Hirdetés
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
létezne h ezek átmatricázott emax mocik?
még a belsejében a tekercseknél is ugyan az a zöld színű festés van
árban nem lenne olyan rossz akkor[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
na összeraktam a gofly-t dinomotorok es Sparrow helyett microval....
DE ezen nem lehet a camera statuszt of ra tenni mert nincs is ilyen opcio
csak azert hogy a gepbol jovo OSD lassam....
itt a micro OSD je ir felul mindent....
tulajdonkéepen az is eleg de akkor feleslegesen veszodtam a board OSDjebe kotessel.....kérdés az hogy akkor ez a normális?
ha gep OSDjét akarom hasznalni akkor Sparrow
ha runcam is elég akkor micro-t????
neztem pár videot de camera statusz kapcsolgatas csak a nagyokban van microban eltunt...
vagy hol keressem???N
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
blueye
veterán
válasz Teréz Atya #52792 üzenetére
Biztosan így van de én 8-at számoltam meg
Sopron úton nincs ilyen kicsi, Jakoi pedig ma és holnap zárva van. Utóbbit sajnos a bolt ajtajarol tudtam meg. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #52794 üzenetére
Be van állítva, de egyszer 1S -nek látja, aztán egy újraindításnál 4S, de random választ magának cellaszámot.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #52793 üzenetére
Akku fülön van beállítás h egy cella feszültsége honnan meddig terjed.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #52770 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, aki megoldást kerestetek a problémára!
Most kireptettem vele egy akkut, és úgy tűnik megszűnt a probléma
Fura, de kiszedtem a motorok alól a rezgéscsillapítónak berakott gumilapokat.
6 perc volt a lebegés, de néhányszor azért keményebb emelést is csináltam. Nagyon tetszik. Sokkal kezesebbnek tűnik, mint volt a Lizard, vagy csak a sok szimulátorozás haszna?
Az viszont miért van, hogy nem tudja eldönteni 3S, vagy 4S akku van rákötve. Időnként azt hiszi kritikusan le van merülve az akku, mivel 4S -re osztja le... Ezen jó volna segítenem, de megpróbálom kitalálni mi lehet a megoldás. RSSI-t végül szintén sikerült megoldani
Nagyon várom már a tavasztOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz blueye #52748 üzenetére
Nem 9 vagy 11 fogúak a motorok fogaskerekei? 9 van a Syma X5-nek, 11 meg az U807 és hasonló, kicsit sportosabb 1S brushlessnek.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Kulbi
aktív tag
Olvasgatok jelenleg és tanulgatok, hogy építsek. Ha jól látom az FC, PDB, ESC, VTX szinte minden kombinációbam megtalálható a kínálatban. Keverik ahogy jól esik. Jól gondolom, hogy leginkább az ESC-t érdemes külön kezelni? Most arra hajlok, hogy egy FC+PDB kombó (pl. Kakute v. Dys) aztán külön VTX és külön 4 db ESC.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
t72killer
titán
-
choco01
addikt
válasz SpydeR3412 #52779 üzenetére
A csati tetején az elején van 2 kis pöcök azokat csiszold le és jo lesz
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #52785 üzenetére
Pont ma néztem Kabab FPV EV100 tesztjét, a fő gondja az volt, hogy kicsi benne a kijelző.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #52782 üzenetére
Ezekkel az új szériákkal csak az a bajom, hogy pl a mavic 2 majd nem ezer dodó lesz, hanem gondolom, alsó hangon a duplája, vagy több.. És ezért nem lesz a walkerának konkurencia, mert akinek lesz 2k dodója, az M2-t vesz, akinek meg nem, az meg úgy is olcsóbb gépet vesz, ami jól jöhet majd a walkerának is. Persze a Dji-nak is, mert gondolom lesznek majd még ilyen-olyan verziók akcióban, csak hogy lefedjék ezt a szegmenst is. Ők is tudják, hogy nem árulhatnak csak drága holmit.
-
Watt25
veterán
válasz _X10Dead_ #52769 üzenetére
De ebben a topicban csak fizetetett DJI fan-boyok laknak
Azt ugye tudod, hogy ezzel teljesen nevetségessé és hiteltelenné teszed magad. Teljesen komolyan gondolod, hogy Magyarországon fizetett DJI fanboy-ok vannak? Akkor neked súlyos paranoiád van...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
molnigee
aktív tag
Motor melegség kb addig nem gond, amíg kézzel bírod fogni. Ezt valamelyik okos mondta. Ha nem bírod fogni mert éget, akkor már gáz, csökkenteni kell D-t vagy a filtereken állítani.
Mavic pro combo 1000$, mavic pro platinum 920$ most (email only).
Márciusban jön a mavic pro 2, és úgy érzem az lesz mint mindig, szénné veri majd a mostani kínálatot. Ilyeneket rebesgetnek hogy 40 perc repidő, 5k kamera vagy panoráma kamera, 10km, szenzor minden irányba, stb, meg valószínű megkapja az air cuccait is szoftveres.
És ha ezek bejonnek, akkor a walkera lesz 1 évvel lemaradva.Ui,nincs és nem volt még dji cuccom, de szerintem idén lesz.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Kulbi
aktív tag
válasz Geller72 #52773 üzenetére
240 dollár most Randy kuponnal, ez már elég baráti, egyedül a kamera védelem ami nincs.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #52779 üzenetére
"Egyszer próbáltam egy FS-ot, furcsa volt, hogy annyira "távol" van a kép. Az viszont zavart, hogy ezáltal megszünt, a "benne ülök a gépben" érzés (ami miatt dölöngél az ember) és inkább csak olyan volt mintha csak egy monitort néznék, vagy számítógépen játszanék valami szimulátorral."
-Ez mindegyikben ilyen, ami ilyen kiépítésű, még a legdrágábbakban is, csak kicsit emészthetőbben.
Ha ez zavart, az EV100-ban is fog. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #52765 üzenetére
Köszönöm a választ!
Néztem az ev200-at is, csak az már drága lesz nekem.
Egyszer próbáltam egy FS-ot, furcsa volt, hogy annyira "távol" van a kép. Az viszont zavart, hogy ezáltal megszünt, a "benne ülök a gépben" érzés (ami miatt dölöngél az ember) és inkább csak olyan volt mintha csak egy monitort néznék, vagy számítógépen játszanék valami szimulátorral.Choco01: Én us észrevettem, hogy mostanában jobban szorulnak a csatik. Szerintem (remélem) majd bekopik, aztán jó lesz.
Annyit tudsz tenni, hogy nem nyomod be tövig, bár a gépen erdmes....[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Megjött ez a 260-as 45C-s akksi szett:
Hát az akksik maguk érezhetően erősebbek mint a gyári, viszont a csatlakozóik mintha picit vastagabbak lennének vagy 10 percig szenvedtem mire kihúztam a 4 akksit a töltőkábeből, annyira beleszorult...
Meg aztán a drónból is nehezebben tudom kihúzni.. van erre valami megoldás? félek hogy így gyorsan eszakadnak..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Saccco
nagyúr
1-2 óra repidő, 2-5kg hasznos teherbírás...
Nem egy szobai fpv gép, na.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #52770 üzenetére
Az nem kevés, kevesebbet várnék, de még sztem nem kritikus. Amúgy kint repültél vele vagy szobában lebegtel? Utóbbi jobban fűti mint ha haladsz is
Ha multimetered van ki tudod mérni nincs e ilyen csavar általi zárlat. Szakadás /rövid zár mérés re rakod és esc bmelyik bekötési pont és váz között mérsz, sípol e"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
Nem egy rosszul összelegózott gép... Nem olcsó, de ha valaki nem akar legózni és van zsetonja, ez elég lesz egy darabig..
6s-ig ok, 5 mm karbon váz, akku nélkül ekkora testben is 300g az alapsúly. -
t72killer
titán
Őszintén műszaki emberként nem feltétlenül akarom "lespórolni a legózást" , és látom a topicban is nyomják rendesen. Kb olyannak tűnik már ez, mint egy komolyabb gamer PC-t összerakni, kicsivel kell többet tanulni hozzá.
Ezek az alien h4 és hasonló összecsukható szereldmagad gépecskék nagyon szimpatikusnak tűnnek, még művelődök a témában (+méregetem, mekkora fér el), és lehet tényleg belevágok. Egy drón biztos lesz a családban, a gyerkőc rimánkodik érte - de ez valami kis egybekínai bogárriasztó lesz, amiért nem kár, ha elviszi a szomszéd macska.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Geller72
veterán
Remélem, nem rám gondoltál, amikor ezt a fizetett dolgot említetted. . Én ugyanúgy várom a Peri-t is, mert szerintem agyonveri a Sparkot, de az Air közelébe is kerülhet, ha nem nézem a repidőt szigorúan. Én személy szerint a jó eszközöket szeretem, és nem érdekel, hogy mi van ráírva, ha az a legjobbak egyike. A Vitus nekem is tetszik, de nem ismerem és az ára relatíve közel van a Mavichez - igaz azt sem vennék és nem is azt vettem, amikor el kellett döntenem, hogy mire van szükségem. Azt az éjszakai kamerát azért megnézném magamnak. A Walkera is tudja azt, hogy mondjuk összekötöm a tabot/telefont a távval és VR szemüvegen, tabon, app segítségével nézem a repülést, amolyan FPV szemszögből, van head tracking a gimballal összeköttetésben, és hasonlóak? Jó lenne ha mesélnének olyanok is, akiknek van Walkera kameraplatformos gépük, mert itt a topicban ez szinte teljesen fehér terület.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #52767 üzenetére
Köszönöm, hogy ily gyorsan reagáltál! (Geller72 neked is köszönöm szépen!) Kicsit meg is nyugtattál! )
Elég meleg, de majd a következő lebegtetésnél megmérem. Kicsit túl lóg a rögzítési ponton, de ránézésre a tekercsig nem érnek el.
A D-n kicsit visszaveszek.Megmértem PID változtatás nélkül 65°C
[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz t72killer #52755 üzenetére
Értjük, nem akarsz DJI-t.
Nem egy-szereplős a piac, nyilván van alternatíva. De ebben a topicban csak fizetetett DJI fan-boyok laknak, és különben sem érdekünk, hogy a képünkbe vágja valaki, hogy rossz lóra tettünk.
Itt van például a Vitus. Nem DJI és heteket spórolsz a legózáson, hiszen valóban rendes, igényes iparos-munka, nem a sufniban rakták össze, a vas teljesen rendben van, ebben mindenki egyet ért, aki tesztelte.
Ha átnézed a feature listát, nyilvánvaló, hogy a Walkera Mavic-killert épített:
- kapott masszív gimbalt,
- a kamera kicsit nagyobb látószöggel jön,
- magasabb a bitrate,
- oldalra is lát,
- beépített AR játékot is hoz magával,
- nagyobb az akkuja,
- hosszabb a repideje,
- kisebbre összehajtható,
- a kontrollerbe rakhatsz tabletetet is,
ráadásul olcsóbb is és jobban is néz ki...Csak a teljesség kedvéért, ne hallgassuk el azt sem, hogy a Mavic-nek alapból nagyobb a range-e, de emiatt fájjon az amcsik feje, mert a Vitus meg nem negyedeli le a teljesítményt Európában sem...
Szóval, a Mavic mellett csak a távirányító OLED kijelzője szól, de az is minek, hiszen semmi többet nem ír ki, mint amit amúgy is látsz az Appban...
Nyilvánvaló, hogy a friss Walkera tönkre-veri DJI-t, ami nem is csoda, hiszen bő egy év kor-különbség van a két gép között, és ez ebben a műfajban ez nagyon sok, ráadásul a Walkera pontosan pontosan fel tudta mérni, hogy a Mavic-et miért ekézik a legtöbben.Problem solved.
(Halkan mondom csak, nem Te vagy az egyetlen, akinek nem tetszik a DJI dominancia. Többen elvi kérdésként kezeltük a "rohadjon meg a dí-dzsí-áj kérdést", hogy aztán lesütött szemmel nyomjuk meg az order-gombot, mikor arról kellett dönteni, hogy kire bízzuk az e-célra szánt pénzünket. Ennyit számít az össze csiszolt hardver és szoftver...)
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #52766 üzenetére
A motorok melegedése relatív. Nem nagyon látok sehol infót arról, hogy baj lenne, ha ezek az értékek "fogásra" magasak lennének. Ha motor adatokat nézel, láthatod, hogy pl 4s-en egy 2205-ös motor 5045-ös proppal mondjuk 57 fokos, 5s-en 78-97. Ha ez gond lenne, akkor odaírnák, hogy ne használd 5s-en, még ha papíron lehet is. Ahogy a legtöbb adatot nézem, az 50-60 fok teljesen természetes dolog. Viszont kézre már nem annyira. Ha tudod, mérd meg infrás mérővel, azt is lehet rendelni tizen euróért kintről. Én mondjuk másra használom, mert hegesztek, de erre is jó. . A Diatone volt 4s-en kurva meleg, jött a szaga is, de ott cipelt is terhet, bőven. Az is biztos, hogy 4s-en azért ha hajtom, fog melegedni bőven.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #52766 üzenetére
Mennyire meleg? D ből vegyél el kicsit elsőnek.
Vagy csavar túl hosszú ami motor gépre rögzíti és bele ér tekercsbe."Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
Mi a teendő, ha a motorok melegszenek? Nem toltam ki a szemét a drónnak, csak lebegtettem.
FC: F4 mini v3
ESC: 20A
Akku: 3S
Prop: KingKong 2840
Váz: 130mm
Motor: EMAX 1106 4500kv
Kam: RC micro Swift2
Gép tömege: 176 gramm akkuval
BetaFlight 3.2.0
PID az alap beállítás
Dynamic Filter bekapcsolva
Gyro update frequency: 8kHz
PID loop frequency: 4kHz
Valaki tudna informálni mivel lehet a melegedést csökkenteni?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #52763 üzenetére
Nekem volt rövid ideig, de csak teszteltem, még egy akkut sem repültem ki vele. Akinek hányingere volt/van, mozgáskoordinációs problémái, el akar esni, stb az egy kijelzős, küklopsz jellegű szemüvegektől, annak ez a szemüveg (is) jó hír. Ezek a problémák itt nincsenek, nem döntöd utána a fejed, nem dülöngélsz. Minőségre nagyjából a fatshark középkategóriához tudnám hasonlítani a képminőséget, fele annyi áron. (se) Olvasó szemüveget használok az apró szarokhoz, de ehhez nem kell korrekciós lencse. Alapvetően tetszett a dolog, de én mégsem erre gondoltam, de ez nem azt jelenti, hogy a készülékben van a hiba. Ez volt a negyedik szemüvegem, amit kipróbáltam és valamiért nem jött be. De összességében egy jó ár/értékű szemüvegnek tartom, ennyi pénzért. Jönni fog az utódja, ami szinte teljes egészében FS kompatibilis lesz, az EV200, gyaníthatóan FS belsővel/koppintással, viszont állítólag tényleg jó lesz, igaz nem ennyiért. A yt-on vannak vidik, hogy milyen hack után lesz kiforrott a cucc, mit kell kicserélni, hozzárakni ehhez. Az akkuja nem olyan nagy, amolyan egyszeri, kipakolós repülést szerintem kibír, vhol. két óra környékén gondolnám a kapacitását. Az akku itt is jelzi már felrakás előtt (egy "gombot/mikrókapcsolót lehet megnyomni) hogy meddig van a töltöttségi szintje, de természetesed OSD-n is látod, ha merül, azt is. Szerintem első "dual" kijelzős szemüvegnek ideális, ha még sem tetszik, vagy csak megunod, az ára még az eladható kategóriában fekszik. Ami nagyon fontos, hogy a rajta levő balanszer csatin tilos tölteni, kinyírod az akkut vele, csak a hozzáadott, töltővel lehet tölteni. Kb ennyi. Range-re nem tudom, csak itt a ház körül próbáltam, talán 20 percet. Auto scan van, szal hiba itt sincs.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #52763 üzenetére
Esetleg ha tud valaki hasonlót, szívesen meghallgatom.
-
SpydeR3412
aktív tag
Aki esetleg használ(t) ev100as szemüveget, az mondana rólam néhány szót?
Azt olvastam, hogy szép a képe.
Meddig bírja az aksi?
Meg milyen dvr-el érdemes használni?
A kissebb méret miatt cserélném._ak_: Meg valszeg normális távot sem adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Lehet, hogy olcsóbb, de olyan csomagban (olcsón) nem kapsz 800x480-as szemüveget.
Viszont pl kamerából jobban jár az ember valamilyen split verzióval. Már nézegetem a Boldclash F02-öt. Jobban el lehet osztani a súlyt a gépen. Lehet vele low profile gépet építeni.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #52746 üzenetére
en is mar jol allok.... mar csak csatikat kell forrasztanom a kamerara azt keszreszerelni antennakat beallitani szoftveben receivert beloni es repul a gép..... talán már ma este? a motorok porognek mindet a megfelelo iranyba sikerult elsore jo helyre forrasztani nem kellett se megforditeni bhelivel vagy resourcolni....
bizakodok ma este mar megcsokolja a plafont
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz david335 #52758 üzenetére
Köszi, én azt mondom, hogy kicsi gépet építeni sokkal komplikáltabb, mint egy nagyot. Ja, alul lesz az akku,bár akár fent is lehetne. Ez a váz is csak látszólag nagy. Kellett agyalni mit hova rakjak, hogy be férjen. A VTX olyan széles, hogy csak sréhen élére állítva tudtam berakni, az apró XM+ meg félig a kamera illetve az ESC alatt kapott helyet. A kamerát egyenlőre csak ~25° döntéssel tudom használni, ezen még dolgozom... A TS D24 pákahegy is bumszli ilyen kicsi dolgokhoz, de szerencsére már úton van a vékonyabb hegy. Este gyorsan összedobtam a Lizard95 - öt is, és abba már csak a VTX és az R-XSR és a kamera kell. Ma le akartam vinni kicsi reptetésre a "Pindur II" de minden vizes... Na majd máskor, úgyse nagyon mozoghatok, és, ha fenn akadt volna egy fán ott is kellett volna hagynom
Watt25, a tutit írtad, csak közben elkalandoztam és már én is össze kuszáltam. De nemOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
_ak_
addikt
válasz Saccco #52694 üzenetére
csak bajban vagyok, hogy hogyan is csapjak bele. Elvileg úton van már a 2-ik h8 mini illetve egy e011, amit gondoltam már átépítek az új TS100 segítségével, de még mindig kell akkor akksi, szemüveg és táv. Ezzel csak az a baj, hogy még mindig olcsóbb lenne egy RTF Whoop.
Let's begin, de gozaimasu!
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #52702 üzenetére
Elismerésem még én is áthelyezném a leader belét ebbe a vázba, jobb ha fenn van az akksi
-
t72killer
titán
Videó róla, elég kompakt méretre össze lehet csukni.
-
t72killer
titán
válasz Geller72 #52751 üzenetére
Azért semmi lehetetlent nem kértem. Annyira lehetetlen lenne pl, hogy az inspire lábai behajthatóak/egy mozdulattal levehetőek legyenek, hogy ne kelljen neki komplett húzós bőrönd? Nem kell tóriumhajtású szuperelem, ami egy töltéssel 6x körberepüli a Földet csak pár praktikus apróság, ami ha nincs, pl konkrétan nem tudom utaztatni a madarat.
Azt meg ne próbáld nekem elmagyarázni, hogy egy 2.8/50-es optika előállítási ára akárcsak megközelítené az 1000$-os szintet. Igen, ha Zeiss mérnök személyesen csiszolja a lencséket kézzel, akkor talán... Az X5s/x7-hez árult "egyediesített" (duplaárasított) samsung SSD hasonló téma. A többi komponenshez nem értek, de eléggé monopóliumnak tűnnek, igazából kíváncsi vagyok, a flight controller-en/ennek programozásán kívül mi az, ami teljesen saját fejlesztés? Tudtommal a villanymotort se ők találták fel
No mind1, nem akartam hisztizni, inkább okítom magam DYI vs gyári témában
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz AMDaZERG_1 #52625 üzenetére
Na, mi a tuti válasz?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kriszbon
őstag
válasz blueye #52748 üzenetére
Sajnos olyanom nincs, csak 11 és 9 fogút találtam.
Hogy Magyarisztánban hol tudsz venni azt nem igen tudom, mert ilyen területen igen csak le van maradva szinte az összes üzlet.Más.
Halljátok ez a GEPRC GEP-KX5 váz teljesen a sírba visz, hogy ezt hogy elcseszték az már hihetetlen.
Készítenek egy elég nagy vázat, jó drágán eladják, azt szinte semmi nem fér bele rendesen a szélessége miatt.
De ez még hagyján, a karok végeit is annyira összehúzták keskenyre, és odacseszték az alu elejét de kiemelve a csúcs részét, nehogy elférjen már 5"-os propnál nagyobb.Pedig találtam jó pofás [55x52x3] propokat amiket kipróbáltam volna vele, de még a kétágú 55x50-t sem tudom, mert elakad a felső sarkába.
Pedig máshol lazán elférnének, még a nagyobbak is, úgy hogy nem érnének össze.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Geller72
veterán
válasz t72killer #52733 üzenetére
..a Dji-ban ha csak fizikailag nézzük, a termék árának töredéke az alap alkatrész, mint motorok, váz, propok, gimball..etc. Ami ott árképző tényező az a tudás, amit hozzáadnak. A képtovábbító technológia, a GPS és hasonlók. Az életben nem raksz össze egy gépet szerintem 400 dodóból, ami ezt a tudást komolyan megközelíti. A videó jelet ilyen minőségben kilométerekről egyszerűen ezen az áron belül nem tudod megvalósítani. Ha létezne ilyen összelegózható, megvehető rendszer, ami nem a Dji rendszere, már azért látnád. Többet látnád, mint a Dji gépeket. Sokat elmond, hogy Kínában gyártják, kínai és mégsem koppintják. Ez egy akkor bravúr, aminek komoly oka van. Cipelős kameraplatformot nem építesz ennyiért, ha megszakadsz akkor sem. Nem beszélve arról, hogy ha lenne tőkém, mondjuk amolyan végtelen erre a projektre, akkor is hexát építenék. De annál is oda lyukadunk ki, hogy van ilyen már, készen megvehető, stabil, terhelhető, még ha drága is. Ahogy a kolléga is mondta egy házi sufni cuccra felakasztani egy fél millás kamerát nem vakmerőség, hanem nagy hiba.. tényleg rugózhatunk rajta, de én szerintem is időpocsékolás. Nyitogatni akarod, de nagy teherbírású legyen, nagy tudással, legalább részleges autonómiával, normális jeltovábbítással minden téren, nagy hatótávval? Ez olyan, mint egy kibaxott disznóvágás. Olyan nincs, hogy mind a négy sonka megmarad, meg még rengeteg kolbász is lesz.
-
t72killer
titán
Simán. Nekem néha még mindíg trükköznöm kell, hogy ne ugorjanak szét a drótok, de azért megoldható. Amúgy én is ha tehetem csavarozós megoldással (csoki) kötöm össze a cuccokat, cs. valahol kevés a hely
Kezét lábát lekötöd, beszerzel egy kiló forrassztóónt és mehet a buli30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ot93
senior tag
válasz SpydeR3412 #52745 üzenetére
köszi.
Hát igazából az a hosszabb mondanivalót csak úgy leírtam . Amúgy forrasztás mentes dónt keresek...
De kezdem belátni, többre megyek ha veszek forrasztót, mert akkor nem lesz ilyen gond, hogy milyen megoldású a csatlakozó.t72killer hát még a végén az lesz, valóban nem lehet olyan nehéz, biztos belejönnék.
CRF300L
-
AMDaZERG_1
senior tag
Végül felszállt ma "Pindur II" Persze nem száguldozás volt itt a lakásban, csak emelkedés, kicsit előre, kicsit hátra, majd leszállás. Nagyon boldog voltam, hogy első épített gépem megemelkedett, és nem tapasztaltam semmi rendellenességet (megtapsoltam magam )
Kicsit duci lett 117gramm akku nélkül
130mm váz, és GPS -el ellátva.
De nem is a száguldásra született, arra majd a "Pindur I" készül, ami Lizard95 vázra épül. Ma annak is elkészült a ragasztása, így Runcam Micro Swift 2 fogadására felkészítve.
Sajnos még nincs meg neki a VTX és kamera, de még nem választottam, mert ebben "Pindur II" a tesztalany. Meglátom hogyan működik a VTX03 és a RC Micro Swift2. Bár valószínűleg az egy R-XSR vevőt kap, amit elvileg már GB feladott postán.Ja, az FC-n látok egy RSSI szitázást, és nem messze egy kicsi forraszpont. Az RSSI simán megy mindenféle forrasztás nélkül? Tudomásom szerint az Eachine Wizard X220s esetében nem kellett semmi extra műveletet végeznem, hanem csak BetaFlightban bekapcsoltam és van.
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Üdv, tudtok mondani olyan drónt 10 esetleg 15k-ig, amin a motorok csatlakozóval csatlakoznak az alaplapra?
Illetve esetleg olyant is mondhatnátok, ami hagyományos forrasztásos. Bár ez utóbbiból van már több kinézett, csak ne kéne forrasztani.. de lehet kell vennem egy olcsó forrasztót mégisAmúgy most egy JJRC H8 mini-vel "csapatok", nagyon jó kis gép (legalábbis első drónnak, mert amúgy kb. 1,5 éve volt egy eachine h8 mini, csak azt használtan vettem és még ennek tetejébe 1,5 nappal később jól oda is csaptam valaminek és megszorult 1 motor, így lényegében alig repültem vele.) Aztán azt azóta sem javítottam )
Na most vettem 10usd-ért egy jjrc h8 mini-t. Ezt elég jól tudom már reptetni. Habár az előre menetben fordulás még nem megy jól, de amúgy már jobbra-balra oldalazni, előre-hátra fel-le elég jól tudom reptetni.
Aztán történt egy baleset, amikor is kismértékben a jobb hátsó motor megszorult, habár lehet vele repülni, de így már kicsit elhúz. Úgy vettem észre, hogy a tengely picit meggörbült, ezt majd úgyis midegy alapon megróbálom visszacsinálni hátha jó lesz, ha mégsem, akkor ki kell cserélni. Amúgy a motornak még semmi baja sem volt, és azt sem értem, hogy nem is ütődött oda annyira, érte már ennél erősebb ütés is.
Amúgy nemtom mennyire számít jónak, de már kb. 6*5 akkut ki repültem vele. és még semmi baja nem volt eddig. Persze első használat előtt bejárattam, mert olvastam valahol, hogy alapjáraton érdemes járatni többszöri szünettel, az első lemerülésig.Egyenlőre amúgy még szerintem nem veszek jobbat, mert ez is is teljesen megfelel, sőt ez a kis méret tök szimpatikus mert adott esetben beltéren is lehet reptetni. Meg amúgy is van 4 pótmotor, azokat előbb el kell használni
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
wender
csendes tag
válasz Peaceliker #52700 üzenetére
387g aksi nélkül, a képen szereplő állapotban mérve.
-
kriszbon
őstag
válasz blueye #52737 üzenetére
Milyen fogaskereket keresel pontosan(mekkora tengely/külső átmérője/fogszám)?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
blueye
veterán
Hol tudok fogaskereket venni dron motorhoz BPn?
Probaltam rendelni, de nem sikerult eltalalnom a meretet, igy szeretnem eloben/vizualisan megoldani a dolgot -
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #52734 üzenetére
akkor mint keresztapa jar nekem az elso ejszaka joga... ja az nem
de a varacskosdiszno meglovaglasa es betortese az man johetCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
t72killer
titán
válasz t72killer #52731 üzenetére
Gyors méretösszehasonlítás:
Xiaomi Mi: 455x380x170mm(!!)
h4 410, összecsukva: 210x150x60mm (+ami még kilóg, ez a váz...)
Mavic Pro, összecsukva: 198x83x83mmA h4 450 érdekelne - esetleg ha van még hasonló alternatíva, arra nem találtam pontos méreteket, kicsit méregetek és lehet tényleg bedörrentem a 2éve jegelt terveket
#52732: "Az általad linkelt setup egy 2015-ös topicban lapul, az összelegózandó alkatrészek egy része elavult, más része csak drága" - ennek mindenképp utánakérdezgetek itt nálatok, mit érdemes pakolni a vázra - ha végre elhatározom magam
Stabilitás-reszelgetés: feltételeztem itt is fejlődtek már a dolgok, ha már annyira soroljátok a technológiai előrelépést... Az Inspire 1 elég nagy, jól látom, hogy nem lehet összecsukni??Apropó pénz, nálam nagyjából így jönnek a preferenciák:
#1: méret (50% súly)
#2: képminőség (30% súly)
#3: ár (20% súly)[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz t72killer #52731 üzenetére
Ha gondolod, rugózhatunk még ezen, de a hozzászólásom azzal kezdtem, hogy "Ha a méret (450mm) nem akadály, és nem kellenek a csilámpóni fícsörök, akkor a Mi4K-nak a közelében sincs semmi ár/teljesítmény arányban."
Ezt arra alapoztam, hogy 400 dollár alatt kapsz egy - képminőségét tekintve - P3Pro / P4 közötti minőséget.
Az általad linkelt setup egy 2015-ös topicban lapul, az összelegózandó alkatrészek egy része elavult, más része csak drága, de mindenképpen bőven ezer dollár fölé jön ki kamerával, még akkor is, ha csak a Mi4K képminőségét vesszük alapul.Ha meg választanom kellene, hogy egy 300 ezres kamerát rárakjak-e egy épített gépre,
- amit még hetekig reszelgethetek is mire minden beáll,
- a gép-gimbal-kamera összhang még így sem lesz a fasorban sem egy célgéphez képest
- miközben tudom, hogy vagy leprogramozok mindent előre, vagy full manuálban kell tolnom a mókát,vagy ennyi pénzért vegyek inkább egy Inspire I-est és hagyjam a szarakodást másra....Hát nem tudom.
Én szeretek barkácsolni, de a videózás pont nem az a műfaj ahol lenne kedvem hozzá, a bekerülési költség meg túl sok ahhoz, hogy feltegyem a kék 37-esre...
-
-
KisApám
addikt
"Bírok" 1-2 dji Phantom 4 Quadcopter Drone hírdetést - 157 656 Ft.
Külföldről, újonnan.
Lehetséges ez? (ahha, persze....) Alapon 1000 dolcsi fölötti az ára.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
t72killer
titán
válasz _X10Dead_ #52727 üzenetére
Ha gyári drón, akkor igen, a Mi jól néz ki, bár az a méret gond lesz. Pontosabban ekkora méretbe már az összecsukhatós alien h4 450 is belefér, ami esetleg elbír egy 300g-os kamerát 200g-os esővédő házikóval és egy gimballal. Ezt a Mi nem tudja.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz t72killer #52698 üzenetére
Ha a méret (450mm) nem akadály, és nem kellenek a csilámpóni fícsörök, akkor a Mi4K-nak a közelében sincs semmi ár/teljesítmény arányban.
Ha ennél több aszisztenciára és/vagy valódi hordozhatóságra van szükséged, akkor jönnek a képbe a DJI versenyzői. És csakis azok. Mert vagy az van, hogy a konkurencia gépének ára is minimum egálban van a piacvezető termékkel, vagy olcsóbb ugyan, de véres a torka is (ha a hw rendben is van, a szoftver egy bughalmaz.
Nincs komoly kihívó és nem is lesz, hacsak a DJI el nem csesz valamit, vagy a Xiaomi úgy nem dönt, hogy kell neki ez a piac (is).[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #52722 üzenetére
Kicsit elméleti síkon, körülbelül mekkora hasznos tehertől felfelé érdemes hexában gondolkodni? Érdekes, hogy egész pici hexakopterek is vannak, ezeknek van bármi értelme a quadhoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
Lefogadom ezek a kínaiak belecsempésztek egy kiskínait az FC -be, hogy trollkodjon itt nekem.
Ugye a kis kínai, aki benne van már korábban kilőtte a barométert, de most új dologgal nyitotta a napom...
Hihetetlen! Nem figyeltem, hogy ebben a morzsányi vezérlőben a gyorsulásmérő az alján van, ráadásul 270°-ba sikerült elforgatniuk a gyro meg a tetején 180°-ba. Mire rájöttem, hogy merre mennyit kell korrigálni a szemem is tikkelni kezdett
Adtam egy kis ajándék időt Vandor01 kollégának, hogy utolérjenOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #52717 üzenetére
legyen a kis varancskosdiszno a neve
-
t72killer
titán
válasz Jackal2 #52717 üzenetére
Aranyos a kicsike Elgondolkoztam a félkész összehajtható vázakon, egy ilyenből talán összejönne egy hordozható példány, ami elbírja az rx100iv-et gimbalostul, esővédő házikóstul.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Laptopszalon honlapján hogy lehet hogy van 35 értékelés a DJI Tellon amikor még csak elorendelheto..
-
üszök
őstag
Van még valakinek működő XK X251-e? Esetleg próbálta e 3 cellával?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Jackal2
senior tag
válasz trialboj #52715 üzenetére
Ez így nem igaz. A hatótáv függ a környezettől, a VTX-től, a vevőtől, az antennától. El lehet menni 1000 métert is, de minek mennél egy mikroval? Én is 200 m körben repülök vagy még annyi sem, itt a sebesség meg a kerülgetés a lényeg, a mezőn meg mindegyiknek bőven sok a hatótávja. Vegyél diversitys vevőt és kész.
A nem számít-ot arra értettem, hogy van már 3 multiprotokollos táv meg a Taranis is tud fogadni multiprotokollos modult, szóval tök mindegy hogy AFHDS2, ACCST, DSMX vagy milyen protokoll ezeket már sok minden kezeli.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz t72killer #52714 üzenetére
Régebben a mikrok nagyon drágák voltak, mini gépet 1,5-2x költségből lehetett, ma már ugyanannyi ezeket is építeni.
A saját építés azt jelenti, hogy az emberek fele már CSAK sajátot épít, másik fele viszont vehet nagyon jó kompakt gépeket, Falcon CP 90 Pro, Diatone 90 GT pl, ezek gyakorlatilag olyan jók, mintha építenél. Én most kezdek rákapni az építgetésre, szóval ebben nagy tapasztalatom nincs, de én alapból nem élvezem, hogy baszakodni kell 3 napot egy sötét szobában, én repülni szeretek, csak most már eléggé idegesített a sok szar gyári kamera és vtx
Pl. itt ez a - még nincs neve, el lehet nevezni, én korcskutyára gondoltam - gép, ami ilyen "maradék" alkatrészekből lett építve egy nagyon jó VTX-szel, antennával és Runcam camerával, mert engem nem érdekel, hogy néz ki, jó legyen a vétel meg a kép és ennyi. Volt két szétütött gépem, átdobáltuk egy vázra oszt ennyi:
-
trialboj
őstag
válasz Jackal2 #52712 üzenetére
Kösz a részletes listát. A végét nem értem, hogyhogy nem számít a vevő? Valaki tegnap írta, hogy ezekkel a kis gépekkel 200mes hatótávon belül kell/szabad/érdemes csak repülni mert addig megbízható. Na most ha én fák között erdőben is szeretnék repkedni, akkor ez is csökken, tehát csak nem vagyok előréb, vagy tévedek?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
t72killer
titán
-
Jackal2
senior tag
válasz trialboj #52661 üzenetére
Trialboj: teljesen más lett minden, mint 3 éve (én kb. akkor kezdtem el vagy kicsit utána). Nincs egyetlen alkatrész sem, ami akkor használtunk és ma is használnánk. A teljesség igénye nélkül:
- motorok sokkal erősebbek és szépen elváltak két irányba, van ez a szuper light build, meg ez az über erős (2000 gramm körüli húzás, 35 grammos motor), illetve vannak ezek a cruiser gépek 6-7 colon alacsony KV-ra
- ESC: digitális protokoll, nincs már állítgatás
- méret: mikrok nagyon mennek, nagy kedvenc a 3 colos, 125-140-es méret, nagyobb gépek 200-220 max. Mindenféle vázforma van már, nemcsak H
- vezérlő: gyakorlatilag megszűnt a teljesítmény korlát, mindenre van elég, nincs ilyen, mint a CC3D-nél
- vevők: telemetria, LUA scriptes csatornavezérlés, PID állítás távról, mind diversitys kb.
- váz: százezer féle, vannak új anyagok, titán csavarok, rengetegen készítenek itthon jó minőségű vázakat is már
- kamera: a gagyi kamerák kikoptak, vannak kombi analóg digitális kamerák, amim 1080p 60 FPS-ben vesznek fel miközben repülsz, black boxot nézhetsz stb. OSD+buzzer már alap
- szoftver: Betaflight 3.2.0 óta megváltozott, mindent lehet állítani, pl. buzzer egy külön oldal, szenzorok (áram, feszkó) külön oldal, LED külön oldal lett
- vtx: mindegyik állítható erejű már, van PIT mód, amikor érintős wanddal tudják állítani a versenybírák a csatornáidat
- akku: ez kb. ugyanaz az erősebb motorok miatt, de vannak olcsó és jó márkák nagyon magas C-vel pl. Ganoneng
- távirányító: Taranis uralja a LUA script miatt, PID állítás, csatorna állítás, beszél, triggerelt események, teljes telemetria, 16 csatorna, mindent mindenhova kirakhatsz kb. csomó multiprotokollos táv is van vagy multiprotokollos modul, nem számítanak már a vevők gyakorlatilagAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz wender #52692 üzenetére
Ez most ilyen vegyes felvágott lett. Balról jobbra:
- Furibee Dinosaur Q95, mivel über fos volt a kamerája, ezért Peaceliker javaslatára beletettem egy LST-S2-t vagy mi a neve, meg kapott egy diversitys vevőt, annak az antennái állnak ki előre (mert elrontottam és nem menetiránnyal hátrafelé raktam rá, mert lusta voltam kiszedni a vevőt és újraforrasztani, így meg nem ért volna oda)
- Babyhawk R-: ezen az ESR kondi lett módosítva, burkolva, meg kapott egy vevőt gyakorlatilag gyári
- még nincs neve kopter: tegnap csináltuk (köszönet whpgabnak), vettem egy random vázat és áthánytuk bele az Arfun 90 és az Arfun 95 Pro megmaradt működő alkatrészeit, kamerát kicseréltük Runcam microra, a VTX egy Eachine AX03 lett és kapott egy speciálisan hangolt (frekvencia sávhoz igazított lengyel antenna), spéci antennát. Nagyon ronda tudom, de majd lövök fényképeket és elnevezhetitek
- Leader 120 nem nyúltam hozzá, pedig kéne
- Falcon duck tape editionAz van egyébként, hogy olyan sok a maradék alkatrész, és ezekből néha kell csinálni valamit.
A hol tárolom kérdésre: mindenhol FID, a flottamenedzserem, nála van kb. 10 kilónyi nemtommilyen alkatrész, meg tele van az ágy, meg a pince, meg nagyjából ha kihúzol egy fiókot a lakásban, onnan valami ilyesmi kerül elő Sajna nincs műhely, pedig akkor felraknám a falra
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz KaiotEch #52705 üzenetére
Az egy dolog, de van értelme azon kívül, hogy fűti a mocit ami ettől meg zabál?
Ilyen nagyobb kv s mocik on jellemzően 5040x3 vagy 5042x3 szokott lenni vagy esetleg vmi durván megtekert bi-blade
Amúgy 2600kv nagyon megy, eszembe nem jutott volna nagyobbat rakni rá, így is eszik is mint a marha"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
gratula...... hajra.... ilyenkor a legizgatottabb az ember nem mikor a sok szemet szanaszet hever a munkaasztalon
-
nagyúr
válasz varadigabor #52704 üzenetére
Ismerek olyat, aki 3000kv-val 5045-t hajt.
-
Geller72
veterán
Lassan munkaasztal-verseny lesz, ahogy nézem..
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #52699 üzenetére
Hehe!
Azt írtad ma repteted
Mindegy, én azért az enyémet összeraktam
Nekem az első magam "épített" pindurom. Majdnem magam alá csináltam mikor egyszercsak motorpróbánál leálltak a motorok, az elektronika is harmatossá vált. Mondtam magamban, szuper, megállt az ESC, jó sokáig bírta
Aztán rádöbbentem kicsit sokáig volt rajta az akku, ami szépen le is merült. Rátettem egy másikat és minden ment frankón. GPS is keresi már a holdakat, de ez panelházban nem fog neki menni... Minden működik rendesen. Még az XM+ antennáit kell még valahova elhessegetnem, meg tervezek az oldalára burkolatot, és kész. Elvileg így, vagy úgy, de holnap felemelem a lakásban és ezért is kellenek ezek a pofás "kis" propellervédők rá.
Nem törekedtem a kép esztétikusságára, mert örülök, hogy élek...
Motorok: EAMX1106 4500KV
Váz: A-max MINI QAV-R 130mm
ESC: Fortinet 20A 4in1
FC: HAKRC F4 mini
GPS: UBLOX NEO-7
VTX: Eachine VTX03
Kamera: Runcam Micro Swift 2 2.1
Vevő: FrSky XM+[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz t72killer #52698 üzenetére
Erre írtam, illetve szerkesztettem, hogy gravitáció mindig lesz!
Igaz-igaz
De hát, ez egy ilyen "sport"...Hidd el nem vagyok annyira eleresztve anyagilag, mint amennyire a pofámat jartatom ezekről a gépekről...
Volt remegés eleinte a phantommal is,,, de napról napra, tapasztalatról tapasztalatra szépen lassan összeszoktunk... És egy megbízható munkatársat látok benne...
Azóta is van bennem minden felszállás előtt egy fajta "izgalom"...de épp csak annyi, hogy komolyan vegyem av gépet, és a repülést! Más szemmel nézzem meg a környezetet földön és levegőben, az időjárási viszonyokat,,,stb...De ehhez idő kell, és egy csomó tapasztalat, amit csak a gyakorlat ad...
És ha a tapasztalat megvan, meg lesz a bizalom is... Tök mindegy mennyi "pénz repül" a levegőben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest