Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #50498 üzenetére
Igen,, bár én pont akkor kezdtem el aktívabban posztolgatni, mikor ő eltűnt,, tehát sokat nem kontaktoltunk,,,, de előtte sokat olvastam tőle, és meg kell mondjam valóban hiányzik...
Mindenkitől, aki hozzáértő, előre is elnézést,,(természetesen nekik is respect) de azt gondolom a topic egyik "húzó" szakértője (volt) terézatya,,, akinek sokat köszönhetünk...
Sokat jut eszembe, vajon miért tűnt el... Legutóbb írta az "életmód" váltást...
Na de ennyire?Adj életjelet atya ha olvasol minket!
Remélem nem rabolták el, és tartják külföldön fogva szexrabszolgaként
[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
Szedett mar szet valaki Dwi S9 Mini-t? Nem erzekeli az iranyitojat, gondolom elvalt vmi forrasztas belul, megneznem de nem talaltam rola infot a neten.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #50481 üzenetére
Automatikusan újra küldik a multimétert anélkül, hogy bármit kéne fizetnem.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #50494 üzenetére
Nem lenne túl szívet melengető! Bár én amióta van a vásárlás utáni pörgetés többnyire 10% app kuponokat pörgettem. Néha pontokat, de az nem ért fel a 10%-al. Amúgy emlékeztem szerint a toysho előtt is volt valami általános ?7%? kupon. Remélem lesz valami, csak más néven!
-
molnigee
aktív tag
hmm, ti mit tudtok a toysho kedvenc kuponunkról? Mert én úgy látom, azt írja 2017.dec.31-ig érvényes.
Az azért elég fájó lenne ha megszűnne.--> http://dronearena.hu/ <--
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #50492 üzenetére
ez meg nem olyan.... de biztos lessz majd [link]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #50469 üzenetére
Rendben köszönöm, várom.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
alulrol kapott utes propeller a balesetnel....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
molnigee
aktív tag
válasz vandor01 #50488 üzenetére
Most jött le másodszor már, először prop leszedés közben együtt jöttek le, most nem tudom mitől, a videót ha megnézed, a legvégén lévő crash során esett le, az a nagy szerencse hogy megtaláltam...
Simán kalapáccsal visszavertem megint amíg tudtam, remélem bírja még egy darabig.
Szobában lebegtetve minden ok...--> http://dronearena.hu/ <--
-
vandor01
őstag
válasz molnigee #50486 üzenetére
a szokasos probléma.... 1,5mm tengelyre az aluhaz rasajtolva.... 1x vissza lehet sajtolni de lehet beszoposodik azt le fog jarni? emax RS mocik annyival jobbak hogy ott a tengely a sajtolt feluleten 2mm-es.... azt nem ertem miert nem lehet ide egy peremet hagyni? es soha nem jonne le! dehat kinaiak....
-
Geller72
veterán
-
molnigee
aktív tag
Nektek is szokott olyan lenni, hogy tudjátok nem kellene kimenni, nem kellene felszállni, de azért csak kimentek... Hát ez egy ilyen nap volt, és jobb lett volna nem kimenni...
--> http://dronearena.hu/ <--
-
twine
veterán
válasz Geller72 #50456 üzenetére
Megnyugtató
Nekem ugye nincs"raceres" összehasonlítási alapom, de kissé el voltam keseredve a youtube-os vidik alapján,,,nem is értettem a tesztekben miért istenitik ezt a kis masinát annyira,,,,
Persze nekem nagyon tetszik de ezt már szerintem úgyis tudjátok hogy oda vagyok a formajaert
De most már nagyon várom az aksikat , meg a vevőt hozzá...
De legalább az aksit,hogy a szemuvegre rá tudjam "akasztani"....[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #50482 üzenetére
Némi átalakítással belemegy, aminek a terve már megvolt akkor is, amikor még volt Lizardom, de aztán előbb elrepült, mint megérkezett a kamera A keret 3mm-el szélesebbre fog nyílni, és talán annyi rés lesz, hogy befér majd egy tervezett Runcam Swift 2 mini oda is.
Amúgy egyenlőre abba megy bele a Leader 120 kamerája, hacsak nem panaszolom vissza az árát és veszek egy Bebyhawkot, vagy építek egyet a vázba, ami a Leader 120 váza helyett lenne.Ja, és még egy kérdés a refunddal kapcsolatban. Honnan kell számolni? Rendeléstől, vagy az ő állítólagos postázásuktól?
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #50481 üzenetére
nalam is az a tapasztalat hogy
TX01 25mw es habverovel = KKQ100 (100mw) bot antennaval....
Szoval tuti hogy egy 200mw-s ado habverovel sokmindenre eleg lehetde a lizardba (15-16mm) nem fog bemenni runcam (19mm) nagyon faragni kell!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #50476 üzenetére
Ja, miután másik vázat is rendeltem azzal sem lesz különösebb gondom mit hova rakok. Persze emlékeztem szerint 5gramm plusz lesz a teher a "nagyobb" váz miatt. Amúgy VTX03 -at vettem és RunCam micro Swift2
A VTX-re meg valószínűleg a habverőt rakom fel (abból is rendeltem) nagyon tetszett a Lizard 95-nél a kifogástalan vétel (1km). Már várom a Lizard 95 vázamhoz a kellékeket, hogy legalább az repképes legyen, ha már a Leader Luca széke státuszt vett fel... A Gearbest szerintem csigaháton küldi a cuccokat...
Most a Banggood supportra leszek kíváncsi.
Vettem egy magasabb árkategóriás multimétert, ami két napja megjött, de tök süket.
Azonnal videó, amit el is küldtem. Ma visszajeleztek, hogy 50% visszafizetnek, és leírták mi a baj (MICSODA?)
Videó alapján megállapították Ezek amolyan távgyógyászok, vagy muri gellerek?
Mindegy, visszaválaszoltam, hogy azt én biza nem fogadom el, max 25% kifizetek egy újra. Gondolom akkor marad itt minden, és tartalék kábelek, háznak jó lesz ez.(#50480) vandor01
Nyitottam már kettőt is, amiben nyugalomra intettek, pedig rendes voltam, mert írtam, hogy pénzt, vagy pontokat írjanak jóvá, hogy türelmes legyek. De tojtak rá!(#50477) Geller_1972
Ok, szerintem ma egy utolsó "figyelmeztetés" még megy. Hány napot kell várni? Nem két hónap?[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #50473 üzenetére
nyissal a GB fele ticketet MOST.... aztan ha cucc sehol? es idoben mar ott vagy... es szivoznanak hogy nem volt bizti stb.... csak felet kapod vissza!! akkor viszlat irany a PP!
Nov 5 en rendeltem 2db Leadert... azok megjottek
Nov 10 megegyet meg halom aprosagot....nekem is all az EU express es foleg 2db mert kette bontottak a rendelest...
1 honap utan nyitottam a ticketet.... tegnap/ma megint irtam rajuk hogy akkor ha nem jon meg a cucc idoben johet a penz vissza.... de nekem jo walletra is!de ha a rendeles beesik Jan5-en UK ba?
par nap alatt meg is kaphatjuk a DPD nem szarakodik vele...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #50478 üzenetére
tudom, hogy arra gondolsz, arra írtam, hogy nekem sosem vt még gond
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
Az érdekes. Nekem a nov. 29.-i rendelésem január 3.-án "lejár", meg is lengetem a refundot azonnal másnap.
A PayPal-nak elküldted a doksikat amin látszik, hogy a határidő lejárta után jelezted a cég fele, és a határidő lejárta után sem reagált---akkor van refund, amit a paypal intéz. Nekem volt kb 10 ügyem így GB-vel, ahogy látom, a paypal rutinból refundol, mert eléggé tré lett a GB. Nekem a legutóbbi ilyennél elég volt a live chat log-ot csatolnom. A képernyőmentésekkel, orderekkel.
-
vandor01
őstag
ha fullspedes vtx-et kivanod hasznalni a sparrow/mikro val akkor nagyon keves helyed lesz nekem nem megy vissza a 2 db muanyag oszlop alulra/felulre a kamerahoz... az also KELL kotelezo! de felul mar csak az m2-es csavar fer el.... kell mert ossze kelll huzni a 2 karbont hogy szoritsa koze a kamerat... szoval keszits be egy M2x25 de inkabb 30-as csavart! de en inkabb 35-ost tervezek mert szeretnem hozzafogni a kotozo masik veget egy 2mm es lukkal..... a kamera kicsit kilog.... a kotozo "hurokkal" leeseskor vedenem a kamerat a gepet...
olvasas utan nem biztos hogy ertheto voltam
-
Geller72
veterán
válasz atus72 #50471 üzenetére
Az expediting shipping SOHA nem megy át a vámon, mert azt eleve a szállító cég vámoltatja, azaz mikor Kínában feladják, neked már jön a mail, hogy küldjed el a vámoláshoz szükséges doksikat. A 6k vám díjat kipengeted a DHL-nek. Plusz az áfát, ha 150 euró alatt van. Ha felette, akkor 4.7% VÁM is. Az unreg free ship mehet át. Mostanában törököknek jön a cucc, free shippingel van esély rá. Viszont 3-4 hét. Az expiditing shipping vámolását a szállítmányozási cég végzi, mire megjön a cucc magyarba, addigra kész a vámolási (NAV) eljárása. A futárnak fizetsz mindent. (Akár kártyával).
-
vandor01
őstag
mi van maa megint terezgatyaval? hetek ota csond van!
blogja sem frissul! csak nem mint visszaeso drontorvenytszegot lesitteltek?
mert akkor meg kell szervezni, hogy vmi okos telcsit bedronozunk neki a racsmogeCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #50453 üzenetére
Pont ezért rendeltem már akkor VTX-et és kamerát, amikor leadtam GB felé a Leader 120 igényt. Mai napig sem mozdult semmit (november 11 rendelés DPD). Szóval nekem minden megvan hozzá, csak a főszereplő hiányzik...
(#50459) vandor01
Nekem 11-én éri el a két hónapot, PayPal felé jelzem, és onnantól hogyan tovább? Nekem kell majd visszaküldeni, vagy a posta automatikusan tudja már, hogy azt vissza kell küldeni?[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
nekem sosem vt bajom ilyenből, de vt akinek összegerjedt a kettő..próba, de failsafe jó legyen xD
"Oh my Goa'uld!"
-
atus72
őstag
Beszoptam rendesen a vámolást ezzel az ISDT T8-al, mivel rendeltem mellé egy adapter board-ot is így azt
is megáfázták meg a DHL szolgáltatási díj is rájön, fizethetek +17e forintot, nonplusz ultra hogy mivel jövőhéten nem leszek itthon ezért még raktározási dijat is akartak kérni, végül abban maradtunk hogy hazafelé a reptérről én fogom személyesen átvenni a cuccot ahh....
Semmi érelme nem volt expedited shippinget választani, tanultam az esetből, abban reménykedtem hogy átmegy rajtuk, de nem -
Jackal2
senior tag
Két gyorskötözőt tegyél rá keresztbe a vázra és dugd bele. Ha lepöttyinted egy kis hot glueval, ott is marad
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Szerintem ez a kamera nem olyan rossz, nem láttál te még igazán szart Nézd meg a Furibee q95-öt, az után minden felüdülés Igazán én pont egymás után repültem velük, lehet nekem azért nem fájt
De be kell valljam, én is rendeltem hozzá egy Runcam Nanot...
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
varadigabor:
Nem tudom neked megvan-e még a V-tail, és hogy nincs véletlenül szétborítva annyira, hogy a GPS bekötésnél látható a + bekötési pont össze van kötve azzal ami mellette van?
Ha meg tudnád nézni azt megköszönném.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Island
csendes tag
Sziasztok, véletlenül úgy alakult (köszönetően a Rush to Buy-nak), hogy lett pár drónom. Aztán amikor megérkeztek rájöttem, hogy az összeszerelés még menni fog de a többihez (felélesztés, betaflight, konfiguárálás stb..) kevés vagyok, de nagyon. Nincs valamelyikőtük Szszmiklós közelében aki tudna nekem segíteni? Nem ingyen természetesen...
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #50464 üzenetére
ezt rendeltem runcam micro vagy sparowhoz.... [link] most ez is akciiiooos
a Leader project 120mm 2S re 7500rpm 28xx 30xx (ha kell kicsit reszelem)
a fejtetos dino project 110 3S re 6000rpm es max 25xx prophoz
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz vandor01 #50458 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, hogy kell a 120-as váz, meg lehetőleg jó könnyű legyen.
Az a board tényleg olcsó, ha hosszabb távon is bírja a strapát, az nem lenne semmi. Arra lehet én is építkeznék. Csak ugye nem lesz olcsó.
7000 a board, 7000 a kamera, 7000 a motorok, és már a Leader 120 áránál vagyunk, még nem vettem propokat, akkukat, vtx-et, recievert... 30-nál nem tudom megállna-e.
-
Saccco
nagyúr
Brushed 1S in 2018 - Thoughts?
Kefés 1S gép, a figura nagyon durván repül vele. Érdekes dolgokat mond a kefés gépekről és hogy mi a titka a Tiny Whoop népszerűségének.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
molnigee
aktív tag
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #50457 üzenetére
en a harmadikat Nov10-en rendeltem.... azota is uton valahol... meg 2het azt love vissza! runcam sparrow-ot teszek majd bele.... de kene egy M2x35-os csavar hogy befejezzem a projektet addig a maradek geppel repkedek de csak ritkan mert mondom a KingKong Q100 camera mindenben veri....
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #50454 üzenetére
Ha csak 2S ben gondolkozol akkor minimimu a 120-as vagy akar a 130 vaz mert a 28xx vagy 30xx propellerekkel lesz jo a cucc es akkor lehet 6000nel nagyobb RPM moci is! Jol repul megy mint az allat ha tolom neki visit mint a diszno csak gyorsan kireppen a kamcsi tavjabol
hosszabbtavon a benne levo occo (28eu) board+4in1 [link] mennyire lesz tartos stabil??? erre nincs gari.... valamint hogy ha nagyon "profi" vagy akkor ki tud-e jol szolgalni....??? na ez a ket dolog ami kerdeses.... nekem az elso fontos a masodik.... nemigazan[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz vandor01 #50451 üzenetére
Gb, eu express. November 22-én rendeltem asszem. Van egy micro arrowom meg van egy mini kamerám is, meg mini vtx-em. Ha nagyon rossz lesz át szerelem. De kiprobálom egyenlőre így. Mert kb a vevőt nincs kedvem beforrasztani olyan mini ez az Fc..
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Baku
aktív tag
válasz TJLavin #50449 üzenetére
Fej-fej mellett ugyanaz a kategória.
Talán annyi szól a Jjrc mellett, hogy vízhatlan (1-2percig), tehát ha pocsolyába, tóba, kispatakba zuhansz vele, és 1-2 percen belül kikapod, mehetsz tovább ....
A másik ami mellette szól, hogy nyújtott X alakja miatt talán valamivel könnyebb az orientációját követni, illetve megtartani, mint az x-y irányban is teljesen szimmetrikus syma-nál.
A Syma mellett viszont az szól, hogy van belőle H jelű verzió is (én ezt venném), ami tud magasságtartást, és headless funkciót is, ami egy kezdőnek nagy segítség, de később is egy kényelmi funkció....
Egyébiránt ugyanaz mindkettő (motorok, akkuk, repidő, propellerek, stb....)
Kezdő gépnek jók, aztán úgy is rájössz, hogy van ezektől sokkal jobb is, és lépsz feljebb....
Üdv a klubban!Ja, és mindkettőre érvényes: rendelj több akksit hozzá több portos töltővel együtt, (általában 5akku+töltő adapter csomagban árulják) valamint 1-2 garnitúra propellert, és legalább 2 tarcsi motort (CW+CCW)
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
De egyébként jól repül a leader 120 neked? Tehát csak a kamera / vtx zavar? Vagy a motor sem az igazi?
Szerintem építéssel nem jövünk ki olcsóbban, mint akár egy babyhawk race. Nekem egy jó 2s-es gép kellene, már csak az akku árak miatt is, abból még veszek 6-ot és el vagyok látva 1 időre.
Bár ez nincs rossz áron...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #50452 üzenetére
2S es KKQ100-as kamera vtx utan.... kinszenvedes hasznalni a leader fostaligajat... 25mw es kritikan aluli fenykezeles szinek etc... csak kenyszerbol repkedek 1-1et vele amig meg nem erkeznek a jobb cuccok hozza....
Lehet erdemesebb epiteni.... vannak akcios FC+4in1 motorok vazak...[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz vandor01 #50451 üzenetére
Ha a kamera vtx gáz akkor most már jobban megérheti a Babyhawk race. De ugye annak is van ellenérve, az ugye nehezebb, kevesebb a repidő. Viszont masszívabb, tartósabb, megbízhatóbb motor, váz, esc, fc stb...
2-3 hónap múlva azt is 90$-ért fogják szórni.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #50450 üzenetére
mikor? mivel? rendelted??? November? GB? EU express...???
amugy nagyon fosi a kamera rajta......
de persze 50meterig OK 100 meter belul ketes...de persze ki lehet probalni[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Megjött a Leader 120, sms-t se küldtek, van remény Vevőt kell még kitalálni hova rakjam és lehet csapatni
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
TJLavin
tag
sziasztok, hezitálok hogy mit vegyek. syma x5c vagy jjrc h31? abszokut csak keri szórakozásra, kamera nélkül rendelnèm, semmi komoly elvárásom maximum annyi hogy ne 1-2 óra repülést bírjon össz vissz. köszi a válaszokat!
-
Jackal2
senior tag
Szerintem is így van. A DJI nem hülye, jól feldarabolta a modelljeivel a piacot. Az autógyártók is pont ezt csinálják. Hiszen nem csak AUTÓ meg csak DRÓN van, hanem saját kategóriát teremtő cuccok. Spark nekem is tetszik, én állandóan kínlódom a hordozással, aki egy kicsit is komolyabban repül, az tudja, hogy fél napnyi felszerelést autó nélkül kb. lehetetlen kivinni terepre.
Szóval igenis fontos a hordozhatóság, és a Spark ilyen szempontból tökéletes. Zsebre vágod, elmész kirándulni, erdőben felengeded, kicsit filmezel, aztán mész tovább. Még én is rákívántam, pedig tőlem eléggé távol áll a kamerázás...
-
twine
veterán
válasz Geller72 #50444 üzenetére
De itt pont ez a lényeg szerintem,hogy nem rólunk van szó...
Hanem "átlagos" családokról...Pont egy ismerős családból indulok ki a környezetemben...
Le sem szarta a mavicet, vagy a phantomokat...Látta ismerte, de meg sem mozdította...
Ahogy megjelent a spark, "bekattant" a srácnak, hogy kéne egy ilyen a családba...
Talán a tudása mellett mérete teszi ilyen vonzóvá...
Nem tudom... Én persze hogy minél nagyobbat és jobbat...
Nemrég elkezdtem olvasni mit tud az inspire 2... Szerelem....
De amíg a P4-et sem tudom igazán kiaknázni.... Addig nem lesz befektetés...
Hatalmas még az űr az én tudásom, és a P4 tudása között,,, majd ha nagyon közeledik ez a kettő.... Akkor jöhet az agyalás miből legyen megvéveVisszatérve...
A Sparknak szerintem igenis van létjogosultsága a piacon, és szerintem kategóriájában jó cucc...
És ez a fontos,, A kategória... Ebben a szegmensben kevés minőségi versenyző van... a DJI csinált egyet, hogy legyen...[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Azért van a piacon. Parrotnak is. Bebop 2. A már említett xiaomi még olcsóbb is, többet is tud, kamerára is. Kicsivel többért szintén kompakt Mavic. Szerintem. És akinek van 150k egy sparkra, az lehet, hogy rak hozzá és vesz egy mavicet. Te nem így tennéd? (Tudom, hogy vágyod a Sparkot, Medvegy is elcsábult. )
...és az FHD/30 fps tényleg csak egy elegendő szint. . Az is igaz, hogy a legtöbbeknek elég. De mi az első kérdése a vevőnek, aki betévedne hozzád a boltba ilyet venni? "-Tudja a négy kát ugye?" Ja, azt nem.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Geller72 #50438 üzenetére
Hype-ot én nem érzek... Nem látom, hogy mindenhonnan ömlene rám a Spark,,, ellenben létjogosultságot a piacon igen...
Komolyan... Mondjatok nekem olyan gépet a piacon, ami mindezt tudja szerelés nélkül, ilyen képminőségel, és be tudod dobni a hátizsákba a szalámis szendó mellé...
De komolyan srácok...
Lehet "forrasztgatni", meg sjcamokat hekkelgetni különböző kínai csodákra... De üljünk le egy pillanatra és nézzük meg az átlagos családokat, az összeget, valamint a célt, a pénzünkért...
És próbáljunk meg elvonatkoztatni a szótól azaz a "selfie"-től...Tehát mit szeretne egy család, különböző eseményeken? Emléket megörökíteni...
Mennyibe kerül egy átlagos digitális compact gép? 100.000+ -> van a háztartásokban? Rengeteg...Tetszik az embereknek a quadcopter? Nagyon...
A kamerás ami még vállalható minőségben is rögzít? Még jobban tetszik....
Gyönyörű képeket lehet lőni a levegőből? Hát persze... Tök újszerű perspektívák nyílnak meg előttünk...
"Emlék örökítő kézi készülék" vásárlása előtt áll a család? És van rá 150k?
Apa meg a gyerek amúgy is vágyott egy dronra?
Biztos nem a szardiniás dobozt fogják a polcról választani.. Az valóban minőségibb képeket lő, de nem tud repülni...És akkor megkérdezem..150k-ig bezárólag... Melyik az a gép, ami out of box ilyen videókat készít, és befér a hátizsákba Pistike kubuja mellé?
Szerintem nincs ilyen a piacon...
Van olcsóbb de szarabb,,, és van jobb drágábban, amihez kell egy külön hátizsák...
És van a harmadik kategória...forrasztunk, mókolunk, rendelgetünk, és a végén nyertünk 10-20k-t , viszont legalább "úgy is néz ki"Szerintem....
Szerk:
#50441) Geller_1972 :Látod? Mit ajánlgatsz helyette? Mavic !?
Nem ugyanaz a méret nem ugyanaz a kategória, és nagyon nem ugyanaz az ár,,
Spark, ha szerencsés valaki 150 alatt "közelebb van a 100-hoz"..Mavic ha szerencsés valaki 190korul közelebb a 200-hoz...A Mavic "üvölt", nagy és ilyesztő a Spark "zümi" kicsi és aranyos...
Tök más a célcsoportja...
És ugyanez igaz az aksira is...Sparkkal szerintem nem kell oda vissza útban gondolkodni...az nem arra való...5-10-100 M távolságokra való hogy filmezzuk magunkat a parton, a téren a mezőn a hajón...az asszonyon vagy a tkm tudja hol[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Csak hasra néztem meg eladót, de van 135k huf-ért francia eladó is. Nézz körül ebayen, szűrj EU-s eladóra. És mindenképpen RTF-et vegyél szerintem, mert lényegesen többet ad. GB-n RTF 550 euro körül van, az 150k felett van, annyiért szerintem simán találsz ebayen jó eladótól. . Nem mellesleg 550 eurótól annyira már nincs messze a mavic akciós ára, ami akcióban 700 euró körül szokott lenni. . Nekem a Xiaomi is bejönne, főleg hogy most a 4k-s verzió induló ára 380 euró, amiből még lejön 5%. de ahhoz aztán lófasz support nincs, ha jól olvastam fórumokon. Az amcsik is erre panaszkodnak, pedig oda elég sokat eladtak. Igaz, hogy a spark kisebb. Majd írd meg a dji topicba is, hogy mekkora a range normál terepviszonyok közt és mennyi valós repidő abból a 16 percből. A hub-ra szükséged lesz, mert az RTF két akkujához még kell venned párat. A 15 perc repidő az általában megfeleződik, ha messzebb akarsz menni, mert az oda és visszautat szem előtt kell tartanod. A hasznos repidőd olyan 12 perc lehet, amiből 6 oda és 6 vissza kb. . Az meg nem olyan sok. Én a P4-hez a 3 akkut kevésnek érzem, pedig az majd fél óra egy akku. (20-22 perc nettó repidő/akku kb és akkor még jó eséllyel van 25%-om)
-
qqzs
őstag
válasz Geller72 #50438 üzenetére
RTF-et HK raktarbol szallitassal 152 eft-ert talaltam kuponnal. Az ebayes eubol jon? (ja latom, mondjuk erdekes egy elado, no return es refund a szovegben)
Erdekes regebben alig arult valaki DJI- most meg az arukereso is tele van ezzel a Spark-al[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Geller72
veterán
Már látom. Én sem értem a hype-ot, ami körüllengi ezt a gépet, de ez ízlés kérdése. Ha neked kell, vegyed. 440 euró lesz kb a vége, a priority line még 12 euro erre a 429 euróra. Az 136.4k huf és még csak távod sincs. Az ebay-es oldalon, ahol ránéztem, 135k-ban (esetleg még 3-5k a posta) RTF van. Az BIZTOS, hogy a gyári távval sokkal jobb irányítani.
És egy RTF nem csak a plusz távból áll, hanem két akkuból is. Plusz tartalék propok, charging hub, nem csak töltő..etc..
"Package Contents: 1 x Aircraft, 1 x Transmitter, 4 x Pair of Propellers, 4 x Propeller Guard, 2 x Intelligent Flight Battery, 1 x Charger, 1 x Micro USB Cable, 1 x Battery Charging Hub, 1 x Power Cable, 1 x Storage Box, 1 x Shoulder Bag"
-
qqzs
őstag
válasz Geller72 #50432 üzenetére
[link] eu4 raktar LASTSP kupon bnf verzio + $11.83 2-5 nap szallitas.
Es tenyleg csak az eu6 raktaras RTF verzioban van 2 battery
Ugy ertettem a megerit e hogy nem tudom ez mekkora engedmeny mert nem vagyok kepben az araival gondoltam itt jobban sejtitek[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Barell #50435 üzenetére
27.5+12 euro. A kínai 20 euro all in. Kb a duplája. de repülhetsz. Nekem van egy a szekrény tetején. Egy fehér. Átgondolom.
Bár én ezt már egyszer kielemeztem, én nem ezt venném már, hanem egy Eachine E5C-t. Kamerás is, 600-as akkuja van, majd 10 percet fent van kompletten megpakolva...etc. Az 25, ez 20 euro.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Barell #50433 üzenetére
24 font eur raktar? [link]
kinabol meg rendelj hozza plus aksit toltot propellert leszallo talpat motort fogaskereket : [link]
de lehet jobb ha veszel 2db dront!
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Valakinek van esetleg Dunaharaszti környékén eladó drón 10e huf-ig? Nagyon szemezek egy JJRC H31-el de nem tudom kivárni hogy az ideérjen kínából...
-
Geller72
veterán
...semmilyen Eu raktáros szállítási opciót nem látok..és két akkut sem:
"Package Contents: 1 x Aircraft, 3 x Pair of Propellers, 1 x Intelligent Flight Battery, 1 x Charger, 1 x Micro USB Cable, 1 x Storage Box"..és én alapból 450 eurónak látom az árat is..
[EDIT]: Ebayen látok spanyolból RTF verziót 124+6k HUF-ért, francia/olasz oldalakról 135+6k-ért.
Azaz 435+20 euró. Én nem tökölnék Kínából ezzel, ráadásul nem is RTF. Szinte biztos, hogy megvámolják és akkor a 450 euro az +27% áfa+4.7% VÁM, +6k ha expeditingel jön DHL-el.[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
Az első kérdésedre: "megeri eu raktarbol 410usd szallitassal?"
Ez nagyon szubjektív, kinek mi, mennyit ér?
Azt tudni kell, hogy alapjábanvéve ez egy szelfidrón. Igaz, hogy annak viszont nagyon profi,
fel van szerelve minden jóval, amivel csak lehet, de.....
Eléggé behatároltak a képességei (távolság, magasság, hatótáv ) és ez annyi, nem több ....
(És nem is lesz soha több, semmit sem tudsz "mókolni" vele)
Sokan tudjuk itt, hogy ennyi pénzből (számunkra legalábbis) sokkal jobb gépet össze lehet hozni jobb paraméterekkel ....
(Ez CSAK az én véleményem: Nem adnék ennyit egy ilyen cuki kis csutfaszért ....) -
twine
veterán
Először azt a szót írtam hogy "használható", de én ebben nem vagyok biztos, hogy egy ilyen kategóriájú, és áru gépet tényleg "tapipaddal" kellene irányítani, még ha tudja is a dolgot...
De ezt már majd te eldontod
A lényeg, hogy igen, működik telefonról -
Baku
aktív tag
"Megy mobilrol is hogy van tav nelkuli valtozat?"
Ez egyáltalán nem biztos, ennek nézz alaposan utána.
Vannak olyan gépek, amelyek sosem voltak/lesznek mobillal irányíthatók,
mégis árulják BNF verzióban is arra az esetre, ha valakinek már van egy arra alkalmas távja ...Viszont most ránéztem a linkedre, azt írja, hogy WiFi app operation and FPV, tehát irányítható ....
(Mondjuk én nem nagyon vagyok híve a mobilos irányításnak, [főleg egy 100 rongyos gépet nem bíznék rá], de ez más kérdés....)
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Dji spark mini bnf megeri eu raktarbol 410usd szallitassal? Ket akku meg a dron amit kihamoztam. Megy mobilrol is hogy van tav nelkuli valtozat?
-
Baku
aktív tag
válasz Saccco #50421 üzenetére
Igen, gyártottam 2S- től 6S- ig balance kábeleket, így a kicsikből is 6-ot (is) tudok tölteni egyszerre, és 2-6 között bármilyen számút. Ami egyébként azért hasznos, mert ha pl. úgy jön ki a "lépés", hogy 3 akksit kéne feltölteni, és pont a 3-as kábeled hiányzik a "készletből", akkor meg vagy lőve ....
(Bár elképzelhető, hogy megoldható lenne egy négyesre rádugni 3 merültet, és 1 feltöltöttet, de nem tudom a "túl okos" mit szólna hozzá, még nem próbáltam ....) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Sajnos RC modell-re nem tudok írni, elfelejtettem a jelszót, és nem jön az e-mail, új reg esetén sem gmailre, ezért ide írok..
6CH helit szeretnék venni, és a kérdés, van most valami best buy? Először a WLtoys V922-t néztem, de külföldi oldalakon ilyet már nem találok, csak a V977-et. Ez jobb, vagy mi a különbség? Esetleg ebben a kategóriában van jobb?
-
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #50414 üzenetére
Nagy szerencsém (is) van töltő ügyben:
Mindössze 1db "buta töltőt" vettem, egy B3 Pro (2s/3s), amit az iSDT megvétele után teljesen haszontalannak, és feleslegenek tartottam, ezért el akartam adni....
Már épp meg akartam hirdetni, amikor egy 3S pakkom egyik cellája alulmerült, és az iSDT "túl okos" volt hozzá. Nem boldogultam vele sehogysem, nem látta a 3. S-t......
Ekkor vettem elő a B3-at, ami visszahozta a sír széléről a cellát....
Eme nemes cselekedete után kegyelmet kapott....
Szóval azért néha jól jön, ha van a háznál egy "buta töltő" is..... -
Saccco
nagyúr
-
david335
tag
válasz Peaceliker #50391 üzenetére
imax b6 mini-t vettem, szerintem nagyon jó
-
vandor01
őstag
-
-
Baku
aktív tag
válasz blueye #50380 üzenetére
Szerintem EGYSZER kell megvenni egy JÓT, és soha nem lesz gond sem a töltés, sem a balance-olás, sem a tárolásira helyezés.
Én MINDENRE azi SDT SC-608-at használom a 150mah ás micróktól a 2500mAh- ás 3S- ig.....
Le kellett gyártanom hozzá a megfelelő csatlakozókat, (egy napig csak forrasztottam), de soha nem lesz több gondom vele amíg a töltő működik.... -
alpe1503
csendes tag
válasz Geller72 #50406 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor olvasgatok még egy kicsit
Itt van aki tagja az egyesületnek, vagy van aki nem?Kintről van "magasságtartós" Jackal2 tesztje miatt lett ez kezdésnek. Kis helyen elfér , és szerintem, játszani, tanulni tökéletes lesz. Továbblépés a cél
"Valami nem attól lesz új, hogy még nem találkoztál vele, hanem hogy mindig mást veszel észre benne."
-
Geller72
veterán
válasz alpe1503 #50400 üzenetére
Üdv!
A DOE honlapján minden ott van, ami a hivatalos jelleghez közel áll. Ha komolyabban is el szeretnél kezdeni foglalkozni a drónokkal, és/vagy a későbbiekben komolyabb géped is lesz, akkor célszerű ebbe az egyesületbe belépni, mert vannak olyan fórumok (nem netes fórumra gondolok itt .) ahol ha nem vagy egyesületi tag, nem is állnak szóba veled, vagy ha az vagy, akkor sokkal könnyebben, simulékonyabban mennek a dolgok.Drón jogszabályok napi update-vel, red cross státuszok, napi légtrér, etc..
Ha ezeket átnézted és még mindig van, amit nem értesz, kérdezz nyugodtan. Amit jó, ha tudsz, az "A pilóta nélküli légijárművekről szóló előterjesztés véleményezése (2017.01.13)" Doksi, mert ez nagyjából a mai, valid jogszabálycsokor.
Ami a gyakorlatot illeti:
Ha egy kis játékkal, amivel a saját területeden, nem magasan, mást és más értékeit nem veszélyeztetve repkedsz és nem csinálsz bajt, akkor nagy eséllyel a kutya nem fog téged cseszegetni. Ha meggyőződtél arról, hogy senki és semmi nincs a közelben, akkor a búbánatos semmi közepén is repkedhetsz szintén a fenti kritériumok betartásával. Jellemzően a mentőhelikopterek 200-500m magasan repkednek, de a leszálláshoz közelítve egészen alacsonyba is átválthatnak. Ha bármilyen gépet hallasz gyorsan, alacsony magasságban közeledni, "el kell dobni a gépet" az a biztos, ha nem tudod gyorsan manuálban lehozni, biztonságos magasságba.
Ha jól rémlik, ilyen mavic klón volt bent főcímben az Indexen, hogy átesett a szomszédba, vagy hova. .
Nem mellesleg ez a Visuo XS809HW néven árult magyarban majd 40k-s drón ugyan az, ami a GB-n 9k-ért árulnak TIANQU XS809W. Totál ugyan az.
-
alpe1503
csendes tag
válasz grimm2015 #50404 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat. Konkrétabban közterületen, pl. parkban, utcán..., esetleg külterületen, mint mezőgazdadági területek?
Olyan szabály van ezek szerint, ha szólnak, csomagoljak, ha nem akkor maradhatok."Valami nem attól lesz új, hogy még nem találkoztál vele, hanem hogy mindig mást veszel észre benne."
-
grimm2015
senior tag
válasz Geller72 #50402 üzenetére
Nincs magánterület, otthon a ház előtt ha már repül a drón akár csak 1cmrrel a föld felett, az már légtérnek számít, és kellene rá az eseti... (ilyen világban élünk)
De igazából ha nem csinálsz hülyeséget, akkor nem fog foglalkozni veled senki.
(Légtér nem lehet magántulajdon)
[ Szerkesztve ]
Battlenet: Grimm#22690
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #50401 üzenetére
..magánterület felett akkor, hogy ha az vagy a saját tulajdonod, vagy írásos engedéllyel rendelkezel a tulajdonos(ok)tól.. ez így pontosabb szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest