- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #28031 üzenetére
Az újrafelhasználással mint elvvel egyébként nincs bajom, mert tényleg jobb mintha nem lenne, de legalább ne olyan eszköznél alkalmazzák amit hosszú éveken keresztül akár napi több órán át nyomogat(na) az ember. Metál tokozású is lehetne, mint a Kindle Oasisnél volt, az nagyon menő, bár az se épp könnyen javíthatóra lett tervezve.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27826 üzenetére
Illetve most már képbe lépett a Verse Lite is, warm light és gombok nélkül.
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #27722 üzenetére
Ragaszkodsz a PB-hez és ez így anyagilag elég nagy ugrás, amit valószínű, hogy nem fogsz meglépni.
A Kindle 5-6 közelebb lenne, a meglévőt eladod és rátolsz kb 40K-t.
Már nem nehéz feltenni a koreadert és valószínű, hogy a 7" elég is lenne.
Az InkPad 4 megjelenítése nem is olyan híres annyiért, akinek van fakóbb megjelenítésünek mondják. -
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Cs1csó #27654 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem sokat segített, szerintem neki is fog. A döntés a végén úgyis az övé. A hozzászólásom után sikerült találni összehasonlító táblázatokat és én is azt láttam, érdemesebb újabb verziót vásárolni.
A PDF rendben, hogy nem e-book formátum, csak a mostani gépére is ebből konvertáltunk valamit (már nem emlékszem mit...). Vannak saját gyártott anyagok és azokat is rá szokta pakolni, ezért érdekes, hogy saját forrásból is megoldott-e a használat, de ezek szerint akkor igen.
A másik két típus javaslatot is továbbítom, köszönöm.
#borix
Köszönöm neked is választ és a javaslatokat is! Rápillantok a nemzetközi vásárlási lehetőségekre is. -
törölt tag
-
törölt tag
-
creathall
kezdő
válasz
Cs1csó #27575 üzenetére
Ilyen szerintem nem lesz sehol, érdemes elmenni megnézni. Én pl azért vettem PocketBook EO-t Boox Note Air 4 C-vel ellenétben, mert ezeket amit írtál azonnal tudja, relative nagyon gyorsan megtalálható módon logikusan "gondolkodás nélkül".
A Boox gyorsabb, mert a hardver erősebb. De pl: a szoftver minősége, beállításai előre beállított menü karakterisztika alapján a PocketBook láthatóan számomra sokkal jobban használható. a Boox többet tud, csak egy Ebook Readerhez mérten tök feleslegesen. Mert az ebook reader nem androiddal kell versenyeznie, hanem egy ebook readerrel. Mind a kettő androidos, (EO nem PocketBook hardvert használ, mert ez egy BigMe).
A PocketBook bevásárolta magát a BigMe-be.
Sajnos a youtube videók sem adják vissza sokszor azt, amit a való világ. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #27557 üzenetére
Este a PW5 alap megvilágítással (kékes) megjelenítésű, ami nem a legjobb.
Mellé a (melegebb fény) állításával lesz fehér, utána meg átmegy sárgás megjelenítésbe.
Nem szívesen olvasnék úgy, hogy csak alap megvilágítással rendelkezik az olvasó, vagy nem egyenletes a megvilágítás minősége. Ennek meg ára van.Az Onyx Page csak akkor túlárazott ha a PW 5-6 olvasókra az illető nem képes feltenni a koreadert, mert a gyári szoftvere gyenge hozzá képest, fel tudja rakni akkor túlárazott.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
Cs1csó #27506 üzenetére
Nagy és nehéz a inkpad 4, a 7" pont megfelelő méretű, és mobilis.
borix:
A mérte az jó, illetve a dropbox integráció amit nagyon szerettem az előző pb olvasóimban. Én ott tartom a könyveimet."A lassúság tegyük fel még ha meg is oldódna valamikor, a megjelenítéssel kapcsolatod problémák attól még megmaradnak."
Valóban, a megjelenítés minősége kesőbb biztosan zavarna.
-
junkpod
veterán
válasz
Cs1csó #27480 üzenetére
Egy A4 lap valóban 14,3" átlós méretű. De soha sem terveznek könyvet, de még egy levelet sem margó nélkül. Ha csak egy normál 2,5cm-es margót számítasz minden oldalon, akkor már csak 11,6" átlós méretről beszélünk.
Ez a 10,3"-es kijelző esetében 88%-os kép kicsinyítést igényel. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #27480 üzenetére
Hogy lehet megoldani ha valaki tanulasra hasznalja és sok publikáció pdf formában van neten? Vagy mondjuk iskolai tankönyvek pdf - én érhetőek el.
Szöveges könyvek, amik PDF-en normális OCR-el vannak arra van megoldás, hogy kisebb kijelzős olvasókon is el lehet olvasni.
Ami tele van grafikával ábrákkal arra az E-Ink tabletek 10"-os méretbe legalább kell.
Valakit zavar a nagyítgatás lassúsága akkor marad a pc, laptop, táblagép vagy zsebbe nyúlva 13"-os E-Ink tablet. -
szkaroly
senior tag
válasz
Cs1csó #27415 üzenetére
Azok a cégek ahol maradt a gomb ott gondolom nem végeznek ilyen kutatásokat. Vagy csak arról van szó hogy van egy gyártó aki uralja a piacot, azt rak a termékbe ami neki tetszik, ahol a költséghatékonyság az elsődleges, a felhasználó helyett majd ők eldöntik hogy mi a jó neki. Lásd Amazon, Samsung, Apple.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27412 üzenetére
Korábban is említettem, hogy a fizikai gombok és a vízállóság egymást nem kizáró tényezők.
A vízállóságot már egy jó ideje úgy oldják meg, hogy az alaplapot és komponenseit beleértve a kijelzőt és az akkumulátort egy vegyi anyagba mártják bele, ami vízhatlanná teszi az eszközt. A készülékház viszont nincs szigetelve, oda bejut a víz, de az mindegy.Ez szép és jó, de ha mondjuk meghal az aksi vagy az SD kártya és cserélnéd, akkor kaparászhatod le róla ezt az anyagot, úgy, hogy a többi komponens amúgy ne sérüljön.
Plusz egy [link] step 7-nél van hogy néz ki ez az egész. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27394 üzenetére
Ezek a kijelzők dedikáltan árcédulának meg reklámfelületnek készülnek, nem pedig olvasókba. Egyrészt a színek száma is kevés (max. 6) és nagyon lassú, kb. 12 másodperc, mire kirajzol egy képet. Az új verziója már full színes, de még mindig extra lassú
Ha megnézed ezt a videót, itt látszik is 33 másodperctől, hogy mennyit küszködik a kijelző, mire megjeleníti a színes tartalmat. -
Ereshkigal
őstag
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #27379 üzenetére
Régi Kindle olvasómnak elkezdett sz@rakodni a csatlakozó része nem nagyon vette a töltést. (nincs előtte plusz üvegréteg)
Mondom kiszolgált, jöhet a PW5 de, hogy ne variáljak ahogy bírtam földhöz vágtam. Hátlapjával ért földet és semmi baja nem lett, igaz rajta volt a tok de így is csattant akkorát.
A régi telefonom kiesett a kezemből (Gorilla Glass 3) nem eset nagyot de így is jól összetört a kijelzője.
Az idegesített, hogy az üvegfólia a szekrényben volt csak halogattam és nem lett felrakva. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27336 üzenetére
Továbra sem tiszta hogy valaki csak és kizárólag olvasásra használ egy olvasót, és nem akar soha ki nem használt többlettudásért és gyorsabb merülésért felárat fizetni.
Azért tegyük hozzá, hogy az Onyxnak nincs éppen könnyű dolga a nagyrészt Kindle-ök által dominált piacon, amiből ha kevés morzsa le is esik, azt is viszi a Kobo meg a Pocketbook.
Ha az Onyxok nem tudnának extra funkciókat (Android, erősebb hw, hangszóró, tablet funkciók stb) akkor mégis minek választaná ezt a márkát egy már "bevált" Kindle vagy akár kobo helyett valaki?
Valamivel mégiscsak ki kell tűnni, valószínűleg nem véletlenül árulják azt, amit.
Saját könyvesbolttal meg aztán tényleg labdába se tudnának rúgni, ezért inkább hw-esen eltérő eszközt adnak ki, mert nem mindenkinek felel meg a mainstream által tolt szekér.Plusz azért megkérdőjelezni valakit, mert neki az Androidos olvasó jön be, ugyanaz, mintha a haverodat leoltanád, hogy hogy meri a barna hajú lányokat kedvelni jobban, amikor szerinted a szőke nők a jobbak...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27233 üzenetére
A lidliben kb. ez a típusú kijelző van árcédulaként, vagy valamelyik iterációja.
-
törölt tag
-
válasz
Cs1csó #27185 üzenetére
Tehát fogalmad sincs róla, csak leírod az elképzelésedet.
Értem. Nekem volt már pár Kindle és PB olvasóm is évekig. Soha nem jutott eszembe, hogy megkérdőjelezzem a létjogosultságukat.
Valakinek az a tudás elég. De ugyanakkor el kell fogadni, hogy másoknak mások az igényei. Nem kell ezen állandóan lovagolni. Békében megférnek egymás mellett. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #27155 üzenetére
Ennek semmi köze a topiklakókhoz, ha nem vágod, hogy az Androidos olvasó ugyan akkora akku-val gyorsabban merül akkor nem értesz hozzá szoftverileg.
Ez olyan mint telefonoknál ugyan akkora akkuval az iOS gazdaságosabb, tehetsz az Android alá akár milyen procit.
Jó, az Apple Bionic proci is gazdaságos de akkor is látszik a különbség. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Cs1csó #27143 üzenetére
Letesztelted saját kézben az Onyx-ot, hogy gyorsabban merül? Vagy csak úgy gondolod?
Természetesen le lehet gyorsan is meríteni, ha azt a sok mindent használod , amit más olvasók hírből sem ismernek !
Az Onyx Boox nem merül gyorsabban mint bármelyik olvasó, ha csak olvasol ! -
-
fattyu
veterán
válasz
Cs1csó #27114 üzenetére
ezért kell arra készülni hogy te legyél az erős.
-
sicc_innen
tag
válasz
Cs1csó #27107 üzenetére
Minden civilizációba kódolva van az önpusztítás is. A miénk sem lesz ez alól kivétel. Az utolsó órákban vagyunk. Nem becsültük meg ezt az édenkertet, amit kaptunk. Poklot csináltunk belőle.
Objektíven, "fentről" nézve magunkra; megérdemeljük az elkerülhetetlen pusztulást.
Új ebook olvasót már nem tervezek venni. Megfelel az öreg Kobo Clara HD. -
csendes
addikt
válasz
Cs1csó #27057 üzenetére
Nem erről beszéltem. hanem arról, hogy mennyire éri meg egy android alapű e-ink olvasóért (Play Store-ral) jelentősen többet fizetni mintt egy "síma" e-ink olvasóért hasonló műszaki paraméterekkel. Például Onyx Pages és Kindle PW 5/6, nyilván az utóbbit a éegkedvezőbb beszerzési árral számolva.. Erre írtam, hogy szerintem a legtöbb esetben, vagyis amikor tényleg csak olvasni akar valaki, nem éri meg.
Egyébként nincs azzal gondom, hogy mások másként gondolják ezt. -
válasz
Cs1csó #26959 üzenetére
Papírból is sokat olvastam, de e-bookból szerintem már 3-szor annyit
Szeretem összeszedni az engem érdeklő sorozatokat és általában addig nem is állok neki, amíg nincs meg minden rész
Az igazság kardja fent van már pár hónapja, de most éppen Anthony Ryan Hollóárnyék trilógiája fogott meg , szóval még várnia kell TG sorozatának
-
válasz
Cs1csó #26953 üzenetére
A papírkönyvekről részben az általad is felvázolt dolog miatt szoktam le. Másik részben viszont azért, mert míg egyeseknél megengedett volt, hogy akár 6 hónapig üljenek egy könyvön, az átlag olvasónak volt rá 2, jobb esetben 3 hete az olvasásra.
Amikor ráakadtam a Csendes könyvtárra (SLP), még nyitott volt, bárki számára elérhető. Rengeteg könyvet töltöttem le, aztán mobilon kezdtem el olvasni (Nokia 3650) .
Utána volt még sok mobil és tablet, majd Kindle 3 Keyboard. Azóta is csak e-bookot olvasok és ez már nem is fog változni 20 év után -
törölt tag
válasz
Cs1csó #26951 üzenetére
Az olvasó nem kezeli a könyvtárakat nehezebb így benne keresgélni, ami valakit zavar, valakit meg kevésbé.
A példa kedvéért ha valakit zavar akkor az a megfelelő döntés, hogy minél jobban tele pakolni, mindent felrakni, a felhő tárhely mellett?
Vagy adja el és váltson?
Nyilván ha ez frusztráló akkor váltani fog. -
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #26861 üzenetére
A 6"-os olvasónál a margó ha kivan rakva a képernyő széléig akkor ott van mint a nagyobb kijelzős pl Kindle Paperwhite 5-6 a szélesebb margóval. A Kindle nagyobb kijelzőjét ha ki akarod használni, akkor negatív margózni kell amit sokan nem fognak, mert nem értenek hozzá.
A mostani (újabb) nagyobb kijelzős olvasók már 300PPI vel vannak.
A te olvasód az elméleted szerint a PocketBook InkPad Lite lenne, 100k-ért 9.7" 1200x825 és 150PPI. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #26808 üzenetére
Felhasználhatóság élménybe sokat veszítene.
Mikor ilyenek az igények meg kell fizetni az árát, vagy majd az Ofotértba költi el a spórolt pénzt.
Jó kis PWM-es tablet megteszi a hatását, ha mentes akkor is csak tolódik.
Mennyibe kerül egy normálisabb szemüvegkeret 70k körül? -
TurpiUrfi2
tag
válasz
Cs1csó #26792 üzenetére
Köszönöm ezt a kifejtős választ! De jó, hogy írtam nektek és ilyen részletes segítséget nyújtottatok. Bevallom nagyon kevés tapasztalatom van az ebook reader-ekkel, még családban sem volt senkinek. De most hogy így kezdem összerakni a képet, az jött le, hogy lehet nem is ebook olvasóra lenne szükségem, hanem egy tabletre vagy Ipad-ra.Mivel én leginkább otthoni kanapés szakirodalom olvasásra szerettem volna használni az eszközt és leginkább a jó méretek , a szemkímélő és akksi kímélő üzemmód miatt akartam. Ezek a szakirodalmak azonban leginkább beszkennelt pdf-ben vannak. Ez meg akkor nehezen megjeleníthetőek ezeken. Ha jól értem..... Megnéztem pár yt. videót és a Paperwhite 5 (vagy 6) méretével amúgy megbékéltem. Ha mégis rendelnék valószínű azt tenném/ teszem. Ár-érték arányban tényleg jó..
-
zazenke
őstag
válasz
Cs1csó #26628 üzenetére
mivel teljesen láma vagyok . de ha a legújabb paperwhite mellett döntenék ami itthon is kapható már és carta 1300 -as akkor a torrentről letöltött könyvekkel milyen nehézségeim lennének ? ott 3 formátum van 90 % ban . epub , mobi , és pdf(orc). ezekre van könnyű módszer átalakítani kindle formátumra illetve nem fogok elutasítást kapni DRM védelem miatt ? vagy ez a védelem már nincs rajta a torrent verziókon? tehát gépre dugom és átmásolom kábelen keresztül konvertálás után vagy érhetnek meglepetések. Magyarán mondva én nem az angol nyelvű műveket választanám az amazon online könytvtárából
-
Ébri
senior tag
válasz
Cs1csó #26621 üzenetére
Én 6,8"-t vastag tokkal (gyerek négy évesen végigtrappolt rajta, semmi baja nem lett) hordtam farmer házsó zsebben, igaz 7" már nagy lett volna.
Úgy általában azt mondanám, hogy nagyobb képernyő = kényelmesebb olvasás (kevesebb lapozás, könnyebben átlátható oldalak a több bekezdés / oldal miatt), de ezzel együtt nagyobb méretű eszköz és nehezebb, tehát a kezelése (mármint ide-oda rakása, tartása) egyre nehezebb. 10" szerintem már nagy és nehéz, én 7" mellett voksoltam, azt még kb. bárhova elrakom a táskámba, s nincs 200 gramm, ugyanakkor olvasási élményre nekem sokkal jobb, mint a 6".
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Pro 4 (2022) 11" 128GB Cellular M2 Chip - Makulátlan, akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest