ;] Még, hogy optimalizálás... :))

genndy: "Gyári nyelv"... Az meg mi? :F Protézis? (mint a fogsor...)

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12119) katt777 válasza katt777 (#12118) üzenetére


katt777
félisten

Na, ma reggel munkába indulás előtt lőttem pár shotot. Viszont a fűmodtól mintha totálisan belassult volna a gép (extrát nem láttam), ezt még le kell ellenőriznem, hátha csak W8 alatt a PP nem működött a be nem töltött, mégis betöltendőnek látszó AB miatt. :U

Lovas és futóbolond a távolban, stb.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12120) Jorus válasza katt777 (#12119) üzenetére


Jorus
nagyúr

120*67-ben min játszol, számológépen? :D

Most már okés. És szép. :K

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12121) katt777 válasza Jorus (#12120) üzenetére


katt777
félisten

Képfeltöltő oldal is hülye. :W Gondoltam, a "link a képhez" link a képhez, nem pedig a thumbnailhez.
Ide meg nem tölthetem föl, mert RIOS is úgy lqrja, hogy pl. beállítás táblázatból semmit nem lehetett olvasni.

A kopár dombok továbbra sem tetszenek, de ennyit lehetett kihozni iniből (+ driverből). Speedtree mennyire dobná fel a grafikát? És honnan szedhető le? TESNexuson nem találom.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12122) Jorus válasza katt777 (#12121) üzenetére


Jorus
nagyúr

Füves modokat próbáld ki, azok beszínezik meg begyepesítik a kopár dombjaid. SpeedTree alapból benne van a játékban, az rajzolgatja neked a bövényzetet.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12123) katt777 válasza Jorus (#12122) üzenetére


katt777
félisten

Ja? :Y
Füvet raktam most fel, a kisebbet, amely oda rakja, ahol alapból nincs, de nem nagyon láttam különbséget. Igaz, munkába indulva nem is nagyon tudtam nézni. :DDD A képeken az látható, hogy a távolban addig van fű, amíg iniből oda tudtam pakolni. De akkor du. megnézem a másik modot is.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12124) Jorus válasza katt777 (#12123) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ott én is szivoláztam kicsit, mert régi patch-eket tettem fel, meg vmit az archiv invalidálásnál is eltoltam, de aztán meglett a fű rendesen. Azt látni fogod, ha aktív a mod, mert elég feltűnő.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12125) katt777 válasza Jorus (#12124) üzenetére


katt777
félisten

Overhaul-t nem tehetem föl, mert az is becseszne Asgaard-ba, mivel QTP3 alapú.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12126) #67026816 válasza genndy (#12117) üzenetére


#67026816
törölt tag

Akkor egyértelműen a Deluxe lesz a nyerő. Köszöntem!

(#12127) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Én a DLC-kkel (sőt semmilyen moddal) nem foglalkoztam első játéknál, sőt, azt sem tudtam hogy léteznek. Mikor jól beleszoktam, kiéltem magam, végignyomtam a mainquestet és nagyobb küldiket, akkor kezdtem őket felfedezgetni és kipróbálgatni. Szerencsére. Egyrészt mert így átélhettem a vanilla varázsát, másrészt így jött meg az inspiráció a modkészítéshez, örülök is hogy így történt. Ja, ha már mod. Ha vágod az angolt, akkor végigcsinálhatod az enyémet, garantálom hogy vért izzadsz mire végigviszed (nem harcokkal), de azt is hogy nagyon szép meglepetést fog okozni, ha fogékony vagy az elf építészetre és stílusra, nameg a történelmi részekre, amire az egész épül. Kb ez az a színvonal amit mernék DLCnek nevezni, ellentétben a gyári vackokkal. Ez alól kivétel az Orrery, a Frostcrag, Mehrunes, és a SI. (KoTN is ajánlott, csak én nem utálom bizonyos okok miatt). Szóval én a vanilla firstplay-t ajánlanám legalább a main quest erejéig.
Természetesen úgy játszol majd ahogy jónak érzed, csak pár gondolatot elengedtem. Akárhogy is nyomod, bugmentes, örömteli játékot kívánok hozzá.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12128) katt777 válasza Varlaisaran (#12127) üzenetére


katt777
félisten

Fő dolog az önbizalom! :C :R Sajna még nem jutottam el, hogy kipróbáljam, pedig az általad javasolt kieg. modokkal már nem dobál ki a játék, de még mindig nem jutottam annyi időhöz, hogy ismét elmerüljek Cyrodiil-ben. :B :(((
Most azon mérgelődök, mekkora szar a Mantle, ha nem Rx VGA-ja van az embernek. Thief 40FPS-ről (és min 31-ről)34,8-ra (min 21) esett Thiefben, azaz lényegében játszhatatlan lett.
Asszem meg is kérdem C topicban, mikor lesz Mantle támogatás Oblivionhoz... ;]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12129) dragonborn


dragonborn
tag

sziasztok.megtudnátok mondani,hogyan lehet kontrollerrel játszani az obliviont?előre is köszi

(#12130) Jorus válasza Varlaisaran (#12127) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ezzel én is így voltam, de mondjuk nem is volt más választásom, hiszen, amikor 2006-ban elkezdtem tolni az Oblit, még nem volt hozzá DLC, és ha nagyon visszavettem a grafikát meg a látótávolságot, akkor 1280*1024-ben is megvolt a 25 FPS, szal eszembe nem jutott modokat feltenni (mondjuk akkoriban még nem is volt sok). :)
Jó is, hogy említed Angawey-t, még nem tettem fel, de majd most! Illetve annak idején egyszer már játszottam vele, csak most nem tettem még fel.
Egyébként 14. szinten, a 34. órát megkezdve bolyongok Sheogorath birodalmában. Illetve SI-n konkrétan 26 órája bolyongok, mert az első 8 játékórát Cyrodiil lankáin töltöttem. Mondjuk már kezdenek hiányozni. SI egyébként a mai napig nagyon jól néz ki, pedig ott a legtöbb mod nem működik (QTP3, NI, IW, stb.), de mondjuk a Grass modok szépen befüvesítik a szigeteket is. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12131) genndy válasza Jorus (#12130) üzenetére


genndy
addikt

Brumbeknek vannak SI textúrái is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12132) Jorus válasza genndy (#12131) üzenetére


Jorus
nagyúr

Már a főszál vége felé járok (Sheogorath Staff-ját megyek épp okosítani), de a városi küldik végett még vissza fogok térni magasabb szinteken, hogy faja Amber és Madness fegyvereket, nyilakat készíttessek, szal akkor felteszem az említett SI textúrákat a későbbi kalandokra, köszi!

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12133) Varlaisaran válasza Jorus (#12130) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Hát kiváncsi leszek hogy fog kinézni Angawey realm-je ezekkel a grass modokkal. Szerintem nem úgy, amilyennek szántam, mert vanilla füvekkel terveztem. Az épületek környékére egyesével(!) rakosgattam le többszáz darab nagy páfrányt meg virágokat, jobbára azért hogy szép dús legyen, másrész, ezekkel igyekeztem eltakargatni az épületek és a talaj közti éles vonalakat. Más füvekkel mindez megváltozik, talán nem lesz túl nagy dzsungel. Ha elakadsz a megfejtésekben, van onine developer support:D

A SI szerintem is a legnagyobb és legkomolyabb expansion, konkrétan jobban néz ki mint maga az alapjáték. Texturázás és modellek is bőven Skyrim minőség, sőt.... Egyedül a debil növényzetet nem birtam megszokni, de ettől még szép az egész.
És egyúttal franc az egészbe, ugy megjött a kedvem játszani, de egyenlőre nem lesz új vga:D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12134) Jorus válasza Varlaisaran (#12133) üzenetére


Jorus
nagyúr

No, majd beszámolok a látványról a modod kapcsán, ha odajutottam. :)

SI tényleg nagyon jól össze lett rakva, legtöbb esetben nem is veszem észre a QTP3 hiányát, a hatalmas belső terek kialakítása meg simán vetekszik a Skyrim-mel minőség és látvány terén, és nagyon kellemes az egész kieg hangulata - persze itt főleg Bliss zegzugos utcáira gondolok.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12135) katt777 válasza dragonborn (#12129) üzenetére


katt777
félisten

Én 2 kontrollert is használok. Az egyiket úgy hívják, billentyűzet, a másikat meg úgy, hogy egér. ;) Amúgy a vezérlő beállításoknál ki tudod választani, és beállítani, ahogy kívánod (bill és egér után kéne megjelennie.

Jorus: Nekem miért rémlik úgy, hogy IW működött SI-on? :F Régen játszottam? Nem kihasználja az ablakokat, bárhol legyél is?

Látvány terén azért elég sok minden vetexik Skyrimmel... :U

Leginkább valami Anroidos-telós változat érdekelne, de azt még csak skyrimből találtam, letöltést meg hozzá nem.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12136) Jorus válasza katt777 (#12135) üzenetére


Jorus
nagyúr

Amint kiverekszem magam ebből a tekervényes gyökér-barlangból, beszámolok róla, hogy mi a helyzet az ablakokban pilácsoló fényekkel. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12137) katt777 válasza Jorus (#12136) üzenetére


katt777
félisten

Metróban vagy? :F :Y
Amúgy sejtem, hol lehetsz, de rühelltem "kulcsokat" keresgélni az "ajtókhoz"... :(( És nem kicsit erősek és agresszívak voltak a bogarak.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12138) Jorus válasza katt777 (#12137) üzenetére


Jorus
nagyúr

Jaja, pont ott. Mármint nem a metróban, hanem a fertőzött forrásoknál. :)

Na, szal tök sötét minden ablak éjszakánként Bliss-ben. Emigyen:

Azért hiányozni fog ez a bolondos színvilág picit.

De most söprök vissza Cyrodiil-ra azonmód. :K

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12139) katt777 válasza Jorus (#12138) üzenetére


katt777
félisten

Szólj Varla kollégának, hogy csináljon már valami modot Cyrodiil-re, hogy így nézzen ki... :U

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12140) genndy válasza Jorus (#12138) üzenetére


genndy
addikt

Pedig van ablakvilágítás SI-re is, csak nem az IW:
shivering isles illumination lights merged version
Egyetlen baja, hogy németté változtatja a helyszíneket a városon belül (a címkéket ajtónyitáskor, "Palastanlagen" ami legjobban megmaradt bennem :D ).

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12141) Jorus válasza genndy (#12140) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ez nagyon keletnémet-pornósan hangzik. :DDD

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12142) katt777 válasza Jorus (#12141) üzenetére


katt777
félisten

Tudnám, hogy az ablakok kivilágításának mi köze van a feliratokhoz... :U

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12143) Jorus


Jorus
nagyúr

Ahh, végre! :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12144) genndy válasza katt777 (#12142) üzenetére


genndy
addikt

Mivel az .esp-ben benne van az adott helyszín neve, és német verziójú.esm-ből szedte azokat, hm?

Jorus: ejha, az a fű nagyon meggyőzően néz ki :C De a fák se rosszak.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#12145) katt777 válasza genndy (#12144) üzenetére


katt777
félisten

Szerintem Varlaisaran-nak égne az orcája, ha ilyen modot készítene, és még közzé is tenné... :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12146) Varlaisaran válasza katt777 (#12145) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Akartam is írni erről, ez erősen dirty-szerű szaga van. Ez így biztos hogy nem jó. Attól hogy német master alatt készült, nem kell öröklődni a német stringeknek, hacsak nem klónozott valamit vagy újraépített belőle egy adott struktúrát. Talán nincs jelentősége, de én ezt fel nem tenném mielőtt meg nem néztem CSE-vel.
Egyébként már égtem ugyanez miatt mint a rongy. Niryaweye annak idején eredetileg Nehrim alá épült, valahol az Erothin feletti tengerre egy szigetre. Aztán meggondoltam, és visszaportoltam a static struktúrát Ob alá, ezért is került a Topal Bay-re, nem volt már semmi kedvem a tamriel landmasst buzerálni. Tehát csak a staticokat, abbana reményben hogy ez igy biztonságos. Nehrimes masterfüggőségét azonnal megoldottam, azt hittem minden oké, erre kiderült jöttek vele együtt a német ajtónevek, cellanevek, de még object scriptek is(!). Mindez naná, hogy a premier után jópárszáz letöltés után derült ki. Hogy okozott-e valakinél kárt, nem hiszem, de valami öreg modder észrevette és szóvátette, hát ott azért kínos volt.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12147) Varlaisaran válasza Jorus (#12143) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Ez a shot igen durva. Semmi fancy-ság, de szép, és jól össze van rakva a gamma. Látom is magam előtt ha meg lenne OBGE-vel fűszerezve, enyhe Cry DoFocska, Volum.SSAO, Godrays, esetleg kis vignetting a sarkokra, mennyire szájonverné az utódját.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#12148) Jorus


Jorus
nagyúr

Genndy, Varla: köszi! :)

Jó érzés volt visszatérni Cyrodiil-ra. Jelenleg 37 óra játéknál járok, most úgy tervezem, hogy először a városi küldiket nyomom végig - Bravil-lal kezdve - és csak utána kezdem el a guild-eket, majd KoTN, és MQ. Laza 200 órás gáma simán kinéz. :) Sajnos péntek óta nem tudtam játszani, és legközelebb kedd este leszek a saját gépem előtt, pedig mennék már Cyrodiilic Brandy-t hörpölni valami zegzugos barlangban, goblin sámánok hűs halomba hordott tetemei felett. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#12149) katt777 válasza Varlaisaran (#12146) üzenetére


katt777
félisten

Hát, akkor jól sejtettem, hogy erősen odafigyelés kérdése a dolog. Kárt csak nem okoz, hogy mások a nevek. :U Nekem mindenesetre van OK-s Obli könyvtárról mentésem, jól jöhet még az. :)

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12150) Varlaisaran válasza katt777 (#12149) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

A német név önmagában nyilván nem okoz kárt, de a mod okozhat akkor, ha a német masterben annak a valaminek a formid-je más mint az angolban. Ha arra hivatkozni akar valami, akkor... stbstb. Dirty edit és kedves társaik. De az is lehet, hogy minden ref jó, csak volt akkora paraszt, hogy németül írogatta be-át-össze-vissza a neveket.
Amúgy a kezeit törném darabokra annak aki a saját nyelvén készít modot (kivéve persze a lokalizációs célúak, mint a morrohun stb), és nem fogja fel, hogy a játékosok nagy része angolul játszik, máshogy nem is tudnak vele. Egy rendes modder pedig a játékosokért van, és dolgozik, nem pedig azért hogy anyanyelvét ápolgassa. Egyszer a Black Ocean-nál voltam így, ami amúgy a beszámolók szerint egy különleges és rohadtjó mod lenne, ez az amiben elvileg hajózni lehet, meg hasonlók. Csak épp kb. senki nem tud vele játszani, mert oroszok a szövegek benne, normál Oblivion meg krixkraxot írogat, de ha cirill lenne, az sem lenne jobb.

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.