- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackfly
tag
Sziasztok!
Van egy betafpv 85x em, amin még 3.5 ös betaflight van. Mivel lesz jobb ha frissítem 4.2 re? Illetve ha jól tudom nem illik ekkora verzió ugrásnál visszatölteni a beállításokat mentésből. Nulláról nehéz repkésessé tenni? -
szasza0802
tag
Bocsi a duplikálásért, több fórumban is írok, mert ötletem sincs mit tegyek ....
-
szasza0802
tag
válasz
szasza0802 #69497 üzenetére
Az előzmény lemaradt...:
Sziasztok. Nemrég kaptam kézhez a 2020-as verziót.
Több gondom is van vele.
1. A Fimi Navi 2020 app egy Lenovo Tab3 7-es tablet és egy Huawey Y5-ös telefonon is azt írja telepítés után, hogy "Sorry the app is abnormal will exit" és kilép. A Xaiomi Redmi 4x telefonon frankón működik de nem akarom a munka eszközömet erre használni.
Sehol nem találtam megoldás, hogy a két másik gépen miért nem működik az app.
2. Külföldről a Banggood oldaláról vásároltam az ott lévő hivatalos Xiaomi áruházból egy Xiaomi Fimi x8 se 2020 típusú drónt.
A vásárlás után a kicsomagolást követően hibát nem észleltem semmin. A készülék üzembe helyezése során a leírásnak megfelelően először a hivatalos oldalról letöltöttem a telefonomra a Fimi Navi app 2020 nevű applikációt. A szükséges beállításokat a telefonomon elvégeztem, majd a kontroller kalibrálásának álltam neki.
Ennek során azt észleltem, hogy a jobb oldali irányító kart nem, lehet megfelelően kalibrálni, rossz pozíciót mutat folyamatosan, azaz a kar közép állásban is a telefon kijelzője azt mutatja, hogy jobb irányba húzott állapotú.
Többszöri próbálkozás és mozgatás során sem jött helyre a jobb oldali kar pozícionálása.
Mivel a kar állása pontatlan feltehetően a drón felszállást követően jobbra fog húzni, ami így irányíthatatlan. A hibáról videót készítettem, mely az alábbi linken érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=14q8BEn8gxY
Gőzöm sincs mit tudnék vele csinálni, eddig sem a Xiaomitól sem a Fimitől sem a banggoodtól érdemi választ nem kaptam.
3. Ez már az én tudatlanságom: mikor a firmwaret akarom frissíteni a Fimi Navi app-ban akkor azt írja, hogy nincs elég hely az SD kártyán. Na most a frissítést a telefonra akarja tenni ?(ill az abban lévő SD kártyára) vagy a madárban lévő 64 Gb-os Scandisk u3-as kártyára? A telón lehet nincs elég hely. De mikor rámegyek a play áruházra és ott keresem ki az appot nem írja, hogy lenne frissítés hozzá....
4. A leglámább kérdés, szerintem a videó felvételt a gép a hasában lévő SD kártyára tteszi és nem a telóra, jól gondolom? Ma próbltam kicsit repülni (a hibás stick ellenére), de hiába nyomtam rá a felvétel gombra nem rögzült se fotó se videó sehova.
Akinek van türelme a fenti pontokra nekem szájbarágósan váalszolni, annak nagyon megköszönöm, eddig analóg drónom volt, ezek a kérdések most újak nekem.
köszi. -
szasza0802
tag
Sziasztok. Nemrég kaptam kézhez a 2020-as verziót.
Több gondom is van vele.
1. A Fimi Navi 2020 app egy Lenovo Tab3 7-es tablet és egy Huawey Y5-ös telefonon is azt írja telepítés után, hogy "Sorry the app is abnormal will exit" és kilép. A Xaiomi Redmi 4x telefonon frankón működik de nem akarom a munka eszközömet erre használni.
Sehol nem találtam megoldás, hogy a két másik gépen miért nem működik az app.
2. Külföldről a Banggood oldaláról vásároltam az ott lévő hivatalos Xiaomi áruházból egy Xiaomi Fimi x8 se 2020 típusú drónt.
A vásárlás után a kicsomagolást követően hibát nem észleltem semmin. A készülék üzembe helyezése során a leírásnak megfelelően először a hivatalos oldalról letöltöttem a telefonomra a Fimi Navi app 2020 nevű applikációt. A szükséges beállításokat a telefonomon elvégeztem, majd a kontroller kalibrálásának álltam neki.
Ennek során azt észleltem, hogy a jobb oldali irányító kart nem, lehet megfelelően kalibrálni, rossz pozíciót mutat folyamatosan, azaz a kar közép állásban is a telefon kijelzője azt mutatja, hogy jobb irányba húzott állapotú.
Többszöri próbálkozás és mozgatás során sem jött helyre a jobb oldali kar pozícionálása.
Mivel a kar állása pontatlan feltehetően a drón felszállást követően jobbra fog húzni, ami így irányíthatatlan. A hibáról videót készítettem, mely az alábbi linken érhető el:
[link]
Gőzöm sincs mit tudnék vele csinálni, eddig sem a Xiaomitól sem a Fimitől sem a banggoodtól érdemi választ nem kaptam.
3. Ez már az én tudatlanságom: mikor a firmwaret akarom frissíteni a Fimi Navi app-ban akkor azt írja, hogy nincs elég hely az SD kártyán. Na most a frissítést a telefonra akarja tenni ?(ill az abban lévő SD kártyára) vagy a madárban lévő 64 Gb-os Scandisk u3-as kártyára? A telón lehet nincs elég hely. De mikor rámegyek a play áruházra és ott keresem ki az appot nem írja, hogy lenne frissítés hozzá....
4. A leglámább kérdés, szerintem a videó felvételt a gép a hasában lévő SD kártyára tteszi és nem a telóra, jól gondolom? Ma próbltam kicsit repülni (a hibás stick ellenére), de hiába nyomtam rá a felvétel gombra nem rögzült se fotó se videó sehova.
Akinek van türelme a fenti pontokra nekem szájbarágósan válaszolni, annak nagyon megköszönöm, eddig analóg drónom volt, ezek a kérdések most újak nekem.
köszi. -
fape
senior tag
válasz
SpydeR3412 #69488 üzenetére
Azon deviation tx van? Akkor esetleg ez: How to setup Flysky RSSI (LQI) with a Jumper T8SG and Betaflight
-
cd334
tag
válasz
SpydeR3412 #69492 üzenetére
Akkor lehet a legegyszerűbb vevőt cserélni. Jumper T8 ugye multiprotokol, akkor lehet akár egy frsky xm+, vagy fli14, fli14+, oversky XR602A.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #69492 üzenetére
Oké, már csak az a kérdés, hogy álltában milyen gyorsan merül.
-
SpydeR3412
aktív tag
Ez most fs-rx2a pro
JozsBiker: nem kell folyamatosan figyelni. Amikor nem használod pár napnál tovabbig, akkor le kell meríteni 3.8v-ra és ennyi.
-
cd334
tag
válasz
SpydeR3412 #69488 üzenetére
És milyen vevőd van?
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #69476 üzenetére
Ha rendszeresen használnánk a drónt ez azt hiszem nem lenne probléma, de így elég macerásnak tűnik, az akksik feszültségének folytonos nyomonkövetése. Köszi a töltő tippeket!
-
cd334
tag
válasz
SpydeR3412 #69477 üzenetére
-
twine
veterán
Szia! Szeretném megköszönni a segítséget
Első lendületemben valóban csak a pozitívnál "bütykös" aksikat próbáltam a tartóban...
Miután írtad, kipróbáltam a "bütyök" nélküli aksikat is benne, és patent lett...
Nem gondoltam volna, hogy ekkora méter neki különbség van a kettő között.
Köszönöm a segítséget -
fape
senior tag
válasz
SpydeR3412 #69477 üzenetére
Milyen távod van? Mert i6-ra van custom firmware amiben ki lehet rakni az rssi-t egy külön csatornára.
-
Blizzardking
őstag
válasz
blackfly #69466 üzenetére
Nekem nem sikerült sajnos.
Nekem a chip lábaihoz kellett nyomnom az érintkezőket, mert nincs kivezetve a dat és clk (RX2A Pro).
Egyszer tudott csatlakozni, de nem tudta kiolvasni a firmware-t, azt írta hogy írásvédett. Utána már folyton csatlakozási hibával elszállt. Az ilyen tizedmilliméteres elmozdulások is számítanak.
Én teljesen leforrasztottam a vevőt a kopterről, és a programozó stickről tápláltam meg, 5V, gnd, és a proci lábaira ment a dat/clk. Lehet hogy még megpróbálom egyszer másfajta tűkkel, de most visszaszereltem és repkedek vele inkább. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Kb. egy éve vettem a gyerkőcöm Rayline R250 drónjához egy ilyen [link] akksi szettet, mert amit hozzá kaptunk felpúposodott. Tulajdonképpen jól is szuperáltak, bár csak néhányszor használtuk. Az idén még nem is nagyon drónoztunk, most szerettünk volna, de amikor előszedtük az akksikat, a 4 -ből 2 erőteljesen fel volt púposodva, a harmadik is "kövérkés" volt. Eddig úgy tudtam, hogy a túltöltést nem szeretik, de ezek álltukban púposodtak fel
. Tudnátok ajánlani nem aranyáron levő töltőt és akksikat, amiket érdemes megvenni ehhez a drónhoz ? Köszi.
-
cd334
tag
Igen hallos. Egyenlőre a első dolgokon vagyok túl. Gyári állapot backup, firmware update, alapvető beállítások. Sikerült létrehozni pár modellt és már túl vagyok egy bind-en és repül is vele. Szokni kell a flysky után, sokkal több mindent lehet állítani és sokkal logikusabb is. Meg kell majd szokni az új kiosztás is, meg azért ez méretre is nagyobb.
Repülni nem tudom mikor fogok, mert eléggé sok a melóm.Gondolkodom egy utólagos TBS crossfire micro tx 2 kezdő szetten is, de az lehet jövőre lesz csak, bagy karácsonyra.
-
fape
senior tag
Milyen aksid van? Védett és buttom top? Azok a leghosszabbak. Próbálj rá egy nem védett flat top-osra. Védelem úgy is van a szemüvegben, 7V (3,5/cella) alá nem fogja engedni szemcsit. A védelem úgy is 3V alatt játszik csak.
Mooch-nál érdemes szétnézni, szemcsibe minél nagyobb kapacitású kell. FS szemcsinél úgy is bukod jó részét a ~7V-s határ miatt.
-
twine
veterán
Udv urak!
Megjött a fatshark 18650-es aksi tartóm...
Erősen csalódott vagyok...
2*2db Samsung 18650-es aksim van itthon...
Egyszerűen képtelenség bezárni a "doboz' ajtaját ezekkel az aksikkal(2-3 mm biztos hiányzik)
Mit rontok el?
Vagy mit tegyek?
Más márkával működhet?
Járt már így valaki?
HobbyKing-rol rendeltem, így talán nem is valami utángyártott hamisított szemét...
De akkor meg hol a hiba? -
blackfly
tag
válasz
SpydeR3412 #69467 üzenetére
Ez alapján csináltam. Egy fs-a8s. Csak 3 vezeték kellett DAT, CLK, GND. Tápot a drónról kapott. Nem forrasztottam, 3 gombostűt nyomtam a forrasztási pontokra. Egy kézzel tartottam, másikkal kezeltem az egeret.
-
blackfly
tag
válasz
Blizzardking #69418 üzenetére
Szia! Nem vagyok flysky guru, de a programozás sikerült, és osd-n már frankón mutatja az rssi értéket.
-
ezoltan
tag
válasz
SpydeR3412 #69459 üzenetére
Ezt nem hallottam,nyilván egyébként is hullámzó a minőség,illetve volt pozitívabb tapasztalat is az alapvetően gyenge színvonalú gépekkel.
Az erősnek mondható váz már előrelépés akkor. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
ezoltan #69456 üzenetére
Ez a tyro69 kicsit más, mint a nagyobbak. Mármint abban az értelemben, hogy a váz itt kegyetlen jó (nem válik szét, nem törik), de az fc/esc itt is ugyanolyan kuka. A motorok pedig bitang jók (bár ez igaz a 109esre is) voltak kezdésnek, de már a silányokat adják a géphez is, külön is. Bg-on meg Alin is. És ezek már láthatóan rángatnak fpv-ben, simán nézve meg szépen futnak.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #69455 üzenetére
Nem megfelelően rögzített propeller is okozhat hasonló anomáliát.
Sajnos a Tyro család a hazai tesztek,tapasztalatok szerint is hírhedt,az átlagosnál jóval alacsonyabb minőségben sikerült ez a széria.
Remélem megoldódik ez a jellegű probléma.Ami még kifejezetten ajánlott,körben a karbonlapok rétegezésének megfolyatása pillanatragasztóval (egyébként is hasznos művelet).
Van,akinek rep közben behatás nélkül szétmállott a kar szerkezete.
Azért lehúzott vtx-szel és propik nélkül hosszabban is tesztelném,hogy viselkednek azok a motorok.
Ne pörgesd túl “üresben”,nagyon könnyen csapágyasodnak. -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #69454 üzenetére
tegnap raktam ossze... ez egy kis fos tyro69 ezzel a cucal 4 in 1
igy az uj ESC hex utan mintha jo lenne?? majd hajtaskor kiderul!
az is megfordult a fejemben hogy esetleg propeller "csuszott" meg? mert nem csavaros van fent hanem a gyari racsusztathatos.... igaz azt is ragasztottam de ki tudja ma mar a ragaszto sem ragaszto?
koszii... majd kesobb kiderul mit alkottam?
de megprobalom.... szarbol varat epiteni! -
vandor01
senior tag
sikerult.... error level 0% 30seces hajtas utan! DE!
talaltam G-L-30-at 16,9-es HEX-et!
install, beallitas a csuszikkal behuztam amit gondoltam
az en beallitasom csuszik nelkul
P 13/15/60
D 13/15vissza kell venni ezt a kis mocit mert melegszik de most a tesztre 30 secre a csuszi beallitasokat hasznaltam kicsit visszaveve azaz
P 34/37/24
D 26/27rovidke tesztre csak jo lesz?
30 sec utan ugy felforrosodtak a mocik hogy a rákent ragaszto megperkelodott azt fustolgott! halisten volt rajta extra ragaszto mielott a motor egett volna szenne.... amugy jobb hatso porkolodott meg a legjobban..... fagyasztoba dobtam visszahult az en PiD emmel meghajtva mind mukodik MÉG error level 0%.... ujrakentem a ragasztot!Miert is kell extra ragaszto???
mert kinai minosegi munka!
az a tekercses alloresz (stator) csak ra van ultetve a kupra semmi stift vagy vmi pedig van horony hozza... nos ha ezt kuldi azember 12Vx8600KV.... akkor kirazodik az alloresz azt koveti a magneses forgoreszt a szoknyat.... addig mig a kabel el nem szakad vagy csatlakozasnal vagy a harang teteje megfalatozza a tekercsek tetejet......sajna igy ragasztoval kell megfixalni.... szetszedni nem erdemes mert a bolha patajat sem lehet megpatkolni.... -
-
vandor01
senior tag
megkene szagerteni!!
az egyik motorom rangat slusszos lett a gyertyade a kerdes hogy melyik?
lehet tanacsot adni a cserere ide vagy a kommentbe![link]
-
twine
veterán
Ezt el kell, hogy meséljem, mert kellemes meglepetés ért...
Kicsit fáztam az Aliexpress-en való aksi rendeléstől, mert mindenhol fizetős bár, de standard shipping szerepelt tracking nélkül...
Végül,(mivel az elmúlt cca. 4 hónapban összes csomagom még ha lassan és nehezen is, de megérkezett) gondoltam egy életem, egy halálom, jó áron van a banggoodhoz képest a tattu, leadom a rendelést, és láttam, hogy van az orrom előtt opció hogy üzenetet küldjek a "sellernek",
én meg odaírtam, hogy:"please shipping with tracking number"
Gondoltam rosszat nem teszek vele, hátha...
És láss csodát, " a foglalkozás elérte célját"
Kaptam tracking numbert....
Hogy valós e, az még kiderül, mert egyelőre nem él, mivel NL-os a tracking, (gondolom, még be kell utaznia kínából) de egyelőre bíztató , hogy nem egy "fuck off" üzit kaptam vissza -
Csabex
őstag
Nm, örülök, hogy legalább hasznos tippet adtam
Nekem most jelenleg ettől nagyobb drónom van, de tervben van a csere az Air2-re a kompakt méretei, illetve a hatótáv meg az Active Track miatt is
A képminőségben talán nem veri a jelenlegi 4K drónom a színtelítettség miatt, de azért nem semmi az ő tudása sem
De várj... 380k a Fly more combo, de ha az alap csomagot veszed, akkor az 80k-val kevesebb... Az FMC-ben van táska és plusz propellerek, illetve akkuk, de ezeket idővel külön is megveheted majd, ha van rá igényed
-
Crus
őstag
válasz
Csabex #69443 üzenetére
Sóhajt... nyertetek. Irgalmatlanul gyönyörű képeket, videókat lő a Mavic Air 2... de annyira meggyőzőeket, hogy itt a 4k QLED előtt nem is tudom mikor láttam ennyire kiváló felvételeket, ami nem Blu-ray mozi volt.
Szóval, akkor 380k... cirka 3x annyi, amit terveztünk és mivel enyém lenne a cucc, nem hiszem, hogy én erre max 200k-nál többet kitudnék sajtolni a népből, ergo saját költségem keményen megnőne. Viszont ahogy látom és olvasom van értelme... gyönyörű... nem tudok mást mondani, kiégett a szemem a kontraszttól és a minőségtől.
Akkor ez jövőre csúszik, nem készültem erre ennyi plusszal.
Köszi szépen mindenkinek!
-
vandor01
senior tag
TYRO 69-en hogy lehet elforgatni a kepet 90fokkal?
esetleg nem is lehet elforgatni? ketlem mert mashogy nem megy be a kamera
milyen menupontokat keresek?
- BF-ben?
- vagy smart audioban? -
Csabex
őstag
Nem cizellálom a témát, én helyedben egy ilyenben gondolkodnék, mert nagyon jó az Active Track módja amint ezen az extrém és ezen a Kerékpáros videón is láthatod. Ár / érték arányban megéri szerintem, de ez csak tipp, ne vedd kp-nek
Szerk:
Ja és ha 10 - 20 fős társaság, akkor lehet elosztani az árát 10-20 részre -
Crus
őstag
Köszi a gondolataidat!
Szerintem eléggé előreszaladtál. Tudom, az én hibám, hogy nem voltam konkrétabb, de akkor legyen:
- Van egy 10-20 fős baráti(társaság), elmennek egy vidéki cross pályára, de holt tufa az összes ahhoz, hogy drónt kezeljen, vagy értékelhető felvételeket készítsen. Kivéve engem. Én se vagyok lángelme, de nagyon is műszaki beállítottságú, 20+ éve IT-ból élek, így az én dolgom lenne a dolog, de mi erre nem akarunk 4-600 ezreket elverni, nekünk erre nincs ennyink :-)
- A biciklis történet hasonlóan nézne ki. Baráti társaság elmegy erdei utakra kicsit hajtani, kéne pár jó felvétel, amikor átsuhanunk a mezőn, vagy megkerüljük a 400 éves tölgyfát. Az egész végén az én reszortom összevágni az anyagot, valami mindenkinek tetsző zenét alátenni és megosztani a haverok és családtagok között. Semmi YT, semmi pénzkeresés, minket ez nem érdekel :-)
- Rally dettó ennek a margójára. Pálya kibérelve közösen és ott egymás ügyeskedéseit jó lenne felülről is látni, miközben lesz aki oldalról is rögzíti.
- Cooper teszt. Elmegyünk rá 8-an, 12 perc. Beleadunk mindent, a drón előre beállított útvonalon, vagy engem követve x távolságból venné a dolgot. Utána a futótechnikánkat jól kitudnánk beszélni, meg emlék, etc.
Szóval, mi ilyen kis amatőr senkik vagyunk, nem vet fel minket a pénz és nem akarunk profi felvételeket, mert tudjuk, hogy az félmilliós játék... mi csak korrekt eredményt akarunk, ezért gondoltam a Holystone-ra, de nagyon ijesztő dolgokat olvasok róla és ezért gondoltam, hogy az itteni profiktól tanácsot kérek.
-
ot93
senior tag
válasz
vandor01 #69440 üzenetére
Köszi, ez talán jó is.
Ezeknek a műszaki jellemzői mennyire változatosak? Az oké, hogy van 2, 3 állású, meg visszaugró, hosszú, rövid stb. De mennyire kompatibilisek a különböző távokba valók egymással?
Amúgy jumper t8sg v1-hez kéne. Egyelőre ideiglenesen ezt a távot vettem, mert jó áron találtam használtan. Amúgy nem rossz táv, bár sok viszonyítási alapom nincsCsak az egyik kapcsolója hibás. Annyi, hogy a kapcsoló működik, de nincsenek benne"fokozatok"...
Ja meg találtam ilyent, ezek között mi a különbség? (Open - none)
[kép] -
vandor01
senior tag
kiindulasnak : 3 POSITION LONG
-
twine
veterán
Üdv!
A legnagyobb tisztelettel, és jószándékkal mondom, hogy picit félre érted szerintem a helyzeted.
Attól, hogy nem kérsz érte pénzt, nem tekinted munkának, és úgymond nem veszed komolyan, attól még igenis komolyat kell elképzelniRally-n mindegy milyen magasan akarsz repülni, emberek, és drága autók fölött repülsz, ráadásul ezek az emberek amugy is elég komolyan kockáztatják a testi épségüket.
Nem kimondottan jó, egy játékkal a fejük fölött marháskodni...
Ugyanez elmondható a motocrossról, és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról (Follow me) ,,,nem biztos ,hogy őszinte lesz az ember mosolya, ha véletlen a gép befordul elé ugrás közben...
Bringánál esély nincs szerintem a követésre(downhill és tsai) oda komoly tudású raceres ember szükséges (szerintem)AMiket leírtál, hogy "csak" ennyit kell hogy tudjon, "csak" annyit....
EZek már általában nincsenek meg egymás nélkül....
Nem nagyon van olyan gép, ami kis hatótávolságú, de jó kamerával...és ez fordítva is igaz,,amin jó a kamera, az már általában normálisan is repül...A tévedés jogát mindig fenntartom, és elfogadom ha valaki másképp gondolkodik.
De én azt gondolom, ezekhez a sportokhoz nem lenne szabad egy ilyen DJI koppincs géppel odaállni...mindig jusson eszedbe, hogy emberek testi épségével, biztonságával játszol...És még mielőtt felmerül...
Igen a DJI tulajok is azzal játszanak...az is egyszerű technika , ami el is romolhat...
De két dolog nagyon fontos, nem hagyjuk az AI-ra a munkát, hanem mi irányítunk, másrészt egy letesztelt, piacvezető cég termékével arányosan sokkal kisebb az esély a nem várt eseményekre....Félre ne értsd, nem lebeszélni akarlak,,,,csak két utat látok, vagy kicsit átrágod ezeket a gondolatokat, amiket írtam, és mélyebben zsebbe nyúlsz...
VAgy ilyen koppincs géppel inkább ne forszírozd ezeket a technikai sportokat...
vedd meg és használd boldogan emberektől távolabb....nem "megmondani" akartam, csak kicsit megvilágítani az utat.
Te meg majd eldöntöd mit teszel -
ot93
senior tag
Távokon a 3 állású kapcsolókat lehet cserélni? Gondolom igen, ilyen esetben milyen néven keressem?
-
Crus
őstag
Köszi szépen a választ!
Akkor félreérthető voltam, elnézést. A rallys téma lenne a legkevésbé érdekes, inkább csak nagy ritkán akkor is adott 10-30 méteren kellene rögzítenie, a motorosoknál meg nyilván az ugrás kb. 10-20m-es körében, ja és biciklis használat kiemelten! Ezért gondoltam, hogy az a 80-130k körüli összeg elég is lehet. Semmi komolyat nem kell elképzelni, csak haverok között megosztva, meg ismerős körben, abszolút nem érdekel a YT, Twitch, Vimeo téma, hobbi szint lenne :-)
-
twine
veterán
Nagyjából a lehetetlent keresed...
A dji nagyobb (400-600.000.-ft) gépei is max 30km/óráig tudnak követni, és ezt a sebességet már inkább csak akkor ,ha zöld focipályán piros ruhában bringazol egyenes vonalban...
Aránylag könnyen elveszít...
Follow me egyelőre nagyon lassú, autós guruláshoz jó ,"mozis" jeleneteket rögzíteni, vagy sétáló embereket követni....
Uh. Ha drónos felvételeket akarsz ebben a témakörben, ahhoz mindenképp szükséged lesz +1emberre,...Azt gondolom az általad belőtt (holystonebol kiindulva) arkategoria is kevéske...
Én a helyedben a használt piacon néznék egy megkímélt dji gépet...amit valaki irányít...szajhuzva valami air-t, de inkább egy mavic, vagy Phantom 4Rally videókat csinálunk egy médiás csapattal, nagyjából szerintem tudom mire keszulhetsz...
Ezek alá semmiképp nem adnám... -
Crus
őstag
Van ötletetek olyan Follow Me-t tudó drónra, ami ár/érték/megbízhatóság arányban ütős? (Kerékpáros, motoros, rallys trükkök és helyzetek rögzítésére kéne elsősorban.)
- Follow me kiemelten fontos
- 20p üzemidő teljesen jó lenne, ha picit kevesebb, az sem katasztrófa
- legalább 2k felbontású képek és videók rögzítése, ha 4k az nyilván még szuperebbHolystone HS720-al szemezgettem, de olyan rosszakat írnak róla néhány helyen, hogy sikítva zártam be a vele kapcsolatos össze nyitott oldalt. Pedig, ha megbízható darab lenne, ennyiért boldogan venném.
Köszönöm, ha válaszoltok.
-
pintyesz
senior tag
Üdv mindenki!
FPV-hez milyen vagy esetleg melyik tipusú tabletet ajánljátok aminek már elég jó a fényereje?
(androidban gondolkozom)
Úgy is kérdezhettem volna, hogy melyik TAB a legjobb választás az olcsóbb szegmensből? -
Fuhur
kezdő
válasz
Peaceliker #69428 üzenetére
Köszönöm a gratulációt. Nincs vele különösebb tervem. Szeretek a szokványostól eltérő modelleket konstruálni. Mivel nem találtam ebben a méretben csak négyrotoros "klasszikus" koptereket, kénytelen voltam magam építeni. Van még a tarsolyomban néhány csak idő kérdése...
(#69430) twine :
Köszönöm az elismerést. Nem kell ehhez "puska". Szeretek modelleket tervezni passzióból. Jó pár modell repülőt terveztem már. Most meg ezekre a kis kopterekre "kattantam rá". Jó kihívásnak tűnt a 3D modell megtervezése és persze a működő cucc elkészítése.Ami nagyon meglepett, hogy egy Mobula6 vezérlőjét konfiguráltam át, de csak a kopter kialakítását. Semmi mást nem bántottam és mégis stabilan repül. Most készül a V2.0 ami erősebb lesz de könnyebbnek is kell lennie, hogy a reppidő megnőhessen. 3 perccel már elégedett lennék 1S 300 mA/h-s aksival.
-
twine
veterán
válasz
Blizzardking #69427 üzenetére
Ne viccelj... Nehogy már elnézést kérj, mert segíteni akartál
Idő közben le is adtam a rendelést AliExpress-en 6db 2s 300mAh Tattu-ra...
Ma már kétszer voltam kint az egyik parkban repkedni...
Imádom, hogy végre tereptargyak között "cikázhatok"...
Acrozgatás volt a terv, de végül volt ott pár bringás tini, akiket nagy ívben próbáltam elkerülni, így maradt a biztos stab. mód...
Sebaj, így is nagy élmény volt a kis mobula fpv-ben a korlátok, és faágak között... -
Fuhur
kezdő
Elkészült az első prototípusa egy Y4 whoopnak.
Tulajdonképpen ez is 4 rotoros, de ebből három toló és egy a "farkánál" húzó rotorból áll.
Nem volt neve, de most, hogy elkészült eléggé hasonlít (legalábbis nekem ez ugrott be) a Csillagok Háborúja ATT harci tankokraAksi nélkül 26 gramm. 1 celás 300 mA/h aksival kb 2:00-2:20 percet repül. Még kicsit nehéz ezért javítgatok a terveken még
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69422 üzenetére
Legjobb, jó kis 2S 300mAh LiHV GNB.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69422 üzenetére
Nagyon köszönöm...
Akkor marad a 2S 300... Nekem tetszik ,hogy azzal "ugrosabb" a gép, könnyebben tudom korrigálni a hibáimat, amiből azért van bőven... -
twine
veterán
válasz
SpydeR3412 #69412 üzenetére
+(#69418) Blizzardking
Köszönöm nektek a tanácsokat...
Gondolkodtam a 450-es aksikon is, csak tudatlan vagyok, nem voltam biztos benne, hogy jó e a mobula-hoz súlyban,és a v3 frame-hez méretben!? -
Blizzardking
őstag
válasz
SpydeR3412 #69419 üzenetére
Nem a Flysky-al van bajom, tetszik a cucc. Engem konkrétan az érdekel, hogy az RX2A-ra hogyan tudom rávarázsolni az rssi-t. A súlya, mérete, értékelése miatt választottam, és megint megvenném. Csak a prociláb piszkálást akarom megúszni.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69418 üzenetére
A flysky annyira nem telemetrias, mint az frsky. Vannak ott is drágább vevők, amik tudják
-
Blizzardking
őstag
Vettem egy Flysky Fs-RX2A Pro vevőt, (whoop-ra) mert a beépített vevője nagyon ratyi volt a lapnak. (Eddig Frsky-al toltam, amit most kikapcsoltam ugye, ez az első flysky amivel dolgom volt). Nagyon jól működik, baró olcsó is volt, bindelés is elsőre ment, de utólag olvasom hogy nem tud semmi telemetriát..? Az rendben van hogy a lap felé nem küldi például az rssi-t, de ahogy látom, a távon se jelenik meg. Én cseszek el valamit, vagy ennél ez gyárilag ilyen?
Ezt a firmware modot megcsinálta már valaki Flysky guru? Rendeltem hozzá egy programozó sticket, de ha legalább a táv és a vevő között életre lehetne lehelni hack nélkül, azzal beérném.twine - az aksi kérdésedhez; nem lenne jobb inkább kevesebb nagyobb kapacitású? 450-es LiHv GNB-ről nagyon jókat olvasni. És a gép is lomhább lenne kicsivel, a repidőd nőne, és 20-30 perc után a pilótának se árt egy kis pihi. Én azt választanám, de ez egyéni preferencia kérdése. A moddolásodhoz meg gratulálok, végül végigcsináltad!
-
petzso
friss újonc
Még egy kérdés. Nem kellene lennie , valamilyen alap állapotnak emelkedés előtt? Gondolok én arra, amikor írja hogy repülésre kész, akkor pörögjenek a légcsavarok, és gázkar adáskor emelkedjen???
Mert most semmi. akár merre tologatom akármelyik kart, meg se rezdülnek a lapátok. -
Peaceliker
addikt
válasz
petzso #69415 üzenetére
Azt sejtem, hogy repmod függő lehet, hogy a gáz kar hogy működik. Pl dji spark esetében mindig közepén áll a gáz és onnan lehet lefelé és felfelé pöckölni, hogy emelkedjen vagy süllyedjen.
Ebből és a nálad kapott üzenetből következtetek arra, amit írtam, de 0 tapasztalatom van kamerás gépekben, én csak racert repülök :-) -
petzso
friss újonc
Köszönöm a gyors választ
A videókba belevetettem magam, és böngészem a használatit is
Ha jól értem a tanácsot, toljam fel a gázkart, indításkor? (már nem tudom ,hogy ezt próbáltam e, de kipróbálom)
-
petzso
friss újonc
Sziasztok.
Segítségeteket kérem!
Másodkézből vettem egy hubsan zino pro drónt. (totál nulla vagyok a drónozásban). feltettem az alkalmazást a telóra, bekapcsoltam, kalibráltam, műhold van 14, a képet látom, azt írja "lehet repülni", de az automata felszálló gombra nyomva azt írja: throttle is uncentered!
Az eladó javallatára frissítettem a drón szoftverét, de semmi. Mondjuk még nem raktam bele memória kártyát, de gondolom az nem lehet gond.
Legyetek kedvesek, ha valakinek valami ötlete van írjon. Köszönöm. -
Peaceliker
addikt
"Nekem pld. Sokkal jobban megy a repülés ezzel, mint a dobozossal..."
Nekem is...azt sejtem azért, mert nem kell "nézelődni" benne, de persze pont van akit zavar, hogy ilyen kicsi a kép. Én mondjuk szűk helyen repülök csak igyekszem gyorsan, de ha longrangeznék, akkor lehet jobb lenne egy mozivászon, fene tudja
-
twine
veterán
Köszi mindenkinek
Élmény, hogy végre csak simán előkapom a szemcsit, power on a Taranison, és repülök fpv-ben....
Igaz, egyelőre itt a kertben csak stab. Módban, nem acro, de stab.-ban is nagyon lehet veretni a kis mobulának 2S-en...acroban is megy egy egy kör, de tegnap pld. A pergető horgászbotommal , meg egy wobblerrel szedtem össze a szomszédból a Mobula-t,uh. Az acrohoz majd kicsit nagyobb tér kell úgy érzem... De sokat segített a sok szimulatorozas...
Szeretnék gyárilag 2S aksikat rendelni....
Bár volt, és van mind a két márkából aksim, érdekelne
2S 300mAh-bol ti melyiket vennétek?
Gaoneng 6db 12.000 forint körül, vagy
Tattu 5db 9000 forint körül...
Én utóbbira voksolnék, de nincs bajom a gaonengel sem, most is az van itthon a mobulahoz 1S 300mAh...Ja igen,, és tényleg tök más ez a fatshark "érzés", mint a dobozos...
Nekem pld. Sokkal jobban megy a repülés ezzel, mint a dobozossal...
Biztos van akinek mindegy, mert ügyes vagy érzéke van hozzá...
Nekem érezhetően ez fekszik jobban... Sokkal jobban...
Úgy érzem nem is lesz más vonal,,zsebbe nyúlós, de ezt a vonalat kell járnom, ha igazán élvezni akarom ezt a hobbit.. -
twine
veterán
Nos....MOndhatni befejeződött a "p@rasztFatShark" projekt...
Ma délelőtt átvettem végre a prodrone-os antennákat a postán, majd miután hazaértem, nekiálltam "szétolvasztani" a szemüveget...
Nem mondom, hogy az igényesség netovábbja lett a mutatvány.
Simán lehetne mém belőle, az "ahogyan elképzelted, és ahogy sikerült"kategóriában,
de ennek ellenére én boldog vagyok...
Pici, könnyű, fix, nem zörög, nem nyeklik, full stabil lett az egész holmi, belefér a gyári kis zipzáros dobozkájába, szóval fasza...
Már csak a Fatshark 18650-es aksi tartót várom, és akkor a képen látható futaba tüskés csatlakozós "hack" is eltűnik...
Ilyen lett a vezetékes FATSHARK BASE SD-ből, miután "wireless" lett, és kapott egy Eachine pro58 diversity-s vevőt.
Szerk:
Ja igen...
Mit "dobok ki" ha úgy döntök...!?:
a szemüveget, mert végül szétolvasztottam a házát...ez valóban pénzkidobás, hiszen pénzé már nem lehet tenni...(próbálkoztam külső kétoldalas ragasztós megoldásokkal, de végül úgy döntöttem a gyakorlat alapján, hogy ha valóban kompakt,a gyári megoldásokhoz legjobban hasonlító, és használható stabil, fix eszközt szeretnék, nincs más megoldás, mint a vágás...végül nem bántam meg)
MInden más felhasználható, és vagy eladható(vevő, aksitartó)
gondolom ennyit már mindenki bukott ezen a hobby-nMagyarázom magamnak? igen lehet...
nekem tetszik, hogy ezt sikerült létre hoznom, és a célt, hogy relative kis pénzből lássam/tapasztaljam kb mégis milyen a fatshark "életérzés",sikerült elérnem...Ha nagyobb géposztályba sikerül lépnem, valszeg már valamelyik "nagyobb" gyári HD FS szemüvegre ruházok be a gép mellé....
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!