- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 16:00 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
-
csibe1
veterán
Az egy érdekes példa.
Sajnos a minősége nem igazán jó.
Éppen úgy, mint amire a válaszom ment.
"Amúgy lehet jó végeredményt elérni, csak ahhoz előbb formázatlan Word-be kell alakítani, aztán megformázni és utána epub-ba."
Ez jól hangzik.
Aztán lehet az egészet végignézni, hogy a bekezdések egyebek rendben vannak-e, kötőjelek, meg a szavak elválasztása is jól van megoldva; vagy nem.Persze lehet, csak igen sok idő, energia (finoman szólva), és hozzáértés szükségeltetik ahhoz, hogy pdf-ből normális ebook legyen, például epub.
A pdf-ek jó része kép alapú scannelt könyv, ez tovább nehezíti a dolgot.
Akinek ez megéri az csinálja nyugodtan.
Az nem ebook, mert nem lehet betűméretet változtatni, nincs éjszakai mód.
A többségnek ez le sem esik valamiért...
Szerintük az is ebook.

Szóval sok sikert a pdf-ekből epubot gyártóknak; én nem foglalkozom vele, mert szerintem nem éri meg.
Inkább várok két hónapot, és elolvasom normális ebook formátumban.
-
doc
nagyúr
-
hockeyapu
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
-
Dr.NX
Topikgazda
-
csibe1
veterán
-
tibaimp
nagyúr
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
Kinek mi jön be.

Szeretek napközben is olvasgatni, ezért is nem lett új olvasó, mert a telefon meg
mindig nálam van.
A képarány nem zavar, inkább a betűméretet állítom ha nem a nekem megszokott.
Ha néha sötétben olvasok, akkor meg ferdén tartom a telefont, még éjszakai módban is.A Moon+ Reader Pro-ról jut eszembe: akad pár különbség ugyanazzal a verziójú olvasó programmal az eltérő android verzióknál, pedig elméletileg nem kellene, hogy legyen.
Apróságok, csak néha felfigyelek rájuk.
Samsung meg legközelebb nem lesz, nem szeretem a rendszerüket, nem hagyta telepíteni a kedvenc olvasó programom régebbi verzióját. Honor 200-on meg simán fut, android 16 alatt. -
csibe1
veterán
-
Cs1csó
titán
-
doc
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
A mi nyelvünk totál elüt mindentől. Magyarként megtanulni egy másik nyelvet abszolút nem felesleges, sose lehet tudni, mikor lehet szükség rá, mert ha nincs semmi, az csak korlátozza az életében. Itt a példa rá a topikban.
Meg itt nem is anyanyelvi szintről beszélünk, hanem egy céleszközről, aminek a szókincse kb. 15-20 szó.
Amúgy meg ez a gugli fordítós dolog könyvolvasóval is működhetne. Aztán kiírja magának a user a lefordított szavakat papírra, megtanulja nagyon rövid idő alatt, és már nem kell többé segédeszközt használnia, élete végéig tudni fogja. Legalábbis elvárható lenne ennyi kompetencia egy könyveket olvasó embertől. -
hockeyapu
senior tag
-
doc
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
hockeyapu
senior tag
-
nyipp
tag
-
BoB
veterán
-
csibe1
veterán
-
Cs1csó
titán
-
Dhampir
félisten
-
laracroft
senior tag
A Biff evangéliuma valóban fergeteges volt, de pl a Mocskos meló nekem nem jött be. De a Biff sem való mindenkinek...
-
koncsik
MODERÁTOR
-
MLA
aktív tag
-
G
csendes tag
Köszi! Tulképpen azt néztem ,hogy a touch HD3 és a mostani Verse Pro között annyi csupán a különbség, h a régiben nincs usb c és bluetooth ,valamint azt már nem gyártják, és idővel nem megy rá frissítés sem. ...pedig nekem az jobban tetszik külalakra és még kapható is egyébként egész jó áron. A kijelző azonos, ami még fontos az élesség szempontjából, nyilván. A Verse kijelzője pedig azonos a mostani Touch Lux 4-emmel. (lehet elég lesz egy HD 3-ra váltás is... ti mit gondoltok erről?
-
csendes
addikt
Lehet bizonyos hatással a KOReader használata. MIvel sokféle olvasótípusra adják ki, illetve rendszeresen frissítik, ezért minden készülékre és firmware verzióra nehéz lenne tesztelni.
Megnőhet a fogyasztás bizonyos típusoknál.
Nem tud a meghatározott idő után alvó állapotba kerülni az olvasó, így gyorsan lemerül
Lefagyhat az eszköz a KOReader indításakor, bizonyos típusnál, firmware verzióknál
Az e-ink kijelző nem optimális módon történő firssítése miatt csökkenhet a kijelző élettartama
Illetve rövidebb-hasszabb ideig bizonyos olvasókon egyáltalán nem múködhetnek a KOReader friss verziói. -
G
csendes tag
-
Cs1csó
titán
-
fattyu
veterán
-
consono
nagyúr
-
hockeyapu
senior tag
-
Cs1csó
titán

Igen ez fontos, bár szerintem itt érdemes töprengeni, hogy a cipelés/hurcolászás stb. mit és hogyan jelenet?
Mert egy 6"-os modern olvasó tok nélkül akár egy ingzsebben vagy zakó zsebben is elfér, és a hurcibálásra itt-ott olvasásra tökéletes.
(mint kb. egy BT agybadugós füles telefonnal)DE ha valaki otthon is sokat olvas (és két eszköz szinkronizációja úgy tudom kivitelezhető ha nem is könnyen) ezért otthonra akár lehet egy ilyen 7,8-8"-os olvasót (Inkpad, Sage)
(mint egy hifi rádugott vezetékes a fület kényelmesen körülölő fejhallgatóval)DE ha van valakinek nagyobb táskája van (nem csak egy ridikül) akkor simán elfér egy 7,8-8"-os olvasó.
Egy 8"-os Sage 240g-os
Egy 6,8"-os Paperwhite 205g-os
Egy PB Verse Pro 182g
Egy PB Inkpad 4 265gA súly mennyire relváns az kérdéses
Amúgy a sima monokróm olvasók 160-260g között mozognak ez 10dkg szerintem nem releváns. De akinek igen sőt a métet is zavarja, de otthon szívesen olvasna nagyobb olvasón az vegyen egy nagyot meg egy kicsit.
-
alratar
addikt
-
intuicio
aktív tag
Miután már létrehozott egy borítót, annak a bookcover fájlnak ott kellene lennie.
Az ott is van:
De miután át lépek egy másik könyvbe, és újraindítom az olvasót, akkor ugyanaz a borító jön elő, mint amit itt elmentettem bookcover. Akkor is, ha a PB saját olvasójában megnyitom a könyvet, és elmenti a bookcovert, akkor is a régi marad bent.
Ha meg az új könyv borítóját mentem el bookcovernek, akkor azt a borítót fogja használni a másik könyvnél is.
Nem tudom mennyire volt érthető
Elég furán van megírva a szoftver. -
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
Szia! Köszi!
Megnéztem az összes mappát, de nekem nincs system/config mappa.
amit látsz extensions.cfg-t, azt már én tettem bele, hátha működik, de semmi

up2:
Valóban találtam kint gyökérmappában egy system mappát, ott nem volt extensions.cfg, beraktam amit küldtél zipből, de ugyan úgy epub2, epub3 maradt a Megnyitás ezzel menüpontban. -
intuicio
aktív tag
Pontosan! Jól látod. Én is a specs alapján néztem. A cikket utána találtam meg.
De még mindig várom Arolotifar fórumtárs válaszát, csak most el van foglalva a firmware-val
-
Apollyon
Korrektor
-
fPApi
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Az Era-n amúgy oldalt vannak a gombok, igaz, az nem 6 colos, hanem 7.
Hű, sokkal beljebb vagyunk, topik zárható.
Mint írtam, a koreader csak egy program, nem rendszer szintű szabadság. Ha megéri egyszer bekofigolni egy os-t, akkor megcsinálom, de nekem a koreader nem éri meg. Annak ellenére, hogy ha csak telefon van nálam, androidon azt használom.
-
Apollyon
Korrektor
Azt nem várjuk el, hogy kávét főzzön, ha meg már adnak ki új modelleket, még mindig van hová fejlődni, kizárólag a szöveg olvasást segítő funkciókra korlátozva.
A PB-k legalsó élre rakott gombjai logikátlanok, az összes többi nagy gyártó meg tudta oldani, hogy oldalra rakja a gombokat, ahova kell.
Ismerem a koreadert, de az csak egy program, nem testreszabhatóság. Programozok és konfigolok napi szinten én eleget, nem fogok még koreadert is hegeszteni. Nekem a kobo gyári olvasója jobban bejön, letisztultabb, de sokkal jobb lenne a rendszer, ha nem kellene user patchelgetni meg programokat feltenni. És akkor a többi gyártó ebben még rosszabb.
Nem mondtam, hogy intel cpu kell egy olvasó alá. Azonban egyértelműen a cpu limitel egyes modelleknél nem pedig a kijelző, hogy hány másodpercet kell várni egy menüelem megjelenítéséhez. Azért ezt ne már.

Ebből pedig érkezik az is, hogy jöhet jobb aksi is alá, cserélhetőként. Amit 3 éven belül kénytelenek is lesznek meglépni egyébként is.A Mobiust igen, azért írtam mert strapabíróbb. Jó lenne, ha nem kéne másfél évtized után is még mindig hímes tojásként kezelni az olvasót, csak mert gazdasági totálkáros lehet, ha egyszer leesik.
Minőségre a Mobius a plasztik miatt nem olyan tűéles, mint egy üveg előlapos Carta verzió, de azért nem annyival rosszabb, hogy ne lehessen rajta kényelmesen olvasni. -
fPApi
őstag
-
Apollyon
Korrektor
De milyen előrelépést vártok?
- több méretű modell lapozógombokkal vagy esetleg kikapcsolhatóan (érintőgombok esetén) – tehát például lehetne 6 colosból is lapozógombos, mint amilyen a Kindle Voyage is volt, vagy egyes Nookok
- linux szintű szabadság szoftveres testreszabhatóság tekintetében
- gyorsabb eszköz, pl. a Kobo Sage-nál is látszik, hogy jóval reszponzívabb egy Libra 2-nél, mivel előbbinek egy gyorsabb 4 magos cpu-ja van
- jobb üzemidejű, könnyen cserélhető aksik
- Mobius kijelzős modellek, mint opció
Hirtelen ennyi, persze utóbbi két dolog valszeg szándékosan van ignorálva, hogy azért az eszközök többsége ne tartson ki az örökkévalóságig.
Nézd meg a telefonok kameráit például. Ott milyen előrelépés van?
A telefonos fényképezés gyakorlatilag likvidálta a kompakt fényképezőgépek kategóriáját, amiket még 10+ évvel ezelőtt használtunk. Egy mai jobb kamerás telefon (gúgli pixelek pl.) simán hozza egy régi kompakt gép fénykép minőségét, legalábbis amire a többség használja, mindenképp. Persze nem kompromisszum-mentes, de a fényképezés téma sosem volt az.
-
Cs1csó
titán
-
rednifegnar
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
-
Meglivorn
aktív tag
-
Ébri
senior tag
-
Oldman2
nagyúr
-
rednifegnar
senior tag
pdf mindig is muszaj megoldas volt mert ha nem volt masban akkor azt kellett szeretni. ma mar talan megoldhatobb lenne valami konverzioval. na meg ez a pdf kepes dolog is olyan hogy odairjak, aztan mikor megveszed es szeretned hasznalni akkor kiderul hogy a gyakorlatban nem igazan jo sehogy sem (2009-rol es sony-rol van szo).
meta adatok nekem eleg egyszeruek, volt valami info fajl minden doksi mellett (95%-ban rtf-ben tartottam mindent).
ebben kb 4 adat volt, kategoria, szerzo, cim es fajl nev (sima szoveges fajl). ha nagyon nekiduraltam magam ekezetesitettem. a fajl neve eleve hosszu volt, szerzo es cim egyben.ebbol az infobol legeneraltam neki egy sajat progival az o media.xml-jet. voltak benne csavarok mire felderitettem a strukturajat.
a fo kepernyojen hivatalbol van 4 kategoria:
-books by title
-books by author
-books by date (ez lenyegtelen)
-collections.
ha a media.xml-t eloallitottam neki akkor ezeket a focsoportokat tudta kezelni.
a collections-ban meg szepen szet voltak valogatva a kategoriakba rendezett konyvek.
mivel a ketagoriakat en hataroztam meg igy mint egy konyvtarszerkezet ott volt minden pl "[SciFi] 160 books". ugyan ezen a szinten alatt a szerzok: "Aldous Huxley, 1book"nem mondom, hogy tokeletes de eleg jol tudtam kezelni es ami a fo hogy ezt nem a tetu lassu procijan kellett kialakitanom (vagy valami kezelhetetlen csodaprogival mint pl a hozza adott sajatja vagy a calibre ami annyi szemetet volt kepes gyartani hogy hamar kaosz lett fajl szinten). annyi jo lett volna, hogy tudjam torolni a fajlt magan az olvason de azt nem tudta (azt meg en nem tom van e olyan ami tud ilyeneket).
-
Ébri
senior tag
Ez így van, gondoltam is rá, de ő gyári szoftverre kérdezett. Nem tudom, mennyire lehet állítani az egyéb gyári szoftvereken, mivel valóban ha a készítő így szeretné, akkor logikus, hogy így jeleníti meg. Az már más kérdés, hogy miért nem lehet kikapcsolni mivel engem nem érdekel, még ha nem is olyan részletesen, mint koreaderben. Szerencsére nem sok alapbeállításokban fixált könyv van.
-
Jabby
őstag
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Dr. Akula
félisten
-
@Pal
tag
-
törölt tag
A kabaréjelenet megmagyaráz mindent csak tudni kellene értelmezni!
Akinek szüksége van nagyobb kijelzős olvasóra az ki fogja fizetni az árát.
Aki meg csak siránkozik, hogy mi kerül ebbe ennyibe az nem fog rajta olvasni soha, pedig lehet, hogy vágyna rá.
Személy szerint nem vágyom rájuk, így felőlem rajtuk rohadhat a drágább nagy képernyős olvasóik és az iPhone 15 Pro Max 1TB telefon is. -
fattyu
veterán
Nekem még h2o van az tökéletes. 2 nem volt kézben.
ha az egyik oldaló gomb oda esik ahol természetes fogáskor a hüvelykujj pihen az a tökéletes. Lévén a gombok megfordíthatóak.
egy gomb amugy azért több mindenből áll össze. Pozíció méret nyomáspont, illetve kiemelkedés. a síkból.
a kis méret is igazán akkor gond ha amugy nem egy kilógó pöcköt kell megnyomni hanem síkban van és az alá kell betuszkolni. KHM inkpad 740.
a libra kettő nincs rossz helyen a gomb és kiemelkedik a síkból.
A h2o jó helyen van, nem is aprók és kiemelkedik a síkból jó nyomásponttal.
az ERA nincs rossz helyen, nem picik a gombok, de síkban vannak, puhák és takony nyomáspont amivel a sík alá kell benyomni.Nem vitatkozom, és nem akarok meggyőzni senkit semmiről. Csak ezek is jellemzők amikről a tesztekben azért nem esik szó. Akinek kell a gomb, meg alapvetően örül hogy tud választani 3-4 dolog közül mert sajnos réteg igény. Esetleg ez is tudja árnyalni a képet.
-
fattyu
veterán
a hd3é még használható volt. van itthon. nagyok és nem az alsó élre vannak száműzve. azt az ökörséget a az inkpaddal találták ki és kb használhatatlan. mütyürke gombok az alsó élre téve.
örülök neked jó ott.
akárkinek volt a kezében az meg egy libra ( eddig rajtad kívül ) egyetértett abban hogy ég és föld használni.
én is azt is elfogadom hogy vanakinek ott jó. eddigi tapasztalataim amit személyesen szereztem másoktól mind az én véleményem tükrözték.
Era is van a családban. ajándékba lett de a kezdeti beállítás és sw frissiítés közben 3 szor fagyott fossá centikre voltam attól hogy visszaküldjem. nagy nehezen sikerült, egy könyv betöltése után még vagy 2-3 perc mire lapozni is lehet. indexel vagy nem tudom mit csinál ilyen sokáig de borderline használhatatlan. Aki kapta sokkal türelmesebb lélek azt mondta nem zavarja. így megmaradt. ha magamnak vettem volna küldöm vissza igen csalódottan.
és:
nekem azon sem ideálisak a gombok, sem méret sem ismét kitéve a legszélére.... -
fattyu
veterán
-
hockeyapu
senior tag
-
Cs1csó
titán
-
Dr. Akula
félisten
Elég sok. Kb. minden programozás és műszaki könyv.
"kb. 1%-a van kiadva PDF-ben"
Tehát van ebook kiadva .pdf-ben. Még magyarul is, nemhogy angolul. Ezzel meg is cáfoltad magatokat, hogy nincs. Ennyike...
#25509borix: "hová sz..junk, hogy pdf?"
A gatyádba.
"Amit PDF-ben olvastál magyarul az mind warez volt"
Nem koordinálsz a haveroddal, ő még bevallotta hogy 1%-ot kiadnak .pdf-ben, akkor a kiadó is warezol?
"Magyarországon PDF-ben nem igazán kaphatóak E-book könyvek."
És? Aliexpressről tudsz telefontokot rendelni, de ebookot már nem?
-
hockeyapu
senior tag
Figyelmedbe ajánlanám mielőtt letolvajozol pl: a [Magyar Elektronikus Könyvtárat] , rengeteg könyv van , amik mind ingyen letölthetők és szinte minden megvan PDF.ben is !
Ez is tolvajlás ? -
Dr. Akula
félisten
Lopni nem szokta senki, max másolni. Persze a lopás biztos jobban hangzik jogvétő körökben. Akár hívhatnánk emberölésnek is, az is sokkal félelmetesebben hangzik, és kb. ugyanannyi köze van hozzá.
Az .epub formátum rendszerint gagyi, igénytelen, "1. Word doksim" kinézertű, a .pdf-nek csak annyi baja van hogy óriási margót hagynak rajta, de legalább kinéz valahogy az oldal.
-
hockeyapu
senior tag
-
törölt tag
Az 1,5x drágább elég durván hangzik de azt a 20k-t valahogy csak össze kuporgatja az ember ha már annyira nem telik rá. (simán megéri majd a felárat)
A PW 5 szerintem elérhető és egy köztes megoldás, hasonló társaik amik csak szoftverileg jobbak 90-95k körül mennek.
hockeyapu fórumtárs biztos csak mosolyog raja mikor a legolcsóbb olvasó ilyen hiper szuper, meg a 20k milyen drámaian sok a 140-150k-s olvasója mellől, mikor azt mondja, hogy ezeken már nem olvasna. -
törölt tag
Aki JB-t használ az pont lesz@rja a szervizben frissítés lehetőséget,, mert nagyon nem szoktak ezek az olvasók szervízben kikötni.
Mégis megtörténne amire kevés az esély, akkor utána legfeljebb eladják és vesznek egy másik akármilyen olvasót.
Az emberek szerintem így álnak hozzá és nem a te nézőpontod szerint.
A könyveket célszerű eredeti formátumban tárolni (ez alap), majd azokat egy külön könyvtárba módosítani, így nem lesz gond. -
törölt tag
Kindle esetén az alap beállítás sok embernek elegendő.
Nem lenne az, akkor a negatív margózással és a Hyphenate This szöveg elválasztással lehet finomítani.
Ez sem lenne elég, akkor ott a JB és a KOReader lehetőség ha a szoftver verziója engedi.
Jössz ezzel a faxsággal, ez alapján ki választ olvasót, hogy majd ha szervízbe kerülne, mikor a JB kis létszámot érint?
Aki JB-t használ az pont lesz@rja a szervizben frissítés lehetőséget,, mert nagyon nem szoktak ezek az olvasók szervízben kikötni. -
matti70
tag
Szótár alapú feltételes elválasztást egy mozdulat beletenni Calibre-vel a könyvbe. Amíg a Kindle gyári rendszerét használtam, mindig megtettem ezt, sokat segít a lapképen a negatív margóval együtt. De tény, hogy a KOReader-ben ezek a dolgok alapból és sokkal jobban ott vannak, és ezen kívül még sok egyéb tudás és kényelmi, személyre szabási lehetőség.
-
@Pal
tag
-
ViragL
tag
-
csibe1
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
Közjegyzői pecsét szerepelne a videók végén meg a hozzászólásokat hitelesítené azt is megkérdéllyelőznéd.
Persze te látásmódod az tuti hiteles, az ne kérdőjelezzük még...
Van külön Kindle fórum írd csak oda is be, hogy miért azt vették, mert te a másikat ajánlottad volna. Nincs ott kijelzőbe semmi különbség, nehogy már azt képzeljék! -
csendes
addikt
-
Oldman2
nagyúr
-
törölt tag
Több helyen utána kell járni, pl külföldi hozzászólásokban és ha a termékről ugyan az a hiba ismétlődően előfordul, akkor az ember figyelembe veszi.
Csak az árukeresős véleményekre nem adnék de azon sem agyalnék, hogy vajon minek az 5%-a, mennyit adhattak el és mennyien véleményezték stb... -
Jabby
őstag
-
Jabby
őstag
-
chaosmonger
tag
Calibrével mindenképp érdemes mókolni, én azokat a könyveket is belehajítom, amit nem kell konvertálni, mert az egyben egy könyvkatalógus is, látszanak a metaadatok, az export/import funkció hasznos lehet gépcserénél, nem alkönyvtárakból kell összevadászni a file-okat, keresni lehet benne stb.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
csendes
addikt
A "Kobo" és a "Tolino" két külön e-olvasó márka, sok típusnál közös hardverrel, de nagyon különböző szoftverrel.
A "Tolino" mint márkanév a Tolino Alliance tulajdona: [link], amit német könyvterjesztők hoztak létre. Ugyanakkor egy szabad platform is egyben, a felhasználók kevésbé vannak egyetlen könyvterjesztőhöz kötve, mint a Kindle vagy a Kobo esetében.
A hivatkozott cikkben valójában a Rakuten Kobo Inc.-ről van szó (amit kétségtelenül sokszor szintén csak Kobo-ként emlegetnek), akik a Deutsche Telekom (DT) helyett átvették a technológiai partner szerepét. [link]. Ez azzal is járt, hogy formálisan a Tolino Alliance-ben is többségi tulajdonosok, de a lényeg az együttműködés a német könyvpiacon [link]. Ennek keretében a Rakuten Kobo Inc. a német piacon nem árul Kobo-t és megtartja a nyílt platform-ot is, valószínűleg az android is marad hosszabb távon.
Érdekes kérdés, hogy miért döntött így a DT. A válasz egyfelől az, hogy nekik ez az egész nem hozott elég nyereséget és a profiljukba sem igazán illett bele, másfelől nagy választék nem volt a lehetséges vevőket tekintve, talán még a PocketBook jöhetett volna szóba, de ebbe a német konyvterjesztők nehezebben egyeztek volna bele. A Rakuten ezzel nyilván khasználhatott bizonyos szinergiákat a hardvergyártásnál és -értékesítésnél és a könyvterjesztésben is erősítette a pozícióját a német piacon és világszerte az Amazonnal vívott versenyben. -
hockeyapu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- E-roller topik
- Projektor topic
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- ASUS notebook topic
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Mobil flották
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gaming notebook topik
- Napelem
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- iPad 8th. 32GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 90%/p4860
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE (2020) Oxford Grey 64GB
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- (SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 3090 Aorus Master 24GB GDDR6X Videokártya
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sajnos a minősége nem igazán jó.

elegáns, exkluzív!

Dr.NX