Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sajnos az már túl sok nekem.
#24653 Arolotifar
Igen az tiszta sor, hogy én képzeltem rosszul az ebookok mibenlétét.
Tablet kilőve mert ugyan az mintha telefon vagy monitor képernyőjét bámulnám. Nem tudnék kiolvasni egy 300-400 oldalas könyvet vagy 150 oldalas pdf tananyagot tableten. Marad a nyomtatás és könyv vásárlás akkor.Köszi mindenkinek mégegyszer!
-
veterán
Köszönöm szépen a választ! Sokat segítettél.
Ez viszont nagyon lehangol mert én azt hittem ebook olvasó többek között erre van kitalálva. Tananyagokat is lehet rajta rendesen olvasni. Tabletnal ugyan ott vagyok ahol a part szakad. Pc-n, telefonon, tableten órakat olvasni nagyon kényelmetlen a szemnek meg úgy általában véve se a legjobb
A felrakott tananyagok kinyomtatását, könyvek megvételét akartam megspórolni mert írdatlan mennyiségű de mindent felraknak jellemzően pdf-ben. Akkor az ebook felejtős és marad a hagyományos megoldás ami rengeteg idő, pénz és környezetkárosító is egyben.[ Szerkesztve ]
-
-
Oldman2
veterán
Ez ilyenformán nem, igaz.
Korrektebb így:
"Ha veszel egy DRM-mel védett könyvet online, akkor védett, nem lehet csak úgy össze-vissza másolgatni."
De idehaza nem igen tudsz venni DRM-es könyvet, szinte minden eladó, ún. Soft DRM-mel oldja meg a "védelmet".
Azaz pl. beleírja a könyvbe a vevő adatait.
[ Szerkesztve ]
-
SteveL
aktív tag
ollie és Chris Kiki
Kösz a választ (előre is). Most szeretnék új ebook olvasót venni a régi Kindle 4 helyett, és mostantól angolul is szeretnék olvasni. Valahol azt olvastam, hogy Oxford (egynyelvű?) szótár is van benne, de néha jó lenne egy jó magyar szótár is.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
csak ugye sem előtte, sem utána nem volt ilyen szarul szervizelhető masinájuk )bár aztán lehet, hogy a Scribe is ilyen). Meg 400 ciklust bírjon ki egy akku, és akkor a korábbi kalkulációval az ukszve 16 év. Na nem mintha akkor ettől már ez helyénvaló gyakorlat lenne. Nem is bánom, hogy az EU szigorított a szerelhetőséggel/fenntarthatósággal kapcsolatos alapelveken.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Oldman2
veterán
A Kindle Papperwhite 5 11. generációs. A 6. generációs PW az a Paperwhite 2 volt.
[ Szerkesztve ]
-
blackydan
senior tag
Látom ezt az ébredős dolgot a külföldi fórumokon is említik. Nem egyszerű a döntés, leaf 2-re beneveznék, de már úgy beleéltem magam a vízállóságba...
Még esetleg ott van a pocketbook era ami egy lehetséges alternatíva.
Kindle vonalon a pw5 játszana, de utána kell néznem milyen hátrányokkal jár az Amazon vonal. -
consono
nagyúr
A Dibook rá tudja küldeni közvetlenül Kindle-re is a könyvet, ha a profilod alatt megadod a Kindle-s email címedet, én gyakran így használtam. Ha meg "máshonnan" van a könyv, csak egy email és már az olvasón is van. Szóval talán az anyósnak is a Kindle a legjobb megoldás. Bár ez a küldés, szinkronizálás majdnem minden olvasóval megvalósítható...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
csibe1
addikt
Itt a bökkenő: "A Lényegesebb dolog, hogy pdf formátumból átalakitani olvasóra nekem a Mobipocket Reader és az eBook Converter Bundle jobban bejött."
Ez nem igazán szokott normálisan működni, mert valamiért pdf-ből rendes ebook formátumban legtöbbször nincs normálisan olvasható végeredmény.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
borix
őstag
pl Ismerősnél vagy és mondja, hogy van 1-2 AZW könyve ami nem jó az olvasójára.
Amíg letöltöd a calibre-t és telepíded addig rég átalakítottad online.
Ebbe kár belemenni, hogy pl a PDF nem ebook formátum, mert ha abba van a könyv el akarod olvasni az olvasón, vagy nem ebook formátum, és hagyod inkább?
Elakarod olvasni akkor nem arra törekszel, hogy majd a legjobban nézzen ki a végeredmény?
Sokan nem tudják megfelelően átalakítani és jó az is nekik ahogy esik, úgy puffan... -
borix
őstag
-
consono
nagyúr
-
MODERÁTOR
Igazából hockeyapunak szól, bocs...
Azért egy 8GB-ra teljesen feltöltött e-book reader elindexelget egy darabig... én 4-5 könyvet/magazint olvasok egyszerre, szerintem a calibre (amit nem használok) bőven megoldja a raktározást. De egy sima TC+kindle e-mailcím (vagy Pocketbook-on, Kobo-n az ennek megfelelő) is, az igényteleneknek mint én. Ne adj isten USB kábel. De persze mindenki úgy intézi ahogy akarja, nem akarok beleugatni (hockeyapu), de elsőre kb nekem is a te válaszod (ollie) kívánkozott ki.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
bwoay
nagyúr
sőt, ez a valóságban 10-20 könyvvel is tökéletesen működne, de legyünk megengedők és ezt szorozzuk be mondjuk 100-zal persze az is biztosan nagyon jó, ha az emberiség által ismert összes írásos anyagot magunkkal tudjuk vinni. minden létező nyelven.
-
hockeyapu
aktív tag
A tárhely mindig kevés ! A szűkített könyvtáram több mint 1TB !
8GB semmire nem elég ! Legalább valami külső hordozó kell !
Neked csak 8 Gb tárhelyed van ?Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
betyarr
veterán
nézegettem az összefoglalót,de passz.nem tudom mekkora tárhellyel érdemes venni,meg melyik az amivel nincs szenvedés (pl. mint okostelónál a kevés tárhely,ram stb).olyan 40 körül szánnánk rá.vagy ezekkel a feltételekkel tényleg bármelyik kindle rendben lesz?nagyon nem vagyok otthon a témában...
-
bwoay
nagyúr
-
-
-
bwoay
nagyúr
csak elismételni tudom, amit korábban írtam a saját tapasztalataimról: a tavalyi két rendelésem során az Amazon által kalkulált összeget fizettem mindkét esetben, nem volt import fee deposit, csak a szállítási költséggel (pontosabban shipping & handling) növelt vételárat fizettem ki (dollárban), aztán az Express One kiszállította 1-2 héten belül.
az mondjuk könnyen lehet, hogy céges accounttal rendeltem, és emiatt nem volt ÁFA[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
mitől fog dupla annyiba kerülni?
No Import Fees Deposit & $13.21 Shipping to Hungary
én úgy látom, hogy összesen 88.2 USD-be kerül mindennel együtt.koncsik:
aha, bejelentkezve már nem akarja ide küldeni.
még jó, hogy anélkül viszont tud pontos összeget kalkulálni[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Végignyomkodtam... (nem is lehet ide szállítatni, egy tokkal kb 140 EURO a vége... persze lehetne rendelni sógoromékhoz Boston mellé, de mire találkozunk, lehet, hogy már 2 generációval öregebb lesz...)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
őstag
-
őstag
-
Dr. Akula
félisten
Oké, így már világos. Én nem tudtam hogy kell-e ezen gyárilag reklámnak lennie vagy sem, csak maga a "fizettél érte és mégse teljes értékűt kaptál" esetre mondtam hogy ez mindenképp gáz, akárki is a felelős érte. Akkor gondolom ez olyan mint a "Very Big" GSM és társai, ahol a magyarnak látszó menü ellenére mindig arab tartalmak akarnak települni a telefonra, mert az appstore úgy ítéli meg hogy ez olyan régióban van. Ott se sikerült a teljes hekkelés.
-
Bozek
nagyúr
Kisarkított példával fogok jönni, de ez rávilágít, hogy miért is nem a felbontás számít. Szerinted nincs különbség egy 52"-os és egy 6"-os 160x120-as felbontású eszköz között sem? Hiszen a felbontás ugyanaz. Igaz, hogy a ppi 11x akkora, de az nem érdekes a te analógiád szerint, a milliméterenként 1 képpont és a 11 képpont ugyanolyan minőséget ad.
-
tvamos
nagyúr
A ppi azert szamit, mert ha kisebbek lennenek a keppontok, tok mindegy mi lenne ott, ugysem latnam. Szoval nekem eleg, meg nagyon sok masnak is. Presze szuper, ha nem latom, hogy kicsit “szorosek” a vonalak, de annak valodi informacio tartalma nincs, csak szebb. Az nekem nem er dupla arat.
Nekem jo, masnak is jo lehet. Ez az en velemenyem."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
consono
nagyúr
Nem sokkal, kicsivel több, mint kétszer. És 27"-on simán olvasok két oldalt egymás mellett. Ha meg tvamos fektetve olvas rajta akkor meg még kisebb a különbség...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
@Pal
tag
Igen. Az olvasó méretére gondoltam. Igazad van, a kijelzőt méretére vonatkozóan.
Arra gondoltam, hogy fölösleges kétszer akkora összegért vásárlás, ha csak olvas rajta. Ezért javasoltam, hogy nézze meg a 8 col körüli kijelzőt készülékeket is.
Utalt arra, hogy könyv olvasasra használná. A pdf kérdést pontosabban kéne meghatározni. Ha csak ritkán olvas pdf-et, nem érdemes miatta negyed milliós készüléket venni.
De még egyszer irom, hanyagul fogalmaztam. Igazad van a kijelzőt illetően. -
consono
nagyúr
Működni látszik a dolog, de kicsit temperamentumos a browser. Nálam a Pocketbookra simán működik az Ubooquity, amiben a könyveim vannak. Míg a Kindle hol le tudja renderelni a popupot, amiben a fülszöveg és a le töltő link van, hol nem. Mikor működik, az ilyen:
-
őstag
"1. Onyx Boox Note Air 2 Plus - azért a Plus-t, mert alapból rajta van a Google Play app, a korábbi, nem Plus verzióra is rá lehet varázsolni, de macerás"
Nekem is Note Air 2 van, 5 mp volt feltenni a Google Playt Nem volt semmi macera, szóval nem értem, hogy miről beszélsz No offense.[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Dr. Akula
félisten
Köszi az infót, akkor átrendezem a listámat. Ez a Note Air 2+ szimpatikusnak tűnik, és ha mindenki ajánlja, gondolom okkal.
Ezek a Lenovo + Xiaomi olvasók is ilyen 10"+-os méretben jönnek?
Háttérvilágítás alatt az LCD háttérvilágítását értettem, ami annál van. Einknél a háttérvilágítás tudtommal = oldalvilágítás, nem hátulról, hanem elölről világítja meg a kijelzőt. A lényeg hogy nem villog (bár lehet hogy a lámpa fényereje maga PWM-el szabályzott). Telefonnál, monitornál értettem a szembasztató hatást.
#23397csendes: Ja hogy az 2 in 1, akkor oké. Szívesen mennék a 13"-re is, de azért 4 kiló... eddig ez a Note Air 2+ tűnik a legjobb kompromisszumnak.
[ Szerkesztve ]
-
Logapeti
tag
-
@Pal
tag
A beállítás szerint alvó állapotba megy, ha lecsukom a fedelet. Ezután kikapcsol magától elvileg egy nap után. Általában nem kapcsoltam ki, mert alvó állapotban nem csökkent a töltés egy százalékot sem naponta. Ezért így használtam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy fél nap után nem kapcsol be. Fel kellett töltenem. Ezután össze-vissza esett a töltés, de nem nagy mértékben. Jóval többet kellett töltögetni. Így beállítottam, hogy lecsukás után egy órával kapcsoljon ki. Ekkor elkezdett lefagyogatni. Letiltottam minden háttérben futó marhaságot. Kikapcsoltam. Feltöltöttem 100 %-ra. Másnap 16%-on volt amikor bekapcsoltam. Elkezdtem tesztelni. Két óra használat után 1% csökkenés, ezután két óra készenlétet néztem és az eredmény 15% csökkenés.
Kikapcsolás, újra töltés, minden újra beállítás stb. Most úgy néz ki, hogy nem fogyaszt kikapcsolva. Készenlétben kb. annyit mint használat közben, ami még mindig nem jó.
Szerintem valami szoftver szarság, de mióta írtam erről, megnéztem a fórumot másik fajtáknál aksi problémát írtak, de NOVA 2-nél nem írtak ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
tag
sziasztok! a párom szülinapjára kért egy kindle whitepaper 4-et , és gondoltam ha már ez nem lesz meglepetés legalább rakok rá valami könyvet amit olvashat. a google szépen kidobta az amazon áruházat ahol meg is lett a könyv de mivel nem értek hozzá valaki elmondaná hogyan tudom rárakni az eszközre ? mármint a kosrába be tudomrakni és ki tudom fizetni de kapok egy linket amiről le tudom tölteni és azt kell felmásolnom az eszközre usb kábelen ? vagy valami fiokhoz kell hozzáadni ? köszi előre is a segítséget
-
srs24
csendes tag
Köszi az ajánlást és a sok infót.
Viszont én úgy látom, hogy a 2020-as Kindle 10-nek is van háttérvilágítása: [link]
A felbontás különbség mennyire észrevehető használat közben? (167 vs 212 vs 300ppi)
Jó lenne összehasonlítani ezeket élőben, de nem tudom hol tudnám kézben fogni őket főleg a Kindle-eket. -
rob210
nagyúr
Ez amit linkeltél jónak tűnik.
Azóta is vacilálok, hogy írtam ide.
De a kindl-nél a reklámmentességet, honnan lehet kideríteni?
Van aki úgy hirdeti, hogy reklámmentes verzió.
Mert attól biztos kihullik a párom haja, ha telivágja reklámokkal az olvasnivalóját.
Nem tudom, hogy ez , hogy működik, e-book szűz a család.
Renault power
-
consono
nagyúr
Dehogy nincs! Kindle is van 35-ért... Árukereső...
-
consono
nagyúr
Én inkább az idei verziót javaslom, ugyan annyiért, ebben már 300ppi-s a kijelző: [link]
Ezt ráadásul szállítják Magyarországra is, trükközés nélkül.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Bozek
nagyúr
De nem a default fontot használta, hanem átállította a PocketBook-on DejaVu Serif-re. A videón is láthatod, hogy van ott felette egy "default". Azt nem tudom, hogy Kobo-n a Merriweather-e a default, de ott meg az van beállítva. Plusz ugye az a Bold beállítás se épp előnyös összehasonlításnál.
LittleBiG007: Ha valóban alap beállításon használná mind a kettőt, akkor nem is lenne vele problémám. De itt nem ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
A reklámos verzióra azt írja "Ezt a terméket csak Németországba, Ausztriába, Liechtensteinbe, Luxemburgba vagy Svájcba szállítjuk.". Azt - és a reklám nélkülit is - német címre engedné is megrendelni. Magyar címre egyiket sem engedi: "Átmenetileg nincs raktáron." Már 1-2 hete ezt nézem, amióta elkezdtem olvasó után kutatni.
Rossz érzés másodlagos embernek érezni magam, csak mert ebbe az országba születtem. Nem szép az Amazontól. Értem én, hogy nem tudnak eleget gyártani belőle, és ami van, azt inkább a gazdag németnek adják el, aki majd talán sok-sok könyvet is vesz rá tőlük, nem pedig a csóró magyarnak, aki eleve talán nem is beszél németül/angolul, így kevesebb könyvet is venne tőlük már csak emiatt is, de akkor is, na.[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest