Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
matti70
üzenetére
Mint írtam, én MX Anywhere 2-t használok, így a görgetőről nem tudok nyilatkozni. Ezen is fém, de középen egy csíkban van rajta egy gumi felület. És ezt a gyorsabb görgetésért be kell nyomni, nem vált át automatikusan.
Ami miatt én ezt választottam, az a 3 eszközhöz való csatlakoztathatóság, valamint a gombok beállításának lehetősége. Sokkal gyorsabban tudok mondjuk hangot vágni, mint ha mindig ide-oda kell kattintgatni vagy billenytűkombinációkat használni. És az akksis megoldás is jobb szerintem, mint az elemes. Egy kábelt egyszerűbb manapság szerezni, mint elemet.
Bár tény, hogy ez még micro-USB-s, az MX Master meg már USB-C-s. A 3-as Anywhere is USB-C, de ott kevesebb a beállítható gomb, ha jól rémlik. -
Bozek
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem értem, miért jó a papír alapú könyv oldalszámozása egy e-book esetén. Engem zavarna, ha elolvasnék 3 oldalt és még mindig ugyanazon az oldalon lennék. Hiába van vissza már csak 100 oldal a könyvből, ha 300-at kell lapoznom. Az e-book oldalszámozása szerint legalább pontosan látom ez utóbbit.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dhampir
üzenetére
Csak ezzel pont ugyanaz a baj, mint a tablettel. Ott a videóban az akksiról is egy rész, 3 és fél óra képernyő és már csak 32%-on van az akksi. Főleg, hogy közben egyszer még rá is töltött.
De legalább annyira nem túlárazott, mint a Boox-ok... Az a nagyjából 84 ezres ár egy új technológiáért még elfogadható. Csak ha már most jött ki, nem 13-as Android kellene rá.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Space marine
üzenetére
Az említett olvasó azért is 100, mert Android-os és Onyx. De az a 100 se teljesen igaz, van 90 ezerért is már, bár sok helyen csak fehér színben. Vagy az iPon-nál nagyjából 92 ezer a fekete.
Minél nagyobb egy olvasó mérete, annál többe kerül. 70 ezer alatt már csak 6"-os olvasók vannak igazából.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Itt linkeltem a példát: [link]
Van benne példa a női és a férfi hangra is.
Az tény, hogy a hangoskönyv jobb, de nem mindegyikből készült ilyen verzió. Amúgy én inkább Android-on a Vocalizer-t preferálom, szóval ha arra vetemednék, hogy felolvastassak egy könyvet, akkor telefonon tenném.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes
üzenetére
KOReader crashes on launch. Kindle FW 5.15.1.1
Unable to launch Kindle FW 5.17.1.0.3Nem is tudtam, hogy a Pocketbook Kindle szoftvert használ.
Leszűrtél valamit, ami alapján állítod, hogy mennyi hiba van. A nyitott problémákat nézve az első oldalon lévő 25 bejegyzésből 4 nem PocketBook-ra vonatkozik, 4 pedig teljesen irreleváns, mert egész más a kérdés. A második oldalon a 25-ből 8 másik olvasó, 5 pedig más kérdés.Szóval 50-ből már mindjárt csak 29 az, ami a Pocketbook-ra vonatkozik, de ezek közt is vannak olyanok, amiknek meg közük nincs a KOReader-hez, vagy szimpla user error.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes
üzenetére
"A nem optimális frissítésről vannak bejegyzések"
Nagyon jókat választottál ki, a második például arról szól, hogy épp a KOReader szüntette meg a problémát ("It went away when I used KOReader"), mert előtte volt ghosting és utána nem. Viszont ezt a menüpontot nem találja ("the whole "Full Refresh Rate" menu is missing") a Boox Mini Tab C-n, és ez a baja...
Az elsőnél meg ugyan előfordult a probléma a 3.2-es verzióval, de a 3.2.1-nél már kijavították. Ez simán a gyári szoftverben is előfordulhat. Volt olyan PB-n is, amikor a gyári szoftver nem volt tökéletes.
Olvass is, mielőtt linkelsz, mert különben nevetségessé válik a hozzászólásod.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes
üzenetére
És az miért fontos, hogy mi volt régen? A WiFi-t se tudta nagyon kapcsolgatni egy időben, az OTA frissítés így elég nehéz volt. De megoldották azt is. Az a fontos, hogy most hogyan működik.
"Az e-ink kijelző nem optimális módon történő firssítése miatt csökkenhet a kijelző élettartama"
Hogy lehet egy e-ink kijelzőt nem optimálisan frissíteni? Főleg, hogy az operációs rendszert nem írja át, így nem is tud más parancsokat használni, csak amiket az tartalmaz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes
üzenetére
"milyen változás lesz a könyvek elrendezésében, illetve ha nem tetszik, akkor vissza lehet-e állítani az eredeti állapotot?"
Ez volt a kérdés, ezekre nincs hatással. Nem is azt írtam a válaszban, hogy az olvasóra nincs hatással, hanem hogy az alaprendszerre. PocketBook esetében nem kell módosítani semmit, csak fel kell másolni egy könyvtárat az olvasóra. Kobo esetén más a helyzet, vagy legalábbis régebben más volt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
"ezek már touch-osak, nincs is lapozó gomb"
Akkor nem az említett Pocketbook-ot nézted, mert azon van alul lapozó gomb.

-
Bozek
nagyúr
válasz
alratar
üzenetére
Milyen e-book olvasód van? Azt azért nem árt tudni, mert ha DRM-es a könyv, akkor máshogy oldható meg.
Pocketbook esetében két megoldás is van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
intuicio
üzenetére
Legutóbb ezt írtad: "Na itt nekem nincs bookcover." Szóval ha ott a bookcover, és megtetted ezt, akkor jónak kellene lennie: "Ezután hosszan rányomsz a bookcover-re, majd Kiválasztás."
Már csak a KOReader Címlapkép menüjének a beállításai érdekelnének, hátha ott van valami rosszul. Viszont lehet, hogy inkább ITT kellene folytatni. Ez már nem az e-book olvasók téma.
-
Bozek
nagyúr
válasz
intuicio
üzenetére
Annál a résznél épp csak ez számít: "Ehhez annyit kell tenni, hogy a PB beállításaiban beállítod, hogy az aktuális könyv borítóját mutassa". A többi a 2. pontban van a borítóhoz.
Ahhoz, hogy hosszan nyomásnál ki tudd választani a KOReader-t, a system/config mappában lévő extension.cfg-t kell módosítani. Akár ezt is letöltheted és miután kicsomagoltad, felülírhatod vele az eredetit (ha létezik), bár ebben elég sok formátum van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Végülis minden csak egy program, a Kobo gyári olvasója is. Annyira konfigurálható, amennyire a fejlesztők megírták, ahogy a KOReader is. A rendszer szintű szabadságot tehát még mindig nem értem, de én ezt itt elengedem. Rajtad kívül nem hinném, hogy túl sokan akarnának belepiszkálni a rendszerbe.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
"A PB-k legalsó élre rakott gombjai logikátlanok, az összes többi nagy gyártó meg tudta oldani, hogy oldalra rakja a gombokat, ahova kell."
Nekem meg pont az oldalra rakott gomb nem felelne meg. Mások az elvárások, mindenkinek nem lehet eleget tenni. Az Era-n amúgy oldalt vannak a gombok, igaz, az nem 6 colos, hanem 7.
"nem fogok még koreadert is hegeszteni"
Nem is kell, csak írtam egy példát, hogy ezt is lehet. De azóta már elvileg menüből is állítható. Amúgy elég érdekes, hogy ezt írod, miközben a Linux szintű szabadságot várod el. Ott is matatni kell a rendszerben.

"Azt nem várjuk el, hogy kávét főzzön"
Írtam én ilyent? Én azt írtam, hogy a kávéfőzőtől se várja el senki, hogy YT-t nézhess rajta. Pedig ott a kijelző.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
"lehetne 6 colosból is lapozógombos"
Körülnéztél a PocketBook-ok között? Basic Lux 4, Touch Lux 5, Touch HD 3, Verse, Verse Pro. Ezek mind 6 colosak és lapozógomb is van rajtuk."linux szintű szabadság szoftveres testreszabhatóság tekintetében"
Mit szeretnél testreszabni? Az olvasási élményt? Mert arra ott a KOReader, ami az említett PocketBook modellekre egy sima másolással feltehető. És mivel az egész Lua nyelvben van megírva, még akár módosításokat is végezhetsz rajta. Én anno a státuszsor betűméretét módosítottam.A CPU-t nem tudom értelmezni, a lapozáshoz nem kell i9.
Nekem egy PocketBook Touch HD 3-am van, nem tölti be lassan a könyvet, max. amikor állítgatom a KOReader-t, akkor kell várni kicsit. De ezt egyszer kell megcsinálni, utána minden könyv ugyanúgy van formázva nálam.Az üzemidővel sincs gondom, nem kell naponta töltögetni, mint például egy telefont, szóval számomra megfelel. A Mobius kijelző talán azért lenne jó, mert nehezebben sérül, de mivel én még nem láttam összehasonlítást minőségre, erről nem tudok nyilatkozni.
"Egy mai jobb kamerás telefon (gúgli pixelek pl.) simán hozza egy régi kompakt gép fénykép minőségét"
Itt én arra akartam rávilágítani, hogy a szenzor nem lett nagyobb, csak a megapixel szám, aminek nincs nagy értelme. Főleg, hogy még A3-as mérethez se kell 20 MPx-nél több..És persze sok függ attól, hogy ki mire használja. Bár a telefonom se csinál rossz képet, de van egy Panasonic kompaktom is. Hogy miért? Mert még nincs olyan telefon, ami 30x-os optikai zoomot tudna. Focimeccsen jól jön.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LittleBiG007
üzenetére
De milyen előrelépést vártok? Ez még mindig egy e-book olvasó, arra a célra pedig nem kell több.
Nézd meg a telefonok kameráit például. Ott milyen előrelépés van? Az, hogy 100, 200, 1000 megapixeles? Csak épp a szenzor ugyanakkora, mint régen, szóval annak se sok értelme van. Persze az emberek szeretik a minél magasabb számokat, így megveszik.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
rednifegnar
üzenetére
Én csak a PocketBook-ot ismerem, azon tudsz fájlokat törölni. És a gyári lista is jó, szerző és cím szerint simán rendezhető, de ami nekem hasznos, az az, hogy sorozatra is lehet szűrni, azon belül pedig beállítani, hogy a könyv sorozatban elfoglalt helye szerint legyen rendezve. Persze ehhez ezt a mezőt is ki kell tölteni Calibre-ben, de a moly.hu plugin ezt is leszedi.
"a calibre ami annyi szemetet volt kepes gyartani hogy hamar kaosz lett fajl szinten"
Nem tudom, nálam nincs mellette szemét, csak az epub-ot tölti fel az olvasóra. Persze maga az olvasó létrehoz még fájlokat, amikor olvasol egy könyvet, de ez nem zavar be, észre se veszed. -
Bozek
nagyúr
válasz
rednifegnar
üzenetére
"pdf az hasznalhatatlan rajta"
A PDF sose volt e-book formátum, egy e-book olvsón se lesz tökéletes az eredmény, főleg nem, ha kisebbet szeretnél."nem szeretnek meta adatokkal kuzdeni"
Pedig muszáj lesz, mert különben honnan tudná az olvasó ezeket. Persze a gyári, boltból vett könyveknél ez általában ki van töltve. Ha meg nincs, a Calibre a Moly pluginnal megoldja."orulok ha szerzok es/vagy cimek alapjan tudok rendezgetni/valogatni"
Ez alapján a Kindle ki is esett, ha minden igaz. Bár nem néztem sose, de a topikban olvasottak szerint ez ott nem megoldott."ekezetekben se vagyok igenyes"
Az meg igazából a betűtípustól függ, de általában ez nem szokott gondot okozni. A KOReader-ben lehet saját betűtípust is beállítani, én is úgy használom. Na meg PocketBook-nál a gyári programnál is lehet saját betűtípus. -
Bozek
nagyúr
válasz
racskobalazs
üzenetére
Mert ez a trend, az emberek nem akarnak magukkal cipelni annyi eszközt, egyszerűbb csak simán a telefon/tablet. Fényképezőgépből se fogy már annyi, mint régen, mert már telefonnal fotóznak az emberek. Gyorsan utánanéztem, 2012-ben 100 millió kamerát adtak el, 2022-ben meg már csak 8 milliót.
#25817 fPApi: De mitől vettél volna észre javulást? Ez nem gyógyászati eszköz, hogy majd megjavul tőle a szemed.
#25819 Mr K: Azért az se mindegy, hogy hogyan világít. Amíg az e-book olvasó a kijelzőt világítja meg, addig a telefon/tablet direktbe tolja a szemedbe a fényt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A Dűne például 220 mm x 145 mm, a Térség kötetek mérete 198 mm x 142 mm. Egy találomra kiválasztott Harry Potter regény 198 mm x 129 mm. Ezek nagyjából A5-ös (210 mm x 148 mm) méretűek.
"melléraktam egy random Java könyvnek, a 10"-es olvasóm tokkal akkora"
De te 13,3"-ról beszéltél, a 10"-es messze van az A4-től. Az A4 átmérője 14.35", az A5 esetében pedig ez 10.13".
-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy kabaréjelenet aztán megmagyaráz mindent.
Akkor már említhetnénk amúgy a 730 ezerbe kerülő Apple iPhone 15 Pro Max 1TB-ot is, az sokkal irreálisabb. Főleg, ha az alkatrészek árát nézzük, na nem a boltit. Tizenpár éve dolgoztam mobiltelefon-gyártásban. A boltban 30 ezerbe kerülő kijelző beszerzési ára 3 ezer Ft volt... -
Bozek
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Hát, a Kobo Libra 2-n is kikerültek a szélre, csak a Libra H2O-n voltak bentebb... És szerintem azok még kisebbek, mint a Pocketbooknál. Más olvasón meg nem is látok gombokat. Amúgy amikor a Touch HD3-at vettem a Kobo Clara volt a másik jelölt, csak a gombok hiánya miatt nem azt választottam.
És mivel én úgy fogom az olvasót, mint a képen van, hüvelykujjal sokkal egyszerűbben elérem az alsó gombokat, mint az oldalsókat. Utóbbinál ránézésre talán a alsót tudnám kezelni úgy, hogy nem kell változtatnom a fogáson.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
És ki mondja meg, hogy hol vannak jó helyen a gombok? Te? Mert nekem például pont ott vannak a legjobb helyen, ahová a PocketBook rakta őket. És lehet, hogy 6", de a Kindle hasznos területe se sokkal nagyobb a nagy margóval. Amúgy meg én csak azt írtam le, hogy mit vennék, jelenleg egy PocketBook Touch HD3 van, tökéletesen megfelel.
De ha valakinek nem jó, akkor meg ott van a PocketBook Era, azon oldalt vannak és 7".
-
Bozek
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Az ID3 tagek a bolti cuccoknál sincsenek kitöltve, lévén az az MP3-hoz tartozik.

Calibre-ben se kell munkaórákat rááldozni, elég, ha leszeded a moly.hu plugint, és kitöltöd a címet, az alapján utána már minden metaadatot megtalál hozzá.
matti70: Ha nekem új olvasót kellene vennem, akkor a PocketBook Verse Pro-ra tenném le a voksom.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Sokáig én is így állítottam be a borítót, de ma megint elkezdtem vele foglalkozni és megtaláltam a megoldást, hogy ne kelljen a PB saját alkalmazását használni.

Bemész a Beállítások - Kijelző - Címlapkép menübe, majd rányomsz a Kép útvonala-ra. Ott feljön egy ablak, rányomsz a Rendben-re és kiválasztod a borítóképet. Ez a system/logo mappában van bookcover néven (nálam a system/logo/bootlogo mappában kezdett, tehát elég volt egy könyvtárat feljebb lépnem). Ezután hosszan rányomsz a bookcover-re, majd Kiválasztás.
Utána kipipálod a Borítókép mentése részt, majd a Méret, háttér és formátumnál pedig beállítod valamelyik Illeszkedés a képernyőhöz pontot (én a fehér hátteret választottam), valamint a BMP fájlformátum (szürkeskálás)-t. Onnantól fogva mindig váltani fog a borítókép, ha megnyitsz egy könyvet KOReader-ben.
A korábbi próbálkozásaimnál sose néztem a BMP-t, pedig ez volt a titok nyitja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"Ha ennyire fingod nincs a témáról, minek szólsz bele? 14" az az A4-nek felel meg"
És hány A4-es méretű könyv van?
"A hivatalos .epub kiadás ugyanis csak a .pdf-el együtt érkezik."
Persze, akkor ezek szerint Magyarországon nem is nagyon létezik e-könyv, mert kb. 1%-a van kiadva PDF-ben, a többi mind EPUB. Tényleg igaza van borix-nak, hogy te még nem láttál EPUB-ot...
-
Bozek
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
De a PDF nem e-bookl formátum. És vannak emberek, akik nem lopják, hanem megveszik az e-könyvet, ott pedig az EPUB és a MOBI az elérhető, nem a PDF.
Egyébként is a felesleges funkciókról beszéltem, nem a méretről. És ez az egész pont nem rólad szól. Nézz utána, hogy az emberek mekkora olvasókat vesznek, hidd el, nem a 10" felettiek a kelendőek.
-
Bozek
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
"Persze , akinek nem ilyen van az azt prédikálja, hogy fölösleges !"
Mert az is. Ez még mindig egy e-könyvolvasó, márpedig olvasni olcsóbb kategóriájú eszközön is lehet. Mi az a funkció, amit ki is használnának az emberek és megéri a 3x-os árat? Sokszor az emberek megvesznek cuccokat magasabb áron, mert "ezt is tudja, azt is tudja", aztán kb. egyszer kipróbálják és utána soha többet nem használják.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
Olvasd már el az előzményt is, hogy mire válaszoltam, mielőtt faxságot írsz, hogy a te szóhasználatoddal éljek. A JB-ről volt szó, nem arról, hogy hány embert érint.
Amúgy addig jó is ez a negatív margózás és a szövegelválasztás beimplementálása a könybe, amíg Kindle olvasója van az embernek. Ha esetleg lecseréli más márkára, akkor meg majd néz nagyokat, hogy mi történt a könyvvel. Kobo-n például ez utóbbi használata esetén már nem lehet keresni az adott e-bookban.
Szervízben meg biztos nem fog kikötni, mert az teljesen mást jelent.

-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
Ahhoz kellene magyar nyelvű elválasztás, ami meg szerintem soha nem lesz a Kindle-ben. De nem baj, vegyen mindenki Kindle-t.

És ha már Kindle, múltkor itt belémkötöttek, hogy a beállításokkal játszva se lehet úgy beállítani, hogy gyenge a kijelző. Ezt találtam erre: [link]. Szóval de.
-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
Tipikus reakció, ha nincs több érv, jön a személyeskedés. Én sehol nem írtam, hogy másik márka jobb, csak azt, hogy két különböző betűtípussal a Kindle is kihozható rosszabbnak. Plusz ugye a videók nagy részében a beállításokat se mutatják, ha lejjebb veszed a kontrasztot, már mindjárt rosszabbnak tűnik a kijelző.
Itt például nem a Pocketbook tűnik a rosszabbnak: [link]. A videó azon részein, ahol könyvet mutat, persze kontrasztosabb a Kindle, de vastagabb és szélesebb betűket használ, ezért írtam, amit.
"Van külön Kindle fórum írd csak oda is be"
Persze, meg egy Barcelona fórumba, hogy a Real Madrid jobb csapat.
Vagy egy BMW fórumba, hogy az Audi jobb. -
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
És ezt bizonyítani is tudod, hogy a kettő minősége annyiban eltér, hogy sokkal jobb választás a Kindle? Mert ami videók fent vannak YT-on, azok semmit se érnek. Az nem hiteles összehasonlítás, ha a két eszközön különböző betűtípus van. Tudok én is olyant keresni, amivel a Kinde alulmarad más márkákkal szemben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
A metaadatokat viszont egyszerűen le lehet tölteni Calibre-val, az ITT található Moly plugin segítségével.
Persze én is a PocketBook-ot választanám, főleg a könnyen feltelepíthető KOReader miatt. Plusz ugye ott magyar nyelvű a menü, ellentétben a Kindle-vel.
dannie_Hun: A 20k-s felárral kapcsolatban nehéz mit mondani, mert nem tudjuk az egyéni preferenciákat. A Verse Pro a Verse-hez képest vízálló, van benne BT, így hangoskönyvet is lehet hallgatni, valamint a magyar nyelvű TTS-nek köszönhetően akár fel is olvassa a könyvet. Engem például nem zavarna a 20k-s felár, de amit a Verse Pro tud, azt tudja a korábbi modell, a Touch HD3 is. Kivéve a memóriakártyás bővíthetőséget és az USB-C portot, de ezekre nincs szükségem.
-
Bozek
nagyúr
Na jó, de minek az 5%-a? 79 ember statisztikai mintának nem elég. Lehet, hogy másik 79 emberből egy se találkozott ezzel a hibával, csak ők nem írtak értékelést. Akkor meg már nem is 5%. Na meg a rosszat sokkal hamarabb kiírják az emberek, mint a jót.
Amúgy Emag-on találtam olyan értékelést is, hogy "egyből befolyt kijelzővel érkezett". Ott valószínűleg nem a gyártóval van a hiba, hanem a szállítással.
-
Bozek
nagyúr
79 véleményből 5 ilyen, és ezeknél se tudjuk, hogy az, amit leírtak, igaz-e. A Touch HD3-nál például senki se írt kijelzőhibát az 59 véleményből, akkor azt lehet venni?
Nekem amúgy utóbbinál az akksival volt probléma, de a leírtakkal ellentétben gond nélkül javították, nem hivatkoztak nem rendeltetésszerű használatra.
-
Bozek
nagyúr
Hol? Árukeresőn? Ezekre gondolsz?
"A tolómon se tok se fólia mégis oké!" – pedig nem ártana a tolójára fólia, hogy ne szaporodjon...

"Nagyobb PDF-t meg se nyitja, kicsi a képernyő." – a kijelző mérete le van írva, a PDF meg nem e-book formátum...
"Vagy nagyon aprók a betűk, vagy az oldal széle marad le, vagy egyes oldalak utolsó pár sora" – user error, de nem kicsit...
"nagyon lassú" – mert egy e-book olvasónál a sebesség a fontos... De ilyen alapon másik márkát se vegyen, mert azok se lesznek sokkal gyorsabbak.Mondjuk az MM erre kijelölt dolgozója se áll a helyzet magaslatán:
"Kedves Érdeklődő! Tájékoztatjuk, hogy a termék nem rendelkezik magyar nyelvű menüvel."
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár tény, hogy ez még micro-USB-s, az MX Master meg már USB-C-s. A 3-as Anywhere is USB-C, de ott kevesebb a beállítható gomb, ha jól rémlik.