Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurpiUrfi2
tag
Es miert Paperwhite 5 és nem Paperwhite 6 , ami 2024-től megjelent? 7-es már a kijelzője..
-
BoB
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #26789 üzenetére
Xiaomi Pad 7 nemsokára megjelenik, azt tudom javasolni....
-
fattyu
veterán
válasz
igényeid halmazának konkrétan nulla metszete van.
pdfet meg 10 col alatt felejtsd el.
valamint a nagy pdf kezelés pont androidos vas, (emiatt jóval több nyers erő) amiért kiált.
-
Cs1csó
titán
válasz
nepszter1 #26793 üzenetére
A legolcsóbb 6"-nál nagyobb olvasó is 70k HUF.
A következő szint a 6,8-7":
Amazon Kindle Paperwhite 5 (11th Gen) 2021 16GB 72k HUF-tól -
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni magamnak egy ebook olvasót de igazából nem tudom melyiket és hogy szükségem van a 7' ra. Tudnátok ötleteket ajánlani jó lenne 50k körül megúszni a dolgot. -
Cs1csó
titán
válasz
Szia, ez a kérdés magas labda a javából:
1. a PDF NEM e-könyv formátum.Ez a kiindulási alap. A kérdés, hogy a PDF MILYEN PDF mert alapvetően 2 állapotban lévő PDF van:
A "sima" ami tényleg csak kvázi beszkennelt oldalakat jelent: ha ilyened van akkor 2 lehetőséged van:
a. ha minél nagyobb e-könyv olvasót veszel, hogy a "scan" kép minél olvashatóbb legyen anélkül, hogy belenagyítás után hogy olvasható méretű legyenek a betűk "mozgatni" kelljen hiszen olvasás után már nem fog beleférni a kijelzőbe a teljes PDF, bár ez így is necces, nem az igazi, sosem lesz az.b. HA értesz hozzá akkor beszerzed pl. az Abby Fine Reader programot ami tud szkennelt szöveget OCR-ezett PDF-é alakítani (Optikai Karakter Felismerő) Vagy a Adobe Acrobat progit talán még jobb is.
HA ez után a szkennelt könyv oldalakból lesz egy OCR-ezett PDF-ed azt már tudod akár e-könyv formátummá konvertálni, pl. Epub-ra ami a legnépszerűbb formátum.
(A legjobb pl. hogy Adobe Acrobat-tal a PDF-et .docx-be konvertálod és ezt Calibre programmal epub-ra.
A Calibre tud OCR-ezett PDF-ből is epub-ot csinálni de ha előbb pl. az MS World-el vagy az Adobe Acrobat-tal az OCR-ezett PDF-et .docx-re konvertálod utána azt Calibre-vel epubra kapod a legjobb minőséget. Azt már egy 8"-os olvasón is szépen tudod olvasni, a betűméretet állítani, változtatni a tördelést stb.A legnagyobb méretű és nem is drága: PocketBook InkPad Lite 90k HUF
9,7" tehát ez elég nagy talán már túl nagy is.
Persze okkal olcsó: a felbontása lehetne nagyobb, és a hardvere olvasásra van maximalizálva másra nem nagyon alkalmas tehát szkennelt PDF ezen nézne ki a legjobban de ha még így is mozgatni kell a képet akkor az lassú lehet.HA NEM Amazon akkor 8" körül csak 2 opció van még ami nem extrém drága:
Vagy +1 hockeyapu
Van számos 10,3"-os olvasó de nem olcsók150-170k HUF között. (még e felett is persze)
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Ha pdf, akkor igazából csak a 10"-os olvasók jöhetnek szóba, de az kicsit több mint 150 'ejró' !
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Pár alap dolog:
8 inch az zsebbenyúlós lesz. 7-es méretűek vannak 200 euró körül, 8-asok bőven felette. Ebből elérhető: Kobo Sage jó gyors de gyenge akku, PB Inkpad 4 lassú
Olyan, hogy strapabíró legyen, nincs. Talán a Kobo Forma, de az már 6+ éves modell.
Ha találsz egy jót, akkor ajánlott, de mivel már alig kapható használtan is, nem lesz olcsó.
Ennek műanyag van a kijelzője mögött, így ha leesik, nem törik a kijelző. Az összes többi e-book olvasónak üvegen van a kijelzője, így élesebb képet ad, de könnyebben törik, a törés meg gazdasági totálkár.PB Basic Lux 4-t , PB Verse-t ajánlotta valaki
Ezek 6-os méretűek, kisebbek, mint a PW5 amit rendeltél.Szvsz ilyen árkerettel maradj a PW5-nél, hogy mégis milyen, tetszik-e ez az egész. 6.8 az nem rossz, az már majdnem 7-es, én nagyon jól elvagyok 7-es kijelzőn.
Attól még, hogy Amazon, nem egy ilyen vásárlás fog számottevő különbséget tenni a büdzséjükben. Valszeg az olvasókon nincs is akkora hasznuk, inkább az amazonon vásárolt könyvekből szedik a nagy összegeket.
PW5-re simán tudsz tölteni könyveket számítógépről, vagy emailben, nem kell az amazonnál vásárolni az olvasnivalót. -
TurpiUrfi2
tag
Szevasztok!
Azt kell, hogy mondjam, hogy alapvetően igényes vagyok a műszaki cikkeim kiválasztásánál. Sőt barátok / család szerint túl sok időt is töltök ezek körüljárásával. Ma viszont idő hiányában gondoltam gyorsan élek a blac-friday -es ajánlatokkal és rendelek magamnak egy rég vágyott e-readert. Az elmúlt hetekben már felületesen nézegettem a fórumokat, redditet. Ki is találtam, hogy jó lesz nekem a Paperwhite 5 - most osztrák címre reklámmentesen 140 EUR. Arra gondoltam ez mégiscsak az egyik legegyszerűbb műszaki cikk, nem bonyolítom. Aztán a fórum részletesebb böngészése után most jött a felismerés cunami, vagy inkább pofáraesés. -- Bizony ez nem lesz nekem jó. Nem lesz kényelmes ez a 6,8 -as kijelző. Amúgy sem biztos hogy egyáltalán az egész ebook story bejön, de kis formátumu kijelzővel tuti nem. Ezen kívűl több helyen írják hogy a pdf-et nehezen támogatja. (Bezost sem szívesen támogatom hogy őszinte legyek. )Szóval most szeretnék egy gyors újratervezést - ajánljatok a nagy tengerből valamit, amit még esetleg meg tudok ma rendelni. :
Igényeim:
- 8 inch vagy felette. Nem fogom ingzsebben hordani. Nyaralásra vinném bőröndben vagy otthon kanapén.
- Háttérvilágítás - állítólag fontos, szóval legyen.
- PDF és más "összementett " anyagok könnyű kezelése. Fontos! Nagyon sok pdf anyagot, szakkönyvet olvasnék. - A lényeg az utazásra mobilitáson kívűl pont ez lenne hogy a szakirodalmat ingyen be tudom így szerezni.
- Android - wifi - nem kell! Nekem olvasásra kell a célszerszám. CSak elvonja a figyelmet.
- ÁR : Nagyon el vagyok tévedve ebben a kategóriában. Már a 150 EUR-t is olyan felső határnak gondolnám. Annál is inkkább mert lehet nem jön be az egész..
- vízálló : nem feltétel de nem árt.
- strapabíró legyen.Ahogy nézegettem a fentiek elég szűk keresztmetszet, régebbi modellek felelnek csak meg. Nekem nem fontos hogy legújabb kiadás, technológia legyen. Felújított is lehet.
PB Basic Lux 4-t , PB Verse-t ajánlotta valaki ... de ezek talán már nem kaphatóak..
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
hockeyapu
senior tag
Olvasásra vár-olvas-olvasott !
-
BoB
veterán
válasz
V.Stryker #26780 üzenetére
Én Kobo-val csak annyit csinálok hogy amit olvasni akarok azt gépen behúzom egy dropbox mappába, azt meg az olvasó automatikusan leszinkronizálja.
Tárolva és kategorizálva meg gépen vannak a könyvek, a kobo-ra max 10 körül szoktam küldeni ha pl utazok és nem tudom mit lesz kedvem olvasni. Azt meg a max 10 darab közül meg tudom találni
-
Cs1csó
titán
válasz
A legprofibb gondolom a Calibre-s, ha jól van kitöltve minden adat akkor tetszés szerint kereshetsz.
Nekem simán van egy "Könyvtár" mappám a micro SD kártyán, (Pocketbook Dropbox-ot csak arra használom, hogy a könyveket rávarázsoljam az olvasóra) azon belül írónként mappa pl. "Stephen King" és az összes könyve ebben a mappában van benne.
Bár extrém sok író eseten akár lehet pl. "S" és minden "S"-el kezdődő író oda kerül, pl. Stephen King mappa és azon belül a könyvek)
Persze lehet vezetéknév szerit: "K" King
Ízlés kérdése. -
matti70
tag
válasz
Én KOReader-be küldöm Calibre-ből wifin a könyveket, persze itt is egy Books mappa a cél. A Calibre úgy lett beállítva, hogy írónként hozzon létre almappát, a fájlnév a könyv címe legyen. A könyvek metaadatai szépen kitöltve még Calibre-ben, így a KOReader-ben lehet listázni a könyveket pl. műfaj, sorozat szerint is.
-
V.Stryker
nagyúr
Ti hogy kategorizáljátok a könyveket? Amikor felteszitek az olvasóra, már ott külön mappába másoljátok a Books mappán belül őket (kaland, sci-fi, stb.)? Vagy esetleg ömlesztve másolás után az ebook olvason oldjátok ezt meg?
Bocsi, Kindle után kicsit tágak a lehetőségek.Onyx Boox Page amúgy a készülék.
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg tudjátok, hogy Onyxol olvasó NeoReaderében alulra ki lehet valahogy tenni a haladási csíkot?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
V.Stryker #26773 üzenetére
A kijelzőtartalomból fakadó energiafogyasztás csak az OLED kijelzők esetén releváns. E-Inkes olvasóknál nem, mert a kijelző csak akkor fogyaszt, amikor változik rajta a tartalom.
Az, hogy dark mode vagy sem, semmit nem számít kb. Este én is dark mode-ot használom, kevésbé világítja be a szobát.Onyxnál nem tudom hogy van, de kobonál a wifi eléggé zabálja az aksit.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
V.Stryker #26773 üzenetére
Egyáltalán nem, tök mindegy, hogy sötét vagy világos ! A világítás erőssége az alkalmazások és a net eszi az akkut. Amire nincs szükség azt ki kell kapcsolni és kész !
Még a wifi sem eszi az akkut különösebben .
De szerintem a neoreader nem tud inverz módot, a többi olvasó viszont igen . -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Meglett az Onyx Boox Page 7. Nagy jó minőségű olvasó. Kicsit fura, hogy a tokba nem belepattan, hanem mágnesesen tapad hozzá.
Kindle után zavarbaejtően sok a beállítási, finomhangolási lehetőség.
Egyenlőre az androidos funkciók és a KOreader-t még nem próbálgatom, vagy nem tudom mennyi értelme van. A sima olvasó is jónak tűnik egészen.
Az merült fel bennem, hogy van az a funkció, hogy inverz lesz a kijelző...fehér betűk, fekete háttér. Az többet vesz ki az akkuból? Mert amúgy az elég fain dolognak tűnik. -
Apollyon
Korrektor
válasz
pietrrr #26768 üzenetére
Szia
A nem kobo áruházban vásárolt könyveket csak KOReaderrel tudod több eszköz között szinkronizálni. Progress sync-nek hívják. Ezzel csak azt tudod szinkronizálni, hogy hol tartasz adott könyvben, magukat a könyvfileokat nem.
Arra kell ügyelni, hogy a könyv aminek a progress-ét feltöltöd, bitpontosan ugyanannak kell lennie. Ergo azt másold fel a kobóra is amit az Androidos KOReader eszközödre.
Lehet manuálisan is, de lehet automatán is syncelni.
KOReader play áruházban nem elérhető, szóval
- útmutató Androidhoz
- Kobohoz
Itt pedig egy magyar nyelvű írás, ha még nem nagyon ismered.
Ha van még erről kérdésed, a kapcsolódó topikban kérdezz légyszi.) -
hockeyapu
senior tag
válasz
V.Stryker #26769 üzenetére
Books mappába, az alapból fent van és azt mindegyik látja, még a saját is !
Próbáltam átnevezni, de akkor nem látja a Neoreader !
A booksban már csinálhatsz almappákat, azokat már felismeri.
Ja, és szerintem ez nem off, hanem egy általános kérdés volt csak a példa miatt írta a Koreadert ! -
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker #26769 üzenetére
Mivel van külön KOReader topik, itt ez szerintem offtopik, de válaszolok:
KOReader alatt (mint sok minden egyéb is) beállítható, hogy
- mely mappa legyen a Home mappa, és hogy ez nyíljon meg a Fájlkezelőben alapból,
- beállítható, hogy a segédfájlok a könyvfájlok mellett, vagy egy (másik) egységes könyvtárban jöjjenek létre.
Nálam egy Boox Page-en, létre lett hozva egy Books könyvtár, én oda másolok mindent WiFi-n a Calibre-hez csatlakozva. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Többen mondjátok hogy érdemes feltenni a Koreader-t. Ilyen, amikor több olvasó app van a készüléken - vegyük, hogy most egy Onyx Boox- akkor valahol egy közös mappában vannak a könyvek és onnan dolgoznak az appok? Nem csinálnak "katyvaszt" a saját segédfájlaikkal stb.?
A lényeg, hogy hova töltsem fel az Onyxba a könyveket, ha esetleg több olvasóval akarok próbálkozni? -
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kobo Aura H2O-t használok a gyári rendszerével. Kettő kérdésem lenne:
- Ha épp olvasok egy könyvet és az olvasó elalszik, mindig 1%-ot jelez alvó állapotban a könyvborítón, holott nyilván nem a könyv 1%-nál járok. Ez ismert hiba? Vagy valahogyan be tudnám állítani, hogy jól mutassa?
- Olyanra lenne lehetőség, hogy valamiféle felhős saját könyvtárat létre tudjak hozni, ami azt is szinkronizálná, hogy melyik könyvemben épp hol járok, és ha épp nincs nálam az olvasó, akkor Androidos telón is ugyanonnan tudjam folytatni?
Köszi a segítséget! -
BoB
veterán
válasz
Oldman2 #26763 üzenetére
Ez ilyen formában nem igaz, nagyobb akksi bármekkora kijelzős eszközbe rakható annak növekedése nélkül, a vastagság kárára. Ezt viszont nem akarják meglépni mert a vékony eszköz megítélése a köznép által kedvezőbb.
Sajnos amúgy, én inkább lennék el egy centis vastagságú telefonnal, nekem nem szakad le a kezem tőle...
-
-
törölt tag
Mikor elkezdték erőltetni az egyre nagyobb méretű telefonokat sokan zúgolódtak.
Öngólt rúgtak?
Az emberek megszokták, hogy 1-2 kivételtől eltekintve már csak azok vannak.
Akinek most van pl egy Paperwhite 5 vagy egy Kobo Libra 2 ellehet azzal lenni egy darabig kivárni, hogy alakulnak a dolgok. -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu #26758 üzenetére
Csalódtam a színesben, az, hogy tompa még elmegy, de hogy rontja a fekete-fehér olvasás élményét a nem annyira tiszta fehér háttér miatt már zavar. Jelenleg túlzott reményem sincs a fejlesztésére, mivel nem nagyon hasít az e-könyv.
Mindegy, képregényre kell egy jó nagy tablet az a legjobb. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker #26752 üzenetére
A telepítés után a Page-en elvégzendő plusz teendőkről meg itt olvashatsz.
-
Cs1csó
titán
-
hockeyapu
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
válasz
V.Stryker #26739 üzenetére
A legjobb választás a 7"-os kategóriában !
Mindent tud, hardveresen a legerősebb és az akkumulátor is tökéletes ! El lehet pillanatok alatt használni az energiát természetesen, de ha csak olvasol egyetlen olvasóval sem szemben sem marad alul az akkumulátoridő !
Android 11, na és van eszközöm, ami még 4.2-es és működik, az olvasóm 10-es, hibátlan 5 éves modell !
Az android meg már a 18-ast tesztelgeti, vicc !
A lényeg nem vagy korlátok közé szorítva, azt csinálsz, amit akarsz és a csukád nem lesz tele semmivel ! Letöltöd, ráteszed, olvasol, amivel akarsz !
Színes meg egyenlőre felejtős !
Ja és ami nem kínai, az hamis ! -
Helios
tag
válasz
csendes #26740 üzenetére
Bármennyire is papírként hivatkoznak a TCL-nél a kijelzőre, azért ez továbbra is csak nagyon távolról imitálja a papírt. Az NXTPaper technológiáról eléggé hallgatnak (alig találtam konkrétumokat), de a leírásokból az jön le, hogy ez is teljesen aktív kijelző, ami az e-papírral szemben nem működik saját világítás nélkül.
Ezzel nem akarom kisebbíteni a TCL eredményeit, mert biztató úton haladnak és be merték vállalni, hogy kicsit visszalépve a LED kijelző vonaltól, másféle utakat is kipróbálnak. Az egyértelműen látszik, hogy azon dolgoznak, hogy szemkímélőbb kijelző legyen: villódzás mentes (DC) fényerő szabályozás, kijelzőről visszaverődő fény szétszórása erre szolgáló kijelző rétegekkel, a világítás kék fény tartalmának hardveres csökkentése és dedikált gomb, amivel monokróm kijelzésre lehet váltani.
Így az NXTPaper akár egy vállalható középút is lehet (majd) a telefonok kijelzője és az e-papír közt. Ahogy írtad kettő az egyben megoldásnak akár jó is lehet. Az én véleményem szerint ez jelenleg még elég sok kompromisszummal is jár, és messze van attól, amit e-papírnak hívunk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Ha most kellene ennyiért olvasót vennem, akkor én is erre a Boox Page-re mennék. Ha nem olvasol képregényt, mangát, csak sima könyveket, akkor a színes olvasók felejtősek, túl sok a kompromisszum, pláne ha már hozzá vagy szokva a fekete-fehér E-Ink tulajdonságaihoz.
Mivel a Boox Page Androidos, ezért garantáltan többet kell majd töltened, főleg ha Kindle-höz vagy szokva, mert ott hardveresen és szoftveresen is úgy van optimalizálva, hogy sokáig bírja egy töltéssel (erre a többi gyártónál nem nagyon ügyeltek, főleg kobonál nem).De ez most csak azt jelenti, hogy kb. hetente töltöd, azért az nem vészes szerintem.
Az Android verzió itt igazából mindegy, jelenleg 15-ös Androidnál vagyunk, de a 11-eshez képest nem tud olyan funkciókat, ami hasznos lenne neked a könyvolvasáshoz.Ha már úgyis droidos olvasó, akkor majd rakd fel a KOReadert, tud magyarul is, dedikált könyvolvasó program. Magyar nyelvű leírás hozzá.
Van benne Calibre kompatibilitás, szóval ha gépről húzod át Calibre-rel a könyveket, akkor ezt wifin keresztül is tudod.
Ezen felül ugye szinte végtelen lehetőséged van mivel Androidos olvasóról beszélünk. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Esetleg melyik szoftvere tud jobban mondjuk valami mappát szinkronizálni, amibe sulis jegyzeteket vagy könyveket egyszerűen rá tudok tenni, megosztani?
Legalább 5 évre venném. És leginkább azt szeretném,hogy mindenféle online könyvesboltos erőszakosság ne legyen rajta. -
csendes
addikt
Aki színes e-olvasón gondolkodik és szeretné mindezt kettő az egyben alapon, hogy ne kelljen a mobiltelefon mellett még egy készüléket hordozni, ma még akciósan hozzájuthat ehhez: [ TCL 50 NXTPaper PRO].
Nem e-ink, bár elektronikus papír kijelző (Electronic Paper Display) szerepel a képen, de a Kaleido színmegjelenítése sem az (csak a fekete-fehér). Viszont ahhoz képest nagyobb felbontású, jobb a kontraszt, több színt tud megjeleníteni és gyorsabb is. Más kérdés, hogy egy AMOLED vagy akár IPS kijelzővel szemben gyengébbek a paraméterei, kivéve a 120Hz-es frissítést. De a gyártó szerint sokkal szemkímélőbb és kevesebbet is fogyaszt.
Android 14 van rajta, a Google Play-jel pedig elérhető bármelyik app az olvasáshoz.
A sima változat (nem PRO) kicsit olcsóbb: [link] -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Mi a véleményetek az Boox Page készülékről? Jelenleg egy 10th Kindle van, de a csukám ki van az amazon hülyéskedésével, a boritó törlés, stb.
Akkuban hogy bírják ezek a Boox gépek? Látom kínai, meg android (jó régi, 11-es). Kicsit szkeptikus vagyok, de most 85k-ért lehet meg tudnám venni.
Vagy kicsit drágábban Pocketbook Era Color? (Sima most nincs, csak color.) -
Apollyon
Korrektor
válasz
hockeyapu #26736 üzenetére
A legegyszerűbb, ha elolvasod a fórumtárs írását:
A KOReader ebook olvasó program -
hockeyapu
senior tag
Hogy lépek vissza egyszerűen a könyvből, ha meg van nyitva ?
-
bogosbog
újonc
Mindenkinek köszönöm a véleményét, még pár napig gyötörtem magamat, azonban most már nyomkodom az új kütyümet.
Végül én is egy Pocketbook Inkpad 4 mellett tettem le a voksomat.Igazából az olvasást, mint a hobbimat szeretném 'egy új szintre' emelni és nem kellenek rá olyan dolgok nekem, amit egy tablet tud.
De! Fogom figyelni ezentúl itt is az eseményeket, mert nagyon jókat írtok és kíváncsi leszek, a színes technológia hova fut ki. Továbbá sokat visszaolvastam pl. a Calibre-vel kapcsolatban, és kb. nincs is több kérdésem.
Úgyhogy köszi Nektek még egyszer a rendületlen fórumozást! -
Cs1csó
titán
Új Koreader jelent meg: [link]
-
Cs1csó
titán
Szia, innen letöltöd: [link]
Legörgeted a Koreader-pocketbook
Csatlakoztatod az olvasót USB kábellel a PC-hez a letöltött fájlt kicsomagolod és belemásolod az olvasó gyökérmappályába, és olvasót lehúzod újraindítod és az alkalmazások között ott lesz, indítod beállításokon végigvisz magyar nyelv beállítható.
Nekem úgy van beállítva, hogy külön nem is kell indítani hanem a könyvek már automatikusan koreader nyitja meg. -
MLA
aktív tag
Bár meg vagyok elégedve a Pocketbook saját olvasójával de bele ültettétek a bogarat a fülembe ezzel a KoReaderrel.
Esetleg van valami leírás hogy kell a Pocketbook InkPad 4-re felheggeszteni, mert keresem de nem találtam hozzá. Saját telepítés leírása is jó lenne. -
Helios
tag
válasz
bogosbog #26713 üzenetére
+1 kérdéshez PB InkPad 4 + KOReader tapasztalat:
Én fektetett módban használom, kikapcsolt automatikus forgatással (mert zavart). Legtöbbször egy kézzel fogom, időnként váltva a másik kézre (épp hogy kényelmesebb). KOReaderben pár másodperces művelet a tájolást kézzel átállítani, és a tájolás váltással együtt felcseréli a lapozó gombokat is, így mindig a hüvelykujjamra esik az előre lapozás gomb.
-
válasz
pietrrr #26711 üzenetére
(Pocket) Én most is használom (Kobo-n), a hosszabb cikkeket szoktam átküldeni mobilról (vagy számítógépről) az olvasóra. Fizetős oldalakkal még nem próbálkoztam. (Illetve pozitív tapasztalat, hogy a Pocket napi ajánlójában (hírlevél) szereplő paywall-os orgánumok (pl. NYT) cikkei olvashatók. Nem tudom, hogy ezek egyébként is PD-k, vagy csak a Pocketnek teszik elérhetővé.)
A cikkeket így "reader" módban kapjuk (Firefox-ban, Operában ki lehet próbálni, ha valaki még nem látott ilyet), azaz egyszerűbb formázással. Sajnos ennek során (ritkán) elvesznek tartalmak (pl. lebegő szövegboxok) -- persze az olvasó sajátosságai miatt eleve csak a szövegek és képek megjelenítésére van esély. (A képekkel is lehet gond, pl. a Telexről átküldött cikkekben nincsenek képek. Külföldi oldalakon erre jobban figyelnek.)
-
válasz
"+1 kérdés, hogy jól látom, hogy ha gombok vannak is, balkezesként nem érzi hátrányban magát az ember, hogy nem kézre álló? Nekem úgy tűnik, hogy kétkezesre csinálják ezeket."
Amelyik készülék jobb-bal értelemben aszimmetrikus (pl. libra 2), az általában forgatható (fejtetőre is állítható), azaz balkezeseknek is jó. A forgatás vagy a beállításokban adható meg, vagy van benne gravitációs szenzor, és akkor automatikusan vált. (Azért vásárlás előtt a kiszemelt típusnál ellenőrizd le.)
-
fattyu
veterán
válasz
libra 2 end of life szóval azt már nem nagyon.
színes felesleges
ha a lapozógombok vonzóak akkor Era vagy sage. igen van az inkpadon is csak rossz helyen.Sage elég alulméretezett akkut kapott. Nem telefon sűrűséggel de olvasóhoz képest sűrűbben kell tölteni.
ha a nem ragaszkodsz a 7.8-8 colhoz akkor az era nagyon jó. ha olvasót kéne venni én most azt venném.
Pocketbooknak van két igen vonzó tulajdonsága. gyárilag van folder view. koreader telepítése egy copy paste. -
csendes
addikt
válasz
Oldman2 #26718 üzenetére
Pontosabban tz üveg hordozóra felvitt TFT sérült meg és ilyen esetekben gyakran a granciális javítást vagy cserét elutasították, arra hivatkozva, hogy mechanikai sérülés érte a készüléket, holott nem látszott semmilyen törés vagy repedés a külső üvegen. A nagyobb átmérőjű készülékeken gyakrabban fordult elő.
Ahol nem üvegre viszik fel a TFT-t, ott ilyen meghibásodás gyakorlatilag nincs. -
Oldman2
nagyúr
Függetlenül az általad leírtaktól, de a Pocketbook készülékekhez kapcsolódó (régebbi) tapasztalat, hogy a gyári tokok sűrűn "összetörték" a kijelzőt.
Lehet hogy ez mára megszűnt, nincs róla infóm, de ezt is jó tudni a PB családról.
Lehet hogy ez mára már teljesen megszűnt, de éppen az olcsóbb kategóriás készülékekre volt ez jellemző, amiket gyakran ajánlanak itt (is).
-
MLA
aktív tag
válasz
Én múlt héten vettem egy Onyx Tab Mini C-t (bf-ben nagyon jó aron volt) amit egy nap után küldtem is vissza. Ugrált a kép, többször lefagyott, a színek nagyon fakók (nem vártam tablet minőséget de mégis) a ceruzát sokszor nem érzékelte plusz a ceruza csak egy helyen akart a olvasó oldalára kapaszkodni. Ami a leghosszabb, nagyon lassú volt. Aztán ez mondjuk lehet egyedi probléma, nekem vannak olyan könyveim amiket nem találok hivatalos forrásból (de nem torrentes) azokat katasztrofálisan jelenitette meg. Szanaszét tördelte. Volt hogy egy szó volt egy sorban.
Most vettem egy Pocketbook InkPad 4-et. Nagyon pöpec. Állítható hogy sötét módban legyen, akkor a könyv sötét alapon világos szürke betűkkel jelenik meg. A nem hivatalos forrásból lévő könyvet úgy jeleníti meg mint a nyomtatottat (profi) A beállítása nagyon egyszerű, adja magát. Lehet kijelölni, szótárazni... Egy csomó mindent még ki sem próbáltam, de első benyomás nagyon jó. Egyetlen nem negatívum inkább furi, a dropboxban külön mappát csinál és csak az abban lévő könyveket látja. -
fPApi
őstag
válasz
Én épp most lettem túl egy hasonló dilemmán. A vége az lett nálam, hogy a szinesek még nem igazán jók, viszont ennek fejébe rosszabb a feketéjük, az Onyx ár/érték arányban túl drága (egy onyx-ot cseréltem le, úgyhogy nagyjából ismerem). A vége inkpad4 lett 105 ezerért. Pár napja már használom (ahogy írtam, egy onyx után) és egyellőre teljesen megfelel az elvárásaimnak.
-
bogosbog
újonc
Sziasztok!
Tanácsot és segítséget szeretnék kérni Tőletek életem első e-book vásárlásához, mert azt érzem, hogy minél több az információ, annál tanácstalanabb vagyok. (8 napja szívom magamba az infót, itt is elolvastam, amit lehet, de mégsem áll össze a kép..)
Ami számomra fontos lenne:
- Pocketbook vagy Kobo és inkább az újabb modellek közül válogatnék;
- Ár: nagyon max. 130-150 ezerig; persze lehet olcsóbb, de hajlandó vagyok többet kifizetni, ha hosszabb távon megtérül. Nem szeretném két évente cserélgetni az olvasómat, ha már döntése jutottam;
- 6,1-8" közötti méret (klasszik 6"-os nekem valahogy fura kézbe véve; a kis mérete miatt nem hozza a "könyv-élményt");
- Legyen szótár benne vagy rá tudjak tenni szótárat (nyelvtanulás miatt);
- Hangos könyv és text to speech funkció (szintén nyelvtanulás miatt);
- Kijelző felbontás legyen jó (nem akarok műszaki paramétereket írni, de sztem értitek, technológiailag azért legyen rendben);
- Bizonyos könyvekből jegyzetelnék (teljes mondatokat emelnék ki, nem hozzáírnék), és ezeket szeretném exportálni, amit utána számítógépen tudok tovább szerkeszteni. Azt olvastam, hogy a PB-ben ez egy jól működő funkció. Akinek KOBO-ja van, mi a tapasztalat?Továbbá az, hogy a PB olvasók lassabbak, az mennyire 'zavaró'? Ha negatív kommenteket olvastam PB modellekről akkor ez, meg a kijelző relatív korai elhalálozása a tipikus. Sokszor úgy érzem a "lassú a PB" kommentekből, mintha valami betárcsázós internetről beszélnénk a 2000-es évek elejéről. Valóban ennyire drasztikus? Sose volt ebook olvasóm, így nincs tapasztalatom, de én is ahhoz vagyok szokva, hogy minden digitális cucc fürge.
KOBO daraboknak van visszatérő problémájuk?
Őszinte leszek, elsőre a Pocketbook Inkpad Color 3 tetszett meg, 28 YT videó megnézése és tesztek elolvasása után is nehezen szakadok el tőle, azonban kezdek elbizonytalanodni, hogy valóban szükségem van-e színes kijelzőre? Mert valójában elenyésző a színes tartalom fogyasztása részemről, el tudnám engedni. Viszont nem tudom, mi lehetne helyette
.
Amik szimpatikusnak tűntek:
- Pocketbook Era vagy Inkpad 4
- Kobo Sage
- vagy Kobo Libra 2 esetleg ?+1 kérdés, hogy jól látom, hogy ha gombok vannak is, balkezesként nem érzi hátrányban magát az ember, hogy nem kézre álló? Nekem úgy tűnik, hogy kétkezesre csinálják ezeket. Bár elég jól lehet ezekhez adaptálódni, de ha van tapasztalat, érdekelne.
Nagyon köszi, ha segítetek!
-
Helsing
aktív tag
Nekem Kindle 10th van. Szeretem, hogy a képernyő teljesen egysíkban van a peremmel.
Jól látom, hogy a 11th verziónál visszatértek ahhoz hogy a képernyő beljebb van mint a perem? Ezt mi indokolta?
Van olyan ajánlott e-book olvasó ami teljesen sík? És vízálló valamint tudja az inverz módot (fekete háttéren fehér betűk). -
intuicio
aktív tag
Sajnos nem lett siker semelyik ötlet
Így marad az olvasás után készülék kikapcsolása...
Halvány dunsztom nincs mi lehet a baj. Majd egyszer csinálunk egy FR-t -
attiati
veterán
valamelyik Ebook olvasón lehet netezni, hírt olvasni?
(normálisan tagolva)
-
Cs1csó
titán
válasz
intuicio #26700 üzenetére
Nekem PB Touch Lux 5 van, nem 4-es. A beállításokat kell végigzongorázni, tehát BEÁLLÍTÁSOK (nálam jobb felül fogaskerék) azon belül ezt a két opciót kell végignézni:
Személyes beállítások
Takarékos akkuhasználatHogy ezeken belül mi mit mutat. Minden magyarul van végig kell nézni. De ha változás nem történt akkor lehet más a gond. Esetleg a fedelet megnézni lehet elmozdult?
FR = Factory Reset = Gyári visszaállítása, alapra állítás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad 9. (2021) 256 Gb
- Microsoft Surface Pro 4 - M3-6Y30 - billentyűzet nélkül - több darab
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA 2025.09.
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest