Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz Saccco #53291 üzenetére
Csak annyi, hogy szeretnék egy viszonylag olcsó gépet. Első körben kinéztem a V950 helikoptert. De ezen ugye nincs kamera, és jó lenne fpv-zni is.
Gondoltam jó, akkor legyen drón. De elkeserített az a delay time amit láttam. Több mp-es késleltetés, használhatatlan.
Na most ha ennyire gyatra az fpv, akkor a kamera felejtős. Vagy létezik olyan ami használható, és milyen áron?free your mind
-
molnigee
aktív tag
válasz ezoltan #53293 üzenetére
Dobsz linket? Ami találok, ott az van nem szállítanak magyarországra
Másik hogy pár dollár nem számít, de BG-n van kupon meg affi,szóval aksinként kijön 1000-1500 ft difi...
8 aksit tervezek venni, szóval az a pár dollár az már 10 rugó...31.-n rendeltem BG-rúl az aksikat, akkor még lehetett, shipping statusban vannak. Majd írom mit reagál a BG a levelemre...
--> http://dronearena.hu/ <--
-
SpydeR3412
aktív tag
Az 1s aksik bejönnek az országba.
Más: Beállítottam a kamerát olyan 60° körülire az e011-en. Így már lehet küldeni neki rendesen. Jackal konkrétan azt hitte először, hogy acro-ban tolom.
Viszont elkezdtem 2s-en már csak acro-ban nyomni, úgyhogy meneküljön mindenki a közelemből.
Ha valaki kíváncsi a kis gépre, hogy teper annak egy videó...
E011 fpv Betafpv Charsoon hv 5
Avagy a beázásomra acro-ban: https://youtu.be/lhErjmCiVfs[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz Peaceliker #52929 üzenetére
Aztán majd legközelebb nem küldenek Magyarországra. Így szokták intézni ezeket nyugaton, nem fillérbaszóskodnak.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #53278 üzenetére
Hát,nem tudom Gábor.
Nekem az a 2-3 Euro megtakarítás annyit nem ér,főleg egy top-kategóriás akksi esetében,hogy várakozzak,egyáltalán megérkezik-e ésatöbbi.
Amazonról Tattu 4s 1300/75c 22 Euro,hétfőn rendelve (mondjuk Prime,de anélkül is NAGYON maximum a 10 nap) van hogy pénteken itt van,de legkésőbb következő hétfőre a kezemben van.
Postaköltség nélkül.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
wender
csendes tag
válasz Teréz Atya #53261 üzenetére
Jövő héten megnézem, mert ma már nem volt rá időm tesztelni. Azon gondolkodtam, hogy előfordulhat ez a hiba amiatt, hogy szoftveresen megfordítottam a motor irányokat? Alapból nem a megfelelő irányba forogtak, ezért is fordítottam a megfelelőre a Chrome kiegészítőben levő Blheli Configuratorral.
-
Saccco
nagyúr
Nem jókat néztél.
A válasz attól is függ, hogy mennyire vagy elkötelezve ezek felé, reptettél-e már bármilyen gépet, mekkora a rászánt összeg mérete.
Ha igazi FPV gépet szeretnél, méretosztálytól függetlenül, akkor a wifi-s megoldások mind kiesnek.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
molnigee
aktív tag
Írtam BG-nek, hogy hem szállítak magyarországra akksit, akkor már refundolhatják is vissza a rendelésem.
Kiváncsi vagyok mit fognak írni rá--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jazz
veterán
-
Island
csendes tag
válasz Raffi_CA #53284 üzenetére
Én kaptam (a cégnél aminél dolgozom) egy hivatalos kínai levélkét amiben kifejtik,hogy a közelmúltbeli tűzesetek miatt beszigorított EU szabályok miatt jelentősen késni fognak az akku szállítmányaink, illetve gondoljuk meg, hogy jövőben tőlük akarunk-e vásárolni mivel nem tudják garantálni a zavartalan ellátásunkat. Magánemberként az ALI-ról rendeltem akksikat, azok megjöttek.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Raffi_CA #53284 üzenetére
Nekem jött onnan idei akku rendelés, és már nálam van.
És úton is van kétszer kettő akku.Track IT szerint az egyik célországba megérkezett státuszban van, de nem tudom mi a célország. Hollandia, vagy már itt van az országban. Szerintem már itt van, de ez negyedike óta áll így.
04.02.2018 09:06 PostNL Import (Megérkezett a célországba) HUNGARY17 Tack net szerint:
Célállomás : Magyarország - Gyorsítótár Idő: 2018-02-11 16:48:20(GMT+1)
2018-02-03 14:00 NLRTMC (holland (, Célországba elküldve/cikk külföldre küldött
2018-02-02 08:48 NLRTMC (holland (, Célországba elküldve/cikk külföldre küldöttSzármazás : Hollandia - Gyorsítótár Idő: 2018-02-11 16:48:21(GMT+1)
2018-02-04 09:06 A cikk megérkezett a rendeltetési ország
2018-02-04 09:06 A szállítmányt a rendeltetési országba érkezett
2018-02-03 12:08 A cikk található a rendeltetési országba történő szállítás
2018-02-02 07:48 A cikk feldolgozása a PostNL rendezési Center
2018-02-02 07:48 Az elem a PostNL rendezési Center
2018-02-01 13:25 Szállítmány érkezett a PostNL elfogadási központ
2018-02-01 12:00 A cikk a teherszállítás fuvarozó PostNL az átadási ponton
2018-01-29 18:39 A cikk elhagyta a származási ország
2018-01-29 01:45 Az elem készen áll a szállítás
2018-01-26 20:59 A cikk benyújtani, repülőtér raktár származó, az ország
2018-01-25 03:23 A cikk előtti-ajánlott
2018-01-24 11:30 A cikk van a szállítók raktárSzerk:
mindkét akkus csomagom elvileg beérkezett az országba. Egy perc különbséggel regisztrálták a kettőt.Ez meg a BangGood akku rendelés:
2018-02-11 13:17 The Item is at the shippers warehouse[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #53282 üzenetére
egyenlore tobb haszna van mint elakadasa
ha mar olyan jol nyomom hogy ki tudom centizni a faágakat?
akkor lehajitom vagy kisebbre veszemde mivel meretben hasonlo mint a ket antennat tarto kötegelő....
ezért sokkal tobbet nem akadalyoz.... egyenlore! talán később?
most még védi az FPV es receiver antennakat is..... es nem akadályoz...[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jackal2
senior tag
-
syler123
veterán
válasz molnigee #53278 üzenetére
Valóban, sok országba már régóta nem szállítanak, lehet nem is fognak. Ebből a megfontolásból be is rendeltem 4 Gaoneng akkut, amíg akciós. 17eFt volt a 4db. Egyben rendelve 1250-el lejjebb tornázható, de nem kockáztattam.
Az hogy graphene, az már rég kiderült, hogy csak marketing fogás. 1000 + 1 videós elmondta már.
[ Szerkesztve ]
-
-
ot93
senior tag
Üdv, milyen jelek utalnak egy brushed motor élettartamának végére? mert most van egy motor, ami kattogó hangot ad mikor a propellerek lelassulnak, illetve a drón arra is húz. Szaltót nyomva ugye kicsit átellenesen csinálja, meg instabilan repül. az érdekesség (számomra), hogy az a propeller is szinte ugyanaddig pörög míg a többi, tehát szorulása annak a motornak nincs.
CRF300L
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #53269 üzenetére
nem szép de hasznos mint regen a reklámbol
nos 2 nagyon jo tulajdonsága van!
1. a kamera kilog ha fejtetore erkezem nem a kamera gyotrodik!
2. ha szerencsem van fejtetőről talpra visszapattan azt repulok tovabbCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #53273 üzenetére
belgiumba sem sem szállitanak....
nem értem mit szaroznak ha repulo nem hozza akkor basszak fel vonatra!
hivjak fel a GB-ét hogy mukodik?HK-s aksik? EU raktarbol!?
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #53272 üzenetére
Hasonló cipőben járok...
Egy Infinity 1300 2018.02.06 óta ez van "06.02.2018 22:03 PostNL Megérkezett a feldolgozó központba" Legalább már elindult volna...
Mellesleg biztos átmeneti. Kíváncsi lennék más környékbeli országra ez mennyire vonatkozik. Teréz Atya majd megmondja, vagy Vandor01[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Mi a csöcs van?
Nézzetek már rá ti is: Aksi BG-n
Nem szállítanak ide már?
Egye hete rendeltem aksit akkor még ment, ment utána is. Vagy ez megint csak valami átmeneti dolog?--> http://dronearena.hu/ <--
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #53263 üzenetére
Azt hittem full refundot kaptál
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #53263 üzenetére
Így, hogy fény derült rá, már megint GearBest magánakciója az "eredeti" dolgával lejjebb raktam ajánlatom. Max $50 fizetek.
-
Peaceliker
addikt
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #53261 üzenetére
Akkor az úgy elég, hagyom 200mw-on.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wender #53260 üzenetére
Blackboxban mit látsz? Megszakad a vevőtöl a jel vagy a motorokat lövi le a vezérlő?
@syler123 - mármint FPV adót? Nekem a legtöbb 200mW-on tudja a 600m-t. Röpcsikre fogok rakni 600mW-osat.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz lalapapa55 #53189 üzenetére
Köszi szépen a gratulációt!
@SpydeR3412 - és neked is.Pfejj, de másnapos vagyok, jövőre asszem lerövidítem az ünneplést egy napra.
De ahogy látom, hajnali háromkor nem írtam azért akkora fasságokat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
sandor75
csendes tag
válasz Andreas2 #53226 üzenetére
Ez nem a wifis verzió, a jxd 510W a wifis ez 510 G , 5,8 fpv-vel, amit jelenleg nem is használok.. Csak magasságot tilt,távolságot nem. Minden irányban jó, csak az emelkedést nem engedi..Első felszálláskor rendben emelkedik, majd egy idő után magától csökkentetni kezdi magasságot,és kb 5-6 méteren tartja. Ilyenkor minden irányban rendben repül. Újra kalibrálás sem segít. Akku csere után ismét ugyanazt csinálja, első felszállás ok, aztán a fent írtak. Nem városban használom, hanem itthon a telken...közel távol senki.
[ Szerkesztve ]
Hiszek a sárkányokban , a jó emberekben,és egyébb fantázia szülte lényekben...
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #53194 üzenetére
Lerövidítettem az antennát. Elvileg nem vágtam mást le, csak a külső szigetelést Kíváncsi leszek, alig bírtam leszedni a szigetelést, a külső réteg lejött szépen, de a szigetelés rész nehezen, szerencsére az antennát nem vágtam át. Ez itt kb sosem volt téma, a Falcon 180-on is akkor antenna figyel nálam, hogy kétszer körbe tudnám tekerni a gépet. Mondjuk ott nagyobb a kockázat, mert ott nem csatlakozós az antenna, azt hazavágom, akkor a vevőnek annyi.
Elvileg az x6b-vel nagyon nagy távolságra el lehetne menni, akár 2 km, ha tiszta a terep, a videó jel hamarabb elmegy, minthogy odáig eljussak.
Más kérdés a többiekhez: Vevőt ti hány mw-on használjátok? 200-ra tettem, elég jól melegszik az antennafoglalat. Persze gondolom normális, Az eddigi adókon nem volt állítható, de itt 600-ig lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #53242 üzenetére
Nekem sem volt ilyen okádék, de nézd a jó oldalát ajándék lónak...
-
vandor01
őstag
tenyleg neked rajta van..... nekem semmi.... 3gép van +2torony
sehol nincs felirat..... megreklamálom 100ejro vissza!
ahhh teljesen mindegy kinyai... megy mig megy vagy dunaba nem esik![ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #53251 üzenetére
na ja.... de 2S-en kene hozza 50xx proppeller! 130-as vaz "csirke"
30xx-el szenvedni fog.... talan 3S-en 3 levelessel OK? de megmozdul[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #53248 üzenetére
köszi a megerősitest..... hirtelen jött ötlet volt mert a motorok itt fetrengenek zsir ujonan.... kozben rendeltem 130-as vazat amibe a 11xx-et be kell reszelni viszont a 13xx az jo lenne benne.... gyanitottam hogy lepkefing lesz foleg kis propival..... csak az aramot fogja zabalni kozben vmi 11xx-es 6000/7500KV -vel meg körberepülik lehet leteszek rola..... de azt lehet nem
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
alapvetően miniumum 2 verzio van a piacon.... az egyikhez 500mah es 30C aksit adnak ezt kaptam én.... a jobbikhoz 500mah de 50C aksi jar! lehet a masodik "eredetibb" fullSpeed
-
Peaceliker
addikt
válasz vandor01 #53241 üzenetére
Sokan megijednek ilyesmitől, de szerencsére a fizika nem így működik, elég nehéz lenne mindig össze hozni akkor szabit és motort. szóval a fogyasztó a motor, az "szabja meg" mennyi amper kell, mennyit kér. A szabi ezt szolgálja ki, nem úgy megy hogy beküld 20a t ha kell ha nem szal az a szabi 20a t tud adni max és majd annyi fogy amennyit a motor kér.
De amúgy azokkal a mocikkal lesz vagy 150g a gép, kell vagy 700-800as akku, úgy már kb 250g lesz és 3 colon 2s el irtó fika lesz sztem. Rs1306 húz tán 350g ot 4s el ha jól remlik, ez annyit sem fog szal nemtom. Megvan már a motor vagy csak terv? Én nem venném meg."Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #53244 üzenetére
az az egesz ahogy az alsolaphoz hozza van rogzitve 2 db fos kis femcsavarral meg 4 db muanyag csavarral egy rakat gagyi fos! de nem az örökké valosagnak keszult megy ameddig megy.... lehet hamarabb elveszti az ember atreptetni a dunan stb.... mint az élettartama.... en a felső tavtarto helyere beraktam egy 2x35mm-es acelcsavart.... a kamera fölé már mas nem fért volna el... összehuztam fogja a kamerat mereviti a vazat... raktam ra fuleket igy is csak 77 gramm..... azt hajra!
-
rroar
csendes tag
Szia,
Nekem múlthéten érkezett gb-ről, van rajta fullspeed felirat és logó is. A motorkábelek passzentosak, sőt az egyik lehetne pár mm-rel hosszabb, hogy rendesen le lehessen rögzíteni a vázhoz. Csavarok jónak tűnnek, pontosan illeszkedik bele az imbusz.
Úton van mégegy, remélem az is eredeti lesz. Szerintem refundoltathatsz valamennyit, te fullspeed márkát rendeltél és ezek szerint valami utángyártottat kaptál. -
Baku
aktív tag
".....- élő kép továbbítás telefonra szinkronizációs hibák nélkül, késleltetés nélkül....."
Ilyet még nem találtak fel. Van jobb, és rosszabb, de késés, és hibák mindegyiknél elöfordulnak,
főleg meg olcsó, mini kategóriában.Élőkép inkább (viszonylag) nagy teljesítményű vtx-el, 5.8Ghz- en küldeni, és ha ragaszkodsz a telefonos képhez, akkor OTG receiever és abból is a diversity verzió ....
Kevesebb hiba, de minimális késés mindig lesz ...[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #53243 üzenetére
Én imbuszost használok 2 és 3mm méretben, de eddig nem volt vele gondom. Persze még annak idején vettem jobb minőségűeket. A műanyag csavartokkal meg nem tudom mi lehetett a tervük. Talán a súly csökkentése? De akkor a motorkábelek miért olyan indokolatlanul hosszúak? 220-as vázhoz tervezték?
-
vandor01
őstag
ne aggodj.... 2mm-es imbuszos "gyari" csavarok azonnal kuka!
vagy veszel vmi faja minoségi imbuszos csavart de lehet hogy a legjobb
ha mar venni kell! csavarhuzos nyilasu csavarokat!
nalam nincs imbuszos retek 2mm-en! legalabb is nagyon keves!
3mm-en már ugyahogy OK az imbusz megoldas....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #53238 üzenetére
Szerk:
A motor 2S, azt hittem az ESC-re gondoltad. Korán van még nekem
Ez a Leader120 elég összedobott kupac izé. Hajnalig azon tornáztam.
A csavarok minősége gyalázatos (műanyag beletépve), de a fém csavarok a motorban is hulladékok. Olyan szépen elnyalta a kulcs, hogy élmény volt kioperálni némelyiket. Ezt, hogy nem gondolták át építéskor az tuti.
Lehet csak én kaptam ilyen rosszat, mert olvasni nem olvastam ilyet, vagy átsiklottam felette?[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #53239 üzenetére
az nem gáz hogy 6,5A a moci az ESC meg 20-as? vagy inkabb ez jo!
gondolom 3S-en már megfelelően mozogna....a kérdés másik fele hogy 2S-en fog ez jol es gazdaságossan mozogni?
elég a 30xx-es prop? vagy 2S-re kéne esetleg a nagyobb?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
tudtok ajánlani valami jó mini drónt kamerával?
- élő kép továbbítás telefonra szinkronizációs hibák nélkül, késleltetés nélkül.Amiket eddig láttam, ott elég nagy volt a késleltetés, több mp. Így kamerán keresztül vezérelni kb. lehetetlen volt.
Köszi!
free your mind
-
vandor01
őstag
az lenne a kérésem hogy ha.....
6,5A-es 4000KV-es max 2S motorra : [link]
20A-s ESC-t tornyot rakok: [link]
és talan meg meg is kuldom 3S-el mire számithatok?130-as vazban (kb:130g) 30xx 2 vagy 3 leveles proppal fog mukodni?
2S-en? elég lesz
3S-en? vagy kéne neki a 3S?vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #53231 üzenetére
OK! Köszi!
Én is matekot akartam, de nekem a kilógó betáp miatt hiúsult meg a vásárlás. Továbbra sem akarom leszedni a gép oldaltakaróját. Pedig jónak ígérkezik az FC.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
syler123
veterán
válasz wender #53235 üzenetére
ibus-hoz át kell kötnöd a kábelt uart6-ra, gondolom sbus is úgy működik.
Itt a videó róla, de lehet hogy sbus-nál nem így kell, ebben nem vagyok biztos, de az ibus így most működik nálam.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz wender #53233 üzenetére
Nekem is Omnibus F4 pro v2 board-om van, még nem teszteltem kint, de prop nélkül a rövid nyélgázzal nem volt gondja. Az hogy 4,5V-okat ad 5 helyett az nem szokott probléma lenni, max a kamerát nem tudod megtápolni vele, de nem is ezzel kell. Inkább az ESC lehet a ludas, de amit virbo írt azt is kipróbálhatod, hogy megpróbálod ppm-el a receivert.
-
SpydeR3412
aktív tag
Szeretném a Jumper T8sg-t hozzálőni az XK x100-hoz.
Kiválasztottam az S-FHSS protokollt, mivel azt használja a gép. Ezen belül itt nincsenek tipusok, de mégsem bindelnek össze.
Az összes protokoll, összes típusát vegignéztem, de nem találtam más x100-ra utaló jelet.
Tudja valaki a megoldást? -
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #53211 üzenetére
Yaw twitch-el mint az állat. Vagy remeg, hiába tekered le a P-t és tolod fel az D-t. Hiába filtereled agyon.
BTW csak érzékeny gyro-knál kell mint MPU6500, 6250 és ez a legújabb ICM huncutság. MPU6000 és MPU6050-nél nem kell semmit softmountolni.
Szerintetetk miért vettem Matek F405 CTR-t, és miért van tele a f*om a softmountolással?
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
goxgo78
csendes tag
Sziaztok.
Lenne egy kérdésem: hozzá tudnák jutni nagyon jó áron több dron típushoz.
Tehát mi a véleményetek, nekem mint nem túl gyakorlót pilótának mit ajánlanátok.
Azért repültem már pár órát ezzel azzal.
Cheerson CX-20 illetve
DJI PHANTOM 4 PRO valamint
Yuneec Typhoon 500.
Tudom mind más kategória de mégis mi lenne a közösség véleménye?
u.i. kb. fél áron tudok hozzájutni bármelyikhez, vagy még jobb áron -
Andreas2
tag
válasz sandor75 #53195 üzenetére
A neten csak annyi infót találok, hogy WiFi-s drón, 50-100 méter hatótávolságú távirányítóval. Csak magasba emelkedve tilt le? Ha vizszintesen távolódik hasonló távolságnál nem áll meg? Azért kérdezem, hátha elérted a max hatótávolságot. Városi környezetben elég zsúfolt szokott lenni a 2,4 GHz-es sáv.
-
virbo
csendes tag
válasz wender #53214 üzenetére
Nekem is nagyon hasonlót csinált az Omnibus F4 V3 + Frsky XSR. Kezdetben csak néha így eldobta magát, csak nekem csipogott is. Később már armolni sem nagyon engedett, volt olyan hogy pc-re dugva minden okés volt, tudtam armolni, lehúzva dettó, de mire odébb sétáltam 30 métert már nem engedett armolni se. Vagy ha nagy ritkán igen akkor pont így dobta el magát. Ami érdekes volt hogy a vevő failsafe-et jelzett, pedig ilyenkor gépre dugva minden jónak tűnt.
Pár hetes idegbaj után átraktam ppm-re a vevőt az sbus helyett. És minden gondom megoldódott...
Aztán valahol (az omnibus oldalán) észrevettem egy információfoszlányt hogy az sbus ágon lehet probléma. -
ezoltan
tag
válasz varadigabor #53222 üzenetére
Hasznos ez a kis táblázat,köszi!
Giroszkóp és gyorsulásmérő kalibrációjának lehetősége CF ill. BF nélkül nagyon hasznos számomra.
Ma is tanultam valamit.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz wender #53214 üzenetére
Nálam a Darkmax esetében sajnos hasonló a probléma.
5s-en finomabb gázra is leállnak a motorok,4s-en "belebutáskodik" néha a flip-ekbe,nem tudja befejezni,visszabillen vízszintbe mintha "stab" módba kapcsolnám,vagy átfordul és fejjel lefelé lepottyan.
3 cellán nincsen hibajelenség.Mint utánaolvastam,nagyon sűrűn előforduló probléma az adott "square buzzer"-es FC-nél.
Esetleg a te esetedben is a repülésvezérlő lehet a ludas...QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #53217 üzenetére
hát soft mount nem csinál rosszat,legújabb gépemen alapból volt az fc-n.
Stab módot nem nagyon használok, de ha egyenesre rakod van stick command és újra kalibrálja az acc-t és akkor jó lesz.www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
wender
csendes tag
válasz Peaceliker #53220 üzenetére
Köszönöm szépen, kipróbálom amiket említettél.
-
wender
csendes tag
válasz Peaceliker #53216 üzenetére
Dshot 600-ra állítottam Betaflight-ba. Ha van ötleted, hogy lehetne orvosolni a hibát, ne tartsd magadban.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #53217 üzenetére
Én ma repültem géppel amibe beraktam fullspeed fc t, bár másik esc el és jó kis cucc. Az külön mókás hogy usb ről eteti esc et is xD
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz varadigabor #53215 üzenetére
Itt sokszor olvastam, hogy az F4 lapot jó, ha puhítjuk, és ezért kérdeztem így rá, és itt.
Omnibus F4 V3 van a nagy gépben, és HAKRC F4 van a kicsiben. Egyik sem oszcillál, rendetlenkedik, vagyis indokolatlan lenne puhítani a rögzítésüket. Ez volt a kérdésem, amire köszönöm a választ!
Amivel gondom van a kis géppel (HAKRC F4 20x20), hogy stab módban ferdén van a talajon a gép amikor rádugom az akkut, és armolok olyan, mintha a vízszintet nem igazán akarná eltalálni. Folyamatosan kell korrigálni, de egy két kanyar és ez elmúlik, de van, hogy inkább leszállok és vízszintes helyzetben kezdem újra a procedúrát.
Akinek van Leader 120, mindenkinek Fortinet FC van a gépben? Láttam olyan képeket a neten, ahol a FullSpeed FC-n rajta van a gyártó logója. EZEN az FC-n pl ott a logó a bal sarokban.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
varadigabor
senior tag
Valamit nagyon keversz Nem attól függ hogy kell-e soft mount hogy milyen lap van benne, hanem milyen a gyro benne és mennyire zajos a géped. Ha remeg a gép , rángat vagy nagyon rosszul repül akkor kell soft mount (esetleg pid-elni , betaflightnál nem szokott baj lenni vele). PID-et meg sztem jobb ha alapon hagyod. Vannak róla cikkek olvass utána hogy mi mit állít a pid-nél. Alapon nem kellene rossznak lennie, ha el van állítva akkor motor is melegedhet , oszcillálhat a gép stb.
Gyro és loop frequency-t az 8k/8k állíthatod F4-es lapnál. F3-nál visszább kell venni, föleg ha be van kapcsolva a dynamic notch filter.Remélem jól magyaráztam el mert alig látok.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
wender
csendes tag
Sikerült lezuhannom a korábban említett saját építésű drónommal az első nagy próbánál. Sajnos nem én voltam a hibás, ugyanis kövérebb gáznál leállnak a motorok. Készítettem egy újabb videót a jelenségről, ez történt 10-20 méter magasban is. Rámértem az fc-n levő 5 voltos ágakra és csak 4.5 volt van rajtuk. Átkötöttem minden létező komponenst máshová, szinte a motoroknak a kábele van csak az fc-n, meg az ibus. Gyanítom, hogy az fc (Omnibus F4 Pro V2) lehet a hunyó, nagyobb terhelésnél lejjebb csökkenhetnek a feszültségek, el is veszítheti ezáltal a motorokhoz kiküldendő jelet. Dys F30a a motorvezérlő, elég masszív egy darab, nem nagyon leltem panaszkodnak a neten miatta. Kondit is kötöttem az fc bemenetére de ez sem oldotta meg a problémát, ugyanaz. Szerintetek mi lehet a gond? Közben már úton van egy Dys F4 fc, mert ez így vállalhatatlan. Itt a paranormális jelenség
-
Peaceliker
addikt
Nem mindbe kell, gyro függő. Pl omnibus ban ugyan az a gyro van f3 ban és f4 ben. Szal ott nem kell esélyesen.
Amúgy onnan tudni ha kell, hogy pid el nem lehet jello mentesre állítani a gépet. Meg váz függő is.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
nagyúr
F4-es? Akkor kell, másikokba nem.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Csak kérdem, miből lehet észrevenni, hogy indokolt a vezérlőnek a soft mount?
F4 -es lapnál mit segít, ha a gyro és a PID frekvenciát feljebb viszem, és miből látom, hogy visszább kéne vennem?
Ok, F4-esbe "kell", de miből tapasztalom, hogy szükség van rá? Egyik F4-es vezérlőmnél sincs kipuhítva. Ezért kérdem, hogy miből kéne arra gyanakodnom, hogy rossz nélküle az élet?[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #53206 üzenetére
Ez így van, az árnyékolt rész csak azért van, hogy el tudd oda vezetni, ahova kell
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
syler123
veterán
Na majd elválik a kábelhossz kérdés. Majd tesztelem, ha lesz rssi visszajelzésem
De ahhoz moddolnom kell a távot, hogy legyen több csatorna, mert kettő kell nekem a kapcsolókra, és ezzel kifújt, nem maradt rssi-re.
Ezt valaki próbálta már flysky távval? Konkrétan a grafikus verziót nem tudom hogyan működik, kell-e bemásolni valami hex-et, amit nem látok.
Az 1.7.5.zip-ben lévő dolog egyértelmű, benne van az swe, meg a sima bin, amit ki lehet választani, de ez parancssoros változat. Nem tudom érdemes-e ezt választani, mert videókon nem ezt használják.
A gui-s verziót elindítva viszont nem írja ki mit telepít / nem is lehet választani, ebből gondolom hogy az egyik bin-t be kell másolni. De erről nem ír semmit.
-
Peaceliker
addikt
-
Raffi_CA
újonc
Sziasztok!
Van valakinek elfekvőben Flysky FS-A8S FS vevője amitől megválna?
-
Baku
aktív tag
válasz lalapapa55 #53188 üzenetére
Pompás..... Akkor wifin vezérelhető minden fontosabb funkció, igaz csak kb. 30-40m- en belül (rálátással) ....
Viszont meg kéne próbálni hozzá esetleg ezt a Xiaomi wifi repeatert vagy boostert, hátha összehozható a dolog, és akkor kb. 250m is lehet a hatótáv ....
Ez engem is érdekelne, mert nekem is wifis az sjcam 4000 ....
Bár azt sem szabad elfelejteni, hogy wifi üzemmódban qrvahamar merül a kamera aksija, viszont a korábban linkelt kábelekkel meg lehet táplálni a drónról is.... -
Jackal2
senior tag
H216A ugyanaz, van hozzá táv, +2 perc repidő és 1080p kamera.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest