Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
sinclair2
üzenetére
A reklámok ne zavarjanak a Kindle-n, abszolút nem zavaró, hogy mikor nem olvasol a borító képernyőn valamilyen könyvet ajánlanak. Ha meg használod már nem látszik semmilyen reklám. Ellenben az általad nem lényegesnek tartott érintő kijelző szerintem nagyban megkönnyíti a használatot. Anyósomnak mi mi sima gombos PocketBookot vettünk, lehet használni, de nekem nagyon idegen volt...
-
sinclair2
csendes tag
Sziasztok!
Keresgélés és körbeolvasás után erre a 2 eszközre sikerült leszűkítenem a potenciális jelölteket (persze ha ennél valaki tud hasonlót jobb ár-értékben ne tartsa magában
):
https://www.amazon.de/-/en/kindle-2022/dp/B09SWRYPB2/ - szállítással együtt, olyan 36k
https://e-book-olvaso.arukereso.hu/pocketbook/basic-lux-3-pb617-p767279784 - 39-40kA kindle-re írnak reklámokat amikor nem olvasol, remélem azért ezt valahogy meg lehet hackelni. Amúgy ami lényeges különbséget amit látok még, az az érintőképernyő, de bevallom engem ez nem nagyon érint. Pocketbook-kal kapcsolatban mondjuk olvastam nehezen reagáló gombokról...
Persze ott van még a kicsit nagyobb felbontás, meg kétszer akkora tárhely a kindle-nél, viszont ezek annyira nem fontosak nekem.
Vélemények? Szerintetek melyik éri meg jobban?
(első ebook readerem amúgy) -
Bozek
nagyúr
válasz
szkaroly
üzenetére
Szép hosszú a változások listája.
Ami sokaknak hasznos lehet, az az érintési zónák testreszabása. Úgyis többeknek volt gondja vele.
Ahogy néztem, Touch Lux 5-re és InkPad 3-ra is megjött, InkPad X 6.5-ön van, ahogy a Touch Lux 4 is. Az Era meg alapból 6.7-tel indított. A színesek közül az InkPad Color megkapta, a sima Color még(?) nem.
-
szkaroly
senior tag
Pocketbook Touch HD 3 tulajok figyelmébe: a 6.7-es firmware megérkezett erre a készülékre is: [link]. Nem ellenőríztem, de állítólag más modellekre is megérkezett vagy megérkezik hamarosan.
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Pocketbook Touch Lux 5 olvasóm van és koreader-t használok.
Minden oké is, de a koreader mindig írogat a crash.log fájlba (igazából csak használati infókat) és ez folyamatosan megjelenik a startképernyőm elején. Hogyan tudnám beállítani azt, hogy a log kiterjesztésű fájlokat ne vegye figyelembe az olvasóm, mint könyv fájl? -
pap.gabbi
újonc
Sziasztok!
PocketBook Basic 3, lefagyott, reset után kb 3mp után újra lefagy. Érdekesség, hogy ha töltőre rakom működik, de nem jelzi a töltést. Ha lehúzom a kábelről addig lehet használni, amig nem kapcsol alvó módba, utána megint lefagy, esetleg ötlet valakinek? -
BoB
veterán
Még mindig a legújabb Kindle-t venném ezek közül, a 11-ik generációs 2022-es (nem a régebbi 2020-as) reklámmentes 45 ezer forintba kerül szállítási költséggel együtt közvetlenül az Amazontól...
-
Celtis
veterán
Mind a kettő a 10. Kindle generációt képviseli. A PW4 ezen belül magasabb kategória, jobb paraméterekkel. Ha egy árban van, akkor nem kérdés hogy ez a jobb vétel.
Anno én csak amiatt tartottam a PW4-től, hogy a vízállóság miatti üveg előlap csillogni fog, de most egy vízálló PW5-öt egy hagyományos PW3-hoz hasonlítva azt mondom, hogy ez a félelem teljesen alaptalan volt.Tudásban a Kindle 11 lenne hasonlítható a PW4-hez. Egyébként nem kell félni a régebbi modellévtől. Ez nem telefon, nem évül el 1-2 év alatt. Mi is most csak azért cseréltünk, mert a 10 éves készülék tönkrement.
-
-
Kabri
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni, ez lesz az első olvasóm. A Kindle Paperwhite 4 (2018) és a Kindle 10 (2020) típusoknál kötöttem ki. Árban kb egálban vannak, de nekem mégis úgy tűnik, hogy a PW4 lenne a jobb vétel, csak nem értem, az újabb modell miért nem tud többet? Ti melyiket ajánlanátok?
-
@Pal
tag
válasz
Celtis
üzenetére
A fakivágás szállítás matek mellé még bele lehet tenni, hogy el kell menni a könyvesboltba, haza kell vinni, külön (fából készült) polcra kell rakosgatni és még sorolhatnék néhány baromságot. Aztán (húsz éve) velem történt egy kisebb "baleset" a teljes könyvtáram (akkori értéken kb. 3 milliós állomány) elázott. Most ha "elázik" az olvasóm, veszek egy másikat (nem milliókért) és a tárhelyemről letöltöm újra az összeset. Szóval köztünk szólva, ha illetlen lennék azt mondanám, hogy hülye ez a faszi aki a cikket írta, de így csak azt mondom, hogy írt egy nagy semmit. Oldman2 meg csak bosszantani akart minket.
-
szkaroly
senior tag
Bódiból csak a Szilvi jó!

-
Bozek
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
De, jogos. Túl sok focit nézek.

-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
Akkor szedjük darabokra a cikket:
"Egy e-book az élete során 168 kilogrammnyi lábnyomot hagy, míg egy könyv csupán 7,5-et. Ez azt jelenti, hogy 22-23 könyvnél vagyunk egálban!"
Hát, aki csak 22-23 könyvet olvas el, annak felesleges is az e-book olvasó."a könyv csupán gyártásakor igényel energiát, míg a folyamatos töltéssel az e-book egész élete során szipolyozza a drága áramot"
Gondolom gyertyafénynél olvas, amikor nincs világos.
Nehogy már kevesebb villanyt használjon az olvasáshoz havonta, mint amennyi egy e-book olvasó töltéséhez kell."A papír újrahasznosítására már számos bevett gyakorlat van, és re-papírból is egyre több olvasnivaló készül."
Ja, ezzel megvédtük a fákat, de a nyomtatáshoz azért nem csak papír kell."olvasás után „megforgatjuk” őket a használtkönyv-piacon, valamint igénybe vesszük a könyvtárainkat"
Persze, mert meg akarjuk várni, amíg valaki elolvassa, vagy esetleg pár év múlva a könyvtárból kikölcsönözhetjük.Bódi Ádámra érdemes rákeresni Google-ban, vannak érdekes cikkei más oldalakon is, amik még hiteltelenebbé teszik. De legalább olyan szép kackiás bajsza van.
-
válasz
Oldman2
üzenetére
Vannak ott hülyeségek is:
Kisebb a lábnyoma, mint a nyomtatott könyvnek. – Szintén hamis. Egy e-book az élete során 168 kilogrammnyi lábnyomot hagy, míg egy könyv csupán 7,5-et. Ez azt jelenti, hogy 22-23 könyvnél vagyunk egálban!
Itt e-booként az ebook readert érti, viszont egy ebook readert nem 1-2 könyv olvasására használjuk, hanem több ezer vagy tízezer olvasására.
Abban persze igaza van, hogy kell tölteni is időnként.
mod: látom már kiveséztétek
-
-
hockeyapu
senior tag
"Ráadásul az e-papír kijelzők használata a következő hónapokban várhatóan meredeken emelkedik, ahogy az energiatakarékos kijelzők iránti kereslet élénkül."
Sakk matt !
Azonkívül, meg a jelenlegi nyomdákból kikerülő könyvek nem fognak kibírni 100 évet !
-
-
Celtis
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Ez konkrétan egy idióta.
Egy e-book olvasóval több ezer könyv is elolvasható.
Összehasonlításként 1 tonna papír előállításának erőforrás igénye többek között:
417 m3 víz
1,7 tonna fa
717 kWh energiaA fa kivágás, szállítás valamint a könyv előállítás és terjesztés energia igénye bele sincs számolva.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Oldman2
üzenetére
Ez egy elég ócska cikk.
Megóvja az erdőket. – Hamis, ugyanis előállításához olyan ritka anyagok bányászatára van szükség, hogy ez az ipar az egyik leginkább pusztító az ökoszisztéma számára. Emellett....
Egyáltalán nem írja le, miért lenne káros ez egy erdőnek. Nem azt mondom, hogy biztos nincs semmi, de ezzel semmit sem magyarázott meg.Az meg, hogy az olvasókat folyamatosan tölteni kell, igazán fergeteges. Valszeg ez a firkász még életében nem látott könyvolvasót, de azért "cikket" ír róla.
-
Oldman2
nagyúr
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ok köszi...jártam is az oldalon... csak most látom, hogy alul zöld kisbetűre kell kattintani (hát nem magától értetődő...mert feldobja még az olvasni valókat, a letöltött dolgokat.), aztán még utána 2 oldalon keresztül lépdelve valóban megtörténjen:
Your subscription was cancelled on 1/28/2023, and will end on 1/29/2023.
Köszönöm
-
Celtis
veterán
válasz
angyalpc2
üzenetére
Ott van a lineklt oldalon kiemelve:
If you have an active subscription, you will not be able to delete your account without first canceling your subscription and allowing it to expire.
És a linkre kattintva ott a leírás mit kell cisnálni. -
angyalpc2
aktív tag
Tudna valaki segíteni a scribd.com-al kapcsolatban?
Tudom ez egy ebook fórum, de végül is köze van hozzá hátha volt már valaki hasonlóhelyzetben. Vagy hol kérdezzek?
scribd.com, vonja a pénzt 11 dollár/hó, meg akarom szüntetni.
https://support.scribd.com/hc/en-us/articles/360000894843
Deleting your account On the Scribd website Sign in to the Scribd website using the account you’d like to delete Click on the user icon in the upper right-hand corner Select "Your account" from the drop-down navigation menu Scroll down to the “More options” section Click on "Delete account" Follow the onscreen prompts to complete your account deletionNah most nem lehet, egyszerűen nincs a More opcióban "Delete account"
Annyit tudtam csinálni, hogy a fizetést felfüggesztettem 12 hétre, ami újra fog indulni majd.
-
Igazából hockeyapunak szól, bocs...
Azért egy 8GB-ra teljesen feltöltött e-book reader elindexelget egy darabig... én 4-5 könyvet/magazint olvasok egyszerre, szerintem a calibre (amit nem használok) bőven megoldja a raktározást. De egy sima TC+kindle e-mailcím (vagy Pocketbook-on, Kobo-n az ennek megfelelő) is, az igényteleneknek mint én. Ne adj isten USB kábel. De persze mindenki úgy intézi ahogy akarja, nem akarok beleugatni (hockeyapu), de elsőre kb nekem is a te válaszod (ollie) kívánkozott ki.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
abból a posztból, amire reagáltam, nem derült ki, hogy PW5 lett a másik. hogy azzal összehasonlítva milyen egy PW3, azt nem tudhatom, de bízom benne, hogy a Kindle legalább a PW3 szintjét utolérte (mittomén) 8 évvel később. Nekem nem kimondottan jó a szemem, de amilyen Kindle olvasókat módomban állt összehasonlítani, ott látható volt az eltérés.
Igazából csak annyit akartam mondani, hogy a PW3 szerintem minden idők egyik legjobb Kindle olvasója mindent összevetve. és ha a megjelenített szöveg minősége terén nincs látható előrelépés a PW5-nél, akkor ez is csak egy újabb érv mellette.
A kisebb keret pozitív lehetne, de személy szerint akkor már inkább a korábbi PW-k szimmetrikus alsó-felső keretére voksolnék. Tudom, ez egy totál idióta szempont, de a PW5 a basic Kindle-ök arányait örökölte meg, az "álla" magasabb, mint a homloka, ami 3 generációnyi PW után (nekem legalábbis) minimum furán hat. -
-
consono
nagyúr
-
Celtis
veterán
Azt írtad, hogy a kettőt amit vettünk. Most a feleségemnek vettünk egy PW5-öt, magamnak meg korábban a PW3-at. Ami tönkre ment a múlt héten az PW1volt. És volt meg egy még korábbi Touch is.
Nekem soha nem tűnt fel kontraszt különbség ezek között. Mindnek nagyon hasonló érzetre a képe. Alaposan megfigyelve a jobb felbontás persze látható, illetve a háttérvilágítás minősége, egyenletessége sokat javult az egyes generációkban. A PW5 pedig a nagyobb képernyő és főleg a kisebb káva miatt nagy ugrás.Hozzáteszem, hogy a feleségemet egy Pocketbookra próbáltam rábeszélni, ár és kezelhetőség miatt, de aztán valahogy megint Kindle lett.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Myrkky
üzenetére
Ha már szponzor... én magamnak soha nem vennék kindle-t. Kiráz a hideg a tudattól, hogy mennyire zárt a szoftvere, és hogy kobohoz képest mennyire nem lehet testre szabni.
A PB-k a kobojaimhoz képest nagyok és ormótlanok, onyx meg nem kell az Androidjával, meg amúgy sem tetszik, mert nem kobo.
Szal' ha magamból indulok ki, némileg elfogult vagyok, ha pedig 50K-ig/alatt kell ajánlani valakinek egy olvasót, hogy a buszon tudjon olvasni napi fél-1 órát, akkor meg racionális. 
-
-
válasz
betyarr
üzenetére
Azt is jó, persze.
Vannak képregények is, igen, de azokhoz nagyobb kijelzős készüléket ajánlok (8-10 col), különben túl kicsi a szöveg a képeken, és bele kell nagyítani az olvasásához, ami egyrészt nagyon lassú (egy tablethez képest), másrészt nagyon felgyorsítja az akku merülését.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
nem írtad, hogy a másik milyen típus, de a PW3 pl. egy PW4-gyel összehasonlítva is kontrasztosabb. nem azt mondom, hogy drámai, de látható a különbség.
tárhely:
ha 1 GB elég 5-600 könyv tárolására, és valaki képes átlagosan napi egy könyvet elolvasni
, akkor 8 GB még neki is kb 12 évre elegendő olvasnivalót jelent. -
-
Myrkky
csendes tag
Érdekes, mintha szponzor volna itt a Kindle.
Anno vettem egyet azt hiszem 5-ös volt, ez is 7-8 éve de pár nap után túladtam rajta, engem nagyon bosszantott, hogy reklámos. Egy ismerősöm a Kobot ajánlotta azóta is az van, így ennél több viszonyítási alapom nincsen. Amúgy PB-ket nézegettem még én is nekem az is szimpatikus. Most akkucserén gondolkodom, de nem tudom érdemes-e vagy venni egy újat..... -
betyarr
veterán
köszi szépen mindenkinek a választ!
van egy ilyen: [link] és nem tudom,hogy mennyivel jobb/rosszabb,mint egy paperwhite?olcsóbb,az tény,de lehet,hogy a PW jobb lenne a szemnek?képregények is vannak ebookra?vagy azok nem ez a kategória?
-
Celtis
veterán
válasz
betyarr
üzenetére
A feleségemnek most vettünk új olvasót, mert a 10 éves Kindle tönkrement. Egyébként semmi oka nem lett volna. Alig van különbség közöttük. A memória méret szerintem nem számít, a processzor sem, a felbontás is alig észrevehető, viszont a világítás nagyon hasznos.
Szerintem a PW4 optimális választás, ha a vízállóság is fontos. Magamnak nemrég pw3-at vettem használtam. Számomra ugyanazt tudja, mint a legutolsó generációs sima Kindle.
A PW5, ami igazán előrelépés a nagyobb kijelzővel és színhőmérséklet állítással, de az 60 körül van. -
-
betyarr
veterán
nézegettem az összefoglalót,de passz.nem tudom mekkora tárhellyel érdemes venni,meg melyik az amivel nincs szenvedés (pl. mint okostelónál a kevés tárhely,ram stb).olyan 40 körül szánnánk rá.vagy ezekkel a feltételekkel tényleg bármelyik kindle rendben lesz?nagyon nem vagyok otthon a témában...
-
válasz
betyarr
üzenetére
Ha feltelepíted a teljesen ingyenes Calibre programot a PC-re, akkor teljesen mindegy mi, milyen formátumú, mert ha azon keresztül teszel valamit az olvasóra, az automatikusan átkonvertálja. Amúgy meg a legolcsóbb Kindle is tökéletes kezdésnek, bár minimum olyan modelt választanék, ami már biztosan érintő kijelzős, mert azokat könnyebb kezelni. Nézz körül a piacon mi van számodra elfogadható áron, mi azok közül könnyebben tudunk ajánlani.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
gőzöm sincs melyik readert vegyem a lányomnak.ez lesz az első olvasója.nem kell semmi különösebb extra csak lehessen rá feltölteni a "szabadon elérhető" tartalmakat.mi most a legjobb vétel?akár külföldről is szóba jöhet,ha nagyon megérős.
köszi szépen előre is a válaszokat! -
Bozek
nagyúr
válasz
Myrkky
üzenetére
Mert itt a Kindle a menő. Nem érdekes, hogy variálni kell az epub-bal, és az se, hogy nem tud magyarul (bár a Kobo sem).
Amúgy elszálltak az árak, a Kindle 10 (2020) volt 30 ezer is, most 50 ezer. A PB Touch HD 3 is volt 50 ezer, most 65 a legolcsóbb. Az InkPad 3 ára 70 ezerről 90 ezerre emelkedett. És ha már említetted a Kobo Clara-t, az is 50-ről 70-re ugrott. Természetesen itt az évek során elérhető legolcsóbb árat néztem.
-
@Pal
tag
Igaz, nem tudhatjuk milyen elsődleges szándékkal fejlesztették az olvasók képernyőjének megvilágítását (nem háttér, tudjuk). Azonban kiválóan alkalmas a láthatóság javítására, ami a világos és sötét részletek elkülönülését, elhatárolódását (kontraszt) és a különböző fényviszonyok közötti használatot is jelenti. Ezért amikor csak felmerül a kijelző megvilágítás kérdése, igyekszem hangsúlyozni ennek fontosságát és jelentőségét.
Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a ledek elhelyezése, száma, minősége is számít. -
hockeyapu
senior tag
Én meg sem merek szólalni !
-
Myrkky
csendes tag
-
Myrkky
csendes tag
válasz
Technoman
üzenetére
Furcsa, hogy a Kobot nem említi senki.. Én 7 éve használom, epub-ban töltöm le a könyveket, így nem kell konvertálni, de a Calibre tényleg tökéletes erre a célra. Én is használok háttérvvilágítást nappal is, tényleg jobb úgy a kontraszt! Ráadásul reklámmentes, van jó pár betűtípus ami választható.
Nekem így hét év után sz akkuja gyenge már, én Kobo Clarat tervezek venni.
Tokot mindenképpen érdemes venni ha nemcsak otthon használod, bár akkor is nagyon jók ezek a fliptokok, amik mágnesesek és ha kinyitod "felébreszti" az olvasót, ha becsukod "altatja", nem kell gombokat nyomni. -
válasz
Technoman
üzenetére
Szerintem ha belefér a keretbe, akkor inkább paperwhite-ot vegyél. Nem csak a nagyobb felbontás miatt, hanem a háttérvilágítás miatt is, ugyanis az elsősorban nem sötétben való olvasáshoz találták ki, hanem azért, mert emeli a kijelző kontrasztját, így jobb a szemnek az olvasás. Igen, világosban is érdemews használni a háttérvilágítást.
A PDF-ről már tudod, hogy nem jó, itt egy kis infó, hogy miért:
- nem ebook formátum
- arra találták ki, hogy nyomtatványok minden rendszeren ugyanúgy nézzenek ki (a kijelzőn és nyomtatásban is)
- utóbbi miatt fix minden oldal, ezért
- csak nagyon nagy kijelzőn olvashatóak jól nagyítás és görgetés nélkül (10 col és nagyobb)
- az einket meg nem görgetésre találták ki, abban kifejezetten rossz (lassú képfrissítés miatt), és sokkal gyorsabba merül tőle a készülék -
consono
nagyúr
válasz
Technoman
üzenetére
De, látványosan jobb a Paperwhite kijelzője a "régi" Kindle-nél. Én biztosan azt választanám. Reklámot csak a stand by képernyőre tesz a Kindle, a könyv borítója helyett. Van akit ez zavar, van akit nem. Olvasás közben nincs semmiféle reklám.
A Calibre konvertál mindenről mindenre és én még nem találkoztam olyan könyvvel ami a konverzió miatt lett volna rossz. A Kinde natív formátumai és az ePub (ez is küldhető Kindle-re) is tartalmaz minden lényeges formázási lehetőséget, nem lesz emiatt problémád. -
Technoman
őstag
Apollyon, csendes, BoB Köszi srácok
Jól látom, hogy az Amazon Kindle lenne az egyik legjobb e-book márka választás ?
Ezzel kapcsolatban:
- A Kindle 10-est ajánljátok. Ha jól látom ez csak 800x600-as felbontással kapható.
Nem lenne jobb szintet lépni egyel (pld PaperWhite 4 1448x1072), mert ha már veszek, akkor az legyen már jobb ár/érték arányú termék (tudom drágább, de ha jobb...)
- Mi az a reklámmentesség ennél a márkánál? Ez befolyásolja a könyvolvasást, vagy csak akkor zavaró, ha pld képet nézek/webet böngészek?
- ez a Calibre progi, amit írtok, ez át is konvertálja az adott formátumra a könyvet?
Ezzel nem lesz egy esetleges konvertálásból fakadóan hátrányom (rosszul, hibásan, nem jól tördeli a könyvet). Egyáltalán, melyik a legjobb formátum e-bookra? Azt már kiokoskodtam, hogy mi a legrosszabb: a pdf.
thx -
csendes
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
A formátum kompatibilitással nem érdemes foglalkozni: Ha be tudsz kapcsolni egy számítógépet és be tudsz dugni egy USB kábelt, akkor a Calibre mindent megold. PDF meg minden olvasón támogatott, de 10" méret alatt kínszenvedés.
Ha új gépben gondolkodsz, akkor a keret szűkös, és a Kindle 2022 ajánlható külföldről vagy szürkeimportból. Ha van igény kicsit nagyobb, 7" kijelzőre, akkor a szürkeimportos Kindle PW 5 is jó vétel. Minden más már inkább speciális igényekre való, amikről nem írtál.
A világításról annyit, hogy jól jön az időnként, de másfelől új olvasót E INK Carta 1200 kijelzővel érdemes csak venni, mert jobb a kontraszt és gyorsabb, olyat meg nem árulnak világítás nélkül. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Technoman
üzenetére
Amazon Kindle 10 hardverapróról.
8GB tárhelye van, ami bőven több, mint elég + kijelző megvilágítás. Világítása a legtöbbnek van már, ezen nem érdemes (és nem is lehet igazán) spórolni. Ha sideloadolsz, akkor Calibre -t is fel tudsz tenni a pc-re amiről áttöltöd a könyveket, így a formátum mindegy – Calibre automatikusan tudja milyen formátum kell az adott eszköznek, miután beállítottad az olvasód típusát.Arra még készülj, hogy tok is kell, és erősen ajánlott hozzá az ebook olvasó típusától függetlenül, ebay/ali ilyesmi helyekről olcsóbban be tudod szerezni.
-
Technoman
őstag
Sziasztok,
Kacérkodnék egy e-book olvasóval (talán ez lenne a második nekifutásom, hogy e-bookot vegyek)
Abszolút kezdőként és nulla tudással , melyiket ajánlanátok , aminek neve is lenne (Navon, Alcort nem szeretnék venni, mert sok velük a probléma) cca 50K-ig?
Amit így pár perc alatt összeszedtem, az az, hogy ma már csak E-inket szabad venni. De mennyi legyen a memó? Este nem nagyon olvasok, így lehet hogy felesleges luxus lenne a háttérvilágítás, színes kijelzőnek sem látom nálam az értelmét, a Wifinek sem tudom, hogy lenne-e nálam értelme (a virágboltról töltögetném a könyveket). Munkába menet olvasnám, arra a 30 percre.
Talán a legfontosabb, a formátum kompatibilitás lenne. Nem tudom, hogy most mik a népszerű formátumok.
Egyenlőre ennyi lenne az igényem.
Thx -
-
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Meghibásodás miatt szeretnék új ebook-ot vásárolni. Az amazonon 106EUR lenne egy 11. generációs Kindle. Azt írja 3 hónap ingyenes Kindle unlimited előfizetéssel, ami a 3. hónap után 9,99EUR/hó. Ez ugye nem jelent kötelezettséget és lemondható?
-
bwoay
nagyúr
csak elismételni tudom, amit korábban írtam a saját tapasztalataimról: a tavalyi két rendelésem során az Amazon által kalkulált összeget fizettem mindkét esetben, nem volt import fee deposit, csak a szállítási költséggel (pontosabban shipping & handling) növelt vételárat fizettem ki (dollárban), aztán az Express One kiszállította 1-2 héten belül.
az mondjuk könnyen lehet, hogy céges accounttal rendeltem, és emiatt nem volt ÁFA
-
Apollyon
Korrektor
Itt biztosan van:
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
):

Amúgy látszik, hogy saját kútfőből nem nagyon tud írni...