- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #27649 üzenetére
Elolvastam William Peter Blatty: Az ördögűző c. könyvét és megértettem, hogy a démont miért nem tudta a két pap kiűzni a gyerekből (mert kitudták volna) és miért lett ilyen szomorú a vége. A filmből nem jött át, pedig az is jó volt.
Gyorsan ledarálva a könyvet nem biztos, hogy átjön, hogy mint ment el, ahhoz időnként meg kell szakitani az olvasást, elgondolkodni rajta. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #27639 üzenetére
És emlékszel is rá, mit olvastál ?
Én alapból lassan olvasok, de ez nagyon függ a hangulatomtól a könyvtől. Van hogy nekem is felpörög 300 körülire .
Éjjel szokot a leggyorsabban menni (persze , ha jó a könyv), sokszor azt veszem észre, hogy már világosodik . -
törölt tag
válasz
Arolotifar #27639 üzenetére
Teszt. [link]
Cs1csó
Az már jónak számít ha megmaradnak a dolgok és nem csak ártohansz a könyvön. -
swingstar
tag
válasz
Arolotifar #27311 üzenetére
Közben rájöttem, hogy mit sikerült benézni, de igen, most már legalább teljes lehet a kérdező élete.
Amúgy meg olyan gyorsan telik az idő, mintha tegnap lett volna.
-
swingstar
tag
válasz
Arolotifar #27308 üzenetére
Akkor nem tudom miért dobta fel nekem
Mindegy, 13 év után legalább megtudja az igazat.
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #27200 üzenetére
Vettél 200k körül Onyx-t és véded a drágaszágot.
helyesírási, stb. hibákat javítom, tudok pl. zenét is hallgatni. Tudok diktálni, levelezni
Eleget használod akkor megérte, ha valaki keveset használná akkor 200k-ért csak egy nagy kijelzős olvasó.
Van egy Onyx-d így értesz hozzá, mert neked van nekem meg nincs, ahogyan a fórumtársad felhozná, akinek van az érthet hozzá.Kindle PaperWhite 5-re Jailbreak utána mehet fel a KOReader.
Onyx Page-re simán felmegy a KOReader de tokkal együtt kb 50k-val drágább.
KOReader alatti olvasásra mi az amivel többet nyújt a Page 50-k ért, az elcseszett egymás melletti gombokon kívül ha valakinek igénye lenne rá? -
fPApi
őstag
válasz
Arolotifar #27192 üzenetére
Én egyáltalán nem "ekézem" ezeket. Szerintem is jó annak, aki kihasználja a nyújtott többletet. Nálam kiderült (5 év alatt, ami már elég hosszú), hogy nem használom ki és mivel a pénz is számított, váltottam (ha nem számítana a pénz, akkor továbbra is onyx-ot vennék)!
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #27177 üzenetére
Van PB Touch Lux 5-öm, nem olyan erős a hardvere mint egy Onyx-nek és nem mennek rajta android appok de nem is volt rá eddig igényem, hogy fekete fehérben futtassak bazi lassú képfrissítés mellett appokat arra ott az okostelefon.
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #27127 üzenetére
11 helyen vagyok fenn és ungarische nyelven nem találtam.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #27063 üzenetére
Szerintem meg szándékos provokáció !
És különben is ('Szeressük és ne bátsuk egymást gyerekek ! Kit kell megfojtani? ' Woody Allan ) -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #27060 üzenetére
Nem a modellre értettem (bár tényleg ez a legjobb
) hanem a márkára !
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #26955 üzenetére
A legfontosabb, hogy sokkal többet olvasok, az a tudat, nekem nagyon fontos, hogy amikor belekezdek egy sorozatba akkor már az olvasón van MINDEN része, pl. így vagyok a TÉRSÉG könyvekkel de akár Terry Goodkind "Az igazság kardja" sorozattal, hogy minden elérhető rész egyben megvan. (még nem olvastam de nem azért mert egy-két rész hiányzik hanem mert még nem jutott rá időm )
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #26952 üzenetére
A Molyt nem úgy követem ahogy írod, tehát hogy amit épp fényeznek hanem amikor hallok egy könyvről akkor ott szoktam rákeresni, és véleményeket olvasni. De nem veszek részt kihívásokban amik nem rosszak de engem hidegen hagynak (ez az olvass olyan könyvet aminek a címében van X betű vagy hasonló agymenések nem érdekelnek)
Nemrég a Goodreads-re is felregisztráltam. A Molyon a statisztikákat találom ötletesnek pl. sose számoltam mennyi könyvet olvasok egy naptári évbe vagy (urambocsá) mennyi oldalt, vagy bötűt, de itt olyan is van.
Mióta e-könyv olvasóm van többet is olvasok. A közelemben nincs "nemzeti" könyvtár hogy bármint meg tudjak szerezni, így sok könyv kimaradt. Vagy ami még zavaróbb, pl. a helyi könyvbárban megvolt a Háromtest trilógiána a MÁSODIK kötete de se az első se a harmadik.
A fülszöveg tetszett de nem foglalkoztam vele, kérdeztem is a könyvtárost, hogy ezt hogy sikerült "kivitelezni" mert ennek így nem sok értelme van.
Még úgy sem, hogy utólag - mivel mind a hármat elolvastam e-könyv formában - a 2. rész volt a legizgalmasabb. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26944 üzenetére
A telefonok meg szinte állandóan töltőn vannak és mégsem panaszkodik senki !
Egyszerre általában 5-6 könyvet olvasok különböző olvasóprogikkal, mind ott folytatom, ahol éppen abbahagytam, mindig mihez van kedvem !
Nem az olvasó rakja oda a könyveket , ahová sikerül, hanem Én, ahová akarom ! -
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26935 üzenetére
Még visszatudnám, csak pár napos, a feleségem kellene rábeszélnem, egyébként tetszett neki nagyon, csak amikor a több száz doku között keresett valamit, na akkor azért bosszankodott, na beszélek vele ...
-
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26933 üzenetére
Azért írtam, hogy nem az Emag forgalmazza, mert hiába írják, hogy raktáron van, valószínű nem kapható, de amit linkeltél az nem lett volna rossz, sőt, az jobb lett volna most így utólag ...
-
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26930 üzenetére
Ott nem az Emag a forgalmazó, és sehol máshol nem kapható már, valószínű azok sem tudnák már küldeni.
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #26930 üzenetére
Nem ez érdekelt, hanem, hogy ha már Androidos van-e rá olyan alkalmazás ami diáknak jegyzetelési, rajzolási, feladatok esetén jobb mint a gyári?
-
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26926 üzenetére
Úgy látom azért, hogy ami most kapható Note Air 210e től indul.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26916 üzenetére
Neki a jegyzetelés is fontos, és ennyiért kapott volna Onyxban olyat amin lehet jegyzetelni?
-
eldoble
aktív tag
válasz
Arolotifar #26905 üzenetére
Nem ez volt a terv, ezt a feleségem hirtelen felindulásból megvette.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26899 üzenetére
Nőkre nem illik csúnyákat mondani !
Godolni meg... -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Arolotifar #26893 üzenetére
Ezt hol kell beállítani?Megvan. Átállítottam, meglátjuk, hogy akkor mi lesz majd. Köszi az ötletet.
consono - biztosan szoftveres gond. -
consono
nagyúr
válasz
Arolotifar #26893 üzenetére
De akkor ez szoftveres hiba? Mert elég durván néz ki...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #26682 üzenetére
Egy másik topikba már linkeltem ezt, a magyar könyvkiadásról egy átfogó írás, hogy éri meg és miért nem: [link]
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #26676 üzenetére
Könyvolvasás a zeneipar és a jákékipar mögött messze lemaradva kullog, a játékoknál és a zenénél nem nagy gond ha idegen nyelven van, a könyvekkel ellentétben.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Arolotifar #26667 üzenetére
Ha ez humor volt, akkor még gyakorolni kell.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Arolotifar #26674 üzenetére
Jó lenne egy digitálisan védett kölcsönzési mód, ami a Spotify-hoz hasonlóan kikölcsönözhetővé tenne könyveket, adott időre, méltányos áron. Afféle digitális könyvtár.
Ilyenről Mo-on nem tudok, azt nem tudom, hogy valamilyen nyelven létezik-e. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Arolotifar #26672 üzenetére
Sok jó könyv nem érte meg, hogy a folytatásokat lefordítsák. Pedig digitális kiadásként sokkal kisebb lenne a költség.
Például ez a sorozat is félbemaradt sajnos. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Arolotifar #26670 üzenetére
Ez jó könyv?
Hogy on is legyek digitálisan megvehető? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Arolotifar #26668 üzenetére
Annál gondolkodtam, hogy megjelent-e egy kötetben a teljes mű...
Persze fantasyban a csúcs, (terjedelemben mindenképp) a Malaza ciklus. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Arolotifar #26655 üzenetére
Ulysses? Nyomorultak? Háború és béke? LoTR?
-
szkaroly
senior tag
válasz
1. Azért a 35 kilót te se gondolod komolyan, egyszerűbb lett volna ha azt írod le hogy sovány.
2. Mindenki azt olvas amit szeret. Ez tipikus kulturális sznobizmus a részedről. A világirodalom nagy klasszikusai közül jó néhányat tudnék mondani ami nálam a nullás kategóriában van. Ez az egyik oka amiért a fiatalok keveset olvasnak mert ezeket a borzalmakat olvastatják velük már évtizedek óta kötelező olvasmányként.
3. Teljesen egyetértek a hölggyel, a könyveket indokolatlanul nagy méretűre és súlyúra csinálják. Kinyitom őket, számítok kb. 600 oldalra, erre 250 csak. Inkább hasonlít egy féltéglára mint könyvre. Érdemes megnézni azokat a műveket amelyeket a 70-80-as években is kiadtak. Ég és föld a méretek összehasonlítása után. Persze így féltégla kivitelben több pénzt lehet kaszálni. Ha pedig a minőségről beszélünk, a puhafedelest is meg lehet jól csinálni, van itthon pár a 80-as évekből is, mai napig hibátlanok. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Mindegy milyen "irodalom" , de legalább olvas !
-
Apollyon
Korrektor
válasz
egy 600 oldalas, vámpíros/kardozós/szexben fürdő polcnehezéket szorongatott a hóna alatt
Valszeg az valami könnyedebb olvasmány. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26650 üzenetére
Na, felpiszkáltál ! 19cm !
Akkor Én most átlag feletti vagyok ?
Szóval ezért nem panaszkodom, hogy nehéz az olvasó ? -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26638 üzenetére
Szép karcsú, de izmos csuklóm van és erős gyerek vagyok, ha erre gondoltál !
De mondtam, nem tartom a levegőben, letámasztom ! (egy féltégla erre tökéletes!) -
mitibi
csendes tag
válasz
Arolotifar #26274 üzenetére
Próbàltam semmi. Van neki reset gombja is, de arra sem.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26185 üzenetére
Nem nincs új az enyémen!
Már megint mit vesznek el, ami jó volt és megszoktuk? -
intuicio
aktív tag
válasz
Arolotifar #26184 üzenetére
-
intuicio
aktív tag
válasz
Arolotifar #26180 üzenetére
Kösz a semmit.
-
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26154 üzenetére
-
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26152 üzenetére
Akkor mi az a progi amit rá leht telepíteni?
Dreng valami, hogy volt erről szó. -
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26150 üzenetére
Bocs, de nem tiszta. Tudom volt róla szó, de nem találom.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #25788 üzenetére
Igen a Tiéd már 4Gb ram-os !
-
Jigoku
tag
válasz
Arolotifar #25377 üzenetére
Én pl. nem a formátumok miatt használok Calibret, hanem hogy szerkeszthessem a könyvek borítóit (azokét is, amiket az Amazontól vettem és egyszerűen letölthetnék a készülékre.) Undorító a szememnek, hogy egyik-másik borító más méretű egy sorozaton belül (tudom, hogy sokakat nem zavar, ez egyéni hülyeségem), de így tudom korrigálni és nyugodt a lelkem.
De teljesen érthető, ha valaki abszolút nem akar ilyesmivel foglalkozni.
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Én értelek. Szeretjük, ha valami jobb, egyszerűbb, kényelmesebb, ez a fejlődés. A Calibre hiányt pótolt. Örüljünk neki, ha az új olvasókon már megspórolhatjuk a használatát. Mint ahogy egy számítógépet bekapcsolni és egy kábelt bedugni sem nehéz, én azért mégis jobban szeretem vezeték nélkül a telefonomról küldeni a könyveket az olvasóra. Sőt, ahogy egy olvasó működési sebessége (gyorsasága) is növeli a komfortérzetet és használhatóságot, attól még lehet élni nélküle.
Ha pedig majd valaki a Kindle vezeték nélküli töltését fogja dicsérni, örüljünk neki együtt, hogy ilyen lehetőség is van, és ne azt mondjuk, hogy "annyi pénzed van, hogy már egy töltőkábelt bedugni is nehezedre esik". -
törölt tag
válasz
Arolotifar #25387 üzenetére
Nem olyan bonyolult amit írtam és nem is kötekedésnek szántam.
Azért csak leírhatnád, hogy pontosan menyivel is vetted drágábban? Már ha annyira dicsekszel, hogy meguntad a konvertálgatást a Kindle olvasóknál.
Értelem szerűen leírtam, hogy ár érték arány miatt veszik sokan a Kindle olvasókat, amennyivel olcsóbb beszerzik, annyiért elnézik a szoftveres gyengeségeit. -
törölt tag
válasz
Hol van itt Kindle fan?
Mennyiért is vetted az Onyx-t gondolom nem 120-140 euróért?
Amennyivel többet fizettél, hogy ne keljen konvertálgatni, másoknak belefér, hogy annyival olcsóbban konvertálgatnak.
Onyx Page, Kobo Libra 2 90-95k helyett 60-65k lenne valószínű, hogy nem a Kindle lett volna a befutó sokaknál. -
Jabby
őstag
válasz
Arolotifar #25379 üzenetére
"Ja, mondjuk 100 könyvnél kevés lenne egy e-mail."
Igazad van, 100 könyvhöz 2 emailt kell elküldeni
"Értem én, ha valaki Kindle fan, de azért nem csak az az egy márka létezik a világon
"
Dehogy, csak rámutattam, hogy nincs a Kindle a Calibrevel összeláncolva.
-
Jabby
őstag
válasz
" (A Kindle fanok/kisrészvényesek most úgyis azzal jönnek, hogy jaj, csak Calibre és kész
)"
Vagy egy email és kész!
Vagy egy bővítmény a böngészőbe és kész. -
Z_A_P
addikt
válasz
Arolotifar #25374 üzenetére
Akkor van tapasztalatod ezekkel, miert a PB-t valasztanad ?
Ez jo teszt videonak latszik: [link]
(ami neki negativum, az pont sokaknak pozitivum: hogy nem amazon store-bol kell venni hozza, hanem beszerzed ahogy tudod barmilyen formatumban, es olvasod) -
ViragL
tag
válasz
Arolotifar #25362 üzenetére
Karácsonyra vettem a 10 éves lányomnak egy Kindlet (gyerekeknek szánt verziót) egyszer beállítottam, oda adtam neki és boldogul. 1x kellett megmutatni az ugrást a könyvön belül és kész. Nem tapasztalom, hogy a magyar menü hiánya bármit is jelentene. A kezdeti beállításhoz kell minimális angol, de a mindennapi használathoz semmi.
-
redjam
csendes tag
válasz
Arolotifar #25277 üzenetére
Sajnos valóban alcsonaybb sávban keresek
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #25160 üzenetére
Nekem is nagyon tetszett, keress rá a szerzőre Jeffrey Archer-re és meg fogsz lepődni nem egy "otthonülő" típus azt elhiheted sőt kvázi bűnöző
Amúgy az pont rossz példa volt mert azt még könyv formában elég kacifántosan olvastam el:
A helyi könyvtárban csak 5 kötet volt meg a maradék kettőt egy barátom aki egy közeli magyvárosban tagja egy nemzeti könyvtárnak (tehát minden itthoni megjelwnésből van köteles példány) kölcsönözte ki nekem.Sőt ha jól emlékszem az egyik kötetre még a helyi könyvtárban is kellett várni mert ki volt kölcsönözve.
Na ezek miatt - is - szereztem be egy e-könyv olvasót.
(Megjegyzem már jó ideje filmsorozatokat is csak akkor kezdek el ha legalább MINIMUM azbelső évad kijött, és akkor egyben "ledarálom" ezt tettem mostanában az Ahsoka-val és a Loki 2. évadával is) -
szkutyi
addikt
válasz
Arolotifar #25112 üzenetére
Na jah.asszonynak lessz, ő angolos, én pedig számítástechnikábol percet angolos vagyok, csak meglepett
.olvasom hogy már telefonnal be lehet állítani...elég jól kiforrott már ez az olvasó.
.
Viragboltos anyagokat szereti? -
szkutyi
addikt
válasz
Arolotifar #25110 üzenetére
Komoly? o
magyar szótár stb, de nincs magyar nyelv?
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Arolotifar #24863 üzenetére
Nem hiszem. Az én ismerőseim.és rokonaim között egy kivételével minden e-book használó 40 fölötti. Gyanítom, hogy ez egyszerűen amiatt lehet, hogy talán a fiatal korosztály már kevesebbet olvas.
-
fPApi
őstag
válasz
Arolotifar #24843 üzenetére
Ez egy tipikus rosszindulatú félreértelmezés!
Cs1csó: Nem erről van szó, csak arra reagáltam, hogy nálam nem lett jobb a könyvolvasóval való olvasással és nem rosszabb a tablettel. -
vtechun
veterán
válasz
Arolotifar #24669 üzenetére
ez is hozzáállás kérdése, inkább adnék többet egy ezressel azért a papírkönyvért amihez hozzáadják az e-bookot is
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #24633 üzenetére
-
gbaor
csendes tag
válasz
Arolotifar #24630 üzenetére
A konvertálás nem gond. Akkor Kindle. Köszönöm
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #24630 üzenetére
Ha nem gond egy kis plusz munka (PC re telepíted a Calibre-ét és amit kell pár kattintás és át lehet konvertálni kindle kompatibilis formátumúvá. ) akkor ez nem szempont, én pl. már megszoktam, hogy mindent átkonvertálok EPUB formátumúvá. (Pocketbook TouchLux 5-öm van ami szinte mimdent eszik ennek ellenére már megszoktam, sőt iyenkor ellenőrzöm hogy jól van e megadva a név a cím, megfelelő e a borító (az aktuálus könyvborítót ki szoktam tenni és kikapcsolt állapotban az látszik)
-
Rider_003
csendes tag
válasz
Arolotifar #24531 üzenetére
Nincs semmi titok, van 2-3 epub formátumú könyve (tehát semmi pdf..), amit a telefonra letöltött appal nyit meg és olvas. Ettől aránylag hamar elfárad a szeme, ezért is akarom meglepni egy ebook olvasóval mielőtt még jobban rákapna a kis kijelzőn olvasásra. Viszont én sem kaptam választ az eredeti kérdésemre 🙃
Az eredeti kérdésem az volt, hogy a Pocketbook inkpad color 2 vs. Inkpad 4 között mik a pro/kontra érvek.
Mivel azonos árban vannak, van -e bármi hátránya a color 2nek az inkpad 4hez képest?Elöre is köszönet, annak, aki tud erről valami infót.
-
Skynet258
veterán
válasz
Arolotifar #24324 üzenetére
Dehogy, most kezd el az ára felmenni gyűjtői körökben...
-
BoB
veterán
válasz
Arolotifar #24220 üzenetére
Nekem is van még itt egy tartalékban, eredeti akksival. Nem tudom mennyit bírhat, már 13 éves
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #24218 üzenetére
Csak kíváncsiságból: hogy mentek tönkre az aksik, gondolom nem púposodtak fel, csak nem bírta sokáig egy töltéssel?
-
consono
nagyúr
válasz
Arolotifar #24018 üzenetére
Jaja, ez a szép az egészben
Én nem bírtam megszokni a nagy telót, bajban is vagyok mostanában...
-
válasz
Arolotifar #23856 üzenetére
Köszi, megfontolandó. Lehet, hogy teszek vele majd egy próbát. Végül is erre van az elállás intézménye. De első körben pár estére lehet, hogy inkább bepróbálok egy ipadet (az van itthon), a súlya/mérete miatt pont jó lesz a teszthez.
-
válasz
Arolotifar #23854 üzenetére
Ezek pont jó helyzetek, mert ülsz, e felől nem is volt kétségem. De ágyban, háton fekve, magad előtt tartva is használod? Ha igen, nagyon érdekelne, hogy mi a tapasztalat. A mostani Kindlem 213g, a Note Air 2 430 (majdnem annyi mint egy ipad), félek tőle hogy nem működne a dolog, illetve nagyon kényelmetlen lenne.
-
consono
nagyúr
válasz
Arolotifar #23743 üzenetére
Az a legszebb, igen
Na olyant már nagyon rég óta nem olvasok...
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #23738 üzenetére
Magyarországon a könyvek nagy része nem jelent meg digitális kiadásban.
Ilyen negatívak a tapasztalataid akkor már rég át kellett volna állnod csak nyomtatott könyvek olvasására.
Mit keresel itt?
Vagy nem igaz amit állítottál, hogy alig van...
Vagy ha igaz, akkor igénytelenek vagyunk! -
consono
nagyúr
válasz
Arolotifar #23738 üzenetére
Vagy már az OCR progi PDF-et köp ki...
-
csendes
addikt
válasz
Arolotifar #23727 üzenetére
Az OCR miért számítana warez-nek? Ami jobban működik az sajnos nem ingyenes.
-
törölt tag
válasz
Arolotifar #23724 üzenetére
Amit összeírtál a 23721 hsz-ban az egy közhelyes semmi.
Csak feldobják képként oszt jól van...
OCR munka ha lenne is rajta az is mindig csak összecsapva, szerinted... -
törölt tag
válasz
Arolotifar #23724 üzenetére
Picit régebben az kb 15-20 éve?
Tanítsál akkor szerinted, hogy megy, mindenki végigvitte a folyamatot? -
törölt tag
válasz
Arolotifar #23721 üzenetére
A letöltött könyvek jó része nem jelent meg csak nyomtatott formátumban.
Az emberek, hogy olvassák mégis EPUB, vagy MOBI formátumban?
Azt valaki be szkennelte és felrakta a netre pl pdf-ben a szöveget simán csak képben.
Majd az idő folyamán azt valaki tovább fojtatta, összesen van benne jó pár munkaóra... -
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #23721 üzenetére
Persze ilyennel is találkoztam de ezt a konvertálás után nem lehetett megkülönböztetni egy akár hivatalos EPUB vagy MOBI formátumtól nem tudom ki és hogyan csinálta de nagyon jó volt az alap.
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar #23719 üzenetére
Ha OCR-ezve van akkor simán át lehet konvertálni Calibre-vel pl. EPUB, vagy MOBI formátumba, és tökéletes. Nekem volt olyan, hogy egy könyvhöz több formátumban is hozzájutottam de végül az vált be, hogy a PDF-et ODF-be (vagy ODT? ) (LibreOffice segítségével ez egy nyílt formátum) majd ezt Calibre-vel MOBI-ba és így lett a legjobb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Arolotifar #23683 üzenetére
De, jogos. Túl sok focit nézek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23554 üzenetére
Az az értékelés ott inkább user error. Pl.: az előző olvasott oldal átüt ez lol... valszeg nem ért hozzá.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23548 üzenetére
Nekem mondod? 3 Kobo-m van.
Már leírtam párszor, de a Touch a kedvencem, 2011-es modell, ha lenne benne világítás, csak azt használnám.))) Ez még infrás, és valamennyire élesebb a kijelzője az Auránál és a Claránál.
Azonban nem mindenki ilyen, ahogy látom 30K körül már van Kindle hardveraprón, néha olcsóbban is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23546 üzenetére
Érdemes nézegetni a használtpiacot. Csak találgatok, de azt mondanám, hogy egy könyvolvasót átlagban igényesebb emberek vesznek, ergo nagyobb valószínűséggel vigyáznak is rá. Így pedig ki lehet fogni használtan is egy jobban megkímélt, de olcsóbb darabot.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #23543 üzenetére
Miért nem arra a márkára beszélted rá, ami neked is van ?
-
válasz
Arolotifar #23541 üzenetére
Tegye fel a Calibre-t, ha azon keresztül másolja a könyveket a Kindle-re, akkor nem lesz gond a formátum.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Arolotifar #23537 üzenetére
A pocketbook ismer minden formátumot. Már az azw3-at is.
-
válasz
Arolotifar #23534 üzenetére
Elvileg már olvassa az epubot a Kindle 2022-es év második felétől. Sőt, a MOBI támogatást meg is szüntették.
Nem tudom kipróbálni, mert már nincs Kindle-m.
mod: közben kiderült, hogy a Send to Kindle AZW3-ra konvertálja az ePUB-ot. Ki kéne próbálni, hogy natívan olvassa-e.
-
csendes
addikt
válasz
Beteszed Calibre-be az akármilyen formátumú e-könyvet, csatlakoztatod a KIndle-t és megnyomod a gombot: [link]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Emailben küldök mindig vagy pc-n jobb egér, küldés Kindle. De emailnél nincs egyszerűbb. Sose vacakolok kábellel, mire összedugom őket, addigra emailben már el is ment. Koncert szöveg sem kell a tárgyba. De szerintem már kábellel is működik, mert támogatott formátum lesz Kindle esetében az epub.
-
( V )
veterán
válasz
Arolotifar #23402 üzenetére
Beszereztem egy Leaf 2-t. A google szolgáltatások / Play áruház tényleg sima ügy, de amikor más egyéb google alkalmazásban akarok belépni (Books, Chrome, stb.) akkor nem tudok mert beírom az email címemet a bejelentkezésnél és azt írja hogy Hiba: ez a fiók már létezik ezen a készüléken.
Erre esetleg van tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA