- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
A DJI MAVIC MINI 2-höz Androidos progit mit ajánlotok?
Litchi for DJI Drones -
KisApám
addikt
Xiaomi Fimi X8 SE drónt (2019-es vagy 2020-as) érdemes volna megvenni?
100 000 alatt már lehet használtan venni.
Ahogy néztem a RANGE teszteket és a kamera minőségét, gimbalt (nincs kocsonyásodás), elég jónak tűnik annyiért.
Nézegettem nem boltból kb. újonnan DJI Mini 2-t, de FCM nélkül is 155 000 Ft-ért láttam minimum az árát. -
KisApám
addikt
Melyik oldalon érdemes keresgélni használt drón után?
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
DJI Mini 2 vásárlásán gondolkozom. Amatőr vagyok, buta kérdésekkel.
Per pillanat egy fő kérdésem van: a távirányítóval összekötött mobilnak iPhone-nak kell lennie? Ha igen, akkor ennyi volt... -
KisApám
addikt
Sziasztok!
A brushed motoromon lévő műanyag fogaskerék úgymond elengedte a motort, azaz hiába forog a motor, mivel a fogaskerék nem tapad rá, nincs rárögzülve, nem repül a drón.
Hogyan lehetne a műanyag fogaskereket vissza rárögzíteni a motorra? -
KisApám
addikt
válasz
tupacamaru #56559 üzenetére
Hát ez az, úgyhogy felejtős.
Olyan minden az egyben jó lett volna... -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem volna.
Megvenném ezt a kamerát:
Hawkeye Firefly 160 Degree HD 1080P FPV Micro Action Camera.Azért tetszik, mert van beépített aksija+memóriakártyára fel is veszi a repülést+tartó tokja, valamint könnyen pakolható távirányítós autóra, miegyébre a tok miatt.
A kérdés az, hogy a VISION+ FPV Google-val műxik?
Azaz csak bekapcsolom a kamerát és kész, tolja a video jelet a szemüvegre?
VAGY csak egy egyszerű kamera és kész?
És HA csak egy egyszerű kamera, akkor van-e olyan kamera ilyesmiben, ami tolja a jelet a szemüvegre is?(A legtöbb jó kamerának 5V kell, nekem csak 3 egyszerű drónom van, max 3,7V-al.
A súly miatt meg az a Hawkye kamera jónak tűnik.) -
KisApám
addikt
válasz
SpydeR3412 #56402 üzenetére
Van pár felesleges propellerem, amihez nincsen gépem, meg sosem fogom használni őket szerintem, meg 2.5-es csatijaim cserébe
-
KisApám
addikt
Az LST-S2 min FPV kamerához kellene csatlakozó, mert ami a kamerán van arra állandóra akarok dugni egyet, hogy ne abból keljen kihúzogatni, mert a kamerát több eszközön akarom használni.
Néztem hozzá csatlakozót a neten (JST XH 2.5-2 Pin Battery Connector Plug Female & Male), de annak nagyobb a mérete, mást nem találtam.
Tudnátok linkelni olyan oldalt, ahol tudok a kamerához csatlakozót venni?
-
KisApám
addikt
Az LST-S2 min FPV kamerához csináltatok valami védőkeretet, tokot?
Hogy néz ki, tudtok róla képet felrakni?
Kellene csinálnom hozzá valamit, hogy nyugodtan tudjam használni úgy, hogy nem sérül meg túl könnyedén.
Köszönöm! -
KisApám
addikt
Tudnátok ajánlani minidrónt FPV-vel?
A VisionPlus-hoz otthonra a gyerkőcnek jó volna. -
KisApám
addikt
A HobbyKing akcióból tudnátok egy jó FPV kamerát ajánlani, amire már csak a tápot kellene rátolni és tolja a "sugarat"
Ha már a múltkor sikerült jó áron venni a szemüveget, jó hozzá még 1 FPV kamera.
-
KisApám
addikt
Az LST-S2 akkucsatlakozójához van hosszabbító, male-female?
Bele akarom majd műteni valamibe, és nem tudnám rendesen ki-be húzogatni, rácsatlakoztatni az aksit.
Forrasztani meg nem akarom. -
KisApám
addikt
válasz
vandor01 #52936 üzenetére
A TX01-05-re legalább van ILYEN keret.
Nagyon max. 150 m-re ha használnám, de 100 méter inkább.
Távirányítós autóhoz vagy WLToys v686 vagy kisebb drónokhoz (Global Drone GW008 Skull Drone) kell nekem az az LST-S2. Keret (frame) jó lenne hozzá, de majd akkor fabrikálni próbálok valamit.
Sajna nincs hozzá 3D nyomtatóm. -
KisApám
addikt
Az LST - S2 5.8G 800TVL HD Micro CMOS FPV Camera-t mibe raktátok bele, hogy bírja a gyűrődést?
-
KisApám
addikt
"Bírok" 1-2 dji Phantom 4 Quadcopter Drone hírdetést - 157 656 Ft.
Külföldről, újonnan.
Lehetséges ez?(ahha, persze....) Alapon 1000 dolcsi fölötti az ára.
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #52611 üzenetére
LST - S2 5.8G 800TVL HD Micro CMOS FPV Camera van hozzá (+ a WLtoys V686G kamerája is jó lesz gondolom).
Melyik antennára érdemes cserélni azt a "vackot" ami rajta van a szemüvegen?
2 db 18650-es aksikhoz meg olcsón van keret is akkor (ha 2 db megfelelő), töltőm meg van a 18650-eshez.
-
KisApám
addikt
válasz
Watt25 #52517 üzenetére
Nincs még SEM olyan aksim, SEM olyan töltőm. Ezért kellene segítség...
[Egy jó 1500 mAh-os körülbelüli
11,1 V; 3S; 25-50C; T-PLUG (vagy T-Connector) aksit tudnátok linkelni? +töltőt.
Kellene a Visionplus FPV Goggles w/ Integrated 5" TFT Monitor and 40 Channel Receiver-hez (neki 7-15v és 2s~4s körüli kellene).] -
KisApám
addikt
Egy jó 1500 mAh-os körülbelüli
11,1 V; 3S; 25-50C; T-PLUG (vagy T-Connector) aksit tudnátok linkelni?
Kellene a Visionplus FPV Goggles w/ Integrated 5" TFT Monitor and 40 Channel Receiver-hez (neki 7-15v és 2s~4s körüli kellene). -
KisApám
addikt
SH5HD RC Drone - nem túl rossz 37,82 fontért (13 200 Ft) kezdetnek szerintem.
Pl.:
1. Electricity adjustment camera, you can use the remote control real-time adjustment camera angle
2. Air Press Altitude Hold, Self altitudes and position hold
3. Cell phone control: on the screen draw a flight path and the UAV is in accordance with the trajectory of the flightQuadcopter 101 teszt.
RC Hobby teszt.A gond vele az pl., hogy WiFi-n keresztül rögzít a telefonra... de kb. 13 000 Ft-ért ne várjunk csodát.
-
KisApám
addikt
válasz
vandor01 #50149 üzenetére
Amit linkeltél, a LST - S2 5.8G 800TVL HD Micro CMOS FPV Camera most 11 dolcsi, árban jónak tűnik.
Amúgy CSAK rárakom a feszültséget, bekapcsolom, a szemüvegen vagy ezen beállítom a sávot amin küldi a jelet és kész?
-
KisApám
addikt
válasz
Saccco #50123 üzenetére
A WLToys 686-on lévő kamerával tuti működni fog nekem.
DE
Kellene vennem egy kiskamerát egy másik kicsi drónomra (Eachine H99), valami 3,7 Voltosat ami jó a Visionplus FPV Goggles szemüveghez (talán EZ (NTSC, ez jó?), van hozzá drónra felszerelhető keret is). -
KisApám
addikt
Cs*sszétek meg... meggyőztetek.
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #49321 üzenetére
Majdnem megvettem azt a Visionplus FPV Goggles szemüveget.
Ha a vevője ennyire vacak (bárcsak egy WLToys 686-hoz használnám- a vevőjén lévő monitor elég szépen veszi a jelet, nem messziről, mert a 686-nak bőven elég az - 50-100 méter), akkor nincs értelme megvenni. Bár ha 50-100 méter még megy neki, akkor a 686-hoz OK. Annyit visz?
Néztem YouTube-on videót, a fickó csak annyit dumált, hogy 2 tömbnyire a háztól már vacak a jel (a videó már szakadozott eléggé - de adó függő is ugyebár), de nem tudom, hogy ott neki mekkora távolság az. -
KisApám
addikt
válasz
freezer922 #45954 üzenetére
Hát aki bedől ennek, az meg is érdemli...
-
KisApám
addikt
Szép kis ár, nagy átverés... gondolom
-
KisApám
addikt
Sokszor látom, hogy az XK Detect X380 lábai belelógnak a kamerába.
Amit linkeltetek a hobbyking-ről (NAGYON jó áron!), úgy látom, mintha azon nem lógnának bele, a kamera eléggé elől van.
Jól gondolom? -
KisApám
addikt
Nekem is van otthon a WLtoys v686g, és tudom, hogy NEM lehet rendezvényt videózni.
Vagy nagyon alacsonyról csinálod a felrakott kamera dőlésszöge miatt, vagy megpróbálsz előre haladva, bedöntve végigsuhanni a tömeg feje felett... és közben imádkozol, hogy ne legyen szél, max. egy ici-pici, mert azt a kb. 120 grammnyi "tömeget" azzal a felülettel, amivel a gép rendelkezik, illetve motorteljesítménnyel, bármit csinálsz, tolja a szél. A videó minőségét meg láthatod a YouTube-on, ha rákeresel. Azzal a kis érzékelővel/optikával amivel a kamera rendelkezik, meg olyan áraban mint amiben van, ne várj minőséget. Bár gondolom úgy is tudod.(#18310) molnigee
Jobb több helyről az infó.
Főleg attól, aki használja is a gépet, tapasztalata van vele. -
KisApám
addikt
-
KisApám
addikt
válasz
czanga #18118 üzenetére
Pesten szerintem a Óhegy Parkban is lehet reptetni. Nagy zöld terület, fákkal körülvéve. Rendőr nehezen venné észre. Illetve onnan nem messzire van a Sportliget. Az is jónak látszik.
-
KisApám
addikt
Múlt hétvégén voltam. Ismerősnél, nyílt terep. Első röptetésem majd 100 méterre a Wltoys v686g-vel szélben. Jó volt, legalábbis én élveztem, a kicsi család nem hiszem. Amint lehet, megint irány kifelé
-
KisApám
addikt
Az Eachine H99-hez már lehet kapni propot, rendeltem is, remélem megjön, DE valszeg kipróbálom (bár sok értelme nem lehet), hogy a Nihui U807 propját úgymond megfaragom, 1-1 cm-ert le kellene csiszolnom a szárnyvégekről szépen (ugyanis összeérnek felszerelve), követve az íveket, és azt felrakni a H99-re. Az "új" propeller felülete 2x-es lenne legalább
(szegény motorok
, ha bírják)
-
KisApám
addikt
válasz
_X10Dead_ #18023 üzenetére
Ugyan itt DJI Phantom 3 standard With 12MP Camera RC Quadcopter RTF 490 dolcsi (135 000 Ft) - persze ÁL árleértékeléssel (eredeti ára elvileg (!) 850 dolcsi volt.... ja)
Az EU Raktárukban a Cheerson CX22 CX-22 Follow Me Function 5.8G FPV Dual GPS RC Quadcopter With 1080P Camera RTF 2.4GHz meg 660 dolcsi (182 000 Ft - kb. ugyan annyi, mint itthon a DJI Phantom 3 Standard).
-
KisApám
addikt
Bluechip-nél is 199 000 Ft a DJI Phantom 3 Standard, de most még adnak hozzá ingyen kemény táskát - ami 56 000 Ft. Ez már jó vétel így együtt.
-
KisApám
addikt
válasz
Bornie127 #18012 üzenetére
1 hete még legalább 5 boltban láttam 180-190 000 Ft között a DJI Phantom 3 Standard-ot.
Most meg már 200 000 Ft. Mi történt? Megjelent a 4-es széria, erre meg felmentek az árak?
Mert ez EU vagy dolcsi nem ment fel ennyire.Ahogy nézem, mindegyik felment (3-as széria, meg a 4-es is) legalább 20 000-el...
-
KisApám
addikt
A JOY napokon az E-digital nagyon belehúzott...
15 000 Ft kedvezmény a DJI Phantom 3 Standard quadrocopter drónra. 199 990-ből engednek. Hahahahahahahahaha -
-
KisApám
addikt
Nálam is a következő lépés a DJI Phantom 3 - megpróbálom jövőévig kihúzni a megvásárlását, a 4-es széria biztos lejjebb tolja, és majd talán használtan is lehet venni jó áron (a keret bőőőven megvolna rá, de a legnagyobb skót vagyok
)
Remélem sok DJI Phantom 3-al rendelkező tovább akar lépni a 4-es szériára, és el akarja adni a 3-asátGyakorolnom bőven kell még rá. Legutóbb a v686g-t elküldtem el életemben először vagy 70 méterre, szép napos idő volt, vakított a nap, alig láttam - ez is elég izgi volt m,ég most nekem
. És majd ha a Phantom meglesz (8-10x-es ára van ugyebár a v686g-hez mérve), ugye azt sokkal messzebb lehet elküldeni (v686g-t talán 150 méterre), no akkor lesz rajtam a nemistudommi...
-
KisApám
addikt
Volt olyan is, hogy pl. egy WLtoys v686g csomagra, ami Kínából jött, a kinti fiúk alapon 22 eurós értéket írtak. Minden vacakolás nélkül ment házig a postáról.
-
KisApám
addikt
Van-e olyan minőségű kamera, pl. a CX-20-ra, mint amilyen pl. a DJI Phantom 3 Standard-on van, no meg Gimbal, és mennyibe is kerülnének? A Phantom képminősége (nincs rezgés, zselésedés, tűéles, nem "hordószerű" a videó) nagyon tetszik.
Illetve a CX-20 vs. DJI Phantom 3 között mik a leginkább eltérő különbségek?
Csak pl. alkatrészek tekintetében is gondolkodva. Mert ugye megveszi az ember a DJI Phantom 3 Standard-ot pl. 180 000 Ft-ért, de még kellenek pótalkatrészek, amig legalább +70 000 Ft (+1 aksi, +2 motor, +tartalék propeller). Kamera úgymond nem mozdítható, nem használható pl. kocsiba fedélzeti kamerának, cajgára, vagy sisakra felszerelve.
A CX-20-nál meg a gép+gimball+kamera kb. 130 000 Ft körüli, +pótalkatrészek, de ezek olcsóbbak, ha jól tudom. A kamera meg máshol is használható.
GPS helybentartásnál a CX-20 elég jó (TESZT).
Anyagminőséget nem tudom, de ha pl. a CX-20 teste törik, jóval olcsóbb, mint a Phantomé. Akkumulátor árának különbségéről meg ne is beszéljünk inkább.Azt mondjuk észrevettem, a CX-20-as videóknál sokszor, hogy a CX-20 propellerje igencsak belelóg a videókba, Phantomnál ezt nagyon ritkán láttam.
Nem akarok venni, csak az árkülönbség okaira vagyok nagyon kíváncsi.
-
KisApám
addikt
válasz
_X10Dead_ #17618 üzenetére
Én 3 db-nál megállok.
WLtoys v686g
Eachine H99D
és ami még menetben van (a 6 éves gyekőc kezeibe majd, hátha):
Global Drone GW008 -
KisApám
addikt
Minidrónt (ha lehet max 10 cm szélesség) akarok venni otthonra
Stabil legyen (már amennyire egy ilyen lehet), cserélhető aksi (nem a lapra forrasztott) és legyen pótalkatrész hozzá (!).
Erre gondoltam:
JJRC H30C (ez új, és persze nincs hozzá külön vehető pótalkatrészként sem propeller, sem motor..., talán várni kellene rá - nehogy úgy járjak vele, mint az Eachine H99-el- és van benne kamera.)
vagy
FQ777-124 Pocket DroneVan valami egyéb ötlet, tapasztalat?
-
KisApám
addikt
Talán igen, a legolcsóbb a CX-20+gimball+egy jó kamera (rezgés stabilizálós, full HD-s, WiFi-s), ha újonnan akar venni az ember (kintről, összesen kb. 130 000 Ft).
A DJI Phantom 3 Standard (gimballal, kamerával) kicsit drágább volna (itthonról, kb. 175 000 Ft, de minőségibb is, mint a CX-20). De ha a pótalkatrészeket és aksit nézem, a DJI már nagyon drága a CX-20-hoz képest (aksi pl.). Ha DJI, akkor használtan, jóárasítva/szerencsésen venni egyet itthon. Szerintem. -
KisApám
addikt
Mehet az asszonynak a Leopárd mintás CX-10D
Nem rossz:
1. CX-10D have One Touch landing and One Touch take-off.
2. With high density air presure sensor which can precisely hold the height, it adopts the dual-spring control sticks.
5600 Forintért.Szerintetek?
-
KisApám
addikt
válasz
kimista #17039 üzenetére
Azért a hozzászólásoknál van jó pár kérdés a géppel kapcsolatosan:
Pl.: 1. hatótáv mekkora?
(egy hozzászóló szerint kb. 300 méter az eddigi gépek tapasztalata alapján)
2. FPV van-e hozzá?
(egy hozzászóló szerint a távirányító tartóján nem látszik, hogy mobilt, tabot rá lehetne rakni)
3. ha be van programozva a gép hová menjen és milyen úton jöjjön vissza, ezt magától megteszi, vagy rá kell segíteni?
4. Illetve valaki a leszállólábak miatt panaszkodott a képek alapján.Kell a géphez még gimball+kamera. A gép 330 dolcsi, gimball kb. 50 dolcsi, egy jó kamera kb. 90 dolcsi, azaz majd 500 dolcsi együtt. Akkor inkább kicsit rápakolok, és veszek egy DJI Phantom 3 Standard-ot átszámolva itthon 600 dolcsiért. És ha valami baja van, itthon gariztatni tudom, hatótávja jobb, meg mittudomén
-
KisApám
addikt
válasz
molnigee #16976 üzenetére
"Persze, de pl képzeld el hogy ütközik egy repülővel és mondjuk páran mehalnak... Lehet ez a leglegroszabb eset, de ettől még bekovetkezhet. Ennek tudatában ki akar kamera platformot?"
Nem azt mondtam, hogy NE legyen szabályozás. Legyen, de életszerű.
Repülési zóna - Távolság - Magasság.
De a repülési zóna ne az ország területének 1%-a legyen. -
KisApám
addikt
válasz
molnigee #16966 üzenetére
Én is attól tartok, hogy teljesen felesleges lenne megvennem a DJI Phantom 3-ast (amit szeretnék), mert annyi minden engedély kellene hozzá, hogy...
Vagy ha "fű alatt" reptetném valahol, és a rendőr meglátja, akkor volt-nincs quad. Főleg meg ha véletlenül kiraknám a YouTube-ra a felvett videót, akkor meg jönnek házhoz, hogy hogyan, mivel, engedééééély???
Kicsit pesszimista vagyok, hogy legyen talán a végén minek örülni. Vagy őrűlni. -
KisApám
addikt
DJI Phantom 4 és Phantom 3 összehasonlítás.
Tényleg egész jól lett/fejlődött a Phantom - pl. a propeller fel- és leszerelés meg a GPS hold is nagyon tetszik, no meg a környezeti obejktumok közelségi riasztása (a quad megáll).
Ha lenne rá pénzem... -
KisApám
addikt
válasz
medvegy #16767 üzenetére
Nem én voltam az a komoly érdeklődő
Esés miatti csere volt? Hááát akkor elgondolkoznék nagyon.
Gondolom nem hiába úgymond olcsó.
Ki tudja hol van olyan mikrorepedés a vázon/karon, ami az új tulajnál
az első kissé nem túl puha (de nem zuhanásos) lerakás után szépen végigreped... -
KisApám
addikt
Hát ha most lenne pénzem - mint már régebben írtam, egy DJI Phatnom 3-ra fáj a fogam - vennék egy használt DJI Phantom 3 Professionalt úgy kb. 220 000-ért. Annyit megérne szerintem (50 óra repülés van benne, aksi kb. 40x töltve kb.). Csak azért írom ide, hogy ha vennék, MIRE kell figyelnem - azaz a hozzáértők többet tudnak erről írni, mint én találgatni.
-
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #16675 üzenetére
Valeszeg inkább jövöre veszek egy DJI Phantom 3 Standard-ot.
Most még elbohóckodom a v686g-vel, azaz jól begyakorlom magamat, hogy azt a "kicsivel" drágább Phantomot nehogy összetörjem könnyedén.
A DJI Phantom 3 Standard, ahogy írod, jól össze van rakva.
Nem kell vacakolni, hogy milyen gimbalt meg kamerát vegyek. A kamera képe gyönyörű, ahogy néztem, SJ-ben vagy GoProban aranyárban volna olyan minőségű kamera, no meg gimbal is.
Jövőre, akár használtan is, 140 000 körül tuti lesz pár jó vétel. -
KisApám
addikt
Köszönöm az infókat.
Akkor úgy látszik rendelni kellene a tinydeal-tól :-)
Ahogy számolok:
CX-20: 66 500 ft + gimball: kb. 20 000 ft + kamera: kb. 40 000 ft - ez alapon kell,
ami összesen kb. 126 500 ft.
Most az a kérdés, hogy melyik gimball legyen megvételre melyik kamerával.180 000 ft-ért van DJI Phantom 3 Standard újonnan kamerával, gimballal, illetve pl. nagyobb hatótávval, minőségibb alkatrészekkel. Hát nem tudom, hogy volna-e rá majd +60 000 Ft-om. No meg a hozzávalók jóval drágábbak, mint a CX-20-hoz.
Ezért most a CX-20. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
A tinydeal-en úgy látom van németből (Germany) CX-20 kb. 66 500 Ft-ért (azaz NINCS VÁM+ÁFA).
Szerintetek van hozzá minden? Úgy értem távirányító pl. (úgy látom mintha volna)? Megéri onnan megvenni (azaz RTF a gép)?Illetve ha megéri megvenni, mit kell hozzá még rendelni (gondolom: +2 db aksi, +2x4 db propeller, leszálló talpak, +2 db CW ill 2 db CCW motor, +1 db jó minőségű gimball, +1 db tűéles kamera gyro stabilizátorral).
Legszivesebben DJI Phantom-ot vennék, de marad a szegény ember CX-20-a az helyett.
Az elvileg 300 méter hatótávolság is elég, nem merném elküldeni amúgy sem 1,5 km-re, mint ahogy Phantomot lehetne, bár ki tudja
-
KisApám
addikt
Az Eachine H99-el, mármint a pótlakatrészekkel, melyek majdnem 4,5 hónap után (!!!) megjelentek végre a boltban, megint alkotott cseppet a Banggood. Ha jól tudom, ha valaki drónozik, kint valahol a szabadban, 2 fontos alkatrész ("fogyóeszköz") kell, hogy legyen kéznél: aksi és propeller. No propellert azt NEM árusítanak. Bár amúgy is majd a legrosszabb propeller szerintem ami csak létezik (már ahogy utána olvastam - törékeny hulladék, tapasztalat).
(Árusítanak alsó és felső testet, külön a testen lévő "ablakokat", leszállólábakat, távirányítót, motort, aksit, propellervédőt.)
Próba helyettesítő propok menetben hozzám. Majd kiderül, hátha valamelyik jó lesz. Vagy amint megérkeznek, a boltban is kapható lesz az eredeti hozzávaló -
KisApám
addikt
HA CX-20-at akarnék venni,érdemes megvárni a GearBest-en vagy a BangGood-on, hogy EU-s vásárlás lehessen? Máshol kapható úgy újonnan 65 000 Ft környékén?
-
KisApám
addikt
A finnek tudnak valamit. ITT látszik is.
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15951 üzenetére
A cirlce hovering az elvileg ha jól tudom az, hogy egy pont körül kering, kamerát odairányítod, és egész jó felvételeket lehet csinálni úgy, hogy nem nyulkálsz a távirányítóhoz. A cable cam-ot nem ismerem.
A CX-20 tényleg egyre jobban tetszik abban az árban és annyi tudással -
KisApám
addikt
Azt tudom, hogy ha lesz egy új kopterem, most a CX-20-ra szavaznék. Ha van EU raktárban, újonnan 70 000 Ft környéke + kell gimball és egy nagyon jó kamera. Együtt mind kb. 130 000 Ft volna. A pótalkatrészeket nem is merem beleszámolni... (+2 db aksi, + 2 db CW motor + 2 db CCW motor + 2 db CW propeller + 2 db CCW propeller... ez még legalább +50 000 ft...)
A WLtoys v686g-t jónak érzem kezdésnek. Nekem mostanság hely és időhiány miatt kihasználatlan. -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15931 üzenetére
A GearBest-től és a Banggood-ról is rendeltem már kb. 11-11 terméket. NEM azzal van gondom, hogy nem kapom meg őket. Azzal sosem volt.
A könyvekhez meg nem árulnak külön könyvlapokat, ha jól tudom, remélem Te sem kerestél még.
A kopterekehez (is) viszont árulnak rengeteg, majd minden alkatrészt - szinte mindegyikhez valamit.
No ehhez a Eachine H99-hez SEMMILYEN alkatrészt nem árulnak. Kb. 4 hónapja kapható, és azóta sem. És a fórumon adott válaszaikból is úgy tűnik (többszöri hitegetés után), hogy nem is igazán törik magukat, hogy legyen.
Ennyi a gondom. -
KisApám
addikt
válasz
Teréz Atya #15917 üzenetére
A H99 propellerje kb. 8 cm.
Az U807-é kb. 14,5 cm.
Nem passzol, összeérnek a propellerek a gépen, a propellert meg nem akarom megfaragni, a gépnek nem tenne jót, mármint az instabilitás. -
KisApám
addikt
LINK a propellerről.
Utána olvastam és rendeltem hozzá Syma X11 propellereket. Minimális átalakítással hátha jó lesz.
(Amúgy a H99 propellerje - a BG oldalon található hírdetés ellenében - egy hulladék. Már régebben írtam itt róla.)A NIHUI TOYS U807 propellerjét megrendeltem (2 db CW+2 db CCW, feketék), megkaptam, DE túl nagyok.
Írtam is ide, hogy akinek kell, odaadom ingyen. Azóta is itt vannak nálam, most is, a melóhelyen a táskámban. -
KisApám
addikt
"Imádom" a Banggood-ot.
Van egy Eachine H99D quadrocopterem. (Csak azért, mert a H99D verziót féláron tudtam megvenni.)
A megjelenése óta, 4 hónapja nem kapható - soha nem is volt - pótalkatrész hozzá.
A fórumon is sokan hozzászóltak már, hogy mikor lesz. A válasz mindig az volt, hogy mindjárt, nemsoká.
Valaki rákérdezet, hogy mik a pontos méretei propnak, esetleg hol lehetne beszerezni máshol.
Válasz a BG Staff-tól: "Maybe you can measure these parameters and find some after market props." - Nagyjából: mérd le magadnak oszt keress valahol prop pótalkatrészt ha találsz máshol (vagy másképp: tőlünk sohasem fogsz kapni a saját márkánkhoz semmit, legalábbis ehhez nem, b*szhatod.)
Nagyszerű csapat, nagyszerű hozzáállás... -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Egy ILYEN aksit akarnék beszerelni a v686g távirányítójába EZ alapján.
A 6 db 1,5V-os elem helyett (elvileg 9V) 1 db 7,4V-os aksi menne bele, ami 2200 mAh-es. A helyet ki lehet vágni hozzá a távirányítóban, meg a csatlakozót beforrasztani. Ez egyszerűbb elemcserét és pénzspórolás jelenthet.
Van otthon 6 db caruza (AA) aksim (2250 mAh-sak), de valahol itt olvastam, hogy nem túl jók. Bár ez alapján lehet, hogy ez a 7.4v-os 2200 mAh-ás ötlet sem lehet túl jó.
A lényeg: ha megéri is megvenni, töltő is kellene hozzá. Azt viszont nem tudom, hogy ami hálózati töltőt adtak a v686g-hez, az elég volna-e a 7,4V-os 2200 mAh-ás aksi feltöltéséhez is. -
KisApám
addikt
Ha már EZT linkelte valaki, bocsánat.
Mi igaz belőle? -
KisApám
addikt
válasz
molnigee #15211 üzenetére
Ennyi vackot ennyi pénzért...
Inkább a JJRC v686g - majdnem ugyan annyiba kerül (csak +5000 ft-ot kell hozzárakni).
(Csak azért a v686g, mert WLtoys v686g-m van)
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15191 üzenetére
Jaja
Az RCGROUPS oldalán "szídják" is a H99 propellerét IS... tényleg elcseszték a banggood-nál (Eachine-nál).
Ahogy olvastam, az X11 propellere elvileg felmegy rá. Kipróbálom.Ésa hogy már írtam valamikor:
a kamerája nem 3MP, mégis úgy hírdetik. Sima 1 MP-es kamera, a videó az. A fénykép elvileg 3 MP-es, de az 1 MP-es eredeti képet interpolálja fel 3 MP-re és írtó ocsmány minőségű.
Illetve a távirányítójával is gondok vannak (jelvesztés).Egy gépbe sikerült 2 alaphibát összehozniuk (propeller+távirányító), illetve jó nagyot hazudniuk a kamerával kapcsolatban IS (+propeller anyagminőség).
Gratula. -
KisApám
addikt
SAJNOS megvettem 2015. decemberében az Eachine H99D-t.
4 hónap alatt NEM bírtak kirakni hozzá pótalkatrészt, és még mindig árulják a gépet.
A propellerrel kell most e miatt bíbelődnöm, hogy kis átalakítással más gép propellerét tudjam használni. Hátha... Amúgy a H99D propellere szerintem meg úgy rossz, ahogy van. Kemény, reped, törik. És még azt reklámozzák az oldalom, hogy húúú de király (reinforced blades - megerősítet propellerek, hőálló, korrózió álló - hát amilyen hamar tönkremegy, a korrózióval nem lesz gond az tuti...)A héten voltam kint a v686g-vel kicsit repkedni pár helyen. Persze mindenhol fújt a szél... Szerencsére télen bent tudtam gyakorolni a H99D-vel, így már egész jól ment kint a 686-al. Várom a szélcsendet, és hogy valami jó kis videót tudjak csinálni azzal a kis kamerával.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Futás, futópályák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!