Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Na köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Hazaértem írtunk a párommal egy pár sort az amazonnak, kb 7 perc volt és minden tökéletesen működik.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Oldman2
üzenetére
Én? Kindleről volt szó, az az Amazon terméke.
#23493csendes: Ez a pénzért reklámmentesítés ütötte meg a fülemet, egy pay2win játékban még elmegy, de amiért fizet is az ember... Jó, már az Intel is fizetős "szolgáltatást" akar rakni a procijaiba (fizess hogy ne tiltsák le a használatát), így nem mondom hogy meglep, de akkor is pofátlan húzásnak tartom.
-
rob210
nagyúr
-
csendes
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Most már van olyan is, hogy megveszed "X" (az egyik legnagyobb) magyar webshopban, de oda is van írva, hogy nem ők forgalmazzák, hanem "Z" ismeretlen kis cég, és természetesen a garancia is náluk van. Szerintem itt is ez történt. Így akár használt eszközt is eladhatnak újként vagy refurbish-ként, stb.
-
-
Dr. Akula
félisten
Szuper hogy egy megvásárolt terméket még hekkelni is kell hogy működjön... Ez az Amazon is olyan lehúzócég mint a Rambus meg az Apple?
-
rob210
nagyúr
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Szuper köszi.
Ha nem működik, akkor az újév reklamálással kezdődik.
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Menj be a párod Amazon-os fiókjába, keresd ki az eszközt a Devices alatt, majd a Device Summary alatti Details részen van a Special Offers. Itt lehet a reklámokat szabadon ki-be kapcsolgatni, abban az esetben, ha az eszközöd valóban reklámmentes. Ennek sem resettel, sem átregisztrálással nem szabad eltűnnie, hiszen eszközhöz tartózó funkció.
-
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Kinle paperwhite, hogy lehet beállítani, hogy az adott könyv borítója legyen a képernyővédő ne a reklámok? Van benne ilyen funkció csak nem találjuk
-
CB
senior tag
Onyx Boox Nova tulajoktól kérdezném, hogy könyv olvasásnál hogy tudnak beállítani inverz módot?
Van eldugva a beállításokban ilyen, vagy máshogy oldják meg?
Köszönöm
Boldog karácsonyt! -
( V )
veterán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Már többször próbáltam, alkalmazás adat törlés is volt meg minden, de a az indulásnál állandóan végtelen ciklusba ragad. Igazából csak azért lett volna jó mert eddig egy régi PocketBook Sense 630 -asom volt és hát az összes könyv oda van szinkronizálva.#23479 @Pal
Azzal semmi gond, az tényleg jól megy (egyedül a CBR / képregény amit még nem sikerült elindítanom rajta, de azt meg a NEO simán kezeli), csak a könyvtáram a PB alkalmazásban van uh azért kellene.
-
hockeyapu
senior tag
Booxosok ! Van aki esetleg szintén pocketbookot használ olvasásra (inverz módban olvasok vele)?
Egy ideje ha becsukom és újranyitom az olvasót, nem ott folytatja ahol abbahagytam, hanem újra be kell lépnem az alkalmazásba és a könyvbe, ott már az olvasott oldalra megy, de eddig rögtön ott folytatta, ahol abbahagytam, kinyitva akönyvet.
Ha a neoreadert használom, az újra a könyve nyitja ki ?
Ráengedtek valami frissítést,vagy Én ...tam el valamit? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A KOBO-sokat kérdezem. Nálatok is elhasal a szinkronizálás? Mind ebook olvasó esetében, mind a Desktop program esetében a Sync Failed hibaüzenetet kapok.
A másik kérdés, hogy a decemberi frissítést visszavonták? -
( V )
veterán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Beszereztem egy Leaf 2-t. A google szolgáltatások / Play áruház tényleg sima ügy, de amikor más egyéb google alkalmazásban akarok belépni (Books, Chrome, stb.) akkor nem tudok mert beírom az email címemet a bejelentkezésnél és azt írja hogy Hiba: ez a fiók már létezik ezen a készüléken.
Erre esetleg van tipp?
-
Bozek
nagyúr
Kisarkított példával fogok jönni, de ez rávilágít, hogy miért is nem a felbontás számít. Szerinted nincs különbség egy 52"-os és egy 6"-os 160x120-as felbontású eszköz között sem? Hiszen a felbontás ugyanaz. Igaz, hogy a ppi 11x akkora, de az nem érdekes a te analógiád szerint, a milliméterenként 1 képpont és a 11 képpont ugyanolyan minőséget ad.
-
tvamos
nagyúr
A ppi azert szamit, mert ha kisebbek lennenek a keppontok, tok mindegy mi lenne ott, ugysem latnam. Szoval nekem eleg, meg nagyon sok masnak is. Presze szuper, ha nem latom, hogy kicsit “szorosek” a vonalak, de annak valodi informacio tartalma nincs, csak szebb. Az nekem nem er dupla arat.
Nekem jo, masnak is jo lehet. Ez az en velemenyem. -
válasz
tvamos
üzenetére
Ja, csak nem mindegy, hogy mennyit kell nagyítanod egy pdf fájlban, hogy olvasható legyen. Ha már nagy kijelző, akkor legyen nagy a felbontása, különben értelmetlen a nagy kijelző. VGA monitor sem volt 24 colosban, mert nem volt értelme.
A VGA monitor meg nem volt éppen szembarát. -
tvamos
nagyúr
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Jól néz ki, de mire nekem is ilyen lesz, mert már megéri, addigra szószerint megöregszem. Képregényt utoljára TWD-t olvastam, de az fekete-fehér volt, szóval oda se lenne hasznos. Meg úgy a borítón kívül nem is igazán látok rajta use case-t, esetleg böngészésre, de az ereadert meg offline használom és úgy is frissítem.
-
( V )
veterán
Mótvá?
kis színes 2023ra - PocketBook Viva -
ovics
senior tag
Sziasztok
PocketBook InkPad 3 Pro vagy Kobo Libra 2 a jobb vétel szerintetek?

-
Dr. Akula
félisten
Meg is jött a cucc (igényesen retkes billentyűzettel a háttérben
). Onyx Boox Tab Ultra + billentyűzet lett belőle. Még nem mertem bekapcsolni, nagyon páralecsapódásos volt mindenhol, hadd pihizzen. Air 2+ lett volna, de aztán rászántam a felárat a majdnem dupla aksira, és a billentyűzetnek is látom értelmét ha már tablet. -
hockeyapu
senior tag
Na akkor pontosítsunk: a2 + b2 = c2
A5-ös 148 mm * 210 mm
Vagyis az átlója 256,9124364447934 mm = 10,11466285215722 col
Szóval egy 2-es lemaradt a végéről !
-
@Pal
tag
Igen. Az olvasó méretére gondoltam. Igazad van, a kijelzőt méretére vonatkozóan.
Arra gondoltam, hogy fölösleges kétszer akkora összegért vásárlás, ha csak olvas rajta. Ezért javasoltam, hogy nézze meg a 8 col körüli kijelzőt készülékeket is.
Utalt arra, hogy könyv olvasasra használná. A pdf kérdést pontosabban kéne meghatározni. Ha csak ritkán olvas pdf-et, nem érdemes miatta negyed milliós készüléket venni.
De még egyszer irom, hanyagul fogalmaztam. Igazad van a kijelzőt illetően. -
HardRic
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Az egy fehér Kindle, beltéri fényben, amihez képest hideg a kijelző világítása
-
consono
nagyúr
-
hockeyapu
senior tag
Én csak ülök és Ti meséltek !
Nagyon tetszik !
-
válasz
wdarty
üzenetére
Olyan nincs amit szeretnél, legalábbis nem olcsón.
1. Egy A5 papír átmérője 10,1 col, vagyis ez a minimum kijelzőméret ami neked kell.
2. Egyedül a Remarkable 2 nyújt paper like érzést, de a felhő szolgáltatása korlátozott (tudtommal csak a gyártón keresztül használható), és csak PDF-et, meg ePUB-ot ismer (utóbbi épp nem akadály). Ami még rossz hír neked, hogy az olcsóbb készülékek között van azok közül, melyek megfelelnek az igényeidnek. Ja, és világítása sincs.
3. Két gyártó van a piacon, amivel korlátlanul felhőzhetsz, mert van google play rajtuk (vagy feltehető), így bármilyen felhőt használhatsz (onedrive, google drive, stb), sőt, bármilyen reader appot is telepíthetsz, ami fut androidon.
a. Onyx Boox ereaderek
b. Boyue Meebook ereaderek, de ezekből max 8 colosat láttam, és teljesen ismeretlenek számomraMarad az Onyx, abból az Boox Note Air 2 és a Plus változata is 200 ezer felett van. És nem paperlike, hanem olyan mint egy tablet (kinézetre meg fogásra)
+1
De ha nem gond, hogy nem felhőzhetsz, akkor ott a Kindle Scribe, a legújabb, 10 colos Kindle. Erre USB-n vagy emailen keresztül küldhetsz fájlokat, és viszonylag olcsó. Kb Remarkable 2 ára van, és igen az olcsónak számít ekkora méretben. De persze ez sem fog paperlike érzést adni, cserébe viszont a legnagyobb a felbontása, így kisebb betűket és ábrákat is élesebben, jobban látsz.+2 Még várhatsz, hátha idejönnek Kínából a most megjelent Xiaomi és Lenovo epaper tabletek (most jelent meg mindkettő), de ezek konkrétan androidos tabletek, vagyis egyik sem paper like, másrészt nem lesznek olcsók, valszeg 200 ezer felett lesz az európai áruk (ha lesz egyáltalán).
-
wdarty
tag
Kis segítséget kérnék, mivel egyáltalán semmit nem tudok az e-book readerekről és karácsonyra ezt gondoltam magamnak venni.
Persze egy reMarkable-t simán elfogadnék, de az ára nem az igazi (nekem).
Ami lényeges lenne:
- jó mérete legyen, A5, hogy jól olvasható legyen, ne kelljen görgetni
- világítás legyen benne
- NAS-ról(syno) vagy felhőből tudjon elérni könyveket
- epub, pdf
- tényleg 'paper like' legyen -
bwoay
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Nem akarja senki száműzni (legalábbis én nem), mint ahogy írtam: szerintem érdemelne egy külön topicot. A Kindle pont jó példa erre, mert annak van is, attól függetlenül itt is gyakran téma, szóval nem is értem, mitől lenne ez száműzetés.
Egybébként az Androidos eszközök esetében valahol eleve tök morbid ragaszkodni az ebook olvasó megnevezéshez. Pl. Onyx Boox Tab Ultra. A neve is Tab. Az ára is Tab. A tudása is Tab. Kamera is van rajta. És a gyártó a termékleírást is azzal indítja, hogy olvasáson kívül még mi mindenre jó egy ilyen eszköz. Ha azt mondanánk, hogy ez egy tablet, aminek e-ink kijelzője van, akkor mindenki értené, hogy miről van szó. Komolyan nem értem, mi kellene még ahhoz, hogy nyíltan ki lehessen mondani: ez konkrétan egy tablet gép. Frissebb android?
Bozek:
Az audiobookot régen úgy hívtuk, hogy lemez, kazetta, vagy CD
És a lemezek, kazetták, CD-k között tartottuk, nem a könyvespolcon. Na jó, ezt nem is akarom kifigurázni, de hogy mitől alkalmasabb egy ebook olvasó a könyvek hallgatására, mint bármelyik mobiltelefon, az számomra mindmáig rejtély. Ennyi erővel a "vizuális novelláknak" is az ebook olvasón lenne a helyük. -
Bozek
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
"Ilyen alapon már lehetne külön Kindle topic is, itt úgyis nagyrészt az a favorit."
Van. Igaz, eredetileg Kindle 3 topik volt, csak átnevezték.
-
Bozek
nagyúr
"mostanság divatos vízállóság, a bluetooth, a bazinagy tárhely (de még a warm light is)"
Mindegyiket tudja az olvasóm (a tárhely 16 GB, szóval azért nem "bazinagy"), de kb. még egyikre se volt szükségem. A BT audiobook esetén hasznos, vagy a PocketBook-ok tudják a magyar nyelvű TTS-t is, de miután ezekhez nem kell kijelző, akár a telefonnal is meg lehet oldani, az meg mindig van az embernél. A vízállóság még hasznos lehet, mert én azért a kádban fekve is olvasok, de még egyszer sem ejtettem bele a vízbe az olvasót. Viszont kapott már el eső úgy, hogy minden elázott a táskámban, akkor jó szolgálatot tett a telefon esetében a vízállóság.Az állítható színhőmérséklet, amit használtam is, mert így be tudtam állítani egy nekem tetszőre. De akkor évekkel ezelőtt egyszer megcsináltam és soha többet nem nyúltam hozzá.

A "bazinagy" tárhely pedig tényleg felesleges, ha az ember csak olvasásra használja, esetleg audiobook esetében lehet értelme. Nekem most 181 könyv van az olvasón, ez 306 MB-ot foglal. Ha átlagos méretet veszek ebből, akkor nagyjából 10 ezer könyv férne fel a 16 GB-os olvasóra.
-
Én gyűlölöm a pdf-et, de ha abban küldi az író, akkor nincs választási lehetőségem.
Évek óta szajkózom, hogy a pdf nem e-book formátum, de amíg vannak olyanok, akik foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá...
Részemről az epub formátumot favorizálom, régebben pedig a mobi/prc volt az elsődleges.
Szerintem nem kellene száműzni az Androidos olvasókat. Azért, mert többet tud, mint egy alap e-reader? Nekem is pont többre volt szükségem és itt a topicban találtam meg. Ilyen alapon már lehetne külön Kindle topic is, itt úgyis nagyrészt az a favorit. Nem sértés. -
bwoay
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
mindössze annyit mondott, hogy nem mindenki akar jegyzetelni meg e-mailezni egy ilyen eszközön, amivel szerintem nehéz nem egyetérteni.
Ami a topicban való létjogosultságot illeti: én már ha jól emlékszem, 1-2 éve javasoltam, hogy válasszuk le az androidos masinákat. Nem azért, mert engem vagy bárkit irritálnak, hanem azért, mert bár még mindig e-book olvasóknak hívjuk őket, ezek sokkal nagyobb tudású készülékek, ilyet venni kizárólag olvasásra (szerintem) overkill - nem csupán az ilyen esetben felesleges tudástöbblet, de a jóval magasabb ár miatt is.
Mint ahogy van külön fül- és fejhallgató topic, sőt, vezetékes- és vezeték nélküli fejhallgató topic is, meglátásom szerint az Androidos olvasók (amikre én személy szerint inkább tabletként tekintek, elvégre csak a kijelzőjuk más) érdemelnének egy külön topicot. ugyanis az a tapasztalat (és ezt gondolom mindannyian látjátok napi/heti szinten), hogy a frissen érkező érdeklődőknek a legnagyobb kihívás átlátni, mire lesz majd szükségük és mire nem. Nyilván az is egy megoldás, hogy "vedd a leggyorsabbat, legnagyobbat, legnagyobb tudásút, ergo legdrágábbat, aztán max majd nem használod a felét sem". Csak ez kb olyan, mintha digitális képkeretnek iPad Prot ajánlanánk, hiszen jó lesz arra - sőt, adott esetben még bevásárlólistát is lehet rá firkantani.
A dedikált olvasók az én szememben kb 6-8 éve nem fejlődtek gyakorlatilag semmit. A mostanság divatos vízállóság, a bluetooth, a bazinagy tárhely (de még a warm light is) számomra nem esszenciális képességek, de arra tökéletesek, hogy szinten tartsák, vagyis inkább növeljék az árakat. Nem is igazán látom, hová kellene fejlődniük (hw-esen), tekintve, hogy a feladatukat tökéletesen el tudják látni lassan egy évtizede - tudnak lapozni
. A kijelzőn természetesen lehetne/kellene javítani, de az meg pont mintha csak papíron fejlőd(get)ne. Meg ugye mindig lehet több LED-et beépíteni a homogén megvilágítás miatt...
Ezzel szemben az e-ink kijelzős tabletek fejlődése látványos. Ott eleve van értelme a számítási teljesítmény javulásának, a memória növekedésének, és az is tisztán látszik, hogy mi az irány: ezekbe előbb-utóbb nagyon gyors, nagyon színes kijelzők fognak kerülni, és ugyanúgy alkalmasak lesznek tartalomfogyasztásra, mint az LCD-s, OLED-es társaik.
Ebben a topicban a fenti két, merőben más kategória gyakran összemosódik. Láttunk már rá példát épp elégszer, hogy repkednek a konkrét típus ajánlások, még mielőtt megkérdeznénk: és amúgy mire tervezed majd használni?
A PDF kérdéskör is olyan, hogy HA az sarkalatos, akkor tényleg kellhet a legnagyobb kijelző és az erős hardware, de az esetek 90%-ában ez az egész pusztán abból a fixációból fakad, hogy van az illetőnek egy pdf könyve, amiről azt hiszi, hogy az egy ebook, mert egyszerűen nincs tisztában a pdf fogalmával, és be van görcsölve, hogy jaj, azzal most mi lesz? -
Valakinek pont szüksége van a jegyzetelésre
Havonta kapok béta olvasásra könyveket, ahol fontos, hogy jegyzeteljek, javítsam a nagyobb hibákat, stb. Ezeket az anyagokat pedig általában docx vagy pdf formátumban kapom meg.
Szóval ezeknek az olvasóknak is jogosultságuk van a topicban, még ha ezt el is felejtik néhányan
-
-
@Pal
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Megpróbálom apró, de fontos dolgokra felhívni a figyelmedet. (Bár lehet, hogy sokak nem értenek ezekkel egyet, de a tapasztalataimat írom.)
A világítás fontos és nagyon hasznos még viszonylag jobb fényviszonyok közt is jól jön. Tényleg kíméli a szemet.
Nem létfontosságú a nagyon erős hardver, nyilván nem mozgóképet szeretnél nézegetni.
Az akksi és üzemidő kérdését jó párszor kibeszéltük itt. Szerintem majdnem mindegy, hogy egy készülék hét vagy nyolc napig fut egy töltéssel, nem érdemes sokat költeni rá.
A jó felbontás számít.
Sok jegyzetelés esetén fontos a védőfólia. Megéri.
Androidos gép jó több szempontból is, de ha csak olvasás és jegyzetelés a cél, nem releváns.
Eleinte nem igazán tartottam értelmes dolognak az internetes böngészést e-inkes olvasón, de egyre többet kezdtem használni közvetlenül cikkek olvasásához.
Saját tapasztalat az Onyx Boox-hoz kapcsolódóan.
Nekem csak Onyx Boox Nova 2-m van, de a teljesítményével semmi baj. A szoftvert végre (két év után) sikerült felhasználóbaráttá tenni, de a pdf kezelése már az első időkben is elképesztő jó volt.
A legújabb frissítéssel a jegyzetelést és a hivatkozásokat, címkézéseket és a jegyzetek dokumentumokhoz csatolását szépen feljavították. Nagyon praktikus megoldásokat tettek bele és jól kezelhető.
A képmódokon is fejlesztettek, ami jobb képalkotási rendszert eredményezett. -
bwoay
nagyúr
-
válasz
Arolotifar
üzenetére
Akkor elnézést, ez korábban (a leírások alapján) macerásabb volt.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
A sima Note Air-re is felment pillanatok alatt amikor megjött a frissítés. És szerintem az újabb kiadásokon már alapból fent van .
Abban különböznek, hogy a Plus-nak nagyobb az aksija, 3000mAh helyett 3700mAh és nem kék, hanem 'zűd'
! Meg a mágnesesen rögzíthető tok. -
"1. Onyx Boox Note Air 2 Plus - azért a Plus-t, mert alapból rajta van a Google Play app, a korábbi, nem Plus verzióra is rá lehet varázsolni, de macerás"
Nekem is Note Air 2 van, 5 mp volt feltenni a Google Playt
Nem volt semmi macera, szóval nem értem, hogy miről beszélsz
No offense.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- iPad 11 (A16) 128GB Cellular Újszerű/2026.111.13.Apple Gar./Akku 100%/p4855
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már többször próbáltam, alkalmazás adat törlés is volt meg minden, de a az indulásnál állandóan

Dr.NX