- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 16:00 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesFinn
senior tag
-
törölt tag
-
hockeyapu
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
-
nepszter1
addikt
-
pècsimunkás
addikt
-
Apollyon
Korrektor
-
Cs1csó
titán
-
hockeyapu
senior tag
Nem látom mitől jobb a Koreader, mint a többi (legalábbis az Én gépemen !)
3-4 féle progit is használok és mindegyik egyszerűen kezelhető, középre koppintok és bejön az alsó felső menű, ahol azt állítok, amit akarok ! A koreaderből meg alig bírok kilépni is !
A könyvtárkezelési problémákat meg végképp nem értem !
Oda teszem és szervezem a polcon a könyveimet , ahova Én akarom !
-
törölt tag
-
pècsimunkás
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
-
consono
nagyúr
Azért a Kindle Scribe is egész jól elboldogul a pdf-ekkel, pedig nem droidos. A kollégámnak 2 hete teszteltem hogyan kezeli, mert ő is szakmai anyagokat olvasna meg jegyzetelne. Na, azóta már neki is van
Mondjuk ő előtte is Kindle user volt, ecoszisztémán belül maradt. Meg jó kis BF akció volt. -
Cs1csó
titán
-
Apollyon
Korrektor
-
Bozek
nagyúr
-
pècsimunkás
addikt
-
Ébri
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
Igen, ez a nagyobb és jóval drágább jelenség anno az OLED-eknél is megvolt, most már nem annyira.
Lehet itt is ugyanez van, de OLED tévéket nem közel 20 éve gyártanak... Azóta meg fejlődhetett volna annyit a gyártástech. hogy legalább a BW kijelző ne legyen horror áron.
Bár általában nagyobb kijelzős olvasó esetén a funkciók is bővebbek, valszeg ez is megnyomja a bekerülő költségeket. -
matti70
tag
Igen, mint "olvasási felület" szerintem (és pár éves emlékeim szerint) kiváló, finoman állítható a lapkép minden alap jellemzője, reszponzív és az UI szép, modern. Anno ezzel az UI-val összehasonlítva a KOReader-t én is kevésbé vonzónak találtam. Persze kis idő múlva megszoktam és beláttam, hogy a funkciógazdagság és személyre szabhatóság jóval fontosabb, mint az olvasás során néha felbukkanó egy-két ablak milyensége.
Azóta a KOReader is csinosabb lett itt-ott, másrészt viszont az, hogy beállíthatsz minden funkciót amit szeretnél egy-egy érintésre, suhintásra, hogy milyen rugalmas a beállításokban és még a rosszul formázott könyveket is lehet vele epub szerkesztés nélkül olvasni, már nem felcserélhető nekem más szoftverre. Imádom és sokat használom pl. a Wikipedia támogatását, nem tudom pl. Kobo-n van-e ilyen. Vagy pl. használtam már azt a lehetőséget benne, hogy olyan könyvnél, ahol tetemes részt tesz ki a lábjegyzet a végén, az kizárható az normál oldalkezelésből, és még sorolhatnánk.
És folder view is van, és de jó, hogy van, a Kindle címkézett zagyvasága helyett...
-
consono
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
-
csendes
addikt
-
@Pal
tag
-
szkaroly
őstag
-
tsabeekaa
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
Hát, a Kobo Libra 2-n is kikerültek a szélre, csak a Libra H2O-n voltak bentebb... És szerintem azok még kisebbek, mint a Pocketbooknál. Más olvasón meg nem is látok gombokat. Amúgy amikor a Touch HD3-at vettem a Kobo Clara volt a másik jelölt, csak a gombok hiánya miatt nem azt választottam.
És mivel én úgy fogom az olvasót, mint a képen van, hüvelykujjal sokkal egyszerűbben elérem az alsó gombokat, mint az oldalsókat. Utóbbinál ránézésre talán a alsót tudnám kezelni úgy, hogy nem kell változtatnom a fogáson.
-
Bozek
nagyúr
És ki mondja meg, hogy hol vannak jó helyen a gombok? Te? Mert nekem például pont ott vannak a legjobb helyen, ahová a PocketBook rakta őket. És lehet, hogy 6", de a Kindle hasznos területe se sokkal nagyobb a nagy margóval. Amúgy meg én csak azt írtam le, hogy mit vennék, jelenleg egy PocketBook Touch HD3 van, tökéletesen megfelel.
De ha valakinek nem jó, akkor meg ott van a PocketBook Era, azon oldalt vannak és 7".
-
Bozek
nagyúr
Az ID3 tagek a bolti cuccoknál sincsenek kitöltve, lévén az az MP3-hoz tartozik.

Calibre-ben se kell munkaórákat rááldozni, elég, ha leszeded a moly.hu plugint, és kitöltöd a címet, az alapján utána már minden metaadatot megtalál hozzá.
matti70: Ha nekem új olvasót kellene vennem, akkor a PocketBook Verse Pro-ra tenném le a voksom.
-
Oldman2
nagyúr
-
Arolotifar
őstag
-
Laslow
senior tag
Kindle-ről tök jó olvasni, de a könyvek tárolása rajta - nálam - egy káosz. Össze-vissza mutatja, az összevissza elnevezett könyveket (van olyan könyvem, aminek a megnevezése kb ilyen: 38423hsdu923zesdfh9823ur923o). Oké, hogy Calibre-vel ezt rendbe lehet rakni, de akkor is, na. Meg a könyvek listájában mindig azt teszi előre, amit utoljára megnyitottam. Ami elsőre nem baj, csak így nincs a könyveknek egy fix helye, hanem mindig mindent máshol találok meg. Sokkal jobb lenne, ha mappastruktúrában tudnám tárolni a könyveket (pl.: Elolvasva, Olvasnivaló, Mostanában olvasott, Mostanában beszerzett, stb. nevű mappák, és azokon belül esetleg még, hogy Fantasy, Sci-fi, Szépirodalom, stb, majd azon belül mondjuk szerző vagy cím alapján ABC sorrendben rendezve lenne minden. Esetleg, ha olvasón belül is lehetne szerkeszteni a könyv íróját/címét. Akkor rend lenne.) Lehet ugyan Collection-ökbe rendezni az egyes könyveket, de sokat nem segít, akkor is káoszt látok. Ráadásul ömlesztve mutatja az olvasón lévő könyveket, és az Amazon fiókban lévő könyveket is. És mivel családi megosztású az Amazon accountom, a felhőben lévé gyerekkönyveket is kerülgethetem, amikor keresek valamit a saját Kindle olvasómon. Úgyhogy én nem is foglalkozom ezzel a részével, hanem kínlódok egy picit mindig, amikor új könyvet kezdek olvasni, hogy azt megtaláljam (feltöltöm online, és akkor bekerül legelőre, megnyitom, és nem foglalkozom a káosszal, pár napig/hétig nem találkozom vele, amíg megint új könyvet nem kezdek olvasni).
Kindle-n én örülnék, ha testreszabhatóbb lenne annak mutatása, hogy épp hol tartok. Ez elég fapados most (bal alsó sarokra nyomva kiírja, hogy hány %-nál tartok a könyvben, melyik Location-nél, és az én olvasási tempómmal mennyi idő még mire végzek a könyvvel (vagy ha fejezetekre van tagolva, akkor az adott fejezettel)). Régi Kindle-n pl tetszett a vízszintes csík, ami mutatta hogy épp hol járok a könyvben, és jelölve voltak rajta az egyes fejezetek határai is. A Paperwhite 5 szoftvere ilyet nem tud. Sem lapozásszámot, hogy ténylegesen hányadik oldalon tartok, és hány oldal van még a fejezetből/könyvből hátra (az adott betűtípussal és -mérettel). Pedig ez sem lenne rossz.
Hampidampi írta, hogy Kindle-re AZW3 vagy MOBI a jó. Hát, én böngészőn keresztül szoktam feltölteni a könyveket (mert Calibre-ből valamiért nem megy el emailben, és ha el is megy, mindig kér emailben megerősítést, pedig engedélyezett email címről küldi a Calibre, ezt nem sikerült megoldanom), szóval innen: https://www.amazon.com/sendtokindle , és ez a kettő formátum egyikét sem támogatja. Úgyhogy ha nem EPUB, akkor Calibre konvertálás, EPUB exportálás lemezre, majd feltöltés, majd az Amazon oldaláról Wifin küldés az olvasóra. Nem mondanám a legkényelmesebbnek, de legalább kábellel nem kell kínlódnom, és távolról tudok az eszközre könyvet küldeni.
Szóval ez a része a Kindle-nek szerintem bőven lehetne jobb, felhasználóbarátabb, kényelmesebb. De amikor már rajta van a könyv, akkor már nagyon jó olvasni róla, azt kifejezetten szeretem. Jelen pillanatban 4 Kindle-nk van, más márkájú olvasót nem próbáltam, de már nem is szívesen váltanék, mert lehet, hogy jobbak, de az meg kényelmes, hogy a 4 olvasónkat egy fiókból, egy helyről tudom kezelni. Ezt nem szívesen kezdeném el megtörni azzal, hogy ahogy évek múlva majd bajuk lesz a készülékeknek, egyesével elkezdek átállni más márkára. Én már így jártam, Kindles lettem.

-
Bozek
nagyúr
A metaadatokat viszont egyszerűen le lehet tölteni Calibre-val, az ITT található Moly plugin segítségével.
Persze én is a PocketBook-ot választanám, főleg a könnyen feltelepíthető KOReader miatt. Plusz ugye ott magyar nyelvű a menü, ellentétben a Kindle-vel.
dannie_Hun: A 20k-s felárral kapcsolatban nehéz mit mondani, mert nem tudjuk az egyéni preferenciákat. A Verse Pro a Verse-hez képest vízálló, van benne BT, így hangoskönyvet is lehet hallgatni, valamint a magyar nyelvű TTS-nek köszönhetően akár fel is olvassa a könyvet. Engem például nem zavarna a 20k-s felár, de amit a Verse Pro tud, azt tudja a korábbi modell, a Touch HD3 is. Kivéve a memóriakártyás bővíthetőséget és az USB-C portot, de ezekre nincs szükségem.
-
hockeyapu
senior tag
-
Lien
aktív tag
Szerintem ez lesz az vagy egy másik ugyan ilyen kezdőképpel feltöltött változat.
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
-
Vasti74
senior tag
Na látod: akkor gondolj a CGA - Hercules monitorokra, és máris nem fog zavarni az a kis margó akkor sem, ha 2 centis ;-)
Egyébként meg az egész csak kedv és hozzáállás kérdése: mert lehet "okosítható" könyvolvasót venni, meg lehet a könyveket átalakítani (állítólag, még nem próbáltam) , hogy kisebb legyen a margó.
De én pl. annyira be tudok feledkezni az olvasásba, hogy kb. semmi sem érdekel - ha egy könyv olvasása közben azon járna az eszem, hogy mekkora a margó, meg milyen gyakran kell lapoznom, akkor azonnal keresnék egy olyan könyvet, aminek az olvasása közben ilyenek szóba sem kerülnek ;-)
-
törölt tag
-
Vasti74
senior tag
OK, valószínűleg még fiatal vagy, megszoktad a modern kütyük minden okosságát, és el is várod ;-)
Én a 90-es években kezdtem informatikusként dolgozni, akkoriban amilyen monitorok és tévék voltak... Kicsik, és azokon még kisebb volt a hasznos - használt terület. Persze már én sem olyanokat használok ;-) , de valahogy talán emiatt sem tekintem különösebben problémának pl. ezt a könyvolvasós margós dolgot.
Annyi minden pocsékul működik manapság, ez ahhoz képest semmiség ;-)
Viszont nyomogattam - tapogattam már a MM-ban többször többféle könyvolvasót, és mindig arra jutottam, hogy miért vegyek drágábban, érzetre rosszabb minőségű olvasót?! Azért, hogy pár mm-t visszanyerjek a képernyő területéből? ;-)
De aki ezt fontosnak érzi, hát induljon abba az irányba: nekem nemrég még a Kindle 10 a nagy margókkal is tökéletes volt, most a 6,8"-os PW még tökéletesebb. -
törölt tag
Csak félig meddig nagy gond.
Hazai vételnél pl Amazon Kindle Paperwhite 5 tokkal 65k, egy Kobo Libra 2 tokkal 100k körül mozog.
Olcsóbb vétel a Kindle cserébe reklámos amit elvileg levesznek ha kéri az ember.
A margóra ott van a Calibre negatív margó megoldása.
A kérdés, hogy pl 100 könyv esetén milyen arányban lesz tökéletes... -
DeFranco
nagyúr
-
csendes
addikt
-
@Pal
tag
A lapozógombok elhelyezése tényleg nem valami ötletes ez igaz, viszont az apró kifejezés szerintem túlzó.
Ha nem PDF-fel akar a felhasználó szerencsétlenkedni, akkor tökéletesen jól kezelhető. A legutolsó szoftverrel hibátlanul fut. Könnyen áttekinthető a könyvtár, az olvasófelület, betűk mérete, formázása, és a kontraszt is már jól kezelhető. Nincs vele semmi baj. A láthatóság is megfelelő. Felhasználóbarátnak mondanám.
Az olcsó kifejezés alatt a méretében és kategóriájában a legkevesebb pénzért hozzáférhetőt érettem. Valószínűleg a legolcsóbb készülék "képességei" nem hinném, hogy mckay nagymamájának igényeinek megfelelnének. (gondolok itt a méretre és a láthatósági paraméterekre) -
mckay
aktív tag
Hálás vagyok a hozzaszólásokért, köszi.
Látva, hogy a cirka 8" méretet ajánljátok, és tudva, hogy ez túlmutat a keretünkön, félve kérdezem meg:
- szabad ilyesmit használtan venni?
- egyáltalán, árulnak ebook olvasót használtan, vagy az ilyesmit mindenki a végső percig használja?
Nagyon szépen köszönöm, hogy irányba állítjátok a buksimat e témában!
-
@Pal
tag
-
Arolotifar
őstag
-
szkaroly
őstag
Én 48 vagyok, több mint 30 éve szemüveges, most -9/-8-as dioptriával (magyarul elég erősen rövidlátó). A Pocketbook HD3-on 12pt betűmérettel (alap betűtípuson) olvasok minden probléma nélkül. Persze könyvtől is függ mert néha 1-2-vel feljebb vagy lejjebb kell tenni hogy az általam megszokott méretet adja. A korábbi Sense modellt beleszámítva 7-8 éve használok e-olvasót és még soha nem volt gondom amiatt hogy szemüveges vagyok.
Eddigi hozzászólásaim nem flamelés céljából születtek, mindenki olyan eszközt használ amilyet szeretne, elvből nem válaszolok soha olyan kérdésekre hogy milyen olvasót ajánlok mivel ez úgyis szubjektív, utána kell olvasni és dönteni. Én is így tettem és nem bántam meg a választásomat. Viszont néha már majdnem olyan véleményeket lehet egyesektől olvasni hogy a 6 colos olvasókon szinte nem is lehet olvasni. Ez már azért is érdekes mert évekig csak 6-os olvasókat lehetett kapni (kivéve az 5-ös Pocketbook Mini) és szerintem a userek 90 %-ának nem volt gondja vele.
Ezzel én a témát be is fejeztem. Peace!

-
szkaroly
őstag
-
Bozek
nagyúr
"imádom amikor valaki képtelen egyáltalán elképzelni is azt hogy az ő személyes preferenciáin túl van e egyáltalán létezés. vagy ha fel is fogja akkor az olyan minek él..."
És te pont ugyanezt csinálod. A három soronként lapozásra írta, hogy túlzás, amiben igaza is van, 1000-ből ha 1 ember ilyen, akkor ezt nem lehet általános tényként közölni.
Amúgy a 6"-os olvasónál nem sokkal nagyobb ám a 6,8" se. Az a 2 centi átmérőben nem egy nagy méret. Amúgy az A4-es mérethez 11,7" kell, az A5-höz 8,3", míg az A6 az 5,8".
-
szkaroly
őstag
-
szkaroly
őstag
-
vito555
tag
-
bwoay
nagyúr
-
Kroni1
veterán
Ez az érintés mindenhol nem annyira a követendő út szerintem sem, és nekem sem feltétlenül tetszik. Rengeteg olyan terület van ahol erőltetik és nem annyira jön be. például tűzoltóautók szivattyúterében a vezérlés, vagy kesztyűs/koszos/olajos kézzel dolgozó műhelyek-munkahelyek tipikusan ilyenek, de a hétköznapokban is sokminden van amit jobban szeretek fizikailag kapcsolni gombokkal, pl kocsiban vezetésnél ahol oda sem nézve tudom mit nyomok, mintsem tapicskolással és az út helyett a kijelző figyelésével..
-
Apollyon
Korrektor
Már nem akartam írni az előződre semmit, de most akkor mégis:
Igen, lehet, hogy ha a céged perspektívájából nézed, akkor "money wise" ez volt a racionálisabb döntés, azonban hosszútávon bármi más megeshet. Pl. az elkövetkezendő évek során belockolod a felhasználók szokásait ebbe a kizárólag önmagával kompatibilis ökoszisztémába, amivel később majd a gyártó adott módon visszaélhet. Erre pedig a pénztárcáddal (vagy a cégedével) szavazol.Applenél már komoly influenszer faktor is jelen van, ami egyúttal felelősséggel is jár. Ezáltal hatással van a világra, akár közvetlenül befolyásolja azt, mint aminek látjuk is eredményét. Igen, a levonó a hibás a tp leépítéséért, de ebben az influenszernek is szerepe van.
(#22566) consono: A könyvkölcsönzés az más téma, az ugye könyvtár esetében is jelen van, meg végülis működő modell. Én azonban arra gondoltam, hogy az olvasó funkciói ne legyenek havidíjasak, mint pl. a saját, megvásárolt (és nem kölcsönzött) könyvek korlátlan olvasása. Illetve az eszköz egyéb fícsörjeinek fizetőssé tétele.
Laptop témában meg nem azt mondtam, hogy baj, hogy vékonyítottak is vannak, hanem hogy csak vékonyak vannak. Telefonok esetében meg a kijelző alatt lehetne kicsúsztatható qwerty bill, mint régen is volt. Mint ahogy annak is örülnék, ha a kobomnak lenne nyomógombja (6"-on), de a Touch óta sosem volt. -
Bozek
nagyúr
Ja, mert a frissítéssel szándékosan lerontott üzemidő az nem probléma...
Kíváncsi lennék, hogy volt-e a high-end droidok között Nexus vagy Pixel. Mert hát igazából az az Android, nem a "pakoljunk bele mindent" cucc, mint például a TouchWiz/Experience/OneUI vonal a Samsungtók.
-
tvamos
nagyúr
Abszolut ertheto.
(#22565) Apollyon
Hat en nem tudom... ez egy amolyan "A kurva a hibas, vagy aki kurvazik?" kerdes nekem. Vajon az Apple a hibas, hogy nyereseges akar lenni, es jo cuccokat ad, vagy akik megveszik? Esetleg a konkurencia, akik a sok szemetet aruljak?(#22564) consono
Az openszorsz nem kellett annyira, hogy megvegyek az emberek... ez maradt. -
Ajándékok
aktív tag
-
JamesFinn
senior tag
-
Bozek
nagyúr
-
BoB
veterán
-
csendes
addikt
Nekem is gyári tokom van TL4-en. Azt el tudom képzelni, hogy egy nagyobb átmérőjű kijelzőt meg tud hajlítani egy tok, vagy egy nagyon kemény tok az eltérő hőtágulás miatt meghajlít egy kijelzőt. Most akkor vegyem le én is az enyémről a gyári tokot?
Én inkább arra gondolnék, hogy a gyártásnál már volt a TFT panel üvegen valami repedés vagy szállítás közben dobálták.
Jótállás alatt elvileg az eladónak kell bizonyítani, hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a hibát. Ha be van törve a külső üveg vagy a házon van ütésnyom, akkor ez bizonyíték. De akkor, ha nincs külső sérülés, akkor elvileg sok mindentől elrepedhet a TFT üveg (anyaghiba, pontatlan méret, rossz összeszerelés, stb.).
Ennyire nem lehet tájékozatlan az üzlet, próbálják kifárasztani a vevőt, hátha feladja. -
aggleány
addikt
-
Bozek
nagyúr
-
matti70
tag
Ugye azt nem vitatod, hogy mindenki csinálhatja úgy, ahogy neki tetszik?
Nálam pl. Kindle-nél minden felhőben van, így elérem telóról is, és a család más tagjai is a könyveket, tehát a kábeldugdosás nem játszik. De szerintem wifin kényelmesebb, töltést meg akkor kapjon, amikor már szüksége van rá.
A telefont 2-3 naponta töltöm. -
matti70
tag
-
LittleBiG007
aktív tag
-
cellpeti
nagyúr
-
Gargouille
őstag
Szerintem nekem csak amiatt esik jól kézre, hogy nem kézben tartom. Azt még nem is figyeltem, hogy mennyire érzékeny a gomb arra, hogy melyik pontján nyomom meg, ebben lehet igazad van. Viszont elég érzékeny a nyomásra, nem kell ráfeküdni, szinte csak megérintem és lapoz.
Ahogy látom a legtöbben nem is gombbal lapoznak, lehet tényleg már csak azért került rá, hogy legyen.
A kijelző karcolódástól tartok magam is, nem véletlenül akartam én is olyan olvasót amin van dedikált lapozó gomb. Azért bízom benne, hogy tartós lesz, a 10 éves Kindle 4-em is karcmentes, ha az akkuja nem lenne már tropa, akkor mondhatnám gyári állapotú az eszköz. Persze első naptól tokban volt, ez sokat segített és persze én is óvom ahogy tudom. Nem hinném, hogy túl aggódod, ezek érzékeny kis kütyürűk és normális ember nem azért veszi meg drágán, hogy hamar leamortizálja.
-
Gargouille
őstag
"picik. körömmel műtyürkézős és foscsi helyen vannak."
Ez elég szubjektív. Nekem szokatlan volt, mert előtte a Kindle-n mind a két oldalt van oda/vissza lapozó gomb is. Ezen meg ugye a képernyő alatt van 1-1 dedikált lapozó gomb. Viszont ez kényelmesebb - legalábbis nekem - mert én nem kézben tartom az olvasót és a régin mindig "össze kellett csippentenem" a készülékkel együtt a gombot, hogy meg tudjam nyomni, ezért elmozdult az olvasó is, amit minden lapozás után helyezgettem vissza. Ezen meg csak hozzáérek és már lapoz is. Szóval egyén függő, de nekem bejön ez a megoldás.
-
Gargouille
őstag
-
zsoltzsolt
addikt
-
zsoltzsolt
addikt
-
zsoltzsolt
addikt
Na, most olvashatok még több tesztet,, véleményeket

Pw4-ben pl. az tetszik, hogy telesen sík a kijelző, vagyis nem süllyesztett, mint a többinél.
Van hely, ahol ezeket egy helyen meg tudom nézni? (nem hinném, sajnos)Nektek is köszönöm a válaszokat!
#20182csendes
#20183@Pal -
@Pal
tag
-
Skarpea
tag
-
zsoltzsolt
addikt
-
@Pal
tag
A "gombnéküliségtől" én is tartottam, de semmi problémám nem volt vele. Ez tényleg megszokás kérdése.
Érdekes amit mondasz a piacvezetéssel kapcsolatban. Van benne valami, viszont én inkább nem piacvezetésként határoznám meg, hanem egyfajta monopóliumra törekvésként. Belevezetik a felhasználókat bizonyos szokásokba, rászoktatják őket néhány szolgáltatásra, és ezután egy zsákutcába kerülnek. Ez szerintem a vásárlók hibája, amikor nem tájékozódnak kellően. Ilyen reklámok pl. engem egyáltalán nem hatnak meg, hogy az olvasóval adnak tudom is én ötezer könyvet ajándékba. Az olvasó funkcionalitása a fontos szerintem, és ezt kell nézni. -
Tomikapc
aktív tag
Köszi! Még annyi, hogy a Kindle-re továbbra is olyan bonyolult könyveket rakni, mint 5 évvel ezelőtt? Tehát emailben kell elküldeni, aztán majd valamikor rákerül az olvasóra, esetleg 1 óra múlva visszajön az email, hogy nem sikerült a konverzió vagy valami más hibaüzenet? Mert ez a korábbi olvasóval rengetegszer előforult.
-
nrbx
tag
koszi az osszehasonlitast. volt 6”os olvasom, hianyzott, hogy nem tudtam rendesen megfogni oldalt a keskeny keret miatt, igy jott be a kepbe a Libra. amugy a PB InkPad-ot vennem, mivel jellemzoen otthon olvastam, es jobb lenne a nagyobb meret, pl. szakirodalom miatt, ahol abrak is vannak. A KOBO Forma felara mar nekem is sok.
-
@Pal
tag
Én is nagyobb méret párti vagyok.
A Libra tényleg jobb fogású mint a PB sokkal kényelmesebb egy kézben tartani és a gombok se nyomódnak emiatt véletlenül. A formája ilyen szempontból tényleg jobb. A strapabíró keret is lehet egy fontos szempont.A PB világítása viszont teljesen homogén és nincsenek árnyalatugrások. Ráadásul a megnyitott könyv használata közben is állítható egyszerű gesztusokkal. Erre szerintem nem jól emlékszel, de lehet, hogy azért nem tudtad állítani rendesen, mert csak a saját olvasó szoftvere esetén működik ez a lehetőség.
Még egy dolog, amit érdemes megfontolni azoknak akik nem akarják "meghekkelni" (programokat telepítgetni) az új gépüket. A PocketBook elég felhasználó barát. Ha nem akar valaki bonyolult szerkesztéseket, állításokat és többnyire epub fájlokat használ, akkor tökéletesen kiszolgálja az igényeket. -
nrbx
tag
-
gusthy
veterán
-
@Pal
tag
-
bwoay
nagyúr
azok a gombok szerintem is viccesen aránytalanok, és ránézésre inkább design célokat szolgálnak. meg ezeket az alulra helyezett billentyűket én 6 inches méret mellett sem találtam igazán kényelmesnek, miközben a Pocketbook korábban egy csomó más elhelyezést is tudott alkalmazni.
ugyanakkor tekintettel arra, hogy ekkora méretben azért jellemzően olyan "readerek" vannak, amiken max bekapcsológombot találni, szerintem értékelendő, hogy erre legalább raktak valamit. -
csendes
addikt
[link]
"When an e-reader company is designing a product, it will have multiple screen layers. One will be the E INK Carta layer that is capable of displaying 16 shades of gray and 300 PPI. Carta and Carta HD have compatibility with the E INK Regal waveform controller, that results in fast page refreshing and no ghosting. The second will be the color filter layer that sits on top of it and will be responsible for generating the colors and generally it will only display 100 PPI." -
arcsin
senior tag
-
gusthy
veterán
A Note ok 4GB RAM-mal már egyáltalán nem olyan szűkösek, és egy csomó olvasó app van, amit sokkal egyszerűbb Androidos eszközön használni. Scribd, academia.edu,stb.
És ugye a fő előny a ceruza és a rajzolás valamint a könyvre firkálás lehetősége, ami iszonyat jó.
Persze ettől még lehet, hogy valakinek ez tényleg nem kell, ez igaz. -
Skynet258
veterán
-
DasBoot
aktív tag
-
DasBoot
aktív tag
-
Dhampir
félisten
Miért nekem írod a yota-t?

Ettől függetlenül érdekes volt, amit leírtál.
Utoljára Symbianon olvastam .prc kiterjesztrésű könyvet, azt sem sokáig, a mini kijelzők nem az én szememnek valók, még a 6" is kicsi.
Vannak rendes Androidos E Inkes könyvolvasók is, hogy ne kelljen mobiltelefonnal,szemrontó táblagéppel szórakozni. Szerintem gyorsabb is, mint a zárt rendszerű könyvolvasók némelyike és a pDF-el is szépen elboldogul a megfelelő olvasó telepítése után.
(#19107) bwoay
Biztos nem rossz, csak drága, és kicsi a kijelzője.
-
bwoay
nagyúr
Hisense-nek van e-ink kijelzős telefonja, színes is. mármint e-ink only. Két üzemmód közül választhatsz: clear meg smooth
utóbbinál leveszi a felbontást (?) és jó mákosak a képek, de elég gyors ahhoz, hogy videot már majdnem vállalható minőségben nézz rajta. meg tudj fotózni. meg chatelni.
Ugyanakkor (az általam látott youtube videok alapján) én azt mondom, hogy szerintem ilyen felhasználásra ez a készülék a korábbiaknál max kevésbé frusztráló tud lenni, jó nem.
tehát ha valaki ragaszkodik az e-inkhez a telefonján, a legkisebb kompromisszumra még mindig egy dual screen készülék használatával kényszerül, mert ott mindkét kijelző előnyeit élvezheti, és maximum az üzemidő látja kárát. meg a készülék sérülékenysége. -
Max1mus
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Egy érdekesség Kobo készülékekre:
-
Oldman2
nagyúr
-
LittleBiG007
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borderlands 4
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- LEGO klub
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és ez mennyi időt vett igénybe?
Oda teszem és szervezem a polcon a könyveimet , ahova Én akarom !
.
Ismerős múltkor nyavalygott, amikor kipróbálta, mert nem bírta tartani 

Dr.NX