- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:28 Téma összefoglaló
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Tudtommal a "szénkefék" elhelyezkedése miatt nem jó ötlet. (Gondolom ellentétes polaritás esetén "tolja" maga előtt a tengely.)
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Ellenben, ha Canadai dollárral váltasz (ahogy az oda is van írva!) akkor máris kb. kijön az összeg...
-
Watt25
veterán
Szerintem nem túl okos dolog leszedni bármilyen módon egy fölöttünk lévő drónt. Ez is csak véleményem, de az, hogy valóban sérti a jogaidat még nem hatalmaz fel rongálásra. Tehát egy ilyen esetben megbüntetnék a drónost valami jogok megsértése miatt, téged pedig azért, mert megrongáltad más tulajdonát. (Ha pedig több 100eFt-os drónról van szó, akkor szerintem rosszabbul járhat aki leszedte, főleg, ha esetleg légfegyvernél komolyabb fegyverrel.)
-
Watt25
veterán
mintha ceruzaelemeket raksz páthuzamba. Mindig a negatívra kötsz pozitívot,
Tudom, hogy szitokszó, de én akkor is úgy tudtam eddig, hogy ezt SOROS
kapcsolásnak hívják... (Talán ezért hívják 3S, 4S, stb aksiknak? Nem tudom. Lehet. Nem értek hozzá...) -
Watt25
veterán
Vettem egy ilyet. (Accucell 6 50W)
Az ottani hozzászólásokban is panaszkodnak, hogy nem működik a kalibráció, és nekem sem sikerült egyelőre kalibrálnom. 1.12-es FW-rel adták, a HK oldalról lehet 1.14-et letölteni, amit fel is tudtam rá rakni. (Ami a fájlnév szerint engedélyezi a kalibrációt.) De továbbra is csak annyi történik ha a START+MINUS gombok nyomásával helyezem feszültség alá, hogy kiírja: UPDATE SYSTEM, PLEASE WAIT...
Más futott bele ebbe a problémába? -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Ha a kamerának van analóg videó kimenete, akkor szerintem egy video transmiter-rel simán megoldható, bár, nem tudom, mekkora teljesítményű kell 300m-hez, ezt majd a tapasztaltabbak megmondják. (Látatlanban 200mW bőven elég lehet.)
Mellesleg nekem Wifi-vel is megvolt a 400m. (Persze nem túl acélosan.) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
A Vision+ FPV szemüveg estén próbálta már valaki, hogy leveszi róla az antennát? Én vettem hozzá egy másikat (mert ugye balos-jobbos mizéria) és csere közben vettem észre, hogy kb. semmit sem számít, hogy van-e egyáltalán rajta antenna. Antenna nélkül is befogja a képet, ugyanúgy, mint antennával. (Panellakáson belüli távolságban nincsen különbség 25mW-os adó esetén.) Ez mennyire normális?
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Én tegnap tudtam elsőre kipróbálni, legalább annyira, hogy egy kamera képét már láttam rajta. Összehasonlítási alapom nincs. Nekem az a problémám, hogy 41 éves vagyok, pár éve csináltattam meg a szemem (lézeres műtéttel), aminek eredményeképpen nagyon jól látok távolra, de most kezdem érezni, hogy bejött az, amit az orvos akkor mondott: idővel romlani fog a közellátásom. Nem látom teljesen tisztán a képet, kellene, hogy állíthassam a fókuszt.
-
Watt25
veterán
Ha jól sejtem a HD-nek hazudott de SD képminőséget sem elérő vicckamerák nem jöhetnek szóba, gondolom oktatási anyag szerűség lenne...
Tehát a 10eFt-os drónok kilőve. (Azok nem bírnak el mást.)
Néhány felvétel elkészítéséhez több, mint 50eFt-ot kiadni? Kérj meg egy ismerőst...
Szerintem... -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Na, mi a tuti válasz?
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Persze, arra ne számíts, hogy a szemüveg (fej) mozgását leköveti majd a számítógép...
-
Watt25
veterán
Végül is a mentőt legyorsultad, hiszen ő lendületből jött, te pedig felvetted a sebességét.
Viszont, nem akarok ünneprontó lenni, de egy picit ezek a videók nekem azt mutatják, hogy az analóg video rögzítésének emiatt nincs sok értelme... Mármint, 2018-ban nem szívesen néz az ember ilyen minőségű videókat... (Szigorúan a képminőségre gondolok!)Megjött ma nekem is a Vision+ szemüveg... Senki nem mondta, hogy adnak hozzá T csatlakozót... Én meg rendeltem azt is... (Persze még nem jött meg.) Mindegy, valamire csak jó lesz majd...
Már csak kéne valami, ami sugároz is neki jelet
(Mert az még nincs.)
Nincs köztünk érdi? -
Watt25
veterán
Milyen fura, bár, nem először történik ilyen: felhívott a postás, hogy hozott csomagot, otthon vagyok-e?
Persze nem, és most látom a tracking-ből, hogy a szemüvegről van szó, így este meglesz, csak be kell ugranom a postára érte. (Jött más is, úgy is kellett volna mennem...) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Olyan micro (1 cellás) AIO kamerát keresek, aminek a legközelebb van a 16:9-es képarányhoz a képe és tud PAL-t. A legtöbb ilyen kamerának 120/100° a látószöge, a jobbaknak 150° (gondolom szintén 100° függőlegesen).
Ezeket nézegettem:
JJA-TCYH42
Eachine.
Van esetleg olyan, ami valódi 16:9-es képet ad? (Torzítás nélkül.) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Nem teljesen Syma X5C.
A váz több dologban különbözik:
1. Teljesen másmilyen a négy karon lévő piros/zöld világítás. (Ezek a színes műanyagok nem kompatibilisek az X5C-vel.)
2. Másmilyen a láb kialakítása. (Mondjuk robosztusabbnak tűnik, mint az X5C, de tuti nem is felcserélhető.)
3. X5C nincsen körbeledezve oldalt. (Vagy mi az?)
4. "Fogaskerékház" teljesen más.Propeller, kamera, propvédők, akkumulátor-ajtó tuti ugyanaz. Valószínűleg a motorok is és az akkumulátor is.
Elektronika tuti más! (De attól még lehet kompatibilis. Furatok helye fontos lehet.)
Hirtelen ennyi. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Ez a téma sokkal jobban illik ide. Egyébként meg azzal nem veszítesz semmit, ha elmész arra a postára és megkérdezed, hogy mi van. (Vidd a tracking number-t.) Én egy H501S esetén már rég ott lennék.
(Bár, inkább H501A-t szeretnék.)
De, ha már írtad, a H501S-ről egy részletes tapasztalati leírást majd rittyenthetnél ide. Köszi! -
Watt25
veterán
Én is ilyennel szemezek nagyon, de sok elrettentő videó van YouTube-on. Kieső akksi meg csak úgy lepottyanó gép.
Érdekes, hogy amikor meg mertem említeni, hogy vettem egy Bayangtoys X21-et, akkor le lettem ugatva, hogy miért vettem meg azt a megbízhatatlan szart, sokkal jobban jártam volna egy Xiaomi-val... Akkor most hogy is van ez? -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Nincsen ebben konkrét tapasztalatom, csak az elvi értékekkel vagyok tisztában...
LiPo cella néveleges feszültsége 3,7V, NiCd névleges feszültsége 1,2V
Miért kezdené el tölteni NiCd módban az 1,68V-os LiPo cellát? Hiszen azt hinné a töltő, hogy szinte túl van töltve...Nekem van egy ilyenem. Beállítanék rajta 1,75V-ot, rákötném a cellát, és figyelve az áramerősséget, szépen lassan elkezdeném emelni a feszültséget 3V-ig, aztán rá a rendes töltőre.
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Hát ha szerelni meg építeni akarsz akkor építs racert
Eljön majd annak is az ideje! -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Csináltam Bayangtoys X21 topicot.
-
Watt25
veterán
Én ugyan le lettem ugatva, pont ezért, mert "akko' má' mé' nem Xiaomi-t vettem?", de én egyelőre nem bántam meg a Bayangtoys X21-et. A drón megvan kb. 50eFt alatt. (GearBest-en elvileg van EU express.) Megrendeltem már hozzá a gimbalt, meg Arduino-t, hogy lehessen fel-le mozgatni a távról a kamerát. Így nem egyszerre kell kiadni a nagyobb összeget és egyébként is szeretek szerelgetni.
-
Watt25
veterán
Csodás. Tehát akkor mindkét táv Mode 1-nek hívja a Mode 2-t...
-
Watt25
veterán
Továbbra is Mode 1-2 téma....
Megnéztem. Az X5C-n ez jelenti a Mode 1-et: bal oldalon gázkar és forgás, jobb oldalon döntések. A Mode 2 pedig bal oldalon gázkar és oldalazás, jobb oldalon forgás és előre/hátra.
Az X21-es táv Mode 1-et ír ki, de Mode 2-nek árulják és úgy működik, mint az X5C Mode 1-ben.
Valaki mondana legalább egy igent/nemet az előző felsorolásomra, hogy pontosan mi is a Mode 1 és a Mode 2? -
Watt25
veterán
Tisztázzuk most már, hogy melyik mit jelent. Én a netes keresésekből ezt vontam le:
Mode 1: Előre és forgás a bal oldalon. Gázkar és oldalazás jobb oldalon.
Mode 2: Gázkar és fordulás bal oldalon. Előre és oldalazás jobb oldalon.
Mode 3: Előre és oldalazás a bal oldalon. Gázkar és fordulás a jobb oldalon.
Mode 4: Gázkar és oldalazás a bal oldalon. Előre és fordulás a jobb oldalon.Namost, ha a fenti felsorolás igaz, akkor nekem az X5C távja out of the box Mode 4-ben van. (Bár az X5C leírása ezt Mode 1-nek hívja.) Találtam most olyan videót, ami megmutatja, hogy hogyan kell Mode 2-be kapcsolni az X5C távját, de ezt majd csak este tudom kipróbálni. Remélem, hogy valóban Mode 2-es lesz, amit az Mode 2-nek hív.
Vagy hibás a felsorolásom? -
Watt25
veterán
A problémát még ugye az adja, hogy ha megnézed bármelyik webshopot, mindenhol azt írják az X5C-re, hogy Mode 2-es. Ami ezek szerint nem igaz, viszont én ezért azt hittem, hogy az X5C, mint minden kopterek keresztapja (nem én találtam ki) ugyanolyan irányítást alkalmaz, mint a legtöbb másik... És tök jó lesz, hogy ezen betanulom az irányítást, ami már egész jól sikerült...
De ez baromira nem igaz, és nem emlékszem, hogy ezt valaki más megemlítette már volna.Szerk.: Oké, közben keresgélek, és azt megtaláltam, hogy az X5C távján lehet módot kapcsolni, tehát az X5C-t be tudom állítani úgy, ahogy az X21-en van most. De továbbra is igaz az, hogy ha jól látom, amit az X5C távja Mode 1-nek hív, az igazából Mode 4. (Mode 1 esetén jobb oldalon van a gázkar, nem?)
-
Watt25
veterán
Itt olvasgatva, sokszor olyan érzésem van, mintha nem lenne felső tagozat... Pedig megnéztem, van...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem ide illő kérdésem lenne: Most, hogy kiderült számomra, hogy a sokak által birtokolt X5C nem a legelterjettebb Mode 2 irányítást használ, felmerült, hogy akinek több drónja van, az hogyan kezeli ezt a helyzetet? Hogyan lehet megszokni azt, hogy ha mondjuk az X5C-vel repül, akkor Mode 4-ben kell irányítani (oldalazás, gázkar baloldalon), a többit meg nagyrészt Mode 2-ben. Én nehezen tudom elképzelni, hogy erre mindig be tud állni az agyunk...
-
Watt25
veterán
Hmm... én eddig azt hittem, hogy az a normális, ahogy az X5C-n van...

-
Watt25
veterán
Én csak a forgást akarom átrakni. Így szeretném: bal oldalon gáz és oldalazás, jobb oldalon forgás és előre/hátra. Így kell az X5C-t is irányítani, ehhez szoktam hozzá. Hogy a fenébe huzalozzam át az agyam? Főleg úgy, hogy valszeg azért az X5C-vel is akarok majd még repkedni. De így nem lehet...
-
Watt25
veterán
Valakinek van BAYANGTOYS X21? Mode 1-es távval kaptam, pedig a webshopban a leírás szerint Mode 2-es. Lehet-e változtatni rajta? (A kijelzőn van neki felirat.) Ha nem lehet, valaki nem akarja a Mode 2-es távját Mode 1-esre cserélni?
Én így nem tudom irányítani, emiatt fogom összetörni.
Illetve most kicsit utána néztem, már nem értem, mi van. A bajom az, hogy a bal kar forgatja a drónt, viszont én ahhoz vagyok szokva, hogy a jobb kar forgatja, a bal pedig oldalaz. Nem ez a különbség a Mode1 és Mode2 között? -
Watt25
veterán
Itt elég sokszor felmerül az ilyen eset. Lehet, hogy átvert az eladó, de az is lehet, hogy hibázott, rossz TN-t kaptál.
Én is pont most jártam így, 80km-re tőlem átvették a csomagot. Az eladó azt mondta, rossz TN-t adott tévedésből. Kaptam egy új TN-t, egyelőre a szerint a cucc még úton van, tehát még esélyes, hogy tényleg csak ennyi történt... -
Watt25
veterán
Ja, igen, egyébként kérnénk teszt videókat!

-
Watt25
veterán
Másnak is hasznos lehet... Vagyis lehetne, de a sok különböző színű LED fénye miatt nekem nem evidens, hogy melyik színt melyikre cserélted. Egy kép jöhetne kikapcsolt állapotban, megfelelően megvilágított helyen.
-
Watt25
veterán
Én meg azt nem értem, hogy hogyan képzeled nem középre álló gázkarral a szinten tartó gépek esetén a szinten tartást. Hiszen a szinten tartó gépeknél lényegében az nem gázkar, hanem parancsküldő az elektronikának, ami a parancsot értelmezve (kicsit le, nagyon le, kicsit fel, nagyon le, ne mozdulj) és a többi bejövő infót (gyorsulásérzékelő, barométer, stb.) összegyűjtve eldönti, hogy milyen fordulatszámmal pörögjenek a motorok.
Vagy én gondolom rosszul? -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Bayangtoys X21 EU (német) raktárról kijön 51eFt-ból. Tegnap rendeltem is.
Az tetszik benne, hogy alapvetően a szokásos parasztkábító minőség (pl. rcforumon kiderítették, hogy egyértelműen csak 720p-s a gyári kamera), viszont bütyköléssel nagyon szép eredményt lehet belőle kihozni. Ezen a videón nagyon jól látszik a különbség. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
De az alap fizikai korlátokat sosem döntötték meg. Ha a 800km-t úgy tudja elérni, hogy az aksi kapacitása lesz nagyon nagy, nem pedig a jármű fog sokkal kevesebb energiát használni, mint most (ami szintén lehetetlen, lévén az elektromos autók elektromos hatásfoka jelenleg is nagyon jó), akkor az azt jelenti, hogy kétszer, háromszor nagyobb az akkumulátor kapacitása, mint mondjuk egy mai csúcs Tesla-nak. Vagyis 2-3x akkora elektromos teljesítményt kell hatvanad annyi idő alatt beletolni töltés közben. (Kb. egy óra alatt tölt fel egy SuperCharger egy Tesla-t.) Ez szín tiszta fizika. x idő alatt y teljesítménnyel betolt kapacitás sosem lesz több, mint x*y. Vagyis, ha csak kétszerese a kapacitása ennek az új csoda akkunak, mint ami egy Tesla-ban van, akkor is 120x-szor nagyobb teljesítménnyel kell beletolni a töltést, mint egy Tesla-s Supercharger. 120-szor!!! (Egy SuperCharger jelenlegi teljesítmény vicces módon pont 120kW. Azt még megszorzod 120-szal, akkor 14,4MW-ot kapsz... A Paksi atomerőmű egy blokkja jelenleg 500MW-os...)
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Vélemény?
Egy ál karikát használtak, amit abban a pillanatban, amikor a kamerát tartó boom áthaladt rajta, kettényitottak, vagy... Vagy drónokat használnak egy ilyen showban? (Elvileg azt a karikát használták a tánchoz, persze lecserélhették ehhez a jelenthez.)
Egyébként is nagyon sok olyan jelenet van, (már tavaly is sok volt), amikor az énekes körül forog a kamera, de eddig arra gondoltam, hogy fentről felfüggesztett kameráról van szó, de ezt a jelenetet nem lehetett úgy megcsinálni.
Illetve most úgy látom, hogy egyszerűen baromi gyors és ügyes az operatőr. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Ezt leszámítva: This item does not ship to Hungary
-
Watt25
veterán
Kb. egyezik a PAL TV felbontással...
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Pont ma tesztelgettem, hogyan reagál. Igen, ha újra megkapja a jelet visszanyerjük az irányítást, tehát ha üres réten szélcsendben vagyunk, akkor kb. sosem fog emiatt lezuhanni, hiszen a zuhanás eredményeképpen szinte mindig bekerül hatótávba.
De nem is ez a lényeg. Ha nincsen szél (ma nagyon jó az időjárás!), akkor a zuhanás közben nagy valószínűséggel nem csak nem fordul fel, de tulajdonképpen az autórotáció jelenségét tapasztalhatjuk. A propellerek, bár az ellenkező irányba mint amerre szoktak, de elkezdenek forogni, aminek két eredménye lesz: fékezik a zuhanást, illetve kiegyensúlyozzák a drónt, és szinte tuti talpra érkezik. Ebben az esetben (talpra érkezés) kb. sosem lesz semmi baja. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Azért szerintem az akkut is tesztelni kellene jobban, illetve másik aksival próbálni. (Érd, vagy XIII. kerület környékén tudok kölcsönadni.) Mert attól, hogy megvan (megmarad) a feszültség az aksiban, nem jelenti azt, hogy képes megfelelő erősségű áramot is leadni.
Egyébként meg BG-n kettőezeröccá' az elektronika. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
A bronzfogaskerek talan meg a gepet is tuleli
Sokra nem megyek vele, ha úgy is gyakran kell cserélnem a motort.
Mondjuk egyelőre még nem kell cserélnem, szóval, majd később derül ki, hogy jó-e... -
Watt25
veterán
Most jött meg az X5C-mhez ez a rendelésem. A képekkel ellentétben nem műanyag, hanem fém (bronz?) fogaskerekek vannak rajta, és ráadásul a fogak eléggé lekerekítettnek tűnnek, nem pedig hegyesek. (Most nem látom az eredetit, de úgy rémlik, az hegyes fogú.) Jól sejtem, hogy ezek a fogaskerekek nem lesznek nyerők?

-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
meg az h a tableted tamogassa a hdmi-t USB-n keresztul
He??? Van olyan tablet, amelynek az USB portja HDMI bemenetként szolgált? -
Watt25
veterán
Én ahogy eddig megismertem a dolgokat, azt kell, hogy mondjam, hogy azt azért mindenképpen tudni kell, hogy egy ilyen drón nem örök élet. Az a minimum, hogy a motorok tönkre mennek. Persze, ha egy óra után, az gáz. De ha 10 óra után, akkor sem lehet tovább használni... Ha nem lehet hozzá alkatrészt venni, akkor ki lehet dobni.
Tehát csak olyat szabad megvenni, amihez lehet venni alkatrészeket. Én most rákerestem, típus szerint ehhez semmit sem lehet beszerezni. Szét kell szedni, meg kell nézni mekkora motorok vannak benne (átmérő, hossz) és az alapján keresni megfelelőt.
Elég durva leckét kapott a fiad, sajnálom. -
Watt25
veterán
Nekem egyszerűen nem sikerül az X5C-m hatótávolságát megnövelni. Akármit is csinálok... Feltettem én is egy rendes 6dBi-s antennát, sikerült rendesen bekötnöm az árnyékolást is (ami ugye szívás az újabb távokon), sőt, kínomban kicseréltem egy dupla hosszúra rézdrótra a vevőantennát is. De egyszerűen semmi. Mintha egy mérőszallaggal mérné folyton a távolságot köztem és a drón között... 30m után elkezd villogni... Kicsit már nagyon idegesít...
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Én a 6 éves fiammal mentem Velencére, 14 órára. Bő fél órás késéssel indult valami, és valóban azt kell, hogy mondjam, hogy igazából nézhetetlen volt. Mármint a sok szünet miatt. 10-20 perc szerelés, 2-3 perc verseny, ami sokszor abból állt, hogy a 3-4 versenyzőből 2-3 kiesett az első körben, már az egyenesben, vagy az első visszafordítóban, de ha jól emlékszem egyszer sem teljesítette a teljes távot több, mint egy induló. Kb. fél 5-ig bírta a gyerek, akkor elindultunk haza.
Amikor ment a verseny, az nagyon jó volt. Érdekes volt, hogy nem igaz az, hogy legkisebb hiba is végzetes, mert láttunk szép mentéseket, voltak talaj és kapuérintések, ami után tovább tudott repülni. (Az volt a legdurvább, amikor a kapuérintés után kipördült a víz fölé, de sikerült visszahoznia a pályára.)
Nem értem, miért nem lehet egyszerre párhuzamosan felkészülni egy másik négyesnek, amíg a verseny megy... -
Watt25
veterán
Szerintem egy balancer-nek az a lényege, hogy minden cellát (akkumulátort) ugyanakkora feszültségszintre hoz. Függetlenül minden mástól. Szóval, szerintem simán rá lehet dugni különböző kapacitású aksikat. (Én csináltam olyat, hogy rádugtam 2db 600mAh-sat és egy 500mAh-sat.)
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Nyúzd, amíg nem válik rakoncátlanná, aztán cserélj motort (elvileg mind a négyet egyszerre).
Én pont most tapasztaltam ezt meg. De konkrét esetet nem nagyon láttam leírva, ezért én most megteszem, hogy látható legyen, hogy valóban felesleges reménykedni benne, hogy ha egy motor tökre megy, akkor elég azt az egyet cserélni.
X5C-ben bal hátsó motor kezdte azt, hogy néha nem indult el, csak rásegítéssel. Aztán kb. 4 aksi alatt hirtelen el is gyengült: érződött, hogy a többi motor teljesítményét fokozatosan veszi vissza azért, mert a bal hátsó nem tudja tartani a magasságot, de ugye a vízszintest meg próbálja tartani. Tehát ha fel is szállt, tulajdonképpen nem tudott a levegőben maradni.
Kicseréltem azt az egy motort (hiszen én előrelátó voltam és előre rendeltem készletet, ami pont aznap érkezett meg, amikor elkezdett vacakolni), de persze így sem lett jó: így a bal hátulja akart folyton jobban emelkedni, mint az összes többi része... Kicseréltem a maradék 3-at is és most megint szépen repül.
Persze veszteni való nincs, meg lehet próbálni csak az egyiket cserélni, csak egy picit idegesítő a pontosan 30db csavar, amit ki kell újra csavarni, ha nem jön be...
Sóher kérdés: ha megint elkezd egy motor vacakolni, van esély rá, hogy ha visszarakok az előző garnitúrából egy még működőt, akkor használható lesz?
(Mert, hogy kb. egyformán elhasználódott motorok lesznek addigra.) -
Watt25
veterán
Mondjuk a "sok lúd disznót győz" elv esete is lehetne. Mit tudna vajon tenni néhány kiküldött járőr abban az esetben, ha a birtokot 15 különböző helyről irányított 15db X5C venné körbe? Oké, elkapnak 3-at, de akkor még mindig marad 12 felvétel.

-
Watt25
veterán
Az elbírja-e kérdés miatt az hiszem félreértesz valamit. A dbi érték nem azt jelenti, hogy milyen erősen sugároz az antenna. A sugárzott területet így kell elképzelni, mint egy az antenna húzott lyukas fánkot. Minnél nagyobb az érték, annál nagyobb a fánk átmérője, ez igaz, de annál laposabb is. Szóval fontos lesz, hogy az antenna hogy áll a drónhoz képest.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

kapcsolásnak hívják... (Talán ezért hívják 3S, 4S, stb aksiknak? Nem tudom. Lehet. Nem értek hozzá...)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)