Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ébri
senior tag
válasz
Ajándékok
üzenetére
Nekem se Kindlém van, de mikor volt, nem okozott gondot, pedig sokat olvasok (illetve olvastam akkor, most újságban próbálom utolérni magam), szóval ez így azért nem túl igaz, főleg hogy csak könyvtárba rendezve lehet sok könyvet tárolni. Nekem kobon megfleelő collectionökben van, de kb. sose szoktam abban nézegetni.
Feleségem meg csak 20-30 könyvet tárol a kindle-jén, ha elég sokat olvasott belőle, akkor tölrés és néhány új felmásolása. Még nem volt gondja vele.
Ebben az ársávban elég sok minden van, viszont kindle a sok formátum nem támogatása miatt esik ki, bár a sok formátum epub és mobi, azt meg most már ha jól értem, kb. minden támogat valamilyen módon.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
12 éves gyereknek karácsonyra ebook olvasót szeretnék venni. Most egy Alcor Myth led van neki. Nagyon szereti, de már 5 éves és van amikor a gombok már nem érzékelnek.
Nagyon szeret olvasni, úgyhogy napi használatban lenne.
Ami elvárás:
-háttérvilágítás
-szemkímélő legyen
-támogasson minnél több formátumot
Ár 30-80e között.Én nagyon laikus vagyok a témában, tudnátok valami jó készüléket ajánlani erre a célra?
Üdv! -
Bozek
nagyúr
válasz
hampidampi
üzenetére
Hivatalosan 30 napig használhatod, utána törölni kell, ha nincs licence. De persze a program attól még működik.
Far Commander meg nem létezik, inkább Far Manager volt, de az is 2000-ben "rajtolt". A Windows/Total Commander meg 1993-as.
-
hampidampi
őstag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Shareware. Annyi, hogy induláskor meg kell nyomni egy plusz gombot. Személy szerint én ezzel együtt tudok élni. TC nélkül már nehezebben. :)
Far Commander még nagyon jó szerintem. Bár az tény, hogy elég pilótavizsgás, viszont brutálisan személyre lehet szabni, főleg a rengeteg pluginnel. Ha nem lenne TC, azt használnám.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Kindle 2022-es gépet az Amazonról, de azt írja, nem szállít Magyarországra. Valami ötlet lenne, honnan szerezzek ilyen gépet?
[kép] -
consono
nagyúr
-
CB
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

Hogy ez a BooxDrop milyen király!
Munkahelyen vagyok, csak a telefonommal tudtam megnézni, de így is tök jól működik.
Délután tök egyszerűen meg tudom majd csinálni a könyvek másolását.
Megnéztem a vezetékes módszert is, de a Boox könyvtárban nem látom a táblagépen létrehozott könyvtárakat. Próbáltam számítógépen létrehozni könyvtárat, de azt meg nem jeleníti meg a táblagépen. Viszont a táblagépre felmásolt könyveket ömlesztve látom a Boox mappában. -
@Pal
tag
Összekötöd az USB madzaggal a számítógépet és a készüléket. A számítógépen ezután megjelenik az olvasó mint tárhely. Oda betehetsz bármilyen mappát, de a Books mappába érdemes pakolnod a könyveket (akár kategóriánként vagy írónként rendezve), mert a Könyvtár található legfelül és ezt a mappát jeleníti meg alapból.
-
Skynet258
veterán
Nekem az van, én a beépített kis "mini szervert" szoktam használni - a beálíltásokban bekapcsolod, és ott írja, hogy PC-n milyen IP címet kell beütnöd a böngészőbe. Feljön egy egész pofás felület, ott tudsz mappákat is csinálni, és abba bedobálod a könyveket. Gépre talán egyszer ha csatlakoztattam kábellel, én mindig így másolom rá a könyveket.

Közben megnéztem az útvonalat, alkalmazások, BooxDrop, ezt keresd. Ha betöltött a felület a böngészőben akkor a "Library" rész kell neked és fent jobbra lehet létrehozni mappát. -
Myrkky
csendes tag
Sziasztok!
Kobónál ha kijelentkezünk az olvasón az accountból, akkor minden elvész, statisztikák, olvasottsági státusz, díjak....... Ezt sehogyan sem lehet visszaállítani? Én naivan azt hittem valahol a felhőben is el van mentve. Sajnos nem tudtam szinkronizálni az olvasót és ezt tippet kaptam, de az illető ezt nem mondta, így 7 év anyaga veszett kárba

-
CB
senior tag
Üdv!
Van itt valakinek Onyx Boox Nova Air ebookja?
Páromnak vásároltam karácsonyra, és szeretném a kb. 300+ könyvet felmásolni amit a Kindle könyvén is tárol.
Ha lehet, szeretném rögtön könyvtárakba tenni, rendezni, nem szeretném beömleszteni egy helyre. Pl. Bűnügyi, romantikus, stb.
Van valami egyszerű módszer rá?
Ha számítógépre dugom az onyxet találok valami könyvtárat, ahova így be tudom másolni, vagy a gépen kell manuálisan megcsinált?
Köszi
CB -
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Köszönöm, akkor nem rakom fel rá.
Igazából a telefonomon sincs fólia, csak tok. -
válasz
LittleBiG007
üzenetére
+1
- a tok a lényeg -
dynax
tag
sziasztok! a párom szülinapjára kért egy kindle whitepaper 4-et , és gondoltam ha már ez nem lesz meglepetés legalább rakok rá valami könyvet amit olvashat. a google szépen kidobta az amazon áruházat ahol meg is lett a könyv de mivel nem értek hozzá valaki elmondaná hogyan tudom rárakni az eszközre ?
mármint a kosrába be tudomrakni és ki tudom fizetni
de kapok egy linket amiről le tudom tölteni és azt kell felmásolnom az eszközre usb kábelen ? vagy valami fiokhoz kell hozzáadni ? köszi előre is a segítséget 
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
nekem első ebook-nak tökéletesen megfelelt a 55 eurós 2020-as kindle (kid). az új bevezetése előtt volt akcióban. nem tudtam mire számíthatok, de elégedett vagyok vele.
Persze azonos ár esetén én is az újabbat venném. -
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Én sem várnék, mert ennél csak rosszabb lesz a forint. 110 euró, ez egész megfizethető jelenleg.
-
srs24
tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
#23139 Köszi, én is így gondoltam.
#23141 Jó tudni, hogy van új belőle.
Nem tudod mikorra várható, hogy magyar oldalról is lehessen rendelni? -
srs24
tag
Köszi az ajánlást és a sok infót.

Viszont én úgy látom, hogy a 2020-as Kindle 10-nek is van háttérvilágítása: [link]
A felbontás különbség mennyire észrevehető használat közben? (167 vs 212 vs 300ppi)
Jó lenne összehasonlítani ezeket élőben, de nem tudom hol tudnám kézben fogni őket főleg a Kindle-eket.
-
rob210
nagyúr
Ez amit linkeltél jónak tűnik.
Azóta is vacilálok, hogy írtam ide.
De a kindl-nél a reklámmentességet, honnan lehet kideríteni?
Van aki úgy hirdeti, hogy reklámmentes verzió.
Mert attól biztos kihullik a párom haja, ha telivágja reklámokkal az olvasnivalóját.
Nem tudom, hogy ez , hogy működik, e-book szűz a család.
-
Csak az újabb Kindle-k ismerik az epub-ot (kiadás szerint), a 2020-as még nem biztos (hacsak nem kapta meg update-ként). De ha biztosra akarsz menni, használd a Calibre ebook manager programot (igyenes, open source), azzal egy gombnyomásra bármelyik ebookot rá tudod tenni a Kindle-re, és ha nem kompatibilis a formátuma, át is konvertálja neked.
De egyébként igen, USB-n keresztül közvetlenül is rá lehet másolni a kompatibilis formátumokat, de mint írtam, a legiztosabb Calibre-vel.Ha belefér még plusz 10k a keretbe, akkor ezt venném a háttérvilágítás miatt: [link]
Ha nem, akkor talán a pocketbook jobb, mert az olcsóbb Kindle-ben nincs háttérvilágítás (csak a most megjelent legújabb verzióban). -
srs24
tag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Ez minden e-book olvasónál így van az Amazon Kindle-nél is? Tehát gépre e-book letölt epub formátumban aztán csak át kell másolni, mint egy pendrivera?
Még sosem volt ebookom, melyiket ajánlanátok? Max 50 ezer forintra gondoltam.
Én ezt a kettőt néztem ki, tudnátok segíteni a választásban? De ha van más ötletetek azt is megköszönöm
[link]
[link] -
Az olvasómhoz rendeltem origami tokot, ami meg is érkezett. Ajándékként küldtek pluszban kijelzővédő fóliát meg érintőceruzát.
Érdemes feltenni a fóliát rá? -
ione
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Az, hogy alul vannak a lapozógombok nem tűnik kényelmesnek, de még nem próbáltam ilyet. Ha alulról támasztanám meg a készüléket míg olvasok akkor kézreállhat, de nem ez volt eddig a jellemző, inkább felül, oldalt tartok meg egy ilyen olvasót (nekem nincs ilyenem csak ránéztem, hogy mit vennél, mert én is épp keresgélek) De ez egyéni preferencia ugyebár.. hogy ki hol mit szeret fogni. : ]
-
hockeyapu
senior tag
Nem is vettem soha dedikált olvasót, pedig lett volna rá keret, de az nekem rohadtul nem jött be ! Megvártam, amíg olyat csinálnak, ami megfelel az igényeimnek . És szeretem az erősebbet, jobbat, gyorsabbat ! Gondolom mások is vannak vele így. Ha van értelme a drágábbnak megveszem.
De a lényeg: az olvasás a fontos, legyen az bármilyen felületen !
-
Bozek
nagyúr
Bennem nem ébresztett vágyat arra, hogy ilyent vegyek, sőt, inkább elrettent.
"szerintem audiobookok hallgatásra is jobb egy mobiltelefon"
Lehet, de annak mégis több köze van az e-book olvasóhoz, mint a kamerának. TTS-t is tud némelyik olvasó (PocketBook esetében magyar nyelv is van), az is hasznos.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
nem is minősíteni akartam a telefonok fejlődését, azzal összességében jól jártunk - kényelem szempontjából biztosan. produktivitás terén is egy marhára potens eszközzé vált, feltéve, hogy az ember nem valami social szart basztat rajta a munkája helyett/közben
viszont azt nem tudom, meddig (és miért) hívunk egy olyan eszközt ebook olvasónak, ami gyakorlatilag csak a kijelzőjét tekintve különbözik egy tablettől. Erre az új gépre az Onyx is úgy hivatkozik, mint tablet PC. Mert az is.
Aki meg olvasni szeret, és a papír könyvet akarta leváltani, annak 10 évvel ezelőtt is rendelkezésre állt olyan eszköz, ami erre a célra tökéletes. Dedikált olvasók még jódarabig lesznek, ezek amúgy is látványosan lassan fejlődnek, mert nem igazán van hova. Ha belegondolsz, az elmúlt 10 év mit hozott: vízállóság, warm light, bluetooth. Kész. A méret is az elmúlt 2-3 évben mozdult el egy kicsit a standard 6"-ról a 7" felé. -
Apollyon
Korrektor
A telefontéma pont ebből a szempontból aggasztó. Régen csak telefonálni meg sms-ezni lehetett vele, igen. De korábban ha internetezni szerettél volna, akkor pc/laptop kellett hozzá, és otthon kellett legyél. A tepsi teló érában sok ember lecserélte az otthoni gépét egy jobb telefonra, és már csak azt használja, laptopja/pc-je meg már egyáltalán nincs.
Mondjuk nálunk van 3 kobo olvasó is már, az első Touch és Aura, meg egy Clara, és a régi, idén 11 éves Touch is olyan még mint újkorában, mondjuk az akkuja már nem bír annyit mint a Clara-é. De remélem kitartanak még jó sokáig, ha a jövőben már csak szelfis-metás VR headsetes ebook olvasót lehet majd kapni... -
bwoay
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
ahogy pjen kollega írja: nem a meglévő, racionális igényeket kell kielégíteni (az már sok esetben rég megtörtént), hanem vágyat kell ébreszteni a fogyasztókban, időnként totál ésszerűtlen funkciókkal. szerintem audiobookok hallgatásra is jobb egy mobiltelefon, mégis sokaknak ez egy sarkalatos funkció, amikor olvasót keresnek.
de megnyugtatlak: ez a termékvonal pont azon az átalakuláson esik át, mint a mobiltelefon, ahol a beszédforgalom egy marginális dologgá vált a többi feature mellett. ezért is hiszem szentül, hogy markánsan szét kell(ene) választani a dedikált olvasókat a mindentudó tabletektől, hogy azoknak, akik keresgélnek, egyértelműen különváljon ez a kettő, jelenleg totál egybemosott kategória. -
Apollyon
Korrektor
válasz
hockeyapu
üzenetére
Mert ha bejön, akkor elindíthat egy trendet, és közel iphonet fognak csinálni az olvasókból. Az emberiség az igényeivel mindig alulmúlja magát, és a hülyeséget preferálják az értelem helyett.
Mindenkinél ott van már az okostelefon, már csak az idősebb korosztály meg pár konzervatívabb vékony réteg akiknek nincs. Egy mai teló lazán kivált egy régi kompakt fényképezőt. Most minek kell egy e-inkes readerbe a lassú kijelzőfrissítésével ezzel bohóckodni, ha ott van a kamera a telefonban? -
bwoay
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
egyészt van már 300 ppi-s e-ink kijelző 10" méretben, joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem az kerül az eszközbe. másrészt gyakorlatilag az összes mobiltelefon képes scannelni, szép választék áll rendelkezésre scan/OCR alkalmazásokból.
az pedig már csak az én véleményem, hogy doksik scannelésére nem feltétlenül egy 10" méretű tablet a legideálisabb a kezelhetősége, mérete által. aki valaha próbált jó minőségben befotózni pl. egy A4-es lapot - és nem alulról megvilágított üveglapon végezte a műveletet - az vélhetően tudja, hogy miről beszélek. -
hockeyapu
senior tag
válasz
koncsik
üzenetére
Elég a felbontás, minden 10"-nak ilyen. (nyilván nem lesz fullhd ! )
Épp gondolkoztam , hogy cserélem újabbra az olvasómat, Note Air 2-re, de ez elgondolkoztat. Dokumentumokat beszkennelni, hm..., nem is rossz !
4gb/128Gb +a 2Tb-os SD, akkor az már nem kevés tárhely, előlről mint a Noe Air, oldalról ,olyan Szifonos, tetszik a megjelenése !
Ja és végre a bekapcsoló gombot meg a csatit + a kártyahelyet nem az aljára rakták, mint az Air-nél, ami valljuk be rohadt nagy baromság volt !
Ez már tényleg egy E-tab, csak az a kurva magyar billentyűzet !
Aki ki tudja használni és persze megfizetni (600 dolcsi !) annak jó vétel lehet .
-
Bozek
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
A 16 Gb-os kamera az milyen?

Ez megint csak arról szól, hogy nagyobb legyen a profit. A Note Air 2-höz képest 100 dollárral drágább, miközben a beépített újdonságok nagykereskedelmi ára bőven nem ennyi... Komolyan oda jutunk, mint a telefonoknál, hogy a csúcskategória lassan félmillióba kerül?
Ha meg valaki fotózni akar, biztos nem az e-book olvasóját veszi elő, mert a telefon kisebb és azt többször tartja magánál az ember.
-
-
hockeyapu
senior tag
Na mostantól fotózni is lehet olvasás közben !
[Onyx Boox Tab 16Gb-os kamerával] 
És ebben az Onyxtól szokatlanul, van egy 2Tb-s Sd kártyahely!
6,7mm-es vastagságával még mindig vékonyabb a legtöbb olvasónál, bár majd' fél kiló (nagyokat lehet vele ütni!)
-
laracroft
senior tag
Poketbook Touch Lux 5 olvasómban hiába cserélem le a kezdőképernyőn az egyik ikont koreader ikonra, következő indításnál visszacseréli. Ez csak nálam van így, vagy ezt nem tudom megcsinálni?
köszi
-
-
DJosef
őstag
Üdv!
PocketBook Touch HD3 tulajoktól kérnék pro/kontra véleményeket, illetve ha van jó alternatívája ennek a típusnak.
...illetve mivel első ebook készülék lenne lehet banális a kérdés de mennyire bonyolult könyveket rá tenni a készülékre?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Battlefield 6
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Egyedi ékszerdobozka
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Winen meg a Multi Commandert, teljesen free és még lehet csinálni olyanra, mint a TC.