Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Nem szoktam olvasni, de most el szeretném kezdeni ismét. Főleg, hogy munkahelyen néha előfordul fél -1 órás kiállásaim is, a telefont pötyögetni meg unalmas, filmeket meg jobb szeretek otthon nézni. Olvasni meg kellene a szókincsek miatt, illetve jobban telik vele az idő, tehát több szempontból is jobb hobbi.Tehát nem csak otthon használnám, hanem hurimálva lenne. Mivel nem vagyok expert olvasó, ezért mindenképpen hosszútávra tervezem a vételt, ezért is keresem ennek megfelelőjét.
Olvasgatva itt a kommenteket, az onyx page egyelőre a legszimpatikusabb. Ahogy néztem lehet vele kép formátumokat is nézegetni, ami a képregények vagy mangák miatt jó lenne.
Ár maximum 100ezer. Ennél többet nem adnék érte, hisz nem vagyok nagy könyvmoly, még. 🙂 -
Ébri
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Oldalsó gomb szerintem is jobb, fél kézzel gépfogásnál elég könnyű lapozgatni. De szerintem nem ez a döntő faktor, bár az is mindenkinél más. (Nekem pl. a PB-k válaszideje túl lassú youtube videók alapján). A fent említott <1 hét akkuidő szerintem nagyon kevés, legalább 1 hét kell, viszont arra kíváncsi lennék, milyen felhasználás mellett. Ha pár óra / nap olvasással, akkor az nem jó valóban.
-
fattyu
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
pedig ez egy kérdés megválaszolásával rohadt egyszerű
ha neked oké a kijelző érintéssel lapozás akkor inkpad.
ha gombokkal akarsz lapozni akkor sage.
sage üzemideje eolvasónak kriminális. koreadert rátenni nem egy leányálom. nagyobb. koreader nélkül nincs folder nézet.inkpad koreader 1 copy paste, jó üzemidő kissebb. apró rossz helyen levő gombok. koreader nélkül is van folder view
-
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Laopzás közben - úgy tudom - különbség nincs.
Az Inkpad 4 is PocketBook kb. ugyanolyan lesz mint más Pocketbook.
BÁR, nem tudom, hogy az a színes mennyiben más.Egy érdekesség, hogy a PocketBook InkPad Lite- ra van sok panasz a kijelző mérete nagy bár a felbontása ehhez a mérethez talán kevés és a hardver is lasaú.
Ettől függetlenü a PB Touch Lux 5-öt én Inkpad 4-re cserélném.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Èn is csak olvasni akarok majd rajta
.
Telefonom, tabletem van.Csak feltünően akadozott a Pocketbook.
Igazából 2 termèkre szűkítettem: [link] vagy [link]Egyszer ezt vennèm, egyszer azt...
Amazonon vannak sokszor jó hètvègi akciók, lehet, ez alapján fogok dönteni.
Majd megírom, hogy melyik mellett döntöttem.
Ès köszönöm a sok segítséget
! -
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A Pocketbook elsősorban AZ OLVASÁSRA koncentrál és persze a hosszú üzemidőre.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Köszönöm!
Ès neked is Cs1csó!
Az nem baj, ha kicsit gyorsabb, vagy kevèsbè akad, mint egy másik olvasó.
Egyik barátom olvasóját láttam valamelyik nap, az elèg laggolós, lassú volt.
Megmondom őszintén, az nem tetszett.
Neki ilyen van egyébként : [link]
Szóval, ha kicsit gyorsabban merül, nem akkora probléma, ha nem akadozik esetleg. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó
üzenetére
A KOReadert be lehet állítani hogy egy általad megadott százaléknál popupoljon. Igaz, nem ad hangot meg ilyesmi, de aranyos.
F-Droidon (openszósz android program áruház) van egyébként egy program amihez root jog kell, és ott be lehet ezt kapcsolni hogy tetszőleges % töltöttségnél leállítja a töltést.
Agyfrász, hogy lassan 2025 van, és ez nem alap mindenhol... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó
üzenetére
Erre a kérdésre itt van egy részletes válasz: [link]
tl;dr: ne merítsd le teljesen, ne töltsd fel 100%-ig (szóval 0-100-as ciklusokat elfelejteni), ne hagyd éjszakára a töltőn. Legjobban a folyton tele aksi gyilkolja a cellákat a 4 Volt feletti feszültségek miatt, meg a túl magas hőfok.
Ideális az olyan ~25-80% közötti ciklusok, így elvileg tovább kitart az élettartama. De ez sem kőbe vésett szabály, simán meghalhat az aksi mert elöregedett, de nem ez a jellemző.Illetve, ha egy jó ideig nem használod az olvasódat, és hosszú hónapokra, elrakod a fiókba, akkor olyan 70% köré kell tölteni.
Ha szerencséd van, meg vigyázol rá, akkor valszeg nem lesz vele semmi gond jópár évig. Ez nem csak az olvasókra igaz, hanem mindenre amiben lítiumos aksi van.
De ha minden jól megy és nem csak a telefonokra vonatkozik, akkor 2027-től úgyis már csak cserélhető aksis cuccokat lehet eladni itt EU-ban. Addig remélhetőleg már minden olvasó kihúzza.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó
üzenetére
Egyedül az Onyxokon van Android az ismertebb márkákból, mindenhol máshol valami zárt linux származék.
Talán a Kindle-öknek van a legjobb készenléti idejük, de használattól függ. KOReader mindenhol jobban szívja az aksit.
KOReader a Sage aksiját is jobban üti, elvileg valami 2-3 naponta kell úgy tölteni. Én a Librát kb. hetente töltöm így. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szia, igaz neme tőlem kérdezted, de ez ugye egy dolgot jelent: gyorsabban merül mint más olvasó.
Ennek két esetleg három oka lehete:
1. a rendszere nem Linux alapú hanem Android alapú ami több lehetőséget is jelent, jellemzően erősebb hardvert is de ugye ennek az ára, hogy gyorsabban merül (de az olvasó is fürgébb mint egy gyengébb hardveres )
2. valamiért kisebb akku lehet benne mint hasonló olvasókban (ezt nem gondolom)
3. még ha Linux alapú, takarékos hardveres is az olvasó de a rendszere valamiért nem a legjobban optimalizáltNekem egy Pocketbook Touch Lux 5 van ami Linux-os, gyenge hardveres és a szoftvere is elég jó ezért gyári körülmények között sokáig bírja.
DE én Koreader olvasópogrammal használom és ezért egy kicsit gyorsabban merül (a Koreader fogyasztása rosszabb mint a gyári olvasópogramé) de ezt az árat vállaltam/elfogadtam. -
Apollyon
Korrektor
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Átlag Kobo olvasóban 1500-as aksi van, a Sage csak 1200-ast kapott, valszeg a tömeg miatt.
Négymagos CPU van benne, és tök jó gyors, de jobban is zabálja az aksit. Ha az átlag kobo-t 2-3 hetente kell tölteni, akkor a Sage-t hetente, vagy még kevesebb.Itt van egy jó összehasonító táblázat: [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
Tökéletes megfogalmazás: egy "színes" (ami ugye a technológia miatt kicsit "élettelen" urambocsá "fakó" színű) borító, vagy hébe-hóba egy színes ábra, térkép kevés a hátrányaihoz képest.
Szigorúan, nagy mennyiségű képregény olvasására(nézegetésére) jó, de oda meg elkel egy 10"-os. -
Apollyon
Korrektor
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Állítólag majd összeolvasztják idővel a kettőt, vagyis Németben is majd csak kobo lesz, de ez még a jövő zenéje.
A Kaleido 3 kijelzős eszközöket én skippelném, túl sok a kompromisszum csak azért hogy pár másodpercig láss színes borítókat alacsony felbontáson.
Persze attól is függ mit olvasol.A Sage amúgy jó 8"-osnak csak épp sűrűbben kell tölteni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
pentiumboi
üzenetére
Nem írtad mennyit szánsz rá, de ha minél olcsóbban akarod megúszni, akkor a már ajánlott Pocketbook Verse (a nem pro verziója) egy nagyon jó opció lehet.
-
robi-k
őstag
Bár idehaza kevésbé ismert, de a Kobo olvasóknak van egy klónjuk, Tolino márkanév alatt, amelyek lényegében u.a. a Kobo olvasók, csak más márkanév alatt, és a neten kicsit olcsóban is beszerezhetők.
Pl. Tolino Vision Color u.a., mint a Kobo Libra Color. -
Cs1csó
titán
válasz
pentiumboi
üzenetére
A PB Basic és a Verse-hez képest drága, ezek megbízható olvasók.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
pentiumboi
üzenetére
Az Alcor régen is rossz minőségű volt, és nem a kijelző olvashatósága vagy ilyesmi, hanem maga az eszköz megbízhatatlan műszakilag, hiába vigyáztál rá, random okokból kinyiffant. Nem lepődnék meg, ha manapság még mindig azokat próbálják eladni, amit 10 éve nem sikerült még senkire se rásózni.
Pocketbook, Kobo, Kindle, Onyx Boox. Ebből a négy márkából válassz. -
Cs1csó
titán
válasz
pentiumboi
üzenetére
Alcort NE!!!!!!!!
Ha az ár fontos: Pocketbook Basic Lux 4 vagy Pocketbook Verse
-
pentiumboi
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy egy e-book olvasót vásárolnék. Látom, hogy azért a technológiában nem volt olyan fejlődés, mint mondjuk a tabletek esetén és pl. a 6-7 éves is kapható Alcor Myth még mindig ugyanúgy elérhető újként.
Itt merül fel bennem 100% laikusként, hogy mint egy teljesen kezdő felhasználó, észrevennék-e valami különbséget egy Kindle Paperwhite 5 és egy Alcor Myth között? Nem nagyon találtam helyet a közelemben, ahol élőben is láthatnám ezeket működés közben.
Azt látom, hogy a Kindle ajánlott, az Alcor nem annyira?
Köszönöm a válaszokat!
-
hockeyapu
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
-
Cs1csó
titán
nekem így van beállítva: kikapcsolt állapotban az épp aktuálisan olvasott könyv borítója látható.
De fontosabb számomra, hogy VÉDVE érezzem. A PB TL 5-öt amúgy is szerintem "túl" kicsi, és ahogy írtam csupa műanyag ami érzetre csúszós is (már amikor tok nélkül volt a kezemben)
Egy ilyen - talán egyeseknek túl masszív - tokom van: [link] -
-
consono
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ha már tok, elmesélem én is a sztorimat a Kindle Scribe-al. Azt hittem megpusztult a digitalizáló réteg, mert bizonyos helyeken nem lehetett írni a kijelzőre. Aztán belefutottam egy Reddit postba, ami ugyan ezt a hibát taglalta. Kiderült, hogy semmi baj nincs a Kindle-vel, hanem a mágneses aktív tok zavarja meg a digitalizálót... Kínai tok, te úgy tűnik, hogy a gyári Amazonos tokon kívül mind tudja produkálni...
-
Cs1csó
titán
ezek az egyéni preferenciák, pl. én tokkal használom a PB TL 5-öt mert féltem, hogy ha leesik akkor gondja lesz, ezért egy elég masszív tokban van ami bazira megnöveli a méretét, DE:
- én mivel ennek a toknak fedlapja is van(amit persze hátra lehet hajtani, sőt bújtató is van pl. hogy a jobb kezed amivel fogod annak 4 ujját bedugd alá és így még stabilabban fogd) úgy fogom mint egy könyvet - amikor ülve olvasok, tehát jobb kezembe az olvasó teste, bal kezemben a borító de kicsit azzal is fogom az olvasó testét a borítónál.- csak ülve vagy hason fekve olvasok így nem releváns a méret/súly sem hiszen az ölemben van a könyv vagy pedig ugye előttem ahogy a könyöklök és kézzel tartom.
A TOK az ami szintén egy megosztó probléma. Számomra iszonyatosan védtelennek tűnik egy olvasó tok nélkül de "csúszósabb" is, a műanyag burkolat és a kis vékony méret miatt.
-
Cs1csó
titán

Igen ez fontos, bár szerintem itt érdemes töprengeni, hogy a cipelés/hurcolászás stb. mit és hogyan jelenet?
Mert egy 6"-os modern olvasó tok nélkül akár egy ingzsebben vagy zakó zsebben is elfér, és a hurcibálásra itt-ott olvasásra tökéletes.
(mint kb. egy BT agybadugós füles telefonnal)DE ha valaki otthon is sokat olvas (és két eszköz szinkronizációja úgy tudom kivitelezhető ha nem is könnyen) ezért otthonra akár lehet egy ilyen 7,8-8"-os olvasót (Inkpad, Sage)
(mint egy hifi rádugott vezetékes a fület kényelmesen körülölő fejhallgatóval)DE ha van valakinek nagyobb táskája van (nem csak egy ridikül) akkor simán elfér egy 7,8-8"-os olvasó.
Egy 8"-os Sage 240g-os
Egy 6,8"-os Paperwhite 205g-os
Egy PB Verse Pro 182g
Egy PB Inkpad 4 265gA súly mennyire relváns az kérdéses
Amúgy a sima monokróm olvasók 160-260g között mozognak ez 10dkg szerintem nem releváns. De akinek igen sőt a métet is zavarja, de otthon szívesen olvasna nagyobb olvasón az vegyen egy nagyot meg egy kicsit.
-
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az a 7,8" még pont optimális, az is előny lehet, hogy szimmetrikus a kávája (minden oldalon egyforma)
A Pocketbook ellen annyi szól, hogy erősen célhardver, mivel jobban ki van centizve a hardvere mint más olvasónak.
Itt dicsérték az előbb Onyx-ot, talán pont emiatt. Megjegyzem lapozásnál drámai előny nem valószínű hogy tettenérhető lesz.
Persze az erősebb hardver nagyobb fogyasztást is generál és esetleg az árában is tettenérhető (erősebb proci ----> drágább)Megjegyzem NAGYON szűk azon olvasók száma mely:
- nem színes
- 6,1-8,1" közöttiKindle Paperwhite 5, PB Era, PB Inkpad 4, Kobo Sage, Onyx Page
A Kobo Sage amúgy ami még az Inkpad 4-né is nagyobb 8"-os, de ugye az inkpad 4-nél 0,2"-al nagyobb csak de több mint 20k-val drágább és/de asszimetrikus már aki az ilyen fogást preferálja.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszi szépen.
A 4 markát nèztem, ezekből kerestem. Kicsit vissza is olvastam természetesen.
Nagyobbat 10 coll körülit nem akartam, a 6-7 collost kicsinek gondolom.
Van itthon 8collos tablet, az olyan pont jónak tűnik.
Volt règebben 9,7"- os tabletem. Az tabletnek jó volt, de könyvnek kicsit nagy lenne. Amennyire vissza emlékszem rá... -
Cs1csó
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
HA a méret prioritás akkor 8" körül ez lehet a best, 20k HUF-al több mint az Era de majdnem 1"-al nagyobb, és idővel mint a tévéknél rájön az ember a nagyobb általában jobb.
PocketBook InkPad 4
107k HUF-tólMegjegyezem volt már itt róla szó többször, hogy ez a négy márka az mely termékei közül választani "szabad" :
- Kindle
- Kobo
- Pocketbook
- Onyxa többi felejtős.
-
pècsimunkás
addikt
Jó reggelt!
Egy ideje gondolkodom e- book-on. A családban levő tabletek után, 8" körülire gondoltam.
Amazonon most ez: [link] 252 euró.
Tudnátok esetleg vèlemènyt mondani.
Az árukeresőn van jó ès rossz vèlemèny is róla, ahogy az Amazon èrtèkelèsekben is.Ha van jobb ajánlat, jobb ötlet, szívesen fogadom.
Kapkodni nem akarok, nem sürgős.
Hètvègi darts, sorozatok, a règí- új hobbim, a bringa mellé mèg be tudnèk kis olvasást is iktatni, ezèrt gondoltam egy e-book- ra.
-
hockeyapu
senior tag
-
Nyiaz
aktív tag
No, hosszas gondolkodás után upgradeltem egy Pocketbook basic 4-ről egy Onyx Page-re. Ég és föld a kezelhetőség...
-
válasz
totasenior
üzenetére
A könyv 536 oldal, az ePub (jelenleg) a 389. oldalnál jár... türelem.
-
kecsu10
aktív tag
Onyx Note Air 3 az alany. Wireless követőre kötve ha leveszem az olvasó hangját nincs hang a projektoron sem, ha felveszem az eszközön akkor van hang a projektoron de szól az olvasón is. Létezik olyan beállítás, hogy csak a vetítőn szóljon? Olyan ppt-k miatt lenne fontos, amik tartalmaznak hangot is.
-
consono
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
Lehet, szoktam reklámozni, mert bejött régen
Azóta Windowson vagyok, de már pár éve én sem nyúltam hozzá a k2pdfopt-hoz (pedig Windowson még mintha gui is lenne hozzá...), de ha lesz időm, a hétvégén ránézek. Mondjuk nálam az A4 már kevésbé probléma, mióta a Kindle Scribe-ot használom 
-
totasenior
tag
-
consono
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
k2pdfopt-ot próbáltad már? Nekem eddig az működött a legjobban "lekicsinyíteni" pdf-et, de az sem csodaszer...
-
Cs1csó
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx
Ezek közül kell választani. A háttérvilágítás, érintőképernyő már adott mindnél, a méret amivel erősen szűkíthető a mezőny. 6" 6,8-7", 7,8"
A színes olvasók erőltetése még korai. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nekem fem hazas es nagyon jo, plusz tele van gombbal a kis sonym es persze minosegi az egesz hIsz sony
.
A vizallosag nem lenne fontos, de sajnos kicsi a kepernyo es meg nem volt hattervilagitas se akkor. Most marad a laptopos olvasas mert eleg jo es sose tudom eldonteni melyik olvaso lenne jobb nekem. -
Helios
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az, hogy valakinek személy szerint az egyik-másik funkció vagy tulajdonság nem hasznos, attól még nem biztos, hogy felesleges.
Mások vagyunk, másképp használjuk az eszközöket és mások az igényeink.
Nálam mindig elvárás volt a víz, illetve inkább a páraállóság, de már a gombok és a 7.5+ méret is alap, és ezek közül mindet ki is használom, nem csak felesleges extrák. (Olvasót a kényelemért veszek, miért ne lehetne ezen belül is még kényelmesebb?)
De megértem azt is, hogy valakinek a fontosabb, ha valami egyszerűbb vagy kisebb méretű, és neki ezért ezek nem kellenek.
(Nekem a PB InkPad 4 gyári „tok” megoldása is tetszik: ez gyakorlatilag csak egy előlap, megtoldva egy ~1 centi műanyag lapocskával, ami az olvasó hátlapjába pattintható az ott lévő műanyag lap eltávolítása után. Így alig lett vastagabb az olvasó. mégis védve van, és így már értelmet nyer az is, hogy a hátlap egy elég merev kemény bordázott műanyag, de akár fém is lehetne.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ez nem "fétis", hanem preferencia.
Eleinte nekem sem kellett a gomb, de egy idő után már zavaró volt, hogy bele kell nyúlni a képernyőbe a lapozáshoz, amivel megbontom a kényelmes/stabil kézpozíciót minden egyes lapozáskor. Az is külön öröm volt, amikor véletlen pont egy hivatkozásba nyúltam bele, és ellapozott a könyv másik végébe majd böngészhettem vissza... 10 évig használtam csak taccsos kobo olvasókat, azóta megváltás a Libra 2.- kicsit olcsóbb, hiszen a mikrokapcsolók pénzbe kerülnek, és plusz meghibásodási faktor
hogymi? Pocketbookoknál is majdnem mindenhol van gomb, még a legolcsóbb kicsi modellekben is.
- vízállóvá tenni is könnyebb ha kevesebb a gomb
Tökmindegy, ugyanaz. A vízállóság úgy van megoldva, hogy a belső részeket egy vízhatlanná tevő bevonatba mártják bele. Ettől még ugyanúgy bejut a víz a készülékházba. Jó nagy baromság, mert gyakorlati haszna kevésbé van, viszont csak feleslegesen túlbonyolítja az amúgy is nehezített belső komponensek cseréjét, pl. az akkuét. Vagy van, aki kiáll az esőbe olvasni? Kádban, fürdés közben olvasás sem tűnik nekem egy optimális helyszínnek.Vékony kávára is lehet gombokat tenni, maximum nem használod. Kb. a Voyage az egyetlen, meg Nookoknál volt, hogy 6"-os olvasóba raktak lapozógombokat.
-
Cs1csó
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem tudom mi ez a gomb fétis, én jól megvagyok nélkülük. Megjegyzem gombok nélküli eszköznek van előnye:
- kicsit olcsóbb, hiszen a mikrokapcsolók pénzbe kerülnek, és plusz meghibásodási faktor
- vízállóvá tenni is könnyebb ha kevesebb a gomb.
- szinte káva nélküli eszköz is készíthetőek (bár ez a kézben/tokban tartás miatt kérdéses, hogy akkora előny.A fém ház talán túlzás (hideg, nehéz) de erősebb keret ami még nehezebbé tenné, hogy a kijelző törjön/vahmgy repedjen.
-
Apollyon
Korrektor
Jön két új Kindle FCC bejegyzések alapján, valszeg idén.
Nem mintha engem érintene közvetlenül, de remélem nem Kaleido kijelzővel jönnek, és valami hasznosabb funkcióval. Pl. 6-7 vagy 8 colos olvasók, gombokkal, és nem tengerből halászott tejfölösdoboz műanyag házzal*, hanem mondjuk fémmel.
Csak legalább kicsit kavarják fel az állóvizet, meg úgy kobóékat is.

* kobotól jött ügye ki korábban pár modell, hogy újrafelhasznált tengerből kihalászott műanyagból (is) készültek az eszközök háza, ami klassz meg minden, de úgy sokat nem segít az enduseren, meg úgy a Földön sem...
-
Cs1csó
titán
-
Endless
aktív tag
Barátnőmnek szeretnék vásárolni e-book olvasót a jelenleg használt Kindle (7th Generation) helyett. Mit javasolnátok helyette? Alapvetőleg meg van elégedve a Kindle márkával csak hát eljárt felette az idő.
-
Jabby
őstag
válasz
totasenior
üzenetére
Akkor viszont ha annyira gyatra minőségű az a pdf, akkor esélytelen.
-
válasz
totasenior
üzenetére
Ha az „itt-ott közkézen” forgó PDF-ről van szó, akkor nem csodálom, az valami rettenetes nyersanyag.
-
totasenior
tag
Köszönöm a felajánlott segítséget, ez a szoftver az eddigi legüjabb verzióban nekem is rendelkezésemre áll, kisérleteztem is vele, gyászos eredménnyel.
Egyébkén éjszaka kaptam értesítést, hogy 30% engedménnyel 3 évre elő lehet fizetni a az ABBYY PDF 16 Standard szoftverre 70.231 Ft-ért.
Nekem eddig nagyon bevált, ezért elő is fizettem rá. -
Jabby
őstag
válasz
totasenior
üzenetére
Van nálunk ABBYY PDF Transformer+ és FineReader. Ha gondolod tehetek velük egy próbát. A Transformer+ elvileg tud epub-ba menteni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
totasenior
üzenetére
hat en is igy vagyok vele, hogy a pdf nem nagyon fog menni.
nagyon durvan szoktam megoldani az ilyenket, atkonvertalom utf txt-be (ha olyan hogy szoveg alapu) aztan kesz. tudom eleg gagyi megoldas de nekem olvasni jo.
-
totasenior
tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, mégis van olyan pdf, amit szeretnék olvasókészüléken olvasni, az átalakítása erre valóban alkalmas formátumra viszont sziszifuszi munka, mint tudjuk.
Konkrétan Gavin Menzies: 1421 c. könyvéről van szó. Már néhányszor nekiugrottam de a minősége sem a legjobb (valószínűleg az alkalmazott betűtípusoknak is lehet ehhez köze, na meg nem tudom hogyan, milyen programmal lett szkennelve).
Megszereztem az eredeti angol epubot, megvan lengyelül is, azok szépek, jók, de sajna angolul annyira nem tudok, le kellene fordítani. Elég terjedelmes. Nem határos a lehetetlenséggel, előfizetek a DeepL pro verziójára, sok ülés kell hozzá a laptop előtt. -
válasz
totasenior
üzenetére
1. lépés
Felejtsd el a PDF formátumot.2. lépés
Szerezd be az adott könyvet egy valódi, áttördelhető ebook formátumban.
epub, mobi, azw(3) -
Roland76
tag
válasz
Helios
üzenetére
Köszönöm szépen, ez így teljesen korrekt volt. Azt hiszem el is döntöttem.

Nekem semmi extrém dolog nem kell. Egyszerűen csak azért szeretnék eBook olvasót is, mert sok könyvem van, amit a mérete (súlya) miatt tettem félre eddig. Pl Joe Hill - Spóra (980 oldal), de akár a Tűz és Vér-t említhetném, az majd 1 kg. Szinte olvashatatlan, legalábbis baromi kényelmetlen.
Köszi szépen még egyszer!
-
totasenior
tag
Lehet, hogy rossz helyen kérdezem, ezért ha lehet igazítsatok útba, hol tegyem fel?
A kérdés:
Az A4 méretű pdf hogyan méretezhető közel olyan méretűvé, mint a 6" olvasó (nevezetesen Pocketbook Verse pro) felülete?
Szívesen vásárolok hozzá alkalmas programot (ha lehet, nem Adobe), az online eljárást pedig kerülném.
Az átméretezés alatt nem a kicsinyítést értem, hanem sz.e. úgy áttördelni is, hogy jól olvasható maradjon. -
Helios
tag
válasz
Roland76
üzenetére
Több mint egy éve használok InkPad 4-et, leginkább KOreaderrel, gyári tokkal (ami leginkább csak egy fedőlap). Sokat van hátizsákban és párás környezetben, de eddig bírja. Sebessége átlagos (egy e-book readerhez képest). Egy könyv megnyitása 10-20 mp., olvasás közben semmi akadás. Gombjai (nekem) kézre esnek annyira, hogy egy kézzel is tudom tartani és közben lapozni velük. (Arra nem bírtam rávenni sehogy sem, h bluetooth játékvezérlővel lapozhassak rajta, mert, bár csatlakoztatni tudtam a vezérlőt hozzá, de nem tudtam a gombokat a lapozás funkcióhoz rendelni. De ez már kicsit extrém dolog.) Bár leginkább olvasok rajta, használtam a Sudokut és sakkot, ezek gyorsak és a sakk sem buta. (Nemrég valami egyszerű logikai játék csomagot is fel tudtam rá telepíteni. Leginkább csak érdekességképp, mert csak kipróbáltam egy-kettőt, de nem használtam.)
Egyetlen összeszerelési hibája vagy hiányossága van: az előlapja az egyik sarkon a kezdetektől fogva időnként kicsit feljön (mintha nem lenne jól leragasztva) és ki tud szűrődni alatta a fény, de visszanyomva újra jó egy darabig.
Összességében teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
Roland76
tag
Sziasztok!
E-book olvasó vásárlását tervezem, de szeretnék előtte körbeérdeklődni, hogy ne nyúljak mellé.
Volt nálam egyszer egy 6"-os Kindle - a pontos típusát nem tudom - de azt én baromi picinek találtam. Akkoriban egy 7"-os tableten olvastam könyvet, de az sem volt az igazi. A tableten való olvasás sem volt élmény és a mérettel is voltak gondjaim.
Így jutottam arra döntésre, hogy a 8"-os lesz az én választásom.
Tudom, hogy így egy magasabb árfekvésben kell gondolkodnom, de inkább, minthogy utána ez miatt bosszankodjak.
A hordozhatóság nálam nem jön szóba, szinte mindig otthon olvasok.Amit kinéztem és ár külföldi teszt alapján meggyőznek tűnt az a PocketBook InkPad 4-es.
Kérdésem az lenne, hogy erről mik a tapasztalataitok? Vélemény esetleg alternatíva?Előre is köszönöm!
-
unravel
őstag
válasz
Zsolt7981
üzenetére
"Illetve nyújt a PW5 a Pocketbookhoz képest olyan extrát, ami indokolhatja a cserét (pl észrevehetően gyorsabb működés/lapozás)?"
Touch Lux 5-t cseréltem PW5-re.A TL5 sokkal lassabb és kihulik a hajad mire kijelölsz egy mondatot vagy bekezdést. Ez a Kindle-n sokkal jobban működik.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A következő ki/belépésig, vagy az eszköz gyári állapotba állításáig.
Utána visszaáll a reklámos állapot. -
-
BoB
veterán
Az Amazon már nem távoltítja el ingyen a reklámokat bizonyos esetekben.
Ezek szerint ezentúl nem fog működni az hogy olcsóbban vesznek itt reklámos Kindle-t, majd kérik az Amazont hogy vegye le a reklámokat mert nem támogatott országban van használva.
-
Lien
aktív tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nálam pont a Libra 2 touchpadnél van az, hogy az oldalt tapizást nem érzékeli és ha másodikra oldalt vált akkor előjön a menü. Valószínű ez csak mangánál van ahol nagyobb mennyiségű bájtot kell betöltenie. Gombnyomkodásnál sohasem tapasztaltam ezt a hibát. Nem tudom, hogy másnál volt-e hasonló.
-
Ébri
senior tag
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Én pont a 7"-t hordozhatóság - láthatóság ideális kombinációjának gondolom, és sajnos ez van, hogy ahogy haladsz felfelé bármilyen plusz igénnyel kb. bármiben, egyre kevesebb pluszért fizetsz egyre többet. Lehet a PW-nél van értelme várni valamilyen akcióra, tudtommal szokott lenni (nekem kezelhetőségben a kindle túl kevés, így nem igazán figyelem mostanában).
(A kindle nagy margóinál főleg jól jön a nagyobb olvasó.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Hasonló helyzetben voltam anno, amikor a Kobo Clara HD-met használtam, és beújítottam egy Libra 2-re. Nekem eléggé bejött a 6"-ról => 7"-re váltás, sokkal jobb így olvasni. Viszont az is szempont volt, hogy legyenek végre lapozógombok, és most már nem is kellene olyan olvasó, amiben ezek nincsenek.
Ugyanakkor azt is érzem, hogy talán mégjobb lett volna inkább 8"-osat venni, bár ami szóba jöhetett volna ebből az már kifutott modell sajnos (Forma). A Sage viszont nehéz, és gyakran kell tölteni, de végső soron teljesen elégedett vagyok a Librával. Ha esetleg nem jön ki egy Forma 2 vagy valami, amit könnyű is hordozni, akkor nem is fogom már lecserélni.
Ha egy véleményt megengedsz, ha már 75K-t szánsz egy új olvasóra, úgy, hogy nem is sürgős a vásárlás, akkor lehet még halasztanám a témát, és gyűjtenék egy Erára. Kb 10-13 ezer forinttal kerül többe ahogy látom árukeresőn, szerintem ez már nem nagy differencia a forint értékét tudva, és az ekönyv olvasó egy hosszú távú, sok évre szóló befektetés. Főleg, hogy ezek nem avulnak el és sokáig jók lesznek.

Illetve az a pletyka járja, hogy hamarosan jönnek új Amazon Kindle-k, bár az biztos nem lesz olcsó mulatság, de hátha lesz ott valami ami neked megtetszene.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Gondolom a hardveren gyengítettek, hogy az árba beleférjen de a felbontása sem az igazi.
Az inkapd tényleg jó a mérete is optimális, hiszen JÓVAL nagyobb a 6"-os olvasóknál de az utána következő 6,8-7"-osoknál is jóval nagyobb, IGAZ még nem volt a kezemben de nálam ez lenne a befutó.
Persze több mint 2x annyi mint egy átlag olvasó.
Ha ezt így "kiveséztük" akkor nincs más hátra mint előre:
Kindle Paperwhite 5 vs. PB Stardust Silver Era
PB mellett szól:
- 0,2"-al nagyobb mint a Paperwhite
- ha szereted a PB-t akkor ugye ez is PB az átszokás semmiA Paperwhite mellett szól:
- olcsóbb kb. 18k HUF-alA felbontás sem jobb, talán a kijelző de eme két olvasót nem tudtam még összehasonlítani.
Szerintem:
Mivel olvasót nem egy-két évre hanem akár 6-8-10 évre is vehet az ember, érdemes lenne egy kicsit még gyűjteni hozzá, közben persze a régi olvasódat meghirdetni.Nekem is egy PB TL5-öm van de én Kindle-t nem szívesen választanék, (csak szubjektíven nem szimpi a cég) és én is preferálnám a nagyobbat így nem nagyon van más választás - jelenleg - mint az inkpad 4 (megjegyzem nekem Stardust Silver Era vastagabb margója nem jön be szeretem a szimmetrikus oldaló olvasókat, mint akár a PB TL 5)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
7 col + lapozógombok, így egy kézzel is kényelmesen lehet vele olvasni. Androidos, szóval bármit tudsz rá rakni. Olvasó programnak KOReader ajánlott, elég részletesen ízlésedre tudod szabni.
.
!

Dr.NX